Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

השתקתי כדי לחסוך לכם את הקללות. Disclaimer לפני, כי אני כבר צופה את מטר התגובות שמאשימות אותי:

ראיתי את הטנדר מגיח והנחתי שהוא כבר עצר בעצור, אבל עדיין מעט צקצקתי. פשוט כל כך לא ציפיתי שגם הטיפשה אחריו

לא תעצור - אבל כמו תמיד - Always expect the unexpected. העיקר עשתה לי עם היד "סליחה" כאילו היא לא עמדה לרצוח בן אדם. 

כמו כן, לפני שאתם שופטים - תזכרו שהמצלמה מאטה מאוד את האירועים, ובחיים הכל קורה סופר מהר.

פשוט זלזול בחיי אדם, אישה כזו צריכה לשבת בכלא.

עריכה אחרונה על ידי Fraysa
  • אהבתי 4

2016 BMW M235i.

פורסם

פתח תקווה, מה כבר רצית ?😂

• מצחיק 3

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

קורה דיי קבוע במקום הזה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני אישית לא שופט. מה אתה אמור לעשות? סתם לעצור שם ולתת לאנשים שאמורים לעמוד בעצור לנסוע? הוידיאו מרגיש כאילו נסעת מהר מידי, אבל מד מהירות מראה בקושי 20-30 קמ"ש, אז אין כ"כ למה להטפל פה. אנשים חייבים להפסיק לחשוב שהכביש שלהם. אני במקרים כאלה (של מהירות נמוכה וכאשר יש בעיקר סכנה לסתם נזק לרכוש- באשמתו המלאה של הנהג השני), מעדיף שהוא יכנס בי וישלם את הכל וילמד לקח מאשר שהוא ימשיך להתנהג כמו כאובוי בכביש (כן, כן אני יודע שזאת לא דעה פופולרית, אבל כך אני).

פורסם
בתאריך 26.6.2022 בשעה 01:47, laplug כתב:

כי כל עקיפה מימין היא עקיפה לא בטוחה על פי חוק וזה אומר שיש לך לפחות 1% ספק שלא תשלים אותה באופן בטיחותי, כי כידוע, חוקי התנועה נכתבו בדם.

זה ממש לא נכון.

עקיפה מימין כמו מהירות מעל המותרת היא אמנם עבירה על החוק אבל היא לא מסוכנת. נכון  שיש מקומות שיש קו וכן אפשר טכנית לעקוף בבטחה אבל חוץ מזה עקיפה מסוכנת (גם אם יש קו מקווקו) יכולה להרוג משפחות שלמות

פורסם (נערך)

על סמך מה אתה קובע שעקיפה מימין אינה מסוכנת? למה היא אסורה אם כן? למה זה 4 נקודות והיא אסורה בהחלט (מותרת רק במרקים מאוד מאוד ספציפיים).

עקיפה מימין מאוד מסוכנת, במיוחד במהירות גבוהה מכיון ששדה הראיה של הנהג הנעקף מאוד מוגבל, במיוחד אם מדובר במשאית שלא רואה כלום כמעט מימינה.

גם ברכב פרטי, הרבה יותר קל לעשות בדיקת כתף משמאל מאשר מימין כי אתה צריך להתסכל דרך כל האוטו. שלא לדבר שאתה יושב רחוק מהמראה הימנית וקשה לך לזוז סביבה ע"מ לסרוק את השטחים המתים והזוית ראיה שלך מאוד מוגבלת.

Why is it illegal to pass a truck on the right? - Quora

ובלי קשר, אני מסכים שעקיפה בקו הפרדה מקוקו יכולה להיות מאוד מסוכנת. כל מה שאמרתי הוא, שאין לי את כל התמונה בקשר למה שקרה לפני- כגון מתי התחילה העקיפה, כמה שדה ראיה היה ליונדאי, האם הניסן חסם את היונדאי ולא נתן לו לחזור ואיך הם הגיעו למצב הזה בכלל. יכל להיות שהכל היה כשורה, עד שהעקיפה הסתבכה והיונדאי איבד עשתונות או שלא הצליח חזור- פשוט אין מידע מספיק (ממה שאני ראיתי) בשביל להרשיע את היונדאי בנסיון לגרימת מוות

עריכה אחרונה על ידי laplug
פורסם
לפני 8 שעות, laplug כתב:

פשוט אין מידע מספיק (ממה שאני ראיתי) בשביל להרשיע את היונדאי בנסיון לגרימת מוות

שמע, העלת פה כמה נקודות טובות

אבל מבחנתי מספיק זה שהוא ראה רכב מתקרב על הנתיב ולא נסג בשביל לסווג אותו כרוצח בפוטנציה

לא משנה כמה משחקים\התעללויות הוא עבר עם הרכב השני

פורסם (נערך)

