Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הוא נתן דוגמה להתנהגות נורמטיבית, לא לנקודת קיצון חברתית (לא בדקתי, אבל לא כל אדם שלישי ידקור אותך בישראל אם אינכם מסכימים).

הוא דיבר על הצביעות, שהיא נורמה חברתית באמריקה. זה נורמטיבי לחלוטין לשבת עם מישהו, לדבר איתו ולהיות "חבר" שלו - למרות שאתה מתעב אותו.

שם הרבה אנשים ישבו ויחייכו אליך למרות שלולא שלטון החוק הם היו מנסים לשבור לך את המפרקת. בישראל אני לא מכיר צביעות כזו, כאן מי ששונא שונא בגלוי... (שוב, כנורמה חברתית)

אני לא נוקט עמדה בדיון, ולא מציג את הנ"ל כדבר חיובי \ שלילי - סתם הבנתי טוב מאוד על מה הוא מדבר, לא בהקשר הדיון הזה, אבל בכלליות.

במילה דקירה התכוונתי לכאלה שינסו לדפוק אותך בכל דרך כדי להרוויח ממך משהו.

אני מעדיף שידברו עלי מאחורי הגב מאשר ידפקו ויעקצו אותי.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

5 דקות שיחה? אני נותן קצת יותר תשומת לב ללקוחות שלי, מצטער מאוד שקוראים לך יהודון מסריח, אני סקרן למה.

וזה מגביל ל"כושי מסריח" שאומרים על אתיופים, מרוקאי מסריח ומה לא.

בישראל נתקלתי ביותר גזענות מבארה"ב, בישראל זה לגיטימי לחלוטין להיות גזען, מותר לנהג אוטובוס להעיר לנוסע אתיופי, מותר לנהג מונית לא לעצור לערבי, מותר להדחף בתור, מותר לקלל בקניון, מותר לעשות מה שבזין שלך, בישראל ידרסו את אמא שלך יברחו ובסוף יקבלו עבודת שירות, בישראל יתנו לך להרקב במסדרון כשתגיע לגיל שבו אתה חסר תועלת.

בישראל לא רק שהאנשים כפויי טובה, הממשל כפוי טובה, המערכת כפויית טובה, אהוד ברק סמרטוט, הציבור רפוי ואגואיסטי, צבוע וחסר חוט שדרה.

עכשיו אתה מדבר על להיות חבר של רד נק.... בארץ אתה רוצה להיות חבר של מישהו ששונה ממך? לך תנסה להיות חבר של החרדים הקיצוניים, הם ירקו על הבת שלך ויקראו לך גוי!

היתרון של החיים באמריקה הוא השקט העדתי, אני חי בשלום בין מקסיקנים, הודים, אירים, תאילנדים וישראלים. מכבדים את הדת שלי ומכבדים אותי כאדם, יש לי חברים נוצרים, מוסלמים, יהודים, אתאיסטים והינדים. את מי זה בדיוק מעניין?

אתה מתלונן על גישה ואתה שוכח איך אתה נראה לעומת איך שאני נראה, לשנינו יש מבטא רק שאני שחור ושעיר, מעניין למה אנשים מתייחסים אליי יפה? אולי כי לי אין רגשי נחיתות ואני מאוד ישיר, וכן יש לי לקוחות מכל מגזר והם לא רק לקוחות הם חברים.

מה אתה חושב שלא התייחסו אליי בזלזול? קרה, לקוח לבן אחד, זבל לבן בעגה המקומית, דיבר אליי לא יפה בפגישתנו הראשונה, עניתי לו בשיא החוצפה ובגובה העיניים, הוא אמר לי שהוא חשב שאני ערבי, פתחתי עליו בסלון שלו, בתוך הבית שלו ליד השאט גן שלו, וגרמתי לו להבין שאין מקום לטמטום ודעות קדומות בשיחה איתי, הוא הפך ללקוח מאוד טוב שמכבד אותי.

את הכבוד שלי אני מרוויח, וכן ישראלים דואגים יופי לתחת שלהם והם הורסים את השם הטוב שלי.

כנראה שזה משהו בתקשורת, עם כל אדם יש אינטרקציה שונה, תקשיב יותר לאנשים, תזדהה ותראה אמפטיה, תאמין לי שהדרך לחברים טובים ואנשים שיהיו שם לצידך ויכבדו אותך היא קצרה מאוד, אני לא מרבה לדבר פוליטיקה אני מדבר אמוציות ואין לי רגשי נחיתות והכי חשוב אני לא מדבר מגבוה לאף אחד.

