Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נייט דרייבר.

כן, אתה רואה הרבה מכוניות חדשות ומסעדות מלאות. לא בכל מקום זה כך. שנית-יש אנשים שחיים הרבה מעבר ליכולתם. יש כאן תרבות צריכה מופרזת- זו סוגיה מענינת בפני עצמה לשרשור אחר.תרבות צריכה זו החליפה כאן תרבות. נקודה.

קייזר.

תגובתך מצחיקה ואסביר: אתה מתנגד בראשית דבריך לסוציאליזם. בהמשך אתה מסביר בעד מה אתה ומה מסתבר לקוראים?

מסתבר שאתה סוציאליסט ששונא את המושג סוציאליזם. כמוך יש עוד רבים וטובים- למילה סוציאליזם חוברו קונוטציות שליליות לעיתים.

אם תבדוק את מצעי המפלגות ואת דעותיך תראה שאתה, פחות או יותר במפלגת העבודה.

מצידי קרא לדעותיך ינשופיזם או שניצליזם, אתה בחשיבתך הבסיסית סוציאליסט.

ואל תעלב- אני אומר זאת לשיבחך.

יומטוף.

מי שרוצה להציל גורי חתולים קטנטנים, ייטיב אם ישאיר לי הודעה פרטית, רצוי עם טלפון, עוד היום.

• תגובות 215
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עריכה -

למה בשרשור אחר פנדוב? זו דווקא אחלה הזדמנות :wink:

אין ספק שלהרבה אנשים כאן יש עיניים גדולות.

יש פתגם עממי שאומר "מלא את הצלחת עם הבטן, לא עם העיניים" :wink:

וכוונתו שעל אדם לאכול כפי שבטנו יכולה להכיל ברגע נתון, ולא כפי שתאוותו מזמינה.

זו הבעייה מהבחינה הזו גם כאן.

יש המון אנשים שמתנהלים כלכלית ע"פ מה שהיו רוצים להיות מסוגלים להרשות לעצמם,

ולא ע"פ היכולת הכלכלית האמיתית שלהם.

בהשוואה לדור ובוודאי לשני דורות אחורה,

רוב הדור שלי (אלו שבגילאי 20-30 פחות או יותר) גדל עם כפית של זהב בפה.

אז נכון, יש המון דברים שצריך לתקן במדינה ברמת ההתנהלות.

אבל - יש דברים שצריך לתקן גם אצל האזרח.

לא יכול להיות מצב בו צעיר יבכה על כך שקשה לו להחזיק דירה בלב המטרופולין עם משכורת של סטודנט.

לא קיים כזה דבר בשום מקום בעולם - גם במנהטן סטודנט לא יוכל לממן לעצמו שכ"ד מעבודה סטודנטיאלית,

וגם לא בשום עיר מרכזית אחרת בעולם.

כמו כן, לא יכול להיות מצב בו הנורמה החברתית - באותן משפחות שמרוויחות שכר שנע סביב הממוצע,

הוא לשאוף לחופשה אחת או שתיים בשנה, ועדיף בחו"ל.

וגם לרכב מהחברה.

ואם אפשר, אולי לקנח בנסיעה או שתיים לאילת,

וב lcd חדש.

וכל זה? עם משכורת ממוצעת, ובנק ממש נדיב :twisted: (שישמח לחכות בסיבוב עם ריביות נשכניות)

אחרכך אי אפשר לבכות שמרגישים כאילו אי אפשר להוציא את האף מעל לפני המים.

זה נובע מהעובדה שיש לנו משקולות שמושכות אותנו לקרקעית בדמות גרעונות תקציביים,

הן ברמת המדינה והן ברמה הפרטנית של משקי הבית עצמם (בהרבה מהמקרים, לא בכולם כמובן)

נכון שהמצב במדינה טעון שיפור בתחומים מסויימים,

גם מבחינה כלכלית בחלק מהדברים,

אבל גדול, אם אנשים היו יודעים להתנהל כראוי - הם לא היו בוכים, או לפחות לא בקנה מידה הנ"ל,

מכיוון שהם היו מתמודדים עם הקושי הכלכלי בהצלחה יחסית, ולו רק מבחינה מנטלית.

אבל כשלא יודעים לשים סוגר בכיס, ומתפתים השקם לבקרים למבצעים.

