Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואו. השרשור הזה מראה לי כמה ליגיונרים יש לנו מעבר לים.

לא ידעתי כלל שחלק בלתי מבוטל מחברי הפורום ירדו מהארץ.

אני מקווה שבקרוב אצלי. הרגשת המיאוס פה במדינה עברה כל גבול, כמה אפשר לחרבן על האזרח הקטן?

במקרה הכי גרוע, תמיד אפשר להשאר בארץ ולהפוך לחרדים ולהתחיל להפסיק לדאוג כי המדינה בחסותו של אלי ישי, תדאג לי

מאותו רגע (כל הכבוד לאלי ישי, הלוואי והיה אחד בדמותו לציבור החילוני שידאג לו).

Twincharger Stratified Injection

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלא תבינו אותי לא נכון, לא צומח פה כסף על העצים, אני נוהג בסוזוקי ויטארה שנת 95 עם גיר חורק שלא נשאר בהילוך עם עוזבים את הגז שחבר שלי נתן לי כדי שהוא לא יצטרך להסיע אותי וגר בבית של מישהו כי אני לא מצליח למצוא דירה להשכיר, אני לא יושב כל היום בבריכה ושותה מרגריטות, אני עובד קשה, אבל אני יודע שהמעסיק שלי משלם לי שכר הוגן, שהמדינה לא מזיינת אותי במיסים, שלחברת הסלולר אני משלם 40 דולר בחודש ומדבר וגולש בטלפון כמה שבא לי ואם אני רוצה לקפוץ לאכול במקדונלד'ס, זה יעלה לי בדיוק 40 דקות עבודה (שאני מקבל כשאני בהפסקת צהריים).

טוב נו, אז קצת יותר ממשפט אחד :roll:

אם אלו התנאים שלך בחו"ל ואתה חש שאשכרה הצלחת, הגיע הזמן (לדעתי בלבד) לעשות בדק בית.

יש לך רכב ישן חצי בקבר, אין לך דירה ואתה גר אצל מישהו, אתה עובד קשה ומשלם 160 שקל בחודש לחברת הסלולר ועדיין לא מצליח להנות מאיזו מרגריטה מזדמנת על שפת הבריכה.

התנאים בישראל, עבור חלק גדול מהשכירים ובעלי המשפחות, דומים ואף טובים משלך. העיקר שאתה מבסוט. הצלחת.

נכון, אתה לא סובל ממיסים מופקעים, משכנתא קוברת ומקדונלדס (השם ירחם) במחיר של שעת עבודה.

אבל מה חוץ מזה הרווחת ? תנאי המחייה שלך ממש לא נראים כמו התגלמות החלום האמריקאי. צריך להיות קצת יותר מ2 ידיים עובדות על מנת להשיג משהו בחיים ואת זה ניתן לעשות גם פה עם קצת ראש ותכנון. אכן, מדינת ישראל היא מדינה קשה וקשה מאוד להתקיים פה בכבוד, אבל זה אפשרי.

מי שיש לו אידאולוגיה שנוגעת לחשיבותה של מדינת ישראל, ישאר פה ויתכנן את חייו כך שגם אם קשה, יהיה אפשר להרוויח.

אתה, וכמו רבים מחבריך לפורום העדיפו "לברוח" מפה, במקום אולי לנסות ולשנות (ראה ערך צרפת, בריטניה, יוון).

בסופה של מאה סוערת רבים הבינו את חשיבותה של מדינת ישראל. כנראה שחצי מאה של שקט יחסי כנגד היהודים מחקה לחלוטין היסטוריה שלמה. האנטישמיות בעולם קיימת ולדעתי האישית אף תתחזק. החיים בצל האנטישמיות בקנדה ובארה"ב, לדעתי, יהיו קשים יותר גם אם יהיה לכם פנטהוז יוקרתי עם בריכה ורכב חדיש.

