Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

3אינו מדויק.

פרישה ראשונה הייתה ב"כאילו" כששרת החליפו, אבל בסדר.

פרישה שניה היתה בגלל ספיחי עסק הביש. שם העמיק חפור בניגוד לדעת רוב מפלגתו, מצא עצמו במיעוט, וזכה להצלחה מוגבלת ברפי עם דיין ופרס הצעירים.

• תגובות 215
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בדיוק לכך כיוונתי - האיש הבין שאיבד את מקומו ופרש, גם אם זה לקח זמן. גם לניקסון לקח שנתיים לפרוש לאחר פרשת ווטרגייט.

דיקטטורים אמיתיים פורשים רק לעולם שכולו טוב, או מסולקים במהפיכה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בפעם הראשונה פרש כי מאס בפירוק והרכבה בלתי פוסקים של ממשלות[נחש מי במיוחד מירר את חייו והרס את כור ההיתוך]יש אומרים שמאס בפער בין החזון למציאות. היה עייף ומתוח[ אגב- ישנם תיאורים של נדודי שינה בשל חשש לבטחון המדינה, לא חשש לתיק פלילי, כמו אצל חלק מיורשיו.גם ביבי לא ישן. בלילות הוא גולש ברשת כדי למצוא סופר טנקר נגד שריפות.

בפרישה השניה, ספיחים מאוחרים של עסק הביש. הוא התעקש לבדוק עוד ועוד כשמפלגתו רצתה"לעבור הלאה" ברשות אשכול.למעשה הראתה לו את הדרך.

פרישתו של ניקסון מבישה בהרבה כשלא נותרה לו כל ברירה ואף נאמניו בחלקם פנו נגדו.

עריכה, ראיתי שהוספת בעניין דיקטטורים ודרך ירידתם, גם כאן יש חריגים- פרנקו, למשל. אך כעקרון אתה צודק.

פורסם

פנדוב, עם כל הכבוד אני יודע מהו עסק הביש.

Ave יכול להיות שלפני 30 שנה אנשים בנו בתים בעצמם, אם כי אני מפקפק קצת באמירה הזו. אני לא חושב שהרבה השתנה מאז להיום (מלבד - אולי - מחירים ורמת הכנסה). אז היית צריך מומחה חשמל, גם היום אתה צריך מומחה חשמל.

חבר'ה, כבודו של בן גוריון במקומו מונח. האיש עשה דברים גדולים ואנחנו חייבים לו הרבה. אבל המרחק מפה ועד להכרזה שהוא היה דיקטטור נאור או דמוקרט אמיתי, הן קצת far fetched.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לא יודע להגדירו. היה מנהיג דגול עם יתרונות רבים ועם חסרונות. אני נוטה לצד היתרון.זאת למרות שבזמנו הש.ב האזין לעיתון העולם הזה ואף הקים עיתון מתחרה בשם רימון רק כדי להרוס את העולם הזה.

באשר לעסק הביש- ברור שאתה יודע משהו, אחרת לא היית מזכיר, אבל או שאינך בקיא מספיק בעובדות או שאינך מסיק מהם באופן לוגי. בכל אופן מסקנתך שגויה.[אל דאגה, בקרוב אחזור לכתוב שטויות ואעזוב את העובדות]

פורסם
אתה רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה?

אם החלטת שאתה חי את ההווה בלי לחשוב על העתיד - לך על זה.

רק אל תתלונן אח"כ.

בכל העולם אנשים עושים ויתורים כדי לחסוך תוך מחשבה על העתיד, למה אתה חושב שאתה לא צריך לעשות את זה?

אני גם עושה ויתורים.

אני חי את ההווה עם חיוך,בכיף ועושה דברים שאני אוהב תוך כדי שאני חושב על העתיד.

צריך איזון,אני ויתרתי על תאילנד,הטיול הגדול לדרום אמריקה או הודו שרוב חבריי נמצאים בו ממש ברגע זה,כי אני רוצה להשקיע בדברים אחרים שאני אוהב,במקרה הזה בנהיגה ובספורטיבית שתגיע מתישהו בעתיד הקרוב.

