Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא מגיב כדי לשפוט אותך, אך אני חושב שעם עוד מעט ניסיון עם נהגים כאלה אתה תבין איך להתנהג בכביש לידם.

את התאונה הראשונה די בלתי אפשרי למנוע.

את התאונה השנייה אפשרי ועוד איך (אין יום שאני לא נמנע מכאלה דברים, בלי עין הרע).

מה הנזק לרכב (שלך) בשני המקרים?

מה זה "נהגים כאלה"?

בחורות שלא יודעות מה הן עושות או נהגים זקנים שחושבים שהם מעופפים בחלל?

עשיתי את אותה פניה כבר אלפי פעמים ובחיים שלי לא נתקלתי בנהגת שנוהגת בצורה כזאת מפגרת.

במקרה הזה לא הייתה תאונה כי הספקתי לבלום ולסטות קצת עם ההגה, אבל זה פשוט מעצבן כמות הנהגים האלה שמנסים בכוח לגרום נזק לרכוש של אחרים.

לקבוע שאי אפשר למנוע את ההתנגשות הראשונה זה קצת נחרץ מדי. אני תמיד נוקט מספר צעדים לצמצום הסיכון לפגיעה מהרכב שלידי:

מתאים את המהירות כך שיהיה לי מקום פנוי לפחות בצד אחד.

נצמד לקצה הכביש ו/או לצד הרחוק מהרכב הסמוך.

שומר רווח מלפנים שבין היתר משאיר לי מקום מילוט קדימה, גם בעצירה.

בעולם דמיוני אולי זה יעבוד, אבל שיש רכב שמקביל אליך ומחליט בלי שום סיבה הגיונית לעבור נתיב שום דבר לא יעזור.

פורסם

בעולם דמיוני אולי זה יעבוד, אבל שיש רכב שמקביל אליך ומחליט בלי שום סיבה הגיונית לעבור נתיב שום דבר לא יעזור.

זה לא תעודת ביטוח במאה אחוז, אבל זה יכול לעזור.

לכל אחד קורה לפעמים שנהג אחר קצת נכנס לנתיבו או לא שם לב שהוא שם בכלל, בחלק מהמקרים הנהג ערני וממוקם טוב מספיק כדי למנוע את הפגיעה, בחלק מהמקרים לא. החכמה היא להתמקם טוב מראש...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

3 אידיוטים במרווח של 10 דקות אחד מהשני.

בסרטון הראשון זיהיתי מרחוק מאזדה שעוברת על האי תנועה ומנסה להשתלב בתנועה (רואים בסרטון רכב מהבהב ועובר על האי תנועה).

כמובן שהתכוננתי לכל תרחיש אבל ציפיתי שהרכב שלפני ימשיך לנסוע, במקום זה הוא דפק ברקס ופשוט כמעט נעצר באמצע הכביש.

בוצעה בלימת חירום + צפירה + הבהוב באורות. כמובן שלאחר מכן אותה נהגת ברכב לפני נשארה על השמאלי וחסמה את כולם על 60.

בסרטון השני עברתי לשמאלי כדי לבצע עקיפה והפוקוס שנסעה באמצעי בלי שום סיבה נראית לעין (רואים שאין אף אחד לפניו) פשוט חתך אותי ועבר לשמאלי. בוצעה בלימת חירום + צפירה + הבהוב עם האורות.

בסרטון השלישי נסעתי בשמאלי והבנתי שהרכבים שלפני לא מתכוונים לעזוב את השמאלי עברתי לאמצעי לעקוף הוולוסטר ניסה לעבור לאמצעי וכמו שזה נראה לא הסתכל במראה ופתאום קלט לידו את הטנדר וחזר לשמאלי לאחר מכן אני התחלתי עקיפה והוא פשוט התחיל לעבור עליי לאמצעי שוב בלי להסתכל במראה ורק אחרי שצפרתי לו והבהבתי לו עם האורות הוא נזכר להדליק וינקר (כאילו שזה כבר רלוונטי...) רק אחרי שקלט אותי לידו למרות שהבהבתי לו לפני שהתחיל לעבור הוא חזר לשמאלי (בסרטון לא רואים את ההבהוב). בוצעה צפירה + התחמקות קלה ימינה.

