Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תשמע יש לך חור ע-נ-ק בידע לגבי ארה"ב נראה לי...

הגלובליזציה מובילה לקיצוניות, אתה מתאר צד אחד אולם הצד השני זה מה שנמצא בין שתי החופים של ארה"ב.

שם יש שמרנות קיצונית על גבול בורות בלתי נסבלת כולל הכחשת האבולוציה, התנגדות להפלות על בסיס טיעונים דתיים, התהדקות דתית, שנאת הזר, שנאת השונה, בורות מדהימה לגבי מה קורה במקומות אחרים בעולם וכו'

האוכלוסיה בארה"ב לפחות 50 אחוז ממנה לא מיוצגת על ידי התיאורים שנתת.

עמק הסיליקון לא מייצג אפילו 5 אחוז מאוכלוסית ארה"ב וזה עצות שאתה בכלל חושב ככה.

נשיא שחור נבחר בארה"ב בגלל שאחוזים נכבדים באזורים כפריים בוחרים מסיבה לא מובנת לא להצביע והם האוכלוסיה השמרנית בעוד בצורה מסורתית האוכלוסיה בערים היא ליברלית יותר אבל בטח לא עד כדי כך כמו שאתה חושב.

אני לא אמרתי שכולם ליברלים. דיברתי על מגמות. מגמה היא שינוי לאורך זמן. לפני 50 שנה לשחורים היה אסור להצביע, וכיום יש נשיא שחור. הKKK נוסד במאה ה19, כך שבגזענות אמריקנית אין דבר חדש, אבל גם היא במגמת ירידה, ביחד עם השחיקה בהגמוניה של הרוב הלבן. מישהו חשב על נישואים חד מיניים לפני 10 ו20 שנים? אני מצטער שנבהלת בפעם הראשונה שראית משהו שדומה לרדנק, אבל האוכלוסיה בארה"ב משתנה וכך גם הערכים שלה. אם אתה חושב שהילדים שגדלו בחסות הפייסבוק ישמרו את הדעות הגזעניות של הוריהם, אתה טועה - בדיוק כפי שהוריהם שגדלו תחת השפעת הטלוויזיה היו גזענים פחות מהוריהם-שלהם.

חשוב מזה, השינוי אולי פוסח על מיסיסיפי והbible belt אבל במקומות שקובעים את הדעה והתרבות - קליפורניה, ניו יורק, וושינגטון וכן הלאה - השינוי הוא כבר ממזמן עובדה.

לגבי דתיות, הנה נתונים קשים, לך ולפנדוב:

http://www.scienceandreligiontoday.com/2012/05/30/is-atheism-increasing-at-the-expense-of-theism/

ברוב מדינות המערב יש ירידה עקבית בשיעור הדתיים. במדינות בהן לא נרשמה ירידה כזו (או אף נרשמה עליה), ישנה מגמת הגירה של אוכלוסיות דתיות (כמו המקסיקנים בארה"ב והמוסלמים באירופה).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
קשה ללמד עולמות תוכן שלמים בהתכתבות בפורום רכב.

קשה אף יותר למישהו שחושב שהוא יודע הכל.

האמירה שלך על רב תרבותיות מעידה שאינך מבין דבר וחצי דבר בנושא.

התפיסה שלך שההיסטוריה מתקדמת בקו אחד והאדם נמצא בהתקדמות מתמדת לכיוון ראציונאלי, חילוני, מדעי ומתקדם

היא תפיסה נאיבית- ילדותית. המלומדים האחרונים שהחזיקו בכך חשבו כך לפני הרבה יותר מחצי מאה.

אני טובע?

גסות הרוח שלך אינה מכסה את בורותך

תתפלא, גם אני מכיר את הטיפ שאומר שאם אין לך נימוק משכנע, אז תצעק בתור תחליף.

דבריי הם גיבובים סתומים למי שאינו מבין דבר וניים דרופיניג למי שאינו בקיא.

גל הגלובליזציה שאנו חווים כעת ,אינו הראשון. אחד הגלים הבולטים בכיוון זה נשבר ב1929.

אני מאבד עניין, אז אסכם: אני מניח שאתה טוב בתחומים מסוימים. זה גורם לך לחשוב שאתה טוב בכולם, או לחילופין שאחרים טיפשים מדי מכדי להיות מודעים לטעויותיך. זה לא עובד.

יש תחומים בהם אני בור. איני גאה בכך, אך אינני מתחזה להבין במה שאני לא.

