Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

elik-belik

אתה צודק חלקית, בשבילי אין הבדל אם זה 600 אלף או מיליון, אני לא יכול להרשות לעצמי אף אחד מאלו.

לגבי תחבורה ציבורית לי אישית היא סבירה פלוס, ועוד יש סבסוד ככה שיוצא לי חצי מחיר, ולידיעתך אני משתמש בה די הרבה ואם היה אפשר היתי נוסע באופניים לעבודה(מרחק של 4-5 ק"מ).

בכול מקרה שנינו צודקים, צריך לטפל כאן בהכול כולל דיור ושאר המחירים והבעיות.

אודי A4

דימה.

• תגובות 215
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בוא נעשה קצת חשבון ברשותך. נגיד אבל רק לרגע נניח שיש בצהל 100 אלף חיילים בסדיר. תכפיל את זה במשכורת מינימום של 4,000 שקל. תכפיל את כל זה כפול 12 חודשים ואחרי שתקבל תשובה תסביר לי מאיפה מדינת ישראל תביא כזה סכום? עכשיו תכפיל את הסכום הזה כפול מספר החיילים האמיתי בסדיר. אל תענה לי כי החברה מהמזבלה קם רואים את הפורם הזה.

ד"א, החישוב יוצא 4.8 מיליארד שקל.

מתוך תקציב של 400 מיליארד שקל בשנה זה הגיוני מאוד לצרף אותם לעוגה.

הרי לביטוח לאומי הולך יותר מ-30 מיליארד שקל, אז להם לא לתת?

פורסם

נכון מאוד, יוצא 4.8 מילארד שקל אבל אמרנו שנניח שיש בצבא 100 אלף חיילים בסדיר. במציאות זה הרבה יותר מכך.

דרך אגב, אני חלילה וחס לא מעיז לומר שלא מגיע להם. אני רק שואל מאיפה זה יבוא בדיוק?

ועוד דרך אגב, הפלצן העלוב שניסה לדחוף את זה בכנסת הוא לא מאשר זה שהיה צריך ממזמן לפרוש מהחיים הפוליטיים. במיוחד שדם חיילים על הידים שלו בעקבות אי התאמתו לתפקיד. זוכרים אותו?

577.jpg

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אדוני היקר, לא באתי לקבוע שהמגזר הערבי מוליד יותר ילדים מהמגזר הדתי או להיפך. הבאתי כאן דוגמאות על שני מגזרים שמביאים לעולם כמות ילדים ללא פרופורציה והנטל הכבד נופל על המדינה. הייתי בהודו לפני מספר חודשים. פגשתי זוג נשוי בגיל ה 50 פלוס מדנמרק. לידעתך, דנמרק נחשבת לפי אינדקס האו"ם כאחת המדינות הטובות לחיות בה כמה מקומות אחרי נורווגיה שנחשבת לפי האו"ם כמדינה הכי טובה בעולם לחיות בה. אתה יודע בין הייתר למה טוב לחיות במדינות הללו? כי אנשים שם לא חזירים. זוכר שהזכרתי לך את הדוגמה של המזנון של אכול כפי יכולתך? ישנם ישראלים (לא משנה מאיזה מגזרים) שבגלל שנותנים להם "לאכול" זכויות והטבות כפי יכולתם הם אוכלים בחזירות ולא יודעים שובע. בדנמרק יש הרבה זכויות סוציאליות אבל אנשים לא חיים שם בחזירות. אם למשל יש שם חוק חינוך חובה חינם מגיל 3 חודשים עד גיל 3 או אפילו עד האוניברסיטה אנשים לא חוטפים את זה. כל אחד עושה ילד אחד או שניים וזהו זה, נגמר הסיפור. אבל בישראל בלי עין הרע יש אנשים שחושבים שזה חובה להוליד כמה שיותר ילדים. ניחא, מהילדים הללו גודלים להיות אזרחים למופת, משרתים בצבא, משלמי מיסים, עושי מילואים, מדענים, רופאים, מהנדסים וכיוצא בזה אבל ברוב המקרים המנטליות עוברת גם לדור הבא ואז המדינה בחיים לא מקבלת מה שהיא השקיעה בהם.

אם אנחנו לא מדברים על המגזר הערבי (שהילודה בו זהה לילודה של שאר העם) שהילודה בו הולכת ויורדת, מגזר שבו אנשים עובדים, אז אני מניח שאנחנו מדברים על המגזר החרדי. המגזר החרדי הוא בעיה תרבותית בפני עצמה, אבל רוב החרדים כן עובדים. חינוך ורפואה אין לי בעיה שהם יצרכו, רק שהחינוך יהיה אותו החינוך האחיד עם לימודי החובה שאני ואתה למדנו בתור ילדים. אם הם רוצים, אז שיעורי דת על חשבונם יהיו העשרה.

הילודה פה היא כוח צמיחה שצריך ואפשר לנצל.

