Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

 

בפאסט טרם ביצעתי נסיעת מבחן (אני מתכנן לעשות זאת בימים הקרובים).

 

 

אל תרחם על הרכב בנסיעת מבחן. אני בטוח שתקבל הרבה יותר תובנות אחרי הנסיעה. אני מאמין שהאיכות הגרמנית תפתיע אותך לטובה.

Me-Golf GTI MK6 Premium+Passat 1.8T, my wife-Passat 2.0, my mom-Passat 2.0, my brother-Polo 16V & my sister Polo 1.4

  • תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אל תרחם על הרכב בנסיעת מבחן. אני בטוח שתקבל הרבה יותר תובנות אחרי הנסיעה. אני מאמין שהאיכות הגרמנית תפתיע אותך לטובה.

 

אמנם לא נהגתי בפאסאט אך את האיכות הגרמנית אני מכיר מהאודי A4 שהיו לי בעבר.

רציתי לציין וממש בקצרה שהנסיון שלי עם הגרמניות ממש לא טוב. הדבר היחידי שאני יכול לציין לטובתם היא איכות ההרכבה של תא הנוסעים.

פורסם

עדכון:

החזרתי את הסקודה סופרב כאפשרות.

לסיכום נשארה הפאסאט מול וסופרב.

אוהבי הסופרב בוודאי יחייכו בסיפוק וממליצי הפאסאט ירימו גבה.

 

מבחינה של הפאסאט עולה כי המרווח של המושב האחורי קטן יותר מאשר בסופרב. עדיין יש לי את הבעיה עם היושב במרכז המושב.

מסתבר כי בפאסאט הסוגיה של היושב מאחור, במרכז, לא טובה יותר, אפילו המצב גרוע יותר.

 

יש לי סוגיות להעלות לחברי הפורום חובבי הסופרב:

1. הדגם הנמכר כיום הוא בעל גיר טיפטרוניק. האם יש בעלי נסיון על גיר זה בסופרב?

2. בעקבות השילוב של הטיפטרוניק צריכת הדלק עולה.

3. מהקישורים המצורפים מצויין כי יחול שינוי בקרוב בדגם הנוכחי. האם יש למשהו מידע נוסף ?

 

http://www.indiancarsbikes.in/cars/team-icb-renders-2013-skoda-superb-luxury-saloon-facelift-59651/

http://www.oncars.in/Car-News-Detail/2013-Skoda-Superb-facelift-spied-in-China/2469

פורסם

סליחה על החריגה מהשאלה המקורית, אולם אם אינך חושש מדגם בשנתו האחרונה (סופרב) מדוע לא לשקול מונדאו?

זה פותר את סוגית הכסאות מאחור, הפורד חזק יותר ומהנה לנהיגה יותר מהפסאט וכנראה גם מהלימוזינה הצ'כית

פורסם
סליחה על החריגה מהשאלה המקורית, אולם אם אינך חושש מדגם בשנתו האחרונה (סופרב) מדוע לא לשקול מונדאו?

זה פותר את סוגית הכסאות מאחור, הפורד חזק יותר ומהנה לנהיגה יותר מהפסאט וכנראה גם מהלימוזינה הצ'כית

 

יש לי היום פורד מונדיאו 2008.

הדגם החדש של המונדיאו יגיע, ככל הנראה, בעוד כשנה. לא ידוע מועד מדוייק ולא ידוע המחיר.בנתיים מחירו כרכב משומש יורד חזק מאוד.

ממה שהצלחתי להבין הדגם החדש יהיה פחות או יותר בעל אותם מימדים, אך מאחור מרווח הראש יהיה קטן יותר, ומבוגרים גבוהים יתקשו לשבת מאחור.

 

לגבי הסופרב, אכן לא ברור לי מתי הוא יוחלף. שאלתי בסוכנות ושם לא יודעים (או שלא רוצים להגיד).

עפ"י מה שפורסם ברשת ולפי צילומים סיניים, הדגם החדש עדיין לא יצא. כלומר, יקח עוד לא מעט זמן עד שהדגם החדש יוצג באופן פורמלי ועד פרק זמן לשיווק בעולם ובארץ.