אם זה סוף עונה \ מכירת חיסול של יבואן רכב \ הפלגה חלומית עם זמר תורן -

בוודאי שיהיה על מה לבכות וממה להיחנק.

אני לא אומר שכל מי שיוצא למחות הוא כזה -

אבל הרוח הגבית שהמחאה מקבלת נולדה בחלקה כתוצאה מאותה מגמה שקיימת בחלקים נרחבים של העם.

הם מרגישים שהם נאנקים כלכלית, ולכן עם מזדהים עם המחאה והמוחים אותה.

אבל החנק הכלכלי שלהם נולד תודות להם ולא לממשלה.

על זה נהג לילה מדבר - אני בטוח שהיו הרבה "מוחים" בהפגנה,

שמחו וצעקו בכל מאודם,

ובסיום ההפגנה חזרו לביתם כשהם נוהגים ברכב שעולה מעל למאה אלף שקלים -

שאותו הם מימנו לא מהמשכורת שלהם, ולא מהחסכונות,

אלא מהמימון המהיר שהם קיבלו.

והיה להם גם אייפון בכיס.

ו gps על שמשת הרכב.

לא משנה שבאייפון יש waze, זה קורע את הסוללה וחוץ מזה gps ייעודי יותר נוח.

ואותם אנשים, לא ראו שום קונפליקט בין עצם המחאה לבין צורת המחיה שלהם.

אם אתה יכול להרשות לעצמך את זה - תפאדל כמו שאומרים, שיהיה לך לבריאות.

אבל אם אתה מגרד את זה, אל תבכה שקשה אחרכך. פשוט תלמד שכשאין אז גם לא מגרדים.

פשוט מקבלים את העובדה שכרגע אין.

הרי אייפון או רכב חדש זה לא אוכל - אם לא אקנה את זה אני לא אגווע ברעב.

אני מנסה לחשוב ממה זה נובע, והדבר היחיד שעולה בדעתי הוא רצון עז להרגיש חלק מהעדר.

אחרת, למה לחיות לפי "נורמות חברתיות"? היכן הימים שבהם אנשים חיו ע"פ מה שהם אהבו,

ומה שהתאים להם, ולא ע"פ מה שהמציאות שהוכתבה להם כנכונה ע"י הטלוויזיה \ הרחוב?

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

היי, הבחן בבקשה בין צרכן לאזרח, למרות שזה אותו אדם.

הצרכן צריך אולי להשתנות.

בלי קשר- גם מה שנותן ומקבל האזרח ולכך אחראית המדינה.

ב20 השנים האחרונות- הכל מופרט-ישר לכיסם של בעלי ההון ובנזיד עדשים.[על חשבון המדינה, כלומר על חשבוננו]

בדיוק לאותם בעלי הון שאחר כך לוקחים ממך או אחרים חיוב על שרותי אינטרנט שלא ביקשת כלל. החמדנות- פנים רבות לה.

מה שעשה שר התקשורת צריך להיעשות בשלל תחומים, רק חשוב בכמה מהם.

בנוסף, המדינה לא רק צריכה לנסות למנוע מבעלי הון לא לעשוק אותנו, היא גם צריכה לא לעשוק אותנו בעצמה.

כרגע אנו פועלים על מנגנון השמדה עצמי. הפתיל הולך ומתקצר.

מה אתה יכול לעשות? לשנות לטובה קודם את סביבתך הקרובה. אמץ חתול היום.הוא חסר דיעה פוליטית.

פורסם
נייט דרייבר.

כן, אתה רואה הרבה מכוניות חדשות ומסעדות מלאות. לא בכל מקום זה כך. שנית-יש אנשים שחיים הרבה מעבר ליכולתם. יש כאן תרבות צריכה מופרזת- זו סוגיה מענינת בפני עצמה לשרשור אחר.תרבות צריכה זו החליפה כאן תרבות. נקודה.

.

זו בדיוק הטענה שלי. שאנשים חיים הרבה מעבר ליכולתם ולצרכיהם. מצב כלכלי קשה לתפיסתי זה שאתה מנסה לתמרן כדי להכין סנדוויץ' לילד ולא כשהמרצדס שלך כבר בת 3 ואתה לא יכול להחליף אותה.

