Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אסטוניה כמשל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כייף לקרוא עדכון.

מגניב שמצאת לך חברה שם.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

• תגובות 281
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למצוא חברה פה זה ממש לא קשה. למצוא חברה טובה באמת - יותר קשה. אכן היה לי מזל (ותודה ל... לא תאמינו - טינדר)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נראה לי במזרח אירופה, עם קצת כסף, אפשר למצוא יותר מתריסר בחורה על מטר רבוע, שכן סביר ששם יש המחפשות איזה שוגר פאפא שיחלץ אותן מעוולות החיים באסטוניה :)

אצל רוני מדובר בקסם אישי ושמירה על קווים בפנייה. זה מרשים אסטוניות כי הן מורגלות על נהיגה בשלג :lol:

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תאמין לי, עברתי כבר על אלו שמחפשות שוגר פאפא, זה נחמד להרשים אותן בשתי הפגישות הראשונות, אבל מתחיל לעייף מהר מאוד.

כשאתה מוצא את האחת שאתה באמת רוצה לפנק, זה לא מרגיש כאילו אתה השוגר פאפא שלה כשאתה מוציא עליה כסף.

ספיקינג אוף שמירה על קווים בפנייה - עם כמות השלג שיש פה לאחרונה, זה לא ממש אפשרי... :evil:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אל תחזור לארץ. אם מעבר - מקום אחר. ולא מבין מה בכלל יש לך לחשוב על הארץ. אתה גר במקום שהרכבים זולים ונגישים, יש עבודה טובה עם משכורת טובה, רכישת דירה זה דבר שהוא אפשרי ונגיש, אתה פתוח לכל העולם מבחינת נסיעות ברכב שלך (יכול לייבא גם מכוניות מגרמניה בזול), יש לך מסלולי מרוצים ואנשים הרבה יותר מתורבים ונורמליים מבארץ. מה לעזאזל יש לך לחשוב על ישראל?

פורסם

זה מחשבה שככל שאתה נמצא הרחק מישראל , שוכח קצת את הכאוס (שבנתיים הולך ומחריף) אתה יכול להעלות על הדעת.

הישראל שסרוניס ידידי עזב - כבר רחוקה מהישראל של לגור בה היום (או עד אוגוסט לפחות שאני עזבתי).

רוני - אתה עם צמיגי חורף? כי עם כאלו דווקא בינתיים יחסית בסדר (כל עוד לא עושים פרובוקציות) , Yet again , אני במזג אוויר חם משמעותית משלך.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אל תחזור לארץ. אם מעבר - מקום אחר. ולא מבין מה בכלל יש לך לחשוב על הארץ. אתה גר במקום שהרכבים זולים ונגישים, יש עבודה טובה עם משכורת טובה, רכישת דירה זה דבר שהוא אפשרי ונגיש, אתה פתוח לכל העולם מבחינת נסיעות ברכב שלך (יכול לייבא גם מכוניות מגרמניה בזול), יש לך מסלולי מרוצים ואנשים הרבה יותר מתורבים ונורמליים מבארץ. מה לעזאזל יש לך לחשוב על ישראל?

אתה יודע מה, אני חושב שכל "יורד" שאומר לעצמו "מה יש לי לחשוב על הארץ" איפהשהוא משקר לעצמו. אפילו אם בקטנה. נכון, כל פעם שאני מגיע לביקור אני מתעצבן מחדש על כל מיני דברים שאפילו לא מזיזים לי פה, אבל אני גם מבין שהתגעגעתי. למשפחה, לחבר'ה, לאוכל, לחיים עצמם :-P

החיים בחו"ל אולי יותר קלים, אבל אל תחשבו שהכל נפלא. אולי בארה"ב (ליביו אולי יכול להעיד, אפילו שהוא שם כלום זמן), אבל באירופה ממש לא בהכרח.

וכן, אני יכול לקנות דירה באסטוניה ואפילו לא צריך משכנתא בחלק מהמקרים, אבל מה אני אעשה עם דירה באסטוניה?

