Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אסטוניה כמשל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מבקשים בחורות ומקבלים ברווזים...

ת'כלס. אני מאכזב גם את עצמי :wink:

אבל ברצינות, איך שהן עטופות כאן בחורף, לא יעזור לך אם אצלם אותן בחוץ. ואני לא מספיק קריפי בשביל לכוון עליהן זום indoors... :lol:

מעלה בי זכרונות מעולים. כבר קרוב ל4 או 5 שנים שלא הייתי שם. וזאת לאחר שלפחות פעם בשנה אני שם.

ידוע לך אגב, מה מחירה של דירה כזו כמו שאתה מתגורר בה? מה גודלה אגב?

בטאלין יהיה קר עוד הרבה זמן. אל תופתע אם גם בקיץ תתעורר לימים גשומים ואפורים. וזה עדיף אגב, על פני ימים חמים. הייתי שם בקיץ אחד שהיה ממש חם והיה נוראי היות והם לא מוכנים למזג אוויר חם מאוד ואין להם ברוב המקומות מזגנים(כולל לא בתחבורה ציבורית)

אשמח אם תעלה תמונות נוספות של שלל מקומות לאו דווקא העיר העתיקה.

מחיר קנייה? אין לי מושג, אבל בטח לא זול. כמו שאתה בטח מזהה, הדירה הזאת ממוקמת בסנטר של הסנטר של העיר. בערך כמו לגור באמצע השאנס אליזה, או על הטיימס סקוור, רק במונחים אסטוניים (שבפועל זה כמו לגור על רוטשילד בת"א :lol: ). אבל ברצינות - מדובר על דירת שני חדרים מרווחת ומשופצת (אני חושב שזה 80 מטר), והשכירות היא כ-750 יורו לחודש, שעל זה יש להוסיף קרוב ל-300 יורו של utilities (בעיקר חימום, חשמל, מים, אינטרנט, כבלים). מצחיק קצת לחשוב שבשביל אותו מחיר אני גר בארץ בדירה קטנה בחצי כמעט, לא משופצת, באיזו שכונה בהרצליה (נכון, ה-utilities יותר זולים בארץ, אבל אצלנו אין צורך בחימום...)

ביקשת לא העיר העתיקה, קיבלת:

אפילו עם אסטונית:

217420_580697031954188_1380344710_n.jpg

מתוך מוזיאון הקומו:

391784_580697145287510_995774610_n.jpg

כמה מהחורבות שמפוזרות בעיר:

65256_580720001951891_2056673852_n.jpg

17635_589781137712444_767746921_n.jpg

יותר בהמשך...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 281
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רוני, 5,000 שקל נותנים לך דירה קטנה בחצי מזה?

אם זה המצב אז טמבל מי שגר במרכז. בפריפריה אתה מבל דירת 4 חדרים חדישה באיזור טוב (כולל נוף לים(0) בקצת יותר מחצי מזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
רוני, 5,000 שקל נותנים לך דירה קטנה בחצי מזה?

אם זה המצב אז טמבל מי שגר במרכז. בפריפריה אתה מבל דירת 4 חדרים חדישה באיזור טוב (כולל נוף לים(0) בקצת יותר מחצי מזה.

לא לא...

שכר הדירה הוא כ-3500 שקלים בערך, רק קצת יותר משכר הדירה שלי בארץ. ההבדל כמו שאמרתי הוא בהוצאות הנלוות, שבארץ מסתכמות בכמה מאות שקלים על חשמל, מים וארנונה, ופה מגיעות ל-1500 שקלים בערך, בעיקר בגלל החימום.

אבל כמו שאמרתי, מדובר כאן בדירה במיקום הכי מרכזי בעיר. תשווה מחירי דירות במרכז ת"א, ותגלה שהם משלמים 5000 שקלים על דירות בערך באותו הגודל, לרוב במצב די עלוב...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

שאלה קצת מזווית אחרת:

תגיד, אתה שם לבד לבד ? אם כן, איך אתה מסתדר ? אתה מסתובב ויוצא לבד ?

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

שמע, הוא בן אדם מבוגר, כל אחד עם אנגלית בסיסית אפילו עוף צעיר שכמוני יכול להסתדר נהדר לבד בחו"ל. במיוחד אם זה מגורים זמניים ואין צורך להתעסק בבירוקרטיה.

פורסם
שמע, הוא בן אדם מבוגר, כל אחד עם אנגלית בסיסית אפילו עוף צעיר שכמוני יכול להסתדר נהדר לבד בחו"ל. במיוחד אם זה מגורים זמניים ואין צורך להתעסק בבירוקרטיה.