נסו להיזכר איך אנחנו גדלנו כילדים. אף אחד לא השאיר אור דולק סתם, אוכל מוכן היה דבר ששמעת שקיים אבל לא ראית אף פעם בבית, כמות האוכל שנזרק היתה קטנה מאוד כי ניצלו כל דבר לשימוש חלופי וגם מי שהיה לו אוטו לא חשב לנסוע איתו למכולת שנמצאת 2 רחובות מהבית. הדברים האלה הורידו הוצאות שכולנו מתלוננים על עלותן בצורה די משמעותית.

אני לא אומר שנטל המיסים לא גבוה אבל הקושי האמיתי הוא לא של "מעמד הביניים" שחושב שהוא הופך להיות מעמד נמוך אלא של המעמד הנמוך יותר שמגיע לחרפת רעב. שם צריך לדעתי לשים את הדגש במאבק כי הלחם שלהם קודם לשמנת שלי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
חוק חינוך לא חוסך להורים דבר. הם עדיין משלמים עליו - רק בצורה של מס

טעות נפוצה.

את המס משלמים בכל מקרה, רק שעכשיו איזה עשירית הפרומיל חוזרת אלי בצורת שירות מהמדינה.

אין לי בעיה שהשירות הממשלתי חרא, אבל אז בבקשה לסה-פר, קחו מיסים מינימליים ואני אסתדר לבד, אבל לא ייתכן מיסים כמו בשוודיה ושירות לאזרח כמו בניגריה - איפה הכסף?

זאת הזעקה המרכזית ולא עניין דפני, סתיו או כל דמות אחרת. גב החמור תכף נשבר והוא יברח לחול או שיבעט, ואז זה יהיה כואב.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

נראה לי שלך יש טעות נפוצה בהבנת הפרדוקס :wink: (באהבה כמובן)

זה לא שאת המס אתה גם ככה משלם, ועכשיו אתה מקבל חלק ממנו בחזרה.

כדי שהאמירה הזו תהיה נכונה היינו צריכים לשלם מס x קבוע כבר y שנים, ובו זמנית לסבול מירידה מתמדת באיכות \ היצע השירותים הממשלתיים.

המצב שקיים בשטח, הוא שמצד אחד קיימת ירידה מתמדת באיכות והיצע השירותים כתוצאה ממגמה מכוונת של הפרטה כללית,

ומצד שני - עלייה של המס הנדרש מהאזרח באופן עקבי.

כשאתה כן מקבל איזה עשירית הפרומיל בחזרה,

זה לרוב לא מתוך המס שהיית רגיל לשלם עד עכשיו.

למה? כי מהרווח הנותר ממנו כבר יש מי שאוכל עד האגורה האחרונה.

בין אם זה מגזרים סקטוריאליים שמקבלים הטבות כאלו ואחרות,

בין אם זה משרד הבטחון שנהנה מתקציב גרנדיוזי,

ובין אם אלו נבחרי הציבור שמתהדרים במכוניות פאר ו 10 עוזרים פרלמנטריים.

אז את החינוך החינם, יממנו מעוד אחוז או שניים שיעלו בבלו, או במע"מ, או במקום אחר.

ליבת העוגה התקציבית נשארת כפי שהייתה עד כה - הרי לא מבצעים פתאום חילוק תקציבי מחודש באמצע השנה,

ומחליטים שמעתה 10% ממס x ילכו להטבה ציבורית y ולא למשרד ממשלתי z לדוגמה.

את הספינים הקואליציוניים מממנים מהמס ה"שוטף" שהאזרחים משלמים -

וככל שיש יותר ספינים כך המיסים שצריכים לשלם טופחים.

נדמה לי ששם הכסף, לא כן?

בגלל זה אתה משלם מיסים של שוודי ומרגיש ניגרי שניגרי אחר התאכזר אליו מאחורה :wink:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
חוק חינוך לא חוסך להורים דבר. הם עדיין משלמים עליו - רק בצורה של מס

נכון מאד. וזו בדיוק הטעות הבסיסית של כל אנשי ה"מגיע לי" - שמה ש"מגיע" להם לא מגיע מהשמיים, אלא ממיסים שכולנו משלמים, ומשלמים לא רק בכסף אלא גם בחנק הכלכלה, כלומר עסקים שלא קיימים כי אינם כלכליים, ועובדים שלא עובדים כי יש יותר מדי חוקים לטובת העובד שמטיבים איתו עד כדי כך שלא שוכרים אותו מלכתחילה. אבל אל דאגה - יש עוד חוקים של דמי אבטלה וכולי, שגם אותם מממנים ממיסים, וכן הלאה וכן הלאה...

