Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אדוני היקר, הנה מה שרשמת לי ואני מצטט:

"מה הקשר בין יהדות, לבין כפייה דתית?

האם היהדות קוראת למאמין בה לכפות את דתו על אחרים? אם כבר, בדיוק להפך.

כל הדתות "רודפות" אחרי אנשים בכדי להמיר אותם על דתם, בבחינת הגודל הוא הקובע,

ואילו היהדות היא הדת היחידה שבכדי להתקבל אליה אתה צריך לעבור גיור שמקביל למסע כומתה מבחינת כוח הרצון שנדרש כדי לעבור את התהליך...:wink:

היהדות מלמדת אותי לכבד את דרך חייך,

גם במידה והיא מנוגדת לגמרי לדרך החיים שבחרתי לעצמי,

מכיוון שהיא מזכירה לי ש-אני אחיך-.

כמו ששני אחים, לא משנה כמה גדולה תהיה המחלוקת ביניהם,

בסופו של דבר יצטרכו ללמוד לשים אותה בצד - כי אין כמו משפחה,

כך היהודים נשרפו אחד ליד השני - בלי קשר להיותם חובשי כיפה או לא.

במידה וחו"ח נאפשר למישהו להעמיד אותנו שוב במצב הזה -

אתה חושב שהפעם יהיה אכפת לו שאתה "חילוני גמור" ושאתה ממש אבל ממש לא רואה את עצמך כחלק מהיהדות?

לא. בעיניו תהיה יהודי ודינך יהיה שרפה.

אז היהדות מלמדת אותי לקחת את כל חילוקי הדעות שיהיו לי איתך, או עם כל אחד אחר - בפרופורציה.

לא לכפות עליך את דרכי ובכך להמאיס את עצמי עליך עוד יותר.

אלא לאפשר לך להנות מאותו כבוד שהייתי רוצה לקבל בעצמי.

מתוך התובנה הפשוטה - שבסופו של יום, אנחנו אחים ושותפים לאותו הגורל בין אם נרצה ובין אם לא.

אז כדאי לנו לזכור את זה, כי ביום צרה אני בספק שנמצא מישהו אחר שיהיה לצידנו אם לא נעמוד אחד לצד השני".

שים לב מה הפסוק הבא אומר. רבי אלעזר אומר שחייבים לשחוט כל עם הארץ גם אם זה ביום כיפור וגם אם יום כיפור הזה חל בשבת. כמו כן, חובה מיוחדת על היהודי ששוחט חילוני לשים לב חס וחלילה לא לומר ברכה על עם הארץ שהוא שוחט באותה מידה כאשר הוא שוחט בהמה. שהרי, ששוחטים בהמה חייבים לומר ברכה, עם הארץ לעומת זאת לא ראוי שיאמרו עליו ברכה בעת השחיטה.

עכשיו תשאל מה זה או מי זה עם הארץ? פשוטו כמשמעו, חילוני. עכשיו אתה תגיד לי, "מה פתאום, אתה טועה" ובשל כך, באו חכמים ופירטו במפורט מיהו עם הארץ אז בבקשה ממך, אל תגיד שהדת לא כופה את עצמה.

ראה מקור וסימוכין למטה.

אמר רבי אלעזר: "עם הארץ מותר לנוחרו ביום כיפורים שחל להיות בשבת. אמרו לו תלמידיו: רבי, אמור "לשוחטו". אמר להם: זה טעון ברכה וזה אינו טעון ברכה..."

(בבלי, מסכת פסחים מט/ב)

תרגום והסבר (ברוח זמננו):

"כך אמר רבי אלעזר: לחסל חילוני (לתקוע לו שיפוד בראש) מותר אפילו ביום כיפורים שחל ביום שבת. אמרו לו תלמידיו: רבי, לא נעים, לפחות תגיד "לשחוט", זה נשמע יותר טוב. אז הוא ענה להם: לא. בשביל לשחוט צריך להגיד ברכה ולא מבזבזים ברכה קדושה על חיסול של חילוני..."

עכשיו במידה ותשאל מיהו עם הארץ? הנה הסבר מפורט.

