Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רועי. לא תבחין בידע גם אם ידפוק על דלתך[ וזה המצב]

הדפוס הרגיל שלך הוא:

1 אמירת דברי הבל.

2כשאתה נתפס בקלקלתך אתה פונה לציניות.

3כשזה לא עובד, אתה פונה לאלימות מילולית.

עשיתי שמיניות באויר כדי לא לקרוא למה שכתבת שטויות, אך יש גבול.

דעתי היא שאנשים חייבים לדעת עובדות לפני שהם מקשקשים.

דעתי היא שטענות המבוססות על הבלים כשלך- שוות כקליפות השום.

דעתי שדיון בו אתה מעורב, ואנשים מתייחסים אלייך ברצינות שווה כלום.

נ.ב ראיתי שאתה עוד כותב וכותב ומביע דיעה אז אבהיר שוב:

אינך מבין מימינך ומשמאלך

אתה לא יודע מהו קפיטליזם ולא סוציאליזם.

דברייך אתמול מצביעים על חשיבה אינפנטילית[ ילדותית]

היכולת הלוגית שלך עלובה למדי.

אסכם שתבין: אין לך ידע. יש לך יומרות.

אין לך יכולת חשיבה שתחפה על המחסור בידע.

פשוט- כלום.

אתה מוכן בבקשה להפסיק לעקוץ ולהתחיל לנהל דיון רציני ? כולנו הבנו שלדעתך רועי חסר כל יכולת ביטוי וכל ידע בנושאים הנדונים. מכאן אתה יכול רק לגרום לנו להחכים, אחרת פשוט אל תכתוב. הצג לנו את גדולתך.

וההרים? ??? וואו.

יש לי שלג על פסגת ההר ועצי דקל בתחתית ההר. וטוב לי.

כסף? בא והולך. מתי כבר תבינו שזאת לא הסיבה לשמה אני פה?!

וואלה ? דווקא כל הדיון פה מתבסס על המועקה הכלכלית על תושבי ישראל. עוד לא ראיתי פה ולו פוסט אחד לגבי החסרים הסביבתיים של ארץ ישראל.

אתה מכניס נופח חדש לדיון, שבו מתדיינים על מדוע להשאר בארץ ישראל חסרת היופי הסביבתי.

אתה באופן אישי נסעת לארה"ב לא בגלל כסף, לא בגלל הניסיון לדפוק את האזרח הקטן. אתה פשוט לא הצלחת עדיין להסביר לנו את המניע שלך. אבל המניע שלך הוא לא נושא הדיון העיקרי.

דרך צלחה שם בחו"ל. :wink:

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אמריקה ורסנו...אמריקה!

מתוך ויקיפדיה:

בתחילת שנות ה-2000, לאחר סיום משבר בועת ההיי-טק, החל שוק הדיור האמריקני לשגשג. המניע העיקרי לצמיחת השוק היו ההלוואות הזולות שניתנו כמעט לכל דורש, בשיעורי הריבית נמוכים יחסית, שהתאפשרו על ידי הפחתה דרסטית של הריבית לטווח קצר‏[1] על ידי הבנק הפדרלי. בעקבות הורדת הריבית צנחו שיעורי הריבית על משכנתאות, וגופים כמו פאני מיי החלו להעניק הלוואות בריבית נמוכה מאוד‏[2].

המשכנתאות ניתנו באחוזים גבוהים מאוד משווי הנכס עליו ניתן לקבל משכנתה, וגם לרוכשי בתים שיכולתם הכלכלית הייתה מוטלת בספק, ועל הלוואות אלה, שזכו לשם "משכנתאות סאבפריים" נגבתה ריבית גבוהה יותר. לווי הסאב-פריים, כלומר לווים שמוערכים פחות מ"פריים", היו לווים שיכולת ההחזר שלהם הייתה ברמת סיכון גבוהה מהמקובל (למשל מחוסרי עבודה או עובדים שהמשכורת החודשית שלהם נמוכה מהמקובל לחישוב החזרי משכנתא).

רוב הלווים נטלו הלוואות מסוג זה מתוך הנחה כי בהיעדר הצורך לשלם מקדמה, תשלומי המשכנתה שלהם יהיו דומים בגובהם לתשלומי שכירות ואם לא יוכלו לעמוד בתשלומי המשכנתה יסתכם נזקם באובדן הבית עבורו לא שילמו מקדמה ממילא. הבנקים למשכנתאות העריכו כי מרבית הלווים יוכלו לעמוד בתשלומי המשכנתה, בגלל הירידה היחסית בריבית בשוק הסאבפריים, ובמקרה של חדלות פירעון, יוכלו למכור את הבית ברווח. הגאות בשוק הנדל"ן הבטיחה, שאם הלווים לא יוכלו להחזיר את ההלוואה, יוכל הבנק למכור בקלות את הנכס הממושכן.

