Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל אם תראה את זה מצד שני, אני יכול לומר לך שגם על המטוסים של הצבא, עובדים גם ילדים בני 19, שעברו קורס של כמה חודשים בודדים. (ותיהיה בטוח שעדיין יש כאלה שלא יודעים להחזיק מברג).

לא מסכים.

בתור אחד שהיה בעברו מכונאי מסוקים יש הבדל משמעותי בין מכונאי רק 'ילדון' במוסך לבין אחד שעבר קורס של מספר חודשים בטכני של ח"א והתקבל לטייסת או לדרג ב' או ד'.

כול עבודה של מכונאי מסוקים 'ילדון' עוברת בדיקה של מכונאי בכיר+ראש צוות ועל כול בורג שסוגרים עם מד מומנט עובר מכונאי נוסף וחותם שבדק כול בורג עם טורק מטר.

מכונאי מסוקים עובד בצמוד לספרות מקצועית בשפה העברית שאין בכלל מה להשוות בינה לבין ספרות מקצועית של רכב מבחינת רמת הפרוט והדיוק.

מתי לאחרונה נתקלת במכונאי מתחיל שפתח ספרות בזמן ביצוע עבודה על הרכב ? יש לו בכלל זמן לקרוא ולעיין בספרות ?

במהלך החודשים הראשונים המכונאי עובר הסמכות בפועל ובחינות לכול עבודה שהוא אמור לבצע.

לאחר שנה המכונאי עובר קורס לשלב 9 ולאחר מכן גם שלב 10 בתקופת הסדיר.

בכול שבוע או שבועיים מתקיימת בדרך כלל הדרכה/הרצאה של מכונאי בכיר הכוללת הסבר תיאורטי על מערכת מסויימת של המסוק.

איזה כייף לי :)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום

לדעתי!

אין מוסכים טובים!

כול המכונאים רמאים וגנבים!

אין מכונאי אחד ששוה משהוא או יודע גם לקרוא וגם לכתוב!

הם תמיד שלושה מכונאים אחד קורא, השני כותב , השלישי מסביר!!! וכולם יקחו לך את הכסף ולא יתקנו כלום.

אין לסמוך על המוסכים רק על על הבורא שבשמים הוא יתקן לך את הרכב בלי קומבינות.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

יסלחו לי המוסכניקים, אבל עוד לא פגשתי את הצדיק שבהם.

מצטער.

רוצים שנדבר אחרת?

תעשו קצת עבודה עצמית.

תלמדו לומר "לא יודע"

תלמדו לומר "טעיתי, אני יפצה אותך"

תלמדו לומר "לא הצלחתי, אנסה שוב"

תלמדו לקחת מה שמגיע, ולא לעשות עלינו סיבוב.

אבל בעצם למה שתלמדו?

אנחנו תחת תסמונת האשה המוכה, שתמיד תמיד תחזור לבעלה...

פורסם

חבר שהלך לעבוד במוסך מורשה, ללא ניסיון במקום מסודר אבל עם רקע בעבודה עצמית סיפר שכשהוא ביקש להדק

ברגים במערכת הבלימה ובמערכת המיתלים עם מד-מומנט, בעל הבית גיחך ואמר לו שהוא יפשוט את הרגל אם הוא יתעכב

על כל בורג.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
כלל האצבע אצלי זה לטפל במוסך מורשה.

יקר יותר אבל איכותי הרבה יותר.

יקר יותר כן.

איכותי יותר- לא בטוח.

מבחינת היושר וההגינות- אין קשר בין היותו של המוסך מורשה יבואן ובין היושר וההגינות שלו. ראיתי בכמה מורשי יבואן (של יצרנים שונים) שרוצים להחליף רפידות בלמים שעוד היה להם הרבה בשר, או שהתעקשו שתקלה במנעול דלת חשמלי היא לא סדרתית והמשמעות היתה החלפת חלק יקר. לאחר מספר פעמים הבנתי שהתקלה היא כן סדרתית, קניתי בEBAY מנוע חשמלי זעיר בכסף קטן במקום להחליף את כל המנעול.

אם מוסך כללי בכפר סבא מתאים לך, אני יכול להמליץ.

מבחינת איכות העבודה למוסך מורשה יבואן יש גישה לקודי תקלה וספרות טכנית של היבואן. במקרים שבהם זה חשוב, אכן עדיף ללכת למורשה היבואן.

יהודה

פורסם

אני עד היום מכל המוסכים שראיתי, וראיתי הרבה, סומך רק על מוסך אחד.