אטאיסטים או לא, כולם יראו בכם יהודים אם תרצו או לא. אני ורבים כמוני, אנשים בעלי אידאולוגיה שתומכת במדינת ישראל, נעבוד קשה ונסבול תחת משטר גזלן כמו משטר נתניהו. הלוואי ובעתיד נצליח לגרום למשהו כאן להשתנות ולכם, היורדים, לחזור לישראל. אך לדעתי, אם כולנו נהיה כמוכם, נחזור לימי החרדה של שנות העשרים והשלושים במאה הקודמת, רק בלוקיישן אחר.

איל אני חושב שאתה רואה את זה מהמקום הלא נכון.

זה לא שלא בזין לשמר. זה אובדן כל יכולת לשמר. כל שבוע אני חושב אם אני חוזר לארץ, אני יכול לפעול לשנות משהו, ואני לא רואה איך (אולי כי אני לא יודע איך).

הממשלה לא מקשיבה לאזרח הקטן, ממשיכה לתת לחרדים הכל (כנראה שגם את הביטוח הלאומי שאני עדיין משלם), ולוקחת מעט מהחופש שיש בכל תחום אפשרי.

אני לא מחפש מחיר דירה יותר זול בארה"ב (או באירלנד) וגם אם היה לי את הכסף לא בטוח שהייתי קונה דירה באירלנד.

אל תשכח שאתה נמצא במצב כלכלי יותר טוב מהרבה אנשים והרבה יותר קל לדבר ממקום גבוה או לא להרגיש את המחנק מהמקום הזה.

כשעזבתי לא עשיתי את זה בשביל מקצוע או כסף ותואר מעולם לא היה לי. פחדתי לעזוב. היום אני פוחד לחזור.

תחפור מספיק עמוק בבור הזה שנקרא הממשלה ותמצא דרכים להשפיע.

בסופו של דבר זה משטר דמוקרטי, גם אם לא המוצלח ביותר, בדיוק כמו במקומות הנחשקים שלכם ברחבי העולם.

איל, בדיוק כמוני, מסתכל על המצב בראייה ציונית אידאולוגית, לא בטובות הנאה אישיות כמוכם.

אין לי בעיה עם אף אחד שילך לחפש את עצמו בחו"ל. יש לי בעיה עם זה שההיסטוריה נראתה בדיוק כמו הימים האלו בהם העם היהודי שכח את מקורותיו ואת ייחודו והלך לחפש עצמו באירלנד וקנדה עד שמסכת התעללויות של איש אחד קטעה להם ולילדיהם את החיים ברגע. אם מישהו מכם, אגב, רואה את הטיעון שלי ומגחך על "יהדותי" (שהרי עוד יום כיפור, כופר צבוע שכמותי), אני מתכוון ליהדות כלאום, לא כדת.

אם אתם מאמינים שחייכם יהיו יותר טובים בחו"ל - בבקשה. אישית, אני מאמין שזוהי אשליה זמנית בלבד. לכן אני כל כך חרד לעתידה של מדינת ישראל.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אלון, שוב, לא עזבתי כי חשבתי שרע לי אלא רק בגלל שחברה דאז ואישתי היום קיבלה הזדמנות לנסות בחו"ל ואני עקבתי אחריה. אני כבר 5 שנים פה וכשעזבתי לא היה כל כך רע בארץ.

דיברת על שינוי. אתה עושה משהו כדי לשנות את המצב? (לא שואל בציוניות).

ודרך אגב הנושא של השואה כפי שאתה יודע לא קרה בכל העולם (והלוואי ולא היה קורה בכלל) ולא היתה בכלל מדינת ישראל, אז לא היה בית אחד ליהודים.

אני לא יושב פה בחו"ל וצוחק על מי שנשאר בארץ. אני במצבי היום לא יודע כל כך איך להסתדר בארץ מבחינת עבודה (גם בגלל שהאופי שלי הוא לא ישראלי טיפוסי). יש גם סיכוי טוב שכיום אני לא יכול לחזור ולעבוד באותה עבודה, כי אין לי תואר ובארץ זה הרבה יותר חשוב מפה מסיבות כאלו ואחרות.