הפריחה בשוק הסאבפריים הועצמה על ידי עידוד שניתן על ידי הסנאט והקונגרס האמריקניים לגופים בתמיכה ובפיקוח ממשלתיים כמו פאני מיי ופרדי מאק להעניק הלוואות גם ללווים שכושר ההחזר שלהם אינו ברור. עידוד מיוחד העניקו חוקים כמו חוק "מקדמת החלום האמריקני" מ-2003, שכוון להקל על תנאי ההלוואה ללווים עניים או בעלי כושר החזר מוגבל‏[3] ואחריו חוק "מקדמת אפס" מ-2004‏[4], שקבע כי לווים יוכלו לקבל הלוואות גם ללא תשלום מקדמה כלשהי. מבקרים רבים טוענים שמדיניות הקצאת המשכנתאות הייתה בלתי סבירה, ששיעורי הריבית היו גבוהים מדי, ושהלקוחות פותו להלוואות שהיו מעבר לכוח ההחזר שלהם. גם הלווים מואשמים בכניסה להסדרי משכנתה שלא יכלו לעמוד בהם. המשקיעים שהשקיעו בבנקים למשכנתאות, מואשמים שלא שקלו כראוי את יציבותם.

בעקבות הגידול ברכישת הבתים והדירות נרשמה עלייה מתמדת במחיריהם. כאשר הציבור ראה שמחירי הדיור עולים, במקביל למשכנתאות זולות, נוצר מניע לרכישה גם כהשקעה ואנשים החלו לקנות נדל"ן כהשקעה מתוך מטרה למכור אותו ברווח כעבור זמן, להחזיר את ההלוואה, ברווחים לשלם את הריבית על המשכנתא שלקחו ולהישאר ברווח בסוף התהליך. במקביל לגידול ההלוואות, ועקב הריבית הנמוכה שניתנה על פקדונות, ירד שיעור החיסכון של משקי הבית והפירמות בארצות הברית עד לרמה שלילית. משקי בית נטלו הלוואות גם לצורך מימון רכישת נכסים בני-קיימא כמכוניות וסירות, והצריכה הפרטית גאתה.

והרי לכם התערבות ממשלתית לטובת החלשים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אתה באמת לא מבין הרבה, רועי.

אולי לפחות אחרים יבינו:

לפני המשבר של 1929 ארצות הברית הלכה לקפיטליזם קיצוני. מינימום מעורבות ממשלתית, לסה פייר.

אחרי המשבר אומץ המודל הקינסיאני, בחלקו. הוכר בכך שיש כשלי שוק.

המדינה התערבה- בוצע הניו דיל. חוקקו חוקים שונים שבאו לפקח וכן לאפשר תחרות[לא בהכרח מנוגד]

בשנות השישים והשבעים משברים נוספים. עוד רגולציה עליה עמלו רבות.

בשנותיו של קלינטון- שיפור כלכלי גדול ואף עודף תקציבי. אלן גרינספן הרפובליקני, החמיא לנשיא הדמוקרטי.

הוא לא החמיא לגורג בוש הבן שהרס כל חלקה טובה בקפיטליזם קיצוני שחיזק את את החזקים- בעלי ההון הגדולים.

מימשל בוש הסיר עוד ועוד חוקים, רוקן סוכנויות פיקוח מתוכן וציפצף עליהם. לכאורה, לטובת החלשים. בפועל הגופים המלווים איבדו כל רסן. הגופים שצוינו בציטוט מויקי הם ממשלתיים בחלקם. חברו להם עוד גופים פרטיים. אלו איגחו את החובות והצליחו ,בהנדסה פיננסית של תאבי בצע, למכור אותם כבעלי דרוג אאא. סוכנויות הדרוג שיתפו פעולה באורגייה הקפיטליסטית הזו שבמהלכה משכורות בכירים הפכו מגבוהות לדמיוניות.אגב, רובם נותרו עם הכסף לאחר המשבר.

כשהכל התמוטט מי בא להציל המצב? ממשלת ארצות הברית. כלומר האזרח משלם המיסים האמריקאי.

הדברים באו בעקבות התרת כל רסן של פיקוח.

זה חלק מן ההסבר כמובן.

אולי הידע שלי מבוסס על קריאת עתונות כלכלית וספרות רלוונטית ואולי המצאתי הכל.

רק בורים חסרי כל ידע ידרשו הוכחות. אחרים פשוט יודעים.

בפעם הבאה שאנשים יבססו דבריהם על הסברים כלליים ופשטניים מויקי ועוד בגירסה העברית. אני אביא לו אסמכתאות מאינציקלופדיה אביב או מיכלל.

