Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אודה לסימוכין, אם ישנם.

אודי

בבקשה.

בצפון קוריאה יש מעמד ביניים ?

בסוריה יש ?

בירדן יש ?

במיצרים יש ?

כל דיקטטורה מתבססת על מעמד עליון דקיק שמהווה בערך 0.1% מהאוכלוסיה, והשאר חיים בעוני משווע.

מעמד הביניים בישראל רחוק מאד מקריסה, הציבור הישראלי ממלא את המסעדות בהמוניו, טס לחו"ל וקונה מכוניות חדשות וסמארטפונים למכביר.

הכל מושלם ?

בוודאי שלא, ואם נרצה לשנות, נמתין ליום הבוחר ונבחר במפלגה שבין לילה תפתור את כל בעיות המשק הישראלי, ויבוא לציון גואל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 215
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חוק חינוך לא חוסך להורים דבר. הם עדיין משלמים עליו - רק בצורה של מס

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
בבקשה.

בצפון קוריאה יש מעמד ביניים ?

בסוריה יש ?

בירדן יש ?

במיצרים יש ?

כל דיקטטורה מתבססת על מעמד עליון דקיק שמהווה בערך 0.1% מהאוכלוסיה, והשאר חיים בעוני משווע.

מעמד הביניים בישראל רחוק מאד מקריסה, הציבור הישראלי ממלא את המסעדות בהמוניו, טס לחו"ל וקונה מכוניות חדשות וסמארטפונים למכביר.

הכל מושלם ?

בוודאי שלא, ואם נרצה לשנות, נמתין ליום הבוחר ונבחר במפלגה שבין לילה תפתור את כל בעיות המשק הישראלי, ויבוא לציון גואל.

נתחיל מהסוף - במצרים, בירדן, באיראן ובסוריה יש מעמד ביניים משכיל ואמיד, במונחי המקום. אפעס, ברוב המכריע של המדינות מעמד זה נמצא בדעיכה. את צפון קוריאה אני לא מכיר כדי לומר (צריך לזכור שהדיקטטורה הצפון קוריאנית היא טוטליטרית באופן קיצוני, כלומר המדינה מווסתת הכל כולל מסחר והקצאת משאבים, לא כך במזרח התיכון ואיראן).

מעמד ביניים יציב חיוני מאין כמוהו ליציבות שלטונית, בכל מדינה. אני מסכים איתך, חן, לחלוטין, שמעמד הביניים בישראל עשיר ממקבילותיו במזה"ת, אבל זה לא העניין. מעמד הביניים הישראלי אמנם לא צפוי להתמרד בכח נגד הממשלה, הוא פשוט צפוי לעשות חושבים ולהגר, וזה יהיה הרסני לאלו שנשארים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני קצת נדחף, למרות שזה קשור בעקיפין לנושא.

מישהו יכול להסביר לי באופן מתומצת(אם אפשרי בכלל), למה יש מדינות שהשכר על מקצוע מסויים הוא X ובמדינות אחרות זה הרבה פחות? כאילו, ממה נובעים ההבדלים האלה?

פורסם

הכוונה בצמד המילים מעמד הביניים הוא לכך שלפחות 60% מהאוכלוסיה נמצאים בו, כמו בארץ.

בכל המדינות הסובבות אותנו אין באמת מעמד ביניים, או לפחות לא נחשב לכזה, ולזה הכוונה.

במרוקו ובטורקיה יש מעמד ביניים, אמנם הרבה יותר עני מבישראל, אבל הוא קיים בהחלט.

האיומים על הגירה המונית מישראל נשמעים עוד משנות ה 60' (מי יכבה את האור בנתב"ג) ובפועל קרה בדיוק ההיפך;

האמן לי שגם במדינות גוש היורו לא מלקקים דבש, בלשון המעטה.