הגמרא עצמה מגדירה במדויק את עם הארץ (בבלי, מסכת סוטה כב/א):

"איזהו עם הארץ? כל שאינו קורא קריאת שמע שחרית וערבית בברכותיהם - דברי רבי מאיר. חכמים אומרים: כל שאינו מניח תפילין. בן עזאי אומר: כל שאין לו ציצית בבגדו. רבי יונתן בן יוסף אומר: כל שיש לו בנים ואינו מגדלן ללמוד תורה"

בקיצור, תאור די מדויק של ה"חילוני" של ימינו: לא מתפלל, לא מניח תפילין, לא מתרוצץ עם ציציות בחוץ ולא שולח את הילדים שלו לישיבה.

כאן הופרכה הטענה שלך שהיהדות לא כופה את עצמה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 215
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עד כמה שזה מעניין זה עדיין לא קשור לנושא השרשור.

לפחות אני לא רואה את הקשר בין מוסר\דת\יהודים\חילונים וכו.

חבל להפוך שרשור שהנושא שלא אזרחי(נושא שחשוב לכולנו) לדיון דתי\מוסרי :(

אודי A4

דימה.

פורסם
במובן הזה כן יש DNA חברתי, כשיש העברה תרבותית מדור לדור, אבל זה לא משהו שאתה נולד איתו.

ילד לא יהודי שגדל בין יהודים יהיה יהודי בדיוק כמו מישהו שנולד יהודי.

מן הסתם...

שמח שהצלחתי להסביר את כוונתי המקורית.

כשאני אומר "אינטראקציות חברתיות" כמנוע להבניה חברתית אני מתכוון לזה שאנשים הם לא טובים כי הדת אומרת להם.

זה משהו שאני מקבל הרבה מאנשים מאמינים, השאלה הכי מפגרת בעולם "אז מאיפה אתה מקבל את המוסריות שלך אם לא מהתורה?

התשובה היא אינסטינקט אנושי בסיסי מאוד, שנובע מאבולוציה ומהצורך שלנו להיות יצורים חברתיים.

אם לא היה לנו את האינסטינקט של לא לפגוע אחד בשני, החברה הייתה קורסת.

יש הרבה אנשים דתיים שאמרו לי את המשפט "אם אלוהים לא היה אומר לי שאסור להרוג, הייתי יוצא להרוג".

אתה חייב להודות שזה משהו מאוד מאוד מפחיד בשביל בן אדם נורמלי, לשמוע שיש אנשים שלא רוצחים אותך רק כי מישהו אמר להם "נו נו נו" ולא כי הם באמת מאמינים באהבת האדם ובלא לפגוע באחרים.

גם על פי התורה, יש רמות של מוסר. כפי שניתן להקיש גם מההגיון.

יש מוסר אינסטינקטיבי בסיסי נקרא לו כך - הוא אומר לי לא לרצוח למשל.

אמנם, יש רמות "גבוהות" יותר של מוסר, שהאדם צריך לרכוש באופן חיצוני מסביבתו,

שרכשה אותה ממקום כלשהו \ פיתחה אותם בתהליך של אבולוציה חברתית.

אותו מוסר אינסטינקטיבי אנושי בסיסי - הרבה פעמים לא מלמד לא לגזול לדוגמא.

(דברים עדינים יותר כביכול, בהם זה לא שחור ולבן באותה מידה כמו רצח לדוגמה)

אדוני היקר, הנה מה שרשמת לי ואני מצטט:

"מה הקשר בין יהדות, לבין כפייה דתית?

האם היהדות קוראת למאמין בה לכפות את דתו על אחרים? אם כבר, בדיוק להפך.

כל הדתות "רודפות" אחרי אנשים בכדי להמיר אותם על דתם, בבחינת הגודל הוא הקובע,

ואילו היהדות היא הדת היחידה שבכדי להתקבל אליה אתה צריך לעבור גיור שמקביל למסע כומתה מבחינת כוח הרצון שנדרש כדי לעבור את התהליך...:wink:

היהדות מלמדת אותי לכבד את דרך חייך,

גם במידה והיא מנוגדת לגמרי לדרך החיים שבחרתי לעצמי,

מכיוון שהיא מזכירה לי ש-אני אחיך-.

