Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבי יוקרה, איך הם נתפסים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא לכולם מספיקה ג'טה צפופה

דווקא כן - גם ג'טה וגם S-קלאס בנויות להסיע 5 אנשים + מטען, אז טכנית היא תספיק לכולם. אם כבר, אז היא לא תספיק למי שצריך מיניוואן או מסחרית, אבל לא זכור לי שמיניוואן נחשב לסמל סטטוס (אולי לסטטוס של "החיים נגמרו").

עוד נקודה מעניינת - כשיוצא לי לעבור שמקומות שנחשבים ליוקרתיים, כמו קיסריה או זכרון יעקב, רוב הרכבים שאני רואה שם, זה בדיוק אותן משפחתומטיות שרואים במקומות אחרים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי השרשור הזה מתאים ל"כללי".

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
דווקא כן - גם ג'טה וגם S-קלאס בנויות להסיע 5 אנשים + מטען, אז טכנית היא תספיק לכולם. אם כבר, אז היא לא תספיק למי שצריך מיניוואן או מסחרית, אבל לא זכור לי שמיניוואן נחשב לסמל סטטוס (אולי לסטטוס של "החיים נגמרו").

עוד נקודה מעניינת - כשיוצא לי לעבור שמקומות שנחשבים ליוקרתיים, כמו קיסריה או זכרון יעקב, רוב הרכבים שאני רואה שם, זה בדיוק אותן משפחתומטיות שרואים במקומות אחרים.

לא יודע. תעשה סיבוב בהרצליה פיתוח או סביון. לך לככר המדינה בצהרי יום שישי. הסיכוי שלך לראות פנאמרה או אפילו SLS גדול יותר מכל מקום אחר.

פורסם

ברשתוכם מספר תגובות,

זה כל כך שטחי להסתכל על רכב, מה אכפת לי בכלל?

יש לי קולגה, משקיע בנדל״ן שבבעלותו כ 40 דירות מושכרות בגוש דן, נוסע על פורד מסחרית אמריקאית ענקית משיקולי מס בעיקר, so what?

כמו שענית לעצמך, יש לו את השיקולים שלו. חוץ מזה , הבן היטב על איזה סוג של עסקים אנחנו מדברים.

אני לא מדבר על מישהו שעושה כסף מלקנות בתים ולהשכיר. אני מדבר על מתן שירות אישי וחזות ייצוגית כששמך הולך לפניך.

כאשר יש לשמור על אותה רמה וייצוגיות גם מחוץ לכותלי העסק.

אין שום קשר בין המקרה של חברך ולמקרה שעליו אני מדבר.

להסתכל על רכב זה שטחי? נעים מאוד, שטחי. ואני מעדיף שטחיים שיחשבו עליי שאני מצליחן/פושע/בר מזל מאשר קנאים וצרי עין. אולי אתה מעדיף שלא להסתכל שמא תקנא בבעל הרכב? אתה עובד בשיטת הדתיים לא להסתכל על בחורות שמא תתגרה חלילה?

לפותח השרשור.

אתה שואל פה שאלה בעייתית. כי הרוב המוחלט של חברי הפורום הם לא אנשים עשירים (סטטיסטיקה לא משקרת).

זה כמו לשאול שכיר האם כדאי לך להיות עצמאי. אין לו נסיון ממשי בזה והרוב ידברו מקנאה.

אני אתן את התרומה שלי.

רכב יוקרתי הוא בעל מספר כלים לבעליו

1 - כאשר אתה נוסע ברכב יוקרתי, אתה מרגיש יוקרתי וחשוב יותר, ולכן, ישנה סבירות גדולה יותר שתנסה להצליח ולהגיע רחוק וזאת על מנת להצדיק את האוטו שאתה נוסע בו. ממש ככה. עוזר גנן לא יסע במרצדס. אם הוא היה קונה אחת, הוא מהר מאוד היה מנסה להתקדם למשהו שיצדיק את האוטו. הפסיכולוגיה היא הכלי החזק ביותר של האדם.

יש המון מחקרים שמדברים עלזה, תעשה חיפוש בגוגל סקולר לראות.

