Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"נפולת של נמושות", מאמר של דן מרגלית (בנצי, לא לקחת אישית)

bar72
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

בעבר קיימנו פה דיון לגבי אותם "יורדים", להבדיל מאלה שנוסעים לכמה שנים כדי "לעשות לביתם" ושבים לאחר מכן למדינת ישראל עם כיסים עמוקים יותר.

היום, באופן די מקרי, התגלגל לידי הגיליון של "ישראל היום", בו בעצם שני מאמרים בנושא. הראשון, של דן מרגלית, מתייחס לנושא באופן ישיר. אני לא יודע כיצד להגיע למאמר ישירות, אז אציין רק שזה מופיע באתר של ישראל היום, במהדורה של היום, במוסף החג, בעמוד 6. אולי הקישור הבא יעבוד: http://digital-edition.israelhayom.co.il/Olive/ODE/Israel/Default.aspx?href=ITD%2F2012%2F09%2F25.

בהמשך אותו מוסף, בעמוד 13, נמצא מאמר "משלים" שעוסק בכך שהחברה שלנו הפכה לחברה אגואיסטית מידיי, בה כל אחד חושב אך על טובתו האישית ולא על זולתו, תופעה שתוביל לאובדננו, משום שאנו קמנו בדיוק כחברה שצריכה לדאוג לזולתה, אחרת אין לה ממש תקומה. לא ממתווכי נדלן בניו-יורק או מתווכי רכבים במינסוטה (כדוגמא גנרית) תבוא ישעותנו. לדעתי האישית, תופעת ה"יורדים" היא בדיוק תסמין של זה, ואציין כבר כעת שאחד מחברי הטובים נמצא בניכר כבר כעשור, עושה חייל בסיטיבנק, ולא מעוניין בכלל לחזור, והוא מכיר את דעתי בנושא. כך שהיא לא שמורה רק לבנצים שבינינו ;-)

תסכימו או לא - הקריאה של שני המאמרים האלה די מעניינת, ולצערי הרב קולעת לתחושתי שאם כל ה"טובים" יעזבו - מה שיישאר פה לא יספיק... מאחר ויש בינינו כמה שעזבו, נראה לי מעניין להעלות את זה כאן לקריאה.

ובנימה אופטימית זו- גח"ט :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

לצערי אני לא מצליח לראות את זה.

אולי כי אני בחו"ל.

יש מצב להעלות תמונת מסך או משהו כדי נוכל בכלל להתייחס?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כולם עוצרים לחשוב על מה יקרה ביום שאחרי שכולם יעזבו, ואף אחד לא עוצר לשאול את עצמו למה כולם עוזבים.

אמר לי לקוח באיזה שהוא יום, ש"זה אשכרה נראה כאילו הממשלה מנסה לבדוק איפה הגבולות שלנו, לוקחת עוד ועוד, מעלה מחירים ומתחזרת, רק כדי לראות איפה הגבול, ואיפה נתחיל לצעוק".

והוא צודק.

כשקופסת סיגריות מעפנות עולה 20 ש"ח ומנסים לטרפד את הסיגריות האלקטרוניות, כשמעלים את שכר המינימום ובגלל זה מפטרים כמה עובדים "זניחים" פלוס העלאה של המע"מ ומוצרי יסוד כמו לחם, כשהדלק עולה יד ורגל ומתוכנן מס לפי כמות ק"מ שנסעת בנוסף על עלות הדלק, ובכן- זה (ועוד הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה ח*א) בדיוק למה כולם עוזבים.

אם יבוא יום ובנוסף לעלות הדלק יהיה מס ק"מ, זה הגבול האחרון שלי לעזיבה של הארץ. אני אעזוב גם אם אני צריך למכור כלייה כדי לעשות את זה. כנראה אתארח אצל פרנקוס עד שאסתדר, כי לא יודע אם יתנו לי להוציא וויזה לארה"ב (מצטער, בנצי, לא נראה לי שניפגש כל כך מהר).

החברה שלנו הפכה לחברה אגואיסטית מידיי, בה כל אחד חושב אך על טובתו האישית ולא על זולתו, תופעה שתוביל לאובדננו, משום שאנו קמנו בדיוק כחברה שצריכה לדאוג לזולתה, אחרת אין לה ממש תקומה.

בבקשה תגיד את זה לממשלה הזו, לאלה שקדמו לה ולאלה שיבואו בקרוב.

המילים "טובתו האישית" מזכירות לי את ראשון טורס, מעטפות הכסף, בתי מלון ועוד כמה וכמה דברים טובים שראש ממשלה מסתבר "מקבל", כשסתם "ראש" (על הכתפיים) לא יכול להרשות לעצמו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

חתימה טובה. דג שמח. צאן קל. הכל יהיה בליסדר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כדי לעשות את זה. כנראה אתארח אצל פרנקוס עד שאסתדר, כי לא יודע אם יתנו לי להוציא וויזה לארה"ב (מצטער, בנצי, לא נראה לי שניפגש כל כך מהר).

אם יהיה לך מה לעשות פה, אני אארגן לך ויזה עם חוזה עבודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לי באופן אישי מאוד כואב שזה קורה.

לא נעים לי שאנשים מרגישים שמגרשים אותם מהמדינה שלנו וחייבים לעוף לחו"ל להסתדר.