למי שמבין דבר או שניים, אתה מציג עצמך באור מסוים.

אין לי בעיה ללמד מי שרוצה ללמוד. אם תרצה, אעיר לך גם בעתיד וזאת בתנאי שתודה לי במקום להגיב במטחיי סרק. גם אני אשמח ללמוד ממך. בתחומים בהם אתה באמת מבין.

ערב טוב.

אני אשמח לקיים דיון ברמה אינטלקטואלית (ירודה בהתאם למידותי) עם מי שישקיע מעט ויציג עמדה מנומקת. הפניה לספרים ואמירה כללית כגון "גם בבריטניה יש בעיות" לא מקדמת, מבחינתי כמובן, את השיח לשום מקום.

בעוד שמעולם לא טענתי שכל בעיות העולם נפתרו, הרי שמבחינת דתיות ולאומנות אנחנו נמצאים במקום הרבה יותר מתון כיום מהמקום בו היינו רק לפני 50 שנה. אם אתה חושב שאני טועה, אשמח שתסביר לי מדוע, ולא רק שתאמר לי כך.

לא יכולתי שלא להכניס את הדבר הנהדר הבא - פירמידת הדיון האינטרנטי:

Internet+Argument+Pyramid.jpg

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אלון היקר

אני בהחלט מעריך את גישתך. גישה בריאה לחיים וכנראה מאוזנת למדי.

טוב לך בפינה הנחמדה שלך עם משפחתך וחבריך, זה טוב.

אך אלייה וקוץ בה. מחוץ לפינה שלך יש רעמים וברקים

קורים שם דברים, חלקם לא טובים.

אלו עלולים לערער גם את מה שקורה ב"פינה הקטנה שלך"

אתה לא מפונק ולא דורש הרבה.

אך גם מה שיש לאדם בפינתו. אינו מובטח. לא כיום, לא לדור הבא.

הלוואי ואני טועה.

פורסם

רועי, התכוונתי לסיים להערב. אחרוג טיפה, לבקשתך:

כאשר שני אנשים ניצים, קשה לבחון דברים באופן מפוקח.

אני מציע כך: קרא שוב את כל מה שכתבתי לך, לא מתוך חיפוש אחר טעויות אפשריות, אלא נסיון להבין טיעונים וקו חשיבה.

כתוב לך בצד כמה מושגים ושמות וחפש בגוגל.המידע מספק ללימוד ראשוני בסיסי.

השתדל לקרוא גם על גל הגלובליזציה של ראשית המאה העשרים, במה התבטא? מה היו התקוות שעורר וכיצד הסתיים.

אם אתה עדיין סבור שאני יודע פחות ממך, קח את התכתובת ביננו והראה אותה לחבר בעל השכלה סבירה במדעי החברה או היסטוריה.

הדברים שכתבתי לך הם מסוג המונחים הבסיסיים בתחום"כל אחד יודע" בתחום, כמובן.

בבחינית דתיות ולאומיות איננו במקום טוב, לצערי. בעוד אתה ואני מתדיינים כאן על זוטות. אנשים חושבים כיצד להשמיד מדינתנו. חוגם מסוימים כאן חושבים על השמדת הפרויקט הציוני. ובארצות הברית הנאורה יותר ויותר מתומכינו הם מן הימין הנוצרי סהרורי ותתפלא- הוא גדל.

הגישה המודרנית סברה כמוך- מדע, רציונליזם, ליברליזם, דגש על הפרט. הנה עוד מושג עבורך - מודרניזם ןופוסט מודרניזם.

גישה זו, במקומות שונים פשטה את הרגל. במציאות.

גם בתחום הכלכלה בו דובר על תועלתנות, מיקסום רווח ורציונליות, כבר יש במקביל קולות חדשים, אך כאן סטיתי הצידה.

עריכה: כעת ראיתי את הפירמידה שהוספת. יפה.

אני אומר לך שוב: אם תרצה- תלמד.

אם תרצה להישאר בור- זכותך המלאה.

בדוק את דבריי. כשתדע יותר בדוק גם את דברייך.

לא קל ללמד בצורה כזו, ודאי לא מישהו שמתנגד וחושב שהוא ייודע הכל. אי לכך תצטרך להיות לכך תמורה: כשאבין במה אתה בקיא באמת, אתה תלמד אותי.

פורסם
כמה שרשורים אפשר לפתוח בנושא הזה ?