בישראל כל מה שראיתי מסביבי זה חוצפה, חוצפה במסווה של אכפתיות, אתם מדברים על להיות אגואיסט, תסתכלו סביב, תראו איך אנשים מדברים, נוהגים, מקללים, איך אנשים מתנהגים, כל אחד שופט את האחר ואם חלילה מישהו בפנאמרה לא פותח את החלון בצומת ומוציא מטבעות לאיזה קבצן, הופה שרשור מבזה בקארס פורום.

מבחינתי היתרון הכי גדול באמריקה זה המודל של קיבוץ הגלויות והידיעה שכולם הגיעו לכאן עם חזון משותף, נכון יש כאלה שקשה להם להבין את זה אבל תודה לאל (צורת ביטוי) יש לי סבלנות.

אז ידידי היקר, בחרת לגור בחור גזעני ואתה מרגיש מה זה להיות לא רצוי, מעניין איך ירגיש בחור חילוני בשכונה דתית, או סליחה אתיופי בצהלה, שם האנשים הכי מזוייפים.

מעניין מאוד, הדרך שבה אתה מתאר את המציאות שלי שבה כולם סביבי מזוייפים... בישראל באמת הבחנתי בזה, כנראה שפה זה קשיי השפה שמטעים אותי, בטח כל הלקוחות שלי מסתירים את התמונה של היטלר ברגע שאני מגיע אליהם הביתה.

תנו לי לחיות בשקט שלי, להרוויח את מחייתי ביושר, לשלם את המיסים ולהנות מהידיעה שאני שווה בין שווים, ואם מישהו שונא אותי, זאת הבעיה שלו, אני לא שונא אותו בחזרה :)

haters will hate

פורסם

אני חושב שאתה מגזים בעניין אי-הסובלנות בארץ, וממעיט מזו הקיימת בארה"ב.

יש הם המון גזענות כלפי מקסיקנים / שחורים / יהודים (רוצה לינק לתנועת ה white supremacy או התנועה הנאצית החדשה? :roll: ) גם אם ספציפית היכן שאתה גר אינך נתקל בה (ומה אתה יודע על מה שהולך מתחת לפני השטח?). זאת מבלי להזכיר את התמוטטות המודל שציינת, עקב שטף של מהגרים בלתי חוקיים וקריסה של ערכי אמריקה הישנה (זו שכולם אוהבים לזכור, אבל שוכחים מהם לאט לאט)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
במילה דקירה התכוונתי לכאלה שינסו לדפוק אותך בכל דרך כדי להרוויח ממך משהו.

כאלה קיימים גם כאן וגם שם. אני לא דיברתי על נקודות הקיצון בחברה (אותם אנשים שינסו לדפוק אותך בכל דרך),

אלא על האנשים שנחשבים "נורמטיביים" באותה חברה, ועל נורמות ההתנהגות שלהם.

אם ניקח את ישראל ישראלי ונבחן אותו, סביר להניח שאותה מידת צביעות לא תהיה ניכרת בו מאוד אם בכלל (שוב, בהקשר של אני אשב ואצחקק איתך "ברגיל", גם אם אני מתעב אותך עמוק בפנים).

מאידך, אצל the average joe האמריקאי זו התנהגות מקובלת לחלוטין.

אי אפשר לבחון פרטים או להשוות בין וושינגטון לבת-ים, אבל אני חושב שכמוסכמה חברתית, הצביעות במובן הזה ניכרת באמריקה הרבה יותר מבישראל.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
בעבר קיימנו פה דיון לגבי אותם "יורדים", להבדיל מאלה שנוסעים לכמה שנים כדי "לעשות לביתם" ושבים לאחר מכן למדינת ישראל עם כיסים עמוקים יותר.

היום, באופן די מקרי, התגלגל לידי הגיליון של "ישראל היום", בו בעצם שני מאמרים בנושא. הראשון, של דן מרגלית, מתייחס לנושא באופן ישיר. אני לא יודע כיצד להגיע למאמר ישירות, אז אציין רק שזה מופיע באתר של ישראל היום, במהדורה של היום, במוסף החג, בעמוד 6. אולי הקישור הבא יעבוד: http://digital-edition.israelhayom.co.il/Olive/ODE/Israel/Default.aspx?href=ITD%2F2012%2F09%2F25.

