Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבי יוקרה, איך הם נתפסים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז זהו, שהלמס ממש לא מפרסם את המשכורות של המאיון העליון

אבל, שים לב

http://www.themarker.com/markets/1.1480478

דוגמא קלה, השכירים במאיון העליון (לא האלפיון העליון) הרוויחו משכורת חודשית ממוצעת של 450 אלף שקל (היום כבר 500).

השכירים מרוויחים כ-75 כמו שאמרתי.

לא הכל ידוע לציבור. המסקנה היא ברורה.

בתוך כוח העבודה הישראלי, אחד מכל מאה עובדים מרוויח בממוצע למעלה מ-100 אלף שקלים.

מה זה אומר? זה אומר שישנה לפחות מרצדס/פורשה אחת בכל בניין בישראל (אם אתה הולך על "הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה). היא אגב, כבר מזמן לא מחלקת מאיונים לפי אזורי מגורים. האמת שכן, אבל אתה לא יודע מזה.

בנוסף, גם אתה יכול להיות "אייל" נדלן בקלות.

תמכור את הדירה שלך ב1.5 מיליון. קנה במשכנתא 5 דירות בפלורנטין, כל אחת שים 300 אלף מקדמהה ועוד 800 משכנתא ל30 שנה, השכירות תכסה משכנתא, ואתה יכול להסתובב ברחוב כאילו אתה מלך הנדלן. קומה שלמה בפלורנטין שלך!

רק ששקל אתה לא באמת מקבל ב30 שנה הקרובות. זוהי התפיסה הנוכחית. אנשים מתים עם חובות כדי שהילדים שלהם יחיו טוב יותר, במקום להגיד "פאק" על הילדים, לחיות טוב, ולתת לילדים לעשות אותו דבר.

למה מביאים ילדים נראה לך? תשאל את רוב האוכלוסיה. התשובה תבוא ב"דור המשך" כדי ש"יספיק את מה שאנחנו לא הספקנו".

ובכן, זה שווה ערך להודיע כי אתה מודה שנכשלת, ולא הספקת בחיים שלך הרבה. אז אתה מקווה שהילדים שלך יספיקו.

השלב הזה, של להודות בכישלון, הינו ההתחלה של הסוף. אתה עובד מסיבה מסויימת. אל תהיה טמבל - תחיה.

• תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ז"א, אם יש לך 10 מיליון שקל, ואתה לא עוצר בעבודה (יענו ממשיך לעשות כסף), אתה תציג את הכסף.

אתה תעלה את הרמה שלך, כדי להסתובב עם בני רמתך, כדי לדרבן את עצמך להתקדם. אחרת, למה לך עוד 10 מיליון?

כל זה נכון בהנחה שמדובר שבן אדם הוא דור הראשון לכסף. דורות הבאים שנולדו לתוך הכסף עדישים לסמלי סטטוס, אבל שומרים על הרמה שאליה הורגלו. הם יסעו בגולף ולאו דווקא ב A3.

פורסם

רכב לא אומר כלום, אבל פשוט כלום, על מצבו הכלכלי של האדם.

בשכונה שבה אני מתגורר - למשל - הבתים נמכרים בטווח של 2-4 מיליון ש"ח ועדיין הרוב המוחלט של הרכבים הם משפחתומטיים רגילים וכמעט שאין רכבי יוקרה (למרות שרכב מכובד מאוד, נניח ב-200K ש"ח, עולה כמו המחסן של הבית). אני מכיר מקרוב הרבה אנשים בעלי נכסים וגם כאלה שמשתכרים מעבר להרבה (ברמה של 6 ספרות נטו בחודש) אשר נוסעים ברכבים פשוטים לגמרי (מה תגידו על פג'רו חבוטה בת 12?).

לפי דעתי, לפעמים רכב יקר נועד לכסות על חוסר הצלחה. אני מכיר כמה דוגמאות מקרוב.

פורסם
כל מה שהוצאתי במסקנות מהשרשור הזה הוא שאם אני כרגע קונה אוטו והולך לפגוש איתו לקוחות, עדיף לי לקנות מרצדס שנת 2000 מאשר רכב חדש סיני באותו מחיר.

יש לך בעיה בהסקת מסקנות,

גם טויוטה שנת 2000 עדיפה מרכב סיני חדש ויקר יותר....

:wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בעיקר בגלל שהיא מרגישה יותר זריזה ב0-100 מרוב הסגמנט לאותה שנה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

גם לקפוץ מהגג זה זריז ב0-100. אוטו זה מעבר לזה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בעיקר בגלל שהיא מרגישה יותר זריזה ב0-100 מרוב הסגמנט לאותה שנה.

מה שנכון נכון... :lol:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
רכב לא אומר כלום, אבל פשוט כלום, על מצבו הכלכלי של האדם.

