Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אסטוניה כמשל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אנטישמיות יש ברוב מדינות בריה"מ לשעבר עם דגש על המדינות במזרח אירופה והמדינות הבלטיות, אליהן שייכת כאמור אסטוניה.

וגם שנאת רוסים דיי בולטת. יש התחזקות דיי רצינית של הלאומנות.

אני אישית אשמח לקבל מידע על הקהילה היהודית המקומית ואם יש בית כנסת מרשים אשמח לתמונות.

כמובן בלי קשר לבקשת התמונות הראשונה, זה יכול לבוא גם יחד.

אין בעיה, בסופ"ש אני אעמוד ליד בית הכנסת המקומי (אתה יכול למצוא אותו כאן בסטריט ויו) ואחכה שבחורות אסטוניות יעברו מולו. שתיים במכה אחת...

שורה תחתונה:

רוני, תבקש יום חופש ע"ח המעסיק לטובת חברי הפורום ותיגש לצלם את האיזור :).

הרבה בהצלחה.

אתה מודע לעובדה שיש דבר כזה שנקרא "סופ"ש", נכון? כאן אמנם הוא מתקיים בשבת-ראשון, אבל עדיין...

והאמת, בדיוק היום התחלתי לשוטט ברשת ולחפש מצלמה נורמלית לקנייה. באופן מעניין, מצלמות כאן יותר יקרות מבארץ. בינתיים אני מסתכל על קאנון 600D או 650D החדשה, אבל המחירים לא מספיק זולים באסטוניה.

רק שתדע שזה הדבר הראשון שעבר לי בראש כשכתבתי את התגובה!

בכל מקרה, ירידה מהארץ כרגע לא רלוונטית בכלל בשבילי. (בגלל האישה), אבל זה הדבר הראשון שעובר לי בראש בכל מחשבה על עזיבה.

עודד.

יש פה מעט מאוד כלבים, לפי מה שאני רואה. ואולי הם כולם בבתים כי מינוס 5 מעלות בחוץ. אני פה שבוע וראיתי רק כלבים בודדים.

למה דווקא אסטוניה?

אם זה היה תלוי בי, הייתי מעדיף לונדון, פריז, ניו יורק... אבל אתה יודע, אני כבר לא הבוס של עצמי :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 281
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רוני, נראה לי שהחתימה דורשת עדכון.

בהצלחה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

שני אסטונים ממתינים לאוטובוס בתחנה.

אחד מהם מופנם, והאחר מוחצן. איך מבדילים ביניהם?

המופנם מביט בנעליים שלו, והמוחצן מביט בנעלי חברו...

בהצלחה במקום החדש!

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בתכנון המעט יותר רחוק (קיץ?) גיחה לפינלנד או נורבגיה לטיול אופנועי שלג אל הזוהר הצפוני... לא עברתי לסבול במדינה כ"כ קרה בשביל לא לנצל את היתרונות של האזור, אה?

אני גם בונה על דריפטים בשלג :twisted:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הזוהר הצפוני נראה טוב יותר בחורף (יותר שעות של חושך).

באתר שמצויין בהודעתי הקודמת, נראה שהלילה, באיזור שלך, ניתן לראות את הזוהר הצפוני באופק (בניגוד ל-ממש מעליך. בשביל זה תצטרך, אכן, לנסוע לנורווגיה). כל מה שאתה צריך לעשות הוא לצאת מהעיר לאיזור חשוך ולחכות :)

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

אני נולדתי שם, אבי נולד שם ואימי היגרה לשם בגיל צעיר. כבר כ20 שנה מאז שעלינו לארץ ישראל אבל אנחנו מבקרים שם המון פעמים במהלך השנים לתקופות ארוכות(חברים הכי קרובים של הוריי חיים שם, סבתי וסבי ודודתי חיים שם).

למדינה המון יתרונות! החל מכך שמזג האוויר נעים יותר(לדעתי), המקום הוא אירופה לכל דבר מה שאומר שאפשר פשוט לעלות על רכבת ולהגיע לרוסיה למשל, או לחלופין למעבורת ושוט לפינלנד, שבדיה וכו' בעלות ממש נמוכה(מטאלין להלסינקי יש מעבורת של שלוש שעות ומעבורת של שעה וחצי םא אני לא טועה). יש הרבה אנשים שמפינלנד שטים לאסטוניה לרכוש דברים מסויימים בכמויות כי הרבה יותר זול ויש גם ההפך ששטים מאסטוניה לפינלנד.

כן, התחבורה זולה מאוד ובניגוד לארץ יש אוטובוס כל פרק זמן קצר ויש גם רכבת קלה.

דירות אכן זולות(ביחס לארץ).