אני לא מבקש שהמדינה תעזור לי כמו שלא ביקשתי באירלנד עזרה מהמדינה, מעולם לא קיבלתי אבטלה, אבל לפני אידאולוגיה ציונות וכו' יש לי את הצורך הבסיסי להתקיים ולחיות בכבוד ועד שאני לא אמצא דרך לעשות את זה גם בארץ (גם לי וגם לאישתי), תהיה לי בעייה לחזור.

וזה עוד לפני מה יהיה כשיהיו ילדים, החינוך בארץ וכו'.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם
אלון, שוב, לא עזבתי כי חשבתי שרע לי אלא רק בגלל שחברה דאז ואישתי היום קיבלה הזדמנות לנסות בחו"ל ואני עקבתי אחריה. אני כבר 5 שנים פה וכשעזבתי לא היה כל כך רע בארץ.

דיברת על שינוי. אתה עושה משהו כדי לשנות את המצב? (לא שואל בציוניות).

בדברים שנוגעים לי אני עושה. אולי יקראו לזה אגואיסטיות, אבל אלו החיים. ישנם קבוצה של מיליון ומעלה אנשים ממעמד הביניים במדינת ישראל שבקיץ שעבר ניסו להרים את הכפפה ולשפר את איכות החיים שלהם. הם לא ברחו מהמדינה. הם ניסו לשנות. הייתה להם אז הצלחה חלקית אך רגיעת המחאה הפכה את הקערה על פיה והמצב חזר לקדמותו. לדעתי מחאה אמיתית, ללא שירי שלמה ארצי ודני סנדרסון על במת מתחנחנים ומשתמטים באמצע עיר הבועה, מחאה שהופכת לאקט בידורי, אלא מחאה כואבת ומשתקת מדינה שלמה, יכולה לעשות דבר או שניים. אם נותנים לכמה חברה, עצלנים, משתמטים שכמה חודשים לפני זה בכלל הפגינו נגד ה"כיבוש" ובו בעת ידידיהם למחאה מפגינים נגד הנטל של המתגייסים, דבר לא יקרה כי זה הופך מיד לפוליטי. המחאה בקיץ שעבר חשפה את פני הציבור הישראלי כולו כשממחאה שכואבת לכולנו הפכה למחאת פרטיים פוליטית מקצה אחד לשני שבראש סדר העדיפויות שלהם עומדים בכלל רעיונות פוליטיים אלו ואחרים.

ודרך אגב הנושא של השואה כפי שאתה יודע לא קרה בכל העולם (והלוואי ולא היה קורה בכלל) ולא היתה בכלל מדינת ישראל, אז לא היה בית אחד ליהודים.

הוא לא קרה בכל העולם. למזלנו. אך במקום שזה קרה האנטישמיות עוד איכשהו נחלשה. בשאר העולם ובייחוד במקומות שהיהודים הישראלים כה אוהבים להתיישב, זה רק הולך וגובר.

אז, כפי שאמרת, לא היה בית אחד ליהודים. היום, כשישנו, הוא מתפוגג על רקע הרצון לחיים קלים כמה שאפשר.

איפה אתה רואה את הסיפור הזה נגמר תוך כמה עשרות שנים ? מותה של מדינת ישראל ותקומתם של יהודים שחיים בכבוד בארצות אחרות ? אני רואה את זה אחרת לגמרי, אבל בהחלט יכול להיות שאני דביל שעבר שטיפת מוח.

אני לא יושב פה בחו"ל וצוחק על מי שנשאר בארץ. אני במצבי היום לא יודע כל כך איך להסתדר בארץ מבחינת עבודה (גם בגלל שהאופי שלי הוא לא ישראלי טיפוסי). יש גם סיכוי טוב שכיום אני לא יכול לחזור ולעבוד באותה עבודה, כי אין לי תואר ובארץ זה הרבה יותר חשוב מפה מסיבות כאלו ואחרות.

אתה חושב שרק ישראלי צעקן ושקרן יודע להשיג עבודה ? או שאני טעיתי בפירוש הדברים שלך ?