כך שנראה שיש עוד זמן עד שיגיע הדגם החדש.

פורסם

אני קורא באריכות את רוב התגובות וקצת לא מבין את ההשוואות.

 

אני יוצא מנקודת הנחה שאדם שמחפש דירת 3 חדרים בתל אביב אני לא יציע לו וילה עם 10 חדרים בירוחם.

גם אם היא יותר גדולה מרווחת יותר חדרים וכו.

 

סקודה/ פורד/אופל/מאזדה/סובארו והרשימה ארוכה.

הינם מותגי רכב " עממיים" לצורך העניין סקודה חדשה מתחילה ב70 K .

וולוו/ אודי/מרצדס/אינפיניטי הינם מותגי פרמיום/ יוקרה.

עכשין נכון שבקו התפר בין הרכבים השונים נמצא אבזור עדיף לפעמים דווקא ברכבים העממיים.

אבל אני לא חושב שאפשר להשוות בין סקודה וולוו למשל בכל מה שקשור לאיכות הנסיעה לביצועים ואחיזת הכביש.

ואולי הכי חשוב הסמל.

 

באשר להשוואה בין S-60 לסופרב / פאסט בנושא מרווח הפנים אז חברים תנו הצצה לדף הנתונים ותראו את מידות הרכבים.

הוולוו עם אורך של כ 4.6 לעומת 4.8 ( בערך) באחיות הגרמניות/ צ'כית.

זאת אומרת בעוד ה S-60 קרובה יותר למידות של הג'טה והאוקטביה הסופרב יותר קרובה ל S-80/

 

אז נכון שעכשיו לאחר שוולוו ו BMW הורידו מחירים( דבר שמבורך לכשעצמו) יש חפיפה במחירים של דגמים מסוימים בין מותגי פרימים למותגים עממיים. אבל עדיין זה לא השוואה נכונה ( בעני כמובן )

 

בשורה התחתונה המלצתי לפותח השרשור היא עם הגודל של הרכב לא מהווה בעיה עבורך הוולוו תיתן לך הרבה יותר גם אם לא באבזור.

פורסם

איך אני אוהב אנשים כמוך שמתפרצים לדיון בלי לקרוא הכל...

אני בעל פאסאט הצורה הנוכחית (ולשעבר גם הקודמת) אבא שלי עשה נסיעת מבחן על הוולוו ולא התרשם לפני שבחר בפאסאט (אני הייתי איתו אבל לא נהגתי), לדעתי הפאסאט מגהצת את הכביש הרבה יותר טוב מהוולוו, הרכב מרגיש חלש יותר מהפאסאט, הסנטר קונסול של הפאסאט נראה הרבה יותר יפה ונקי, הצורה החיצונית של הפאסאט יותר יפה לדעתי והפאסאט יותר פרקטית, אולי בגלל זה נמכרו מינואר עד אפריל 63 S60 ׁ(מכל הדגמים) לעומת 308 פאסאט (בלי ה- CC) .

לפי הנתונים היבשים הוולוו איטית יותר, פחות חסכונית, פולטת יותר מזהמים, פחות פרקטית, ופחות מפוארת, זה העובדות.

בוולוו אין את אותה תיבת ההילוכים כמו בפאסאט, בפאסאט יש תיבת 7 הילוכים (יותר יחסי העברה = פחות עומס על המנוע) לעומת ה-6 בוולוו, מוזר שמי שעשה נסיעת מבחן בשתיהם לא יודע דבר כזה, בקשר למצמדים הם הוחלפו למצמדים עמידים יותר והאחריות הוארכה לחמש שנים בשביל השקט הנפשי.

בבמחיר של ה-S60T5 אפשר לקנות פאסאט CC שעדיפה בהרבה על הוולוו האפורה.

אם המרחב מאחור לא מספק ולא התרשמת מנסיעות המבחן הייתי שוקל לעבור לסגמנט אחר.

האמת היא שתמיד חשבתי שוולוו זה רכב של פנסיונרים, אני תמיד משווה אותם לביואיק הישנות יותר (עד 2009) כי לדעתי הם בערך באותה רמה.