מה עם להנות מהחיים?

חן תיאר פה תסריט קצת עצוב של חייל משוחרר שהדבר היחיד שהוא עושה מרגע שחרורו זה לעבוד ולעבוד ולעבוד ולחסוך לבית,כל מטרתו בחיים זה בית,לא מספיק "שכבלו" לי את הרצונות והחלומות ל3 שנים?

אני לא אומר לחיות כמו פארזיט,מסעדות כל ערב,פאבים,מסיבות,חו"ל כל שני וחמישי,אבל ראבאק,מה עם הדברים שאנחנו אוהבים?אני לא אשקיע בהם כי אני רוצה לקנות בית בעוד 10 שנים?

אני מכיר מספיק אנשים שלא עשו חתונת ענק,שלא היו בדרום אמריקה שנה שלמה,שלא יוצאים לבלות כל ערב,נוסעים באוטובוסים כל בוקר ועדיין גרים בשכירות וימשיכו לגור הרבה זמן כי אין להם הורים שיתמכו בהם ואין להם מספיק הון עצמי כדי לקחת משכנתא לבית נורמאלי.

יש לי חברים טובים שהכרתי בשירות שעלו לארץ כדי לשרת בצבא(!),נחש איפה הם גרים היום 8 חודשים אחרי השחרור,מעניין למה..

מספיק עם הבלבולי מוח,זוגות צעירים וגם החסכניים ביותר שיש לא יכולים לקנות פה בית בלי עזרה של ההורים,תגידו מה שתגידו זה המצב פה.

פורסם
elik-belik

לא אמרנו שלא נחסוך, אמרנו ש30 שנה במערה זה יותר מידי.

כול החכמים כאן בעלי הדירות שמנסים ללמד אותנו (הצעירים) איך לחיות שוכחים פרט קטן, שאתם קניתם דירה היא עלתה רבע מהמחיר שלה היום.

אין בבעלותי דירה, ותאמין לי שאני רחוק מלהצדיק את הממשלה והמדיניות הכלכלית שלה (ולראייה, אני כבר לא גר בישראל)

אבל כדי להיות הוגנים - העולם כולו נמצא במשבר כלכלי עמוק. דור ה-Y למעשה אכל בולבול, וסובל מאחוזי אבטלה גבוהים.

לבוא בגישה של מגיע לי זה פשוט ילדותי, ולמען האמת - לא יעזור לך להגיע רחוק.

אתה, כמו המון המון המון אנשים בעולם תצטרך לעבוד קשה כדי להינות מהחיים, מה גם שהחיים היום הרבה יותר נוחים וטובים ממה שהיו לפני דור או שניים (כשהיית יכול לקנות דירה בלב תל אביב בשקל תשעים)

אז חלאס עם התלונות בסגנון "מגיע לי".

יש הרבה דברים להתלונן עליהם, אבל אל תצא מנקודת הנחה שמגיע לך משהו רק בגלל שאתה נושם.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
נכון להיום, לפי טענתו של אבא לי שעובד קרוב ל40 שנה בתחום הבניין. מחירי הדירות מובלות בעיקרי על ידי יזמים רעבים.

לפי מה שהוא מפרט על עלות דירה סטנדרטית שגם לדעתו היא גם מופרכת

מתחילה בזה שיזם שרוכש קרקע ומביא קבלן ראשי, ומוריד אותו למינ' רווח בטענה שהוא גם ככה ירוויח מה"שינויים" של הלקוחות ירצו ועל זה יגבה מה שבא לו. אותו קבלן לוקח קלני מנה שגם הם רוצים להרוויח ולבסוף בא המתווך שחותך קופון. הלכלה למעשה כולם רעים ונטל המיסים מאלץ את כולם לנפח עוד את העלויות לרמות לא פרופרציונליות. הבעיה היא, שנכון להיום, מבחינת היזמים, דירות יכולות לעמוד ריקות, מכיוון שההון הוא ברובו שלהם היום לעומת פעם שהיו משעבדים לבנק. תוסיפו על זה בעלי מקצוע חיצוניים לכל פיפס, ומה שתקבלו זה דירות במחירים מנופחים.