אני לא מבקש שהמדינה תעזור לי כמו שלא ביקשתי באירלנד עזרה מהמדינה, מעולם לא קיבלתי אבטלה, אבל לפני אידאולוגיה ציונות וכו' יש לי את הצורך הבסיסי להתקיים ולחיות בכבוד ועד שאני לא אמצא דרך לעשות את זה גם בארץ (גם לי וגם לאישתי), תהיה לי בעייה לחזור.

כולנו מעוניינים, אם בראש סדר העדיפויות ואם קצת פחות, באיכות חיים גבוהה. זה לא סותר את החיים במדינת ישראל, קשה ככל שיהיה. שוב, אני לא תוקף אותך על החלטתך לעזוב את הארץ. זוהי זכותם של כל איש ואיש. אני מביע את הצער שלי על זה.

וזה עוד לפני מה יהיה כשיהיו ילדים, החינוך בארץ וכו'.

תגובתי.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
גם אני מצטער שאנשים עוזבים, זה כל העניין.

אולי יבוא מתישהו ישה ויעזור לי להסביר לכם שבלי הדבר הזה שנקרא ״ציונות״ ו״ערבות הדדית״, רובכם לא היו בכלל נולדים.

להשאיר את המדינה לחרדים אומר שלא תהיה מדינה עוד דור או שניים. ואז להיכן יברחו הילדים שלכם? רק אל תגידו לי שזה לא יכול לקרות בעידן האינטרנט כי בסוריה הולך טבח מזעזע שלא מזיז לאף אחד.

אבל אולי זה גורלנו, מידי כמה דורות להישמד כדי שהנכדים של אלה שעזבו למדינות אחרות יבואו להקים פה מחתרת ולמות למען המדינה שהוריהם, לא היה בז*ן שלהם לשמר, כי קל יותר לקנות דירה בארה״ב...

... או שבחלק המאוחר של המאה ה21 קבוצות אתניות ודתיות יהיו בעלות משקל זניח והנכדים שלנו כבר לא יגדירו עצמם כיהודים, אלא משהו אחר. ההיסטוריה מראה, באופן חד משמעי, שזה הכיוון אליו אנו הולכים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

למה ששבטיות, שמאפיינת את האנושית משחר קיומה, תתבטל במאה הנוכחית? כך זה היה בין שבטי ציידים ולקטים, וכך זה היום בין עמים, מדינות ודתות. ועם ההתקדמות הטכנולוגית הדבר היחיד שמשתנה הוא צמיחת היקפי הסכסוכים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
... או שבחלק המאוחר של המאה ה21 קבוצות אתניות ודתיות יהיו בעלות משקל זניח והנכדים שלנו כבר לא יגדירו עצמם כיהודים, אלא משהו אחר. ההיסטוריה מראה, באופן חד משמעי, שזה הכיוון אליו אנו הולכים.

לפני שנים נכתב על ידי פוקוימה ספר בשם קץ ההיסטוריה. מאידך נכתב על ידי הנטינגטון ספר בשם התנגשות הציויליזציות.

בינתיים הנטינגטון קרוב יותר למציאות. בנוסף למאבק בין תרבויות, יש גם מאבקים תוך תרבותיים.

יוגוסלביה התפרקה. ברית המועצות, צכוסלובקיה.

בקנדה השלווה התחזקו הבדלנים הצרפתים בבלגיה הקרע בין פלמים וולונים גדל. בספרד- קטלוניה. מעונינת ביתר אוטונומיה.

כמובן, יש עוד.

אתה מניח התפתחות של ראציונליזם? לכל גל יש גל שכנגד.

זכותך כמובן לשער השערות. אך לטעון" ההיסטוריה מוכיחה ש" זה פשוט לא רציני ומעיד על אי הכרת ההיסטוריה.

איני יודע אם אתה נשען על ידע מוטעה לקבלת החלטות או מחליט החלטות ואז מתאים אליהם נתונים. כך או כך, זה לא עובד ולא בפעם הראשונה.

פורסם
לפני שנים נכתב על ידי פוקוימה ספר בשם קץ ההיסטוריה. מאידך נכתב על ידי הנטינגטון ספר בשם התנגשות הציויליזציות.