 

 

 

אני זה שמתפרץ מבלי לקרוא את כל הדיון? שים לב לתגובות שלי מהעמוד הראשון של פתיחת השרשור.

אפשר להבין שאתה אוהב את הפאסאט, אבל לעוות את העובדות?

למה יש יותר פאסאט מ-S60?

א. הפאסאט נמכרת לציי רכב והוולוו לא.

ב. הוולוו הוא רכב יותר "פרימיום" מהפאסאט ולכן נמכר בכמויות קטנות.

נמכרו הרבה יותר מאזה 6 מפאסאט, זה אומר בהכרח שהמאזדה רכב יותר טוב?

שים אדם ממוצע בוולוול ובפאסאט ונראה איפה יהיה לו יותר קל להתמצא. הנדסת האנוש בוולוו הרבה יותר טובה ויותר קל לתפעל את כל המערכות ברכב. בנוסף, יש לך מסך מקורי שלא דורש התקנות של כל מיני מתקינים כמו רדיו מילאנו, גיל קאר וכו'.

התכוונתי שלוולוו יש תיבת הילוכים דומה לפאסאט (כפולת מצמדים), רק שבפאסאט מדובר במצמדים יבשים שאורך החיים שלהם קצר משמעותית ממצמדים רטובים, בגלל החיכוך שיש ביניהם. הארכת האחריות באה בגלל השחיקה המוגברת ולא ממש תעזור, כי השיטה נשארת אותו הדבר (אם המצמדים בפאסאט כ"כ טובים, למה היה צריך להאריך אחריות?).

מי אמר לך שאם יש יותר יחסי העברה, אז העומס על המנוע הוא פחות- אולי יחסי ההעברה של התיבה בוולוו ארוכים יותר? בכל מקרה, לא תמיד ריבוי הילוכים זה משהו טוב ופרקטי במדינה פקוקה כמו שלנו.

עיצוב זה עניין סובייקטיבי, אבל אני בטוח שרוב החברים כאן יגידו שהעיצוב של הפאסאט משעמם/ מכובד ותו לא. לדעתי, ה- S60 הרבה יותר יפה ממנה.

פאסאט CC עדיפה על S60T5? אתה חולם בעמידה! ה-CC זו פאסאט בתחפושת פחות פרקטית.

העובדה שאתה משווה את הוולוו לביואיק הישנות יותר, מראה את ההבנה שלך בעולם הרכב. העולם מתקדם ומשתנה, תנסה לצאת מהסטיגמות והאהבה העיוורת שלך לפאסאט.

 

מכל האפשרויות שהועלו כאן במהלך הדיון, וע"פ הדרישות של פותח השרשור, אני הייתי בוחר במונדיאו אקו-בוסט, או בסופרב.

פורסם

גודל הרכב אינו מהווה בעייה.

כתבתי בתחילת השרשור שאחד הקיטריונים לרכב הבא שלי - הינה האפשרות לישיבה נוחה של 3 אנשים במושב האחורי.

כמובן אחד מהקווים המנחים אותי הינה התמורה הטובה ביותר לכסף (כאן אולי נכנס גם השיקול של האיבזור).

 

התמקדתי במכוניות בסגמנט "מנהלים" או משפחתיות גדולות, כאשר ביצעתי גם בדיקה למכונית מסגמנט אחר: S-MAX.

 

כמענה לשאלה אחרת שהעלו למעלה, לגבי ה-S60, הרכב מאוד נעים לנהיגה, אהבתי את העיצוב, יכולתי לחיות גם עם תא מטען קטן, אבל.... 3 נוסעים מבוגרים לא יכולים לשבת בנוחות במושב האחורי. זאת הסיבה היחידה שבגללה ירדתי מהוולוו.

 

לעומת זה, בפאסאט המרחב יותר גדול מאשר בוולוו. בסופרב המרחב אפילו גדול יותר. הבעייה שלי עם 2 הרכבים הללו הינה הישיבה במרכז המושב האחורי.

