Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברווז היקר - כל הטענות שלך דמגוגיות, סיסמתיות ושטחיות. אתה באמת מאמין למה שאתה כותב? נראה לי שהכעס והתסכול מדברים ממקלדתך.

1. אתה טוען שיש ירידה בהגירה כי לאנשים אין כסף: (א) להרבה אנשים בארץ יש כסף. למעשה העושר של הישראליים עלה משמעותית לאורך השנים, מה שלפי הטיעון שלך היה אמור לחזק את הירידה מהארץ. היום יש לאנשים הרבה יותר כסף מאשר בשנות ה-70 וה-80 למשל;(ב) מחסור בכסף דווקא אמור לעודד אנשים להגר ולא למנוע זאת מהם.

2. מה הקשר בין מדד HDI לירי טילים? דמגוגיה שטחית וזולה.

3. אפשר להצליח בארץ בלי תחמונים. אני, ולמעשה כל חבריי ומשפחתי, לא עוסקים בתחמונים ומצליחים יפה מאוד. הטענה כאילו כל הישראלים תחמניים וקומבינטורים היא דימוי זול ולא יותר מזה. כמו להגיד שכל היהודים אוהבים כסף וכל הפרסים קמצנים.

4. לגבי התגובה שלך לטיעון שלי לגבי ישראלים בחו"ל - מה שווה הרכב והבית ללא ביטוח בריאות? הרכב שווה שני גרוש והבית ממושכן. ביטוח בריאות זה ענין מציל חיים. אנשים בארה"ב מאבדים את חייהם בשל העדר ביטוח בריאות . אתה יודע מה - אביא לך עוד דוגמה קטנה: יש לי חבר בארה"ב שהוא ואשתו התקשו להרות. הם היו צריחים לחסוך במשך הרבה שנים כ-25K$ כדי לעבור טיפולי הפריה שבארץ ניתנים בחינם. יש עוד המון דוגמאות. בית ורכב זה לא הכל בחיים.

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

4. לגבי התגובה שלך לטיעון שלי לגבי ישראלים בחו"ל - מה שווה הרכב והבית ללא ביטוח בריאות? הרכב שווה שני גרוש והבית ממושכן. ביטוח בריאות זה ענין מציל חיים. אנשים בארה"ב מאבדים את חייהם בשל העדר ביטוח בריאות . אתה יודע מה - אביא לך עוד דוגמה קטנה: יש לי חבר בארה"ב שהוא ואשתו התקשו להרות. הם היו צריחים לחסוך במשך הרבה שנים כ-25K$ כדי לעבור טיפולי הפריה שבארץ ניתנים בחינם. יש עוד המון דוגמאות. בית ורכב זה לא הכל בחיים.

25K$ נשמע כמו מספר מבהיל... עד שבעצם אתה נזכר שכאן עלות המחיה יקרה יותר, המס גבוה יותר והמשכורות נמוכות יותר. ביטוח הבריאות שלך כאן לא ממש ניתן בחינם, אלא נגבה ממך כמס כל חודש במשכורת.

אני לא טוען ששירותי בריאות בארה"ב זולים מבארץ - חד משמעית הם לא - אבל צריך להסתכל על כל התמונה, ולא רק על נקודה אחת ספציפית.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
25K$ נשמע כמו מספר מבהיל... עד שבעצם אתה נזכר שכאן עלות המחיה יקרה יותר, המס גבוה יותר והמשכורות נמוכות יותר. ביטוח הבריאות שלך כאן לא ממש ניתן בחינם, אלא נגבה ממך כמס כל חודש במשכורת.

אני לא טוען ששירותי בריאות בארה"ב זולים מבארץ - חד משמעית הם לא - אבל צריך להסתכל על כל התמונה, ולא רק על נקודה אחת ספציפית.

אתה צודק. התמונה רחבה מאוד ולא ניתן לתמצת אותה בפוסט קצר. בגדול, יש 3 שכבות של אוכלוסיה:

1. אמידים ועשירים - יכולים לחיות טוב ובאותה רמה בארה"ב ובישראל. תיקו.

2. מעמד ביניים - בגדול, החיים בארה"ב נוחים יותר מאשר בישראל. חריג: עלות הלימודים יכולה להרקיע שחקים ולשאוב את כל החסכונות המשפחתיים. הרבה חברים שלי שיצאו מאוניברסיטה אמריקאית יצאו לעולם העבודה עם חוב על הגב של מאות אלפי דולר!. זה לא קורה בישראל.