בינתיים הנטינגטון קרוב יותר למציאות. בנוסף למאבק בין תרבויות, יש גם מאבקים תוך תרבותיים.

יוגוסלביה התפרקה. ברית המועצות, צכוסלובקיה.

בקנדה השלווה התחזקו הבדלנים הצרפתים בבלגיה הקרע בין פלמים וולונים גדל. בספרד- קטלוניה. מעונינת ביתר אוטונומיה.

כמובן, יש עוד.

אתה מניח התפתחות של ראציונליזם? לכל גל יש גל שכנגד.

זכותך כמובן לשער השערות. אך לטעון" ההיסטוריה מוכיחה ש" זה פשוט לא רציני ומעיד על אי הכרת ההיסטוריה.

איני יודע אם אתה נשען על ידע מוטעה לקבלת החלטות או מחליט החלטות ואז מתאים אליהם נתונים. כך או כך, זה לא עובד ולא בפעם הראשונה.

הקמת האיחוד האירופי וקץ הסכסוכים עם גרמניה, גלי ההגירה מאסיה ודרום אמריקה לארה"ב, קץ הסכסוך בבריטניה, ההצטרפות של חלק מדינות הבלוק הסובייטי לאיחוד האירופי ונאט"ו. אתה בטוח שאני זה מבין שנינו שלא מכיר את ההיסטוריה?

ובנתיים, ההיסטוריה מוכיחה בדיוק את מה שטענתי: יש פיחות במעמד הכנסיה (וגם היהדות האורתודקסית), עם עליה עקבית בשיעור האתאיסטים והפרדה חזקה יותר בין דת ומדינה. כמובן שמנגד יש גם איסלאם קיצוני, יהדות חרדית וכו' אבל זה לא רלוונטי לדיון. הדיון הוא חשיבות ההגדרה הדתית בקרב אזרחי המערב בעוד 30-40 שנה, ואני טוען שזה הרבה פחות רלוונטי משזה היה פעם*.

* עכשיו יקפוץ איזה אינטליגנט ויספר על זה שגם אמרו את זה לפני היטלר וכו'. אז מעתה ועד עולם נכלכל צעדינו לפי האג'נדה הנאצית?

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

כן, אני בטוח למדי שאני מכיר הסטוריה טוב ממך.

לאיחוד האירופאי לא חסרות בעיות בכל אופן, כן. שמעתי עליו.

באירלנד עדיין יש בעיות, כרגע יש בוערות יותר, אך קרע דתי ממשיך.

ברצות הברית נוצרות תת תרבויות שונות, חלקן מתערות. חלקן נסגרות. ויש גם ימין לבן קיצוני.

על ארנסט גלנר ואנטוני סמית שמעת? בדוק מי הם.

המדינה המודרנית[ כהכללה] חשבה שתתגבר על רב תרבותיות באמצעות ליברליזם ודגש על פרטים במקום קבוצןת. לא ממש צלח.

אפילו בבריטניה גופא יש בעיות.

לא נכנס לדרום אמריקה, לאינדיאנים . לא לאפריקה, לא למדינות ערב. לא חסר.

אני לא נוהג להשתמש בלשון בוטה ולכן אגיד לך בעדינות. אתה רחוק משחייה בחומר.זה נכון כאן. זה נכון בשרשורים רבים נוספים.לא נורא לא להיות בקיא, אך אתה סבור שאתה כן ואף מורה שגיאותיך לאחרים. ומבסס על כך מסקנות.

פורסם

כמה שרשורים אפשר לפתוח בנושא הזה ?

הנה הסיכום שלי, אשתדל לא לחפור הרבה:

נכון, חרא פה, אפילו ממש חרא. אבל...

כאן יש לי את המשפחה שלי ואת החברים שלי. כאן אני יכול להתקשר ביום שלישי ולהגיד להם לבוא אלי לבירה ולליגת האלופות ולקלל איתם ביחד בעברית וגם לדבר על כמה חרא פה ביחד.