אבל לא הכל ורוד - שם למשל, יש סיכוי גבוה שכאשר תעבור במקום חשוך ליד חבורה שיושבת זה לא ייגמר כמו פה בארץ אלא יכולים להציק ולנקוט באלימות.

שם יש הבדל גדול מאוד בין העוני לעושר. אנשים שמרוויחים טוב חיים מעולה, אלו שמרוויחים פחות מוצאים את עצמם חיים ברמה נמוכה מאוד(ברית המועצות לשעבר השאירה כתם שלא כלכך ירד עדיין).

הפשע חוגג - המון כייסים וגנבים ומערכת המשפט משוחדת לאללה. את סבתי שדד הבן של השכנים שהיה מכור לסמים וכאשר התנהל משפט הוריו שילמו(בצער רב) לשופט על מנת שיפחית בעונשו(או אפילו יוציאו זכאי אני לא זוכר בוודאות). הבן אגב היה מכה גם למשפחה עצמה - גנב מכשירי אלקטרוניקה וכסף מההורים.

כמות הנרקומנים והשיכורים שם חוגגת. רמה אחרת מאשר בארץ.

במקומות הומי אנשים ותיירים(כמו העיר העתיקה בטאלין) - כייסים וכו' עם שיטות מתוחכמות לא יהססו לרגע להשאיר אותכם בלי הארנק וכו'.

מאפיונרים ואנשי העולם התחתון גם לא חסר מה שנקרא "הרוסים החדשים" (בעברית זה נשמע מוזר, ברוסית זה כינוי ידוע). הבת של חברים קרובים של הוריי נשואה לאחד כזה ואני מכיר אותו טוב בחור סבבה אבל תאמינו לי שלא הייתם רוצים להתעסק עם אחד כזה. הפשע ברמה אחרת מאשר בארץ.(אל תשכחו גם שכמו שאמרתי - מערכת המשפט משוחדת ברמות קשות).

רוני, רשמת -

ת'כלס. כבר שמעתי את כל הבדיחות, כולל שבאסטוניה הדקה הראשונה של שיחת הטלפון היא ללא חיוב, כי ממילא אף אחד לא מדבר... חייב להודות שחלק מזה נכון. האמת, יש כאן גם סוג של תמימות כזו שאפילו לחננה כמוני קשה שלא לנצל ולהפוך לחצי-ערס בתהליך. אפשר לסובב את האסטונים על האצבע הקטנה, אם רק רוצים...

זוהי לא תמימות ידידי, זוהי תרבות. האנשים שם אמנם לא "חמים וקרובים" כמו הישראלים אך התרבות שם ברמה אחרת מאשר בארץ. אף אחד לא יעקוף אותך בתור, בכביש המצב הרבה יותר נורמלי והרבה יותר נעים לנהוג שם, האנשים נותנים כבוד מינימלי אחד לשני. וכן, הם עדיין לא הכירו את הישראלי המצוי שמחפש לעקוץ איפה שרק אפשר ולכן גם תודעת השירות גבוהה ואף אחד לא ישר חושד בך שאתה מנסה לעקוץ ולעבוד עליו.

עודד - ממה שאני יודע פיטבולים אסורים שם אך לא התעמקתי בזה. אפשר לבדוק את העניין בקלות :p. מה גם, עם סכום נחמד לאנשים הנכונים אפשר לאמץ גם נמר :lol:

עוד נק' שלי אישית קשה איתה ממש - בקיץ, בלילה(או ברובו המוחלט) יש אור. אותי זה משגע! לי אישית קשה לצאת מהבית ב1 בלילה ולגלות שזה כמו אצלינו ב16 בצהריים. קשה מאוד לישון ככה.

עכשיו גם נכנס אליהם לא מזמן היורו מה שהעלה את רמת המחירים במדינה והקשה מאוד על השכבות שאינן עשירות.

רכבים - מחירים ברצפה. ניתן לייבא כל מה שתחפצו בו או לחלופין לרכוש באסטוניה עצמה. יש שלל סוכנויות אשר יש תחרות רצינית בין כולן ולכן גם המחירים והמבצעים שהם מעניקים ממש ממש משתלמים ללקוח.

שם בניגוד לארץ אנשים לוקחים רכבים מאוד ברצינות. מה שאומר שאפשר למצוא לקסוסים וBMW יקרות שחונות ליד בניינים ישנים ומגעילים. אנשים הרבה פעמים יעדיפו לרכוש רכב יוקרתי ולחיות בחורבה.

המון טבע ירוק! זה ממש ממש כיף ללכת ולטייל ביערות מחוץ לעיר כמו גם בתוך העיר עצמה ולחוות טבע שעדיין לא הזדהם ולראות חיות נחמדות כמו סנאים וכו'. באמת השקט, השלווה והאוויר הצח עושים לאדם משהו שאי אפשר לתאר.

