Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אופס, שני רועי יש כאן?

אז אני מתכוון להוא עם הפירמידה:

אתמול כתבת דברים לא מבוססים[ האמן לי, אני עדין בניסוחיי, זו דרכי]

הצעתי לך לבדוק דבריי. לא עשית, חבל.

אתה הצעת לי להעיר לך כשתכתוב שום דברים חסרי ביסוס, עשיתי.

אתה מצידך , עונה בסיסמאות.

למעשה, גם הדברים האחרים שלך היום הם סיסמאות.

מאחר ואתה מתייחס לסוגיות שהן חשובות, סברתי שהן מענינות אותך ותרצה ללמוד.

הידע שלך קטן, האגו גדול.

כך לא לומדים דבר.

יש אנשים כאן שיקנו כל סיסמה ואמירה חסרת בסיס

עבור אחרים, בכל פעם שאתה מביע דעתך ללא ביסוס

אתה מלמד עוד על בורותך.

זכותך.

אתה חושב שגיבובי השטויות המעורפלים שלך משווים לך נופך אינטלקטואלי? הרי עוד לא ראיתי ממך הפגנת ידע - מוטעה או נכון - ואתה רק הולך סחור סחור בנסיון שלא להראות ככלי ריק, עם ניסוחים עילגים, כללים ופחדניים של אדם בו ניכר שאינו מסוגל אפילו לבטא עמדה פשוטה בכתב. יש לך משהו ענייני לומר? יש לך ידע ותובנות שתרצה לחלוק? בבקשה. אין לך? אז תקרא, אל תכתוב.

כמובן שהאינדיקטור הכי טוב לטפיליות הוירטואלית שלך היא העובדה שאדם זר שיכנס לדיון הזה, לא יבין כלל מי הוא [פנדוב, מה דעתו לגבי הארץ, מה דעתו לגבי הירידה ממנה, במה הוא תומך או במה הוא מאמין. הוא רק יראה אדם רפה ניסוח ופיסוק שמעיר לאחרים כיתוש טורדני וטרחן. לא תרמת מאום לדיון, למשתמשים האחרים, לי או אפילו לעצמך.

אתה בעיקר מעורר אצלי בוז ולעג. אין לי שום עניין לנהל איתך דיון, אני סמוך ובטוח שאתה פשוט לא מסוגל לכך. סע לשלום.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

באגירה - אז נכון שלא חסר את מי להאשים, אך אם אתה כבר מתחיל להפנות אצבעות מאשימות, האצבע הראשונה שצריכה

להתנופף באויר היא כל אחד לעצמו.

אנחנו ציבור של פראיירים שאוכל אותה בכל תדלוק, בכל עצירה בסופר, בכל תלוש שכר, בכל חשבונית חשמל... שאמשיך?

זה מתחיל בדברים הקטנים וכלה בגדולים. אנחנו אלופים בלהבליג ולהגיד "יהיה בסדר" ואח"כ להמשיך לבכות כל החיים.

אני לא נהנה לבכות ולהאשים, אבל לפחות אני מתחיל לבדוק את האופציות שלי מחוץ לביצה הסרוחה הזאת שנקראת "ישראל".

(אני מחכה לתגובת נגד מאיזה ציוני פטריוט).

Twincharger Stratified Injection

פורסם
רועי,

בתלונות לא נגד מיסים ומכסים (טפשיים ומיותרים להחריד) על הגבינה אלא הבעיה היא הבן יונה מקרן אייפקס (שכרגיל תכף תצא להגנתו) שאומר, "וואלאק, יש מיסים ומכסי מגן אז אני יכול לתמחר את הקוטג' פי 10 ואף אחד לא יכול לעשות כלום".

הוא קנה נכס. הנכס שהוא קנה מורכב מעסקי מחלבות ויצור מחד, ומהגנה רגולטורית ומוניטין צרכני מאידך. הרגולציה היא חלק מתנובה, והבעלים עושים בה שימוש. כשאייפקס קנו את תנובה, הם לא עשו את זה בגלל עסקי המחלבות והייצור, אלא בגלל הצד הרגולטורי והמוניטין הצרכני (מה שנקרא "ביקוש קשיח"). אייפקס מחפשים במכוון נכסים כאלו.

