Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבי יוקרה, איך הם נתפסים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
...................בלה בלה בלה...................................

התקציב לא גבוה עד 80k ₪

ובמסגרת התקציב עומדים רכבים בשנתונים מאוד נמוכים ובידיים וק״מ די גבוהים.

דוגמאות לפזילה שלי:

X5 שנת 2001-3

וטורג 2004-5

מדובר על קמ גבוהים בסגנון ה 200k אולי יש פחות וידיים החל מ 3 ועד ל 7 ממודעותשיצא לי להתקל.

אני לא מבין בנישה הזאת של הרכבים האם זה בסדר לרכבים כאלה? כדאי להתעסק איתם?

.....................בלה בלה בלה..........................................

שים לב גם שלרוב רכבים כאלה הוזנחו - הציבור שבד"כ קונה אותם בטוח ש"ב.מ.וו לא מתקלקל", ונוטה לחסוך על שטויות כמו אחזקה שוטפת. על הדרך הרכבים האלה עוברים אינוס, וכשמגיעים ל200K ק"מ (אם מגיעים, בהרבה מקרים הם מסיימים את חייהם כשהם מחבקים עמוד תאורה, או משמשים ראיה בבית משפט כשהם נראים כמו גבינה שווייצרית, או שהחלקים שלהם מפוזרים לכל עבר ביחד עם איבריו של הנהג), המצב שלהם בכי רע, ועלות השיקום שלהם היא כזאת שעדיף לצבוע את הרכב בכחול ולזרוק אותו לים.

במקרה הנדיר שהאקזמפלר כן טופל, תוסיף גם אחזקה לא זולה בעליל לרכב בן 8+ שנים שמראה סימני שחיקה (יותר ממזדה 6, כי הוא יותר מתוסבך מכנית וחשמלית ממזדה 6, שהיא לא מציאה בפני עצמה מהבחינה הזאת), ותראה שממש לא כדאי לך להתעסק עם זה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לגבי האיקס חמש או הטוארג, רד מזה. שנתונים כאלה עם קילומטראז כזה יקרעו לך את הכיס, ובדרך כלל אלה רכבים טחונים.

מצטרף לאושרי, אלה רכבים שעלולים לקרוע אותך בהוצאות, במיוחד ה-X5.

אם כבר תפסול לכיוון של איזו סדרה 3 משנתון מתקדם יותר או האלפא שאומנם אין לה את אותה תדמית יוקרתית אבל גם לטעמי תיהיה בחירה לא רעה בכלל- היא נראית מצויין ולא בנאלית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

וואו ואני לרגע חשבתי שרכבים מהסוג הזה חסינים בפני הכל ולכן עולים ככה.

לקרוע לעצמי את הכיס אני לא מתכוון בל נשכח שאני זוג צעיר + 1 שנה עצמאי וללא משפחה ככה שאני יזדקק לכל שקל במסגרת החיפוש אחר הרכב המתאים.

לגבי האלפא 159 גם אני מאוד אוהב את איךשהיא ניראת אבל איך היא מבחינת טיפולים אחזקה חלפים מחלות שצריך לדעת עליהם?

זכור לי שפעם התעניינתי עליה אבל המליצו לי לא להתקרב רק לא זכור לי למה.

אגב, איך הבימר 3 06-07 גם היא ניראת לא רע..

אשמח אם תוכלו לשפוך לי קצת יותר אור על שני הרכבים האלו.

ואני מודה לכם מקרב לב

פורסם

מסכים עם עידן, סדרה 3 משנתון מתקדם יחסית תהיה שפויה יותר לאחזקה. גם האלפא בחירה לא רעה בכלל.

כל רכב שהוא קצת יותר יוקרתי/מיוחד יעלה לך יותר להחזיק, אבל אם לא תהיה פזיז ותחפש בסבלנות רכב שמור,

יחד עם הקפדה שלך על תחזוקה ראויה, ותקבל משהו שהוא לא הרבה יותר יקר מאחזקה של מזדה שש וכדומה.

פורסם

מהבחינה הזו אני לא דואג, אני פדנט מטבעי. כל כלי רכב שהיה ברשותי נמכר כמו במצב תצוגה. זאת האהבה שלי והכייף שלי לשמור על דברים.

שאתה אומר לחכות לשנתון מתקדם לאיזה שנתון אתה מתכוון? 06-07 לסדרה 3 לא כדאי ? כי אלו השנתונים בנתיים שמתאימים לי בתקציב.

ושוב, אשמח אם מישהו יוכל לספר לי אפילו על קצה המזלג מה זה אומר להחזיק רכב כמו האלפא או הבימר מבחינת תחזוקה-דלק-ביטוחים-טסט- מחלות וכיו"ב

פורסם

לי יש אלפא מדור אחד לפני ה159.

שלי נחשבת לקצת פחות אמינה.

יש לי עליה כבר 280000 ק"מ.

בשנה האחרונה עשינו טיפולים שוטפים, השקענו 300 ש"ח בתיקון קטן של חשמל וזהו.

אין תקלות מעבר לזה.

אין שום סיבה שאלפא 159 לא תהיה רכב אמין כמו כל רכב אחר.

