Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה משפחה של החולה, לא נעים אבל זה נראה כאילו נהג האוטובוס די התעקש לא לתת למרצדס לעבור. לא שאני מצדיק אותו אבל אולי הם באמת ליוו את האמבולנס.

ובלי קשר לנושא, למה ערבים משתמשים רק בשרותים של אמבולנסים פרטיים? מד''א לא מגיע לכפרים?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אתמול ראיתי משהו שהוציא אותי מדעתי.

אמבולנס של מד"א נוסע בכביש 4 עם סירנה, דבוק אליו מאחורה נוסע סיטרואן ברלינגו עם 2 בני דודים, שבטוחים שהאמבולנס נועד בשביל לפנות להם את הכביש!

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם
1. בשביל מה יש אי תנועה צבוע, ממילא עוברים אותו כאילו הוא לא שם.

2. הכי טוב רוורס של מאות מטרים אם מתבלבלים ביציאה מהמחלף. מזל שראיתי אותו, ככה זזתי שמאלה ונתתי מקום למשאית שמימיני.

זו דווקא דוגמה יפה למוח המעוות שתיכנן את הכביש הזה, מילא לעשות יציאה מצד שמאל בכביש מהיר, אבל למה לשים את השילוט הרבה הרבה אחרי שכבר אסור לעבור נתיבים ? אז פלא שנהגים שנוסעים בכביש פעם ראשונה מתקנים את עצמם ברגע שקראו את השילוט?

וזה לא המקום היחיד ששמים את השילוט אחרי הפנייה.

פורסם (נערך)

יש שילוט ברור עוד מלפני לה-גרדייה.

1 - 600 מטר לערך מתחילת ההפרדה:

1.jpg

2 - 250 מטר לערך מתחילת ההפרדה:

2.jpg

ויש גם שילוט אחרי שכבר ההפרדה החלה אבל נראה מרחוק.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
לא נעים אבל זה נראה כאילו נהג האוטובוס די התעקש לא לתת למרצדס לעבור.

לך לא נעים אבל לי כן. נהג האוטובוס (המצלם והמעלה) התעקש לא לתת לרכב הפרטי לעבור וכמעט התנגש בו בכוונה. זו לא האחריות שאני מצפה לה מנהגי רכבים כבדים וציבוריים, וחבל מאוד שיש כאלו שנוהגים כך כי זה מסוכן.

כמובן שנהג הרכב הפרטי עקף על שטח ההפרדה (ולא על השוליים, כפי שנכתב בטעות) וגם עקב אחרי אמבולנס עם סירנה כדי לעקוף את התנועה שגם זה דבר אסור כשלעצמו, אבל שתי עוולות לא יוצרות צדק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
זו דווקא דוגמה יפה למוח המעוות שתיכנן את הכביש הזה, מילא לעשות יציאה מצד שמאל בכביש מהיר, אבל למה לשים את השילוט הרבה הרבה אחרי שכבר אסור לעבור נתיבים ? אז פלא שנהגים שנוסעים בכביש פעם ראשונה מתקנים את עצמם ברגע שקראו את השילוט?

וזה לא המקום היחיד ששמים את השילוט אחרי הפנייה.

היציאה היא לא בצד שמאל, היציאה היא בצד ימין. צד שמאל זה המשך של כביש מספר 20.

לגבי שילוט, הוא מספיק ברור, פשוט כל החכמולגים שחושבים שהנתיב השמאלי הוא המהיר ביותר וממשיכים לנסוע עליו עד שנזכרים שהיציאה שלהם כבר עברה.

פורסם
יש שילוט ברור עוד מלפני לה-גרדייה.

1 - 600 מטר לערך מתחילת ההפרדה:

[ATTACH=CONFIG]419377[/ATTACH]

2 - 250 מטר לערך מתחילת ההפרדה:

[ATTACH=CONFIG]419378[/ATTACH]

ויש גם שילוט אחרי שכבר ההפרדה החלה אבל נראה מרחוק.

זה לא מספיק במקרה הזה. עובדה שעד היום יש הרבה אנשים שמתבלבלים בדיוק שם. תחשוב על נהג שמגיע לכביש הזה פעם ראשונה, נוסע בנתיב הימני ועסוק בהשתלבות התנועה מ 6-7 נתיבים מימינו ומשמאלו.

השילוט אחרי שהחלה ההפרדה נראה למרחוק אבל לא ניתן לקריאה למרחוק הוא במרחק של כ 100 מטר מתחילת ההפרדה. אפשר לראות את זה בסרטון שהוצמד, נגן אותו באיכות HD ותנסה לקרא.

פורסם

זה בדיוק כמו שטרונצ'ו תיאר.

ובמקרה של הסרטון היא נמצאת בנתיב רביעי (מימין) כך שהיא לא היתה צריכה להתעסק עם שום תנועה משתלבת אלא רק לשים לב לסימני הדרך.

אין לי בעיה לקרוא את השילוט שאחרי ההפרדה דרך הסרטון. ושוב, יש עוד לפחות 2 נקודות שילוט שקודמות אותו.

סוף פסוק מבחינתי.

פורסם
לך לא נעים אבל לי כן. נהג האוטובוס (המצלם והמעלה) התעקש לא לתת לרכב הפרטי לעבור וכמעט התנגש בו בכוונה. זו לא האחריות שאני מצפה לה מנהגי רכבים כבדים וציבוריים, וחבל מאוד שיש כאלו שנוהגים כך כי זה מסוכן.

כמובן שנהג הרכב הפרטי עקף על שטח ההפרדה (ולא על השוליים, כפי שנכתב בטעות) וגם עקב אחרי אמבולנס עם סירנה כדי לעקוף את התנועה שגם זה דבר אסור כשלעצמו, אבל שתי עוולות לא יוצרות צדק.