פורסם

איפה אתה רואה שנכנסתי באיחור? עליתי על האי תנועה? חתכתי מישהו מאחורי? עשיתי משהו לא חוקי? זה שלא נכנסתי 5 קמ לפני היציאה לא אומר שזה לא בסדר. מי שלא בסדר פה זה 2 הנהגים שלפני אחד. שעושה עבירת תנועה חמורה שגורמת להמון תאונות דרכים ורק תתאר לעצמך מה קורה כשמישהו חותך ככה את הכביש ומישהו אחר נכנס בו ב100 קמ"ש והשני זה זה שמשתף איתו פעולה ומסכן את כל הנהגים מאחוריו. וד"א אם במקרה אני מפספס יציאה אני בחיים לא חותך ימינה אני מעדיף להמשיך ישר ולחפש יציאה אחרת או מקום להסתובב גם אם יעלה לי בעוד 5 דקות של נסיעה, נראה לי עדיף מלסכן את עצמי ועוד 4 אנשים אחרים ברכב שמגיע ב100 קמש.

פורסם

אתה לא עשית משהו לא חוקי, אבל כאשר הכביש מתפצל ואתה רוצה לצאת ימינה, מוטב תמיד לעשות זאת מוקדם ככל הניתן ולא במאוחר.

אני גם לא מבין על שום מה אתה מבקר נהג ש"משתף פעולה" עם מי שמשתלב על אי התנועה בכך שהוא בולם על מנת לא לפגוע בו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

וכמעט תאונה היום בגלל בחורה מפגרת שפונה שמאלה מנתיב של ישר בלבד:

[video=youtube;W6-ASvgIse0]

אני לא מבין למה כל המפגרים האלה עושים שטויות דווקא בזמן שאני עובר עם הרכב שלי.

שלא לדבר על ה-VW שממתין באמצע הצומת לאור ירוק.

פורסם
אתה לא עשית משהו לא חוקי, אבל כאשר הכביש מתפצל ואתה רוצה לצאת ימינה, מוטב תמיד לעשות זאת מוקדם ככל הניתן ולא במאוחר.

אני גם לא מבין על שום מה אתה מבקר נהג ש"משתף פעולה" עם מי שמשתלב על אי התנועה בכך שהוא בולם על מנת לא לפגוע בו.

בקשר לחלק הראשון אני מסכים איתך בעיקרון אבל כשכל הנתיבים חסומים בגלל נהגים שזוחלים אני מעדיף לעקוף אותם מהצד ולהיכנס לפניהם. האפשרות השניה זה באמת לצאת מוקדם יותר ואז לזגזג ביניהם ולחתוך אותם ואז עולה פה סרטון עם הרכב שלי מזגזג בין רכבים עם הכותרת "משוגע על הכביש מזגזג בלי לשים זין על אף אחד."

בקשר לחלק השני לא חושב שזה נראה ככה בסרטון אבל הנהגת שלפניי יכולה היתה לעבור בלי לבלום, כמובן עם האטה כדי להתכונן למצב שהרכב שעושה את העבירה באמת יתפרץ לכביש. אבל לא ציפיתי שהיא פתאום תבלום כמעט לעצירה רק כדי שהמלאך שחותך את הכביש יוכל להיכנס

פורסם (נערך)

בסרטון השלישי נסעתי בשמאלי והבנתי שהרכבים שלפני לא מתכוונים לעזוב את השמאלי עברתי לאמצעי לעקוף הוולוסטר ניסה לעבור לאמצעי וכמו שזה נראה לא הסתכל במראה ופתאום קלט לידו את הטנדר וחזר לשמאלי לאחר מכן אני התחלתי עקיפה והוא פשוט התחיל לעבור עליי לאמצעי שוב בלי להסתכל במראה ורק אחרי שצפרתי לו והבהבתי לו עם האורות הוא נזכר להדליק וינקר (כאילו שזה כבר רלוונטי...) רק אחרי שקלט אותי לידו למרות שהבהבתי לו לפני שהתחיל לעבור הוא חזר לשמאלי (בסרטון לא רואים את ההבהוב). בוצעה צפירה + התחמקות קלה ימינה.

בסירטון השלישי זו טעות חמורה שלך. קודם כל אתה נצמד מאד מאחור לפיאט שנוסעת לפניך לאט שלא באשמתה בגלל הרכב שלפניה. אתה רואה שהרכב האיטי שלפניה מנסה לעבור לנתיב האמצעי ובמקום לאפשר לו לסיים את המעבר אתה מאיץ ועובר מילימטרים לידו תוך עקיפה לא חוקית משמאל והסתכנות בתאונה. אתה חושב שהוא לא הסתכל במראות ? אני חושב שאתה היית בנקודה העיוורת שלו והוא פשוט לא יכל לראות אותך.