2 - כאשר אתה קונה רכב יוקרתי, אתה בעצם משדרג את המעמד שלך. לכן, אתה תנטה להסתובב בחברה שבה רכבים יוקרתיים יותר, פעולה זו אוטומטית תעלה את היוקרה שלך ואת הכוח שלך בקרב החברה. אתה תמצא את עצמך מסתובב עם אנשים עם כסף, ולכן תנסה להרוויח יותר כסף.

לפי מאסלו, ישנו משולש הככ"י. כסף כוח ויוקרה. מספיק שתשיג שניים כדי שהשלישי יגיע מעצמו.

3 - כאשר יש לך רכב יוקרתי, החברה מסתכלת עליך כעל איש עם כסף, לכן, סביר להניח שמקומות להן תגיע עם האוטו, ותדרוש שירות כלשהו, אתה תשלם יותר. לדוגמא, יושב ראש איגוד עורכי הדין ציין פעם כי הדבר הכי חכם שהוא למד, מהבוס הראשון שלו, זה שכדאי לו להסתכל על מחזיק המפתחות של האוטו של הלקוח. כאשר לקוח היה נכנס, הוא היה מסתכל על המחזיק מפתחות. אם הוא היה של סובארו, אז הוא היה מתחיל איתו במחיר נמוך, לדוגמא, אלף שקל. אם הוא היה במו, הוא היה אומר חמש אלף. אם התגובה של מחזיק הבמו הייתה דלה, או ללא תגובה, הוא היה מוסף - "דולר" (לפני אמר חמש אלף אבל לא חמש אלף מה). אם זה לא היה מרים גבה, היה אומר "בתור מקדמה". לכן יש גם חסרונות לבעלי אוטו יוקרה.

4 - רכב יוקרה אף פעם לא יגרום לך להתבייש. מגיע חבר? מישהו מחול? אתה פוגש מישהו? אתה לא תתכנן להחנות רחוק ותציג את האוטו לראווה. אוטו עבור גבר זה כמו איבר המין. זה כרטיס הביקור שלך. זה מה שעושה אותך מי שאתה. הרבה אומרים "תסתכל על האוטו ותדע מי הבעלים שלו". אני לא הייתי שש ששיפוצניק עם מזדה 121 חבוטה יעשה לי שיפוצים, כי ככה תיראה העבודה שלו. מנגד, לא הייתי שש לבעל מרצדס חדשה, כי הוא יקרן. לכן, חשוב מאוד לחשוב למי אתה נותן שירות, כאשר אתה מסתובב עם האוטו.

לי אישית יש מספר רכבים. כשבא לי, אני נוסע ביקרים. כשאני צריך להחזיר עובד הביתה, אני אקח את הפיאט פנדה. העובדים מסתכלים על האוטו ואומרים "מרוויח המון זה עם הפורשה" ולכן ינטו לבקש העלאות שכר במהירות (זה אני אומר מנסיון).

לגבי כניסות למקומות. אכן, לאוטו יוקרתי (כמו כרטיס אשראי יוקרתי) יש חשיבות, ולכן תקבל עדיפות במקומות, ובשירות.

לגבי מאפיונרים. פעם הם היו שוכרים במו ומרצדסים, והיה סיפור ידוע על כך שהם פשוט לא היו מחזירים אותם לחברת ההשכרה, ומאיימים כי ישרפו אותם. לכן, חברות ההשכרה כבר לא משכירות גיפים של במו או מרצדס כמו בעבר (תעשה חיפוש בגוגל, היה סיפור שחברות ההשכרה הפסידו עשרות מיליונים למאפיונרים ששכרו את כל רכבי היוקרה ומעולם לא החזירו, לכן, הם פשוט לא משכירים אותם יותר).

למה המאפיונרים לא קונים מרצדס אתה שואל? אז אני אענה לך. זה לא כי הם לא רוצים, זה כי הם לא יכולים! ממש ככה. למה? כי איש עסקים חוקי יכול, כי הוא בהצהרת הון יכול להראות שיש לו כסף למרצדס. המאפיונר? הוא לא. אין לו בהצהרת הון שקל. הכל שחור אצלו, הוא לא רוצה לשלם מס, ולכן הוא לא יכול לנסוע במרצדס. כל מי שקונה בישראל רכב בעלות 100 אלף דולר ואילך, אוטומטית נבדק במחשבי רשויות המס בנוגע להצהרת ההון שלו. אם הוא שכיר, הוא יקבל הצהרת הון ראשונה באותה השנה (בדוק, מנסיון).