למה אתה חושב שהוא לא בסדר? הוא לא שיקר, לא רימה ולא שיחד אף אחד. הוא בסך הכל קנה נכס שפועל בסביבה מסויימת ומיקסם את הרווח שלו, בדיוק כמו שאתה תקנה את הדירה להשכרה האחרונה בתל אביב. אתה תשלם על זה פרמיה, ותגבה אותה בריבית דריבית מהשוכר שלך. ככה העולם מתנהל.

ה"בן יונה מאייפקס" הוא בסך הכל שכיר שחייב בדין וחשבון למשקיעים בקרן שלו, ותפקידו זה למקסם רווחים. איפה שיש כסף, הוא צריך לקחת אותו. אין לו סנטימנט לצרכן הישראלי ולא צריך להיות לו (הם הרי עובדים בהרבה מדינות אחרות).

אתה בעל עסק, אתה לא ממקסם את הרווחים שלך? עכשיו בטח תחשוב "לא, המחירים שלי הוגנים, אני לא עושק את הלקוחות שלי". בסדר, אבל מה היה קורה אם היו פותחים עכשיו ארבעה עסקים כמו שלך במרחק 500 מטר? המחירים שלך מן הסתם היו יורדים בשביל להשאר תחרותי; כלומר, אתה יכול להוריד אותם גם עכשיו. אבל אתה לא מוריד, כי אין לך תחרות. אז אתה פועל בסביבה עסקית מסויימת ומתאים עצמך אליה, וכך גם עשו אייפקס.

ואתה יודע מה בסוף הכי מקומם? שכל אותם אלו שמתלוננים על התנהגות אייפקס היו משתוללים מכעס אם שם הייתה מושקעת הפנסיה שלהם והמנהל היה משאיר ביודעין כסף על השולחן. זו צביעות פרופר.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
באגירה -....אך אם אתה כבר מתחיל להפנות אצבעות מאשימות, האצבע הראשונה שצריכה

להתנופף באויר היא כל אחד לעצמו. ..

בנושא הנ"ל, אני מעדיף להפנות אצבעות כאלה:

2628376325_68c642a9ee_o.png

רועי,

אין באמת טעם ללכת שוב לטיול משותף במורד הדרך הזו.

אתה דבק באני מאמין שלך שתומך בשוק חופשי, אני תומך בשוק חופשי שיש עליו רגולציות ולא נראה שאי פעם נסכים, אז נסכים שלא להסכים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רועי,

אין באמת טעם ללכת שוב לטיול משותף במורד הדרך הזו.

אתה דבק באני מאמין שלך שתומך בשוק חופשי, אני תומך בשוק חופשי שיש עליו רגולציות ולא נראה שאי פעם נסכים, אז נסכים שלא להסכים.

אבל בגלל הרגולציה לתנובה אין מתחרים. הפתרון הוא עוד רגולציה? מה הלאה, הקזת דם לריפוי איידס?

פורסם
מקובל עלי. אגב, את התופעה הכי נוראה והכאובה (אם לא הכי כאובה) שכחת לציין - אימפוטנטיות, חוסר המעש ופמפום בועת הנדל"ן לטובת בעלי אינטרסים.

מאות אלפי זוגות ומשפחות משתעבדים כל חייהם למשכנתאות מנופחות וישלמו על כך כל חייהם (אלו שיצליחו להחזיר).

במקרים פחות אופטימיים, קיימת התופעה שמתרחבת יותר ויותר ככל שהמיתון גובר והאבטלה גואה, עד למצב שהוריי המשפחות צריכות למכור את בתיהם בשביל ילדיהם ולגור האל יודע היכן.

כואב לי כי אני יודע שלאף חרדי זה לא יקרה. רק לחמורים, הנמלים, העבדים - מעמד הביניים החילוני (ברובו).

"בעלי האינטרסים" הם הממשלה ובנק ישראל. בועת הנדל"ן היא בסך הכל תוצר לוואי של המשבר הכלכלי שקרה ב2008. אף אחד לא התכוון או רצה שזה יקרה, אבל שילוב של הפסדים בשווקים וריצה לאפיקים סולידיים ביחד עם ריבית אפסית גרמו להתנפלות על הדיור.