לכולנו יש דעות. זכותנו לדעות ולפרשנות.

דעות המבוססות על אפס ידע שוות אפס.

אנשים המאמינים בתאוריות פילוסופיות ילדותיות ודטרמיניסטיטות שיכתבו במקום המתאים, מעריב לנוער.

אנשים שחושבים שכל ההתפתחות האנושית היא חד כיוונית, לכיוון מודרניות ורציונליות בלבד. הם בעצמם לא רציונליים, בורים .

פורסם
אישית, אני לא שמח שקוראים לי מטומטם (או שאתה רוצה להסביר את עצמך ואת העצבים הבלתי נשלטים שלך שקראת ל80% מהפורום מטומטמים?).

למי שטוב בארץ לא קראתי מטומטם, במי שטוב לו בארץ, להיפך, אני מקנא, הלוואי שלא הייתי צריך לעשות את מה שעשיתי, הלוואי שלא הייתי צריך, כמו שאמר בנצי, לארוז 20 ומשהו שנה לתוך מזוודה קטנה ולקוות לטוב. היו לי חברים בארץ, היתה לי חברה שנורא (אבל מאוד, ממש) אהבתי בארץ. אז אם לך טוב, אני שונא אותך :lol: אבל אני לא חושב שאתה מטומטם. אם רע לך ואתה נשאר, אם אתה סובל, אם מזיינים אותך בכל פנייה, ואתה בולע את זה ולא עושה מעשה, אז תסלח לי, אבל אתה מטומטם גם בלי שאני אקרא לך כזה

אני מאמין שאני "מייחצ"ן" את ישראל הרבה יותר ממך, למרות שלך עוד איך שהוא יש נקודת פתיחה טובה שם בגולה.

אני שמח לשמוע, ויכול מאוד להיות, אבל מאיפה ה"מאמין" הזה, כשאין לך אפילו חצי מושג מה אני עושה? הא? ללא ספק לא חסר לי ה"אני כל כך יותר טוב ממך" הכל כך ישראלי הזה

אני משתדל להפיק מעצמי חומר וכלים רבים שעושים את עבודת ההסברה של ישראל טוב יותר מכל ביבי וחברי כנופייתו.

צר לי שמדיון נחמד ופתוח אתה הופך אותו לפריקת עצבים ומנסה לשכנע בכוח בצדקת דרכך.

כמו שאמרתי שלמרות שאני מתנגד לצעדים שלכם אני לא אומר לכם מה לעשות, גם אני לא רוצה שיקראו לי מטומטם על חיבתי ואהבתי לישראל.

לגבי חיבתך ואהבת לישראך, כולם אוהבים את ישראל, גם אני, אין לך מושג אפילו כמה, אני מטייל, אני אוהב את השפה העברית, אני אוהב את הפאבים, את בתי הקפה, את הפרחות שחיות בסרט (זה האמת פשוט קצת מצחיק אותי) אני אוהב המון דברים בארץ הזאת. אבל אם אשתי (המטאפורית) שאני אוהב מאוד מאוד, בשלב מסויים של חיינו המשותפים הייתה מתחילה לחזור הבייתה כל יום עם סטראפ און (איזה קטע, עכשיו כשמישהי תחפש סטראפ און היא תמצא את הפורום, פרסום חינם!!) ולתקוע אותי עד שיורד דם, עם כל האהבה שלי אלייה, הייתי מתחיל לחפש דרך לצאת ממערכת היחסית הקלוקלת הזאת.

אז גם אני אהבתי, אבל גם מערכת יחסים זה טבלה של פלוסים ומינוסים, וקצת קשה למצוא פלוס שיהיה אטרקטיבי מספיק בשביל מינוס כמו להיות החלק הפסיבי במין אנאלי

תגובתי באדום

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אתה באמת לא מבין הרבה, רועי.

אולי לפחות אחרים יבינו:

לפני המשבר של 1929 ארצות הברית הלכה לקפיטליזם קיצוני. מינימום מעורבות ממשלתית, לסה פייר.

אחרי המשבר אומץ המודל הקינסיאני, בחלקו. הוכר בכך שיש כשלי שוק.

המדינה התערבה- בוצע הניו דיל. חוקקו חוקים שונים שבאו לפקח וכן לאפשר תחרות[לא בהכרח מנוגד]

בשנות השישים והשבעים משברים נוספים. עוד רגולציה עליה עמלו רבות.

בשנותיו של קלינטון- שיפור כלכלי גדול ואף עודף תקציבי. אלן גרינספן הרפובליקני, החמיא לנשיא הדמוקרטי.

הוא לא החמיא לגורג בוש הבן שהרס כל חלקה טובה בקפיטליזם קיצוני שחיזק את את החזקים- בעלי ההון הגדולים.

