Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה באמת לא מבין הרבה, רועי.

אולי לפחות אחרים יבינו:

לפני המשבר של 1929 ארצות הברית הלכה לקפיטליזם קיצוני. מינימום מעורבות ממשלתית, לסה פייר.

שטויות במיץ עגבניות, המשבר של 1929 התחולל בגלל הקמת הפדרל ריזרב, מעורבות ממשלתית פר אקסלנס

שגרמה לבנקים לספק הלוואות לכל דיכפין (פחות או יותר) כי ה"אח הגדול" כבר ישלם.

בכלכלה חופשית משבר כמו 29 לא היה אפשרי.

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי, פרוקסימה.

מבחינתי מיציתי כאן בשרשור.

ודאי אין בכוונתי להתנצח. גם כך זה גלש אתמול יותר מדי.

את הבטוי שטויות במיץ עגבניות, שמור להבא למקום אחר בבקשה.

עניינית, דבריך שגויים.

פורסם

ניסיתי להבין על מה התבססת באמירותיך. אני מציע שתבדוק אותם שנית, כולל מי המקור וכיצד הוא מוערך, מדעית.

דווקא רועי טען אתמול שמה שאמרתי הוא טריויאלי, ברור. מכאן שכנראה יהיה לך ויכוח עימו. כאמור- מיציתי ויכוחים שכאלו.

הבנק הפדרלי בראשית דרכו היה שונה במהות תפקידו ממה שהיה בהמשך. בכל אופן המימשל לא ריסן קפיטליזם אלא נתן לו לפעול ואף הלך עימו כברת דרך, במקום להגבילו. זכורה אימרתו של נשיא אמריקאי על הקשר בין ארצות הברית ועסקים. אתה מוזמן לצטט אותה.

לעניין המקורי של השרשור, הברווז אמר דברים נכונים, כבר בתחילת השרשור.

נ.ב קנית מודו?

נ.ב2 היה לך שרשור על אופנת בגדי ים לגברים בעבר, אשמח לתשובה , אך לא בשרשור זה, באשר לקשר בין אופנה למצב רוח כלכלי.

חשוב יותר, כיצד העניין של אופנות- לא רק בבגדים, כמובן, הוא סוג של לקח מן המשבר של 1929.

אם תענה לכך, לא כאן. נאפשר לשרשור לשוב למסלולו.

פורסם
ניסיתי להבין על מה התבססת באמירותיך. אני מציע שתבדוק אותם שנית' date=' כולל מי המקור וכיצד הוא מוערך, מדעית.[/b']

אתה דורש ממני ביסוסים כשאתה לא טורח לעשות כן ?

סטנדרט כפול דוחה אותי.

פורסם

אני לא דורש, אני מציע.

אתה גם יכול להבין מדבריי, שטרחתי וניסיתי להבין מקור דבריך.

הבטויים שלך- דוחה, סטנדרט כפול, שטויות במיץ- מיותרים ואין לי כוונה להתדיין כך.

אני עליתי לטון דומה רק בויכוח מכוער וחד פעמי. לא מתכוון לדבר כך באופן קבוע, ודאי לא לקבל זאת מאחרים.

כאן תמה מעורבותי בשרשור.

פורסם

או.קיי,

אין לי מטרה להעליב ולא התייחסתי לגופו של כותב.

קראתי את השרשור, לא ראיתי תגובה אחת שלך בה טרחת לבסס את הטענות שלך, אם זו הרמה של הדיון שבחרת לנהל,

אני לא רואה את עצמי מחויב לרמה אחרת.

פורסם

אני מאמין שהמשבר של 1929 נוצר בכוונה על ידי ג'יי פי מורגן וחבריו. בזכות המשבר הוקם הפדרל ריזרב שהוא גוף בבעלות פרטית.

הרי מהו כסף? אם ניקח את כל החובות בעולם וניקח את כל הכסף שאי פעם הונפק כדי לכסות א החובות, לא נצליח לכסות אפילו חצי, הרי העולם המודרני מתקיים על ריביות, אך ריבית היא נתון פקטיבי כשיש הלוואות לא פדויות, בכל מקרה אצלי כמעט 4 בבוקר ואני הפוך אז פשוט לא להתייחס.

פיצצתם ליתמוח

haters will hate

פורסם

בנצי זה לא עניין לאמונות.

