Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 40 דקות, nev כתב:

אני רואה דברים כאלו פעמיים ביום. WOLT זה מכה.

הבעיה היא לא בקונספט אלא בחברות הספציפיות האלה שסוחטות מהשליחים את כל המיץ.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 29 דקות, G-רפי כתב:

עד כמה שזכור לי, החוק נחקק בעקבות התאונה בצומת אזור.
הקריאה הראשונה למוקד הגיעה כ2 דק' אחרי התאונה ולאחר שלמעלה ממאה רכבים עברו ליד הרוכב המוטל על הכביש.
מצרף קישור לכתבה על התאונה:
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3396517,00.html

יש תופעה מאוד מעניינת אצל בני בני אדם שנקראת אפקט הצופה מהצד. בני אדם, מכל מיני סיבות, לא מזעיקים את כוחות הביטחון בעצמם באירועי חירום. זו לא אדישות, אלא אנחנו פשוט נוטים להניח שמישהו כבר עשה את זה. לא צריך חוק כדי למנוע את זה, אלא רק לדעת שלכולם יש את הנטייה הזו (הרי יש פה מישהו מוטל על הכביש/שריפה/קטטה/פיצוץ צנרת באמצע הרחוב) - על כן פשוט להתקשר בכל מקרה, תמיד. מקסימום, המוקדן/ית יגידו שכבר הגיע דיווח.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, Korgan כתב:

הבעיה היא לא בקונספט אלא בחברות הספציפיות האלה שסוחטות מהשליחים את כל המיץ.

ברור, . זה עדיין לא מסיר מהשליחים את האחריות. הדברים שהייתי רואה כל יום בזבוטינסקי (פתח תקווה)... 😱

עריכה אחרונה על ידי nev
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

נכון, אבל גם לחברות האלה יש אשמה תורמת.

פותחים לשליחים שעון עצר ושמים להם יעדים בשמיים בשביל להחליץ אותם כמה שיותר. אם אתה לא עומד ביעדים מענישים אותך עד שבסוף מפטרים.

לא קיצוני כמו מה שעושים לשליחים של אמזון שנאלצים להשתין בשקיות בתוך הרכב, אבל העיקרון די דומה. (לסחוט את המקסימום מאנשים שנמצאים בתחתית)

עריכה אחרונה על ידי Korgan
פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, Korgan כתב:

נכון, אבל גם לחברות האלה יש אשמה תורמת.

פותחים לשליחים שעון עצר ושמים להם יעדים בשמיים בשביל להחליץ אותם כמה שיותר. אם אתה לא עומד ביעדים מענישים אותך עד שבסוף מפטרים.

לא קיצוני כמו מה שעושים לשליחים של אמזון שנאלצים להשתין בשקיות בתוך הרכב, אבל העיקרון די דומה. (לסחוט את המקסימום מאנשים שנמצאים בתחתית)

לא ידוע לי על דבר כזה בחברות האלה.

השליחים סוחטים מעצמם את המיץ על דעת עצמם, כי יותר משלוחים = יותר טיפים, ובהרבה מקומות יותר משכורת.

זה לא שאם הם יסעו כחוק יפטרו אותם. ממש לא.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

בדיוק  בשביל זה יש חוקים להגנת העובד. הרי ברור שתמיד יהיה מי שינסה להרוויח יותר, גם על חשבון הבטיחות. כמו שתמיד יימצא מישהו שמוכן לעבוד יותר שעות, יותר ימים ועבור פחות כסף.

אחד מהתפקידים של החברות הללו אמור להיות מניעת מצב שהעובדים שלהן מסכנים את עצמם ואת הסביבה (בדיוק כמו בכל חברה אחרת). זה שהעובדים מחליטים החלטות מטופשות - לא מסיר מהחברה אחריות לנסות למנוע את זה עד כמה שאפשר. זה פשוט שהחברות הללו מלכתחילה מתנהלות בדרכים מאוד בעייתיות, בזכות פרצות בחוק. הפתרונות הם או חרם צרכני עד שישנו דרכיהן (לא יקרה), או פשוט חקיקה ואכיפה (גם לא יקרה).

דרך אגב, זה לא עניין של טיפים. זה פשוט כמה שהמשלוח יותר מהיר, מרוויחים יותר (או יותר נכון: כמה שהוא יותר איטי, נקנסים יותר).