ממשיך

100 שקל שהופיעו לו שברי מאמץ בגולגולת

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
100 שקל שהופיעו לו שברי מאמץ בגולגולת

שום שברי מאמץ בגולגולת.

הבחור יותר מבוגר מרוב באי הפורום, יש לו השכלה כללית נרחבת ואולי גם השכלה פורמלית בתחום (את זה הוא לא גילה לנו). ונטיה ברורה לחשיבה ביקורתית. מוטב להנות מיכולותיו ולהשכיל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שנה טובה עידן.

אני נמנע מכנויי גנאי וגם מה שכתבתי כאן, לא חשבתי שאיי פעם אכתוב.

לא לשם כך אני כאן.

יחד עם זאת, מחובתי-בפינתי הקטנה לגונן כמיטב יכולתי מבורות, מקיצוניות ומבריונות.

כדי שזה יישאר מקום שאפשר לחיות בו.

חג שמח לקוראים בארץ ובניכר.

לטובת הבורים: מאה שקלים נשמע יותר טוב.

פורסם
שום שברי מאמץ בגולגולת.

הבחור יותר מבוגר מרוב באי הפורום, יש לו השכלה כללית נרחבת ואולי גם השכלה פורמלית בתחום (את זה הוא לא גילה לנו). ונטיה ברורה לחשיבה ביקורתית. מוטב להנות יכולותיו ולהשכיל.

מעניין. אני רק רואה טיפוס מעיק וטרחן שלקח לו ארבעה עמודים של הטלת רפש בשביל לתמצת 80 שנה של היסטוריה אמריקאית (טריוויאלית, אגב) לארבעה משפטים. לא יודע איזה כשפים הוא מהלך על חוג החברים שלו, אני עוד רחוק מלהתרשם מנקודת המבט הרעננה כגוויה והמעמיקה כשלולית שלו.

הייתי שמח להטפל - בריון מקלדת שכמוני - לתוכן הדברים שלו אבל מאחר ואין, נשאר לי רק להטפל למחבר.

אולי בנצי יאות להעביר לו שיעור בהילכות רטוריקה ודיונים. רק טוב יצא מזה.

פורסם

^ נמושות.

גם אני כמעט שכחתי.

תגובתי באדום

אהבתי את האסוציאציה לסקס.

ייתכן מאוד שאני החלק הפאסיבי בסיפור שלך ואין ספק שכשזה יתחיל להשפיע לי יותר עמוק, אני אוותר.

כרגע, יש ווזלין. :wink:

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

רועי,כל דבריך הם גינויים

אתה טוב בשימוש בכנויים בזויים.באמת טוב.

תוכל לעשות מזה קריירה,

כאשר אתה זקוק למידע- אתה רץ לצטט ממקורות מידע שטחיים כמוך.

אני מחכה עדיין לסכום אינטליגנטי שלך בנושאים שהועלו בדיון.

מה שכתבתי אכן טריויאלי, עדיין אני מתערב שלא ידעת חצי מזה.

גם לא תידע. האגו יימנע ממך.

נו, כתוב משהו מלבד הכפשות.

נסה לכתוב, נניח עשר שורות שבהן לא אמצא כמה טעויות של בורות ועוד כמה שנובעות מהסקת מסקנות לקויה.

נו, קדימה. בוא נעזוב מחלוקות אישיות

תרום משהו לדיון: לא מתנשא, לא פסקני ללא ביסוס. תרום משהו מועיל.

ספייר, יפה אמרת.

פורסם

אחרי שטעמתי מהפרי האסור של הטלת רפש, דיון ענייני כבר לא מושך אותי יותר.

פורסם
שנה טובה עידן.

אני נמנע מכנויי גנאי וגם מה שכתבתי כאן, לא חשבתי שאיי פעם אכתוב.

לא לשם כך אני כאן.

יחד עם זאת, מחובתי-בפינתי הקטנה לגונן כמיטב יכולתי מבורות, מקיצוניות ומבריונות.

כדי שזה יישאר מקום שאפשר לחיות בו.

חג שמח לקוראים בארץ ובניכר.

לטובת הבורים: מאה שקלים נשמע יותר טוב.

מבין מאיזה מקום אתה בא ידידי, אבל לא תמיד צריך לנסות לשכנע את הצד השני בצדקת דרכך, גם אם אתה בטוח שאתה צודק.

זו הסיבה שגם החלטתי להמנע מלהגיב פה בשרשור הזה, הרי מקהלת ״מי שמתגורר בחו״ל הינו נמושה״ לעולם תחזור על אותו פזמון ללא קשר לטיעונים כאלה או אחרים שאעלה.

שנה טובה לכולם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...