פורסם
ההיפים האלו שוכחים (אולי אפילו מתעלמים בכוונה?) שהדרישות המגוחכות שלהם לרגולציה ומדינה סוציאליסטית הן-הן שחונקות את מעמד הביניים. הרי מי ישלם עבור חינוך מגיל 3 לכולם? ההורים של דפני ליף, או מר וגברת ישראלי, שקיבלו עוד נגיסה בנטו? מדינה חברתית זה אחלה. אני הכי בעד. אבל אי אפשר לתת הטבות לכווווווווווולם ואז להתפלא מדוע מעמד הבינים נחנק. זה רק מראה את חוסר ההבנה של דפני ליף בכל הסיפור הזה, וחושף את פרצופה של המחאה: לא מחאה חברתית, כי אם דרישה להחלפת שלטון שנבחר בצורה לגיטימית, ע"י צעדים בלתי לגיטימיים בעליל. אם ליף ושות. חושבים שהממשלה מחורבנת, או ש'גנבו להם את המדינה', אדרבא - שילכו להצביע (כמובן אז הם עלולים לגלות את החיסרון שבהשתייכות ל"3% האיכותיים": בסופו של יום, הם עדיין רק 3%...)

עריכה: גיל, אתה צודק אבל המוחים בכלל לא מתייחסים לטענות הצודקות שלך. הם רוצים ממשלה אחרת - עכשיו. לא אכפת להם מי מה ואיך, העיקר שזו תהיה ממשלה המקובלת עליהם.

ישנם אלפי דברים שאפשר לעשות במדינה, ע"מ באמת(!) לסייע למעמד הביניים, מבלי לתקוע לו סכין בגב (כלומר לתת כאילו הטבה, שהוא למעשה משלם עליה בעוד מיסים), אך אף אחד לא מתייחס לכך.

שוב פעם אני נרגע לראות שיש עדיין עוד קולות שפויים במדינה הזו. קבל לייק.

חינוך חינם לילדים מעל גיל 3 אינו הישג ?

למשפחה עם 2 ילדים קטנים זה חוסך מעל 3K בחודש !

מישהו באמת ציפה שאפשר לפתור עוולות של עשרות שנים ביום אחד ?

או שכן, ואז עוד כמה שנים נגיע למצב של ספרד ויוון.

ועברנו את זה כבר פעם אחת, בשנות ה 80'.

שורש הבעיה נעוץ באנשים שאינם יודעים לתכנן את חייהם, והכי קל להם לבוא בטענות לממשלה, וכלל לא משנה מי עומד בראשה.

תסביר לי בבקשה איך החוק הזה חוסך כסף? שהרי בגיל 3 הילד נכנס כבר לגן עירייה. אתה יודע מה, גם אם זה חוסף כסף הייתי מוותר על זה. אני חוסך כמה אלפי שקלים וכמה ילדים יהיה לי? 2 או 3 ביג דיל. אז חסכתי X כסף על 3 ילדים אבל אני משלם מיסים כל החיים שלי בכדי שאוכלי החינם יהנו מזה ולהם יש 6, 10 ויותר ילדים. אל תבין לא נכון. אם אנשים שמביאים הרבה ילדים היו הופכים אותם לאזרחים נאמנים שמשרתים בצבא, משלמים מיסים ושומרים על החוק אז באמת למה לא, לבריאות. אבל כאשר כל ההטבות בעצם מטיבות עם המגזרים שלא רואים את עצמם חלק ממדינת ישראל ולא רוצים לתרום בכל צורה שהיא אז למי לי בכלל לדאוג להם? שאנשים לא יעשו 10 ילדים ולא יהיה להם בעייה.