כמה מהילדים שלכם יכולים היום לבנות דירה בלי יועץ חשמל, מעצב פנים/אדריכל, מפקח (שהרי הבן שלכם כנראה מבין כלום וחצי בבנייה או בשפה), יועץ תאורה ועד? זה למה עולה ככה דירה לצערנו.

תשאל את אבא שלך כמה עולה קרקע לכל יחדת דיור. אחר כך שאל אותו כמה עולה מטר בנייה בסטנדרט של לפני 30 שנה וכמה עולה מטר בנייה בסטנדרט של היום. אתה רוצה חדר ארונות, שירותים כפולים לפחות, ריצוף יוקרתי, איטונג, הרבה יותר שקעי חשמל וטלפון, אינטרקום ולובי מפואר ועוד. הדברים האלה עולים לא מעט.

נכון שאדריכל עולה ובעלי מקצוע בתחום התכנון עולה אבל את לא רוצה לגור בשכונה עם 30 מבנים זהים כמו שהיה פעם אז עלות בעלי המקצוע בתכנון מתחלקת על הרבה פחות יחידות דיור.

את אולי תתפלא אבל בערים מרכזיות באירופה המחירים לא נמוכים משמעותית מבארץ. אם תלך למצפה רמון של גרמניה או הולנד תמצא דירות זולות אבל השאלה היא למה שם להסכים לחיות איפה שפה אתה לא מוכן.

אני קניתי את הדירה שלי לא במחירים של היום אבל ממש לא במחירים של פעם. שילמתי בשנת 98 520,000 שקלים על דירה ששווה היום בסביבות המליון. אין בעייה היום למצוא דירות בפריפריה הקרובה בשכונות טובות גם ב 700-800 אש"ח אבל אם רוצים לגור בגוש דן או באיזורי שיא הביקוש צריכים להיות מוכנים לשלם על זה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

elik-belik

אתה טועה, אני לא בה בגישה של מגיע לי וכו.

אני פשוט לא מצליח למצוא סיבה לשלם על דירה מליון שקל, אם אתה יודע את התשובה אני ישמח אם תספר לי.

מעבר לזה לדעתי ממשלה צריכה לדאוג לתושבים, עצם העובדה שאתה ואני משלמים מיסים אנחנו צריכים לקבל משהו בתמורה.

ולא לא מגיע לי בגלל שאני נושם, כן מגיע לי בגלל שאני עובד 220 שעות בחודש , משלם מיסים ועושה מילואים.

וכול עוד אני צריך לחשוב פעמיים אם לקנות גרביים ב25 שקל בקניון או לחקות עד שאני יגיע לשוק ולקנות ב10 שקל משהו כאן לא תקין.

(מקרה אמיתי בסוף הזמנתי מאייביי)

Night Driver

700 אלף זה בקטנה? מדובר על לא פחות ממשכנתה ל30 שנה.

אף אחד לא מדבר על דירות במרכז גוש דן, זה חלום שנשכח לפני עשור, אפילו בלוטו לא זוכים במספיק בשביל לקנות דירה במרכז גוש דן.

היום דירת 3 חדרים בפריפריה ומזדה 3 ליסינג זה בגדר חלום.

אודי A4

דימה.

פורסם

3 חדרים אפשר למצוא גם בפחות מ600 חדשה מקבלן בשכונה טובה באשקלון.

חוץ מזה אם אתה חושב שמתח הרווחים כל כך גבוה למה לא תנסה לעשות ים של כסף ביזמות בנייה?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

למה, בלוק בטון זה כבר לא מבודד? ישלנו בית בלוקים בין 20 שנה אוטוטו, ותנחש מה? עדיין עומד, ואפילו נעים בו עד כדי כך שלא צריך מיזוג עד 14:00.