פורסם

הערות באדום

אני נולדתי שם, אבי נולד שם ואימי היגרה לשם בגיל צעיר. כבר כ20 שנה מאז שעלינו לארץ ישראל אבל אנחנו מבקרים שם המון פעמים במהלך השנים לתקופות ארוכות(חברים הכי קרובים של הוריי חיים שם, סבתי וסבי ודודתי חיים שם).

למדינה המון יתרונות! החל מכך שמזג האוויר נעים יותר(לדעתי) עם כל הכבוד לדעתך, ברגע זה מינוס 14 בחוץ... ואמנם אני יושב בפנים עם חולצה קצרה, אבל בשביל לצאת החוצה אני צריך להתלבש במשך איזה שלוש דקות :lol: , המקום הוא אירופה לכל דבר מה שאומר שאפשר פשוט לעלות על רכבת ולהגיע לרוסיה למשל (למה שאני ארצה לעשות את זה? :wink: ), או לחלופין למעבורת ושוט לפינלנד, שבדיה וכו' בעלות ממש נמוכה(מטאלין להלסינקי יש מעבורת של שלוש שעות ומעבורת של שעה וחצי םא אני לא טועה). יש הרבה אנשים שמפינלנד שטים לאסטוניה לרכוש דברים מסויימים בכמויות כי הרבה יותר זול ויש גם ההפך ששטים מאסטוניה לפינלנד. כך שמעתי. בטח אנצל את זה גם בעצמי בשלב כלשהו

כן, התחבורה זולה מאוד ובניגוד לארץ יש אוטובוס כל פרק זמן קצר ויש גם רכבת קלה.

דירות אכן זולות(ביחס לארץ).

אבל לא הכל ורוד - שם למשל, יש סיכוי גבוה שכאשר תעבור במקום חשוך ליד חבורה שיושבת זה לא ייגמר כמו פה בארץ אלא יכולים להציק ולנקוט באלימות. טוב לדעת

שם יש הבדל גדול מאוד בין העוני לעושר. אנשים שמרוויחים טוב חיים מעולה, אלו שמרוויחים פחות מוצאים את עצמם חיים ברמה נמוכה מאוד(ברית המועצות לשעבר השאירה כתם שלא כלכך ירד עדיין). שמתי לב לעניין. מזל שאני בצד הנכון של הסקאלה...

הפשע חוגג - המון כייסים וגנבים ומערכת המשפט משוחדת לאללה. את סבתי שדד הבן של השכנים שהיה מכור לסמים וכאשר התנהל משפט הוריו שילמו(בצער רב) לשופט על מנת שיפחית בעונשו(או אפילו יוציאו זכאי אני לא זוכר בוודאות). הבן אגב היה מכה גם למשפחה עצמה - גנב מכשירי אלקטרוניקה וכסף מההורים.

כמות הנרקומנים והשיכורים שם חוגגת. רמה אחרת מאשר בארץ. כן, הבנתי שאנשים כאן שותים הרבה. עדיין לא נתקלתי במקרים קיצוניים אבל זה בטח עוד יגיע.

במקומות הומי אנשים ותיירים(כמו העיר העתיקה בטאלין) - כייסים וכו' עם שיטות מתוחכמות לא יהססו לרגע להשאיר אותכם בלי הארנק וכו'. טוב לדעת. עד עכשיו הרגשתי די בטוח להסתובב בעיר העתיקה (זה גם איפה שאני כנראה אגור) אבל אולי זה בגלל שעכשיו חורף ואין המוני אנשים ברחובות.

מאפיונרים ואנשי העולם התחתון גם לא חסר מה שנקרא "הרוסים החדשים" (בעברית זה נשמע מוזר, ברוסית זה כינוי ידוע). הבת של חברים קרובים של הוריי נשואה לאחד כזה ואני מכיר אותו טוב בחור סבבה אבל תאמינו לי שלא הייתם רוצים להתעסק עם אחד כזה. הפשע ברמה אחרת מאשר בארץ.(אל תשכחו גם שכמו שאמרתי - מערכת המשפט משוחדת ברמות קשות).

רוני, רשמת -

זוהי לא תמימות ידידי, זוהי תרבות. האנשים שם אמנם לא "חמים וקרובים" כמו הישראלים אך התרבות שם ברמה אחרת מאשר בארץ. אף אחד לא יעקוף אותך בתור, בכביש המצב הרבה יותר נורמלי והרבה יותר נעים לנהוג שם, האנשים נותנים כבוד מינימלי אחד לשני. וכן, הם עדיין לא הכירו את הישראלי המצוי שמחפש לעקוץ איפה שרק אפשר ולכן גם תודעת השירות גבוהה ואף אחד לא ישר חושד בך שאתה מנסה לעקוץ ולעבוד עליו.