פורסם
לפני 55 דקות, daniel.asu כתב:

בדיוק  בשביל זה יש חוקים להגנת העובד.

איזה חוקים? עובדים של ואלט הם עצמאים. מגישים חשבוניות.

עובדים של תן ביס. הם שכירים. שם יש זכויות.

לפי מה שאני יודע.  בכל מקרה. כולם סוחטים תעובדים שלהם.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני שעתיים, Ooga כתב:

לא ידוע לי על דבר כזה בחברות האלה.

השליחים סוחטים מעצמם את המיץ על דעת עצמם, כי יותר משלוחים = יותר טיפים, ובהרבה מקומות יותר משכורת.

זה לא שאם הם יסעו כחוק יפטרו אותם. ממש לא.

בחברות כמו Wolt הכל מתנהל עם אלגוריתמים. המחשב פותח לשליחים סטופר ומודד להם את אחוזי היעילות. אם אין עמידה ביעדים יש סנקציות.

אני לא מצדיק את אופן הנהיגה שלהם, אבל מפעילים עליהם הרבה לחץ מאחורי הקלעים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, yor2 כתב:

איזה חוקים? עובדים של ואלט הם עצמאים. מגישים חשבוניות.

עובדים של תן ביס. הם שכירים. שם יש זכויות.

לפי מה שאני יודע.  בכל מקרה. כולם סוחטים תעובדים שלהם.

ההתייחסות שלי לחוק היא שחלק ממה שהוא מונע זה סיכונים שעובד ייקח על עצמו בגלל העבודה - כמו שקורה עם שליחים נחפזים. לא מעניין אותי (בהקשר הזה לפחות) הזכויות הסוציאליות שיש לעובדים של תן ביס לעומת וולט כי אלה שכירים ואלה עצמאיים.

התפקיד של החוק הוא להגן על העובד גם מעצמו (כמו הדוגמא של לעבוד יותר שעות עבור פחות כסף). כלומר, אם לשליחים לא יתאפשר לעשות מעל X ק"מ ו-Y שעות עבודה ביום (בדומה לנהגים מקצועיים) - נראה פחות מקרים כאלה מהסיבה הפשוטה שהחברה מונעת את זה כדי להימנע מהמצב שהיא בעצמה עוברת על החוק. זה פתרון מאוד תאורטי שמובא רק כדוגמא אפשרית, ובטוח יש דרכים אחרות ועדיפות לעשות את זה מאשר רגולציה כל כך עמוקה, אבל זה הפרנציפ. 

מן הסתם, גם אחריות ארגונית הייתה יכולה לפתור את זה, אבל ברוב החברות הגדולות היום שורת ההכנסה היא הדבר היחיד שמעניין, אז אני אפילו לא נכנס לשאלות של מוסר ואחריות מצד החברה.

אני רוצה רק להזכיר, שמשום מה כולם מתלוננים על ההתנהלות של השליחים, ועדיין כשהאוכל שלהם מתעכב - הם כועסים על השליח. אז למה אפשרות לצפות כשכל הגורמים בשרשרת מעוניינים במקסימום תפוקה על חשבון בטיחות השליחים?

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, daniel.asu כתב:

(או יותר נכון: כמה שהוא יותר איטי, נקנסים יותר).

זה סתם קשקוש, שליח אף פעם לא יקבל פחות ממינימום (לא כולל הטיפים).

עזוב, מי שעובד לאט מוצא איפה לעבוד. שליחים עובדים מהר כי ככה הם מרוויחים יותר כסף, נקודה.

מצד שני, אף אחד לא היה עובד בתור שליח עבור מינימום נטו. זה לא שווה את זה, אז יש הגיון בכך שמנסים להספיק כמה שיותר.

וצריך לזכור - הכל יחסי לעובדים האחרים וזאת סוג של מערכת שמזינה את עצמה. כמה עובדים פסיכיים מעלים את הרף וגורמים לאחרים לעבוד יותר, ואז גם הם משתגעים יותר כדי להשאר בטופ, מה שמעלה את הרף עוד יותר.

ההשוואה לנהגי משאיות לא נכונה. אנשים עומדים בתור כדי לעבוד ולכן המעסיק מחזיק אותם בביצים.

שליחים לעומת זאת תמיד חסר, ואין שום תור של אנשים שרוצים לעבוד בזה.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 שעות, Ooga כתב:

זה סתם קשקוש, שליח אף פעם לא יקבל פחות ממינימום (לא כולל הטיפים).