הנה הסיכום שלי, אשתדל לא לחפור הרבה:

נכון, חרא פה, אפילו ממש חרא. אבל...

כאן יש לי את המשפחה שלי ואת החברים שלי. כאן אני יכול להתקשר ביום שלישי ולהגיד להם לבוא אלי לבירה ולליגת האלופות ולקלל איתם ביחד בעברית וגם לדבר על כמה חרא פה ביחד.

קשה להשיג פה חלקים למכוניות אספנות אבל רק כאן יש את חיים שביום שישי באים אליו, שותים שנדי קר ומתקנים ביחד את האוטו...

אז נכון, באירופה הייתי יכול ללכת למשחק ליגת האלופות, בארה"ב יש בסופר בשר הרבה יותר טוב וזול ויש עוד אינספור דוגמאות.

אבל, עם מי הייתי הולך לליגת האלופות ? עם מי הייתי עושה על האש ? אולי היו לי מלא חלקים לאופל, אבל עם מי הייתי יוצא לטיולים ?

כאן גדלתי, כאן חברי הילדות שלי וכאן משפחתי, וכמה שטוב במקומות אחרים, בכל מקום יש חרא. כל עוד רוב החברים שלי ורוב המשפחה שלי פה, אני רואה את עצמי פה, בחרא שלי.

זו הסיבה שלי להישאר פה. לא מעניין אותי יהדות, ישראליות, שואה, גבורה... לא מעניין אותי, אני למדינה נתתי את מה שהייתי חייב בצורה הטובה ביותר. עכשיו אני פה מהסיבות הכי בסיסיות ופשוטות.

לגיטימי לחלוטין ואני מסכים ב100%.

בלי בולשיט אידיאולוגי אלא רק לחשוב על הסיבות האמיתיות לגור איפשהו.

במקרה שלי המשפחה שלי מחולקת בין כל מני מקומות אז בכל מקום אני בבית.

פורסם

אני עם הטאבלט, חכו שאני אגיע למקלדת נורמלית..... נשבר לי הדין שמעלים את השם שלי בכל שרשור כאילו אני איזה נטור קרתא.

פותח השרשור - אני לא רוצה לחיות במדינה שבה אם אני נוהג בפנאמרה ולא מוציא יד לקבצן ברמזור... נו אתה כבר יודע איזה סמרטוט יצאת.

קמארו 69- באמת שכואב לי עליך, אתה כמו חתולה מיוחמת, מזדיינת ובוכה... רע לך, תחזור לישראל הנערצת.

אתה ממשיך להשוות אותי לבוץ שבביצה הישראלית בלוס אנג'לס, דבר שאני רחוק ממנו, וכן תסלח לי שאני לא חיי בעיירה חשוכה, אני בן אדם אינטלקטואל שחי בסביבה שמתאימה לתפיסה שלי.

וכן, גרתי בעיירות קטנות, ביקרתי במקומות, הייתי ביותר מ30 מדינות בארה"ב, מה נראה לך שדילגתי על החורים האלה שאתה מדבר עליהם? פגשתי רד נקס ואפילו הכרתי אנשים שלא פגשו יהודי מעולם, אז מה?

המבטא שלי הוא זר, הגישה שלי היא חמה, ישבתי בכל כך הרבה תחנות עצירה ורענון של נהגי משאיות, שתיתי בירה עם אנשים שעד אותו הרגע ראיתי רק בסרטי אימה, אפילו ניהלתי שיחה עמוקה עם אדם בשנות ה70 לחייו שהיה פעיל וכנראה עדיין פעיל בKKK, ולא הסתרתי את היותי ישראלי.

אני לא רודף בצע ואני לא מניאק שדופק אנשים בשביל כסף, אני בן אדם שטוב לו עם מה שיש לו אבל אני שואף ליותר כדי שלילדים שלי תהיה ילדות טובה משלי.

אם אתה מציין את הגישה כמקולקלת, וממשיך לתת אותי כדוגמא לאדם שאין לו עקרונות מלבד קידום עצמי, תקפוץ אליי לביקור, אני אקח אותך איתי לטיול כדי שתראה את התרומה האישית שלי לקהילה.

בשעה נסיעה אני עוצר ב5 בתים של אנשים מבוגרים שנלחמו במלחמת העולם השניה ואני אתן להם לדבר עליי כדי שתקבל קצת פרופורציות.

