Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנשים פשוטים לא מנהלים מדינות. פוליטיקאים ובירוקרטים, כן. הרוב הוא עדר, והעדר למצח יהיה מובל בידי רועה. אני עד מחכה לבחירות הבאות לפני החלטת החלטות. הטיול בארה"ב היה די מאיר עיניים, לטוב ולרע.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
פרנקוס, מכרת את האידיאלים שלך, רק בשביל לא להרגיז את זוגתך, והלכת לרבנות להתחתן.

אין פה מקום לבוא ולדרוש מפוליטיקאים שיקריבו את הנוחות שלהם, היכן שאתה לא עומד על העקרונות שלך.

קודם כל, עוד לא עשיתי את זה.

הנישואין יהיו עם רב שהוא קרוב משפחה שלי, שבלי קשר לדת אני מכבד אותו.

הוא חרדי מחו"ל, כלומר בן אדם שעובד ביומיום בעבודה מסודרת ומפרנס את המשפחה שלו, ובנוסף הוא גם רב של הקהילה.

ההתנהלות לא תהיה מול הרבנות, אלא תאושר על ידי הרבנות, כשכל ההתנהלות תהיה פה בחו"ל ואני לא צריך להתעסק איתם.

זה לא עניין של אידיאלים בקטע הזה כי הם (הרבנות) לא ממש מעניינים אותי.

אני יכול להתגמש במה שלא אכפת לי ואני לא מתחתן בשביל שהרבנות תכיר בי, אלא בשביל להיות עם אשתי ולהצהיר לכולם שאני נשוי.

הרב יודע שאני אתאיסט מיליטנטי ויודע שאני מתעב את המוסדות החרדים, אבל מבחינתו זה לא משנה כי הוא מחתן אותנו לפי ההלכה.

פורסם
אני בעד מישהו שהוא לא סלב, לא פוליטיקאי מושחט, לא בטחוניסט, לא אידיוט, ולא בהמה.

מי שמוצא אחד כזה, איש פשוט, ממעמד הביניים, שחי בדירה בראשון לציון, עם שני ילדים קטנים - לו אני אצביע.

זה נראה כאילו שלי מתאימה לך, למעט שכנראה יש לה קצת יותר כסף ממה שאתה מחפש - אבל אולי זו ערובה לכך שהיא תהיה פחות תלויה בעשירים ממנה. על כל פנים, זה לא דיון פוליטי ואני לא מביע תמיכה בה, אני רק מציין שיש כאלה, שעדיין לא הושחתו - או שלפחות עדיין אין עדויות לכך...

OFFTOPIC: אני מניח שיש כאלה גם במקומות אחרים, נניח מרצ, אבל הם כל כך לא רלבנטים לדיון הזה, ועוד הולכים ופוחתים, שלא הזכרתי אותם.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני מסכים עם האמירה של ר שהיא כנראה התלית הכי פחות מלוכלכת בעסק. אבל ככל הנראה היא גם תלית שמעולם לא הוצאה מהארון ולכן היא חוותה מפלה כפי שהיא חוותה. כנראה שרק על סמך זה לא יצביעו לה. אני אישית כן היית, אבל אני בספק אם יש לה סיכוי. כרגע הרע במיעוטו יהיה ככל הנראה לפיד.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

הנקודה שדן מרגלית מנסה להעביר נבלעת בעכירות המילולית של המאמר הזה. הרי גם אם שיעור היורדים יוכפל, וגם ישולש, לא תהיה שום סכנה דמוגרפית ליהדותה של מדינת ישראל. המאבק הוא לא על קיום המדינה, ולא על יהדותה, אלא על צביון ההנהגה שלה, ודן מרגלית לא מספיק כנה וישר בשביל לכתוב את זה ביותר מחצי משפט ברבע פסקה.

ישראל מאז ומעולם הגדירה עצמה כמדינה יהודית מחד וכחברה בקונפליקט קיומי מאידך, ובאמצע ריק. ישראל מעולם לא אימצה אג'נדה חברתית, מעבר לתחושת הנשיאה הקולקטיבית בנטל. כיום, כשהקונפליקט הקיומי נמוג מחד, ואצל רבים תחושת השייכות ליהדות נמוגה מאידך, לא נשאר באמצע דבר.

הרי אם אני אפרוט את ההגדרה העצמית שלי ל10 נקודות, היהדות לא תהיה אחת מהן - אז מה יכולה להציע לי מדינה שזה כל מה שמתנוסס על דגלה?