אבל לא כתבתי שהוא יקבל פחות ממינימום, רק פחות ממה שהיה מקבל אם היה עושה את זה בזמן שהאפליקציה מגדירה לו (זה הקנס). חוץ מזה, כפי שנכתב לפני (ואושש מול שליח מיד אחרי) - מבחינת החברה הם עצמאיים שנותנים לוולט שירות (בניגוד לתן ביס), אז כל עניין השכר שונה. 

לפני 3 שעות, Ooga כתב:

מצד שני, אף אחד לא היה עובד בתור שליח עבור מינימום נטו. זה לא שווה את זה, אז יש הגיון בכך שמנסים להספיק כמה שיותר.

נכון. גם אף אחד לא אמר שאין בזה היגיון (ברור לי מאוד למה הם רוכבים ככה, וזה גם נרמז בסוף התגובה הקודמת שלי). העניין הוא שהחברה\המדינה\היקום צריך לשים את הגבול של ה"להספיק כמה שיותר" בקו שמסכן את הסביבה ואת השליח. נכון, בשביל זה יש חוקי תעבורה וזה נפלא, אבל אם הם לא נאכפים כראוי והשליחים רק מרוויחים מלהתעלם מהם - אז החוק הקיים לא מספיק. או שתהיה יותר אכיפה ואז השליח יצטרך לשקול אם הוא מוכן להסתכן בהתפסות, או שיהיו עוד חוקים שפשוט יגבילו את החברה, וזו כבר תגביל את השליחים (בכפוף למה שכתבתי למעלה). יבואו חובבי השוק החופשי ויצעקו "געוואלד רגולציה, געוואלד!", ואני איתם, אבל במקום שבו יש סכנה - המדינה צריכה להתערב איכשהו אחרת היא לא מגנה על האזרח.

לפני 3 שעות, Ooga כתב:

וצריך לזכור - הכל יחסי לעובדים האחרים וזאת סוג של מערכת שמזינה את עצמה. כמה עובדים פסיכיים מעלים את הרף וגורמים לאחרים לעבוד יותר, ואז גם הם משתגעים יותר כדי להשאר בטופ, מה שמעלה את הרף עוד יותר.

נכון, וזה חלק מהסיבה שאיכשהו צריך לשים לזה סוף.

לפני 3 שעות, Ooga כתב:

ההשוואה לנהגי משאיות לא נכונה. אנשים עומדים בתור כדי לעבוד ולכן המעסיק מחזיק אותם בביצים.

שליחים לעומת זאת תמיד חסר, ואין שום תור של אנשים שרוצים לעבוד בזה.

ההשוואה לנהגים מקצועיים הייתה רק בהקשר של המגבלה על שעות הנהיגה שלהם, מכיוון שברור שאחרי מספיק שעות נהיגה הריכוז ושיקול הדעת משתבשים והתוצאה ברורה. כוונתי הייתה להכניס שליחים להגדרה דומה, ביחד עם מגבלה על כמות ק"מ פר שעת עבודה. הרי ברור ששליח שתפר 100 ק"מ בשעת משלוחים בתוך ת"א עבר על איזה חוק-שניים. 

פורסם
לפני 13 שעות, daniel.asu כתב:

ההשוואה לנהגים מקצועיים הייתה רק בהקשר של המגבלה על שעות הנהיגה שלהם, מכיוון שברור שאחרי מספיק שעות נהיגה הריכוז ושיקול הדעת משתבשים והתוצאה ברורה. כוונתי הייתה להכניס שליחים להגדרה דומה, ביחד עם מגבלה על כמות ק"מ פר שעת עבודה. הרי ברור ששליח שתפר 100 ק"מ בשעת משלוחים בתוך ת"א עבר על איזה חוק-שניים. 

זה עוד חוק שאף אחד לא יאכוף.

נהג משאית/נהג אוטובוס לא מרוכז יכול להביא למותם של עשרות בני אדם. שליח לא מרוכז/עבריין תנועה במקרה הכי גרוע יהרוג רק את עצמו. לכן לאף אחד לא אכפת.

פורסם
לפני שעתיים, Korgan כתב:

שליח לא מרוכז/עבריין תנועה במקרה הכי גרוע יהרוג רק את עצמו

זה לא כזה נכון, הוא יכול לפגוע במישהו אחר.

שליח לא מרוכז יכול לדרוס מישהו ולגרום גם למוות.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...