יכל להיות שאתה צודק, לא יודע. אני בדרך כלל מחלק את עבירות התנועה (כמו שמישהו פה בפורום אמר פעם - לא זוכר מי אבל) ל"עבירות בין אדם למקום"- כמו לנסוע מעל המהירות המותרת בנתיב השמאלי כאשר הוא פנוי לחלוטין, לבין " עבירות בין אדם לחברו"- כמו אי איתות, אי מתן זכות קדימה, פתיחת דלת נהג לכביש, עצירה בתוך מפרץ אוטובוס או עקיפה מסוכנת (מקרה דנן) וכו'- יש הרבה יותר כאלה. העבירות של "בנאדם למקום" לא מענינות אותי, אני לא שוטר. את ה"עבירות של בנאדם לחבירו" אני מחלק כמו בטניס- ל"טעויות בלתי מחויבות", ולשאר טעויות שאני יכל איכשהו לסנגר על הנהג השני ולהגיד שאולי זאת הייתה טעות בשיקול דעת, הלם, אי חישוב נכון וכו. 

למשל, במקרה של @Fraysa רואים בבירור שני רכבים מבצעים עבירה של "בנאדם לחברו" לא מחויבות בכלל, מכיוון שאם הן היו עוצרות על פי חוק, הן היו מקבלות את התמונה המלאה ולא היו אמורות להתפרץ לכביש מול רכב נוסע שיש לו זכות קדימה- אלו סתם שני נהגים חצופים, שאם הייתי שר תחבורה, הייתי משנה את החוק שאפשר היה לשים אותם בכלא לאיזה שבוע להתאורר.

לעומת זאת ביונדאי, זאת גם עבירה "בין אדם לחבירו", אבל אין לי מספיק נתונים לקבוע עם זאת הייתה "טעות בלתי מחויבת" או לא.

מצד שני, אני מסכים שזה היה מצב מאוד מסוכן.

בכל אופן, זאת רק הדעה שלי, אני לא כופה אותה על אף אחד, ואף אחד לא חייב לקבל אותה.

פורסם

נתחיל בתיקון לשוני קטן - בין אדם לחברו, בין אדם למקום.

ויש לך טעות בסיסית - גם העבירות שאתה מכנה "בין אדם למקום" הופכות בקלות לכאלה ש"בין אדם לחברו". למשל ההתנחלות בשמאלי שגורמת לאחרים לעקוף מימין, שזו פעולההעם פוטנציאל משמעותי לסכנה. או עבירות מהירות במקום ששדה הראיה לא מספק שיכולות להפוך בקלות לתאונות שרשרת.

אתייג את @shellcaseואבקש, אם הוא יכול, להעלות את הסרטון על שטחים מתים בגלל עקומות אופקיות ואנכיות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא דיברתי על התנחלות על הנתיב השמאלי כלל- איך הגעת לזה בכלל? אני אחד ששונא במיוחד את האלה שעושים את זה ולפי נסיוני הם הגורמים העיקריים לפקקי התנועה.

אני דיברתי על נסיעה מעל המהירות המותרת בנתיב השמאלי בלבד.

וגם לא הבנתי מה הקשר לעבירות מהירות במקום ששדה ראיה מוגבל? אם השדה ראיה מוגבל, אז גם לפעמים נסיעה במהירות המותרת יכולה לגרום לתאונה וצריך לפעמים לנסוע אף פחות מזה. ככלל, אני מאמין שצריך תמיד לנסוע בהתאם לתנאי הכביש והרכב.

פורסם

שדה ראיה מוגבל זו גם עקומה באוטובאהן הגרמני, ואם אתה נוסע מהר מדי קל מאוד להצטרף לזנב של פקק עם תאונת חזית אחור. יש סיבה טןבה לכך שהגרמנים משקיעים הרבה מיליוני אירו במערכות להתראה בפני פקקים, אצלנו הן לא קיימות (חוץ מהאיילון) בדיוק מהסיבה הזו. לכן, הנקודה שלי, היא שאין עבירת תנועה "בין אדם למקום". כולן "בין אדם לחברו". אפילו חניה שלא לפי הכללים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

נכון, אבל מי אמר מהר מדי? למשל יש את הכביש החדש הזה בין 431 לנס ציונה (כביש 432 נדמה לי). יש שם 3 ולפעמים 4 נתיבים והכביש מחוץ לעיר. המהירות המותרת שם זה 70! אם אני אסע 80 בנתיב השמאלי אתה חושש שאני אסכן מישהו? זה כביש שבקלות אפשר לנסוע בו 120. כביש ישר עם שדה ראיה מצוין לכל אורכו.

פורסם
לפני 57 דקות, laplug כתב:

אם אני אסע 80 בנתיב השמאלי אתה חושש שאני אסכן מישהו? 

אתה תסכן את זה שבא בטיסה של 120 בימני ורוצה לעקוף...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בויכוח על עקיפה מימין אני עם @laplug - עקיפה מימין היא עבירה שבין אדם לחברו, ובהחלט עלולה להיות מסוכנת בחלק מהתנאי שטח.

בויכוח בינו לבין @sperial אני שוב בצד של @laplug

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...