Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
mystopp, איני יודע באיזה תחום של הרפואה אתה עוסק, אבל הרופאים בארה"ב ממש לא מלקקים דבש. הביטוח הממשלתי (מדיקייר\מדיקייד) מצמצם באופן חד את התשלומים תמורת לא מעט שירותים, וגם חברות הביטוח פועלות באופן דומה.

מעבר לכך - לרופאים יש הוצאות עצומות על אחזקת המרפאות, ביטוחים מקצועיים, כח אדם (מחזיקים פקידים שכל תפקידם הוא לנהל את תביעות הביטוח של החולים, וכן כל מיני מסייעים שהממשלה מקדמת כדי לקצץ את עלויות עבודת הרופאים). נסה לבדוק, למשל, מה קורה בתחום רפואת הנשים והיילוד. יש אזורים בהם קשה למצא רופא נשים, כיון שעלות ביטוח הסיכונים המקצועיים הפך את המקצוע הקשה.

הזה ללא אטרקטיבי.

וכל זה כמובן נופל על כתפי אנשים שמגיעים לסוף לימודיהם עם חובות של מאות אלפי דולרים (הלואות סטודנטים) ויש להם תקופת הכשרה נוספת שאורכתכמה שנים בשכר נמוך.

תאמין לי שאם אתה פותח קליניקה מצבך לא רע.

הלוואות סטודנטים זה דבר מעולה, זה מה שמאפשר לאנשים שלא באו ממשפחה יציבה/מבוססת להצליח, לא כולם מקבלים מלגות.

לגביי עלויות, כשרופא מסיים לימודים יש הכשרה, אתה נמצא בבית חולים, לא בקליניקה.

סיימת את ההכשרה, התחלת לעבוד בבית חולים, שם אתה מרוויח לא רע ואין לך את ההוצאות של אחזקת מרפאה.

אחרי כמה שנים, בא לך, פתח מרפאה פרטית. גם אז אתה דואג לעבוד עם חברות ביטוח, מדיקר זה נחמד אבל יש המון ביטוחים ובתי חולים.

בהשוואה לישראל.... רופאים מרוויחים פה טוב.

haters will hate

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא טענתי שאין רופאים שמרויחים טוב, אבל נסה לחשב את שנות ההכשרה (3 שנים קולג', 3 שנים בי"ס לרפואה ועוד כמה שנות התמחות בשכר יחסית נמוך) - ואז צריך למצוא את המשך הדרך. מה שאתה מתאר מתאים למערכת הישראלית, בארה"ב הבסיס הוא דווקא הרפאה הפרטית שמניבה פדיון עצום אבל גם הוצאות גדולות מאוד, כך שהרבה רופאים מגיעים, בסופו של דבר, להכנסות די ממוצעות או מעט מעל הממוצע. לא כל אחד הוא כוכב בנירוכירורגיה, בסופו של דבר רוב העבודה נעשית על ידי הרופאים הכלליים\משפחה\פנימאים\ילדים, ולא אלה הם המתעשרים מרפואה. ולפי מה שקראתי גם העבודה של הרופאים מול חברות הביטוח די מסובכת, הרבה מאוד ביורוקרטיה שמצריכה הרבה שעות עבודה.

אם תשים לב בארה"ב יש עליהום גדול על הרופאים, מתיחסים אליהם כמושחתים ומשוחדים. כנראה שכמה פרשיות, שאכן היו חמורות מאוד, מושלכות אל כלל ציבור הרופאים.

לגבי הלואות סטודנטים - יש תחזיות שטוענות שהן המקור למשבר הכלכלי הבא, כאשר רבים מאד מבוגרי האוניברסיטאות לא ימצאו עבודה מספקת ויתקשו להחזירן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
להגר למדינה זרה, בלי ויזה מתאימה ולחיות בפחד מהרשויות ולחפש את הקמצוץ של הסיכוי שבו תצליח הוא ממש לא מתאים לכל אחד.

אני בהחלט שמח בשבילך שהדברים הסתדרו בצורה הזו.

אני מאוד יכול להבין אנשים שעבורם הכלכלה היום יומית בישראל הייתה קשה מדי ובחרו לנסות את מזלם מעבר לגבול, גם אם זה לכמה שנים ולחזור.

אין לי צל של ספק בכלל שאם הייתי מגיע לאותה סיטואציה זו הייתה אחת האופציות הראשונות שהייתי שוקל.

בנוגע לאנשים מבוססים שחיים ברמת חיים סה"כ טובה ורוצים עוד דונם ועוד גינה ועוד אוטו ועוד ועוד, לזה אני פחות מתחבר בסופו של דבר גם להיות לעצם היותך יהודי או ישראלי בגולה יש את המחיר שלו לדעתי.