אפשר למחוק את הבועה הזו אותה ויש כלים לעשות כן, אבל הנזק שיכול להגרם ממחיקת 40% משווי הדירות בין לילה מגמד את הנזק של להשאיר את המצב כפי שהוא כיום. הממשלה מאזנת בעדינות את הצורך של לשמור את הבועה הזו מחד, ולהראות לציבור כאילו שמשהו נעשה מאידך.

ושוב, אני לא חושב שמחירי הנדל"ן נובעים מאג'נדה או אינטרסים כלכליים של גורמים פרטיים. ברור שיש כאלו שהרוויחו, אבל הסיכון כיום לקבלן שצריך להתחייב על פרוייקטים שלוש שנים קדימה עם קרקע במחירי שיא הוא ענק. אני חושב שכמעט כולם היו מעדיפים שוק יציב במחירי טרום 2008.

פורסם

רועי. לא תבחין בידע גם אם ידפוק על דלתך[ וזה המצב]

הדפוס הרגיל שלך הוא:

1 אמירת דברי הבל.

2כשאתה נתפס בקלקלתך אתה פונה לציניות.

3כשזה לא עובד, אתה פונה לאלימות מילולית.

עשיתי שמיניות באויר כדי לא לקרוא למה שכתבת שטויות, אך יש גבול.

דעתי היא שאנשים חייבים לדעת עובדות לפני שהם מקשקשים.

דעתי היא שטענות המבוססות על הבלים כשלך- שוות כקליפות השום.

דעתי שדיון בו אתה מעורב, ואנשים מתייחסים אלייך ברצינות שווה כלום.

נ.ב ראיתי שאתה עוד כותב וכותב ומביע דיעה אז אבהיר שוב:

אינך מבין מימינך ומשמאלך

אתה לא יודע מהו קפיטליזם ולא סוציאליזם.

דברייך אתמול מצביעים על חשיבה אינפנטילית[ ילדותית]

היכולת הלוגית שלך עלובה למדי.

אסכם שתבין: אין לך ידע. יש לך יומרות.

אין לך יכולת חשיבה שתחפה על המחסור בידע.

פשוט- כלום.

פורסם
רועי. לא תבחין בידע גם אם ידפוק על דלתך[ וזה המצב]

הדפוס הרגיל שלך הוא:

1 אמירת דברי הבל.

2כשאתה נתפס בקלקלתך אתה פונה לציניות.

3כשזה לא עובד, אתה פונה לאלימות מילולית.

עשיתי שמיניות באויר כדי לא לקרוא למה שכתבת שטויות, אך יש גבול.

דעתי היא שאנשים חייבים לדעת עובדות לפני שהם מקשקשים.

דעתי היא שטענות המבוססות על הבלים כשלך- שוות כקליפות השום.

דעתי שדיון בו אתה מעורב, ואנשים מתייחסים אלייך ברצינות שווה כלום.

זה אני, בריון מקלדת. אבל אתה לא היית עובר מבחן טיורינג. כל טוב.

פורסם

רועי, מקבל את הגדרתך העצמית כבריון מקלדת. אודה לך אם תוסיף גם בור מתנשא ויומרני.

כשתרצה לדעת עמדתי בנוגע למאמר מסוים, טרח קודם לברר קצת על כותב המאמר, עמדותיו המשתנות במשך השנים

ויכולתו להתאים עצמו לאדונים שונים. לפחות יאמר לשיבחו- בור הוא לא.

פורסם
חס וחלילה מתרגש, התגובה המגוברת נועדה כדי להסביר שאנשים לא "בורחים" מהארץ כי הם פחדנים, או חלשים, וכי בכל מקום אחר בעולם מקבלים אותה כוסיות עם חצאיות הולה ושרשאות פרחים וזורקות עלייך כסף.

בכל מקום אחר גם קשה, גם לא פשוט, גם צריך להתחיל מאפס, ופה אין הורים שיעזרו, או אפילו כרטיס אשראי שהבנק זורק עלייך שרק תיקח.

וקשה למצוא דירה, כי אין לך עבר של השכרה, ואין לך קרדיט, ואתה עובד זר שמבחינתם יכול לא לשלם שכר דירה ולברוח חזרה לארץ שלו.

ההבדל הוא שפה (ואני מתאר לעצמי שבעוד המון מקומות, על זה יעידו עידן, בנצי, יוסי, גלעד) יש פונציאל להתקדם, יש פוטנציאל להתפרנס בכבוד ולחיות בשקט, יחסי כמובן, אבל עדיין שקט.