אני מודע לזה שבסגמנט מנהלים או משפחתיות גדולות מושב אמצעי "תקני"ל לא קיים. לכן אני מחפש "את הרע במיעוטו" (לכן גם בחנתי את ה-S-MAX).

כרגע, מהסיבות הנ"ל, אני נוטה יותר לכיוון הסופרב.

אבל כמו שציינתי במהלך השרשור למעלה, הגיר של הסופרב הוחלף לטיפטרוניק - צריכת דלק גבוהה יותר ובנוסף, החלו לפרסם כי הדגם יוחלף (לא ברור בדיוק מתי).

פורסם

המעט שאני יכול להוסיף בנוגע לגיר של הסופרב הוא שהנסיעה בה מאוד נעימה והגיר חלק ונעים בהשוואה ל-DSG7, לגבי צריכת הדלק אני באמת לא יודע אבל הביצועים גם אם נפגעו עדיין מעולים. זוג חברים טובים שלי רכב את הרכב במבצע על הדגם הבסיסי והם מאוד מאוד מרוצים, זה לא פלא כי היא החליפה מאזדה 3 מזדקנת עם 250 אלף קילומטרים. אבל במשפחה יש גם אאודי A4 מהדגם הנוכחי עם מנוע דיזל והם מציינים שהתחושה בנהיגה דיי דומה למעט ביצועים עדיפים באאודי.

אני חושב שאם כבר סופרב אז שווה לנסות להתאמץ ולרכוש את ה-2 ליטר TSI שמגיע עם גיר DSG 6 שנחשב מומלץ יותר ובנוסף מקבלים עוד מעט אבזור וביצועים עדיפים.

 

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

שנת הדגם של הסופרב הנוכחית היא 2008.

אינני בקיא במצבה בשוק המשומשות אבל הסבירות היא שלגבי מותג כמו שקודה, תופסים אותם שיקולים שהניאו אותך מלבחור במונדאו.

 

אישית אינני אוהב את צורתה של הסופרב ויש לי קצת בעיה עם המותג אולם your mileage may differ.

פורסם
אני זה שמתפרץ מבלי לקרוא את כל הדיון? שים לב לתגובות שלי מהעמוד הראשון של פתיחת השרשור.

אפשר להבין שאתה אוהב את הפאסאט, אבל לעוות את העובדות?

למה יש יותר פאסאט מ-S60?

א. הפאסאט נמכרת לציי רכב והוולוו לא.

ב. הוולוו הוא רכב יותר "פרימיום" מהפאסאט ולכן נמכר בכמויות קטנות.

נמכרו הרבה יותר מאזה 6 מפאסאט, זה אומר בהכרח שהמאזדה רכב יותר טוב?

שים אדם ממוצע בוולוול ובפאסאט ונראה איפה יהיה לו יותר קל להתמצא. הנדסת האנוש בוולוו הרבה יותר טובה ויותר קל לתפעל את כל המערכות ברכב. בנוסף, יש לך מסך מקורי שלא דורש התקנות של כל מיני מתקינים כמו רדיו מילאנו, גיל קאר וכו'.

התכוונתי שלוולוו יש תיבת הילוכים דומה לפאסאט (כפולת מצמדים), רק שבפאסאט מדובר במצמדים יבשים שאורך החיים שלהם קצר משמעותית ממצמדים רטובים, בגלל החיכוך שיש ביניהם. הארכת האחריות באה בגלל השחיקה המוגברת ולא ממש תעזור, כי השיטה נשארת אותו הדבר (אם המצמדים בפאסאט כ"כ טובים, למה היה צריך להאריך אחריות?).

מי אמר לך שאם יש יותר יחסי העברה, אז העומס על המנוע הוא פחות- אולי יחסי ההעברה של התיבה בוולוו ארוכים יותר? בכל מקרה, לא תמיד ריבוי הילוכים זה משהו טוב ופרקטי במדינה פקוקה כמו שלנו.

עיצוב זה עניין סובייקטיבי, אבל אני בטוח שרוב החברים כאן יגידו שהעיצוב של הפאסאט משעמם/ מכובד ותו לא. לדעתי, ה- S60 הרבה יותר יפה ממנה.