באופן אישי, אם תעלה ממשלה אחרת שתסדר קצת את כל עניין התקציבים ותקצץ איפה שאפשר באמת, עם קואליציה שמעוניינת בשיפור איכות החיים של העם, אני חוזר בריצה לארץ.

זה מדהים לראות איך לקחו אנשים כמוני, ציוניים, אידאולוגים ואידיאליסטים, שעולים מתוך אהבת הארץ ובאוטו שומעים שירים של להקת הנח"ל, ותוך כמה שנים שוברים אותם.

עליתי (חזרתי) לארץ לפני 9 שנים כדי להיות חייל ולשרת את המדינה שלי.

מה קיבלתי מאז?

חובות, צלקות נפשיות, מדינה שמחרבנת על התושבים שלה ורק עושה שהחיים יהיו יותר ויותר בלתי נסבלים.

בשביל זה השארתי את המרצדס שלי בחו"ל ביחד עם הבריכה בבית ועוזרת שכל היום מנקה אחרי?

תודה רבה, אני מעדיף להתבסס כלכלית בחו"ל כי בארץ לעולם לא תהיה לי דירה ולא תהיה לי עצמאות כמו שיכולה להיות לי במקומות אחרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעיתון של ביבי תמיד יהיה כתוב למה הדג מסריח, אך אף פעם לא יהיה כתוב על הראש של הדג, שהוא אחד המסריחים אם לא הא! ואחד הגורמים לייאוש הגדול בקרב הציבור החילוני הממוצע בישראל, הייאוש הפסיק להיות יותר נוח.

אופנוען

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יוסי, אני עוד עלול לקחת את ההצעה שלך. אשמח לעבוד בתרגום עברי-אנגלי...

כשיגיע הזמן, נדבר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

חתימה טובה. דג שמח. צאן קל. הכל יהיה בליסדר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ולכן, כל מה שאני מבקש זה - הצטרפו אלי (או אל כל אחד אחר), ובחרו את הראש שלדעתכם מתאים למדינה. תנו לו כח לשנות. נסו לשנות בעצמכם אולי? רק אל תתייאשו. איך אמר פעם השיר? "להיכנע וליפול כל אחד יכול". מאמינים שציפי מתאימה יותר? (ואגב, שמעתם את זה פה ועכשיו, לראשונה אני חושב, היא מקימה מפלגה ביחד עם רמון ואולי גם הנגבי - רק חסר שיצרפו את דרעי - אין להם בושה); אולי שיחימוביץ? חושבים שמלפיד תגיע הישועה? מה שתרצו - רק תנסו לשנות ואל תתייאשו. חליק, אתם עוד צעירים ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני בעד לפיד. הוא היחיד שהמצע שלו מתאים לצורת מחשבה יותר מודרנית, שהמטרה שלה היא שוויון והתקדמות של המדינה.

רק מקווה שהבחירות יהיו בפברואר-מאי כדי שאני אספיק להיות שם ולהצביע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מאמינים שציפי מתאימה יותר? (ואגב, שמעתם את זה פה ועכשיו, לראשונה אני חושב, היא מקימה מפלגה ביחד עם רמון ואולי גם הנגבי - רק חסר שיצרפו את דרעי - אין להם בושה)

למען חיזוק האינטגריטי של המפלגה, שיצרפו גם את אולמרט. :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה מדהים לראות איך לקחו אנשים כמוני, ציוניים, אידאולוגים ואידיאליסטים

פרנקוס, מכרת את האידיאלים שלך, רק בשביל לא להרגיז את זוגתך, והלכת לרבנות להתחתן.

אין פה מקום לבוא ולדרוש מפוליטיקאים שיקריבו את הנוחות שלהם, היכן שאתה לא עומד על העקרונות שלך.

כן, זה נכון, אתה אדם פרטי, שעושה בחירות פרטיות, ולא חייב דבר לאיש (בטח שלא לי...), בניגוד לפוליטיקאי.

אבל בוא, אל תעלה על סוס רק בשביל לרדת ממנו כשלא נוח להיות גבוה. גם הפוליטיקאי, כמוך, יש לו אישה בבית, שרוצה שהוא יביא לחם הביתה, אז מה לו להעמיד דעות ועקרונות שיעלו לו במקומו בכנסת?!

היתה לך הזדמנות לעמוד על עיקרון. ויתרת.

לגיטימי.

אבל גם כל השאר ככה...

ויתרת. הלכת. היה לך קשה. קשה במדינה וקשה עם זוגתך.

באמת לגיטימי, ושכל אחד יחיה איפה שבא לו.

אבל אידיאליסט, אתה לא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני בעד מישהו שהוא לא סלב, לא פוליטיקאי מושחט, לא בטחוניסט, לא אידיוט, ולא בהמה.

מי שמוצא אחד כזה, איש פשוט, ממעמד הביניים, שחי בדירה בראשון לציון, עם שני ילדים קטנים - לו אני אצביע.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני בעד מישהו שהוא לא סלב, לא פוליטיקאי מושחט, לא בטחוניסט, לא אידיוט, ולא בהמה.

מי שמוצא אחד כזה, איש פשוט, ממעמד הביניים, שחי בדירה בראשון לציון, עם שני ילדים קטנים - לו אני אצביע.

וואלה זה בדיוק אני! תצביע לי!

אני מבטיח להרשות שינויי מבנה כמה שאתה רוצה ברכב :-P

עז יפנית בסלעים

yahav.biz | mineralz.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...