עובדות ופרשנות בלבד.

בוא נתחיל מטעות גסה שלך, הפדרל ריזרב הוקם ב 1913 הרבה לפני המשבר הכלכלי של 1929.

אני ארחיב בהמשך אבל הסיבות ידועות, ופרטתי אותן בתמצית לפני כן.

פורסם
או.קיי,

אין לי מטרה להעליב ולא התייחסתי לגופו של כותב.

קראתי את השרשור, לא ראיתי תגובה אחת שלך בה טרחת לבסס את הטענות שלך, אם זו הרמה של הדיון שבחרת לנהל,

אני לא רואה את עצמי מחויב לרמה אחרת.

נפלת קורבן למה שנקרא "טרור אותיות" - אתה מסתנן לתוך השרשור כלוחם גרילה מיומן, זורק את מטען החבלה המודפס שלך ובורח למבטחים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
ברחתי ? לא הלכתי לשום מקום, אני פה.

אמרתי "אתה" כהמחשה. במקרה הזה, אתה הקורבן.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
מתוך ויקיפדיה:

הפריחה בשוק הסאבפריים הועצמה על ידי עידוד שניתן על ידי הסנאט והקונגרס האמריקניים לגופים בתמיכה ובפיקוח ממשלתיים כמו פאני מיי ופרדי מאק להעניק הלוואות גם ללווים שכושר ההחזר שלהם אינו ברור. עידוד מיוחד העניקו חוקים כמו חוק "מקדמת החלום האמריקני" מ-2003, שכוון להקל על תנאי ההלוואה ללווים עניים או בעלי כושר החזר מוגבל‏[3] ואחריו חוק "מקדמת אפס" מ-2004‏[4], שקבע כי לווים יוכלו לקבל הלוואות גם ללא תשלום מקדמה כלשהי. מבקרים רבים טוענים שמדיניות הקצאת המשכנתאות הייתה בלתי סבירה, ששיעורי הריבית היו גבוהים מדי, ושהלקוחות פותו להלוואות שהיו מעבר לכוח ההחזר שלהם. גם הלווים מואשמים בכניסה להסדרי משכנתה שלא יכלו לעמוד בהם. המשקיעים שהשקיעו בבנקים למשכנתאות, מואשמים שלא שקלו כראוי את יציבותם.

והרי לכם התערבות ממשלתית לטובת החלשים.

רועי,

עכשיו אתה מפתיע אותי באמת, שני החוקים הנ"ל נחקקו במאמץ רב, חרף התנגדות הסנאט ולאחר לחץ רב מאוד ומתמשך מטעם לוביסטים של שוק ההון המקולל וכללו גם פרשיות שוחד ואיומים.

תקרא קצת על העניין.

כל בלגאן הסאב פריים התאפשר אך ורק לאחר ששוק ההון המזויין הזה שלך הצליח לבטל את החוקים הרגולטוריים עליו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
רועי,

עכשיו אתה מפתיע אותי באמת, שני החוקים הנ"ל נחקקו במאמץ רב, חרף התנגדות הסנאט ולאחר לחץ רב מאוד ומתמשך מטעם לוביסטים של שוק ההון המקולל וכללו גם פרשיות שוחד ואיומים.

תקרא קצת על העניין.

כל בלגאן הסאב פריים התאפשר אך ורק לאחר ששוק ההון המזויין הזה שלך הצליח לבטל את החוקים הרגולטוריים עליו.

לינק? משהו?

לא שהשוק הפרטי טמן ידו בצלחת בכל הקשור למשבר הזה (רוב ההלוואות המסוכנות ניתנו על ידי גופים פרטיים), ועדיין הGSEs (הגופים הממשלתיים-למחצה: פאני מיי, פרדי מאק) היו הישויות הממשלתיות שיצרו את שוק הסאבפריים סביב שנת 2000 ואף רכשו, וביטחו, אג"חים מגובי משכנתאות של גופים פרטיים.

ב2008, הGSEs היו בבעלות של הלוואות בסך של 5.1 טריליון דולר.

הGSEs הופעלו כחלק ממדיניות ממשלתית שכוונה להשגת אחוז גבוה יותר של בעלות על בתים בקרב אוכלוסיות חלשות.

פורסם

roee - נבדוק אם הממשל ב ארה"ב כן היה מתערב באופן רגולטורי בשוק הדיור ומימון הדיור - מה הייתה עומק הנפילה של הלואות ה SUB .