אני רוצה לחיות את החיים שלי במדינה חילונית, מתקדמת, עם זכויות אזרח חזקות וממשלה חלשה. זו לא יכולה להיות ישראל.

מטרת מדינת ישראל היא לספק בית לאומי ליהודים - חרדים, מתנחלים, מסורתיים, דתיים, אשכנזיים ומזרחיים ואפריקאים. ברור שכחלק מהמטרה הזו, ובשם הקיום המשותף, מוקרבים ערכים אזרחיים אחרים; למשל, ההומוגניות החברתית, שירותי הרווחה לאזרח וחופש הדת. למי שרוצה לחיות בסתם מדינה, ולאו דווקא אחת יהודית, לישראל יש מעט להציע.

אז דן מרגלית וכועס על היורדים שהם השאירו אותו עם החשבון ולא נשארו בשביל לשאת בנטל. שיכעס. היהדות החילונית רק הקימה ובנתה את היסודות בשביל היהדות הדתית והמשיחית שתשתלט על מוסדות המדינה בהמשך, בחסות הדמוגרפיה. אין בזה פסול, זו הדמוקרטיה; שלטון הרוב.

האליטה של דן מרגלית, ועל כך יוצא קצפו, תתמוגג לאיטה כשבניה עוזבים למדינות אחרות ואת מקומה יתפסו טיפוסים אחרים, אולי ילדיהם של עובדי נמל ואולי בניהם של רבנים מקובלים. דן מרגלית מנסה לשמר את שהיה ולא מבין שזה קרב אבוד. ילדיהם וילדי ילדיהם של חבריו, שיתחנכו באווירה גלובלית וליברלית ולא ירגישו קרבה לדת יפתחו קריירות במקומות רחוקית ויעזבו את הארץ, כי זו לא תהיה הארץ שלהם.

אף אחד לא חייב לו דבר. הוא עשה את הבחירות שלו, והדור הבא יעשה בחירות אחרות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

שום אפשרות פוליטית לא תסדר פה את החיים ותהפוך אותם לנסבלים. כשיוקר המחייה יסתדר כאן, החרא הבא שיצוף זה הקיצוניות הימנית (ואולי גם השמאלנית, זה נתון לשיקול דעתכם), הקיצונות החרדית והכפייה הדתית. זה אף פעם לא ייגמר.

החלום שלי לרדת מהארץ הוא בעיקר בגלל המנטליות הישראלית, כי עם תופעות כמו יוקר מחייה אצטרך להסתדר בהרבה מארצות העולם (במיוחד באופציות היחידות שעומדות מולי שהן אוסטרליה/קנדה) אבל שם לפחות יש כבוד לאנשים והתחושה הכללית היא שיש שם כמה אנשים טובים מבין כל החארות. כאן גם לזה בלתי אפשרי להאמין כשבבוקר אחד שאתה מחייך לכולם מתוקף נחמדותך ואותם אנשים בכל זאת רוטנים וצועקים עליך כאילו מינימום רצחת להם את הילד כשבטעות דרכת עליהם בחוסר תשומת לב. נשבר מהמנטליות הישראלית שלנו.

פורסם
קודם כל, עוד לא עשיתי את זה.

הנישואין יהיו עם רב שהוא קרוב משפחה שלי, שבלי קשר לדת אני מכבד אותו.

הוא חרדי מחו"ל, כלומר בן אדם שעובד ביומיום בעבודה מסודרת ומפרנס את המשפחה שלו, ובנוסף הוא גם רב של הקהילה.

ההתנהלות לא תהיה מול הרבנות, אלא תאושר על ידי הרבנות, כשכל ההתנהלות תהיה פה בחו"ל ואני לא צריך להתעסק איתם.

זה לא עניין של אידיאלים בקטע הזה כי הם (הרבנות) לא ממש מעניינים אותי.

אני יכול להתגמש במה שלא אכפת לי ואני לא מתחתן בשביל שהרבנות תכיר בי, אלא בשביל להיות עם אשתי ולהצהיר לכולם שאני נשוי.

הרב יודע שאני אתאיסט מיליטנטי ויודע שאני מתעב את המוסדות החרדים, אבל מבחינתו זה לא משנה כי הוא מחתן אותנו לפי ההלכה.

