Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא בכל פן אפשרי במנועים ישנים עם קילומטרז' גבוה לא מומלץ לרדת לרמת צמיגות כזו בכלל

ברנו למנועי 2 ליטר היצרן אוסר לחלוטין שימוש בצמיגות הזו

בארץ אף אחד לא ישקיע בתיקון מנוע של רכב ישן ששורף שמן. באירופה או שמתקנים או שמשביתים.

תראה לי עוד מדינה מפותחת בה שמני 20W50 נמכרים בכל פינה או באיזו מדינה אחוז מכירות של שמני 20W50 מהווים אחוז כה גבוה מהמכירות? אני מבטיח לך שאנחנו ומדינות עולם שלישי באפריקה נמצאים בטופ.

כל זמן שאין אכילת או נזילות אין שום מניעה משימוש בשמן דליל יותר המאושר ע"י היצרן ברכב, גם אם הוא עבר 500,000 ק"מ, ואני יודע שרבים מבעלי המקצוע לא יסכימו עם זה (ובצדק ברוב המקרים) אבל זו העובדה היבשה.

נצל"ש .

אני משתמש בשמנים איכותיים,פילטרים מקוריים.

האם יש לי צורך לעשות טיפול כל 7500 ק"מ כמו שאני עושה עד היום? הרכב נוסע רק נסיעות בין עירוניות, 90-120 לא מעל ולא מתחת.

לא עובד קשה, האם אני מגזים? יש טעם לחזור למשטר הטיפולים של היצרן? כל 12,500?

בהחלט מגזים. שמנים סינטטיים או גם חצי סינטטיים שעומדים בתקנים העדכניים איכותיים לאין שיעור מהשמנים שהיו נפוצים אפילו רק לפני עשור. במקרה שלך - רכב שמבלה רק על בין-עירוני - הבלאי למנוע מזערי כמו גם המאמצים בהם עובד השמן ושאר הפרמטרים שמשפיעים על הזדקנותו והירידה בתכונותיו. בהחלט ניתן להאריך את סבבי הטיפולים למה שמומלץ ע"י היצרן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לא יקרה שום נזק במעבר מ 5W30 ל 5W40. המנוע ימשיך לתפקד וישמר מצויין כל זמן שתקפיד על שימוש בשמן הנושא את התקנים הרלוונטיים שהיצרן דורש + שהשמן יהיה מחברה טובה + לא תחפף בטיפולים. הנקודה שלי היא שאם היצרן מאשר שימוש ב 5W30 אז הוא עדיף בכל פן אפשרי מ 5W40 ותסלחו לי שאני לא אכנס כרגע להסברים טכניים, הם יופיעו במאמר שאני עובד עליו.

הנטיה ללכת על השמן הכי דליל שאפשר מטעמי חסכון (בעיקר בדלק) היא לטעמי קצת מוגזמת ולכן אני מסכים עם דניאל. היצרן אינו מגדיר צמיגות אחת באופן חד וחלק אלא בעיקר בהתאם לטמפרטורה חיצונית אשר משפיעה גם על תפקוד השמן כשהוא קר וגם בטמפרטורת עבודה.

כמובן שגם הנטיה של רוב בעלי המוסכים ללכת דווקא על שמנים מאוד צמיגיים מטעמי הגנה על המנוע היא פסולה ואף מנוע שלא שורף שמן בכמויות לא צריך שמן 20W50 וכדומה ובזה אנו מסכימים לחלוטין. אבל רעה אחת אינה מבטלת את רעותה.

החום הישראלי הוא כזה שבהחלט מצדיק ברוב הרכבים שימוש בשמני 5W40 במקום ב-5W30 ובטח שימוש בשמנים אלו במקום אלו שצמיגותם 0W30 וכדומה - לצמיגות בטווח התחתון יש משמעות גם כשהשמן מתחמם, ולהיפך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אדרבה, בנסיעה כזאת כמות הפיח שמצטבר בתאי הבעירה (ולכן גם בשמן) היא קטנה והשמן גם מקורר באופן יעיל על ידי האוויר. כמו כן, נסיעה בשיוט (סיבובי מנוע יחסית קבועים) מפחיתה עומסים על המנוע והשמן ובמכוניות בעלי אוורור לבית הארכובה גם השמן עצמו זוכה לאוורור הגון.

נהיגה בינעירונית שכזאת "מוסיפה בריאות" לשמן ולמנוע כיוון שהיא גם ממסה משקעים קיימים ושורפת אותם. בתנאים של רכב שנוסע בעיקר בשיוט מחוץ לעיר - שמן טוב יכול לשרוד אפילו 30 אלף קילומטרים, אם כי זה כבר ממש גבולי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לא בכל פן אפשרי במנועים ישנים עם קילומטרז' גבוה לא מומלץ לרדת לרמת צמיגות כזו בכלל

ברנו למנועי 2 ליטר היצרן אוסר לחלוטין שימוש בצמיגות הזו

גם לייצרן VAG יש מנועים בעלי נפח 3.2,3.6,4.9 ליטר ולא ראיתי אזהרה או איסור על שימוש בשמן בעל דרגת צמיגות 5W40 או 5W30.

למה לפי דעתך אוסר הייצרן רנו להשתמש בצמיגות נמוכה במנועי 4 ליטר ?