לכן, המאפיונרים לייט קונים רכבים ישנים. קח לדוגמא איש עסקים ידוע, שפורסם בווינט לפני כמה ימים, כי הוא ביקש החזר מס של 12 מיליון שקל. הוא נדרש לציין אילו מכוניות יש לו. במו 98, מרצדס 2002, ושאר מכוניות פאר, אבל ! ישנות. כי הן זולות ולא מעלות גבה ברשויות המס. לכן הוא טוען כי אין לו כסף והוא רוצה החזר מס (אבל בחול הוא שווה מיליארד דולר!!).

מעניין? אכן.

אחת התשובות היותר רציניות כאן. מסכים עם כל מילה.

סתם משהו מאתמול.. הגיע חבר טוב לביקור, ישבנו בגינה ואמרתי לו:

תגיד , אם עכשיו מגיע חבר טוב נוסף שלי ואני מבקש ממך להתלוות אלי כדי להגיד שלום ולהכיר לך אותו . תוך כדי שאנחנו צועדים לכיוון שער היציאה מהבית אני נותן לך קצת רקע עליו ומספר לך שהוא מתעסק בעיצוב שמלות כלה. ואז אנחנו יוצאים ורואים אותו ואתה פוגש בנאדם מתוקתק ומסודר כמו שצריך ונמצא ברכב שנחשב בקטגוריה היוקרתית "יחסית" (שוב מדובר על סכום סביב 120-130K שח ולא חצי מליון) החלפנו איתו מספר מילים וחזרנו חזרה.

מה תחשוב עליו? איזה תדמית בנית לאותו חבר? איזה שאלה תשאל אותי כשנחזור חזרה פנימה?

החבר ענה לי: תשמע הייתי שואל שוב במה הוא מתעסק כדי להבין יותר, ושואל אם הוא עובד כל כך טוב כי הוא בהחלט משאיר רושם כזה.

שאלתי : החוויה הקצרה הזו, גרמה לך להישאר עם רושם של בחור מצליח?

הוא עונה: בגדול רושם חיובי מאוד. רושם של בחור מצליח שכנראה יודע לעבוד. אין ספק שאם הייתי מעוניין בחתונה הייתי מדבר איתך כדי לקשר בינינו.

אמיתי לגמרי. וכך רובם חושבים.

אני ממש שונא את השרשורים האלה מכיוון שגם אני סובל מפתיחת העיניים של כל בנאדם שרואה את הרכב שאני נוסע בו ושואל לגילי.

הדיעה שלי? הכל עניין של סדר עדיפויות ובחירות בחיים.

היו לי הזדמנויות בחיים וניצלתי אותם. אם לא היו לי את ההזדמנויות האלה או אם הייתי בוחר לא לנצל אותם אז הייתי מסתדר גם בלי.

מה שבטוח, לא הייתי פותח עיניים על אנשים אחרים ו/או יושב שעות לבכות על מר גורלי.

נראה לי שאתה נסחפת ועפת לגמרי למישורים לא מתאימים בכלל.

לא דובר על צרות עין ואיש לא בוכה על גורלו. אין כאן עניין של קינאה. ולדברים כאלה אין מקום בשירשור הזה כי לא זו כוונת המשורר. צא מזה. בתגובתך אין תוכן חוץ מהתנשאות רצינית ונסיון להראות לנו דברים שלא מעניינים אותנו.

האוטו והבגדים לא עושים את האדם, הם רק פותחים לו דלת.

אבל כמה נעים להגיע לדלת פתוחה?! חובת ההוכחה חלה עליך מיד בתום הרושם הראשוני. זה נכון.

לדעתי השרשור הזה מתאים ל"כללי".

לדעתי הכותרת שנערכה מטעה.

חברים,

שורה תחתונה, זה אולי לא מוצא חן בעיני מספר אנשים לפי התגובות כאן אבל ניראה לי שזאת המציאות. הדברים האלה משחקים תפקיד במערכת גם אם לא חשוב מאוד ואני סבור ומאמין שבעודי מעלה כאן את הנושא הזה ,רבים יישמו ומיישמים אותו.