אז לדעתי באמת זאת בעיה לא קטנה למצוא מוסך אמין ואמיתי שלא רוצה רק להוציא ממך כסף אלא עובד גם בגלל שאוהב את העבודה והאנשים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לא. אין אחד.

תראה לי מכונאי רכב שיודע לקרוא אנגלית טכנית ברמת הבנה אמיתית של תיאור מערכת חדשה בבולטין של יצרן רכב - יש לך את התשובה.

בארץ כבר הרבה שנים אין בתי"ס מקצועיים, כי מה שבגרמניה ושבדיה מקצוע מכובד ומכניס - כאן מתביישים ע"י החבר לכתה שניהיה עו"ד תחמן (ובקושי חי).

ראה מי עובד על האוטו שלך - לא מנהל המוסך בחלוק הלבן. על החלוק אתה משלם. את העבודה עושה ילד בשכר מינימום ש(לא באשמתו) לא יודע מה זה ק"ג/מ בסגירת בורג.

תתפלא, בהדסה נעורים יש כפר נוער- בית ספר מקצועי שעובד בשיתוף עם VW העולמית. מכשירים שם צעירים בגילאי תיכון למקצועות הרכב. יש להם שם סדנת לימוד ועבודה מלוקקת ונקיה ברמה של מוסך מורשה לפחות.

אני אומר את זה כי הייתי שם בעצמי ולא כי שמעתי מדודה של הסבתא של השכן.

אבל כשלא יודעים כלום זה כיף לצאת בהצהרות ענקיות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• ספונסר פורום
פורסם
לא. אין אחד.

תראה לי מכונאי רכב שיודע לקרוא אנגלית טכנית ברמת הבנה אמיתית של תיאור מערכת חדשה בבולטין של יצרן רכב - יש לך את התשובה.

בארץ כבר הרבה שנים אין בתי"ס מקצועיים, כי מה שבגרמניה ושבדיה מקצוע מכובד ומכניס - כאן מתביישים ע"י החבר לכתה שניהיה עו"ד תחמן (ובקושי חי).

ראה מי עובד על האוטו שלך - לא מנהל המוסך בחלוק הלבן. על החלוק אתה משלם. את העבודה עושה ילד בשכר מינימום ש(לא באשמתו) לא יודע מה זה ק"ג/מ בסגירת בורג.

ראשית

אנוכי מכונאי,(וחשמלאי ומאבחן..)ובעל מוסך ויודע לקרוא בוליטין או כל מסמך טכני ברמת שפת אם(אשמח לתרגם כל מסמך שתעלה לכאן לצורך ההוכחה).

שנית יש מספר בתי ספר מקצועיים מכובדים ביותר בישראל,ואף הושק עכשיו מסלול לימוד חדש בשיתוף משרד החינוך,משרד התחבורה,צה"ל איגוד המוסכים ומספר יבואני רכב.

ולסיום,אצלנו במוסך עובד על הרכב שלך בעל המוסך(אומנם ללא החלוק הלבן) וה"ילדים" שעובדים על הרכבים כבר מזמן שילשו את שכר המינימום.

בגאווה

אורן בן סימון

פורסם

ולסיום,אצלנו במוסך עובד על הרכב שלך בעל המוסך(אומנם ללא החלוק הלבן) וה"ילדים" שעובדים על הרכבים כבר מזמן שילשו את שכר המינימום.

"ילד" מרוויח אצלכם 13,000 ש"ח שכר בסיס? כבוד!

פורסם

בהחלט כן!

המוסך שאני מטפל (מוסך מורשה יונדאי) עושה הכל במקצועיות ומטפל במהירות. אם ישנה בעיה אז יש שקיפות מלאה על התהליך עד למציאת הפיתרון, אם זה חלק חדש או משומש או לנסות להציל חלק מסויים. היה לי מעיכה בכנף כתוצאה של ילד טמבל ואפילו לא אמרו שצריך לבצע פחחות רצינית כולל צביעה ושאר התופינים. שאבו את הפח בהצלחה וגבו על זה סכום זעום של 100 ש"ח. זה שירות! סה"כ חוץ מטיפולים שוטפים לא היה לי בעיות רציניות וכל שאלה או פנייה תמיד יש לי מענה.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

הרכב שלי בן 14 עבר לא מעט מוסכים ומוסכניקים.