3. מעמד נמוך - אין ספק שעדיף להתגורר בישראל. מקבלים סל בריאות מצוין וחינוך ברמה גבוהה ללא עלות.

פורסם

ביטוח בריאות בארה"ב זה לא דבר כזה יקר כמו שאתה מתאר, כמו שרשמתי בשרשור אחר:

א. תלוי איפה אתה גר, המחירים משתנים בין מדינה למדינה

ב. תלוי בסוג הכיסוי, יש מלא תוכניות

ג. למה בארץ אתה לא משלם ביטוח לאומי? + קופת חולים? אז נכון זה זול יותר מארה"ב אבל עדיין זה הרבה כסף

ד. אי אפשר להשוות ביטוח בריאות בארץ לביטוח בריאות לארה"ב, בארץ אתה נכנס לחדר עם 6-8 אנשים, בארה"ב אתה מקבל חדר פרטי

מספיק הכסף שחסכת על דיור בארה"ב לעומת בארץ בשביל לשלם ביטוח בריאות לכל החיים ...

3. מעמד נמוך - אין ספק שעדיף להתגורר בישראל. מקבלים סל בריאות מצוין וחינוך ברמה גבוהה ללא עלות.

מסכים, אבל המעמד הזה גודל מיום ליום ונהיה נטל יותר ויותר על מעמד הביניים בעיקר, כי הם אלו שמשלמים את המחיר.

פורסם
בבקשה דורון -

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/397/811.html

זה מהלך עסקי יעיל (ומעט "מלוכלך" אם תשאל אותי) שמתאפשר רק למי שמחזיק בצד "חבילה" ויכול לספוג את ההפסד הפיננסי הזמני בעבור התועלת העסקית בטווח הארוך.

אולי בטווח הקצר הפיצה נמכרת במחירי הפסד, אך בטווח הארוך יותר למהלך עסקי כזה יש פוטנציאל להפיל את כל המתחרים, ובכך לאפשר לבעלי הפיצריה להפוך למונופול קטן באיזורו ולקטוף את כל הלקוחות - זאת לאחר שהתייבשה הבאר בעבור שאר בעלי העסקים בסגנון. אחרכך הוא גם יוכל להקפיץ את המחירים בחזרה, המתחרים כבר פשטו את הרגל ואין יותר מדי אנשים שימנעו ממנו לעשות זאת - מכיוון שכמו שהסכמנו כבר, הרגולטור לא בדיוק מתפקד כמו שהיינו רוצים שיתפקד (או כמו שהוא אמור לתפקד, כי מי אמר שמה שאנו רוצים הוא בהכרח הדבר הנכון?).

בכל אופן, הבאתי את הדוגמה הנ"ל רק כדי להבין את עמדתו של רועי בנוגע לנקודה מסויימת.

לא הייתי מאמין שמישהו אשכרה יעשה את זה. יש מצב שהם לא מפסידים על הפיצות... מעניין כמה עולה לייצר פיצה פשוטה אחת. את הבצק, רוטב וגבינה הם קונים בכמויות מסחריות, מן הסתם, כך שייתכן שעלות המרכיבים פלוס עלות התנור פלוס עלות העבודה עדיין יוצאת נמוכה יותר מאותם 10 ש"ח ובמכירה בכמויות זה אפילו משתלם מאד. והם מוכרים בכמויות.

לא הייתי מאמין שאנשים יתקרבו למזון זול כל כך. אני הייתי מייד חושד שמדובר ברכיבים פגי תוקף.

בכל מקרה, אם זה המצב ופיצה עולה לייצור סביב או פחות מ-10 ש"ח, על מה ולמה פיצה קאט ודומיני'ס פיצה לוקחות כל כך הרבה כסף?

בקשר למה שכתבת על המשכורות בארץ ועל העסקים הקטנים \ בינוניים -

במידה והמיסוי לא היה כ"כ גבוה כאן על כל דבר שני שאנחנו צורכים, היה נשאר לאנשים קצת כסף בכיס כדי לחסוך מאותם 5k. אך לא כך הדבר.

האם הסיבה משנה את העובדות בשטח? לא. עם משכורת של 5K, אי אפשר לחסוך, ויותר גרוע מזה- עדיין קל להיכנס לחובות.