עודד - ממה שאני יודע פיטבולים אסורים שם אך לא התעמקתי בזה. אפשר לבדוק את העניין בקלות :p. מה גם, עם סכום נחמד לאנשים הנכונים אפשר לאמץ גם נמר :lol:

עוד נק' שלי אישית קשה איתה ממש - בקיץ, בלילה(או ברובו המוחלט) יש אור. אותי זה משגע! לי אישית קשה לצאת מהבית ב1 בלילה ולגלות שזה כמו אצלינו ב16 בצהריים. קשה מאוד לישון ככה.

עוד לא חוויתי קיץ כאן אבל יש לי תחושה שזה דווקא לא יפריע לי. הרבה יותר מפריע לי שאין אור בחורף. גם כשיש ימי שמש (מועטים מאוד) אז היא נמצאת כל כך למטה בקרבת האופק, שבקושי רואים אותה. אני צריך ויטמין D!

עכשיו גם נכנס אליהם לא מזמן היורו מה שהעלה את רמת המחירים במדינה והקשה מאוד על השכבות שאינן עשירות.

רכבים - מחירים ברצפה. ניתן לייבא כל מה שתחפצו בו או לחלופין לרכוש באסטוניה עצמה. יש שלל סוכנויות אשר יש תחרות רצינית בין כולן ולכן גם המחירים והמבצעים שהם מעניקים ממש ממש משתלמים ללקוח.

שם בניגוד לארץ אנשים לוקחים רכבים מאוד ברצינות. מה שאומר שאפשר למצוא לקסוסים וBMW יקרות שחונות ליד בניינים ישנים ומגעילים. אנשים הרבה פעמים יעדיפו לרכוש רכב יוקרתי ולחיות בחורבה.

המון טבע ירוק! זה ממש ממש כיף ללכת ולטייל ביערות מחוץ לעיר כמו גם בתוך העיר עצמה ולחוות טבע שעדיין לא הזדהם ולראות חיות נחמדות כמו סנאים וכו'. באמת השקט, השלווה והאוויר הצח עושים לאדם משהו שאי אפשר לתאר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לא בכל פעם שתלך לעיר העתיקה ישדדו אותך אך זו אפשרות ריאלית מאוד. פשוט שים לב לאנשים שסביבך ותהיה מאוד מודע לדברים שנמצאים עליך(סלולרי, ארנק , דרכון וכו').

ממליץ גם לנסות להסתיר כמה שיותר דברים יקרים כגון שעון, סלולרי וכו'. מספיק שאיזה נרקומן/שיכור אחד יקבלל סיבוב ואתה יכול למצוא את עצמך בצרות צרורות. לאנשים שחיים בביוב אין מה להפסיד וזה מסוכן מאוד.

בלי קשר - ישנו מסלול קארטינג נחמד מאוד שנמצא, אם אני טועה באיזור maniku. מסלול גדול ורציני עם כלים טובים שאפשר ליהנות שם מאוד. המחיר לא יקר למיטב זכרוני.

ישנו גם מסלול במתחם סגור שאני לא זוכר איפה הוא נמצא לצערי אך שם המסלול מצופה גומי מה שמקנה אפשרות להחלקות מאוד כיפיות. ממליץ לבדוק את העניין.

לנסוע לרוסיה זו הייתה דוגמא בלבד. באותה צורה אפשר לנסוע לגרמניה ובעצם כל מקום אחר באירופה.

מה גם יש הרבה דברים כגון אייפונים וכו' שיותר זולים ברוסיה מאשר באסטוניה(או לפחות בזמנו זה היה כך).

אגב הכי חשוב - הבנות! אכן בנות יפיפיות שהמכוערות שביניהן נחשבות לבסדר בארץ. יש לי מס' חברים שם והבנות שהכרתי כשיצאנו בארץ היו נחשבות ברמה של בר רפאלי.

מה גם, האנשים שם יותר פתוחים והבנות הרבה יותר נורמליות ועם פחות פוזה. גם אם תקבל

סירוב הוא לרוב יהיה מכובד ולא בסגנון של "פחח לך מפה".

יש כאלו אגב ש"צדות" אנשים בעלי ממון ויש להזהר מהן. ברגע שרואים שאתה לבוש היטב, עם שעון נחמד ונראה בן אדם עם ממון יקפצו עליך מכל הכיוונים על מנת להוציא ממך כסף ומתנות.

בכל אופן להתחיל עם בנות סתם באמצע הרחוב או בחנות זו חוויה נעימה בהחלט גם אם תקבל סירוב. האנשים יותר נחמדים.

אה ועוד דבר - בסופש הכל עובד כולל תחבורה ציבורית מה שמהווה פלוס ענקי.

• תוכן חדש...