אבי

אין מה לחיות בפחד, יש המון מהגרים, כל עוד אתה לא פלילי אין ממה לדאוג.

אתה חי בלי אשראי ואתה לא יכול לצאת. מפחיד זה לא.

haters will hate

פורסם
לארה"ב הגעתי עם ויזת תייר, הייתי שוהה בלתי חוקי ובמהלך התקופה הנ"ל פתחתי עסק, התקדמתי והסתדרתי.

והיום? אתה חוקי? כיצד?

השרשור על הפאנמרה כבר הוכיח טוב מאוד מי אתה וכמה קטן אתה בתור בן אדם, שנאה? אל תגלגל אליי את הכדור, אתה יכול גם לקחת שבועיים לחשוב לפני שאתה מגיב, זה לא ישנה את העובדה שאתה קנאי צתדקן!

קנאי? לא ממש. צדקן? אולי. הייתי רוצה שכולם יתנהגו לפי הקוד המוסרי שלי, אבל כנראה שזה לא יקרה. לא שהוא מושלם, אגב, אבל אני לא עושה לאחרים מה שלא הייתי רוצה שיעשו לי.

אתה בן אדם פלצן שמעביר ביקורת על כולם, כשתסביר על דפי הפורום מה נותן לך את הזכות לעשות זאת אז אולי אכבד אותך ואפסיק לכתוב בפורום, בינתיים אני אעשה מה שבא לי ואחליט להתעלם מאדם קטן ופחדן שרע לו, הוא כבר לא בן 20, ויש אישה וילדים... תירוצים. מה שמנע ממני לעזוב בגיל צעיר יותר היה פחד, והפחד הזה מחלחל אצל כל אחד מאיתנו, בגלל פחד אנשים נשארים בעבודה מחורבנת, בגלל פחד אנשים לא מתקדמים בחיים.

אתה צודק. כשעזבתי עבודה יציבה ומבטיחה עם מסלול שותפות, כדי להקים את המשרד שלי, אמרו לי חברים לעבודה "סחטיין על האומץ". פלצן? רק כשאף אחד לא שומע... אישה וילדים? אושר גדול. לפחות אלה שלי. קטן ופחדן? שרע לו? חבר, אתה הוזה ומלא ארס. אולי צריך איזה נינג'גו שיטפל בך (זו בדיחה פרטית - רק מי שיש לו ילדים בגילאים המתאימים יבין ;-) ). כל מה שאני רוצה זה שאנשים טובים, עם חזון, יישארו פה כדי לשקם את המדינה, ולא יברחו. ברחת? יופי לך. כנראה שאנחנו עדיין מעניינים אותך אם אתה נכנס לפה כל יום. אני מקווה שתחזור לשפוך עלינו קצת מאורך בעתיד...

העובדה שכשאתה עוצר בשוליים, תוך חמש דקות תגיע ניידת שירות או ניידת תנועה לסייע, בארץ התרסקתי עם האופנוע בסיבוב בירידה לאיילון ולעולם לא אשכח איך עברה ניידת ושוטר פשוט בהה בי כשחלף על פני בזמן שהתרוממתי מהקרקע :)

אתה צודק. אבל זה קצת השתנה בשנים האחרונות, אם לא קראת פה. אפילו היום, בכביש החוף, ניידת עצרה לעזור לרכב עם פנ'צר. על כל פנים, אין ספק שתודעת השרות בארה"ב (וכמעט בכל מקום) טובה יותר.

יש פה חופש דתי

בזה אתה צודק. והכי חשוב החופש מדת.

וכי אני מייחצן את ישראל בכל הזדמנות והתועלת שאני מביא למדינה היא קצת יותר ממה שהמדינה מביאה לי, תאמין לי :) אני לא

זו כמובן בדיחה גדולה שאתה לא מצליח להבין - לייחצן את ישראל ממקום מגוריך, מעלה כמובן אתה שאלה "אז למה אתה לא שם"? תחשוב על זה...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
חיכיתי שמישהו כבר יעלה שוב את האנטישמיות לכותרות, זה בדרך כלל קורה בשרשורים האלה כשמגיעים למבוי סתום וכל צד נשאר בעמדתו.

תזדרזו חברים, זה בדרך כלל מבשר שהטורקי יכול להחזיק רק עוד איזה 2-3 עמודים גג.

:lol:

עידן אתה קצת מפתיע אותי. לא ממש מזמן, יוון היתה "בסיס" של אש"ף. כעת, יש שם תמיכה של 22% והעברת כל נושא הסדרת ה"מהגרים" לגוף ניאו-נאצי, ובעיניך העובדה שהבאתי את הציטוט הזה, היא המבוי הסתום?