בקשר לעסקים בסדר גודל קטן עד בינוני - אין מה לעשות, כשהממשלה מחפשת לרפד כיס של בעל עניין כזה או אחר היא מגבילה את השוק העסקי כך שתהיה לו אוטונומיה, הוא יהיה מבסוט ובתמורה יעשה לך טובה כשזו תצטרך תורמים למסעי בחירות \ טובות אישיות כאלו ואחרות המיטיבות עם ראשי הפירמידה.

scratch my back and ill scratch yours

ברווז היקר - כל הטענות שלך דמגוגיות, סיסמתיות ושטחיות. אתה באמת מאמין למה שאתה כותב? נראה לי שהכעס והתסכול מדברים ממקלדתך.

אה... דהההה! כאילו, לא הייתי כותב את זה אחרת, כזה כאילו דההה...

1. אתה טוען שיש ירידה בהגירה כי לאנשים אין כסף: (א) להרבה אנשים בארץ יש כסף. (תגדיר "הרבה". להגדרתי, ל"הרבה" אנשים מהעשירון העליון יש כסף, לשאר לא ממש) למעשה העושר של הישראליים עלה משמעותית לאורך השנים, מה שלפי הטיעון שלך היה אמור לחזק את הירידה מהארץ. היום יש לאנשים הרבה יותר כסף מאשר בשנות ה-70 וה-80 למשל;(ב) מחסור בכסף דווקא אמור לעודד אנשים להגר ולא למנוע זאת מהם.

יפה. מה הם יכולים לקנות בכסף הזה? את אותם הדברים שהם יכלו אז, בגלל האינפלציה, בגלל עלות הדלק, בגלל מיסים שונים ומשונים וכולי. ב) בוא רגע ותסביר לי איך אדם יכול להגר אם אין לו כסף לכרטיס טיסה? כדי להגר צריך לסגור את כל החובות בבנק, לרכוש כרטיס, לדאוג למגורים, ולדאוג לסכום התחלתי כדי להסתדר לפחות לחודשיים הראשונים עד שתמצא עבודה "רצינית".

2. מה הקשר בין מדד HDI לירי טילים? דמגוגיה שטחית וזולה.

מה הקשר בין מדד עלות המחייה למדינת ישראל? שיטחי בהחלט. אולי יותר זול לחיות פה מאנגלייה, אבל השכר פה הוא הרבה יותר נמוך באופן משמעותי. עם העובדה שיותר יקר באנגלייה, עדיין תוכל לחיות שם יותר טוב מאשר עם שכר ממוצע פה.

ובכל מקרה, אני לא רואה את הקשר בין המדד לבין מה שקורה בארץ בפועל. תלוש לחלוטין מהמציאות. אלא אם כן מודדים שם רק את האנשים מהעשירונים העליונים, ואז זה הגיוני.

3. אפשר להצליח בארץ בלי תחמונים. אני, ולמעשה כל חבריי ומשפחתי, לא עוסקים בתחמונים ומצליחים יפה מאוד. הטענה כאילו כל הישראלים תחמניים וקומבינטורים היא דימוי זול ולא יותר מזה. כמו להגיד שכל היהודים אוהבים כסף וכל הפרסים קמצנים.

נכון לחלוטין. אל תשים לי מילים במקור בבקשה.

וואו... אוקיי.

בוא ונתחיל מהסוף: הם הצליחו לחסוך. אוקיי, זה כבר יותר ממה שהרבה אנשים יכולים. אם לא היה להם די שכל כדי לעשות לעצמם ביטוח בריאות על חשבונם, זו כבר בעייה שלהם. כנ"ל אם לא מצאו עבודה שנותנת את הביטוח הנ"ל. מקווה שהצליחו בלי קשר לדיון!

אסור ללחוץ יותר מדי על האות חחח. טיפה ברחח לי אבל לא נורא.

"חינוך ברמה גבוהה"? :shock::roflmao::drinking::shock2: :shock2: :screwy::loco:

טיפסת על בניין ונפלת על הראש?! חינוך ברמה גבוהה?!?! בישראל? תורי לשאול אם אתה מאמין למה שאתה כותב. אה, רגע, עוד "בח.ח.ח.חינם"...