אולי לא הסברתי את זה טוב אז הנה דוגמה נוספת. מעכשיו כל ילד במדינת ישראל עד גיל 18 מקבל טיפול שיניים חינם או בסיבסוד גדול ביותר. כלומר עקירות, סתימות, טיפולי שורש וכאלה יעלו 20 שקל לילד, כלומר זוהי ההשתתפות העצמית שהמשפחה תצטרך לשלם. עכשיו נגיד שטיפולי שיניים לילד עד גיל 18 עולים 20 אלף שח וזה בהגזמה, אז על 3 ילדים חסכתי כולה 60 אלף שח אבל בשביל לחסוך אותם אני משלם כל החיים למען אלה שעושים 10 ילדים ויותר במס שלי. הייתי מעדיף לא לקבל את זה מהמדינה ולא לשלם את זה כל החיים שלי. יותר חסכוני לי לשלם את זה מכיסי מאשר לשלם את זה בצורת מיסים כל החיים שלי. עכשיו העניין עם הטיפולי שיניים המסובסדים יורד מתקציב סל הבריאות אז זאת אומרת שבמקום לקנות יותר תרופות בסל הבריאות לאנשים ששילמו כל החיים שלהם לוקחים מזה בכדי לסבסד את טיפולי השיניים מן הסתם למגזרים שלא ממש תומכים במדינה. אז איך אני אמור להרגיש? איך אני אמור להרגיש שילדיו של אבו חליל מאום אל פאחם שמפגינים נגד מדינת ישראל או אבו חמוד מנצרת מפגינים עם חנין זועבי נגד מדינת ישראל? למה לי לתמוך במגזרים שלא רואים את עצמם חלק איטגרלי מהמדינה הזו? כולל אליעזר מבני ברק.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מצד אחד טוענים שהקפיטליזם חזירי ומשאיר מאחור את החלשים, ומצד שני מדיניות סוציאלית שדואגת לאלו שאין להם מטפחת מיגזרים שלא מביאים תועלת.

נכון להיום, אנחנו חיים לא רע עם הקונפליקט הזה.

ואגב, חינוך חינם חוסך למשפחה עם 2 ילדים 3.5K בחודש, חינוך חינם הוא רק מגיל 5 והילך (גן חובה).

אבל אני הגעתי למסקנה שכלום לא טוב ליהודים.

פורסם

הבעייה שהמפגינים רוצים מדינת רווחה ויותר סוציאליות. הם רוצים את מה שנקרא "סוציאליזם חזירי". לדוגמה, אתמול הועלתה שם הדרישה להעלות את מס החברות ואת מס הירושה. רק רגע, אם זוג הורים עבד קשה כל החיים שלו וחסף שקל לשקל בכדי להעניק לצאצאים שלהם עתיד יותר טוב אז צריך לדפוק אותם יותר רק בכדי שזוג בטלנים שעשו יותר ילדים ממה שהם יכולים להרשות לעצמם יקבל גם הוא עתיד יותר טוב? למה זה? גם ככה לוקחים מיסים על הפקדונות בבנק אז לשונרר יותר אנשים שעבדו קשה בכדי שאוכלי החינם יתחילו מנקודה יותר טובה? לא בא בחשבון. זה שהיו לילדים הורים אפסים זה לא אומר שצריך לדפוק אחרים.

רוצים חוק חינוך חובה חינם מגיל 3 חודשים? כלומר פעוטונים חינם מגיל 3 חודש עד גיל 3 שנים שזה גיל גן עיריה? גם כן, קדחת בשחת. למה שאני שיעשה אולי שניים מקסימום 3 ילדים ישלם על משפחות שעושם 10 ילדים וידם לא משגת? פעוטון לילד יוצא 20 אלף לשנה כלומר כל ילד יעלה 40 אלף שח לשנתיים ובשנה השלישית הולכים לגן עירייה. אז בכדי שאני אחסוך 120 אלף שח על פעוטונים ל 3 ילדים אני אצטרף להיקרע במיסים למשך כל ימי חיי בשביל לממן את אליעזר מבני ברק או את אבו חליל מאום אל פאחם שעושה 18 ילדים ונשוי ל 3 נשים? קדחת בשחת.