לחברנו בקנדה, אל תתרגש, עכשיו זאת ויטארה וספה אצל חבר, משכורת מינימום ואנשים שפותחים עלייך פה ואומרים לך לחזור לארץ....

אני התחלתי במרתף מסריח בקווינס, 5 חברים חולקים 2 מיטות.

באמריקה נשארנו 2, אחד חזר די מהר והשניים הנותרים העבירו עוד איזה שנה וחצי פה לפני ששבו לארץ.

רק אחד נשאר בניו יורק, אני עברתי לקליפורניה מתי שכולם התפזרו.

זה שבניו יורק נתן תחת בעבודה, בן 27 כמוני, לפני מספר חודשים הא רכש בניין בברוקלין, השכירות שנכנסת מכסה את המשכנתא ומשאירה אותו עם משכורת חודשית מכובדת בכיס כל חודש.

בחור בן 27! לא רימה אף אחד, לא שיקר רק עזר ועזר לכולם. מגיע לו.

אלה שחזרו לארץ... אחד סטודנט שקורע את התחת, גר עם ההורים ולא סוגר את החודש.

אחד סיים את הלימודים לאחרונה, לא מוצא עבודה בתחום, שוכר דירת חדר בנתניה ונמצא בחובות קשים, לו אין הורים שיעזרו.

ואחרון חביב, השפיץ של החבר'ה, לוחם צנחנים, חזר לארץ ונכנס לבוץ, עובד כמו חמור כדי לגמור חודש בצורה חיובית, לימודים זה קשה כשיש אחריות משפחתית, אם מאמריקה הוא שלח 1000 דולר בחודש היום לתת 1000 שקל בחודש זה בעיה.

אנחנו לא ילדי שמנת, אנחנו הילדים שגדלו במיץ של הזבל, ערכים טובים יש לכולנו בדיוק כמו אהבה למולדת ולסובבים אותנו.

שלושת החוזרים מתגעגעים לאמריקה יותר ממה שהתגעגעו לארץ כשחיו פה, וזה לא געגוע למרגריטות ליד הבריכה, זה געגועים לחופש ולשקט הנפשי, גרנו בחור, חיכינו לאוטובוס בשלג, אכלנו ג'אנק פוד ובלילה הינו שותים בבר השכונתי. אבל לא משנה מה הרגשנו טוב, החבל על הצוואר נשאר בישראל. 10 דולר לשעה ו12-15 שעות עבודה ביום עשו לנו טוב.

haters will hate

פורסם

רק אשחיל מילה בין רועי לפנדוב - ההיסטוריה לא מתקדמת בקו ישר,

אלא במעגלים, או בתנודות מטוטלת. אז נכון שכרגע הרוחות בארה"ב ובאירופה

נושבות בכיוון מסוים (ליתר דיוק, בכל אחד מהמקומות האלה הרוח נושבת לאיזה שהוא כיוון...)

אבל תוך 25, 50 או 100 שנים אתה עלול לגלות שהרוח נושבת בדיוק לכיוון ההפוך.

כנ"ל לגבי ידע וטכנולוגיה, אם כי ברמות פחותות בהרבה -

אמנם הידע גדל ומתרחב ללא הרף, אבל היו תקופות שלמות של מאות ואלפי שנים בהיסטוריה

שבהן נשכחו לגמרי דברים שנלמדו קודם לכן.

דוגמה צולעת אבל בולטת: ההיגיינה בימי הביניים בהשוואה לתקופה הרומית.

סוף חפירה!

- - - - - - -

בסה"כ אני די בכיוון של אלון. אני פה, מרגיש שצריך להיות פה וזה הכול.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אלון היקר

אני בהחלט מעריך את גישתך. גישה בריאה לחיים וכנראה מאוזנת למדי.

טוב לך בפינה הנחמדה שלך עם משפחתך וחבריך, זה טוב.

אך אלייה וקוץ בה. מחוץ לפינה שלך יש רעמים וברקים

קורים שם דברים, חלקם לא טובים.

אלו עלולים לערער גם את מה שקורה ב"פינה הקטנה שלך"

אתה לא מפונק ולא דורש הרבה.

אך גם מה שיש לאדם בפינתו. אינו מובטח. לא כיום, לא לדור הבא.

הלוואי ואני טועה.

לא ברור לי אם התכוונת אלי, אבל לא משנה...

ברור לי שיש רעמים וברקים, אבל מה אני יכול לעשות ?