מעניין איך זה, שחינוך חינם עולה הרבה כסף, וילדים שהוריהם לא משלמים מורדים מהאוטובוס של הטיול השנתי בבושת פנים מול החברים שלהם. חינוך חחחחינם. הצלחת להצחיק אותי (קצת, כי זה עצוב). על הרבה דברים אחרים שעולים כסף לחינוך הילדים אני לא צריך לספר לך.

ועוד לקרוא לחינוך הזה "טוב" with a strait face...

אם החינוך בארץ כל כך טוב, מאיפה מגיעים כל הבבונים והנבלות והחולרות והחארות? ואל תעיז להגיד שהם עלו לפה בגיל מבוגר כדי לצאת מהבור שחפרת לעצמך. כל דור של ילדים מאבד את הסבלנות מהר יותר ודוקר יותר בקלות בלי לחשוב פעמיים. ילדים מתחילים לעשן סיגריות ביסודי וסמים בחטיבה. מורה שמנסה לעשות משהו חוטף מכות מההורים של הילדים. אתה קורא לזה חינוך לכל הרוחות?!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לא הייתי מאמין שמישהו אשכרה יעשה את זה. יש מצב שהם לא מפסידים על הפיצות... מעניין כמה עולה לייצר פיצה פשוטה אחת. את הבצק, רוטב וגבינה הם קונים בכמויות מסחריות, מן הסתם, כך שייתכן שעלות המרכיבים פלוס עלות התנור פלוס עלות העבודה עדיין יוצאת נמוכה יותר מאותם 10 ש"ח ובמכירה בכמויות זה אפילו משתלם מאד. והם מוכרים בכמויות.

לא הייתי מאמין שאנשים יתקרבו למזון זול כל כך. אני הייתי מייד חושד שמדובר ברכיבים פגי תוקף.

בכל מקרה, אם זה המצב ופיצה עולה לייצור סביב או פחות מ-10 ש"ח, על מה ולמה פיצה קאט ודומיני'ס פיצה לוקחות כל כך הרבה כסף?

הוא "מפסיד" רק בטווח הקצר. בטווח הארוך סביר להניח שהוא רק ירוויח ממהלך עסקי כזה.

אולי העלות של חומרי הגלם נטו לא עולים על עשרה שקלים, אך הוא צריך לשלם לספק הבצק כסף לא רק על הבצק - אלא על המפעל שבו הוא מיוצר, על העובדים שמייצרים אותו, על המשאית שמובילה אותו וכן הלאה... אתה יודע איך עסק מתנהל. מעבר לתשלומים לספקים אתה צריך לקחת בחשבון שבאותם עשרה שקלים צריכים להתגלם גם תשלום השכירות על הפיצריה, החשמל, הביטוח על הקטנוע, הטיפולים לקטנוע, המשכורות למשלוחן \ מלצרית וכן הלאה והלאה. תהיה בטוח שכל המערכה הכוללת של הפעלת הפיצריה לא מתוקצבת מעלות מוצר סופית של עשרה שקלים ללקוח מבלי להיכנס לגירעון. (וגם בקשר לסכום אני לא בטוח, במידה ומדובר בפיצריה איכותית ולא בפיצה מקפיצה בקרן הרחוב, יש מצב שעלות חומרי הגלם תעלה על עשרה שקלים. רק שזו כנראה פיצה מקפיצה, ונעזוב את זה לרגע כי זה לא קשור לנקודה :-D).

כמו שאמרתי, הסיבה שהוא עושה זאת היא להפיל את המתחרים. אם קראת את הכתבה כולה ראית שזה כתוצאה מתחרות הולכת וגוברת בין הפיצריות בבני-ברק. הוא זכה בלוטו, אז "לא אכפת לו" אם הוא יאלץ "להפסיד" מעט בטווח הקצר, קרי להיכנס לגרעון מסויים (שכאמור לא מזיז לו יותר מדי, הרי מרגע שזכה בלוטו פרנסתו כבר לא נסמכת לכאורה על הפיצריה לבדה) ובתמורה לכך, להרוויח בגדול בטווח הארוך, ע"י שידיח את כל המתחרים. אני בטוח שלא צריך לספר לך מה היתרונות שמהם נהנה עסק מונופולי... :) בכל אופן, בנוגע לפיצה האט וחברותיה, הם גובים מחירים כאלו כי הם יכולים, כמו בכל תחום אחר. בכלל, בתחום המזון זה נפוץ במיוחד (אחוזי רווח גבוהים כתוצאה מערך מוסף של המוצר בצירוף עלות חומרי גלם זולים, הרי פיצה האט זה טעים, מגש יכול להוות "ארוחה" משפחתית, אז למה לא לשלם על זה 70-80 שקלים. למי אכפת שבצק, רסק עגבניות, גבינה וקצת זיתים ופטריות לא מתקרבים לסכום הזה - הרי לא על זה אתה משלם).