בארץ יש פוטנציאל לעליית מחירים (נוספת) של הדלק, לעליית המע"ם, מוצרי החלב, עלייה של מחירי החשמל בקיץ כדי שלא ישתמשו הרבה במזגנים, ועלייה בחורף כי יש עומס.

בארץ יש פוטנציאל לצאת למועדון ולהידקר כי הסתכלת על חברה של מישהו. פה הייתי במועדון וחבר שלי קיבל קצת מכות כי הוא תפס לאישתו של מישהו את התחת (כמובן לא ידע שהיא עם מישהו, אבל לא רלוונטי לסיפור), הגיעו 8 (ספרתי, 8.) ניידות, פיזרו את כולם הבייתה, שאלתי מה קרה, אמרו שהייתה קטטה (הייתי בתוכה, לקח לה בדיוק 15 שניות להתחיל ולהיגמר).

בארץ המציאו תוכנית (פאקינג המציאו, לא היה בשום מקום אחר) שנקראת "יצאת צדיק", למה היא טובה? למה בשום מקום אחר אין את זה?

אל תבינו אותי לא נכון, רמאים וגנבים יש בכל מקום, שום מקום הוא לא מושלם. אבל שיהיו אחוז כל כך גדול מבעלי עסקים שאשכרה צריך לעשות תוכנית טלוויזיה כדי "לעודד" אנשים להיות הוגנים? (לא צדיקים, לא לתת מעל ומעבר, סך הכל הגינות) וביננו? זין שלי לעודד, התוכנית הזאת נועדה כדי להפחיד אנשים, כי שום שיטה אחרת לא עובדת.

נפולת של נמושות? אתם הנמושות!

אתם, שנוח לכם ולשבת ולהתלונן מול המקלדת בחדר השינה שלכם.

ציונות? בולשיט! מתי פעם אחרונה מישהו פה הלך לנטוע עץ בטו בשבט?

אידיאולוגיה? בלבולי ביצים! מתי פעם אחרונה מישהו מכם ייחצ"ן את ישראל? הא? ולא, לשתף סטאטוס של חייל עם משפט שהעתקתם מאיפשהו לא נחשב.

אתם פחדנים! זה מה שאתם! יושבים וטובעים בחרא שלכם מתלוננים ולא עושים עם זה כלום.

קמים כל בוקר, מורידים מכנסיים ומתכופפים, ושנייה אחרי זה מתיישבים על כיסא נוח (דוגמאת הורדת המחיר של הדלק ב40, אה, לא, 30, שנייה... אה נכון, 18 אגורות) ושוכחים את הנקניק שקיבלתם בבוקר.

למה ה"אליטה" בורחת? למה קוראים לזה "בריחת המוחות"? לא כי אלה אנשים עם תואר, או אנשים איכותיים, זה בגלל שמי שנשאר הוא מטומטם.

אני אוהב את הגישה שלך, כל אלה שחושבים שלעזוב זה לברוח כי קשה לא יודעים קושי מהו.

ההתחלות שלי בארה"ב היו קשות, בדרך כלל זאת ירידה ברמת החיים, זה מאבק לצאת ולהתפתח.

התבוסתנות בעיני הייתה לקפל ולחזור לארץ, אני יודע איפה אתה עכשיו ואני מעריך אותך מאוד.

אז בבקשה, שיקראו לנו נמושות, שיגידו שברחנו במקום להתמודד, שכולם יכתבו מה שבא להם. האמת שלי היא שגם כשהיה לי קשה, גם כשמצאתי את עצמי סופר סנטים בשביל לקנות סיגריות, גם כשישנתי על מזרון מתנפח עם 2 חברים מהפנימיה וניקיתי בתים בניו יורק... הייתי מאושר , הרגשתי חופשי ובפנים היה לי שקט. בארץ החיים שלי היו מסודרים יותר, העבודה הייתה קבועה וטובה, אבל לא היה לי שקט נפשי.

אז אני נמושה כי החלטתי לקום ולעשות שינוי, החלטתי להקריב כל מה שאני מכיר ולצאת לקרב מול הלא נודע.