אפשר לקרוא לזה, "מינוף מחשבתי עסקי" , או "ניצול מומנט הרושם הראשוני" איך שלא יהיה זה לדעתי ודעתי בלבד- עובד! ואם תוכל להוכיח את עצמך (בעבודה, בשירות, באישיותך, בייחס וכו') לאחר הרושם הראשוני הזה, כשהכוונה לתוצאה הסופית- זכית.

ואני מתייחס אך ורק לבעלי עסקים הנקראים נותני שירות ושעסקיהם מקוטרגים כעסק "איכותי" כאשר שם בעל העסק הולך לפניו ומתנהל מול לקוחות באופן שוטף פנים אל פנים.

שבוע מבורך!

פורסם
דווקא כן - גם ג'טה וגם S-קלאס בנויות להסיע 5 אנשים + מטען, אז טכנית היא תספיק לכולם.

אז למה לא לקחת איזה רכב מיני עם 5 "מקומות" ישיבה למשפחה 5 נפשות לנסיעות ארוכות? טכנית אפשר גם לטרקטור לחבר נגרר ולשים שם 10 מושבים ולנסוע ממתולה לאילת כל שבוע. מי צריך מזגן? טכנית אפשר לנסוע בלי. מי צריך רכב? טכנית אפשר ללכת לכל מקום או לרכב על חמור.

או אולי בעצם למרווח של הרכב יש משמעות מעבר למה שרשום ברישיון רכב?

הבדל בין "טכנית" מלעשות במציאות רחוק מאוד. "טכנית" זה כאשר אין ברירה, כאשר יש ברירה אז זה כבר שיקולים אחרים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

השנקל שלי:

כשאני חיפשתי עו"ד, לא התענינתי באיזה רכב הוא נוסע (הוא לא, כי המשרד נמצא בת"א והוא מתנהל עם מוניות), לא איזה שעון יש לו (כי אני לא מבין בזה), ולא באיזה עט הוא מחתים אותי (כי מעבר לזהות עט פיילוט אני לא מזהה כלום).

אבל מאוד הרשים אותי שהמשרד שלו היה מסודר, הרקורד שלו בתחום והעובדה שקיבלתי עליו המלצות חמות מאנשי מקצוע אחרים.

גם העובדה שהוא טרח להסביר לי כל אופק פעולה אפשרי על כל ההשלכות תרמה לעובדה שבחרתי בו.

כשאשתי חיפשה שימלת כלה לפני אי אילו שנים, היא בחרה את השימלה על סמך העיצוב שלה, המחיר שלה, והיחס של המעצבת / מוכרת בחנות. אין לי מושג איזה רכב יש לה.

אם פותח השרשור מרגיש שרכב יוקרה ישדרג אותו בעסקים, ואם הוא מסוגל לעמוד בזה כלכלית - שילך על זה. אני עדיין אהיה זהיר אם אזדקק למשהו ממנו, כי אפילו חברות ענק קורסות ונסגרות לפעמים.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

למה אתם מתעקשים לא להבין שלא מדובר בסקטור רגיל.

העסק של פותח השרשור מיועד לרוב לאנשים אמידים אשר כסף ורושם הוא א׳ ב׳ בשבילם.

הוא לא אינסטלטור, הוא נותן שרות לחברה הגבוה ולכן הגיוני שהוא יסתובב עם רכב מכובד, לא שיא הפאר, אבל בהחלט רכב מרשים ומכובד.

פורסם

יש לא מעט מקרים שנותן שירות מגיע אליך, לפעמים אפילו אוסף אותך, ואתם נוסעים יחד.

סתם דוגמא, מתווך דירות.

יש מצבים שאתה צריך רכב ייצוגי, שיראה שאתה אדם שעשה משהו בחיים.

איך היית מרגיש אם מתווך של דירות יוקרה היה אוסף אותך בפיאט פונטו חבוטה?

אני מניח שלא היה לך נוח, וגם היית מפקפק ביכולות שלו. נכון שזה לא תמיד ככה,

אבל תחשבו על כלל האוכ'.

זה שאני לא אקח נותן שירות מסויים רק בגלל הרכב שלו זה ברור, אבל לפעמים זה חלק

מהייצוגיות שלו.