ואנשים - תן לי לחדש לך, הם לא בהכרח יותר מתורבים או יותר נורמלים מבארץ. יש ויש, בכל מקום.

מה שכן - מכוניות יש הרבה ובזול. בדיוק עשיתי קנייה של מכונית חורף "חדשה" - ב.מ.וו 325 ידנית שנת 2005 במצב מצוין ב...4200 יורו. צריך להוציא עוד 400 על כמה דברים, אבל היי... 20000 שקל.

זה מחשבה שככל שאתה נמצא הרחק מישראל , שוכח קצת את הכאוס (שבנתיים הולך ומחריף) אתה יכול להעלות על הדעת.

הישראל שסרוניס ידידי עזב - כבר רחוקה מהישראל של לגור בה היום (או עד אוגוסט לפחות שאני עזבתי).

רוני - אתה עם צמיגי חורף? כי עם כאלו דווקא בינתיים יחסית בסדר (כל עוד לא עושים פרובוקציות) , Yet again , אני במזג אוויר חם משמעותית משלך.

ליביו

ת'כלס. אני חושב שב-3 שנים האחרונות המצב התדרדר משמעותית בהרבה תחומים, ולא רואים את הסוף. זו עוד סיבה לא לחזור, אבל בסופו של דבר יש גם סיבות לחזור. עם זאת, אני חושב שאילו הייתה לי ויזה לארה"ב לא הייתי חושב פעמיים.

בכל מקרה, פה צמיגי חורף הם חובה מתחילת נובמבר אם אני זוכר נכון. עד אפריל או משהו. לא חייבים עם ניטים אבל להרבה מכוניות יש (ל-370Z היו בלי ניטים).

בכל מקרה, צמיגי חורף כיום הם ברמה מדהימה. אפשר לנסוע כמעט כמו על יבש כשיש לך צמיגים טובים. עם זאת, ברגע שיש שכבה של שלג או קרח על הכביש, אפילו דקה מאוד, אפשר במכונית הנעה אחורית להוציא את הזנב משמעותית עם ליטוף קל של הדוושה. נו, בשביל זה קניתי מכונית חורף...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

או הו. יש הרבה סיבות.

קודם כל וזאת לא הסיבה העיקרית - לא ה כ ל בחו"ל זול יותר. זה בשביל ההתחלה.

מזג האויר כאן עדיף על פני הרבה מדינות.

שרותי הבריאות כאן טובים יותר וכמובן שרותי הבטחון, ולא אמרתי את זה בציניות: הנסיון שלנו נותן לנו עדיפות על כל אירופה וארה"ב גם יחד, ואכן אנו רואים שאין להם מושג, פשוטו כמשמעו, איך להתנהג עם הטרור שפוקד אותם עכשיו, וימשיך גם ימשיך.

העולם נמצא בתחילת תהליך השינוי הגדול, ותאמין לי, הרבה יהודים ינהרו וכבר נוהרים חזרה לארץ הקוידש. ואם לא הם - בניהם ונכדיהם יחזרו. ההיסטוריה חוזרת, וזה יקרה במוקדם או במאוחר, גם אם על פני תקופת דור או יותר, ואני מניח שכולנו יודעים על מה אני מדבר.

אין מה לעשות. שונאים את היהודים ואין לנו מקום אחר חוץ מאשר ישראל, לטוב וכן - לפעמים גם לרע.

פורסם

רוני - זה פיצ׳ר להוציא את הזנב :) אני מרגיש כאילו הBRZ שלי חזקה עם זיגזגים בתאוצה אגרסיבית.

ברור שהכל בהתאם.

(אני עם צמיגי חורף גם כן - מהרגע שהטמפ׳ יורדת מ6-7 מעלות בצורה קבועה - הגומי של צמיגי קיץ אגרסיבים כבר לא עובד אפילו אם יבש.

לגבי הלא הכל מושלם. ברור.

