Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אסטוניה כמשל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סמירו - אני מתקשה לראות את הפואנטה בדבריך. בית ענקי אפשר לבנות בזול גם בנגב הדרומי או במצפה בגליל, אבל שניהם חורים נידחים על כל המשתמע מכך. לכן אינני חושב שאפשר להשוות את מחירי הנדל"ן באסטוניה לישראל.

אני אישית מאד מחבב את טאלין, ביקרתי שם לא פעם ואף תכננתי לעבור לגור שם לכמה שנים, אבל זה בגלל שהייתה לי מטרה מוגדרת ללמוד. נגיד שהייתי קונה דירה (ובתיאוריה, החסכונות שלי באמת הספיקו לזה באותה תקופה) - מה הייתי עושה איתה אחרי השלוש שנים של התואר? למי הייתי משכיר אותה? מי צריך דירה בפאקינג אסטוניה? :roll:

• תגובות 281
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אנשים שיש להם משפחה וחברים שם, כמונו :)

הכוונה הייתה שבאסטוניה מחירי הדירות נמוכים יותר בהשוואה לארץ, סתם מתוך עניין לומר את זה. מן הסתם שאין פה מקום להשוואה. פשוט הדהים אותי שבתים שהיו עולים בארץ הון תועפות, גם שם עולים הון תועפות :lol: , אבל פחות.

חוץ מזה, עם מה שפותח השרשור מספר - נשים שנראות מעולה וספורט מוטורי בשפע, כמו גם מחירי רכבים שפויים - כל אדם שפוי היה רוצה :lol:

ואגב, חור בהשוואה למה? גם טאלין היא עיר שוקקת חיים, עם מקומות בילוי מהנים ואפשרויות שגשוג. השאלה למה אתה משווה אותה.

פורסם

ואגב, חור בהשוואה למה?

לכל מה שנמצא דרומית להמבורג.

אני יודע שאסטוניה אוהבת לראות את עצמה כחלק מסקנדינביה, ובמידה מסויימת זה מוצדק (מבחינת רמת החיים והתשתיות למשל), אבל מעשית גם סקנדינביה רחוקה מלהיות בירת אירופה, פשוט יש שם אוסף של חורים שחיים באופן די אוטונומי ונהנים זה מחברתו של זה. סוג של מועצה מקומית בגליל, רק ששם זה קופנהגן-סטוקהולם-הלסינקי.

אם מסתכלים על מערב אירופה כמדינה אחת ועל מדינותיה השונות כערים, אי אפשר להשוות את אסטוניה והבלטיות או אפילו את השכנות הסקנדינביות לגרמניה, צרפת או ספרד. זה יהיה כמו להשוות את תל-אביב לנהריה.

מצד שני, ברור שהכל יחסי. טאלין היא באמת מקום מפותח ושוקק חיים יחסית לטארטו או נארווה, שלא לדבר על הכפרים הקטנים שבתווך.

פורסם

אני אפילו לא משווה אותה לערים האחרות, שכן אסטוניה היא ארץ שוממת במיוחד. אני רק אומר, שכעיר בירה גדולה ומודרנית, היא שוקקת חיים וממש לא מרגישה "חור". כנ"ל גם לגבי קופנהגן-סטוקהולם-הלסינקי. כן, לא הייתי משווה את הערים הללו לערי הבירה של צרפת, ספרד או גרמניה, אבל מקום לא חייב להיות מוקד תיירותי על מנת לא להיות "חור".

מסיבות יש מספיק, מסעדות/פאבים כנ"ל, בתי מלון מפוארים, מקומות מעניינים לראות (במיוחד בנורווגיה למשל, שזו ארץ מדהימה).

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ כדי לספר שיש כאן מזג אוויר נהדר רוב הזמן בחודשיים האחרונים. היום למשל אין ענן בשמיים ו-23 מעלות. אני מנסה to hold on to it כי בקרוב זה הולך להעלם...

יש הרבה מה לספר אבל לא אלאה אתכם, רק אגיד שיש דבר אחד פה שאולי לא קשור ישירות לאסטוניה אבל בהחלט שינה לי את החיים לטובה - אני גר 5 דקות הליכה מהעבודה. לא יאומן כמה זמן פנוי זה משאיר לך... (רק צריך להיזהר לא להישאר במשרד עד שמחשיך, אפילו בתחילת אוגוסט זה בערך 22:00).