אני אזכיר שההסתגרות של החרדים היא תופעה חדשה יחסית ואני מקווה שעדיין אפשר להפוך את זה. אם באופן זמני הם יהיו הנהנים העיקריים מחינוך חינם (וגנים להורים עובדים), רפואה חינם, תחבורה ציבורית יעילה ורשת ביטחון עבור אלה שנופלים בדרך (למשל מובטלים שלא מסוגלים לעבוד, נכים, חולים, פצעים) אז אין לי בעיה עם זה. כמובן שבמקביל צריך לשלב אותם יותר בחברה הישראלית.

ונקודה אחרונה, מחיר הגבינה הצהובה בישראל לא נובע מעלות העובדים, עלות החלב, או עלות ההובלה. כל אלה משפיעים כמובן, אבל אם גבינה צהובה מיובאת עולה פחות אז כנראה שזה נובע מחוסר תחרות (בייצור, בשיווק, בהפצה - לא ממש משנה).

תשאל את אבא שלך כמה עולה קרקע לכל יחדת דיור. אחר כך שאל אותו כמה עולה מטר בנייה בסטנדרט של לפני 30 שנה וכמה עולה מטר בנייה בסטנדרט של היום. אתה רוצה חדר ארונות, שירותים כפולים לפחות, ריצוף יוקרתי, איטונג, הרבה יותר שקעי חשמל וטלפון, אינטרקום ולובי מפואר ועוד. הדברים האלה עולים לא מעט.

נכון שאדריכל עולה ובעלי מקצוע בתחום התכנון עולה אבל את לא רוצה לגור בשכונה עם 30 מבנים זהים כמו שהיה פעם אז עלות בעלי המקצוע בתכנון מתחלקת על הרבה פחות יחידות דיור.

את אולי תתפלא אבל בערים מרכזיות באירופה המחירים לא נמוכים משמעותית מבארץ. אם תלך למצפה רמון של גרמניה או הולנד תמצא דירות זולות אבל השאלה היא למה שם להסכים לחיות איפה שפה אתה לא מוכן.

אני קניתי את הדירה שלי לא במחירים של היום אבל ממש לא במחירים של פעם. שילמתי בשנת 98 520,000 שקלים על דירה ששווה היום בסביבות המליון. אין בעייה היום למצוא דירות בפריפריה הקרובה בשכונות טובות גם ב 700-800 אש"ח אבל אם רוצים לגור בגוש דן או באיזורי שיא הביקוש צריכים להיות מוכנים לשלם על זה.

שתי נקודות:

1. רוב האנשים ישמחו לקנות דירה בסטנדרט מעט יותר נמוך (עם מעלית וחניה צמודה) בלי חיפוי ולובי מפואר. שקעים בבית זה לא מה שמיקר את הדירה. אם תציעו שתי דירות דומות אחת בבניין מפואר עם לובי גדול, חיפויי שיש, מרצפות בהדפסה אישית וכו' והשני בניין סטנדרטי עם לובי רגיל אבל בחצי מחיר (נגיד 800,000 לדירה מול 1.6 מליון לדירה) תהיה התנפלות על הדירה הזולה יותר.

2. אתה קנית בשנת 98 דירה ב-520,000 ש"ח והשכר הממוצע היה 6274 ש"ח. 83 משכורות לדירה.

היום הדירה שווה מליון, והשכר הממוצע הוא 9000 ש"ח. 111 משכורות לדירה - וזאת הבעיה עם מחירי הדירות היום.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

ממה שאני רואה סביבי אנשים דווקא מעדיפים את הסטנדרט הגבוה. חברת בנייה שבונה 90 דירות 3 חדרים שנמכרות ב 540K לא מכרה את כולן כבר יותר משנתיים אבל בניינים לידה שדירות שם עולות מ 850K וצפונה מכרו הכל עוד לפני העליה על הקרקע. מדובר באותה השכונה בדיוק.

לגבי השכר הממוצע זה נתון ריק מתוכן שלא אומר כלום. צריך להסתכל על השכר החציוני כדי לדעת מה באמת כוח הקנייה של האזרחים. אל תשכח שעל כל תשובה צריכים עוד 1000 עובדים בקרוב למינימום כדי להגיע לממוצע.

אתה צריך להבין שאנחנוו נמצאים בתקופה שבה רמת החיים יורדת ולא עולה עקב משברים כלכליים כלל עולמיים. בתקופה כזו יש את התפר שמוצרים שייצורם התחיל לפני הרבה זמן מגיבים יותר לאט לשינויים וזה מה שקורה היום עם הדיור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני מסכים איתך לגבי השכר החציוני, אבל הנתון הזה לא מפורסם באופן רשמי מסיבה כלשהיא.

הערכות מדברות על 4500 - 5000 ש"ח לחודש.