אין החכם כבעל ניסיון.

עשית פעם רילוקיישן ? :wink:

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם
שאלה קצת מזווית אחרת:

תגיד, אתה שם לבד לבד ? אם כן, איך אתה מסתדר ? אתה מסתובב ויוצא לבד ?

אם אני לא טועה, החברה ישראלית.

א. אין כרגע חברה.

ב. נעלבתי קשות שקראת לי בנאדם מבוגר.

ג. לא, באמת, במכה אחת החזרת אותי לגיל 30, בו התעוררתי בבוקר והבנתי שזהו, נגמר, אם אמות בתאונה קטלנית לא יגידו יותר בחדשות "צעיר נדרס על ידי משאית רדיואקטיבית", אלא "גבר בשנות ה-30 לחייו נדרס על ידי משאית רדיואקטיבית. למשאית שלום".

ד. יש פה עוד כמה ישראלים (לא הרבה) אבל בגדול, מתחילים להכיר אנשים חדשים. הצעירים אוהבים פה נוכרים כמוני כי נוכחות של מישהו פחות דכאוני מוציאה אותם קצת מהקופסה :lol:

ה. ברצינות. יוצאים לבלות, מתחילים לדבר עם בחורות, זה עובד. במיוחד במקום כזה, שבו הן משוועות למשהו קצת יותר מעניין מהאסטוני/רוסי המצוי. למצוא חברים בנים אולי יהיה קצת יותר קשה, אבל ברגע שמוצאים מכנה משותף, אני מאמין שמסתדרים משם. בינתיים, בכל מקרה, העבודה והבחורות מעסיקים אותי מספיק.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

קטר לבני הספל:

13194_589781174379107_2101838557_n.jpg

עזוב את הקטר הזה, אני קלטתי את הרכבת של הפארק הלאומי:

524872_589781237712434_914462911_n.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
ג. לא, באמת, במכה אחת החזרת אותי לגיל 30, בו התעוררתי בבוקר והבנתי שזהו, נגמר, אם אמות בתאונה קטלנית לא יגידו יותר בחדשות "צעיר נדרס על ידי משאית רדיואקטיבית", אלא "גבר בשנות ה-30 לחייו נדרס על ידי משאית רדיואקטיבית. למשאית שלום".

אתה מאכיל ברווזים בכיכר העיר, ואחר כך נעלב שקוראים לך קשישון? :loco:

פורסם
ההבדל כמו שאמרתי הוא בהוצאות הנלוות, שבארץ מסתכמות בכמה מאות שקלים על חשמל, מים וארנונה, ופה מגיעות ל-1500 שקלים בערך, בעיקר בגלל החימום.

מתקזז עם הוצאות המיזוג בקיץ...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני גם באסטוניה ולו רק בגלל מזג האויר לא הייתי רוצה לגור פה.

צרפתי כמה תמונות, למשל משהו די פופולרי פה זה לגרור את התינוק במזחלת :-D

הכל מכוסה 60 ס"מ שלג, חוץ מנתיבי ההליכה ששם הוא כבוש למעין קרח שמפזרים עליו חול נגד החלקה.

בכל המכוניות פה מאחורי הגלגלים המניעים מצטברת בוחטה של בוץ שקופא, לפעמים זה נראה משהו ששוקל איזה 10 ק"ג...

2013-02-20 12.26.19.jpg

2013-02-20 12.24.58.jpg

2013-02-20 12.24.10.jpg

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ישראליים אוהבים חום אני רואה. אני מעדיף את מזג האוויר שם פי המונים ממזג האוויר בארץ. לא יודע איך אפשר להעדיף חום בלתי נסבל על קור.

פורסם

אליבאבא, קפוץ כבר לטאלין ותגיד שלום. אבל לא עכשיו, אני בארץ שבוע הבא...

ישראליים אוהבים חום אני רואה. אני מעדיף את מזג האוויר שם פי המונים ממזג האוויר בארץ. לא יודע איך אפשר להעדיף חום בלתי נסבל על קור.

זה פשוט מאוד: כי בארץ נעים מאוקטובר עד מאי, כלומר שני שליש מהשנה (כן, יש כמה ימים של 10 מעלות בחורף. בו-פאקינג-הו). פה נעים בערך ליומיים וחצי באמצע הקיץ. כששואלים אסטוני מה הוא עשה בקיץ שעבר, הוא אומר שהוא היה חולה באותו היום.

כל בחורה אסטונית שאתה מספר לה על ישראל, מיד מצטעף מבטה בערגה והיא נתלית בך כמושיע שיסחוף אותה לאוויר ויקח אותה לארץ המובטחת.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...