קשה להשיג פה חלקים למכוניות אספנות אבל רק כאן יש את חיים שביום שישי באים אליו, שותים שנדי קר ומתקנים ביחד את האוטו...

אז נכון, באירופה הייתי יכול ללכת למשחק ליגת האלופות, בארה"ב יש בסופר בשר הרבה יותר טוב וזול ויש עוד אינספור דוגמאות.

אבל, עם מי הייתי הולך לליגת האלופות ? עם מי הייתי עושה על האש ? אולי היו לי מלא חלקים לאופל, אבל עם מי הייתי יוצא לטיולים ?

כאן גדלתי, כאן חברי הילדות שלי וכאן משפחתי, וכמה שטוב במקומות אחרים, בכל מקום יש חרא. כל עוד רוב החברים שלי ורוב המשפחה שלי פה, אני רואה את עצמי פה, בחרא שלי.

זו הסיבה שלי להישאר פה. לא מעניין אותי יהדות, ישראליות, שואה, גבורה... לא מעניין אותי, אני למדינה נתתי את מה שהייתי חייב בצורה הטובה ביותר. עכשיו אני פה מהסיבות הכי בסיסיות ופשוטות.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
אם אלו התנאים שלך בחו"ל ואתה חש שאשכרה הצלחת, הגיע הזמן (לדעתי בלבד) לעשות בדק בית.

יש לך רכב ישן חצי בקבר, אין לך דירה ואתה גר אצל מישהו, אתה עובד קשה ומשלם 160 שקל בחודש לחברת הסלולר ועדיין לא מצליח להנות מאיזו מרגריטה מזדמנת על שפת הבריכה.

התנאים שלי הם לא טובים בלשון המעטה. מה שאני מנסה להגיד זה שאנשים לא עוזבים את הארת כדי לקטוף כסף מעצים.

אני רק מעט יותר מחצי שנה נמצא כאן ועובד קשה על לשפר את המצב, אין זמן למרגריטות.

ועם כל זה, אני לא מרגיש את המחנק הנוראי שהרגשתי בארץ.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
כן, אני בטוח למדי שאני מכיר הסטוריה טוב ממך.

...

אני לא נוהג להשתמש בלשון בוטה ולכן אגיד לך בעדינות. אתה רחוק משחייה בחומר.זה נכון כאן. זה נכון בשרשורים רבים נוספים.לא נורא לא להיות בקיא, אך אתה סבור שאתה כן ואף מורה שגיאותיך לאחרים. ומבסס על כך מסקנות.

בארה"ב יש נשיא שחור. ימין לבן וקיצוני היה תמיד. בבריטניה אף אחד כבר לא מתפוצץ. כנ"ל לגבי המחתרת הבאסקית. אני לא מאמין ברב תרבותיות, והיא גם לא נחוצה: הגלובליזציה מובילה לחד תרבותיות חילונית וליברלית, ע"ע עמק הסיליקון.

אולי אני לא שוחה בחומר, אבל אתה טובע. אין לי מושג מי אתה ומה הרקע שלך אבל כל מה שהבאת היה גיבובים סתומים ברמה של name dropping. אשמח אם תסב לי את תשומת ליבי לכל מקום ומקום בו אני טועה, אשמח ללמוד דברים חדשים. לצערי לא נראה שיש לך מה ללמד.

פורסם

קשה ללמד עולמות תוכן שלמים בהתכתבות בפורום רכב.

קשה אף יותר למישהו שחושב שהוא יודע הכל.

האמירה שלך על רב תרבותיות מעידה שאינך מבין דבר וחצי דבר בנושא.

התפיסה שלך שההיסטוריה מתקדמת בקו אחד והאדם נמצא בהתקדמות מתמדת לכיוון ראציונאלי, חילוני, מדעי ומתקדם

היא תפיסה נאיבית- ילדותית. המלומדים האחרונים שהחזיקו בכך חשבו כך לפני הרבה יותר מחצי מאה.

אני טובע?

גסות הרוח שלך אינה מכסה את בורותך

תתפלא, גם אני מכיר את הטיפ שאומר שאם אין לך נימוק משכנע, אז תצעק בתור תחליף.