1. - אנו מציעים הלוואה בגובה עלות הדירה - כאשר הדירה היא הביטחונות - לא תשלם נקח את הדירה , נמכור אותה ונחזיר את ההלוואה .

2. - עלות ההלואה נמוכה מאוד - הרבה אנשים מנצלים את ההזדמנות - נוצר ביקוש הגורם לעליית מחירים גבוהה של מחירי הדירות .

3. - הרבה אנשים ללא עומק פיננסי לוקחים את ההלוואה ללא ביטחונות וביטחון בשוק העבודה - חל שינוי במצבם הכספי - אין להם כסף לשלם .

4. - לרבים אין כסף לשלם את ההלוואה - ובנוסף השוק נכנס להאטה , מחירי הדירות המנופחים צוללים - והבנק אשר לוקח את הדירה -

ומוכר אותה בשוק הדיור , אשר נמצא כעת בירידה - מקבל כמחצית מגודל ההלוואה(האג"ח צולל ) .

כעת - התערבות הממשל , הרגולטור - כן לתת הלוואות -

אבל לשבת ולחשוב לפני , מה זה יעשה לשוק הדיור - האם לכולם ,או רק לחסרי דיור -

האם לכלל הדיור - או להגביל לדירות בלבד , ולא לבית פרטי .

מה ערך הדיור שאנו מוכנים לממן בהלוואה נוחה , ביחס לממוצע המשכורות - 5 שנות עבודה- 10 שנות עבודה .

וזה ישמש כבסיס להתאמת גובה ההלואות .

ובמקביל לקבוע תמחור סביר לערך הדיור , ולקבוע מחיר מקסימום לגודל הלוואה של דירה סבירה בגודל ובאיכות , לא להתפרע .

זה יכול להיות עבור דירות , וגם בתים פרטיים .

התמחור יכלול ערך קרקע - עלות בניה - רווח סביר והוגן לקבלן .

עלות הקרקע תוגבל לערך קרקע סביר - מחיר הקרקעות ידוע , הן באזורי ביקוש (עליהן אפשר לוותר ) והן באזורים אחרים .

יבוא מוכר הקרקע ויגיד , יש כעת ביקוש אני אעלה את המחיר - לא נכון , יש תקרת זכוכית , לקבלנים לא כדאי לקנות את הקרקע במחיר זה .

יש דרישה לאמצעי בניה המחיר יעלה - לא נכון , לא כדאי לשלם יותר - אנו יודעים את עלות הבניה של 1 מטר ממוצע בבניה -

אז לא יבנו אתה אומר - אבל גם לא יעבדו ולא יתפרנסו .

רווח סביר והוגן לקבלן - כן יהיה לקבלן רווח , אבל לא מוגזם - אם לא מתאים לקבלן והוא יקבע מחיר גבוה לדירות ולבתים הפרטיים שלו -

הוא לא יכנס למעגל אישור ההלוואה מטעם המדינה .

כאשר סכום ההלוואה שמור בטווח לא מוגזם ערך הקרקע , ערך הבניה והרווח הסביר -

גם אם השוק ירד עקב תנודות , הוא לא יקרוס .

יש עוד דרכים לקבע מחיר הוגן - צריך לשבת ולחשוב על איזונים ומתן רווחים , ובמקביל אפשרות ותקווה לאנשים .

וממשל צריך להתערב - לא כהגנה על חלשים , הוא עושה זאת כהגנה על החברה ,הוא צריך לקבוע איזונים ותקווה , מסחר הוגן וגילוי נאות .

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

גאה בעצמי שהצלחתי רק לקרוא את השרשור ולא להגיב. את המאמר עצמו חסכתי לעצמי .

דעותי בנושא ידועות.

אבל

שני אנשים בלבד הצליחו להוריד את רבין מהשלטון

הראשון הוא דן מרגלית ב 1977 בפרסום הידיעה על חשבון הדולרים של משפחת רבין , המסמר אולי האחרון שגרם לעליית הליכוד לשלטון. והמצחיק הוא שהוא משתמש בביטוי שרבין היה מולידו נפולת של נמושות

והשני הרוצח המתועב ב 1995 ששוב החזיר את הליכוד לשלטון .

שנה טובה לכולם

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...