תחשבו שהייתם הולכים למנהל השקעות, והוא היה יושב במשרד עלוב ומוזנח, ועוד הייתם רואים

איזה רכב ישן בחניה. מה הייתם חושבים? אם הוא כ"כ טוב בניהול כספים, אז למה הוא יושב

במשרד עלוב כזה, ונוסע ברכב כזה?

זה ככה בהרבה תחומים, וקשה מאוד מאוד לנתק את התחושות והאמוציות במקרים כאלה.

אני נתקלתי לא מעט פעמים בחברים ששאלו אותי על נותן שירות מסויים, אם הוא כזה מוצלח,

אז איך זה שהוא נראה כמו שקל וחצי?

וקרה לי גם הפוך, שאמרתי לאנשים על נותן שירות מסויים שהוא לא שווה כלום, וישר קיבלתי

תגובה כמו, אז איך תסביר שיש לו רכב כזה וכזה, והוא גר שם, ולובש רק מותגים, ובלה בלה בלה.

פורסם
אז למה לא לקחת איזה רכב מיני עם 5 "מקומות" ישיבה למשפחה 5 נפשות לנסיעות ארוכות? טכנית אפשר גם לטרקטור לחבר נגרר ולשים שם 10 מושבים ולנסוע ממתולה לאילת כל שבוע. מי צריך מזגן? טכנית אפשר לנסוע בלי. מי צריך רכב? טכנית אפשר ללכת לכל מקום או לרכב על חמור.

או אולי בעצם למרווח של הרכב יש משמעות מעבר למה שרשום ברישיון רכב?

הבדל בין "טכנית" מלעשות במציאות רחוק מאוד. "טכנית" זה כאשר אין ברירה, כאשר יש ברירה אז זה כבר שיקולים אחרים.

+1

לפותח השרשור, במה אתה מתעסק אם אפשר לדעת? ממש סיקרנת אותי.

כשעמדת ליד הג'יפ של המרצדס והלקוחה הסתכלה יכול להיות שזה היה מוגזם טיפה, ג'יפ VW טיגואן ישתלב בסיטואציה

הזו בצורה מושלמת לדעתי. לא יקר, לא זול, חדש, חמוד... :-P

אדם שמגיע ברכב יוקרתי תמיד יעשה רושם, מאז ומעולם זה היה וימשיך להיות ככה. לא חשוב מה אומרים לך, ככה אנשים חושבים.

הייתה לנו מרצדס C200 קומפרסור עם כל התוספות, למרות שהיא הייתה שווה אז 100K בלחץ אנשים סיבבו את הראש כל הזמן.

נראה לך שאם אני אבוא עם מזדה 6 פרימיום עם ניילונים בפי 2 מחיר מישהו יניד עפעף?

סיפור,

פעם באו אלינו לנקות את השטיח ולנסות לדחוף לנו שואב אבק (אתם בטח יודעים על מה אני מדבר).

אחרי שעתיים שהצלחנו להעיף אותם יצאתי למרפסת לשתות תה ונחשו לאיזה רכב הם נכנסו? מרצדס S-CLASS בת פחות

מ-5 שנים בערך. מה אני אמור לחשוב במקרה כזה? כנראה שכולם קונים מהם למרות שבמחיר של שואב כזה אפשר לקנות רכב,

ושכנראה הם לא סתם בלבלו לי את המוח על כמה שהמוצר איכותי. ישר הרמתי להם טלפון אבל הם לא עשו הנחה אז נפרדנו כידידים.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
+1

כשעמדת ליד הג'יפ של המרצדס והלקוחה הסתכלה יכול להיות שזה היה מוגזם טיפה, ג'יפ VW טיגואן ישתלב בסיטואציה

הזו בצורה מושלמת לדעתי. לא יקר, לא זול, חדש, חמוד... :-P

:mm_yeah:

מזדהה לחלוטין עם הציטוט הנ"ל. שם הקוד כאן הוא איזון.

ליצור אצל הזולת הזדהות עם יוקרה ומצליחנות יכול להיות עקב אכילס, מאחר ויש יותר ויותר ציניקנים וקטני אמונה שימצאו "תירוצים" איך אתה בתפקידך עם "ג'יפ של מרצדס" [או משהו ברמה שלו], מאשר יקנו את המצליחנות שאתה מנסה למכור.