יש בדיחה על אינסטלטור שבא לתקן סתימה בכיור, עבד 3 דקות וביקש 300 שקלים. בעלי הבית התפלא מדוע האינסטלטור דורש 100 שקלים לדקת עבודה, אך האינסטלטור הסביר לו שהוא לא משלם לו על דקות העבודה, אלא על כל ההכשרה שהוא צבר כדי לעבוד את אותן שלוש דקות. כך זה כאן - אתה לא משלם לפיצה האט על בצק גבינה ורסק, אתה משלם להם על הטעם של פיצה האט. (ולא שהוא באמת תמיד טוב יותר כמוצר וכטעם, פשוט מאדירים אותו בפרסומות ללא הפסקה ולכן באופן טבעי יש לו יותר סקס-אפיל :wink: כמותג בהשוואה למתחרים קטנים)

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
ו.

אם החינוך בארץ כל כך טוב, מאיפה מגיעים כל הבבונים והנבלות והחולרות והחארות? ו

אני אגלה לך משהו, בסוד, באוזן, שלא ישמעו:

הבבונים קיימים בכל מקום בעולם, אלא שכתייר אתה לא נתקל בהם אלא אם מכייסים או שודדים אותך. כאן הם הלקוחות שלך או הספקים שלך - אז אתה חש בהם. וחוץ מזה אתה דואג לשלומה ועתידה של מדינת ישראל, מכסיקו או דנמרק לא מדאיגות אותך - הרי הן לא הבית שלך

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה זה השטויות האלו של "אין ביטוח בריאות"?

יש ביטוח בכל מדינה בעולם!

העניין הוא שברוב העולם צריך לשלם על זה.

אני כרגע עם ביטוח נסיעות מהארץ אבל עוד מעט הוא מסתיים לי ואז אני עושה ביטוח שיעלה לי 450 ש"ח לחודש ויכסה אותי בדיוק כמו בארץ.

ההבדל היחיד הוא שאני הולך לאיזה רופא שאני רוצה והביטוח מחזיר לי את הכסף, אז אני יכול לעשות פשרות בין איכות לבין מחיר.

אם יש לי מצוקה כלכלית, זה לא יעלה לי גרוש. אם יש לי הרבה כסף, אני אבחר בעצמי לאיזה רופא ללכת, ובאותו רגע.

וזה בניגוד לארץ ששם צריך להתמודד מול הסתומה במוקד של קופת חולים שלא נותנת מידע אמיתי וכשאני אומר לה "יש לי כוויה בדרגה שניה על כל יד ימין ואני צריך רופא דחוף" היא אומרת "יש לי לעוד חודשיים".

ואני באמת רוצה לראות את הישראלי שמקבל שירות כלשהו אם הוא לא משלם על "מושלם", "פלאטינום" או המצאה אחרת של קופות החולים.

זה עדיין לא יעלה 450 ש"ח לחודש והשירות יהיה מזעזע.

פורסם
הוא "מפסיד" רק בטווח הקצר. בטווח הארוך סביר להניח שהוא רק ירוויח ממהלך עסקי כזה.

אולי העלות של חומרי הגלם נטו לא עולים על עשרה שקלים, אך הוא צריך לשלם לספק הבצק כסף לא רק על הבצק - אלא על המפעל שבו הוא מיוצר, על העובדים שמייצרים אותו, על המשאית שמובילה אותו וכן הלאה... אתה יודע איך עסק מתנהל. מעבר לתשלומים לספקים אתה צריך לקחת בחשבון שבאותם עשרה שקלים צריכים להתגלם גם תשלום השכירות על הפיצריה, החשמל, הביטוח על הקטנוע, הטיפולים לקטנוע, המשכורות למשלוחן \ מלצרית וכן הלאה והלאה. תהיה בטוח שכל המערכה הכוללת של הפעלת הפיצריה לא מתוקצבת מעלות מוצר סופית של עשרה שקלים ללקוח מבלי להיכנס לגירעון. (וגם בקשר לסכום אני לא בטוח, במידה ומדובר בפיצריה איכותית ולא בפיצה מקפיצה בקרן הרחוב, יש מצב שעלות חומרי הגלם תעלה על עשרה שקלים. רק שזו כנראה פיצה מקפיצה, ונעזוב את זה לרגע כי זה לא קשור לנקודה :-D).