למה, אתה עשיר שאתה ריצוף יוקרתי? מה קרה לריצוף רגיל? יש לנו שומשום שנראה טוב עד היום.

למה, יש מי שמחפש אחריך שאתה צריך לובי מפואר? מה קרה לכניסה אם קוד?

למה, משפחה של שניים ואפילו שלושה נפשות לא יכולה להסתדר עם מקלחת אחת?

אולי תתפלא, אבל באירופה גם הזנות חוקית בחלק מהמדינות, באוטובאן אפשר לנסוע גם 250 קמ"ש ובשוויץ יש אחסן שוקולד.

מבלי להצדיק את המדיניות בעשור פלוס האחרונים, החלטנו שאנחנו אירופה או ארה"ב. לצערי ישלנו מרכיים בטחוניים שלאף מדינה בעולם אין צורך בהם כיום. אני לא מכיר כיום מדינה שהתקציב השנתי שלה הוא מחצית או שליש (לא זוכר כמה) מהתקציב השנתי. ביום שהוא יהיה למטה מ20% אני מניח שדברים ישתנו.

הנתון שהכי מעניין אותי הוא כמה אנחנו באמת משלמים על הישיבות, אברכים, מערכת החינוך הדתית, אנשים שמנצלים את מערכת הרווחה, תשלומים מהמדינה כפיצויים מפשיעה וכאלו דברים.

עריכה:

ממתי זוג צעיר גר במרכזי ערים אם הוא לא עשיר או עוסק במקצועות שמאפשרים לו שכירות כזו? ערים ובעיקר כרכים כמו תל אביב תמיד היו ותמיד יהיו לעשירים ואמידים או לצעירים שמוכנים להקריב הרבה כדי להיות קרוב לצלחת.

עוד על זאת, ישראל היאסיכה על מפה. לנסוע מחיפה לתל אביב ברכבת הוא עניין של שעתיים לכל היותר אלא אם עלית על מהירה ואז עוד פחות. לך תבדוק כמה זמן אנשים נוסעים לעבודה מחוץ לעיר לתוכה בחו"ל. הפכנו לעם מפונק ולדור מפונק עוד יותר. וזה בא פיו של ילד שמנת.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

אתה מדבר על דירות שעולות מליון שקל כאילו זה יקר.

יש אלטרנטיבות זולות יותר, פשוט אתה בוחר לרצות משהו שאתה לא יכול להרשות לעצמך.

שוב, אני לא אומר שהכל מושלם, אבל יש מאבקים אחרים שצריכים לנהל (תחבורה ציבורית טובה יותר למשל).

כאשר תנצח במאבקים (הקטנים יחסית) הללו, הבעיות האחריות (כמו מחירי הדיור בצנטרום של הפיילה בתל-אביב) יהפכו לשוליים (או בעייתיים פחות), כי תוכל להגיע מהפרברים עם רכבת/אוטובוס למחוז חפצך.

ואני יכול להעיד על עצמי - ירדתי מרכב ליסינג שהיה לוקח אותי מהבית לעבודה מידי יום על איילון (45-60 דקות של פקק מפנק לכל כיוון), וכרגע אני מתנייד מהבית לעבודה באוטובוס (נסיעה של 40-45 דקות לכל כיוון).

כלומר בהינתן אלטרנטיבה ראוייה, צריך וכדאי לנצל אותה. בסופו של דבר, התחבורה הציבורית מסובסבדת בחלקה ע"י המדינה, ואם כבר אתה משלם על זה, אז כדאי שלפחות תנצל את זה :-)

כמובן שהייתי יכול לקנות רכב (נוסף) ב-50% ממה שהוא עולה בישראל, ולהגיע לעבודה ב-20 דקות במקום ב-40 דקות... אבל אני נהנה מזמן האיכות שבו אני יכול לקרוא בדרך לעבודה ו-to veg-out בדרך הבייתה מהעבודה.