גואל רצון, זוכרים את העלוב נפש ההוא? היו לו 30 נשים וכמעט 90 ילדים. מי לכל הרוחות והשדים מממן אותם? הוא היה מקבל סכום אסטרונומי כל חודש מביטוח לאומי מכל הקיצבאות ילדים וההשלמות הכנסות. האם מדינת ישראל תראה משהו מזה בחזרה? האם ילדיו יהפכו לאזרחים טובים, חיילים בצבא ומשלמי מיסים? רק הזמן יגלה לנו. בינתיים יש אוכלי חינם שעדיין " מכייפים" על חשבון אלה שבקושי סוגרים את החודש ומשלמים מיסים כל חודש בחודשו וזה לא מקובל כלל וכלל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

סוצאליזם זה רעיון נחמד אבל הוא מוביל בסופו של דבר להרבה זבובים שנדבקים אליו כמו לחרא, במיוחד במדינת הקומבינה ושות'. 30 מיליארד שקל מתקציב המדינה מופנה לביטוח לאומי.

קצבאות ילדים זה דבר מגוכך, אנחנו לא בשנות ה-50 שהיו גלי עליות עם 7-10 ילדים במשפחה. היום אנחנו בשנת 2012, מי שלא מתכנן את משפחתו כראוי ולפי היכולת הכלכלית שלו זה בעיה שלו.

מצד שני, נולד לך ילד בעל מוגבליות? כן, אתה אמור לקבל תמיכה מהמדינה.

חוק חינוך חינם מגיל 3? מבורך! אבל כמו כל דבר בחיים צריך שיהיה במידה, שיהיה בחינם עד הילד השלישי. מהילד הרביעי שההורים ישלמו.

נכי צה"ל? אם יצאת לחופשה, השתכרת, עלית על ההגה ונפצעת אתה לא אמור לקבל אגורה שחוקה. אם נפצעת בקרב אז כן, אתה אמור לקבל את כל התמיכה האפשרית.

וככה, כמו כל דבר בחיים הכל צריך להיות במידה.

מי שרוצה 100 אחוז לא ישיג דבר, אם מתפשרים והולכים לכיוון ה-70 אחוז משיגים הרבה יותר.

לגבי האנרכיסטים מרוטשילד, אין לי מושג מה הם רוצים בכלל.

כל ההפגנה הזאת מסריחה מחום וירוק והם נראים כמו חבורת מפונקים שרוצים שהמדינה תממן להם דירות במרכז ת"א. עם אנשים כאלו אין לי סימפטיה, מי שבוחר לחיות במרכז התרבותי-כלכלי של מדינת ישראל (ושל כל מדינה בעצם) שישלם על זה, ככה זה בשוק חופשי של היצע וביקוש. עוד לא שמעתי שארה"ב מממנת דירות לסטלנים במנהטן.

ולא, אין לי בעיה עם הפגנות, אבל אני צריך לדעת לשם מה אני יוצא אליה. הם נראים כמו ילדים קטנים שצועקים "הפגנה!!! לא חשוב על מה!!!".

במידה ותתארגן קבוצה יותר נורמלית שמפגינה על דברים ריאלים יותר, עם מצע ברור והחלטי בלי ימין שמאל, הכיבוש משחית וסולידריות שייח ג'ראח אז אני אשמח להצטרף.

פורסם

מהם הקריטריונים של מעמד הביניים ?

אשמח אם מישהו יענה לי במספרים כגון :הכנסה חודשית ,מס' רכבים \דירות ,אני לא יודע...

במה זה מתבטא ?

Gn'f'R

פורסם

אם אתה עובד, אישתך עובדת, יש לך 2.7 ילדים בממוצע ואתה עדיין מתקשה לגמור את החודש, אתה במעמד הביניים.