אז הנה כמה תמונות מהחודשים האחרונים:

576797_634776579879566_1592486787_n.jpg

65671_634776649879559_1441746653_n.jpg

969639_636059043084653_453169592_n.jpg

994033_646207825403108_696890679_n.jpg

431930_646207918736432_1415544667_n.jpg

600148_646207982069759_571811380_n.jpg

1070016_664044893619401_1913998300_n.jpg

1001811_664044923619398_367381238_n.jpg

1014334_674205209270036_325616281_n.jpg

995776_674205359270021_1134497334_n.jpg

483901_674205369270020_770622188_n.jpg

601357_674205202603370_1201235582_n.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
(רק צריך להיזהר לא להישאר במשרד עד שמחשיך, אפילו בתחילת אוגוסט זה בערך 22:00).

איזו אופטימיות. חשוב מתי השמש תזרח ותשקע בעוד 4-5 חודשים. בקצרה - לא תראה אור יום.

מצד שני - יופי של מקום. בבקשה, המשך לתת לנו להנות מהתמונות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ עם מבחר סיבות למה לא כדאי לכם לגור באסטוניה (או בכל מדינה אחרת שבה זה נחשב נורמלי שיורד שלג 5 חודשים בשנה):

1. כדי לצאת מהבית למכולת השכונתית צריך 5 דקות שלמות של התארגנות אפילו אם אתה לא נוהג להסתובב בתחתונים בבית.

2. הרגע הזה שאתה יוצא החוצה מהבית המחומם למינוס 20 מעלות ואומר לעצמך "היי, זה לא כזה נורא". 30 שניות אחרי זה ואתה מקלל את מי שהביא אותך למקום הזה.

3. היחס בין כמה זמן בילית בחוץ בלי כפפות וכמה זמן עד שהידיים שלך מפשירות בחזרה הוא 10:1. שתי דקות בחוץ שוות 20 דקות של אי נוחות בפנים.

4. רכב שחנה בחוץ יותר מ-3 שעות דורש לפחות 5 דקות של הפשרה לפני שאפשר לזוז מהמקום, וזה אחרי גירודים נמרצים של שכבת הקרח מהשמשות.

5. לקום בבוקר, לראות שמיים כחולים ושמש ולהתפתות רק לרגע קצר לפתוח איזה חלון בשביל ליהנות מהבריזה...

6. לפחות 3 חודשים בשנה יש אור יום פחות מ-6 שעות ביום.

7. גם גברים מאצ'ואיסטים מוצאים את עצמם מורחים כל מיני חומרים על הפרצוף והידיים כדי להגן מהקור והיובש.

8. אתה מתחיל לקלל מהר מאוד כשאתה קולט ששכחת לקחת איתך קלינקס והאף נוזל בלי שליטה.

9. מינוס מעלות + רוח + שלג זה מתכון נהדר לנפילות כואבות.

10. באמת צריך עוד?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
מקפיץ עם מבחר סיבות למה לא כדאי לכם לגור באסטוניה (או בכל מדינה אחרת שבה זה נחשב נורמלי שיורד שלג 5 חודשים בשנה):

גם אני מגלה פה בוושינגטון דיסי הקפואה שאנחנו לא מעריכים מספיק את המזג אויר המושלם בישראל.

כמו שאני אומר למשפחתי ללא הפסקה, שלג זה יפה מרחוק ובתמונות! לגור באזור עם שלג או מזג אויר של מתחת לאפס בצורה קבועה זה סיוט...

החורף זה תקופה נוראית, כל יציאה מהבית או מהמשרד כוללת הכנה נפשית ושכנועים עצמיים.

ארצה לציין שתודה לאדם שהמציא מושבים מחוממים במכוניות, אין דבר יותר מענג מהמושבים האלה במזג אויר קפוא... חבל רק שצריך לסבול קודם מ5 דקות של מושב עור קפוא!

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
מקפיץ עם מבחר סיבות למה לא כדאי לכם לגור באסטוניה.

אם כבר הקפצת, ולרגל הזדמנות רלוונטית שעלתה אצלי על הפרק, כמה שאלות:

1. ממה שאתם רואים בחיי היומיום - עד כמה בעצם אסטוניה קשורה או מנותקת משאר האיחוד האירופי מבחינת הזדמנויות עבודה, שיתופי פעולה ויבוא/יצוא? זכור לי שבסופרמרקט יש בעיקר מוצרי מזון מתוצרת מקומית, אך לא שהיתי שם מספיק זמן כדי לראות את התמונה הגדולה. אסטוניה מציגה את עצמה כחלק מסקנדינביה והאיחוד, אך קשה להעריך מרחוק עד כמה זה נכון בפועל.