טעות נפוצה. את המס משלמים בכל מקרה, רק שעכשיו איזה עשירית הפרומיל חוזרת אלי בצורת שירות מהמדינה.

זה נכון ולא נכון. אם אתה מדבר על שינויים של כמה אחוזים בודדים בתקציב, אז אני מסכים שזה יבלע בשחיתות הכללית ולא יועיל לאיש.

אבל אם הוצאות המדינה גדלו בעשרות אחוזים בגלל מדיניות סעד/רווחה/עזרה/הצלה או כל סיסמה אחרת, אז צריך להעלות את ההכנסות ממיסים באותם עשרות אחוזים (בפועל - יותר; שחיתות כבר אמרנו?). ואז הכלכלה נחנקת וכולי - כבר אמרתי את זה.

דני

פורסם
חברים,

המחאה צודקת אבל לדעתי היא פשוט לא מכוונת לכיוון הנכון.

חוץ מעיוות הגדול בשוק הנדל"ן בישראל,ומחירי מכוניות חדשות(שמשתוות די מהר במחירים שלהם עקב ירידת ערך עצומה) אני לא רואה משהו שהוא יקר כול כך ברמות קריטיות ממהמחירים באירופה(אולי אני טועה, אשמח לתיקון). לא מזמן הייתי קרוב למעבר לכרונינגן בהולנד וכשהשוותי מחירי מחייה, ההבדל לא היה גדול בכלל.

הבעיה העיקרית בארץ היא שהמשכורות ב-ד-י-ח-ה!

בכול השוואה שתעשו מול מדינות ה-OCED, תיראו תמונה אחת : שכר המינימום עלוב, השכר החציוני עלוב, והפער בין שכר החציון לבין השכר הממוצע גדול יותר(מה שמראה על פער גדול בין העשירים לעניים). אפילו לאחר ניוכיי מס מסיביים במדינות אירופה, הם עדיין נשארים עם יותר כסף מאיתנו בארנק, מקבלים שירותים סוציאלים ברמה גבוהה, ולא צריכים לממן את אותם מיסים באמצעות מס עקיף.

אז מה רוצים במחאה? שפחות כסף ילך לחרדים? למנתחלים? לערבים? אמנם לא בדקתי נתונים, אבל כול זה ניראה לי טיפה בים, ולא באמת ישנה פה את רמת החיים בצורה דרמטית. צריך להפגין על זה שהשכר פה מצחיק וצריך לעלות אותו, אבל את זה לצערי, אני לא בטוח שאפשר לעשות.

אז שוב אני חוזר על השאלה שלי עקב חוסר ידע בכלכלה, למה בישראל השכר הממוצע הוא X ובגרמניה הוא פי 2.5 ובהודו למשל הוא פי 2 פחות? מה גורם לעיוות הזה? אשמח לתשובה.

מכיר את הפתגם הישראלי הידוע לשימצה "נותנים לך תקח"? זה ההבדל בנינו לבין מדינות ה OECD. זכויות סוציאליות במדינות הנ"ל הם כמו מזנון של אכול כפי יכולתך. ראית פעם ישראלים אוכלים במלונות במזנון שכזה? הם מעמיסים צלחות, מכינים סנדווצים לדרך וממלאים פירות בשקיות לדרך וכיוצא בזה. אפשר לקרוא לזה חזירות. מדינת ישראל עוקפת כל מדינה מתקדמת בעולם חוץ ממדינות מוסלמיות כבר משנות ה80. אתה יודע במה מדינת ישראל נמצאת במקום הראשון מכל מדינות ה OECD? נכון מאוד. ממוצע ילודה. בישראל נולדים יותר ילדים מכל מדינה אירופאית מתקדמת. שוב פעם, להתעלם ממדינות מוסלמיות. מיכוון שאליעזר מבני ברק יש 10 ילדים, מיכוון שלאבו חליל מאום אל פאחם (מקרה אמיתי לחלוטין) יש 3 נשים ו 18 ילדים כאשר אתה מחלק את הכמות האדירה הזו של ילדים חלקי אזרחים יוצא שלכל משפחה בישראל יש 3 ילדים. אף מדינה באיחוד ה OECD בעלת כמות ילודה שכזו. אפילו מקסיקו שגם חברה באיחוד למדו להשתמש באמצעי מניעה. אבל בישראל? חס וחלילה. הקב"ה ואללה אמרו פרו ורבו כאילו אין מחר, המאמינים מצייתים. אפילו אם אין אוכל בבית. הקב"ה ואללה בעזרת השם ישלחו כסף. הבעיה שהכסף לא מגיע מאללה אלא מגיע מהביטוח הלאומי, מהרשויות המקומיות, מחברות החשמל והמיים והכל נופל על יתר האנשים.