אם אני לא טועה, הכנסה משפחתית של מתחת ל-14,500 ברוטו.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

סוציאליזם זה רע. כמעט כמו קפיטליזם חזירי. סוציאליזם חונק את כולם - את העניים, את העשירים (שוודאי כבר יברחו) ואת מעמד הביניים. היחידים שיהיו מבסוטים הם אלו שהתברגו במקומות הנכונים (ועדים). כמו שנאמר בחוות החיות: יש שווים וישם שווים יותר.

הכיוון הרצוי הוא מדינת רווחה, לא מדינת סעד. מדינה שלא תומכת בך אם אתה יושב על התחת כל היום, אבל מדינה שתוכל לעזור לך כשאתה באמת צריך. בשביל זה צריך לשחרר תקציבים (האשכול לא קיבל אישור לפוליטיקה, אז לא אתייחס לכך) אבל יש המון שאפשר לעשות. אתן כמה דוגמאות:

הכרה בספרי לימוד כהוצאה מוכרת לצרכי מס.

הפעלת מערכי תיגבור בית ספריים לתלמידים חלשים.

שחרור הפנסיה לאזרח, שיקבע מה שהוא רוצה.

חיוב חברות להשקיע בנושאים חברתיים (קים בארה״ב)

העלאת גיל הפרישה, יחד עם העלאת התגמול החודשי.

העלאת קצבאות זקנה לזכאים (לא מקובל עלי שמי שעזר לבנות את המדינה הזו צריך לבחור בין תרופות לאוכל)

פתיחת השוק ליבוא נרחב של מוצרי מזון על מנת להוביל להורדת מחירים

חיוב סימון מחיר מומלץ (הוסר בממשלת אולמרט)

קצבאות ילדים (לזכאים עד גיל 21) כי גם בצבא ההורים תומכים בילדים

החזרת בתי הספר המקצועיים - כי לא אחד יכול / צריך / רוצה תואר. התעשיה היום גם ככה זקוקה לחרטים, רתכים ומה לא.

ועוד ועוד. אלא שההולכים אחרי ליף לא מסוגלים לראות תהליכים ארוכים. הם רוצים הכל מהיום למחר, גם במחיר של הרס הכלכלה.

הרכבת למשל היא גוף מסואב. מי הגישה בג״ץ נגד הרפורמה? דפני ליף. אם היא הייתה שואלת את מעמד הביניים מה הוא חושב על הרכבת, היא הייתה מגיעה למסקנות שונות לגמרי. אבל אכפת לה באמת. היא רוצה לשרת אתהאג׳גנדה שלה ולא יותר מכך

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

טוב , מצאתי את התשובה .

"כמה מרוויח מעמד ביניים?

סקר ההכנסות של הלמ"ס לשנת 2009 קובע שהכנסתו הממוצעת של משק בית עמדה באותה שנה על 13,578 שקל לחודש ברוטו. הנתונים כוללים לא רק את השכר אלא גם את קצבאות הילדים, ריביות מתוכנית חיסכון, זכיות בשעשועוני טלוויזיה וכל הכנסה אחרת של אותה משפחה דמיונית.

השכר עלה מאז מעט, כך שכדאי לעגל את הנתונים כלפי מעלה, לאזור ה-14 אלף שקל לחודש למשפחה. לפי הנתונים הללו, זאת אמורה להיות הכנסתה של משפחה ממעמד הביניים. אם כך, לא כיף להיות שייך למעמד הזה.

למקרה שמישהו מהקוראים שהה בשנים האחרונות על הירח: משפחה ישראלית צריכה להוציא בין 2,000 ל-6,000 שקל בחודש על דיור, בין 1,000 ל-2,000 שקל לחודש על מזון, וסכום דומה, במקרה הטוב, על דלק, ואם יש ילדים קטנים, עוד 1,000 עד 8,000 שקל נוספים תמורת הזכות שמישהו ישמור עליהם בזמן שההורים עובדים. במלים אחרות: בין 4,000 ל-18,000 שקל לחודש על הוצאות חיוניות, לא כולל בילויים, בזבוזים, סושי, נרגילות וזוטות כמו תרופות וטיפולים רפואיים.