מבחינתי, את התרומה שלי אני תורם ותרמתי לחברה בצורה הטובה ביותר, עשיתי צבא קרבי, עשיתי תואר ראשון מכובד ואני עובד קשה.

היום, אידיאולוגיות מדיניות לא מעניינות אותי, מעניין אותי לחיות טוב ובשקט בסטנדרטים שאני מציב לעצמי. כרגע טוב לי מספיק כאן, מהסיבות שציינתי בהודעתי הקודמת. ביום שזה לא יהיה כך, לא תיהיה לי שום בעיה לעוף מפה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

קמארו 69- באמת שכואב לי עליך, אתה כמו חתולה מיוחמת, מזדיינת ובוכה... רע לך, תחזור לישראל הנערצת.

אתה ממשיך להשוות אותי לבוץ שבביצה הישראלית בלוס אנג'לס, דבר שאני רחוק ממנו, וכן תסלח לי שאני לא חיי בעיירה חשוכה, אני בן אדם אינטלקטואל שחי בסביבה שמתאימה לתפיסה שלי.

וכן, גרתי בעיירות קטנות, ביקרתי במקומות, הייתי ביותר מ30 מדינות בארה"ב, מה נראה לך שדילגתי על החורים האלה שאתה מדבר עליהם? פגשתי רד נקס ואפילו הכרתי אנשים שלא פגשו יהודי מעולם, אז מה?

המבטא שלי הוא זר, הגישה שלי היא חמה, ישבתי בכל כך הרבה תחנות עצירה ורענון של נהגי משאיות, שתיתי בירה עם אנשים שעד אותו הרגע ראיתי רק בסרטי אימה, אפילו ניהלתי שיחה עמוקה עם אדם בשנות ה70 לחייו שהיה פעיל וכנראה עדיין פעיל בKKK, ולא הסתרתי את היותי ישראלי.

אני לא רודף בצע ואני לא מניאק שדופק אנשים בשביל כסף, אני בן אדם שטוב לו עם מה שיש לו אבל אני שואף ליותר כדי שלילדים שלי תהיה ילדות טובה משלי.

אם אתה מציין את הגישה כמקולקלת, וממשיך לתת אותי כדוגמא לאדם שאין לו עקרונות מלבד קידום עצמי, תקפוץ אליי לביקור, אני אקח אותך איתי לטיול כדי שתראה את התרומה האישית שלי לקהילה.

בשעה נסיעה אני עוצר ב5 בתים של אנשים מבוגרים שנלחמו במלחמת העולם השניה ואני אתן להם לדבר עליי כדי שתקבל קצת פרופורציות.

בנצי הזכרתי אותך רק בגישה של אחד שדואג לתחת שלו כי ככה אתה מציג את זה, אתה כותב שישראל זה חרא אין מה לחפש שם ועזבת כי חומרנית כל כך טוב לך באמריקה.

לא הזכרתי אותך לגבי הבוץ או הביצה או כלום... זה רגשי הנחיתות שלך שגורמים לך לשייך כך דבר שכותבים כאילו נכתב עליך.

תאמין לי שהסתובבתי בארה"ב יותר ממך, אני יכול להבטיח לך... הקישקושים שאתה מקשקש על רד נקים שפגשת לחמש דקות זה לא כמו לנסות להיות חבר שלהם או להכנס לחברה שלהם. חוץ מזה שחשבתי שהבנת כבר שהצביעות פה היא ברמה שבפנים שלך הוא יחייך ומאחורי הגב יקרא לך יהודון מסריח.

ובפעם המי יודע כמה... א-נ-י חוזר לארץ, אני פה זמנית לעבודה לא אוהב פה ולא רוצה להשאר פה.

אני פטריוט ישראלי, אני אוהב את ישראל ולא משנה כמה יהיה קשה, רע, חרא, מסריח או עוד אילו מהתיאורים של היורדים למינהם.

ישראל זה המקום היחיד בעולם שאני מרגיש בבית ולי זה יותר חשוב מהרבה דברים אחרים, בטח מחומרניות.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

ובישראל בפנים הוא יחייך אליך ומאחורי הגב ידקור אותך, גם כן מציאה...

ישראל שורצת נוכלים ואוכלי חינם, הם רק לא מבינים שהם כורתי םאת הענף עליו הם יושבים ויבוא היום שכבר לא יהיה ציבור פראייר שיחזיק אותם.

