Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אסטוניה כמשל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 281
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן, עם רשימה של "מיומנויות שרכשתי באסטוניה" (חלקן עדיין בשלבי רכישה):

1. הליכה בשלג מבלי ליפול. הבעיה היא לא בשלג הלבן אלא בקרח החצי-שקוף. צריך לסגל הליכה שטוחה ככל שאפשר, עם מרכז כובד על הרגל הדורכת ולא באמצע כמו בהליכה רגילה. כשרק הגעתי לכאן נדהמתי איך בחורות בעקבים של 10 ס"מ הולכות יותר מהר ממני (ולמה הן בורחות כל כך מהר), לאט לאט למדתי (לפחות איך הן הולכות :wink: ).

2. הימנעות מחשמל סטטי. האמת, עדיין לא למדתי את זה עד הסוף, ומסתבר שזו רק בעיה שלי כי אף אחד אחר לא סובל ממנה. כנראה שאני בחור מושך, כי לפחות 20 פעם ביום אני חוטף זצים ברמות שונות מכל מיני דברים בסביבתי הקרובה.

3. לדבר עם אסטוניות. (בהמשך להיותי בחור מושך :-P ). את העובדה שאפשר לגשת גם לדוגמניות ולדבר איתן כבר הבנתי. הבעיה היא עם העובדה שהן בערך ההפך מישראליות - עד שאתה מוציא מהן תגובה, יוצא לך המיץ (לא כמו שאתם חושבים, סוטים). מצד שני, זו אחלה מיומנות לרכוש...

4. להתרגל לשקט. מצחיק, בארץ מאוד נהנתי כשהיה לי קצת שקט. פה יש יותר מדי ממנו. אם אתה רוצה לדבר עם אנשים, אתה אשכרה צריך לבוא ולדבר איתם. הם יגיבו, אבל הם לא יזמו כלום. יש שקט בעבודה, שקט באוטובוס, שקט בחנויות, שקט בבתי הקפה ובמסעדות... כשחוזרים מסופ"ש אף אחד לא מדבר על מה שהוא עשה (כי לרוב הם לא עשו כלום). הרבה פעמים הם גם לא אומרים שלום...

5. שיפור האנגלית הקלוקלת שלי. שימו לב, לא שיפור האנגלית, שיפור האנגלית הקלוקלת. כולם פה אמנם מדברים אנגלית, אבל הם "שוכחים" מילים בתוך המשפט ולא ממש מתאמצים לדבר אנגלית נכונה. אני מנסה להימנע מזה עד כמה שניתן...

6. שירות לקוחות. חשבתם שבארץ זה גרוע? נסו להזמין משהו במסעדה באסטוניה. נסו להתמודד עם מוכר בחנות או סוכן מכירות כלשהו. זה חתיכת אתגר.

7. הכל "נורמלי". אסטונים באופן כללי לא מתלהבים מדברים, או שהם שומרים את זה בבטן. שום דבר לא ממש מלהיב או מרגש. הכל פשוט "נורמלי". המשימה שלי היא לא להיכנע לזה - להמשיך להתלהב מדברים גם כלפי חוץ. מה ששמתי לב הוא שזה הרבה יותר קל כשיש ישראלים בסביבה.

לסיום, כמה דברים משעשעים בנכונותם, מתוך הרשימה שפרסמתי בשרשור הזה קודם:

When a stranger on the street smiles at you:

a. you assume he's drunk

b. he is insane

c. he's an American

d. he's a British sex tourist.

You have undergone a transformation:

a. You accept hapukoor in any food (הפוקור זה שמנת חמוצה, והם באמת אוכלים את זה עם הכל).

b. You accept chocolate as food (כמויות השוקולד שהם אוכלים עומדות ביחס הפוך לכמה שכולם רזים)

c. You accept (כל כך נכון...)

You don't seem anymore surprised, frustrated or disappointed when a girl tells you she's with her boyfriend after dancing and rubbing herself nastily with you.

לגמרי... :roll:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אשמח אם תפרט יותר לגבי סעיף 6. בנוגע לסעיף 4 זו אחת המעלות של מדינות כמו אסטוניה(ולא רק). מה שאני ממש לא אוהב בארץ זה שאנשים זרים יכולים לדבר איתך כאילו אתם חברים כבר שנים. אני דוגל בעניין של כל אדם מתעסק בעניינו וזהו. אתה מברך לשלום מכרים, שכנים וכו' וזהו. כשאתה עובר ברחוב או נוסע במונית או לא יודע מה, אין שום סיבה שאיזה מישהו שבחיים לא ראית ולא תראה גם ינהל עמך שיחה.