סקרי הלמ"ס מחלקים את האוכלוסייה לעשירונים. באיזו עשירון נמצאת אותה משפחה ממוצעת? משפחה בעשירון העליון, לפי הלמ"ס, הרוויחה ב-2009 37,461 שקל לחודש ברוטו; משפחה בעשירון השני הרוויחה 22,454 שקל ברוטו; בעשירון השלישי – 17,801; ברביעי – 14,405; בחמישי - 12,049 ובשישי – 9,981.

אז מי כאן "מעמד הביניים?" שני העשירונים העליונים, שיכולים לחיות מצוין אם הם מנהלים את התקציב שלהם כמו שצריך, אבל הם מרוויחים אלפים רבים של שקלים יותר מהממוצע? העשירון השלישי, שמרוויח 4,000 שקל לחודש יותר מהממוצע אבל גם הוא מתקשה לגמור את החודש? העשירון הרביעי והחמישי, שנמצאים באזור הממוצע, כלומר, די קרוב למיץ של הזבל? "

Gn'f'R

פורסם

הכל מושלם ?

האמת שנמאס לי מהטיעון הלוגי הכושל הזה, אז החלטתי לבדוק את מצב המסעדנות בישראל לעומת העולם.

הנתונים באדיבות טריפאדווייזור

בישראל רשומות 1224 מסעדות באתר המופלא הזה. (שממלאים אותו אנשים שמבקרים במסעדות ולא בעלי המסעדות עצמן)

בלונדון רשומות 9966 מסעדות

בהונג קונג רשומות 3341 מסעדות

תגידו שזה לא הוגן כי האתר באנגלית?

במינכן רשומות 2175 מסעדות

אז אם במינכן שיש בה רק 1.3 מליון איש יש יותר מסעדות מכל ישראל (אני מוכן להניח טעות דגימה, ולהגיד שבישראל יש פי 2 מסעדות מאשר רשום באתר הזה, יודע מה? פי 4) - כנראה שאתה רואה רק את המסעדות המצליחות כי הפרוטה מצוייה בכיסך. אז אולי די עם הטיעון הדבילי הזה?

*עריכה: באתר מפה יש 4400 מסעדות

נעבור לסמארטפונים שנואי נפשך - האמת, לא מצאתי נתוני מכירות של סמארטפונים ברבעון, ואני מודה שלרוב חברי יש סמארטפונים. חברי משתייכים כולם לעשירון הראשון והשני. יחד איתם יש עוד 1.5 מליון אנשים במעמד הזה. ייתכן שאלו אותם 1.5 מליון אנשים שאתה רואה במסעדות היקרות ובטיסות לחו"ל? בנוסף סמארטפון בסיסי עולה היום פחות מ-1000 שקלים.

הטיעון שלך לא יותר מדמגוגי, כי כשתוקפים אותו הוא לא מחזיק מים.

---

אז למה אני יוצא למחות? (נשוי באושר, עם תואר שני ועבודה מכניסה)

כשביבי נותן מענק לחברות המבוססות מענק של 35 מליארד ש"ח, 2-3 מליארד לרשתות חינוך של החרדים (למרות הקואליציה מקיר לקיר שיש לו), כמה שהבטחון רק ידרוש ולמעשה פורץ את מסגרת התקציב לכל הכיוונים ומצד שני מעלה לי את המיסים - נשאר לי רק למחות.

כשביבי מאשר מיזוגים (לא הוא באופן אישי, הממונה על ההגבלים העסקיים שהוא ממנה) ורכישות במשק הקטן של ישראל ויוצר אוליגופול של יצרנים וקמעונאים - נשאר לי רק למחות.