הרבה דברים מאוד יקרים פה (נחמד להסתכל על 3 מוצרים בסופר , על דברים מאמזון ורכבים - אבל אז אתה משלם את הביטוח בריאות , מקבל חמישית מהמעביד לטובת הפנסיה , שכר דירה כפול מבארץ ועוד המון ״קטנות״) , האוכל פה במסעדות גרוע לעומת הארץ אלא אם אתה משלם הרבה (וכמה אפשר לאכול זבל זול מבחינה בריאותית) , ופאקינג קר פה.

אבל השיקלול של כל הדברים והעתיד הרגוע ועם הרבה פחות דאגות ואוכלוסיה נורמטיבית מסביבי עבורי , אשתי והילדים לוקחים ובגדול.

אני לא אוכל את סיפור השונאים יהודים , היהודים ינהרו וכל אלו. וזה על אותו קו כמו ההפיכה למדינה יותר יהודית והתחזקות המפלגות הדתיות והקיצוניים משני הצדדים שבאמת מבאסת אותי כשאני חושב על הארץ.

Then dying is forgetting

פורסם

השוואת עלויות ארה״ב

עלויות זולות יותר:

רכב

בית

עלויות יקרות יותר:

בריאות

שכירות

חשבונות ביתיים (טלפון , אינטרנט , חימום)

לימודים.

בממוצע באיזורים הטובים פה עולה יותר יקר לגור מבארץ - אבל מרוויחים יותר.

כמו שאמרת רוני - אני גם מאמין שאם היתה לך ויזה לפה היית עובר בלי לחשוב פעמיים ואז טיעון האם לחזור לארץ כבר הרבה יותר קשה.

במיוחד שיש פה אוכלוסיה יהודית וישראלית לשעבר ללא סוף למי שמחפש את זה.

Then dying is forgetting

פורסם

לפני שנהפוך את השרשור של רוני למה יותר טוב לחיות בחו"ל, רק אומר שאני באותה דעה של ליביו ורוני.

יש געגועים לפעמים למשפחה, אבל בסה"כ הכל העתיד פה יותר טוב (בחו"ל) מאשר בארץ (לפחות בשבלי פה בשוויץ), במיוחד כאשר יש ילדים ( אני עדין מתלבט האם להוציא לילדה שלי דרכון ישראלי), ולא רק מבחינה כלכלית.

פורסם

אגב, שלא יהיו לאנשים אשליות - זה לא שמי שעובר לחו"ל מתעשר. אם נשים רילוקיישן בצד, המשכורות לא תמיד גבוהות יותר ועלויות המחייה לא תמיד נמוכות יותר. גם אם אתה עובד בהייטק. עבד הייטק ישראלי מצוי מרוויח איפהשהוא בין 20 ל-30 אלף כיום, כלומר 15-22 נטו (אם מחשיבים פנסיות וכדומה), ולפחות במרבית אירופה בטח שלא מרוויחים יותר. בארה"ב אולי כן, אבל יש דברים אחרים שיקרים ואי אפשר לבנות על קפיצה ענקית באיכות החיים. נכון, יהיה לך בית יותר נחמד, ורכב יותר מרשים (אלא רק אם אתה כמוני, קונה גרוטאה בת 10 להשתולל איתה בשלג), אבל גם יחסרו לך דברים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
לפני שנהפוך את השרשור של רוני למה יותר טוב לחיות בחו"ל, רק אומר שאני באותה דעה של ליביו ורוני.

יש געגועים לפעמים למשפחה, אבל בסה"כ הכל העתיד פה יותר טוב (בחו"ל) מאשר בארץ (לפחות בשבלי פה בשוויץ), במיוחד כאשר יש ילדים ( אני עדין מתלבט האם להוציא לילדה שלי דרכון ישראלי), ולא רק מבחינה כלכלית.

ממליץ לך בחום להוציא לילדיך דרכון ישראלי. בחום.

• תוכן חדש...