פורסם

אני לא טוען שאין משהו נחמד בשקט. כמו שאמרתי, אני בנאדם שאוהב את השקט שלו ואת הלבד שלו. אבל הישראלי שבי עדיין צריך שיחה עם אנשים מדי פעם, ופה אתה צריך תמיד ליזום אותה בעצמך. בעצם, כמעט תמיד. קרה לי כבר כמה פעמים שפנו אלי ברחוב - וזה תמיד לא היה אסטונים. לא מזמן יצאתי לסופר ובדרך עצרה אותי בחורה טורקיה חמודה להפליא (מפתיע, נכון? אתה לא מדמיין טורקיות שנראות טוב :lol: ) ושאלה איפה נמצאת איזו מסעדה. אז הלכנו לאכול ביחד. למחרת היא חזרה לפולין, שם היא לומדת באוניברסיטה. אתה חייב להודות שמפגשים רנדומליים כאלו יכולים לעשות לך את היום.

בנוגע לסעיף 6, נראה לי שכבר כתבתי בעבר אבל בעקרון הדוגמה הכי טובה היא במסעדות.

המלצריות בקושי מסתכלות עליך, אין eye contact. לוקח להן המון זמן לגשת והן לא יעילות בגרוש בנוגע לשאלות סטנדרטיות לגמרי עבור ישראלים (איך המנה הזאת? יש כוסברה במנה הזאת? על איזה בסיס המרק? וכולי). הן לא יתאמצו להבין מה אתה רוצה, הן פשוט יבחרו רנדומלית מה שנראה להן הכי נכון ולא יצפו שאתה תתלונן או תרצה משהו ספציפי. למה? כי רוב הלקוחות שלהן הם אסטונים. אסטונים יעמדו שעה בתור בלי להתלונן שהפקיד או המוכר או הקופאי לוקח את הזמן שלו. אסטונים יקבלו מנה אחרת ממה שהם ביקשו ולא יבקשו להחזיר אותה. אסטונים, כמו שכתבתי, פשוט מקבלים - you accept.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הבנתי. העניין הוא שיש המון רוסים - אסטונים שהם שונים בכל העניין הזה. בלי קשר, לי האמת לא יצא להתקל בשירות באיכות ירודה במסעדות, כמו שאתה מתאר. תמיד קיבלנו שירות ברמה גבוהה. מה גם שהרבה מהמלצרים הם רוסים - אסטונים. גם האסטונים האמת שירתו בצורה מעולה.

אתה תיארת כרגע תופעה של אנשים שנדפקים ולא מגיבים לכך. הם פשוט מקבלים את זה שדופקים אותם. זה נשמע לי ממש מוזר האמת. אבל שוב, תלוי במה, במי ואיפה נתקלת.

בנוגע לשיחה וכו' אכן, אבל בשביל זה יש לך עמיתים לעבודה, לא? לפתח שיחה עם אדם רנדומלי ברחוב נראה לי תמוהה משהו. המקרה שסיפרת על הסטודנטית אכן מקרה נחמד אבל זה כבר משהו אחר :lol:

פורסם

המופנמות הזאת היא באמת עניין של טעם. בספרד שני זרים יכולים לז**ן אחד לשני במח במשך חצי שעה בשביל להעביר את הזמן באוטובוס ולמעשה לא לדבר על כלום כל הזמן הזה, הבנתי שבדרום אמריקה המצב אפילו יותר גרוע. אני אישית מתחבר הרבה יותר לסגנון הנורדי בו כל אחד מתעסק בענייניו ולא תוחב את האף בידידותיות מזוייפת או עם עצות שאיש לא ביקש.

פורסם
הבנתי. העניין הוא שיש המון רוסים - אסטונים שהם שונים בכל העניין הזה. בלי קשר, לי האמת לא יצא להתקל בשירות באיכות ירודה במסעדות, כמו שאתה מתאר. תמיד קיבלנו שירות ברמה גבוהה. מה גם שהרבה מהמלצרים הם רוסים - אסטונים. גם האסטונים האמת שירתו בצורה מעולה.

אתה תיארת כרגע תופעה של אנשים שנדפקים ולא מגיבים לכך. הם פשוט מקבלים את זה שדופקים אותם. זה נשמע לי ממש מוזר האמת. אבל שוב, תלוי במה, במי ואיפה נתקלת.

בנוגע לשיחה וכו' אכן, אבל בשביל זה יש לך עמיתים לעבודה, לא? לפתח שיחה עם אדם רנדומלי ברחוב נראה לי תמוהה משהו. המקרה שסיפרת על הסטודנטית אכן מקרה נחמד אבל זה כבר משהו אחר :lol:

אולי הלכתם למסעדות היקרות. אבל האמת שהייתי בכמה מסעדות יקרות ובחלק מהן השירות גם היה די עלוב.