אז כן, יש לי לב לעזור לכל המסכנים שהגורל לא העיר להם פנים, לנכים, לעיוורים, לחרשים, ליתומים ולאלמנות אבל לא לאוכלי חינם שעושים ילדים בלי סוף ואחר כך בוכים למדינה לעזרה. אותם חסרי אחריות כלכלית וחסרי יכולת לתכנן את המשפחה שלהם. צדק חברתי? יותר רווחה? יותר עזרה סוציאלית? קדחת בשחת. תחיו עם מה שבישלתם.

ואם מדברים על ביבי, אז כל הכבוד לו. הוא קיצץ דרסטית את הקיצבאות והפלא ופלא, איזה נס, אנשים התחילו "להירגע" יחסית עם כמות הילדים שהם מולידים.

תחשבו מצב שכזה, בארה"ב אין כזה דבר ביטוח לאומי, אין קופת חולים, אין מענק לידה, אין קיצבאות ילדים, אין כזה דבר. הדבר היחידי שיש זה סושיאל סקיוריטי שזה בתרגום לעברית אכן ביטוח לאומי אבל זה מעניק קיצבאות זיקנה בלבד וביטוח בריאות ועזרה בתרופות לפנסיונרים. זה הכל.

בתמורה, האמריקאי לא משלם 7.43 לליטר בנזין, הוא לא משלם 50 אחוזים מס הכנסה, הוא לא משלם 16 אחוז מע"מ,הוא לא משלם מס אדיר על קניית רכב והכל פרטי ונופל על כל אדם בנפרד.

מצד אחד אנשים בוכים שהדלק יקר, הקוטג יקר והכל יקר. נו בטח, בשביל להביא את השוקו לסופר צריך לשנא אותו במשאית. אם המדינה תבטל קיצבאות ותתן פחות רווחה אז יוכלו לגבות פחות מיסים. אז הדלק ירד. אז מחיר השוקו והירקות ירד כי עולה פחות דלק לשנע אותם מהשדה ועד לסופר השכונתי. בקיצור זה כדור שלג. יותר רווחה, יותר מיסים שהמדינה צריכה לגבות בכדי לממן את הרווחה ואז הכל עולה בעקבות זאת. זאת הבעייה, שלאלה שמפגינים כנראה אין שכל להבין את זה. רוצים יותר סוציאליות, אין בעייה. תשלמו יותר. בסופו של דבר מי שאוכל אותה זה אלא שעובדים קשה למחייתם. אוכלי החינם הם אלה שרק נהנים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בלווי- מגזרים סקטוריאליים זה כמו שטחים טריטוריאליים, חזרה מיותרת.

משתדל לקרוא אותך אבל השתדל לקצר.

אחד הדגמים הראשונים למדינת רווחה- על ידי ביסמרק בגרמניה דווקא מתוך חשש מסוציאליזם. נתן להמון רמת חיים בסיסית סבירה כדי למנוע מרי אזרחי סוציאליסטי.

מדינת רווחה מודרנית באירופה לאחר המלחמה. החל בבריטניה- תוכנית בבריד'ג והתפשט לאירופה. כל המדינות כולל המנצחות היו במצב קשה, האזרחים תרמו רבות למדינה, לעיתים בחייהם והייתה תחושת סולידריות.

חפשו באינטרנט תוכנית בבריד'ג או תפישת "המדינה כאומנת"

אצלנו, הייתה השפעה אירופית שכזו. בנוסף מדינה קטנה וחלשה הקולטת עולים חסרי כל, היו הישגים וכשלים.