אני מעדיף שמאחורי הגב ילכלך עלי מאשר ידקור אותי, ככה לפחות אני עדיין בחיים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

הוא נתן דוגמה להתנהגות נורמטיבית, לא לנקודת קיצון חברתית (לא בדקתי, אבל לא כל אדם שלישי ידקור אותך בישראל אם אינכם מסכימים).

הוא דיבר על הצביעות, שהיא נורמה חברתית באמריקה. זה נורמטיבי לחלוטין לשבת עם מישהו, לדבר איתו ולהיות "חבר" שלו - למרות שאתה מתעב אותו.

שם הרבה אנשים ישבו ויחייכו אליך למרות שלולא שלטון החוק הם היו מנסים לשבור לך את המפרקת. בישראל אני לא מכיר צביעות כזו, כאן מי ששונא שונא בגלוי... (שוב, כנורמה חברתית)

אני לא נוקט עמדה בדיון, ולא מציג את הנ"ל כדבר חיובי \ שלילי - סתם הבנתי טוב מאוד על מה הוא מדבר, לא בהקשר הדיון הזה, אבל בכלליות.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אני דווקא אוהב את ה"צביעות" הזאת.

זה לא שאנשים משקרים לך בפנים ואומרים לך שהם שונאים אותך, אלא מראים לך את זה עם רמזים של שפה ושפת גוף שהישראלים לא רגילים אליהם כי זה מעודן מדי.

דוגמה מהשבוע האחרון:

אני יושב עם אשתי במסיבת בית של ידידת ילדות שלי.

מתיישבת לידינו מישהי ומתחילה לדבר.

אחרי שהיא הולכת אנחנו מחייכים האחד לשניה ואומרים "היא לא אוהבת אותנו והיא כלבה, בואי לא נדבר איתה יותר".

מה רע בזה?

זה יותר נחמד מאשר התוקפנות שיש בארץ (למרות שהרוב המוחלט לחלוטין של האנשים לא ידקור אותך, בואו לא נגזים).

פורסם

אני לא אוהב את זה.

אם יש ביני לבין מישהו חילוקי דיעות עדיף שננסה לפתור אותם. לא ש"נטאטא אותם מתחת לשטיח" מפאת אי הנעימות הכרוחה בגישור, אך בכך בעצם נקבל וננציח את אותם פערים בינינו.

ובמקרה שלא ניתן \ לא רוצים להגיע לגישור הפערים? אפשר פשוט לא להיות חברים. לא צריך להיות צבוע.

אתה אומר "בוא לא נדבר איתה יותר", וזה בסדר גמור. אבל לא על זה דיברתי, דיברתי על תופעה שבה למרות שאני ואתה שונאים אחד את השני כביכול, נמשיך להתייחס אחד לשני כאילו הכל בסדר, על פני השטח בלבד.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

יוסי זה עניין אישי, אותי זה מעייף לנסות להבין כל הזמן מי חבר ומי סתם צבוע... יש אנשים אולי אתה ואשתך בניהם שצבועים מטבעם ולכן ההתנהגות הזאת מתקבלת יותר בטבעיות אצלם.

אתם מתארים כאילו בישראל אנשים חיות וזה בולשיט כי מעולם נתקלתי לא בדוקרים כמו תומר הפרנואיד או באנשים שהיו כל כך גסים שנעלבתי עד עמקי נשמתי כמו יוסי.

בישראל אנשים מתנהגים בטבעיות

בלי מסכה על הפנים ללא הפסקה, אתה יכול לקרוא אנשים ולהבין אם הם אוהבים אותך או לא ביתר קלות.

כן.. לפי כללי הנימוס של מלכת אנגליה זה גס ואגרסיבי אבל אני מעדיף לדעת מי חברי ולא לגלות את זה במקרה שתצטרך אותם ואז אתה מגלה שאין לך כאלה.

אני אספר לך משהו עוד על התרבות האמריקאית, יש פה מנהג שאנשים נמנעים מעימות ולא מסוגלים להתמודד עם עימות או האמת.

נגיד תפסת ״חבר״ על שקר ואתה מנסה להתעמת איתו על נושא בדרך כלל תתקל בהתחמקות גורפת, התפתלות של שקרים וחארטות או פשוט הוא יעלם יום אחד ויסנן אותך. אותי התנהגות כזאת מגעילה... וזה סתם דוגמא אחת מיני רבות על כמה אנשים לא מבינים כמה התרבות פה שונה וגם עקומה בדרכים רבות.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

• תוכן חדש...