Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע ביקרתי באחד מבסיסי צה"ל ונתקלתי במספר כבאיות.

על פי מה שהבנתי הן בשימוש ומתחזקים אותם.

האם מישהו יכל לתת מידע על צילומי הכבאיות שהעלתי?

ל'

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כבאית מג'רוס (איווקו ישנה) מעט מאוד עדיין בשימוש האזרחי(מכיוון שיש מס' צ ועדיין שימוש פעיל אתייחס רק לאזרחי).

יש אחת בשימוש כבאות גליל מערבי לרוב עומדת עקב מחסור בחלפים, כבאית דומה לא יכלה לעליות הכרמל המערבי באירוע השריפה

הגדול שהסתיים לצערנו גם באסון גדול.

לרוב בקיבוצים ותיקים אפשר לראות כבאית חרום כזאת לשימוש מוגבל עד הגעת תגבורת הולמת בעת הצורך.

בעולם, באירופה בעיקר ניתן לראות דגמים חדשים יותר משוכללים יותר עם מיגוון תצורות, כבאיות,רכבי סולמות,רכבי חילוץ ורכבי

עמודי תאורה מיוחדים.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם
השבוע ביקרתי באחד מבסיסי צה"ל ונתקלתי במספר כבאיות.

על פי מה שהבנתי הן בשימוש ומתחזקים אותם.

האם מישהו יכל לתת מידע על צילומי הכבאיות שהעלתי?

ל'

פחות ישנות מכפי שנראה לעין, המאגירוס דויץ Merkur (מאגירוס כינתה את המשאיות שלה בשמות כוכבים במערכת השמש שלנו, מרקורי - כוכב חמה), בגרסה F150 D11, שימשו כ"רכב הכיבוי הלאומי" בשנות השישים ובתחילת שנות השבעים.

הכבאיות שבתמונות הן מדגמי 1972 ו-1976. צה"ל החל להצטייד בכבאיות האלו ב- 1969.

Merkur 1967.jpg

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

שלום רב.

כבאיות אלו מוסבות ל"רכבי טיהור" אלו רכבים שמפזרים חומרי ניקוי וחיטוי לאיזורים שנפגעו במקרה של אירוע בילתי קונבנציונלי.

רכבים אלו עובדים בעיקר כמו עיקרון של משאיות המפזרות מים על חצץ בעת ריבוד כבישים.

אם אני לא תועה לפי מיקום התמונה רכבים אלו לצורך תירגול בלבד.

פורסם
אני רק עם שאלה ,

צילום בתוך מחנה צבאי , זה דבר שעובר בטחון שדה ?

ועוד להצהיר על כך בריש גלי ?

אני לא מומחה גדול בבטחון אך נראה לי שבתוך בסיס צבאי צריך אישור דובר צה"ל/ הצנזור הצבאי הראשי לצלם בתןך בסיס צבאי. כי בכל זאת גם לאויבים שלנו יש אינטרנט וכמו שלמדנו בעבר ועדיין לומדים האויב גולש גם באתרים ישראלים בעברית .

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
שלום רב.

אם אני לא תועה לפי מיקום התמונה רכבים אלו לצורך תירגול בלבד.

אתה כנראה לא תועה (בדרך). עובדה שהגעת למחשב שלך:lol:

מאד סביר שאתה גם לא טועה....

עודד

פורסם

במשך שנים הייתי כבאי במילואים והכבאיות הללו ליוו אותנו בתרגילים השונים.

כלים חזקים מאוד ופשוטים יחסית, למיטב זכרוני הם היו מטופלים היטב, כמיטב המסורת הצהל"ית של ציוד חירום.

יש בצבא עד היום רכבים וציוד אחר ישנים עוד יותר שמתפקדים היטב.

תחשבו על משאית כזו או ריו או כלי אחר שנבנה מלכתחילה פשוט וחזק עבור שימוש צבאי ובחייו לא נמצא בשימוש יומיומי שוחק אלא מיועד לתרגילים ולחירום וחי תחת משטר טיפולים ותחזוקה קפדני.

זה יכול להיות כלי נצחי.

פורסם
במשך שנים הייתי כבאי במילואים והכבאיות הללו ליוו אותנו בתרגילים השונים.

כלים חזקים מאוד ופשוטים יחסית, למיטב זכרוני הם היו מטופלים היטב, כמיטב המסורת הצהל"ית של ציוד חירום.

יש בצבא עד היום רכבים וציוד אחר ישנים עוד יותר שמתפקדים היטב.