כמו שאמרתי, הסיבה שהוא עושה זאת היא להפיל את המתחרים. אם קראת את הכתבה כולה ראית שזה כתוצאה מתחרות הולכת וגוברת בין הפיצריות בבני-ברק. הוא זכה בלוטו, אז "לא אכפת לו" אם הוא יאלץ "להפסיד" מעט בטווח הקצר, קרי להיכנס לגרעון מסויים (שכאמור לא מזיז לו יותר מדי, הרי מרגע שזכה בלוטו פרנסתו כבר לא נסמכת לכאורה על הפיצריה לבדה) ובתמורה לכך, להרוויח בגדול בטווח הארוך, ע"י שידיח את כל המתחרים. אני בטוח שלא צריך לספר לך מה היתרונות שמהם נהנה עסק מונופולי... :) בכל אופן, בנוגע לפיצה האט וחברותיה, הם גובים מחירים כאלו כי הם יכולים, כמו בכל תחום אחר. בכלל, בתחום המזון זה נפוץ במיוחד (אחוזי רווח גבוהים כתוצאה מערך מוסף של המוצר בצירוף עלות חומרי גלם זולים, הרי פיצה האט זה טעים, מגש יכול להוות "ארוחה" משפחתית, אז למה לא לשלם על זה 70-80 שקלים. למי אכפת שבצק, רסק עגבניות, גבינה וקצת זיתים ופטריות לא מתקרבים לסכום הזה - הרי לא על זה אתה משלם).

יש בדיחה על אינסטלטור שבא לתקן סתימה בכיור, עבד 3 דקות וביקש 300 שקלים. בעלי הבית התפלא מדוע האינסטלטור דורש 100 שקלים לדקת עבודה, אך האינסטלטור הסביר לו שהוא לא משלם לו על דקות העבודה, אלא על כל ההכשרה שהוא צבר כדי לעבוד את אותן שלוש דקות. כך זה כאן - אתה לא משלם לפיצה האט על בצק גבינה ורסק, אתה משלם להם על הטעם של פיצה האט. (ולא שהוא באמת תמיד טוב יותר כמוצר וכטעם, פשוט מאדירים אותו בפרסומות ללא הפסקה ולכן באופן טבעי יש לו יותר סקס-אפיל :wink: כמותג בהשוואה למתחרים קטנים)

אני מעוניין להביט על המודל העסקי של הבחור. האם כל פיצה עולה 10 ש"ח או רק נקיה בלי תוספות והאחרות עולות "רגיל"?

אני חותר לכיוון של "אין ארוחות חינם". בזכות הכמויות שהוא קונה ומוכר, הוא יכול להרשות לעצמו למכור בזול פיצה אחת, ובמחיר ריאלי אחרת.

אני משוכנע ב-90% שהוא לא מפסיד.

אני אגלה לך משהו, בסוד, באוזן, שלא ישמעו:

הבבונים קיימים בכל מקום בעולם, אלא שכתייר אתה לא נתקל בהם אלא אם מכייסים או שודדים אותך. כאן הם הלקוחות שלך או הספקים שלך - אז אתה חש בהם. וחוץ מזה אתה דואג לשלומה ועתידה של מדינת ישראל, מכסיקו או דנמרק לא מדאיגות אותך - הרי הן לא הבית שלך

שלומה ועתידה של מדינת ישראל לאט לאט עוברות למקום נמוך יותר ויותר בסדרי העדיפויות שלי, כמו ששלומי ועתידי עוברים מהר מאד לתחתית סדר העדיפויות שלה.

לגבי זה שיש בבונים בכל העולם, ובכן- אולי אתה צודק, אולי לא. אני מעדיף את ה"בבונים הצבועים" כמו שנאמר פה, אלה שאתה לעולם לא תדע שהם בבונים אלא אם תקליט את מה שהם אומרים מאחורי הגב שלך. לפחות אתה לא צריך לסבול התנהגות של בבונים באופן שוטף כל יום כל היום.