דבריי הם גיבובים סתומים למי שאינו מבין דבר וניים דרופיניג למי שאינו בקיא.

גל הגלובליזציה שאנו חווים כעת ,אינו הראשון. אחד הגלים הבולטים בכיוון זה נשבר ב1929.

אני מאבד עניין, אז אסכם: אני מניח שאתה טוב בתחומים מסוימים. זה גורם לך לחשוב שאתה טוב בכולם, או לחילופין שאחרים טיפשים מדי מכדי להיות מודעים לטעויותיך. זה לא עובד.

יש תחומים בהם אני בור. איני גאה בכך, אך אינני מתחזה להבין במה שאני לא.

למי שמבין דבר או שניים, אתה מציג עצמך באור מסוים.

אין לי בעיה ללמד מי שרוצה ללמוד. אם תרצה, אעיר לך גם בעתיד וזאת בתנאי שתודה לי במקום להגיב במטחיי סרק. גם אני אשמח ללמוד ממך. בתחומים בהם אתה באמת מבין.

ערב טוב.

פורסם
בארה"ב יש נשיא שחור. ימין לבן וקיצוני היה תמיד. בבריטניה אף אחד כבר לא מתפוצץ. כנ"ל לגבי המחתרת הבאסקית. אני לא מאמין ברב תרבותיות, והיא גם לא נחוצה: הגלובליזציה מובילה לחד תרבותיות חילונית וליברלית, ע"ע עמק הסיליקון.

תשמע יש לך חור ע-נ-ק בידע לגבי ארה"ב נראה לי...

הגלובליזציה מובילה לקיצוניות, אתה מתאר צד אחד אולם הצד השני זה מה שנמצא בין שתי החופים של ארה"ב.

שם יש שמרנות קיצונית על גבול בורות בלתי נסבלת כולל הכחשת האבולוציה, התנגדות להפלות על בסיס טיעונים דתיים, התהדקות דתית, שנאת הזר, שנאת השונה, בורות מדהימה לגבי מה קורה במקומות אחרים בעולם וכו'

האוכלוסיה בארה"ב לפחות 50 אחוז ממנה לא מיוצגת על ידי התיאורים שנתת.

עמק הסיליקון לא מייצג אפילו 5 אחוז מאוכלוסית ארה"ב וזה עצות שאתה בכלל חושב ככה.

נשיא שחור נבחר בארה"ב בגלל שאחוזים נכבדים באזורים כפריים בוחרים מסיבה לא מובנת לא להצביע והם האוכלוסיה השמרנית בעוד בצורה מסורתית האוכלוסיה בערים היא ליברלית יותר אבל בטח לא עד כדי כך כמו שאתה חושב.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

נכון, חרא פה, אפילו ממש חרא. אבל...

כאן יש לי את המשפחה שלי ואת החברים שלי. כאן אני יכול להתקשר ביום שלישי ולהגיד להם לבוא אלי לבירה ולליגת האלופות ולקלל איתם ביחד בעברית וגם לדבר על כמה חרא פה ביחד.

קשה להשיג פה חלקים למכוניות אספנות אבל רק כאן יש את חיים שביום שישי באים אליו, שותים שנדי קר ומתקנים ביחד את האוטו...

אז נכון, באירופה הייתי יכול ללכת למשחק ליגת האלופות, בארה"ב יש בסופר בשר הרבה יותר טוב וזול ויש עוד אינספור דוגמאות.

אבל, עם מי הייתי הולך לליגת האלופות ? עם מי הייתי עושה על האש ? אולי היו לי מלא חלקים לאופל, אבל עם מי הייתי יוצא לטיולים ?

כאן גדלתי, כאן חברי הילדות שלי וכאן משפחתי, וכמה שטוב במקומות אחרים, בכל מקום יש חרא. כל עוד רוב החברים שלי ורוב המשפחה שלי פה, אני רואה את עצמי פה, בחרא שלי.

כל מילה זהב. :mm_yeah:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תוכן חדש...