ועוד דבר ששמתי לב פתאום - הוא התחיל לאותת ימינה הרבה לפני שהתחלת את העקיפה הלא חוקית משמאל. אם היית ממתין טיפה בסבלנות על המסלול, לוקח מרחק קצת מהרכב שלפניך, הכל היה נגמר בלי סיכון של אף נהג.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

בחלק 1- שניכם נכנסתם מאוחר לנתיב + סינוורת אותו כאילו שאתה צדיק= שניכם אידיוטים.

בחלק 2- יש שם מספיק רווח בשביל שהרכב ייכנס. איך שראית שהוא רוצה להיכנס לנתיב, נתת גז + סינוור= אתה אידיוט.

בחלק 3- היית צריך לצפות שהוא יעבור נתיב בגלל שהוא כבר סימן הרבה לפני+ סינוורת את הרכב הקטן סתם= אתה אידיוט.

אתה לא יודע לנהוג.

משתמש באורות גבוהים שלא לצורך.

פורסם

הוא יותר מידי משתמש בפעולות ונלחם עם עצמו, כשבדיוק כול זה היה נפתר אם היה לו סבלנות לכמה שניות.

הוא נהג כמו כול נהג אחר בישראל, ואין לו שום זכויות יתר להתנהג כמו שהוא מתנהג.

מסנוור נהגים על ימין ועל שמאל? מה זה השטויות האלה? איפה למדת נהיגה? בסומליה?

דיי תוריד קצת מפלס, יש תנועה ערה, יש נהגים שלא מכירים כבישים, יש נהגים שעוד רגע יפנו את הנתיב...

קצת סבלנות. אז תגיע באיחור של 2 דקות, וואו ביג דיל.

סעו לאט- תגיעו מהר :-D.

פורסם
בחלק 1- שניכם נכנסתם מאוחר לנתיב + סינוורת אותו כאילו שאתה צדיק= שניכם אידיוטים.

בחלק 2- יש שם מספיק רווח בשביל שהרכב ייכנס. איך שראית שהוא רוצה להיכנס לנתיב, נתת גז + סינוור= אתה אידיוט.

בחלק 3- היית צריך לצפות שהוא יעבור נתיב בגלל שהוא כבר סימן הרבה לפני+ סינוורת את הרכב הקטן סתם= אתה אידיוט.

אתה לא יודע לנהוג.

משתמש באורות גבוהים שלא לצורך.

בחלק הראשון מה זה קשור מתי נכנסתי לנתיב? וסינוורתי אותו כי בגללו כמעט נכנסתי בו ורק בגלל העירנות שלי זה לא קרה וסינוורתי אותו כדי להזהיר אותו וגם בגלל שהוא חסם את השמאלי. אז כנראה שאתה עיוור ואני לא האדיוט

בחלק השני זה נראה שיש שם מספיק רווח אבל אני יצאתי לעקיפה ונסעתי יותר מהר ממנו הוא ראה אותי ופשוט חתך שמאלה וחסם אותי.

בחלק השלישי אם הנהג הדגנרט הזה לא היה חוסם את השמאלי כל זה היה נמנע + רואים שהטנדר עוקף והוא כמעט נכנס בו גם. זה מראה על הרמה של הנהג הדביל הזה + גם העקיפה "הלא חוקית" מימין נובעת מהנהיגה של הדביל על השמאלי.

אז לפי התגובה שלך אני רק יכול להבין שאתה נוהג כמו הדגנרט במסלול השמאלי שכמעט נכנס בי אם אתה מצדיק אותו.

ובגלל אנשים כמוך כנראה אני צריך כל הזמן להיות עסוק בלהתחמק מאדיוטים. אז כנראה שאתה זה שלא יודע לנהוג. לצערי במדינה שלנו אין כזה דבר לדעת לנהוג. אף אחד פה לא "יודע לנהוג" שחוסמים את השמאלי ועוצרים באמצע כביש מהיר במדינה זה לא לדעת לנהוג מצטער להגיד לך. אבל אתה בטוח "יודע לנהוג" אז רוצה ללמד אותי?

פורסם

אני מציע הצעה ידידותית: תנסה להירגע, גם בכביש וגם בפורום.

יש פה אנשים מכובדים שמנסים לעזור לך ואתה נלחם.

יש פה ניסיון צבור של מיליוני שעות נסיעה מנהגים מנוסים יותר ממך, תשתחרר ותלמד.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...