אני לא מאלה שההורים שכרו להם דירה בניו יורק או קנו להם כרטיס, אני מאלה שסיכמו את כל ה20 ומשהו שנה בישראל במזוודה אחת קטנה ותקווה שיהיה יותר טוב.

אני אוהב את הארץ, וכן הייתי הולך מדי שנה שנתיים לנטיעות, הייתי מטייל ונהנה מהאדמה אבל לא נהנתי מהאנשים, מהמציאות, מהשגרה המלחיצה ומהמזוייפות.

געגועים זה בראש אז אין לי את חופי תל אביב, יש את מליבו, ווניס, אורנג' קאונטי.

אין אבו חסן... יש אחלה חומוס, אני אפילו מכין פול מדהים. פיתות? כמו בארץ.

שנקין? בשביל זה המציאו את סנטה מוניקה, או העיר הישנה בפסדינה.

וההרים? ??? וואו.

יש לי שלג על פסגת ההר ועצי דקל בתחתית ההר. וטוב לי.

כסף? בא והולך. מתי כבר תבינו שזאת לא הסיבה לשמה אני פה?!

שיהיה לכל אחד טוב איפושהוא, אני ממש מבסוט איפה שאני ואני לא רוצה לחזור לישראל.

haters will hate

פורסם
אבל בגלל הרגולציה לתנובה אין מתחרים. הפתרון הוא עוד רגולציה? מה הלאה, הקזת דם לריפוי איידס?

אתה צודק, הדרך הנכונה היא לתת לשוק לעשות מה שהוא רוצה.

עבד מעולה עם המשכנתאות, עבד מעולה עם לימן ברדרז, עבד מעולה עם קרנות גידור ושאר קללות של הקלקלה שלך.

שאלתי אותך בעבר ואשאל אותך שוב, על בסיס של איזה מדינה אתה מבסס את המודל המוזר שלך?

איזה מדינה על הגלובוס אימצה את הפנטזיות האלה שלך שמזינות מיליארדי דולרים קומץ של עשרות בודדים תוך דריכה על יתר האוכלוסיה.?

הערכה שלי? אף מדינה אחת לרפואה!

פורסם
רועי, מקבל את הגדרתך העצמית כבריון מקלדת. אודה לך אם תוסיף גם בור מתנשא ויומרני.

כשתרצה לדעת עמדתי בנוגע למאמר מסוים, טרח קודם לברר קצת על כותב המאמר, עמדותיו המשתנות במשך השנים

ויכולתו להתאים עצמו לאדונים שונים. לפחות יאמר לשיבחו- בור הוא לא.

יכולת האנליזה המרשימה שלך בכל הנוגע אלי עומדת בסתירה תהומית לואקום האינטלקטואלי שלך בכל הנוגע לנושא הדיון. אין לי עניין בלשמוע את דעתך על דבר שכן אני לא חושב שמאחורי מחרוזות המילים שאתה מפיק עומדת איזושהי דעה עצמאית ומנומקת.

לדעתי אתה מסתובב סחור סחור בניסוחייך מתוך תקווה ששותפך - בעל כורחו - לדיון יקבל סחרחורת, ולאחריה בחילה.

פורסם
עבד מעולה עם המשכנתאות, עבד מעולה עם לימן ברדרז, עבד מעולה עם קרנות גידור ושאר קללות של הקלקלה שלך.

בשביל למקד מעט, אמור לי על אילו משכנתאות אתה מדבר? אלו שכאן? אלו שבארה"ב?

פורסם

בנצי, אתה לא נמושה. הכל טוב, עלה והצלח.

פה ושם יש לך דעות קדומות על אוכלוסיות בארץ. מיותר אם כי אופייני לרבים מאיתנו.

אני בספק אם היית מתפתח בארץ כפי שהתפתחת שם.

אני מדבר על תובנות, לא על מצב כלכלי.

מאחל לך שתצליח-פה או שם.

כותב הכתבה היה מקורב ועדיין מקורב לשלטון מזה שנים ארוכות - עבודה, לכוד, קדימה, לכוד וחוזר חלילה.

איך עושים זאת? גם זה כשרון.

פורסם
בשביל למקד מעט, אמור לי על אילו משכנתאות אתה מדבר? אלו שכאן? אלו שבארה"ב?

אמריקה ורסנו...אמריקה!

• תוכן חדש...