חלש מאוד, יוסי, חלש מאוד. הסתכלת בעיני האופל, ובחרת לכרוע ברך בפניו. מכרת את מערכת היחסים שלך למכונה האורתודוקסית, וכל מה שנשאר לך זה תירוצים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אם לחזור לרגע למאמר של מר מרגלית , אני מוצא אותו קצת בכייני ..

:idea:

אין מה לעשות חביבי, כסף וכוח מסובבים את העולם , יהיה לך כסף - תהיה שווה , לא יהיה לך כסף - ידרכו עליך, יילעסו אותך ויירקו אותך בשניות ; אני לא אומר ש-Money makes the man , אבל זה המצב . תפנים.

יש כאן אפס יכולת להינות מאיכות בישראל - וזה בכל תחום אפשרי:

רוצה לנהוג ברכב איכותי יחסית ? נגיד , פולקסוואגן פאסאט , תשלם הרבה , על הרכב , על הביטוח שלו וכו' - יותר מאחיו היפני לאותו סגמנט, משמע תצטרך להיות בעל מעמד כלכלי טוב יותר - 190 אלף מינימום (לפני מבצעים וכאלה) לגרסה הזולה ביותר , לעומת 160 וקצת על B4 למשל ..

רוצה ללבוש בגדים איכותיים יחסית ? נגיד מכנסי בד של בילאבונג (או למתגנדרים מביננו: דניאל הצ'טר או קאמל) ? תשלם הרבה מאוד אלא אם כן תקנה בסוף עונה כשיש מבצע , אחרת , לך תקנה ביגוד פח במשביר ..

רוצה לאכול טוב יותר ? נגיד אוכל אורגני ? גבינות טובות ומשובחות ? בשר מעולה ? אז אחרי שתלך ותחפש מקומות מיוחדים לקנות את זה כי זה לא פאקינג כשר תמיד (לאו דווקא כי יש סיבה) - אתה תשלם על זה כפליים או פי מי יודע כמה .. (סירופ מייפל קנדי אמיתי - 250 מ"ל ב40+ שקלים לעומת הזבל הכימי של אפיכל שעולה רבע מזה עבור כפול בכמות)...

אם להתייחס לנקודה שמדובר פה בפורום רכב: לא ייתכן שבחו"ל יהיו מפגשי מכוניות קבועים של רכבי ספורט עם שיפורי מנוע וקוסמטיקה ואודיו , וכאן בישראל רק בגלל שרכשת GOLF GTI כל שוטר תנועה (שיידע לזהות אותה כמובן..) ישר יסתכל עליך עקום וזה לפני החבר'ה שמבקרים אצל האמנים מTIG-ART ... יש ברשת בלי סוף תמונות על אנשים שמשמרים ומשפרים מכוניות ברמת הטירוף למצב חולני בעליל , פה כדי להחליף מידת ג'אנט אתה צריך קומבינות עם שר התחבורה וגיסתו .. וזה כאני יוצא מנקודת הנחה שלאנשים פה יש כסף לקנות גולף GTI לאור התמכור שלה בארץ ומחירי הדלק המאמירים :|

הרבה חברים שלי עזבו את ישראל ולא חוזרים , בעד שום הון שבעולם.

נכון , זו מדינה צעירה , שיחסית לגילה ומצבה הביטחוני עשתה דיי הרבה - מצד שני , זה לא מעניין , אני לא אחיה עד שהמדינה תהיה בת 200 , אני חי כיום וכיום אני רוצה את הבסט שאני יכול להשיג לי (וביום מן הימים) ולילדים שלי .

יש פה מדינה שחיה על פי שלטון דת בנושאים חשובים כמו נישואין , אוכל , תרבות וחינוך;

מדינה שלא מצליחה להתמודד עם החוקים שלה עצמה (שיגיע שוטר בחמשוש כי חייגת 100 ? כן , בטח \ חוק אכיפת עישון במקומות בילוי ציבוריים ? בדיחה עצובה , ויש לי עוד ... המון ..) ;

חבר שלי יושב איתי ועושה לי חשבון כמה עולה לו לקנות בסופר את מיטב המוצרים לשבוע בגרמניה , כולל אוכל אורגני לחלוטין, ובשר טוב - ל4 נפשות (טוב נו , שלוש וחצי הקטנה על מטרנה עדיין) - אני לא קונה בזה צריכה בסיסית עבור עצמי לעשרה ימים , ואני גר לבד ואוכל ארוחת צהריים בשרית ענקית וטריה וחמה בחדר אוכל מסודר בעבודה מראשון עד חמישי. שלא לדבר על הבדלי הרמות במוצרים.