בהמשך אותו מוסף, בעמוד 13, נמצא מאמר "משלים" שעוסק בכך שהחברה שלנו הפכה לחברה אגואיסטית מידיי, בה כל אחד חושב אך על טובתו האישית ולא על זולתו, תופעה שתוביל לאובדננו, משום שאנו קמנו בדיוק כחברה שצריכה לדאוג לזולתה, אחרת אין לה ממש תקומה. לא ממתווכי נדלן בניו-יורק או מתווכי רכבים במינסוטה (כדוגמא גנרית) תבוא ישעותנו. לדעתי האישית, תופעת ה"יורדים" היא בדיוק תסמין של זה, ואציין כבר כעת שאחד מחברי הטובים נמצא בניכר כבר כעשור, עושה חייל בסיטיבנק, ולא מעוניין בכלל לחזור, והוא מכיר את דעתי בנושא. כך שהיא לא שמורה רק לבנצים שבינינו ;-)

תסכימו או לא - הקריאה של שני המאמרים האלה די מעניינת, ולצערי הרב קולעת לתחושתי שאם כל ה"טובים" יעזבו - מה שיישאר פה לא יספיק... מאחר ויש בינינו כמה שעזבו, נראה לי מעניין להעלות את זה כאן לקריאה.

ובנימה אופטימית זו- גח"ט :-)

איך אמר ליבוביץ' (לא ציטוט מדוייק): לא הגענו לכאן (ישראל) כדי לחיות איש תחת גפנו ותחת תאנתו. הגענו לכאן כדי לקחת את גורלנו בידינו.

וזה, לדעתי, תמצית כל הדיון הנ"ל.

פורסם

מה אני עושה אצל אנשים בסלון?? את העבודה שלי, פותר בעיות.

לקחת את גורלי בידי.... באמת ממצה את הדיון, זאת הסיבה האמיתית למה עזבתי את ישראל.

haters will hate

פורסם

לבנצי וכל אלה שמעורבים כאן בדיון. דבר אחד אני לא מבין... מצד אחד אתם אומרים, "לקחנו את גורלנו בידנו" ולמעשה לא רלבנטי עבורכם מה קורה בישראל. מחירים עולים, מחירים יורדים. דלק יקר, דלק זול.. אתם מסודרים עם אוטו חדש ב2500$. סחתיין. י שלכם דירה, אישה, וילדים (אין חשיבות לסדר). מצויין.

אז החלטתם להישאר ולהשתקע בחו"ל? סחתיין, כל הכבוד. למה אתם כ"כ טעונים בנושא הזה? מה משנה לכם מה דוד מירושלים חושב עליכם או כל אחד אחר לצורך העניין...? זה הדבר שהכי בולט מכל השרשור הזה.

היו שלמים עם הבחירה שלכם. מי שכאן, יאכל את החרא (מייד אין יזראל) בכפות... ואתם? לכם יש את החרא שלכם (אני בטוח שהווי תרבותי או מילים מסוימות בתרבות האמריקאית לא יהיו הכי ברורות עבורכם, גם אם האנגלית שלכם מצוינת..).

אותו הדבר תופס לגבי פרנקוס, חביב הפורום.

בברכת גמר חתימה טובה, ושנה טובה. בריאות ופרנסה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

במקרה האישי שלי זה טעון בדיוק בגלל שאחד הדברים שהכי מפריעים לי בארץ זה שאנשים דוחפים את האף שלהם למקומות שאין להם שום זכות לעשות את זה.

אני לא רוצה לקבל עצות מאנשים כשאני לא שואל ואני לא רוצה להרגיש כמו בשכונה כל הזמן.

זה גם טעון מבחינתי כי אני רואה שרוב מי שמעוצבן מזה שאנשים עוזבים הוא לרוב בן אדם שנשאר בגלל אידיאולוגיה, או שחושב שעדיין יש משמעות כלשהי לכל החרא שמקבלים מהממשלה.

זה לא תורם לשום דבר ולא משפר את המדינה שאני אהיה שם או לא.

אותי מקומם שאנשים רואים הכל מנקודת מבט צרה מאוד, שכבר לא רלוונטית כיום, כי מדינת ישראל כפי שהיא הייתה פעם, כבר לא קיימת כי הכל נהפך לחרא בעשור האחרון.

מאוד מעניין אותי מה קורה בישראל כי שם זה הבית שלי. אני בחו"ל כדי לעשות כסף, לא כי יש לי חיבה מיוחדת למדינה הזאת.