כאשר מדובר בהבדל בין מוצר זול, לזול מאוד אז המוצר המעט יותר יקר יירכש. כאשר מדובר על ההבדל בין מוצר זול ליקר המוצר הזול יותר יירכש.

אני גם מסכים איתך ששוק הנדל"ן הוא שוק שמגיב לאט.

ולעניין המחאה:

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3575245,00.html

המקום העיקרי שבו גדל חלקם הוא בשני העשירונים הנמוכים ביותר. חלקם של בני 36–55 בעשירון התחתון גדל בתקופה הזו בכמעט 10% וכך גם בעשירון השני.

בשורה התחתונה, הצעירים מאכלסים יותר את העשירונים התחתונים ופחות את העליונים. זה היה נשמע הגיוני, אולי, אלמלא העובדה שהם לא באמת צעירים. הם בני 36–55. הם לב לבו של מעמד הביניים - המעמד העובד - או לפחות הם היו אמורים להיות. בכל מקום שתופעה דומה מתרחשת, בארה"ב, למשל, ובחלק ממדינות אירופה, הורגש גל מחאה חברתית בשנה האחרונה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

מי שאומר שישנה ירידה בילודה במגזר הערבי טועה. אולי יש ירידה מ20 ילדים ל16, אבל זה neither here nor there.

הנטל של הערבים (ושל הבדואים) על בט"ל הוא עצום. בא לך איזה אחד, נשוי עם כך וכך ילדים ומקבל עבורם קצבה. שאר הנשים שלו אינן רשומות כנשואות (לו) ולכן הן מושכות קצבה של אם חד הורית. מבין את הקומבינה?

צריך להתנות זכות לבט"ל בשירות לאומי / צבאי ולמעזר את החוצפה הזו (גם אצל החרדים, אבל שם יש דברים נוספים). אחרי שיתפנה ה-מ-ו-ן כסף בצורה הזו, כבר נוכל להעלות משכורות חיילי סדיר, להשקיע בחינוך ומה לא.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

צריך להתנות זכות לבט"ל בשירות לאומי / צבאי ולמעזר את החוצפה הזו (גם אצל החרדים, אבל שם יש דברים נוספים). אחרי שיתפנה ה-מ-ו-ן כסף בצורה הזו, כבר נוכל להעלות משכורות חיילי סדיר, להשקיע בחינוך ומה לא.

לא צריך להתנות כלום בכלום.

פשוט תצמצמו את מספר הקצבאות ותשלומי ההעברה למינימום ההכרחי (נכים, זקנים ומוגבלים)

מי שכשיר לעבוד - שיצא לעבוד.

מי שלא רוצה לעבוד, שלא יעבוד.

ככה ניתן יהיה להקטין את המיסים, והאנשים שאשכרה עובדים כדי להתפרנס יהנו מהעובדה שחלק גדול יותר מההכנסה שלהם נשאר בכיס שלהם.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
^^^ מסכים לגמרי אבל בטח כל האמאות החד הוריות יצאו במחאה על דבר כזה וזה לא יעבור.

יש לי שאלה - אמהות חד הוריות - לא צריכות לעבוד?

אני גדלתי במשפחה חד הורית, ואמא שלי עבדה כמו גדולה.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

ברור שצריכות לעבוד, אבל השאלה אם הן צריכות תמיכה מהמדינה אם המשכורת שלהן נמוכה מידי בשביל לכלכל משפחה שלמה..

איך כל הקטע של הקצבאות הולך ברוב המדינות?

פורסם

כבר דובר על זה היכן שהוא. אחוז גדול מהנשים החד הוריות בחרו להיות כאלה. רק לידיעה כללית.

לגבי ביטול הקיצבאות זה מה שאני אומר כבר הרבה זמן, תשאירו רק את קיצבת נכות, זיקנה קיצבה לעיוורים,לאלמנות וליתומים. זה הכל. כל הייתר מיותר. בתמורה שהמדינה תצמצם את אחוז המס הכנסה, את המע"מ ואת הדלק.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אני לא היחידי בפורום הזה שאמר ואני אומר זאת שוב. במקום לעשות מחאה על יוקר המחייה וכיוצא בזה יש להסתכל לאן הכסף הזה הולך בכלל. אני לא מבין מדוע המדינה מתעקשת לשלב לתוכה ולשלב בה קבוצות אוכלוסיה שלא רוצים בזאת. הם לא אוהבים אותנו, הם לא אוהבים את המדינה, הם לא רוצים להיות חלק מאיתנו, הם מתעקשים שהיה להם טוב לפני קום המדינה והיא זו שהרסה להם את החיים אז למה להתעקש? למה במקום להתעקש על הגיוס שלהם פשוט להפסיק להם את כל התמיכות? מי שמע שקבוצת פאנטים לבושים בשחור יקללו שוטר במדים ואף יירקו עליו?

עד מתי הכספים האלה יישפכו לאלה שלא ראויים להם?

• תוכן חדש...