אנשים מסבירים בכל מקום על גבי הרשת בסבלנות איך רמת החיים באירופה ובקנדה (וחלקים בסויימים בארה"ב) לעומת ישראל , אתה לא יכול שלא להרגיש כמו הנושא של בדיחה עלובה .

אז מר מרגלית וההצטדקות שלו , יכולים לחפש אותי בסיבוב , הסיבה היחידה שאני לא עוזב כאן היא שיש לי דירה משלי ללא משכנתא ואני עובד בארגון שבו הבטחון התעסוקתי הוא בטופ 3 שקיימים במדינה , ואני מרגיש בר מזל ומודה כל יום שיש לי את התנאים הללו בחיים , אבל בפעם הבאה שייפול פה איזה טיל (כמו ההוא שפיצץ להורים שלי את כל המרפסת במלחמת לבנון השניה) ולא משנה איפה , אני מקפל את הבאסטה וטס מפה .

אם דן מרגלית חושב שאני נמושה כי אני רוצה חינוך טוב יותר , אוכל טוב יותר , רכב טוב יותר בית גדול יותר ומדינה שמתייחסת אל כל תושביה בצורה שוויונית יותר - שיחשוב , אני כבר אמצא את מקומי בעולם , היהדות לא מהווה עבורי סיבה להישאר כאן (מן הסתם אם הפוסט הזה נרשם באמצע יום כיפור) ועל ציונות בכלל אין על מה לדבר - אם היתה סיבה לאהוב את העם הזה , הייתי הראשון לדבוק בה , ממה שאני רואה מסביב לי , יש לי את כל הסיבות ההפוכות .

זהו , סיימתי לחפור לכם .. לבינתיים .:wink:

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אני אסכם את זה במשפט אחד: אני לא יכול (או רוצה למען האמת) לעזור למדינה (או תושבים של מדינה) שלא רוצים לעזור לעצמם.

כן. יותר קל בחו"ל, יותר פשוט יותר נחמד, יותר רגוע. אני לא מפשפש בחשבון הסלולרי שלי כדי לראות איפה גנבו אותי ב30 שקל, לא מתכנן נסיעות לפי כיוון הרוח כי ליטר דלק עולה לי כמעט חצי שעת עבודה. ווואלה, לא בא לי גם לחשוב שלוש פעמים לפני שאני יוצא עם חברה שלי לבירה, כי זה בכלל יום עבודה שהולך לפח.

שירתתי כלוחם ומפקד בצה"ל בכיף ונתתי את כל כולי, אני עשיתי מילואים 3 פעמים והיה לי הכי טוב בעולם (היה לי נורא רע, אבל זה חלק מהטוב) אני מת על גולדסטאר ואני מת על חומוס, אבל בחייאת רבאק, 3 שנים אחרי שהשתחררתי לא הצלחתי לחסוך ללימודים (איזה לימודים, אפילו דירה לא יכלתי להשכיר) כי החלטתי שאני מתפרע וקונה רכב (ב8000 שקל, השם ירחם). אז נשבר לי ועזבתי, הדבר היחיד שאני מתחרט עליו זה שלו עשיתי את זה קודם.

שלא תבינו אותי לא נכון, לא צומח פה כסף על העצים, אני נוהג בסוזוקי ויטארה שנת 95 עם גיר חורק שלא נשאר בהילוך עם עוזבים את הגז שחבר שלי נתן לי כדי שהוא לא יצטרך להסיע אותי וגר בבית של מישהו כי אני לא מצליח למצוא דירה להשכיר, אני לא יושב כל היום בבריכה ושותה מרגריטות, אני עובד קשה, אבל אני יודע שהמעסיק שלי משלם לי שכר הוגן, שהמדינה לא מזיינת אותי במיסים, שלחברת הסלולר אני משלם 40 דולר בחודש ומדבר וגולש בטלפון כמה שבא לי ואם אני רוצה לקפוץ לאכול במקדונלד'ס, זה יעלה לי בדיוק 40 דקות עבודה (שאני מקבל כשאני בהפסקת צהריים).

טוב נו, אז קצת יותר ממשפט אחד :roll:

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני אנצל את הדאבל פוסט הזה כדי להגיד שוואו, זה חתיכת שרשור פורה, נעלמתי ל20 דקות לכתוב הודעה וחזרתי לעוד דף

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
פרנקוס, מכרת את האידיאלים שלך, רק בשביל לא להרגיז את זוגתך, והלכת לרבנות להתחתן.

