Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי לא מזמן רכב עם אפשרות לגיר הנ״ל.

השאלה שלי היא האם כדאי להשתמש בו לעיתים קרובות? הורדת הילוכים בבלימה וכו׳.

תודה!

פורסם

אם כבר, מצרף שאלה נוספת: האם בלימה בהורדת הילול צורכת יותר דלק? כלומר, מדובר בהעברת הרכב לסל״דים גבוהים כל פעם מחדש.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אם רכשת רכב אוטומטי, בד"כ המחשב ידע באיזה הילוך להיות, וכמעט אין צורך להשתמש בטיפטרוניק.

אצלי במאזדה 3 אני נוסע כמו סבתא, והגיר מתנהג בהתאם. במידה ותקרע את הרכב, אז גם ב-60 קמ"ש הגיר יהיה מספיק חכם כדי להשאיר אותך בהילוך שלישי לכמה שניות, כי הוא "יצפה" שתאיץ בקרוב.

למרות הגיר ה"טיפש" שיש במאזדה 3 מהדגמים שברשותי הוא מצליח להבין אותי מצוין, ולכן אני בטוח שהגיר ברכב שלך יבין אותך גם.

לעתים יש צורך בשימוש בטיפטרוניק, בירידות ועליות בעיקר, או כאשר אתה רוצה לבצע עקיפת ביניים בלי לחיצה חזקה מדי על הגז.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

רכשת רכב שמצויד בתיבה אוטומטית שמאפשרת לנהג לקחת את הפיקוד. נוח לך אוטומט? סלאמתכ. רוצה לקחת פיקוד? תפדל. אין חשיבות למי מבצע את הפעולה. ותתחדש.

אם כבר, מצרף שאלה נוספת: האם בלימה בהורדת הילול צורכת יותר דלק? כלומר, מדובר בהעברת הרכב לסל״דים גבוהים כל פעם מחדש.

השאלה הזאת כבר נשאלה ואף נענתה מספר פעמים. במילה אחת: לא. בשתי מילים: בצע חיפוש.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

רמז (לחיפוש): האטה הוא מצב דומה לנסיעה במורד.

הן מבחינת הגיר והן מבחינת התצרוכת, הכי טוב להוריד את הרגל מהגז מבעוד מועד.

במורד ממושך ומפותל, כדאי מאוד לשמור על המהירות בעזרת שימוש בטיפטרוניק.

פורסם

ממש ממש לא.

בזמן שאתה לוחץ על הגז ועולה סל״ד מוזרק יותר דלק והגלגלים מסתובבים בעזרת כח המנוע.

כשאתה משתמש בבלימת מנוע ומוריד הילוך בירידה למשל, הגיר לא מעלה הילוך ולא נותן לגלגלים להסתובב מהר יותר. הגלגלים מסובבים את ציר המנוע, ומכאן הסלד שאתה רואה (מד הסלד מורכב על הציר של המנוע).

במצב כזה המנוע צורך דלק כמו בניוטרל.

ברכבים שנסעתי בהם במצב כזה מחשב הדרך הראה 0.1 ליטר/100 ק״מ.

למדתי מכונאות של מנועים ימיים אז לא בטוח איפה מותקן חיישן הסלד ברכבים אבל בעיקרון לא נראה לי שיש מקום אחר :-)

פורסם

אני משתמש הרבה בטיפטרוניק של מאזדה 3 - רק לצורך בלימת מנוע בירידות (גר במרומי הכרמל ונוסע הרבה ב-705 ובכמה כבישים עירוניים משופעים יחסית ארוכים). הבעיה היא שכאשר עוצרים ברמזור תריך לזכור לבטל את הטיפטרוניק, אחרת הרכב עובר לראשון ונתקע בו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...