פורסם

לא הייתי אומר שזה לא מפחיד בצורה כזו נחרצת. אולי אותך זה לא, אבל יש אנשים שלא יוכלו להיות באמת שקטים מבחינה נפשית כשהם בונים את חייהם שם ויודעים שיש סיכוי, קלוש ככל שיהיה, שיעלו אותם על מטוס בין רגע ויכריחו אותם להשאיר את כל מה שהם בנו מאחור ולחזור ארצה בצורה כפויה, לוואקום קיומי שרחוק שנות אור מהמצב בו היו לפני רגע קט.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אכן כן, משום שאם תצא - לא תוכל לחזור. תענוג.

חשבון בנק פתחו לך? SOCIAL SECURITY משלמים לך? איך בדיוק זה עובד כמהגר?

פורסם

חשבון בנק אפשר לפתוח בלי בעייה... יש מספר בנקים (ייתכן שאף רובם אבל איני יודע בוודאות) שיפתחו לך חשבון בנק על תקן תייר\אורח, כולל כרטיס debit בהצגת דרכון זר. עם ssn יש כאלו שמצליחים "להתקמבן" אבל זה נדיר.

דרך אגב אם איני טועה social security לא קשור לקבלת תשלומים, זה מספר בדומה למספר ת"ז שבאמצעותו אזרח אמריקאי מזדהה בפני גופים רשמיים. זה מספר סודי כי אם יגלו את המספר שלך יוכלו להזדהות בשמך ו"לגנוב" את זהותך. תיאורטית אם מהגר משיג מספר ssn שבו הוא "יכול להשתמש" הרי שמבחינה פרקטית הוא יכול להתנהל כאזרח לכל דבר. אבל אז אם יתפסו אותו הוא יואשם בפשע (פדרלי אם איני טועה). כך שכמו שאמרתי זה מאוד נדיר, הן מכיוון שאנשים שומרים על המספר הזה בסוד כמוס וקשה להאמין שהם יסכימו "לחלוק" אותו גם בעבור תמורות גדולות, והן בגלל הסיכונים הכרוכים בכך. היחידים שמקבלים משהו כספי תודות ל social זה קשישים אם איני טועה שמקבלים סכום כסף מסויים כל חודש.

DOESN'T WORK HARD

פורסם
לא טענתי שאין רופאים שמרויחים טוב, אבל נסה לחשב את שנות ההכשרה (3 שנים קולג', 3 שנים בי"ס לרפואה ועוד כמה שנות התמחות בשכר יחסית נמוך) - ואז צריך למצוא את המשך הדרך. מה שאתה מתאר מתאים למערכת הישראלית, בארה"ב הבסיס הוא דווקא הרפאה הפרטית שמניבה פדיון עצום אבל גם הוצאות גדולות מאוד, כך שהרבה רופאים מגיעים, בסופו של דבר, להכנסות די ממוצעות או מעט מעל הממוצע. לא כל אחד הוא כוכב בנירוכירורגיה, בסופו של דבר רוב העבודה נעשית על ידי הרופאים הכלליים\משפחה\פנימאים\ילדים, ולא אלה הם המתעשרים מרפואה. ולפי מה שקראתי גם העבודה של הרופאים מול חברות הביטוח די מסובכת, הרבה מאוד ביורוקרטיה שמצריכה הרבה שעות עבודה.

אם תשים לב בארה"ב יש עליהום גדול על הרופאים, מתיחסים אליהם כמושחתים ומשוחדים. כנראה שכמה פרשיות, שאכן היו חמורות מאוד, מושלכות אל כלל ציבור הרופאים.

לגבי הלואות סטודנטים - יש תחזיות שטוענות שהן המקור למשבר הכלכלי הבא, כאשר רבים מאד מבוגרי האוניברסיטאות לא ימצאו עבודה מספקת ויתקשו להחזירן.

האשה המדהימה שלי בעלת 25 שנות לימוד... לרופאים מגיע להרוויח טוב.

הלוואות סטודנטים הן הלוואות נוחות מאוד ואני חושב שזהו עוד כלי בחופש האמריקאי, את ההלוואה מתחילים לשלם רק בסוף הלימודים, וגם אז יש לך תקופת התקררות קצרה.

אני רואה איך האשה עובדת ואני מצדיע לה, מדובר בעבודה מתישה, השעות ארוכות והמשמרות נקבעות חצי שנה מראש.

זה התמודדות עם חולים ועם משפחות, בירוקרטיה והמון ניירת.