כמה קשה לעמוד בתור באופן מסודר? כמה קשה לעמוד בטור של מכוניות בנתיב יחיד לפנייה באופן מסודר? זה לא קשה. ואני מתחיל להתעצבן מזה שאני בין הבודדים שעוד עושים את זה, לא נדחפים, וממתינים בסבלנות בעוד הרבה מאד אחרים נדחפים איפה שרק אפשר וגם איפה שאי אפשר. כשחושבים על זה, רק בשנים האחרונות התחלתי להעיר לאנשים שנדחפים לפניי בתור ועוד אני מרגיש חוצפן כשאני עושה את זה. אולי הגיע הזמן לשנות משהו.

מכירים את הסיפור של הצרצר? בעונת ההזדווגות, צרצר צעיר אחד מצרצר בכל הכוח, עושה פוזות ומה לא. מטייל לו בכיף ביער ומחפש צרצרות (צירצריות? צרצריות? WTF איך נקראת הנקבה, באגירה?), ופתאום נתקל בצרצר זקן (ממש ישיש) שמצרצר בקושי רב.

הצרצר הצעיר פונה אליו ובפוזה של ערס צעיר שואל אותו "וואלק, סבא'לה, מה בגילך אתה עוד מצרצר יא מג'נון?!".

הצרצר הזקן עונה: "אם אני לא אצרצר, יצרצרו אותי..."

זה מה שאני אמור להבין? זה מה שאני אמור ללמוד? זה מה שאני אמור ליישם בשטח? לצרצר את כולם?

יש לי חבר שכל הזמן אומר לי "מה אתה משתגע, תידחף גם" ו"תעמוד רגע באמצע הכביש, כולם עושים את זה".

תמיד חשבתי שאותם כולם הם הבעייה של הארץ הזו, אבל אני מתחיל לראות שהבעייה של הארץ הזו היא דווקא אני.

אנשים כמוני לא צריכים להיות בארץ הזו, כי אני לא מצרצר וכולם כל הזמן מצרצרים אותי בעקבות זה. אולי עדיף להשאיר את הארץ למצרצרים, שכולם יצרצרו אחד את השני, וזהו זה. אני אהיה מרוצה כי לא אראה את הצירצורים, והמצרצרים יהיו מרוצים כי הם ימשיכו לצרצר בשקט. אולי עדיף. זה הרבה יותר קל לי מלהתחיל לנסות לצרצר בעצמי.:evil:

ואז מתחילים שירשורים בפורום על "למה אנשים עוזבים את הארץ".

באמת למה?

הקטע שעברתי עם הלקוחות הפנסיונרים שתיארתי קודם באמת גרם לי להתחיל לחשוב על כמה שהמקום הזה לא מתאים לי. החברה שעשקה את אותם מבוגרים היא לא היוצאת מהכלל, אלא הכלל. אני לא מסוגל לתפוס את זה בכלל, לא מסוגל להבין איך אפשר ואיך יצורים כאלה יושנים בלילה אחר כך.

ועוד אחר כך שואלים אותי איך זה שאני כל כך זול, משהו חשוד פה. התשובה שלי היא שהשאלה הנכונה היא למה המתחרים כל כך יקרים... אבל אני גולש מהנושא.

כמה שאני קורא פה יותר ויותר כך גובר בי הרצון להגר למקום אחר.

עריכה: BLAVIE, זה בשבילך: אחרי שכתבתי שגובר בי הרצון להגר, הפרסומת בראש הפורום שאני רואה היא עבור "עבודה במכירות בלאס ווגאס"...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

דורון תבין, הוא לא מפסיד... (איפה ישה שידפוק כאן חישובים? אני לא טוב במתמטיקה).

אולי הוא "מפסיד" כתוצאה מהקטנת אחוזי הרווח הנקי מכל פיצה, ייתכן עד כדי בלי רווח כלל,

אבל הוא מרוויח המון בכך שהוא מדיח את המתחרים, ווליום העסקים שלו מתעצם פי כמה - ואי לכך הוא מפצה על ה"הפסד" באחוזי הרווח בכל מגש בודד ע"י הכפלת כמות המגשים שהוא מוכר ביום פי כמה וכמה.