היתה גם השפעה סוציאליסטית, אך מוגבלת. מפא"י היתה יותר ממלכתית מסוציאליסטית.

כיום ישנו מצב של גנוב כפי יכותך כי הברון ישלם.

אין ברון.

מגיבים יקרים- לכל אחד יש מה להגיד, זה טבעי.

האם לא טבעי גם לקרוא ולמלא מצבורי ידע לפני שמשתפים את הכלל בבורות הפרטית?[אינני פונה חלילה לאף מגיב ספציפי]

פורסם
נייט דרייבר.

קייזר.

תגובתך מצחיקה ואסביר: אתה מתנגד בראשית דבריך לסוציאליזם. בהמשך אתה מסביר בעד מה אתה ומה מסתבר לקוראים?

מסתבר שאתה סוציאליסט ששונא את המושג סוציאליזם. כמוך יש עוד רבים וטובים- למילה סוציאליזם חוברו קונוטציות שליליות לעיתים.

אם תבדוק את מצעי המפלגות ואת דעותיך תראה שאתה, פחות או יותר במפלגת העבודה.

מצידי קרא לדעותיך ינשופיזם או שניצליזם, אתה בחשיבתך הבסיסית סוציאליסט.

ואל תעלב- אני אומר זאת לשיבחך.

יומטוף.

מי שרוצה להציל גורי חתולים קטנטנים, ייטיב אם ישאיר לי הודעה פרטית, רצוי עם טלפון, עוד היום.

עקרונית - אתה צודק, אך אני לא סוציאליסט. אם כבר "חברתי" (נניח). סוציאליזם זה גועל נפש אחד גדול, שרק יוביל אותנו לעברי פחת. אפשר להיות מדינת שוק חופשי לעילא ולעילא, אך יחד עם זאת להתנהל בצורה חברתית. סוציאליזם זה לקחת את ההתנהלות הכלכלית למצב קיצון שרק העצלנים / פרזיטים יהנו ממנו - וואללה, אני לא מתלהב מהרעיון של מימון של אנשים שלא מוכנים להזיז את התחת שלהם בשביל עצמם.

רעיון גאוני! לפטר את כל 2500 עובדי רכבת ישראל ולהכניס גם אותם למעגל העוני.

מה קונספט צרכני ברכבת בדיוק? עדיין היא משנעת 30 מיליון איש בשנה ו20,000 טון של משא.

אני לא אומר שהכל ורוד אבל יש גם דברים חיוביים.

זה שמדובר ב2500 עובדים זה מאוד נחמד, אבל הם עושים עבודה מחורבנת ולכן צריך לפטר אותם. ככה זה עובד בעולם נורמלי, שאינו נאנס ע"י ועדים, שרואים רק את טובתם המיידית. אם ישנם עובדים טובים - אדרבא, שישארו. אבל כל מי שלא מסוגל לעמוד בסטנדרט מינימילי, בין אם הוא עצלן ובין אם הוא הגיע דרך קשרים ככה שהעבודה "מובטחת לו" צריך לעוף.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
טעות נפוצה.

את המס משלמים בכל מקרה, רק שעכשיו איזה עשירית הפרומיל חוזרת אלי בצורת שירות מהמדינה.

אין לי בעיה שהשירות הממשלתי חרא, אבל אז בבקשה לסה-פר, קחו מיסים מינימליים ואני אסתדר לבד, אבל לא ייתכן מיסים כמו בשוודיה ושירות לאזרח כמו בניגריה - איפה הכסף?

זאת הזעקה המרכזית ולא עניין דפני, סתיו או כל דמות אחרת. גב החמור תכף נשבר והוא יברח לחול או שיבעט, ואז זה יהיה כואב.

יפה, אבל מצד אחד אתה דורש רפורמות שדורשות השקעה כספית גדולה (הרחבת חוק חינוך חינם לגלאי 3 זו השקעה לא מבוטלת בכלל) אבל מצד שני מתלונן על עודף מיסים.