לדוגמה, כשאתה רואה בחורה צעירה ברכב יוקרתי, האינסטינקט הראשוני של רבים יהיה, "האבא הטחון שלה נתן לה", ופחות משהו כמו "וואלה כבר בגיל הזה, בטח יזמית נדל"ן או בעלת עסק מצליח".

מאידך, אני יכול להבין את הרציונל שבשאלה. אנשים בהחלט רוצים להתחבר למשהו שנראה יוקרתי ומצליח, ובלבד שיהיה לכך כיסוי. אחרת, אתה מקבל את האפקט ההפוך.

תשובה מדוייקת יותר רק אתה תוכל לתת לעצמך, בהתחשב באופי המדוייק של תפקידך.

פורסם

בחיים של בעל עסק, כלל האצבע הוא שלעולם לא תוכל לקלוע לטעם של כולם. צריך לשאוף לקלוע לטעם של הרוב.

אולי ג'יפ מרצדס זה לא מושך את כולם, אבל הרוב יחשבו שזה הגיוני\נחוץ\מעיד משהו על בעל הרכב, בדיוק כמו שאם יראו בחורה יפה נוהגת על מוסטנג יחשבו "איזה ביזבוז" ו"מפגר החבר שלה שהלווה לה אותו". אולי יהיו חמשה-שה איש שישאלו את עצמם אם היא יזמית ובעלת עסק אבל השאר יגיבו בצורה די מכוערת כמו שתיארתי למעלה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
יש לא מעט מקרים שנותן שירות מגיע אליך, לפעמים אפילו אוסף אותך, ואתם נוסעים יחד.

סתם דוגמא, מתווך דירות.

יש מצבים שאתה צריך רכב ייצוגי, שיראה שאתה אדם שעשה משהו בחיים.

איך היית מרגיש אם מתווך של דירות יוקרה היה אוסף אותך בפיאט פונטו חבוטה?

אני מניח שלא היה לך נוח, וגם היית מפקפק ביכולות שלו. נכון שזה לא תמיד ככה,

אבל תחשבו על כלל האוכ'.

זה שאני לא אקח נותן שירות מסויים רק בגלל הרכב שלו זה ברור, אבל לפעמים זה חלק

מהייצוגיות שלו.

תחשבו שהייתם הולכים למנהל השקעות, והוא היה יושב במשרד עלוב ומוזנח, ועוד הייתם רואים

איזה רכב ישן בחניה. מה הייתם חושבים? אם הוא כ"כ טוב בניהול כספים, אז למה הוא יושב

במשרד עלוב כזה, ונוסע ברכב כזה?

זה ככה בהרבה תחומים, וקשה מאוד מאוד לנתק את התחושות והאמוציות במקרים כאלה.

אני נתקלתי לא מעט פעמים בחברים ששאלו אותי על נותן שירות מסויים, אם הוא כזה מוצלח,

אז איך זה שהוא נראה כמו שקל וחצי?

וקרה לי גם הפוך, שאמרתי לאנשים על נותן שירות מסויים שהוא לא שווה כלום, וישר קיבלתי

תגובה כמו, אז איך תסביר שיש לו רכב כזה וכזה, והוא גר שם, ולובש רק מותגים, ובלה בלה בלה.

ממש לא מסכים אתך, הצלם שלי בחתונה הגיע עם פיג'ו 205 חבוטה וללא מזגן. זה הופך אותו לבעל מקצוע לא מצליח?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ברווז בחר עמדה אתה מתפזר.

התגובות הקודמות שלך מסכמות משהו אחר ממה שרשמת עכשיו.

פורסם
ממש לא מסכים אתך, הצלם שלי בחתונה הגיע עם פיג'ו 205 חבוטה וללא מזגן. זה הופך אותו לבעל מקצוע לא מצליח?

קודם כל אתה לא חייב להסכים איתי. דבר שני, קרא שוב את מה שכתבתי. "יש מקרים.....יש מצבים....."

לא תמיד, לא כל אחד. ולעניינך, יכול להיות שיהיו לא מעט אנשים שיחשבו שאם הוא כזה מוצלח, איך הוא עדיין נוסע

ב 205 חבוטה? אני לא מדבר עליך או על אנשים אחרים שלא חושבים ככה, אלא על רוב האוכלוסיה, שאין מה

לעשות חושבים ככה.

• תוכן חדש...