שחכתי לציין שאני לא הנהג. מצאתי את הסירטון באינטרנט.
פורסם (נערך)
זה בדיוק כמו שטרונצ'ו תיאר.

ובמקרה של הסרטון היא נמצאת בנתיב רביעי (מימין) כך שהיא לא היתה צריכה להתעסק עם שום תנועה משתלבת אלא רק לשים לב לסימני הדרך.

אין לי בעיה לקרוא את השילוט שאחרי ההפרדה דרך הסרטון. ושוב, יש עוד לפחות 2 נקודות שילוט שקודמות אותו.

סוף פסוק מבחינתי.

ידידי, השילוט צריך להיות מאד ברור לקריאה ממרחק מספיק לפני ההפרדה ולא בקושי ממקום ההפרדה עצמו.

עכשיו שים לב שלפי השילוט במרחק של 600 מטר מההפרדה הנהגת הייתה במסלול הנכון. המסלול השני מימין לפי השילוט מוביל גם לירושלים וגם לחולון. יכול להיות שהיא פיספסה את השילוט הבא מרחק של 200 מטר לפני ההפרדה (אולי הייתה עסוקה בלהתחמק מאידיוט שחתך אותה או משהו דומה) וזה השאיר רק שלט אחד במרחק גדול אחרי ההפרדה שכבר קשה לקרא אותו. מה כל כך קשה למקם את השלט שיהיה ברור מספיק מרחוק לפני ההפרדה ?

נהג שלא מכיר את הדרך ולא את הכביש המבלבל הזה, שעסוק בהשתלבות בכביש של 7 נתיבים שמוביל ל 3 מקומות שונים, יטעה ויתקן את עצמו בסבירות גבובהה.

ואני נוסע לא מעט בכביש הזה ומכיר אותו, ואני רואה הרבה נהגים שמתבלבלים ועוברים את נתיב ההפרדה. חלקם לא מצליחים להשתלב ועוצרים על נתיב ההפרדה ומנסים להשתלב ממהירות 0. אני אפילו לא שומר את הסרטונים כי אני כל כך רגיל לזה, אפרסם כאן להבא. זה אומר הכל על רמת השילוט ותכנון השילוט במקום הזה.

ודרך אגב במיוחד באיזור הזה גם בנתיב הרביעי צריך להתעסק עם תנועה משתלבת לכיוון חולון של רכבים שיורדים מהשלום וצריכים לחצות 4-5 נתיבים כדי להגיע לנתיבים שמוליכים לחולון.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם
זאת היתה היא. והיא אותתה, ואז סגרה את האיתות, ואז אותתה לכיוון השני, ואז שוב... לקח לה forever להגיע לנתיב הכי ימני כדי לצאת לכיוון קיבוץ גלויות.

את הקטע הזה של יוחאי קראת?

אז במסלול הנכון היא בוודאי לא היתה.

השלט הראשון מעיד ש:

- שני נתיבים ימניים הם עבור היציאה והמשך לירושלים על כביש 1.

- נתיב שלישי מימין משותף כרגע להמשך כביש 1 ולפיצול לכביש 20 (מעיד שכנראה יתפצל בקרוב).

- נתיב רביעי מימין (או שמאלי ביותר) ממשיך רק לכביש 20 (ע"ע איילון דרום) וכיוון חולון - בת ים.

עוד לפני השלט השני יש סימנים על הכביש בצורת ההתפצלות המתקרבת - נפתח עוד נתיב וישנו קו מקווקו צפוף בין שני הנתיבים השמאליים לשלושת הימניים.

השלט השני כבר מבהיר את הפיצול המתקרב, כאשר שלושת הימניים עבור היציאה והמשך כביש 1, ושני השמאליים עבור המשך כביש 20.

600 מטר ב-100 קמ"ש זה קצת מעל ל-20 שניות כדי להחליט מה לעשות.

זה שאנשים לא יודעים לנהוג ולקרוא את סימני הדרך אינו מצדיק את מעשיהם.

אם אתה שואל לדעתי, הבעיה עשויה לנבוע מצמד המילים "איילון דרום", שאנשים אולי חושבים שעליהם להיצמד אליו כדי להגיע ליעדם.

הפעם באמת סיימתי!

פורסם

מארטינז, למען הסר ספק (לא צירפתי ווידאו מלא); הבחורה לא התחמקה מכלום, פשוט התעוררה מאוחר מדי. יכול להיות שזה בגלל שהיתה עסוקה בשיחה עם חברה שלה, שישבה לידה ברכב.

ואני מסכים שכל המחלף הזה היה צריך להיות חכם יותר ולא כמו היום, עם נתיבים שמגיעים מכל מיני מקומות ומתפצלים לכל מיני כיוונים (כנראה שאין מקום פיזי למחלף חכם יותר). אבל האמת שמי ששם לב לשלט הזה:

attachment.php?attachmentid=419377&d=1428566690

לא יקלע לשום בעייה. השלט מופיע די והותר זמן לפני שהמחלף מתחיל בשביל שמי שרואה אותו יספיק להגיע לנתיב הרצוי. האמת שגם אני נוסע שם כל יום ואתה רואה בפירוש שרכבים עוברים לנתיבים הרצויים בזמן, כולל משאיות כבדות שלא בדיוק נותנים להן להשתלב. אז בחורה ב-107 לא יכולה?

כאמור, נרדמה והתעוררה "בזמן" (לא סיבה לסקול אותה באבנים אבל בטח לא לתת לה הנחות).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...