רופאים זה דבר מאוד חיוני במערכת, זה תהליך מאוד קשה להיות רופא, ומגיע להם להרויח. כשבן אדם מקריב כ"כ הרבה מחייו בשביל להתמקצע, הוא למעשה הרוויח את הזכות להרוויח טוב.

הרופאה שלי, גם יפה, גם חכמה וגם מבשלת מדהים :-) ויותר מזה היא עובדת עם נשמה, העבודה לא נגמרת כשהיא מורידה את החלוק, בבית היא מתקשרת לפציינטים, למשפחות, מוודאת שהכל בסדר, היא מהווה אוזן קשבת ונותנת תמיכה כי אכפת לה.

haters will hate

פורסם

גם יפה, גם אופה וגם רופאה - אשריך. בעצם לאור תנאי העבודה של רופאים (אתה מתאר אותם מצויין) - אני לא בטוח שמבחינתך המקצוע שלה הוא מציאה (שים לב, אני מדבר על המקצוע בעל הדרישות הקשות, לא על האישיות שלה).

25 שנות לימוד - לא הגזמת? לימודי רפואה במערכת האמריקאית מסתכמים ב-19 שנים (באירופה 18), גם מספיק, ההתמחות אינה בגדר לימודים.

אם מותר לשאול במה היא מתמחה? באיזה שלב של ההתמחות היא נמצאת? האם היא מתכננת עוד שנתיים של התמחות על, ואולי עוד התמקצעות בתחום מסויים של התמחות על? בקיצור - אפילו בלי שירות צבאי היא תגיע למעמד של רופאה בכירה בגיל 30-35 וגם אז יהיה עליה לפלס את דרכה במערכת ולבסס את מעמדה עד שתתחיל לראות ברכה כלכלית בעמלה.

ושאלת השאלות, במיוחד לגבי אשה - מה יקרה כאשר היא תרצה ילדים? האם מבחינת תנאי העבודה יש התחשבות כלשהי באשה הרה\יולדת\מניקה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אכן כן, משום שאם תצא - לא תוכל לחזור. תענוג.

חשבון בנק פתחו לך? SOCIAL SECURITY משלמים לך? איך בדיוק זה עובד כמהגר?

פתחתי חשבון בנק בבנק גדול, פתחתי תיק ברשות המיסים וקיבלתי tax id number.

קרדיט בונים על הssn.

לא היה לי כזה ולכן לא היה לי קרדיט, למרות שעם הtax id יכולתי לפתוח חשבון עסקי ולבנות קרדיט על העסק, בחרתי לא לעשות זאת.

המשטרה עצרה אותי מספר פעמים, כן פחדתי... אבל הם ביקשו רישיון וביטוח, חברות הביטוח עושות ביטוח רכב עם רישיון ישראלי.

שוטרים לא מתעסקים עם הגירה למעט באריזונה.

אין למה לצאת, טיסות פנים זה דבר פשוט ואף אחד לא מסתכל על הסטטוס שלך, את ההגירה פוגשים רק בטיסות חוץ.

החיים פה נוחים מאוד גם בלי כל הניירת, יש לי פה חברים ללא ניירת, ילדיהם בבתי ספר, יש להם בית ועבודה מסודרת אבל הסטטוס שלהם בעייתי.

גם אם אתה נעצר על ידי משטרת ההגירה,גירוש זה משהו שאתה בוחר, בד"כ נותנים לך 30 יום לצאת ולסדר את העניינים שלך ואז לעזוב.

ידידה של המשפחה נעצרה באריזונה ונכנסה למאסר(סתומה, מה את נוסעת לאריזונה?!) , היא בילתה שבועיים במעצר, קיבלה אוכל כשר ויחס טוב, כשהיא הגיעה לשופט היא אמרה לו שהיא לא חותמת על המסמכים של הגירוש, ישבה עוד שבוע ולבסוף שוחררה עם. קנס של 4000 דולר והפניה למשרד ההגירה שם היא קיבלה גרין קארד!!!!!

haters will hate

פורסם

כפי שכבר אמרתי קודם, המצב בארץ מבחינת הבירוקרטיה זהה וההכנסות הרבה יותר נמוכות. והיחס לרופאים בארץ הרבה יותר רע.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

בארץ רופאים נופלים קרבן לאלימות :shock: (עם כמה שכואב לי לכתוב את זה כאמירה גורפת, לצערי התפתחה מגמה כזו)

DOESN'T WORK HARD

פורסם

אבל בנצי, לא מפריע לך שלא תוכל לקחת את האישה לפריז? רומא? לבקר בישראל?

או שהתכנון הוא נישואין עם אמריקאית א-לה GREEN CARD, וקבלת ניירת?

• תוכן חדש...