אני יכול לספר מהניסיון שלי שכמעט כולם היו הוגנים ולא ניסו לרמות, כן עשו טעויות פה ושם, היו כאלה שלא השקיעו מספיק אנרגיה וזמן באיתור הבעיות אבל בכנות לא הרגשתי שניסו לרמות אותי או שניסו להכניס תקלות שלא היו. תמיד הרגשתי שהם עושים הכי טוב שהם יודעים ובכוונה אמיתית למצא את מקור התקלה ולתקן אותה.

עם הזמן השקעתי ולמדתי להבין יותר במערכות שקיימות ברכב וככל שלמדתי הבנתי שמי שיטפל ברכב הכי טוב זה אני. בגלל שאין לי את הציוד אני עדיין הולך למוסכים אבל תמיד עוקב בבית אחרי הטיפול ומוודא אחר כך שהתקלה תוקנה ואין תקלות משנה.

אני יכול לתת דוגמה שכשהגעתי למוסך עם תקלה של רכב לא מניע וחלק מהאורות לא דולקים, המכונאי עלה על התקלה די מהר בעזרת סורק מחשב הרכב שלו, והחליף לי 2 ממסרים (ריליי)- של משאבת הדלק ושל האורות. בדרך הבייתה התחמם המנוע וכמעט נהרס - וכשחזרתי למוסך הוא גילה שצריך להחליף עוד ממסר - של המאורר. למחרת כשגם המזגן הפסיק לעבוד פתחתי אני את מכסה המנוע והתחלתי להסתכל, ולקח לי 20 דקות עד שגיליתי את מקור הבעייה - נמלים נכנסו לתוך הממסרים ובנו שם קינים.

המכונאי - אין לי טענות אליו, הוא עשה את עבודתו.אבל אם אני לא הייתי מסתכל אני בטוח שהייתי מגיע למוסך עם עוד כמה תקלות ורכיבים שהיו נהרסים או מוחלפים, ונזק שיכול להגיע לאלפי שקלים. אין תחליף לבדיקה ולהבנה של בעל הרכב ברכב שלו.

הפעם היחידה שהרגשתי שמרמים אותי הייתה כשהלכתי למוסך המרכזי של סוזוקי. שילמתי על טיפול 10,000 פשוט (שמן פילטר ופלאגים) סכום של פי 3 ממה שהייתי רגיל. חטפתי שוק כשהגישו לי את המחיר. זו הייתה הפעם הראשונה והאחרונה שנכנסתי לשם.

• ספונסר פורום
פורסם
"ילד" מרוויח אצלכם 13,000 ש"ח שכר בסיס? כבוד!

לא,הפרזתי קצת כנראה(לתומי חשבתי ששכר המינימום נמוך יותר) העובדים אצלנו מקבלים תגמול לפי תפוקה ונמדדים ע"י מדדים קבועים מראש.

אך הממוצע הוא כפול עד פי שלוש משכר המינימום(שהוא 4300 ש"ח מסתבר:shock: )

אורן

פורסם

תודה לכל התגובות..

בכל מקרה, מה שהתכוונתי זה שאני למשל טכנאי מחשבים במקצועי, יודע להתעסק בחומרה וכו', אני יודע שאם הייתי טכנאי של חנות מחשבים, הייתי יכול בקלות רבה לערבב כל אחד ואחד. הגבול בין ערבוב לבין צדק הוא כ"כ דק שזה פשוט מטורף.

מספיק שלמישהו אחד מזכרונות הRAM בזיכרון של המחשב יצא מהמקום ורק חצי מהזיכרון מחבור ללוח אם והשני לא, והמחשב לא נדלק, אפשר כבר לקנוס אותו ב'צריך לקנות לוח אם חדש, ובדיוק יש לי במבצע אחד כזה בחנות'.

אז חשבתי, רכבים זאת קטגוריה יותר יקרה. ואצלי כל טיפול זאת משכנתא. (מרוויח בערך מינימום-לפני צבא), וכל מוסכניק, הרי הוא עובד למחייתו, לפרנסתו, אולי הוא רוצה לארגן לעצמו ולמשפחה שלו איזה סופ"ש בקאריביים, אז בטיפול 10K יגיד לי הלך לי הראש מנוע, יהיה לי קצת קשה להתווכח איתו (שוב, בתור אחד שנכנס לתחום הזה ימים לפני).

ורציתי לדעת איך כל הפרוצדורה הזאת הולכת, אם באמת קיימים מוסכניקים שעושים את העבודה שלהם כי הם אוהבים את זה ולא בשביל לחלוב עוד ועוד כסף מלקוחות..

אם אתה רוצה שלום, תתכונן למלחמה.

• תוכן חדש...