מה גם, שאחרכך הוא יוכל להקפיץ את המחירים בחזרה כאוות נפשו, כלומר ברגע שהוא יביס סופית את המתחרים ויפיל אותם לקרשים.

דמיין שהייתה לך חבילה יפה של כסף כרגע, נאמר שלושה מליון שקלים, ואתה מחליט מהיום למכור מטהרי מים בשישית מהמחיר לצרכן אצל כל המתחרים. מה יקרה? אולי לא תרוויח, ואפילו "תפסיד" כסף על אותם מטהרים מכיוון שאתה נכנס לגרעון בגלל המכירה הלא רווחית לכאורה. אך מה? מכיוון שכאמור יש לך שלושה מליון שקלים בצד, אתה לא מוגבל לראיית הצינור שאומרת שעל העסק שלי להיות רווחי, למען אביא לחם הביתה היום ומחר. לחם יש לך בשפע מהשלושה מליון. וברגע שתמכור מטהרי מים בשישית מהמחיר לצרכן אצל המתחרים, כל הלקוחות יעזבו את המתחרים ויבואו לקנות אצלך. כי הכסף מדבר. אם תמשיך כך מספיק זמן ללא הפרעה, כל המתחרים שלך יפשטו רגל ואתה תהיה היחיד שמוכר מטהרי מים באיזור חיפה רבתי. במידה והצלחת להגיע למצב הזה, בו אתה הספק היחידי של מטהרי מים בכל איזור הצפון, האם סכום הכסף ש"הפסדת" בתחילת המהלך העסקי הנ"ל באמת היה הפסד? לא נראה לי שאפשר לקרוא לו כך. נשמע יותר השקעה לטווח בינוני שמטרתה למחוק את המתחרים ולהגדיל פי כמה את נתח השוק הפוטנציאלי שלי כעסק. זו אסטרטגיה עסקית, וזה מה שהוא מנסה לעשות (או ניסה, לא יודע אם המצב המתואר בכתבה עדכני גם כיום) להשתלט על תחום הפיצריות בבני-ברק.

בנוגע לווגאס - אם אתה מתקשה לקבל משכורת מעליבה ולהתמודד עם נוכלות ישראלית טיפוסית, כדאי לך ככלל אצבע לנסות להימנע מעבודה בעגלות :) (כמובן שאני לא מלין על כולם, הכרתי בעל עגלה שדואג ומכבד את העובדים שלו מעל ומעבר, אך הרוב בתחום קומבינטורים שמפילים בפח חיילים משוחררים לצערי)

DOESN'T WORK HARD

פורסם

חדשות טריות במיוחד לשרשור:

http://www.themarker.com/wallstreet/1.1833255

אבל זה יוון. זה לא יקרה באירופה.

אה רגע, אבל יוון היא חלק מה- EU.

טוב, זו רק תמיכה של 22% במפלגה ניאו-נאצית עם סמכויות לטפל במהגרים, לא נורא. זה בטח יעבור בבחירות הבאות.

או שלא, ואז טוב שיש את ישראל. או ארה"ב או גרמניה, שם בטוח לא יהיו כאלה דברים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני חושב שעלות המחיה בארה"ב היא נוחה יותר משמעותית למעמד הביניים. אני בכלל חושב שקל יותר לחיות בחו"ל. גרתי שנה במינכן והיה לי סופר-קל. ובכל זאת, הטיעון שלי (ע"ע יוון למעלה) הוא שצריך למשוך בעול ולנסות לשנות את מה שאפשר, ולא לברוח.

אגב, גן פרטי בניו-יורק עולה 3000$ (!) לחודש, לארבע (!) שעות ביום. השאר זה NANY. אז אני לא משוכנע שמעמד הביניים שם באמת מסוגל לשלם את זה. אולי המעמד הגבוה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מעמד הביניים לא מתגורר בלב ניו-יורק. הוא מתגורר בפרוורים שלה, שם המחייה סבירה ביותר בעבור מעמד הביניים - ואם תחפוץ בכך, תודות לרכבת סופר יעילה ומהירה אתה יכול להתנייד מ\אל ניו יורק ללא כל מאמץ.

באותה מידה שמעמד הביניים לא יוכל להרשות לעצמו להתגורר בלב תל-אביב מבלי להאבק כלכלית.

DOESN'T WORK HARD

• תוכן חדש...