Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אסטוניה כמשל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עכשיו אני מתחיל להבין למה זו אחת המדינות הכי מתקדמות בתחום שירותי האינטרנט (הראשונה - ונראה לי שהיחידה עד כה - שהצבעה בבחירות נערכת ברשת) - הם פשוט לא מתלהבים לצאת מהבית ולפגוש אנשים אחרים.

עם של אינטרוברטים.

לגמרי עם של מופנמים.

נשמע מקום כלבבי.

אגב, sronis, מה העבודה?

חברת הייטק סטנדרטית - אנשי פיתוח, בדיקות, אנליסטים וכדומה.

ביקרתי עכשיו בריגה - האנשים שם כמעט אותו הדבר. מה שהפתיע אותי אלו המחירים היקרים שם (אוכל, תחבורה וכדומה) - כשהשכר הממוצע הוא פחות מ-700 יורו בחודש. המחירים לרוב יקרים יותר מבטאלין...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• שנה מאוחר יותר...
  • תגובות 281
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני עדיין פה. חודשיים אחרי העדכון האחרון הכרתי את חברה שלי, והיא גרה איתי כיום.

רוב החוויות בשנה וחצי האחרונות היו מחוץ לאסטוניה. מאז שהכרתי את החברה הספקנו להיות ביחד ברומא, ניו יורק, נורבגיה, סנט פטרסבורג וישראל. הייתי גם בסין עם המשפחה ובעוד כמה מקומות. הייתה שנה עמוסה...

מכרתי את שתי המכוניות (370Z ו-318IS ישנה) ואני מחפש עכשיו ב.מ.וו אחרת להשתעשע איתה בשלג (יש מצב שמצאתי אחת, אדע מחרתיים).

ספיקינג אוף שלג (ותמונות) - הנה, ככה זה נראה כיום:

2016-01-06 15.42.03crop.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

שלג שלג, לפחות עכשיו :grin: חם בבית.

ויש עוד זוג עיניים לידך שיעיר, תראה איזו יפה, והיא מתכוונת למכונית מיוחדת שעוברת.

כייף לקרוא את יומני המסע והחיים שלך,, תודה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

החברה שלך אסטונית?

אין לך כרגע שום רכב? רוצה לקנות משהו רציני או סתם צעצוע למשחקים?

אתה רואה את עצמך חוזר לחיות בישראל או שהסיכויים נמוכים?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
שלג שלג, לפחות עכשיו :grin: חם בבית.

ויש עוד זוג עיניים לידך שיעיר, תראה איזו יפה, והיא מתכוונת למכונית מיוחדת שעוברת.

כייף לקרוא את יומני המסע והחיים שלך,, תודה.

אייל.

תודה לך. תכננתי לכתוב יותר אבל לא יצא.

יאללה מגניב. איך אתה מסתדר בלי רכבים? תחב"צ טוב?

אחד היתרונות בעבודת רילוקיישן במקום כזה - אפשר לגור מאוד קרוב לעבודה. אני 6 דקות הליכה מהמשרד ו-2 דקות הליכה מתחנת האוטובוס הקרובה. התחבורה הציבורית טובה למדי וחינמית לגמרי בתוך העיר. אין פה רכבת תחתית אבל יש אוטובוסים, טראמז וטרוליז. גם מוניות מאוד זולות (uber ו-taxify).

אחד הדברים שבטח לא אצליח לשחזר בעבודה הבאה שלי יהיה המרחק מהמשרד. זה פשוט game changer - לצאת מהבית ולהגיע למחשב בעבודה אחרי 8 דקות door to door. וכמובן - בדרך חזרה הביתה מהעבודה...

החברה שלך אסטונית?

אין לך כרגע שום רכב? רוצה לקנות משהו רציני או סתם צעצוע למשחקים?

אתה רואה את עצמך חוזר לחיות בישראל או שהסיכויים נמוכים?

החברה אסטונית.