פאסאט CC עדיפה על S60T5? אתה חולם בעמידה! ה-CC זו פאסאט בתחפושת פחות פרקטית.

העובדה שאתה משווה את הוולוו לביואיק הישנות יותר, מראה את ההבנה שלך בעולם הרכב. העולם מתקדם ומשתנה, תנסה לצאת מהסטיגמות והאהבה העיוורת שלך לפאסאט.

 

מכל האפשרויות שהועלו כאן במהלך הדיון, וע"פ הדרישות של פותח השרשור, אני הייתי בוחר במונדיאו אקו-בוסט, או בסופרב.

 

זה יפה שהגבת בעמוד הראשון, אבל זה לא אומר שקראת את כל הדיון, אחרת לא היית מפספס את התגובה המורחבת שלי וגם שאמרתי שאני בעל פאסאט.

אני ממש לא מת על הפאסאט (הייתי נגד הקניה וגם של הפאסאט הקודמת, העדפתי אודי) אבל ספציפית פה אני חושב שהיא עדיפה (כמעט מכל בחינה).

לי לא יצא לראות פאסאט אחת ששיכת לצי רכב כלשהו מאז שקנינו את הרכב שזה בערך שנה וחצי, (כל פעם שאני רואה פאסאט וראיתי הרבה, אני מתעמק כדי לדעת מה רמת האיבזור) אז את הסעיף הזה תצטרך להוכיח.

לפי מה שאתה אומר יוצא שהוולוו S40 שנמכרו 14 מתחילת השנה יותר "פרימיום" מה- S60 :roflmao:.

אם כבר לעוות עובדות אז לא אמרתי שאם רכב נמכר פחות או יותר הוא יותר פרימיום,פשוט באתי להראות לך שהפאסאט פשוט יותר נמכרת כמו שהמאזדה יותר נמכרת, כל מקרה לגופו.

להתמצא? ראית כמה כפתורים יש לך בסנטר קונסול של הוולוו? אותי זה פשוט בילבל כי זה גם לא מסודר ודחוס, מסך מקורי יש גם בפאסאט (לא סתם מסך אלה ה-RCD500), לא צריך לשלוח אותו לרדיו מילאנו אם אתה לא רוצה GPS בעברית, אם אתה לא יודע אתה לא צריך להגיד סתם.

בקשר למצמדים אני יודע שאתה קשה הבנה אז אני יסביר שוב, האחריות לא תוריד את הבלאי אבל המצמדים המשופרים כן מורידים את הבלאי (אצלנו הוחלפו כבר ב-6K ועכשיו האוטו עם כמעט 20K ונוסע חלק), שוב האחריות הוארכה (כנראה) בשביל השקט הנפשי.

בנוגע לגיר במקרה הספציפי הזה הפאסאט יותר זריזה בגלל הגיר 7 הילוכים למרות שהיא חלשה יותר ב-20 כח סוס וכבדה ביותר מ-70 קילו, אין שום סיבה שריבוי הילוכים לא יהיה "טוב ופרקטי" בפקקים זה לא שאתה מעביר אותם בעצמך.

בנוגע לעיצוב זה באמת עניין סובייקטיבי, לדעתי הפאסאט יותר יפה בקווים יותר חלקים וזורמים, מה שהכי לא אהבתי בוולוו זה הפנסים מאחורה שפעם בכלל היו זוועה.

הפאסאט CC הבכירה עדיפה על ה-S60T5 בכל אספקט אפשרי גם מבחינת התנהגות (יש לה אופציית כיול מתלים דינאמית) נראת הרבה יותר טוב, אבל זה כבר לא קשור ואתה מפספס את מטרת האשכול.

שחכתי שעולם הרכב מסתכם רק בוולוו וביואיק, נו באמת תעשה לנו טובה תפסיק להשמיץ סתם ולחפש מה לא בסדר, זה לא מטרת השירשור.

Detailer.gif
פורסם

לי לא יצא לראות פאסאט אחת ששיכת לצי רכב כלשהו מאז שקנינו את הרכב שזה בערך שנה וחצי, (כל פעם שאני רואה פאסאט וראיתי הרבה, אני מתעמק כדי לדעת מה רמת האיבזור) אז את הסעיף הזה תצטרך להוכיח.