2. הנשים המקומיות - אחרי שצחקנו כמו נערים מתבגרים על כמה שהן בלונדיניות וחטובות וכמה שהגברים המקומיים מכוערים, איך בסה"כ ההתרשמות שלך מהן בפן המנטלי? האם יש להן ראש פתוח להגירה למשל, או שהן לאומניות ו"אסטוניות גאות" כנהוג במדינות מסויימות? ובהמשך לשאלה הקודמת, עד כמה בעצם האסטוניות (והאסטונים) רואות עצמן כחלק מ"מדינת אירופה" או מהעולם הגדול? בזמנו שמעתי מעומר על סגנון העבודה שלהן והשאפתנות המאפיינת אותן באופן כללי, האם גם אתה בדעה חיובית עליהן בסה"כ?

3. נגיד שאתה תושב זר שלא עובד בהייטק על כל המשתמע מכך (שכר, תנאים, נותני שירות רלוונטיים) אלא סתם גר שם ויש לך כסף. עד כמה מציאותי לחיות בטאלין מבלי לדבר את השפה? עד כמה המגבלה הזאת מפריעה בחיי היומיום? בביקורי שם התרשמתי שמי שדובר רוסית ואנגלית מכוסה בכ-80% מהמקרים, אבל שוב, מעולם לא גרתי שם באמת אז קשה להעריך מרחוק.

תודה.

פורסם

כמה תשובות:

1. אני חושב שעומר יידע לענות יותר טוב ממני, אבל בעקרון צריך לזכור שאסטוניה עדיין רחוקה מהאיחוד מבחינה מנטלית וכמובן גאוגרפית במידה מסוימת. הזדמנויות עבודה אין לי מושג אבל כן, אתה צודק שיש בעיקר מוצרים מקומיים בסופרמרקטים ויש עדיין כמה מאפיינים חצי-סובייטיים (אם כי במידה נמוכה, ובעיקר בקטע של מנטליות).

2. טוב, כמובן שיש ויש. לצערי נפלתי לא מעט על ילדות שצעירות ממני סביב עשור (להרגע, אני בן 33) ולא תמיד המנטליות שלהן דומה לשלי. אבל זה תלוי לאן הולכים ומה מחפשים. אחרי כמה בחורות ממוצא רוסי עדיין לא השתכנעתי מהן, והאסטוניות כנראה בממוצע טובות יותר. בכל מקרה, הרבה מאוד מהן ישמחו לעוף מכאן, והן משקיעות יחסית בהשכלה (אקדמאיות, לא מעט תואר שני). לפני זמן מה פגשתי פה בחורה נהדרת בת 27 - מאוד חיובית, מתקשרת, לא משחקת משחקים, פתוחה - ומתה לברוח מכאן. כרגע היא בלפלנד (גם מהסיבה הזאת, אם כי זה רק באופן זמני).

אתמול אפילו קרה משהו שגרם לי להעריך אותה הרבה יותר (וילמד אותך על המנטליות של חלק מהאנשים פה). רק אדגיש שלרוב המצב לא כזה. עומר טוען שזה מאפיין את נואשות אמצע החורף של הבחורות כאן: נכנסתי לאיזה מועדון מקומי, לקחתי משהו לשתות ונעמדתי שני מטר ליד איזו פצצה בשמלת מיני ומחשוף שרקדה שיכורה לגמרי ליד איזה שולחן בר, כשחברה שלה ומבוגר ענק ושמן בן 50 עומדים לידה. הסתכלתי מסביב (בכוונה לא עליה) ואחרי בערך דקה וחצי היא ניגשת אלי וצועקת לי משהו באסטונית באוזן. אני אומר לה "רק אנגלית, סליחה" והיא ישר שואלת למה אני לא רוקד. טוב, זה קלאסי - "אני לא רוקד כי אין לי עם מי. רוצה לרקוד איתי?", "אני עם חברה שלי פה" היא אומרת והולכת עם החברה לרחבה, כשהמבוגר (שמאה אחוז הוא הגורם לכך שהיא כ"כ שיכורה) הולך אחריהם. טוב, אני לא נכנס למשולש הזה. עומד עוד דקה וחצי וניגשת אלי מישהו אחרת. אחרי שהבהרנו שצריך אנגלית היא אומרת שחברה שלה רוצה לרקוד איתי ושכדאי לי, היא נורא נחמדה. (טוב שהיא לא אמרה "יש לה אישיות נהדרת"). החברה הייתה בערך שתי רמות מתחת לראשונה אז רק חייכתי ונתתי לה ללכת. ואז אני רואה את הראשונה עומדת באמצע הרחבה ורוקדת כשהחברה שלה מולה, תקועה עם הראש בתוך הסלולרי שלה, מתכתבת בפייסבוק (שוב, קלאסי). ניגש והיא מיד נתלית עלי, חצי נופלת. לונג סטורי שורט, פגשתי אותה אחרי זה שוב בשירותים (במקרה! לא מה שאתם חושבים) והאהבלה הייתה כ"כ שיכורה שהיא לא מצאה את היציאה. כמעט הרגשתי לא נעים להשאיר אותה שם כשהיא מחכה לחברה האפאטית שלה.