כרגע אין רכב אבל יש מצב טוב שאסגור על מכונית מחר (מחכה לתשובה מהמכונאי שלי לגבי עלות התיקונים). כרגע רוצה צעצוע למשחקים בשלג שאפשר גם לנהוג בו ביום-יום. משהו זול מספיק שלא יהיה לי יותר מדי אכפת ממנו, אבל מספיק איכותי בשביל שיהיה נעים גם בשביל החברה שלי (שעד עכשיו נסעה בגולף דיזל מתפרקת שנת 93, אבל עכשיו קר מדי בשביל לנהוג בגרוטאה אז אין לה רכב).

בנוגע לשאלה על חזרה לישראל - קשה לי לענות. החיים פה נוחים וקלים יותר משמעותית, אבל ברור שיש געגוע לארץ. הכל אפשרי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
תודה על העדכון. נשמע שאתה ממשיך לעשות חיים!

נב - לא מחפשים אצלכם שם בוגרי תואר במדעי המחשב במקרה..? :roll:

סורי, לא...

אין כמו לגור במדינות מזרח אירופה עם משכורת של הארץ. חיים כמו מלכים :)

זה לא בדיוק מזרח אירופה. כלומר זה כן, אבל זה הכי מערב שאפשר למצוא במזרח. לטוב ולרע - החיים זולים יותר בליטואניה או באוקראינה למשל, אבל ממש לא הייתי רוצה לגור בשני המקומות האלה. מה שכן, זה לגמרי צפון אירופה - וקר פה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

זה לא בדיוק מזרח אירופה. כלומר זה כן, אבל זה הכי מערב שאפשר למצוא במזרח. לטוב ולרע - החיים זולים יותר בליטואניה או באוקראינה למשל, אבל ממש לא הייתי רוצה לגור בשני המקומות האלה. מה שכן, זה לגמרי צפון אירופה - וקר פה.

את הקור אני לא ממש אוהב אבל איפה שאני הייתי (הונגריה/רומניה) הקור לא היה כזה נורא בחורף. לעומת זאת יוקר המחיה והכיף שבלארוז את האוטו ונוסעים לסוף שבוע לאן שרוצים אי אפשר לשחזר בארץ ברמה כזאת.

8)
פורסם

זהו שיש הבדל בין הונגריה לאסטוניה. מעבר לזה שבודפשט זו אחלה עיר, הונגריה ממוקמת די טוב במזרח-מרכז אירופה. כך גם לא קר מדי וגם אפשר באמת לארוז את האוטו ולנסוע לאן שרוצים. מאסטוניה אין הרבה לאן לנסוע - ביקור קצר בריגה, ביקור קצר בסנט פטרסבורג, נסיעה לפינלנד/שוודיה או רחוק יותר לנורבגיה - וזהו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

~

אם כבר חזרת - שאלה:

בתחילת השרשור עומר כתב שמאד בעייתי למצוא שם כוח אדם עם כישורים טכניים. אני יודע שהאוניברסיטאות המקומיות משקיעות בתכניות לימוד למגזר הזה, עד כדי כך שחלקן אפילו מאפשרות לימוד חינם לתושבי האזור ולסטודנטים זרים. האם אתה רואה את התוצאה של ההשקעה הזאת לאורך השנים שאתה שם? איזשהו שיפור ברמת האנשים, הידע או המוטיבציה שלהם?

פורסם

אני חושב שבמרבית האוניברסיטאות יש לימודים חינם לאסטונים. לא לתושבים זרים (אבל יש מלגות). יש פה גם סוג של טכניון - מוסד השכלה גבוהה ללימודי IT שהוא מאוד מבוקש וכנראה גם לא רע.

קשה לי לתת חוו"ד על השיפור לאורך השנים כי אנחנו לא מקבלים המון סטודנטים להתמחות, אבל מבין אלו שכבר קיבלנו בהחלט היו כמה טובים שאת חלקם קיבלנו בסופו של דבר לעבודה. חלקם טובים יותר מעובדים שנמצאים אצלנו כבר שנים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...