גם מקודם שילמת מס, אך עבור חינוך חובה מגיל X (שאינני זוכר, נדמה לי 6?). עכשיו זה מגיל אחר, ומישהו צריך לשלם על כך. והמישהו הזה, אל תשכח, לא משלם רק עבור עצמו, אלא גם עבור כל מיני כאלה שמילים כמו "עבודה", "שכר" ו-"זיעת אפיים" הן טאבו מוחלט עבורם.

נטל המס צריך לקטון להוצאות הממשלה בלבד. אתה רוצה להכניס ילד מגיל 3 לפעוטון? לך על זה. אבל מהכסף שלך (עקב הקטנת המס, יהיה לך יותר).

בעריכה: פרנקוס, אל תשכח שבארץ אתה אחד מאלף. לא חסרים מתרגמים מספרדית לעברית. רוצה להרוויח כאן? תצטרך להתאים את עצמך לשוק. בצ'ילה אולי יש לך סוג של מונופול מקומי (כמה כבר שם יכולים לתרגם מעברית?) אז אתה מבסוט מעצמך. אם תקרא את מה שכתבת, תוכל לראות שלמעשה אתה מודה שאינך מסוגל להתמודד בסביבה של שוק חופשי, ואתה רוצה שאני ועוד רבים וטובים נתמוך בעסק הכושל שלך בצורת מס פרנקוס, לעידוד התרגום בארץ (לצד הטלת מיסי מגן כנגד תרגומים מחו"ל). או במילים אחרות: יאללה יאללה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

cerberal כתב יפה.

והנה לכם דוגמא נוספת, מתחום משיק:

כולם התלוננו (כולל במחאה הקודמת) על מחירי הסלולר. והם כמובן צדקו, אין ספק בכך.

עכשיו המחירים ירדו, ומאות עובדים פוטרו, כי כבר לא צריך להסביר לאף אחד למה מהתחייבות ל -100 ש"ח קיבלת חשבון של 234.56 ש"ח.

ומה יעשו העובדים המפוטרים שעכשיו בקיץ אין להם מה לעשות? יבואו לרוטשילד להפגין ולחסום כבישים :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

bar72- מה קרה לך - נהייתה מדליק האש בשדה החיטה ..

זה טיעון דמגוגי בד"כ של המדינה , כאילו בשם התעסוקה היא מאפשרת ותומכת בבעלי ההון לטחון ולעשוק את האזרחים .

החברות הללו ע"י גניבה ועושק ציבור האזרחים , העסיקו עובדים - כעת נגמר - ווהמפוטרים ימצאו עבודה בענף או חברה ריאלית ולא עושקת

- מה עוד שהחברות הללו לא נתנו יחס ומשכורות איכות לעובדים , גם אותם הם עשקו - בשם מיקסום הרווחים .

אז לתורתך - אנו צריכים גנבים ושודדים , ושוברי חלונות והתפרעות והפרת החוק - כי זה נותן עבודה לעורכי-דין .

ואם לא תהיה מחאה או הפרת חוק - עורכי-דין יפוטרו מהפרקליטות ומארגוני הסיוע למפגינים ..

בלבלתה אותי - אז בשם תעסוקת עורכי-הדין , אתה בעצם בעד ה/מחאה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

קייזר, אני לא צודק עקרונית, אני צודק.

באשר למה שכתבת לי, אני מסכים איתך כי...אני סוציאליסט.

אתה פשוט רוצה מערכת סוציאליסטית יעילה, ןחושש שאולי אין כזו. כמו כן מישהו- הורים מורים חברים אוראש ממשלה כושל לימדו אותך שסוציאליזם הוא מילת גנאי.

אני מסכים שאפשר בשם הסוציאליזם לעשות מעשים נוראים. גם בשם האיסלאם, הנצרות, היהדות ועוד. זה לא שולל סוציאליזם, זה שולל אותו"כדת".

לסכום- קייזר הוא סוציאליסט עם מכונית אדומה.[לפי העיצוב-כנראה טרבנט מזרח גרמנית]

לימן- בילבלת ולא בילבלתה. עם כל השאר אני מסכים. למה שכתבת על גנבים ,קוראים התאוריה הפונקציונליסטית.

פורסם

לסכום- קייזר הוא סוציאליסט עם מכונית אדומה.[לפי העיצוב-כנראה טרבנט מזרח גרמנית]

ענק. הסגרתי את עצמי :lol: :lol:

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.

• תוכן חדש...