Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אסטוניה כמשל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פעם מישהו חכם אמר לי שגבר יכול להיות יפה כמו קוף, מה שחשוב זאת הטכניקה... 8)

אז אתן לך משפט חכם משלי: אם 80% מהנשים יפיפיות ו-80% מהגברים קופים - זה רק אומר שגם קוף יכול למצוא דוגמנית :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 281
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אח מה שמתרחש שם, במיוחד לעומת מה שמתרחש בארץ, מבחינת נשים, זה פשוט מדהים!

כמות הכונפות בארץ שוות ערך לכמות היפות שם. וחבל.

אבל מה לעשות, סה לה וי.

פורסם

ברצינות לרגע - אני ממש לא מצלם הרבה בחורות. אני משתדל לצלם תמונות יפות ומה לעשות שלפעמים הדבר היפה בתמונה הוא... בעצם היא.

אני בהחלט מבין את הפן האומנותי בתמונות האלה :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מכיוון שבדיוק היום עברתי לדירה החדשה, ומן הסתם עשיתי סט צילומים (לפני שאני מתחיל להזיז ולהוסיף דברים), אז הנה:

945932_626211844069373_273725745_n.jpg

942660_626211764069381_1325576556_n.jpg

נראה לי שמספיק בינתיים :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

האמת שמאד מעניין לראות עיצוב של דירות בחו"ל. רוני הדירה שלך מהממת, אני מניח שאם עברת אז אתה כבר לא משתכן בכיכר העיר? דווקא היה נשמע שזה היה המיקום האידיאלי.

פורסם

לכל מיקום יתרונות וחסרונות. כיכר העיר נמצאת 5 דקות הליכה מכל מקום בעיר הישנה, אבל אין גישה לרכב וכדי להגיע לתחבורה הציבורית צריך ללכת לפחות 5 דקות. תחשוב על קניות בסופר, על קניות של חפצים גדולים לדירה, על הזמנה של חברים...

הדירה הנוכחית היא 10 דקות הליכה מהעיר הישנה אבל גם 5 דקות מהעבודה, יש חנייה מקורה והרבה חנייה מסביב.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לאחרונה אני מתעניין בנדל"ן בטאלין, ואחד הדברים ששמתי אליו לב (וגם לפני כן, כשהייתי שם) זה שהדירות שנמכרות, במיוחד על ידי מתווכים, הן במצב מעולה!

אני יכול להעיד שהדירות שראיתי נמכרות בארץ, רובן לא מגיע אפילו לחצי מהמצב של הדירות שם. (אני מדבר כמובן על מראה, לא על צינורות וכו') אני מתכוון הדירות צבועות בצורה יפה, נקיות למשעי, מסודרות והכול באמת מרגיש כאילו טיפלו בדירה.

פורסם
לאחרונה אני מתעניין בנדל"ן בטאלין, ואחד הדברים ששמתי אליו לב (וגם לפני כן, כשהייתי שם) זה שהדירות שנמכרות, במיוחד על ידי מתווכים, הן במצב מעולה!

אני יכול להעיד שהדירות שראיתי נמכרות בארץ, רובן לא מגיע אפילו לחצי מהמצב של הדירות שם. (אני מדבר כמובן על מראה, לא על צינורות וכו') אני מתכוון הדירות צבועות בצורה יפה, נקיות למשעי, מסודרות והכול באמת מרגיש כאילו טיפלו בדירה.

מצב הנדל"ן כאן לא טוב, האמת. יש מעט מאוד דירות והרבה ביקוש, והמחירים עולים בהתאם.

הדירות עצמן בהחלט במצב טוב רוב הזמן. רמת הגימור לא תמיד גבוהה במיוחד (למשל בדירה שלי, קצת קשה לראות בתמונות, הגימור בקירות או בארונות הוא בינוני לגמרי. הם פשוט יודעים להסתיר את זה טוב :wink: ).

מה שכן, עדיין מבחינת יחס עלות-תועלת זה אפילו לא תחרות למה שיש בארץ. הדירה שלי היא מרכזית יחסית, גודל של 80-90 מטר, שלושה חדרים (סלון + 2), חנייה מקורה, בניין חדש והעלות החודשית כולל הכל היא סביב 4500 שקלים. וזה כשהדירה מגיעה לגמרי מרוהטת ועם כל הציוד החשמלי. אפילו לא צריך לקנות מצעים ומגבות.

דירה באמת יפה.

מישהו יודע מה מחירי הדירות שם לדירות סטודיו?

אתה מוזמן לבדוק ב-city24.ee. יש אפשרות להעביר לאנגלית מימין למעלה. בחר את טאלין וחפש מקומות קרובים למרכז לפי המפה.

כמובן שזו רק דוגמא. שווה לחפש גם במדינות אחרות לצורך השוואה. ברלין, למשל, אמורה להיות יחסית זולה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

עדכונים מהניכר:

1. אמנם כפי שעומר כתב כאן קודם, מעטים הבתים שמאפשרים חיבור אינטרנט מהיר באמת, אבל זכיתי לבחור דירה בבניין כזה. התשלום החודשי הוא 24 יורו (~110 שקלים) ובתמורה מקבלים 100 מגה הורדה ו-20 מגה העלאה. לא רע...

2. פתחתי חשבון בנק. הכל אפשר לעשות ברשת, כמעט תמיד ללא תשלום. תשכחו מכל מיני עמלות מונפצות. יש עלויות, כמובן. כרטיס אשראי עולה כמה שקלים בחודש וכל טרנסאקציה כספית עולה בין 70 אג' לשקל וחצי (תלוי בבנק), אבל זהו, בגדול. אפילו אם אני רוצה להעביר סכומים גדולים בין חשבונות, העלות היא כמעט כלום.

3. האביב הגיע לכאן רשמית. אין יותר שלג והטמפ' הממוצעת במהלך היום גבוהה מ-10 מעלות. מה זה אומר? בין השאר, שעל אף שמדובר במדינה קטנטנה עם 1.4 מיליון תושבים, יש כאן ספורט מוטורי אמיתי:

א. 4.5 ראלי ספרינט

ב. 10-11.5 אליפות אסטוניה בדריפטים

ג. 10-11.5 סופ"ש מירוצים במסלול היחיד באסטוניה

ד. 10-11.5 ראלי טאלין (מה שזה לא יהיה)

ה. 17-19.5 מירוץ רכבי שטח

ו. 18.5 ראלי ספרינט

ז. 31.5 אליפות אסטוניה בדריפטים

ועוד...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני שופט על פי מה שאני ראיתי ועל פי מגורים של חברים של הוריי.

ראיתי בתי פאר שעולים קמצוץ ממה שהיו עולים בארץ. חברים של הוריי בנו בית (לא זוכר את העלויות) באיזור טוב יחסית, בעלות שבארץ לא הייתי יכול להתקרב לסכום הזה בבניית בית זהה (עם שטח ענק!).

ראיתי גם בתים פרטיים למכירה, ברמה של כפר שמריהו מהבתים היותר גדולים ומפוארים, במחיר שהוא קמצוץ מעלותם.

כך שהשוק עדיין במצב טוב, יחסית. כמובן לרוב האסטונים הדברים הללו הם מחוץ לטווח הראייה בכלל.

• תוכן חדש...