בישראל לא הייתה לי בכלל אלטרנטיבה - הייתי צריך לקחת אוטובוס לרכבת, לנסוע חצי שעה ברכבת, ואז עוד אוטובוס לעבודה... כן, בטח.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
בוא נעשה קצת חשבון ברשותך. נגיד אבל רק לרגע נניח שיש בצהל 100 אלף חיילים בסדיר. תכפיל את זה במשכורת מינימום של 4,000 שקל. תכפיל את כל זה כפול 12 חודשים ואחרי שתקבל תשובה תסביר לי מאיפה מדינת ישראל תביא כזה סכום? עכשיו תכפיל את הסכום הזה כפול מספר החיילים האמיתי בסדיר. אל תענה לי כי החברה מהמזבלה קם רואים את הפורם הזה.

1. קיצוץ בבשר החי של כלל המערכת הציבורית והצבאית כולל תנאי פנסיה לא הגיוניים.

2. השתתפות של כלל האוכלוסיה בנטל המיסים, שכולם יצאו לעבודה והפסקת קצבאות הבטלה מכל הסוגים.

3. הגברת הפיקוח על מעלימי מס (כולנו יודעים זה שוק של מיליארדים).

בשנת 95 תקציב המדינה היה 160 מיליארד שקל, היום הוא עומד על כמעט 400 מיליארד ועדיין לא נמצא התקציב לחיילי החובה שחיים עם שכר רעב.

פורסם

שכר חיילי הסדיר פשוט מבייש,אצלנו היו ממש הרבה חבר'ה שלא נתמכו כלכלית מההורים והיו מוצאים את עצמם במצבים מאוד לא נעימים ועם חובות גדולים ולא בגלל שהם בזבזנים,אלא בגלל ש700 שקלים ללוחם זו בדיחה עלובה.

אף אחד לא הולך להיות לוחם בשביל לעשות כסף,באים לתרום,אבל עצוב ומאכזב לראות לוחמים שמגיעים למצב שהם צריכים להחתנן שיתנו להם חופשים כדי לצאת לעבוד כי הם בחובות.

תרמת-קיבלת צנרת.

פורסם
ֿ

תרמת-קיבלת צנרת.

אל תאמר תרמת - קיבלת צנרת,

אלא תרמת - עזרת לבסס את מעמד המדינה שאתה חי בה.

הקטע של גיוס החובה זה צורך קיומי,

כולנו היינו שמחים אם נבואות הסבתות של כולנו היו מתגשמות,

וביום שהפכנו ל"גדולים" היינו מגלים שכבר לא צריך להילחם באף אחד.

עדיין יש במי להילחם, ולאור היותנו כבשה בין זאבים,

אי אפשר לוותר על גיוס החובה.

למה אני כותב את זה?

כי אם כבר עושים משהו מתוך הפנמה שהוא צורך קיומי,

ועושים אותו מתוך תחושת שליחות והתנדבות - צריך לעשות אותו עד הסוף על הצד הזה.

נכון - מגיע לחיילי החובה שיתגמלו אותם מהיום עד מחרותיים,

צריכים מצד האמת להעלות להם את השכר אפילו למעל המינימום -

הבעייה שזה לא אפשרי.

תיאורטית זה היה אפשרי אם היית "מגלח" את כל השחיטויות - אולי אז מהעודף שנשאר חיילי הסדיר יוכלו לקבל את המגיע להם.

אבל, בעיני לפחות, אדם צריך לראות את התגמול לשירותו בעצם העובדה שמדינת ישראל is alive and kicking:wink: -

זה לא מובן מאליו.

בהנחה שלא יפנו אותו לתחומים שיהיו חשובים יותר בעיני המדינה כמו בריאות למשל, שגם הם טעוני שיפור.

אבל, מכיוון שלא נראה לי שזה יקרה - זה לא ממש ריאלי.

אין מאיפה לקחת את הכסף הזה.

עד שלא יסתמו את כל החורים בשוקת התקציבית לא יהיה שכר נורמלי לחיילים סדירים,

לא יהיה דיור \ חינוך באמת בר השגה,

ולא יהיה צדק חברתי so called...

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תוכן חדש...