בקיצור - מגוון מאפיינים אסטוניים במפגש אחד: הבלונדה השיכורה מהתחת, החברה הלא מתקשרת (אלא רק שולחת הודעות טקסט כל היום), והזקן המגעיל שחושב שזה הגיוני שהוא יסתובב עם ילדות חצי מהגיל שלו במועדונים. אני משווה את זה ללפלנדית שלי ופשוט אין תחרות - היא באמת אחת מהבחורות הכי טובות שפגשתי. (אם כי עדיין מעניין איך הראשונה כשהיא לא שיכורה - כנראה שהיא אחרת לגמרי).

3. מה זה "יש לך כסף"? אתה יכול לחיות פה בלי בעיה מ-1000 יורו נטו בחודש. זה לא יהיה לחיות "טוב", בשביל זה אתה צריך לפחות 2000, אם לא יותר. בנוגע לשפה - שום בעיה. תמיד מוצאים מישהו שדובר אנגלית מספיק טובה. ואם אתה דובר רוסית אז בכלל אין לך בעיה. כמובן שיש יוצאי דופן. דוגמא מלפני כמה ימים: נכנסתי לחנות רהיטים לקנות שולחן. המוכרת בת ה-50 הסתובבה עם פרצוף תחת והתעלמה ממני לגמרי. ניגש אליה ואומר משפט. לא מגיבה בכלל. עוד משפט. כלום - הולכת ממני. שואל אותה אם היא מדברת אנגלית. מסמנת לי שלא. עושה לה תנועת WTF והיא מסמנת לי לדבר עם מישהי שיושבת קצת רחוק יותר. ניגש אל המישהי ושואל אותה אם היא יכולה לעזור לי עם שולחן. היא אומרת ששולחנות זה המוכרת האחרת (...), אומר לה שיש בעיית שפה קטנה (וגישה, אבל את זה לא אמרתי) ורק אז היא באה לעזור לי בחוסר רצון. מצד שני צריך לזכור שהמוכרות שם כנראה מרוויחות 400-500 יורו בחודש.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אסטוניה והונגריה מבחינת הוצאות בערך אותה עלות, כל המספרים שרוני כתב בסעיף 3 זהים. הייתי ממליץ לך לעבור לשם, יש יותר תנועה בינלאומית (3 אוניברסיטאות שמורכבת מסטודנטים מכל העולם באזור) ומאוד נפוץ לבוא לצ'כיה/הונגריה לסמסטר בחו"ל ממרכז אמריקה. מבחינה גאוגרפית מונטנגרו, סרביה, צ'כיה, אוסטריה וגרמניה קרובות. אני נסעתי מבודפשט למינכן והנסיעה לא כ"כ נוראית. לגבי תנועה בינלאומית וכו' אין לי שמץ.

בהצלחה

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

אני מסכים. גם ברלין אמורה להיות זולה במידה דומה ובטוח יש עוד ערים אירופאיות שיהיה נעימות ומעניינות יותר מטאלין.

אני פה כי העבודה פה, לא כי זו משאת נפשי. אסור לשכוח את זה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, יחס או ליתר דיוק חוסר שלו זה כנראה מאפיין את מדינות בריה"מ לשעבר. וזה אחרי ביקורים ברוסיה וצ'כיה בהם זכיתי ליחס דומה להפליא למה שתארת.

• תוכן חדש...