איזה כייף לי :)

פורסם

החום הישראלי הוא כזה שבהחלט מצדיק ברוב הרכבים שימוש בשמני 5W40 במקום ב-5W30 ובטח שימוש בשמנים אלו במקום אלו שצמיגותם 0W30 וכדומה - לצמיגות בטווח התחתון יש משמעות גם כשהשמן מתחמם, ולהיפך.

לזה בדיוק התכוונתי כשרשמתי שעייפתי מעניין הדיונים בנושאי שמנים וכל מיני סטיגמות ומיתוסים ששייכים לעבר.

מה שרשמת לא הכי נכון ולא מדוייק, בטח לא ברמת ההכללה. החלטתי שלא להיכנס לעומקם של הנושאים האלה עד שאסיים את המאמר שלי, התחום הזה הרבה יותר מורכב ומוסעף ממה שנדמה ואולי נוח לנו כבני אדם לעשות הכללות אבל בכל הקשור לשמנים הכללות לא תופס כאן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
איתמר,נסיעות בין עירונית בגבול ה140-150 נניח במהירות קבועה. לאורך זמן הורסות את תכונות השמן?

בהחלט כן ולא רק, עדיף לרכבים שנוסעים תדיר בכבישים פתוחים, במהירות גבוהה ובאקלים חם (כבישי הדרום שלנו למשל) על צמיגות חמה גבוהה יותר ז"א לפחות 40 או 50.

אגב אני מסכים עם חן ג. לגמרי ואין פה שום ענין של סטיגמות אלא עובדת מוגמרת ובסוף אנחנו נצליח להתיש אותך.

פורסם

פותח השרשור לא ציין את המהירות הבלתי חוקית בעליל בה הוא נוהג לשייט בתוספת האיזור הגיאוגרפי, או אז המנוע עובד בטמפ' עבודה גבוהה מהרגיל וגם השמן מתחמם, מתבלה מהר יותר ומאבד מתכונותיו. בגלל התנאים הללו, במנוע שעובד קשה כל הזמן גם אני הייתי ממליץ להתשמש בשמן 40 (50 כבר קצת אוברקיל) כדי לשמור על צמיגות אידאלית בטמפ' גבוהה מהמקובל ולא בגלל שום דבר שקשור לגזירה כמו שמקובל לחשוב.

עדיין, לא רואה סיבה לרדת מטיפול כל 10,000 או 12,500 ק"מ לפי הוראות היצרן במידה ומשתמשים בשמן סינטטי מלא ואיכותי.

איתמר.

פורסם
"הבה נתכחמה לו".

אתה יכול להסביר לי במילים פשוטות מדוע זה בסדר לעלות לצמיגות של 10W-40 או אפילו 15W-40 כאשר היצרן מבקש 5W-30? אולי לייתר ביטחון בכדי שהוא יוכל לישון בשקט בלילה אז עדיף לו 20W-50? זה בכלל יקנה לו הגנה חבל"ז על המנוע לא?

ביקשת בלי קישורים לאינטרנט אז אני לא אביא. אבל אני קראתי בפורומים בחו"ל שנהגים מדווחים שמעבר לשמן 0W-40 ו 0W-30 חסך להם 2 אחוזים מתצרוכת הדלק בנסיעה עירונית. לעומת זאת, בנסיעה מחוץ לעיר לא נרשם חיסכון כזה או אחר.

מעניין מאוד כמה דלק באחוזים אתה מפסיד במעבר לשמן 10Wאו 15W-40 מהשמן 5W-30.

אם היה לי רכב ראוי לשמן איכותי וטוב הייתי כבר שם 0W-30 או 0W-40.

אתה מסיט את הדיון מהשאלות ששאלתי. ברמת העיקרון גם אנוכי מצדד במעבר לשמנים דקים יותר.

אני ביקשתי שתתייחס לקטע המסומן באדום.

"לעלות מ 5W-30 ל 10W-40 זה לחטוא פעמיים. גם מעמיסים על המשאבה והמנוע בשעת ההתנעה וגם כאשר המנוע כבר בטמפרטורת העבודה שלו."

איזה כייף לי :)

פורסם
פותח השרשור לא ציין את המהירות הבלתי חוקית בעליל בה הוא נוהג לשייט בתוספת האיזור הגיאוגרפי, או אז המנוע עובד בטמפ' עבודה גבוהה מהרגיל וגם השמן מתחמם, מתבלה מהר יותר ומאבד מתכונותיו. בגלל התנאים הללו, במנוע שעובד קשה כל הזמן גם אני הייתי ממליץ להתשמש בשמן 40 (50 כבר קצת אוברקיל) כדי לשמור על צמיגות אידאלית בטמפ' גבוהה מהמקובל ולא בגלל שום דבר שקשור לגזירה כמו שמקובל לחשוב.

עדיין, לא רואה סיבה לרדת מטיפול כל 10,000 או 12,500 ק"מ לפי הוראות היצרן במידה ומשתמשים בשמן סינטטי מלא ואיכותי.

איתמר.

באיזור הדרום והמדברי אני כן מוצא לנכון לקצר את מרווחי הטיפולים,בלי שום קשר לסוג השמן שבשימוש. טמפ' השנתית הממוצעת והאבק מחייבים זאת.

• תוכן חדש...