בשכונה שבה אני מתגורר - למשל - הבתים נמכרים בטווח של 2-4 מיליון ש"ח ועדיין הרוב המוחלט של הרכבים הם משפחתומטיים רגילים וכמעט שאין רכבי יוקרה (למרות שרכב מכובד מאוד, נניח ב-200K ש"ח, עולה כמו המחסן של הבית). אני מכיר מקרוב הרבה אנשים בעלי נכסים וגם כאלה שמשתכרים מעבר להרבה (ברמה של 6 ספרות נטו בחודש) אשר נוסעים ברכבים פשוטים לגמרי (מה תגידו על פג'רו חבוטה בת 12?).

לפי דעתי, לפעמים רכב יקר נועד לכסות על חוסר הצלחה. אני מכיר כמה דוגמאות מקרוב.

לא מסכים איתך. אי אפשר לעשות הכללה. אם אתה מכיר אדם או שתיים כאלה לא אומר שאחוזית יש מספיק אנשים המכסים את עצמם על חוסר ההצלחה בעזרת רכב "יוקרתי" כדי שתוכל לפתח דעה כזאת.

ולגבי הבתים,

לא חושב שיש קשר בין מחיר הבתים שבאזורך ולרכב שבחניה. ובעניין הפג'רו הזקנה בשביל מישהו שמכניס מינ' 100K ש"ח כפי שציינת זה יכול להיות מ 3 סיבות

1. קמצנות

2. שיקולי מס

3. קמצנות

מדוע אדם המשתכר במינ' 100K ש"ח יסע ברכב כזה?! בטח לא כי הוא לא רוצה "להתבלט" כי הוא בקלות יכל לקנות ג'יפ אחר

שעונה על הדרישות עולה לא יותר מ 80K ש"ח ומשתלב נהדר עם שאר הרכבים הצנועים העממיים .

עוד דבר, אנשים בעלי נכסים ש"עושים מזה כסף" לא מהווים דוגמא לנושא השירשור. כבר דובר על זה.

כל מה שהוצאתי במסקנות מהשרשור הזה הוא שאם אני כרגע קונה אוטו והולך לפגוש איתו לקוחות, עדיף לי לקנות מרצדס שנת 2000 מאשר רכב חדש סיני באותו מחיר.

אכן זו גם דעתי. ולכן העלתי את הנושא. מסתבר שהמון חושבים כך ולכן דובר על "ניצול מומנט" של המחשבה לטובת הביזנס.

לעניינך,רכב חדש "עממי" (נגדיר זאת כך לצורך העניין) מחיר התחלתי לדגם בסיסי 115K ש"ח ויש גם שיתחילו מ 125K ש"ח.

אודי A4 שנתונים 09-10 נפחים 1800-2000 נעים סביב ה 120-140K ש"ח בהתאם לשנה ולדגם.

כנ"ל לגבי BMW סדרה 3 החדשה באותם שנים.

למה לא?

הדבר היחידי שאמור למנוע ממישהו לרצות לרכוש אחד כזה, זה הטיפולים היקרים החלקים והביטוח היקר.

אני אישית, לא מבין בזה כי לא נכנסתי עדיין לעובי הקורה ואין לי מושג עד כמה ההפרשים רציניים. שוב אני מציין, לאותם שנתונים.

אם ההפרש הוא זניח ז"א כמה אלפי שקלים בשנה אז מי שיכול, כדאי. אם מדובר על עשרות אלפים בשנה הפרשים אז צריך לשקול זאת בכובד ראש ע"פ סדרי עדיפויות.

פורסם
לא מסכים איתך. אי אפשר לעשות הכללה. אם אתה מכיר אדם או שתיים כאלה לא אומר שאחוזית יש מספיק אנשים המכסים את עצמם על חוסר ההצלחה בעזרת רכב "יוקרתי" כדי שתוכל לפתח דעה כזאת.

ולגבי הבתים,

לא חושב שיש קשר בין מחיר הבתים שבאזורך ולרכב שבחניה. ובעניין הפג'רו הזקנה בשביל מישהו שמכניס מינ' 100K ש"ח כפי שציינת זה יכול להיות מ 3 סיבות

1. קמצנות

2. שיקולי מס

3. קמצנות

מדוע אדם המשתכר במינ' 100K ש"ח יסע ברכב כזה?! בטח לא כי הוא לא רוצה "להתבלט" כי הוא בקלות יכל לקנות ג'יפ אחר

שעונה על הדרישות עולה לא יותר מ 80K ש"ח ומשתלב נהדר עם שאר הרכבים הצנועים העממיים .

עוד דבר, אנשים בעלי נכסים ש"עושים מזה כסף" לא מהווים דוגמא לנושא השירשור. כבר דובר על זה.

.

אתה טועה ידידי. לא כולם עורגים לרכב ולמעשה מרבית האנשים מתייחסים אליו ככלי תחבורה בסיסי ולא כאל סמל סטטוס. במקרה, האדם עם הפג'רו מאוד אוהב לרדת לשטח ורכב הזה נותן לו מענה טוב לכך. הוא לא קמצן ואין שום קשר לשיקולי מס (מה יכולים להיות שיקולי המס במקרה הזה?). אני אישית לא מבין אותו, אך הוא ממש לא היחיד. יש לי המון דוגמאות מידיעה אישית. כמו למשל בן משפחה שרכש רק לאחרונה בית בכ-5 מיליון ש"ח ללא משכנתא (בנוסף לבית הקיים) והוא מתנייד בפוקוס משומשת מליסינג.