והווי תרבותי כמעט לא רלוונטי בשבילי. אני מבין את השפה ואם אני ממש רוצה, לא קולטים מבטא מוזר אצלי.

לא מעניין אותי להיות חלק מהחברה פה.

אני רק מקיף את עצמי באנשים טובים וזהו, אני כמו בבית.

המצב בארץ כואב לי בדיוק כמו שזה כואב למי שנמצא שם כרגע, רק שאני כל יום רואה דברים ואומר לעצמי "למה בארץ זה לא ככה?" וזה מעצבן אותי.

אם יהיה לי זמן השבוע אני אעלה כמה תמונות של דברים "מדהימים" כמו למשל תור מסודר לאוטובוס, או הסדר והניקיון שיש ברכבת התחתית, ששם אף אחד לא צועק, לא זורק כלום על הרצפה ולא מתחיל בעיות עם מישהו אחר.

פורסם

לחברנו בקנדה, אל תתרגש, עכשיו זאת ויטארה וספה אצל חבר, משכורת מינימום ואנשים שפותחים עלייך פה ואומרים לך לחזור לארץ....

חס וחלילה מתרגש, התגובה המגוברת נועדה כדי להסביר שאנשים לא "בורחים" מהארץ כי הם פחדנים, או חלשים, וכי בכל מקום אחר בעולם מקבלים אותה כוסיות עם חצאיות הולה ושרשאות פרחים וזורקות עלייך כסף.

בכל מקום אחר גם קשה, גם לא פשוט, גם צריך להתחיל מאפס, ופה אין הורים שיעזרו, או אפילו כרטיס אשראי שהבנק זורק עלייך שרק תיקח.

וקשה למצוא דירה, כי אין לך עבר של השכרה, ואין לך קרדיט, ואתה עובד זר שמבחינתם יכול לא לשלם שכר דירה ולברוח חזרה לארץ שלו.

ההבדל הוא שפה (ואני מתאר לעצמי שבעוד המון מקומות, על זה יעידו עידן, בנצי, יוסי, גלעד) יש פונציאל להתקדם, יש פוטנציאל להתפרנס בכבוד ולחיות בשקט, יחסי כמובן, אבל עדיין שקט.

בארץ יש פוטנציאל לעליית מחירים (נוספת) של הדלק, לעליית המע"ם, מוצרי החלב, עלייה של מחירי החשמל בקיץ כדי שלא ישתמשו הרבה במזגנים, ועלייה בחורף כי יש עומס.

בארץ יש פוטנציאל לצאת למועדון ולהידקר כי הסתכלת על חברה של מישהו. פה הייתי במועדון וחבר שלי קיבל קצת מכות כי הוא תפס לאישתו של מישהו את התחת (כמובן לא ידע שהיא עם מישהו, אבל לא רלוונטי לסיפור), הגיעו 8 (ספרתי, 8.) ניידות, פיזרו את כולם הבייתה, שאלתי מה קרה, אמרו שהייתה קטטה (הייתי בתוכה, לקח לה בדיוק 15 שניות להתחיל ולהיגמר).

בארץ המציאו תוכנית (פאקינג המציאו, לא היה בשום מקום אחר) שנקראת "יצאת צדיק", למה היא טובה? למה בשום מקום אחר אין את זה?

אל תבינו אותי לא נכון, רמאים וגנבים יש בכל מקום, שום מקום הוא לא מושלם. אבל שיהיו אחוז כל כך גדול מבעלי עסקים שאשכרה צריך לעשות תוכנית טלוויזיה כדי "לעודד" אנשים להיות הוגנים? (לא צדיקים, לא לתת מעל ומעבר, סך הכל הגינות) וביננו? זין שלי לעודד, התוכנית הזאת נועדה כדי להפחיד אנשים, כי שום שיטה אחרת לא עובדת.

נפולת של נמושות? אתם הנמושות!

אתם, שנוח לכם ולשבת ולהתלונן מול המקלדת בחדר השינה שלכם.

ציונות? בולשיט! מתי פעם אחרונה מישהו פה הלך לנטוע עץ בטו בשבט?

אידיאולוגיה? בלבולי ביצים! מתי פעם אחרונה מישהו מכם ייחצ"ן את ישראל? הא? ולא, לשתף סטאטוס של חייל עם משפט שהעתקתם מאיפשהו לא נחשב.