 

ללא הפרכת את הטענה ולכן חובת ההוכחה עליך. לא מספיק לתת אפילו 1000 דוגמאות בהן הטענה לא מתקיימת, אלא יש לציין מדוע היא לא יכולה להתקיים.

אתה מוזמן לבחון את הרכב "שלי" ולחפש הוכחה להיותו שייך לצי רכבים - רמת גימור בכירה, מסגרת לוחית רישוי מבריקה ללא כיתובים, אפסק מדבקות. בהצלחה.

כמוני יש עוד רבים והרכב מוחכר בעסקת ליסינג תפעולי כמו 80% (לדוג') של המאזדות 3 (או משפחטומטית עממית אחרת) שתראה במהלך היום על הכביש.

אגב עד כמה שידוע לי אין מניעה לקחת בליסינג תפעולי גם רכבי יוקרה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

אחותי היא סמנכ"לית של אחת מחברות הביטוח הגדולות. לה ולשבעת האחרים בדרג יש פאסאט מהדגם החדש.

 

הלוחיות בלי כיתוב מסביבן (למרות שנראה לי שהרכבים של "אלבר") ויש מבדקות בולטות עם שם החברה על שתי הכנפיים האחוריות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זה יפה שהגבת בעמוד הראשון, אבל זה לא אומר שקראת את כל הדיון, אחרת לא היית מפספס את התגובה המורחבת שלי וגם שאמרתי שאני בעל פאסאט.

אני ממש לא מת על הפאסאט (הייתי נגד הקניה וגם של הפאסאט הקודמת, העדפתי אודי) אבל ספציפית פה אני חושב שהיא עדיפה (כמעט מכל בחינה).

לי לא יצא לראות פאסאט אחת ששיכת לצי רכב כלשהו מאז שקנינו את הרכב שזה בערך שנה וחצי, (כל פעם שאני רואה פאסאט וראיתי הרבה, אני מתעמק כדי לדעת מה רמת האיבזור) אז את הסעיף הזה תצטרך להוכיח.

לפי מה שאתה אומר יוצא שהוולוו S40 שנמכרו 14 מתחילת השנה יותר "פרימיום" מה- S60 :roflmao:.

אם כבר לעוות עובדות אז לא אמרתי שאם רכב נמכר פחות או יותר הוא יותר פרימיום,פשוט באתי להראות לך שהפאסאט פשוט יותר נמכרת כמו שהמאזדה יותר נמכרת, כל מקרה לגופו.

להתמצא? ראית כמה כפתורים יש לך בסנטר קונסול של הוולוו? אותי זה פשוט בילבל כי זה גם לא מסודר ודחוס, מסך מקורי יש גם בפאסאט (לא סתם מסך אלה ה-RCD500), לא צריך לשלוח אותו לרדיו מילאנו אם אתה לא רוצה GPS בעברית, אם אתה לא יודע אתה לא צריך להגיד סתם.

בקשר למצמדים אני יודע שאתה קשה הבנה אז אני יסביר שוב, האחריות לא תוריד את הבלאי אבל המצמדים המשופרים כן מורידים את הבלאי (אצלנו הוחלפו כבר ב-6K ועכשיו האוטו עם כמעט 20K ונוסע חלק), שוב האחריות הוארכה (כנראה) בשביל השקט הנפשי.

בנוגע לגיר במקרה הספציפי הזה הפאסאט יותר זריזה בגלל הגיר 7 הילוכים למרות שהיא חלשה יותר ב-20 כח סוס וכבדה ביותר מ-70 קילו, אין שום סיבה שריבוי הילוכים לא יהיה "טוב ופרקטי" בפקקים זה לא שאתה מעביר אותם בעצמך.

בנוגע לעיצוב זה באמת עניין סובייקטיבי, לדעתי הפאסאט יותר יפה בקווים יותר חלקים וזורמים, מה שהכי לא אהבתי בוולוו זה הפנסים מאחורה שפעם בכלל היו זוועה.