שיחות - מן הסתם הכוונה לא עם אנשים רנדומליים ברחוב ללא מטרה, גם אני לא עושה את זה. אבל אם אתה סינגל ואתה רוצה להכיר מישהי או מישהו, זה אפילו מומלץ.

אגב, באופן מעניין לא כזה מפריע לי שאין לי כאן רכב בחודשים האחרונים. בארץ הייתי משתגע כמובן.

פה, ראשית אני גר במקום שאין בו בכלל גישה למכוניות (או חניה, כמובן). שנית, אפילו שקר בחוץ, נחמד להסתובב ברגל, במיוחד למישהו שתקוע במשרד רוב שעות היום. שלישית יש תחבורה ציבורית די יעילה במפתיע ורביעית - כשהולכים בחוץ רואים המון בחורות יפות, exercise לרגליים וגם לעיניים :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הגישה הקלוקלת והיחס המזלזל הוא לא מנת חלקם של האסטונים בלבד. היחס דומה עד זהה גם במדינות אחרות שהיו תחת שליטת האימפריה הרוסית.

פורסם

היחס והשירות הטוב התקבל גם במסעדות היקרות אך גם בבתי קפה רגילים. חלקם אגב נמצאים בעיר העתיקה.

תחבורה ציבורית - נקודה מאוד חזקה באסטוניה, בניגוד לארץ. בהחלט אפשר להסתדר בקלות עם התחבורה הציבורית וללא רכב.

אגב, פעם בשעה מסויימת בלילה היו מכבים בכבישים שאינם מרכזיים את הרמזורים. זה עדיין קיים?

פורסם

קראתי את כל השרשור ולמרות שחשבתי בהתחלה שהוא ישעמם אותי הוא דווקא מאוד מעניין.

שאלה לי אליכם בנושא שלא עלה עדיין, איך חיי הלילה שם? יש מועדונים/ברים/מקומות בילוי טובים בלילה חוץ ממסעדות? יש אקשן?

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם
היחס והשירות הטוב התקבל גם במסעדות היקרות אך גם בבתי קפה רגילים. חלקם אגב נמצאים בעיר העתיקה.

תחבורה ציבורית - נקודה מאוד חזקה באסטוניה, בניגוד לארץ. בהחלט אפשר להסתדר בקלות עם התחבורה הציבורית וללא רכב.

אגב, פעם בשעה מסויימת בלילה היו מכבים בכבישים שאינם מרכזיים את הרמזורים. זה עדיין קיים?

אני חושב שיש ויש, אבל בכלליות זה פחות טוב מבארץ, באופן משמעותי. מה שכן, המלצריות לרוב יפות יותר :-P

אני לא בטוח שהתחבורה הציבורית כל כך מדהימה כשמתרחקים מהמרכז. באוטו עדיין לוקח חצי זמן. מצד שני, התחבורה הציבורית היא חינם כרגע לתושבים (וגם לא לתושבים זה לא נורא - 5 שקלים לנסיעה).

לא יודע בקשר לרמזורים.

קראתי את כל השרשור ולמרות שחשבתי בהתחלה שהוא ישעמם אותי הוא דווקא מאוד מעניין.

שאלה לי אליכם בנושא שלא עלה עדיין, איך חיי הלילה שם? יש מועדונים/ברים/מקומות בילוי טובים בלילה חוץ ממסעדות? יש אקשן?

קודם כל זכור שאני מדבר פה על משהו מאוד ספציפי - חיי הלילה בטאלין, עיר הבירה של אסטוניה. אין לי מושג איך זה במקומות אחרים במדינה או במדינות מזרח אירופאיות אחרות, אם כי באופן כללי אם תגיע לערים הגדולות תמצא גם חיי לילה שוקקים.

בטאלין יש "עיר עתיקה" קטנה יחסית. בערך קילומטר על קילומטר. מפוזרים בסביבה שלה כמה עשרות מקומות, ממועדונים נחשבים (כניסה 5-10 יורו), דרך פחות נחשבים (כניסה חינם) ועד פאבים וברים ברמות שונות. כולן כמובן מפוצצים במה שלא תרצה... במובן הזה מ-מ-ש אין בעיה. דווקא במהלך היום יש יותר בעיה, לפחות בחודשי החורף. יש החלקרח, יש קולנוע, יש מסעדות אבל זהו, בערך. מעניין איך יהיה בקיץ.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

גם כשמתרחקים מהמרכז יש תחבורה ציבורית מעולה.

בנוגע לבילויים - אכן יש המון פאבים, מועדונים וכו'. מבחינת חיי הלילה העיר עונה על דרישות של כל אדם נורמטיבי. מצד שני, בערים האחרות המצב הזה די על הפנים. שאר הערים באסטוניה די שוממות מהבחינה הזאת ובכלל, וטאלין היא העיר היחידה שדי מודרנית.

• תוכן חדש...