כשביבי מתגייס בכל מאודו כדי לחשוב בצורה יצירתית איך מעתיקים 10 בתים שנבנו לא כחוק למרחק של 500 מטר, אבל אין לו כסף לבריאות - נשאר לי רק למחות

כשביבי מייבש את הרפואה הציבורית, את המשטרה, את התחבורה הציבורית, לא פותר את הבעיות בנמלים, ובשאר הנושאים שמהם מורכבים החיים שלנו - נשאר לי רק למחות

כשירקות עולים פחות באנגליה, כשבשר עולה פחות באנגליה, כשביגוד והנעלה עולים פחות באנגליה - נשאר לי רק למחות.

למה למחות? כי כשמעמד הביניים הולך ונדרס, לא משנה בכלל כמה כסף יהיה לי - אני לא אוכל להבטיח לילדים שלי איכות חיים במדינה הזאת. כי אולי המנסה שמרוויח שכר מינימום ולא שורד את החודש יחליט לשדוד אותם, ואולי האח / רופא שיטפל בהם יזניח אותם לטובת מישהו שמשלם לו קצת שוחד, וכשהם יתלוננו במשטרה אז השוטרים יבקשו את השלמונים שלהם גם כן.

אני מכיר לא מעט אנשים שיוצאים למחות. חלקם אפילו התגוררו בעיר האוהלים בשנה שעברה. משותף לכולם שהם אחרי תואר אקדמי ועובדים בעבודות מכניסות - ועדיין יש להם את הכמה שעות האלה בשביל ללכת להפגנה.

ואגב, אף אחד מאיתנו מעולם לא ניפץ זכוכית, אף אחד מעולם לא תקף שוטר (או ירק עליו או אפילו עשה לו דווקא) וכולנו מתנגדים לאלימות הזאת - ועדיין אני מכיר כמה שנעצרו בהפגנה האחרונה, פשוט כי הם היו בסביבה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
אני קצת נדחף, למרות שזה קשור בעקיפין לנושא.

מישהו יכול להסביר לי באופן מתומצת(אם אפשרי בכלל), למה יש מדינות שהשכר על מקצוע מסויים הוא X ובמדינות אחרות זה הרבה פחות? כאילו, ממה נובעים ההבדלים האלה?

כמו העובדה שכמתרגם אני מרוויח 11 פעם יותר ממה שהייתי מרוויח בארץ ואני צריך לעבוד רק 10 שעות בחודש בשביל שיהיו לי חיים סבירים פלוס, למרות שבארץ מתתי מרעב למרות עבודה במשרה מלאה? :roll:

אני אסביר בצורה חלקית (התשובה המלאה מסובכת מדי).

זה קורה בגלל הבדלי תרבות וצרכים של האנשים.

בארץ אנשים לא יודעים להעריך איכות, אלא מחפשים בראש ובראשונה מחיר טוב.

בנוסף, אוהבים להתמקח הרבה יותר מדי ומורידים את המחיר לרמות שפשוט לא כדאי לעשות עבודה טובה או לפעמים אפילו לקום בבוקר במקצועות מסוימים.

בגלל זה בארץ היו משלמים לי 20 ש"ח לעמוד (ועוד מתווכחים על זה! :evil: :evil: :evil: ), וכיום אני גובה 220 ש"ח לעמוד, עם תלוש משכורת כמו שצריך וחוזה בלתי מוגבל.

פה (ובעוד חלקים של העולם), יש צורך במקצוע מסוים וחברות מוכנות להשתמש בשירותים ולשלם עליהם את מה שהם שווים.

האיכות שדורשים פה זה משהו שבארץ לא קיים. יש את תרבות ה"יהיה בסדר", וזה גורם לאיכות נוראית ולזילות של רוב המקצועות, ולפיכך גם להורדה בערך והמחיר של העבודות. לא מעניין אותם שהעבודה תהיה טובה, רק שתהיה זולה.

ישנם מקצועות אחרים שזה פשוט תלוי בהיצע וביקוש.

• תוכן חדש...