הפאסאט CC הבכירה עדיפה על ה-S60T5 בכל אספקט אפשרי גם מבחינת התנהגות (יש לה אופציית כיול מתלים דינאמית) נראת הרבה יותר טוב, אבל זה כבר לא קשור ואתה מפספס את מטרת האשכול.

שחכתי שעולם הרכב מסתכם רק בוולוו וביואיק, נו באמת תעשה לנו טובה תפסיק להשמיץ סתם ולחפש מה לא בסדר, זה לא מטרת השירשור.

1. תתקשר לקל אוטו ותבקש לשכור פאסאט. היא קיימת כמעט בכל ציי הרכב.

2. הפאסאט CC יותר טובה מהוולוו S60T5? תרשום בגוגל S60 VS PASSAT CC קרא את הלינק הזה: http://carsort.com/compare/Volkswagen-CC-vs-Volvo-S60 אני לא נכנס בכלל לנושא הבטיחות שבו הוולוו הרבה יותר טובה.

3. לא ידעתי ש- 14000 ק"מ הם מדד לכך שהמצמדים של הפאסאט טובים. מצמדים כאלה אמורים להחזיק 100000 ק"מ בקלות ואצלך "הישנים" הוחלפו אחרי 6000 ק"מ. אתה שוב שוכח את העובדה שבפאסאט המצמדים יבשים והבלאי שלהם באופן טבעי יותר גבוה ממצמדים רטובים (ואני הקשה הבנה...).

4. בנסיעה עירונית במהירות 60-70 קמ"ש יש נטייה לתיבות האוטומטיות להעלות הילוכים ולהגיע לטובת חסכון להילוך 6/7. בנוסף, בפקקים, בתיבות כפולות מצמדים יש תלונות על רעידות, לפעמים.לא תמיד ריבוי הילוכים זה טוב. תקרא מבחני דרכים לרכבים עם מצמדים כפולים ותבין (לדעתי ה- DSG תיבה מצוינת ברוב התנאים).

5. רכב פרימיום נמכר בד"כ בכמויות יותר קטנות מרכב "עממי". ה- S40 לא נמכרת כי המחיר שלה שערורייתי ומדובר ברכב גרוע.

6. בכל מבחני הדרכים בארץ ובעולם הוולוו מקבלת תשבוחות על הנדסת אנוש קח דוגמא קטנה מאתר WHEEL בישראל (יש גם תשבוחות באתר של הגה, מוטו וכו') "סביבת הנהג היא מופת לתכנון ארגונומי, ולמרות שפע המתגים, הצגים ומערכות העזר היא עדיין קלה למדי לתפעול ולהתמצאות ומצליחה לשדר תחושה אינטימית"

הפאסאט רכב טוב, אבל במחיר שלה יש טובות ממנה וה-S60 היא אחת מהן, לדעתי.

אני ציינתי כבר בתחילת השרשור שהייתי מעדיף את המונדיאו כי הוא רכב מצוין ומתאים יותר לדרישות של פותח השרשור. אתה זה שתקוע עם הסטיגמות של שנות ה- 90 על וולוו וביואיק.

פורסם

 

אני ציינתי כבר בתחילת השרשור שהייתי מעדיף את המונדיאו כי הוא רכב מצוין ומתאים

יותר לדרישות של פותח השרשור

 

אני נמצא כעת בסיטואציה די דומה לשי (פותח השרשור). הייתי בשמחה הולך על המונדאו אלמלא:

 

1) זו שנתו האחרונה של הדגם. הדגם הבא אמור למיטב הבנתי להיות שונה רדיקאלית.

 

2) הרכב בעייתי מבחינת שמירת ערך (וכאשר יגיע דגם חדש אז בכלל המחיר יצנח)

 

3) המזגן חלש עד חלש מאד. עד כמה זה קריטי קצת קשה היה להתרשם בנסיעת המבחן אבל יש לזה בהחלט פוטנציאל לקלקל את כל העניין.

 

4) גם ברמה המפוארת (טיטניום) האבזור דל יותר מאשר במתחרים (וולוו S60 , פאסאט) ותא הנהג מרגיש פחות יוקרתי.


×
×
  • תוכן חדש...