כמו ששני אחים, לא משנה כמה גדולה תהיה המחלוקת ביניהם,

בסופו של דבר יצטרכו ללמוד לשים אותה בצד - כי אין כמו משפחה,

כך היהודים נשרפו אחד ליד השני - בלי קשר להיותם חובשי כיפה או לא.

במידה וחו"ח נאפשר למישהו להעמיד אותנו שוב במצב הזה -

אתה חושב שהפעם יהיה אכפת לו שאתה "חילוני גמור" ושאתה ממש אבל ממש לא רואה את עצמך כחלק מהיהדות?

לא. בעיניו תהיה יהודי ודינך יהיה שרפה.

אז היהדות מלמדת אותי לקחת את כל חילוקי הדעות שיהיו לי איתך, או עם כל אחד אחר - בפרופורציה.

לא לכפות עליך את דרכי ובכך להמאיס את עצמי עליך עוד יותר.

אלא לאפשר לך להנות מאותו כבוד שהייתי רוצה לקבל בעצמי.

מתוך התובנה הפשוטה - שבסופו של יום, אנחנו אחים ושותפים לאותו הגורל בין אם נרצה ובין אם לא.

אז כדאי לנו לזכור את זה, כי ביום צרה אני בספק שנמצא מישהו אחר שיהיה לצידנו אם לא נעמוד אחד לצד השני".

שים לב מה הפסוק הבא אומר. רבי אלעזר אומר שחייבים לשחוט כל עם הארץ גם אם זה ביום כיפור וגם אם יום כיפור הזה חל בשבת. כמו כן, חובה מיוחדת על היהודי ששוחט חילוני לשים לב חס וחלילה לא לומר ברכה על עם הארץ שהוא שוחט באותה מידה כאשר הוא שוחט בהמה. שהרי, ששוחטים בהמה חייבים לומר ברכה, עם הארץ לעומת זאת לא ראוי שיאמרו עליו ברכה בעת השחיטה.

עכשיו תשאל מה זה או מי זה עם הארץ? פשוטו כמשמעו, חילוני. עכשיו אתה תגיד לי, "מה פתאום, אתה טועה" ובשל כך, באו חכמים ופירטו במפורט מיהו עם הארץ אז בבקשה ממך, אל תגיד שהדת לא כופה את עצמה.

ראה מקור וסימוכין למטה.

אמר רבי אלעזר: "עם הארץ מותר לנוחרו ביום כיפורים שחל להיות בשבת. אמרו לו תלמידיו: רבי, אמור "לשוחטו". אמר להם: זה טעון ברכה וזה אינו טעון ברכה..."

(בבלי, מסכת פסחים מט/ב)

תרגום והסבר (ברוח זמננו):

"כך אמר רבי אלעזר: לחסל חילוני (לתקוע לו שיפוד בראש) מותר אפילו ביום כיפורים שחל ביום שבת. אמרו לו תלמידיו: רבי, לא נעים, לפחות תגיד "לשחוט", זה נשמע יותר טוב. אז הוא ענה להם: לא. בשביל לשחוט צריך להגיד ברכה ולא מבזבזים ברכה קדושה על חיסול של חילוני..."

עכשיו במידה ותשאל מיהו עם הארץ? הנה הסבר מפורט.

הגמרא עצמה מגדירה במדויק את עם הארץ (בבלי, מסכת סוטה כב/א):

"איזהו עם הארץ? כל שאינו קורא קריאת שמע שחרית וערבית בברכותיהם - דברי רבי מאיר. חכמים אומרים: כל שאינו מניח תפילין. בן עזאי אומר: כל שאין לו ציצית בבגדו. רבי יונתן בן יוסף אומר: כל שיש לו בנים ואינו מגדלן ללמוד תורה"

בקיצור, תאור די מדויק של ה"חילוני" של ימינו: לא מתפלל, לא מניח תפילין, לא מתרוצץ עם ציציות בחוץ ולא שולח את הילדים שלו לישיבה.