תסביר לי למה אין קשר בין הרכב לעלות הבתים? אתה חושב שאנשים שרוכשים בתים באזור 2-4 מיליון ש"ח לא יכולים להפריש פרומיל מזה או לקחת הלוואה ולרכוש רכב מנקר עיניים??!! באזור מגוריי יש הרבה פחות רכבים מרשימים ממה שראיתי בעיירות פיתוח. מה זה אומר על מצבם הכלכלי של בעלי הרכבים? כלום.

אני חושב שלמעט הקצוות - רכב מתפרק (לרוב מעיד על בעיית מזומנים) או רכב על (לרוב, אך לא תמיד, מעיד על מצב כלכלי טוב)- כל יתר הרכבים לא מעידים הרבה על מצבו הכלכלי של הבעלים. בסופו של דבר, רכב זה כסף קטן. ההפרש הכספי בין רכב רגיל לרכב מרשים הוא נניח 50-100K ש"ח, שזה לא הרבה.

פורסם

אני גר בשכונה מבוססת, ובבניין שלי לא גרים אביונים. למעשה רוב התושבים מבוססים היטב. הרכב הנפוץ ביותר בחניון הוא טויוטה קורולה - מדגמי 1994 ועד 2010. יש גם כמה סוזוקי ליאנה\SX4, מאזדה 3 ועוד כמה משפחתומטיות, מרביתן לא בדיוק חדשות) הרכבים המפוארים ביותר הם הונדה אקורד ואינסייט. ויש גם וולבו אחד וב.מ.וו אחד מהמאה ה-20.

מה שאני רוצה לומר הוא שהאנשים מתיחסים לרכב בעיקר ככלי תחבורה בלבד, ואינם ממהרים להפגין זאת על הכביש את מה שיש או אין להם בחשבון הבנק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני גר בשכונה מבוססת, ובבניין שלי לא גרים אביונים. למעשה רוב התושבים מבוססים היטב. הרכב הנפוץ ביותר בחניון הוא טויוטה קורולה - מדגמי 1994 ועד 2010. יש גם כמה סוזוקי ליאנה\SX4, מאזדה 3 ועוד כמה משפחתומטיות, מרביתן לא בדיוק חדשות) הרכבים המפוארים ביותר הם הונדה אקורד ואינסייט. ויש גם וולבו אחד וב.מ.וו אחד מהמאה ה-20.

מה שאני רוצה לומר הוא שהאנשים מתיחסים לרכב בעיקר ככלי תחבורה בלבד, ואינם ממהרים להפגין זאת על הכביש את מה שיש או אין להם בחשבון הבנק.

גם בצהלה ראיתי רק רכבי VW. לא ראיתי דברים כאלה ! צי של גולף, פולו וכמה פאסאט. שנים 98-2012.

כנראה העסקים הרציניים בחנייה בבית :wink:

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

הדבר היחידי שאמור למנוע ממישהו לרצות לרכוש אחד כזה, זה הטיפולים היקרים החלקים והביטוח היקר.

לא כל כך משמעותי.

מרצדס בת 15 ששמרו עליה תהיה יותר אמינה מחלק מהרכבים היותר מודרניים בגיל 5.

פורסם

ETTA

ברשותך, אם תוכל לפזז מעט בין העמודים תגלה שיש מספיק תגובות המראות לך שלא דובר על בעלי נכסים ורכביהם אלא על בעלי מקצוע איכותיים, רכביהם ואיך הם נתפסים בעני קהל הציבור (שהם קהל לקוחות פוטנציאלי) הנתקל בהם בהתאם לסוג הרכב ולמה לא לנצל את זה למטרות רושם ראשוני.

הכל כתוב לך רק תקרא.

עוד דבר, רק כדי לסגור את העניין השולי לגבי חברך או שכנך עם הפג׳רו לא אתה ולא אני יודעים מה השיקולים האמיתיים לנסוע על ג׳יפ מקרקש בן 12 כשהוא משתכר במשכורות כאלה (במידה וזה רכבו היחידי). האמת זה גם לא מענייני אבל מטעמי נוחות זה לא.

פורסם
לא כל כך משמעותי.

מרצדס בת 15 ששמרו עליה תהיה יותר אמינה מחלק מהרכבים היותר מודרניים בגיל 5.

איפשהו בסוף שנות ה90 - תחילת שנות ה00 הגיע השלב שהגרמנים עצמם הבינו שמוניטין האיכות הגרמנית בעצם לא מחייב גיבוי, ואפשר לדחוף טונות של רעש וצילצולים לרכב על חשבון איכות, אבל, בניגוד לשכניהם מהצד השני של הריין, אפשר גם לנצל את המומנטום של אותו מוניטין האמינות שדיברתי עליו קודם, ובעצם להשאיר את המחירים באותה רמה, ואף להעלות אותם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...