תחשבו על משאית כזו או ריו או כלי אחר שנבנה מלכתחילה פשוט וחזק עבור שימוש צבאי ובחייו לא נמצא בשימוש יומיומי שוחק אלא מיועד לתרגילים ולחירום וחי תחת משטר טיפולים ותחזוקה קפדני.

זה יכול להיות כלי נצחי.

אכן הרכבים האלו שמורים מאוד גם בצבא וגם בשירות הכבאות סה"כ כמה קילומטרים בודדים הם עושים בשנה ולפעמים גם את זה לא

וזה יכול להיות עסקה טובה מאוד למי שרוצה לקנות כבאית ישנה להסבה לטיולית (כמה שמישהו כבר עשה וגם יצא יאיתה מסביב לעולם) או סתם בשביל לחפש שריפות :-D

פורסם

בשריפה הגדולה בכרמל, לאחר שכוחות הכיבוי נטשו את בית אורן לטובת מוקדים בעלי ערך יח"צני

רב יותר, מי שהציל את הקיבוץ זו כבאית מגירוס ישנה כזו שהיתה זנוחה בקיבוץ מס' שנים ותופעלה ע"י

מס' חברים שסירבו להתפנות. בשלב מסויים בשעות הקטנות של הלילה הכבאית שבקה והשתמשו במשאבה שלה

ככבאית סטטית .

שי

איש חכם אמר: "סעו לאט ותגיעו מהר!"

פורסם

המנוע בכבאיות האלו דויטס קירור אויר - נכון?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני רק עם שאלה ,

צילום בתוך מחנה צבאי , זה דבר שעובר בטחון שדה ?

ועוד להצהיר על כך בריש גלי ?

אני לא מומחה גדול בבטחון אך נראה לי שבתוך בסיס צבאי צריך אישור דובר צה"ל/ הצנזור הצבאי הראשי לצלם בתןך בסיס צבאי. כי בכל זאת גם לאויבים שלנו יש אינטרנט וכמו שלמדנו בעבר ועדיין לומדים האויב גולש גם באתרים ישראלים בעברית .

הרכב הוא כבאית, רכב עם מנועים להתזת מים.

לא פורסם היכן זה צולם ולא ניתן מיקום ופרטים שיכולים לשמש את האויב.

אם זה היה חומר מסווג היו מסתירים אותם מעין הציבור, בתוך האנגר סגור,

ולא מעמידים אותם בקרבת הכביש הראשי שניתן לראות אותם.

אז לא צריך לעשות סימפוזיון מכל דבר כאן,

כשמעבירים טנקים/מסוקים/נגמשים וכל כלי צבאי על כביש 6 (וכל כביש אחר בארץ),

והוא לא מכוסה וגלוי לעיני הציבור, צילום של כבאית ישנה משנות ה 70 הוא לא סוד מדינה!

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

כמדומני שבאזור באר שבע יש אספן ששיפץ עד רמת הבורג כבאית מגירוס יפיפיה ומדהימה שצבועה אם אני לא טועה בצבע ירוק .

נצפתה כמה פעמים באזור הדרום.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
הרכב הוא כבאית, רכב עם מנועים להתזת מים.

לא פורסם היכן זה צולם ולא ניתן מיקום ופרטים שיכולים לשמש את האויב.

אם זה היה חומר מסווג היו מסתירים אותם מעין הציבור, בתוך האנגר סגור,

ולא מעמידים אותם בקרבת הכביש הראשי שניתן לראות אותם.

אז לא צריך לעשות סימפוזיון מכל דבר כאן,

כשמעבירים טנקים/מסוקים/נגמשים וכל כלי צבאי על כביש 6 (וכל כביש אחר בארץ),

והוא לא מכוסה וגלוי לעיני הציבור, צילום של כבאית ישנה משנות ה 70 הוא לא סוד מדינה!

ל'

למרות שהם בקרבת הכביש הראשי וניתן לראותם , קרוב לוודאי שעל גדר הבסיס יש שלטים עם הכיתוב " שטח צבאי , אסור לצלם , העבריין ייענש וכ"ו " אבל כמו שרשמת " צילום של כבאית ישנה משנות ה 70 הוא לא סוד מדינה ! " ולא זה מה שיגרום לנו לנזק במלחמה הבאה אבל העצה שלי לא לעשות זאת שוב כי יש אנשים שמשעמם להם ולא כדאי שיעשו לך סרטים.

חוץ מזה תראו אלו עברות על חוקי המדינה עוברים ניבחרי הציבור שלנו אז מה זה צילום של כבאיות בשטח צבאי ע"י חובבת צילום של רכבי אספנות.

שבת שלום ותמשיכי לגרום לנו להנות מהתמונות שלך.

רכבים בבעלותי:

רק אספנות וכמה שיותר...

• תוכן חדש...