אתם פחדנים! זה מה שאתם! יושבים וטובעים בחרא שלכם מתלוננים ולא עושים עם זה כלום.

קמים כל בוקר, מורידים מכנסיים ומתכופפים, ושנייה אחרי זה מתיישבים על כיסא נוח (דוגמאת הורדת המחיר של הדלק ב40, אה, לא, 30, שנייה... אה נכון, 18 אגורות) ושוכחים את הנקניק שקיבלתם בבוקר.

למה ה"אליטה" בורחת? למה קוראים לזה "בריחת המוחות"? לא כי אלה אנשים עם תואר, או אנשים איכותיים, זה בגלל שמי שנשאר הוא מטומטם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אידיאולוגיה? בלבולי ביצים! מתי פעם אחרונה מישהו מכם ייחצ"ן את ישראל? הא? ולא, לשתף סטאטוס של חייל עם משפט שהעתקתם מאיפשהו לא נחשב.

נקודה טובה.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

קמים כל בוקר, מורידים מכנסיים ומתכופפים, ושנייה אחרי זה מתיישבים על כיסא נוח (דוגמאת הורדת המחיר של הדלק ב40, אה, לא, 30, שנייה... אה נכון, 18 אגורות) ושוכחים את הנקניק שקיבלתם בבוקר.

למה ה"אליטה" בורחת? למה קוראים לזה "בריחת המוחות"? לא כי אלה אנשים עם תואר, או אנשים איכותיים, זה בגלל שמי שנשאר הוא מטומטם.

תכלס.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
חס וחלילה מתרגש, התגובה המגוברת נועדה כדי להסביר שאנשים לא "בורחים" מהארץ כי הם פחדנים, או חלשים, וכי בכל מקום אחר בעולם מקבלים אותה כוסיות עם חצאיות הולה ושרשאות פרחים וזורקות עלייך כסף.

בכל מקום אחר גם קשה, גם לא פשוט, גם צריך להתחיל מאפס, ופה אין הורים שיעזרו, או אפילו כרטיס אשראי שהבנק זורק עלייך שרק תיקח.

וקשה למצוא דירה, כי אין לך עבר של השכרה, ואין לך קרדיט, ואתה עובד זר שמבחינתם יכול לא לשלם שכר דירה ולברוח חזרה לארץ שלו.

ההבדל הוא שפה (ואני מתאר לעצמי שבעוד המון מקומות, על זה יעידו עידן, בנצי, יוסי, גלעד) יש פונציאל להתקדם, יש פוטנציאל להתפרנס בכבוד ולחיות בשקט, יחסי כמובן, אבל עדיין שקט.

בארץ יש פוטנציאל לעליית מחירים (נוספת) של הדלק, לעליית המע"ם, מוצרי החלב, עלייה של מחירי החשמל בקיץ כדי שלא ישתמשו הרבה במזגנים, ועלייה בחורף כי יש עומס.

בארץ יש פוטנציאל לצאת למועדון ולהידקר כי הסתכלת על חברה של מישהו. פה הייתי במועדון וחבר שלי קיבל קצת מכות כי הוא תפס לאישתו של מישהו את התחת (כמובן לא ידע שהיא עם מישהו, אבל לא רלוונטי לסיפור), הגיעו 8 (ספרתי, 8.) ניידות, פיזרו את כולם הבייתה, שאלתי מה קרה, אמרו שהייתה קטטה (הייתי בתוכה, לקח לה בדיוק 15 שניות להתחיל ולהיגמר).

בארץ המציאו תוכנית (פאקינג המציאו, לא היה בשום מקום אחר) שנקראת "יצאת צדיק", למה היא טובה? למה בשום מקום אחר אין את זה?

אל תבינו אותי לא נכון, רמאים וגנבים יש בכל מקום, שום מקום הוא לא מושלם. אבל שיהיו אחוז כל כך גדול מבעלי עסקים שאשכרה צריך לעשות תוכנית טלוויזיה כדי "לעודד" אנשים להיות הוגנים? (לא צדיקים, לא לתת מעל ומעבר, סך הכל הגינות) וביננו? זין שלי לעודד, התוכנית הזאת נועדה כדי להפחיד אנשים, כי שום שיטה אחרת לא עובדת.

נסחת זאת בצורה הטובה ביותר בהודעה ה-1000 שלך. צודק במיליון אחוז.

Twincharger Stratified Injection

• תוכן חדש...