פורסם

לגבי הבימר,יש משתמש בשם tostos, שאומנם לטעמי מתחזק באובר פדנטיות את הרכב שלו, שפירסם אקסל מפורט

עם עלויות התחזוקה השנתיות של הבימר שלו. זה יכול לתת לך תמונה טובה לגבי העלויות.

לגבי השנתון, 06-07 זה בסדר גמור, במיוחד שזו סדרה 3, שפחות מסובכת מה-X5 או מסדרה 5.

הכוונה שלי היתה לסבלנות בחיפוש של אקזמפלר שמור, כי יש הרבה זבל בשוק, וצריך לחפש טוב טוב.

גם אז, צפה ליישור קו לא זול. מנסיוני, בחצי השנה הראשונה יש יישור קו של כל מיני דברים שהוזנחו עם הזמן,

ויכול לעלות בין כמה אלפים טובים ועד עשיריה.

פורסם
וואו ואני לרגע חשבתי שרכבים מהסוג הזה חסינים בפני הכל ולכן עולים ככה.

אגב, איך הבימר 3 06-07 גם היא ניראת לא רע..

אשמח אם תוכלו לשפוך לי קצת יותר אור על שני הרכבים האלו.

ואני מודה לכם מקרב לב

אין רכב שחסין לתקלות, אבל בתחזוקה נכונה, קרי תחזוקה מונעת במקום תחזוקת שבר, הרכבים אכן יגלו אמינות סבירה בהחלט.

יחד עם זאת, אי אפשר להתעלם מכך שהרכבים הנ״ל מאוד טכנולוגיים ובהתאם לכך יש בהם מערכות יקרות- ב-X5 למשל ישנם דגמים עם בולמי זעזועים משולבי כריות אויר, כשכרית אויר כזאת נהרסת אתה מדבר על תיקון מאוד יקר (לסבר את האוזן, חבר שילם ברכב כזה 3500 שקלים להחלפת כרית אויר, וזה היה בהונג קונג, בארץ סביר שתשלם כפול ואף יותר).

מעבר לתחזוקה מונעת דרך מצויינת לחסוך כסף הינה להזמין חלפים מחו״ל ו\או פירוקיות.

כשרציתי להחליף מראות ברכב הקודם שלי (היו מראות סטייל M3 ורציתי את המקוריות) בחברה ביקשו 4500 שקלים על זוג מראות מקוריות כולל צביעה.

בפירוקיה שילמתי 250 שקלים לזוג ועוד 250 שקלים לצביעה והתקנה.

ברכב הנוכחי בדיוק קיבלתי משלוח מארה״ב של פולי מנוע חדשים למותחנים במנוע (הם אומנם לא זולים יותר אבל הם טובים הרבה יותר).

בקיצור- יש דרכים להתמודד עם יוקר החלפים.

לגבי סדרה 3 2006 וצפונה- אחלה רכב, נוח מאוד, מנועי ה-6 צילינדר טורי מהנים ונמרצים, ההתנהגות מצויינת (גם אם היכולות הדינמיות מעט נמוכות יותר בהשוואה לסדרה 3 הקודמת E46).

אחלה רכב וגם שפוי יותר בהוצאות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

סורי על החפירה ותודה לכם על כל האינפורמציה זה חשוב לי מאוד במיוחד בטוןח קצר שעומד לרשותי.

מחיפושים רבים באינטרנט עולים מס מאוד מצומצם של רכבים מסוג האלפא והבימר וקשה למצוא אותם בקמ שפויים.

לצורך השוואה הרכב שלי מודל 08 עומד על 55k קמ יהיה ליקשה מאוד פתאום לרכוש רכב עם 150k

באותה הזדמנות אנצל את ההמנ לבקש שאם מישהו מכיר מישהו שמעוניין למכור או מכיר מגרש אמין ואיכותי המוכר את אחד משני הרכבים אשמח אם תפנו אותי.

רק המחשבה שאהיה בלי רכב מס שבועות מכניסה אותי לסטרס.

פורסם

לא קראתי את השרשור, אבל לפי הכותרת הנחתי שמדובר על אחת משתי השיטות:

1. שוכבים בין השיחים עם בגדי הסוואה מגוחכים, מכשירי קשר ואקדח לייזר. כאשר בעל רכב היוקרה עובר, מדווחים לדרדס נוסף שעומד במרחק 3 ק"מ.

2. מפזרים פירורי לחם ומחכים עם הנבוט. פרטים אצל רזמל.

בשני המקרים חשוב לתפוס אותם בעדינות ולא לפגוע בהם. יש להם עורכי דין טובים שעשויים להוציא אותם ללא פגע.

פורסם

מצטער גבר אבל באמת לא הבנתי איך אתה קשור כאן. או שיש כאן קאצ׳ מתוחכם שלא הבנתי או שכדאי שתתחיל לקרוא פתיח לפני שאתה מגיב.

פורסם

שאלת איך תופסים רכבי יוקרה, קיבלת את שיטת שמר.

אהבתי.

אני רואה שאתה לחוץ מאוד על נושא התחזוקה, אז תחפש רכב עם יד נמוכה ככל האפשר כשמדובר בבווארית

haters will hate

פורסם

הבנתי את הכוונה שלו. לא הבנתי למה הוא חשב שזה המקום. חבל סתם לקלקל נושא ענייני בבדיחות קרש.

ציינתי כבר שאני בסטרס??

• תוכן חדש...