אין פה מקום לבוא ולדרוש מפוליטיקאים שיקריבו את הנוחות שלהם, היכן שאתה לא עומד על העקרונות שלך.

OUCH

לא נעים שדווקא פרנקוס משמש פה כדוגמה, אבל מה לעשות, דוגמה קולעת להתנהלות אנושית ממוצעת.

יותר קל לדבר וללהג ולהתלהם ומה לא

מאשר לדבוק באורח חיים מסוים ולנסות להנחיל אותו למשפחתך ולסביבתך.

סתם לדוגמה (סליחה, יוסי) - הבן של יוסי ישמע את אביו מדבר על אתאיזם,

אבל יגלה שהוא נכנע כמו טאט'לה לרשות דתית-פוליטית.

מה ילמד הילד? את מה שבוקע מהפה, את הדוגמה בפועל, או את האמת המרה שהמבוגרים פחדנים וצבועים?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

spire ו - super T - מחזק ומצדיק את דבריכם הכ"כ נכונים.

דן מרגלית הוא חרטטן וקוטר מהשורה הראשונה, ודווקא הוא בתור כתב ותיק ומוערך היה יכול לכתוב את הדברים הכואבים שלא

נסתרים מעיניהם של אף אחד, ולהתייחס אל השאלה העיקרית פה - מדוע האליטות שלו עוזבות ומה הסיבות העיקריות לכך?

אך הוא מעדיף ללכת מסביב ולספר סיפורי סבתא כבדים, נלאים וחסרי פואנטות על מה הוא גדל ומה היה פעם. הוא בוחר להיתמם.

הוא יודע טוב מאוד איפה הוא חי ומה מניע את העולם ככלל ואת המדינה הזאת בפרט (כסף).

Twincharger Stratified Injection

פורסם

אבל אני לא קבעתי שאלו העקרונות שלי, אלא אתם.

העקרונות שלי זה לעשות תמיד את מה שיעשה לי כמה שפחות סכסוך עם אנשים.

במקרה הזה הפיתרון הוא להתגמש קצת כי לא באמת אכפת לי מהנושא הזה.

הרבנות היא מוסד מסואב ומגעיל שלקח לעצמו את התפקיד של להגדיר מי יהודי ומי לא, אבל להילחם בו לא יביא לי לשום תועלת, רק לבעיות עם המשפחה של אשתי (להזכירכם, אני נשוי, ולא לפי הרבנות).

זה לא שוויתרתי על אידיאלים חשובים, פשוט לא ממש אכפת לי.

פורסם

בוא נסכם את זה ככה כולם פה צודקים אבל... וזה אבל גדול.

האוכלוסיה הישראלית השתנתה מקצה לקצה ב60 שנה, מחברה צנועה שדואגת אחד לשני והקימה את קונספט הקיבוץ שלא היה קיים בשום מקום בעולם על רוח האחווה השיתופיות. אני מסתכל על סבתא שלי כמה היא הייתה אישה צנועה שהסתפקה במועט.

במקום זה הפכנו לחברה אגואיסטית, אנוכית שכל אחד עושה לביתו ומוכן לאכול ולהרוג את זה שלידו כדי שיהיה לו אוטו יותר יפה, בגד יותר אופנתי, מותג יותר יקר, יצא ל5 חופשות בחו"ל בשנה, חברה שמסתכלת כל הזמן החוצה ובוכה למה לו יש ולי אין.

מושפעים מאמריקה שמונעת מבזבזנות יתר, תחרותיות אין סופית למי יש פלאפון יותר חדש, בית יותר גדול או מותג יותר ללא כל צורך.

שכחנו כמה השגנו ב60 שנה,כמה יש לנו הרבה לעומת 90 אחוז מהעולם, כמה למרות כל החרא שיש לנו או האזור שהמדינה שלנו קיימת החיים שלנו יחסית טובים ושלווים.

שכחנו את ההיסטוריה, את המלחמות, את הצנע, את הקשיים שעברנו בדרך לפה.

אין יותר אידיאל, אין ערכים, אין תחושת שייכות ואין את כל הגורמים שגרמו לאנשים לבוא ולהשאר בארץ.

היום זה אני והתחת שלי ורק זה משנה ושימות העולם גישת בנצי היא דוגמא קלה לזה אבל זה ממש לא רק הוא.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

• תוכן חדש...