כאן הופרכה הטענה שלך שהיהדות לא כופה את עצמה.

חבר, אני לא נכנס איתך לדיון הזה, מהסיבה הפשוטה שכפי שציינתי קודם,

איני בקיא מספיק בנושא.

לדבר על סוגיית גמרא בהינף יד כמו שאתה עושה כאן, זה מקביל ל"דיון רציני" על פסק דין כלשהו,

על סמך ציטוט בודד שקראת ב YNET...

דף גמרא זה דבר מורכב חבר.

אני לא מכיר את הסוגייה הנ"ל, אבל סתם משיטוט קצר בגוגל, אני יכול להגיד שאכן,

נפלת בסעיף הדיעות הקדומות עליו דיברתי קודם...

החלטת שמדובר במתן היתר לשחיטה סיטונאית של כל מי שלא מניח תפילין או שוכח להתפלל.

לא בדקת מה אמרו המפרשים, לא בדקת באיזה הקשר ובאיזה רוח נאמרו הדברים, אלא מיהרת לקבוע את דעתך באופן נחרץ.

לדוגמא, מפרש אחד -

אמר רבי אלעזר, עם הארץ מותר לנוחרו ביום הכיפורים שחל להיות שבת.

עם הארץ אשר דיברו בו בזה הוא הבור, אשר אמרו עליו... שמותר לנוחרו ביום הכיפורים שחל להיות בשבת, והיא מליצה גדולה מהם ודבר של הפלגה מהם, וזה שההורג נפש ביום ההוא בהתראת איסור היום, הנה הוא פטור על הרציחה, כי דין הרוצח בהרג ודין ההורג בשבת בסקילה, וקים ליה בדרבה מיניה. ולזה אמר שהרוצח בו ביום שהוא פטור ומותר מדינו, והוא הדין לכל אדם, אלא שאמרו זה דרך צחות המליצה, כאילו מתירין דם עם הארץ לפחיתותו [אין חיוב על רציחה בשבת משום "קים ליה בדרבה מיניה" - אדם שעבר שני איסורים מתייחב רק בעונש החמור מביניהם (=חילול שבת, שדינה בסקילה) ולא על הקל מביניהם (=רציחה, שדינה בהרג). מכאן שלמעשה אדם פטור - וכביכול מותר - להרוג בשבת, ואין על כך כל עונש. ביטוי מפליג זה מייחסים חז"ל לעם הארץ, שהולך אחר חומרו ולא אחר צורתו, וכביכול דמו מותר כדמו של כל אדם בשבת].

(עקידת יצחק, שער טו)

פירושו של המהרש"א, אחד מגדולי המפרשים של הגמרא -

1. מובא בפסחים (מט ע"ב): "אמר ר' אלעזר עם הארץ מותר לנחרו ביום הכיפורים שחל להיות בשבת". וכתב רש"א:

"לכאורה הוא רחוק מן השכל דאפילו בעלי חיים המזיקין אינו רשאי להורגן בשבת ויום הכיפורים... ונראה דנקט מותר לנוחרו כו' ולא קאמר מותר להורגו כו' שכוונו בזה שהנחירה והשחיטה הוא רמז לנטילת דם במקום בית השחיטה ורצונו לומר שמותר לביישו וליטול דמו כדאמרינן אזל סומקא ואתי חיורא... אבל בתוספות הבינו הדברים כפשטן".

אז מבלי שאני מכיר את הסוגייה ומבלי שלמדתי אותה, וגם לו הייתי לומד, אין קשר, "כולה" אני הקטן...

כבר גיליתי שמה שאמרת נבע מדיעה קדומה וסלידה מסויימת, ולא דיעה אמיתית.

שמת לב?

כוונת הכתוב היא שלשיטתו של רבי אליעזר - מי שמבייש עם הארץ ביום כיפור ובשבת, אינו נענש על כך.

למה "תוספות" הבינו את הדברים כפשוטן?

יכול להיות בגלל שהם חיו בתקופה אחרת משאר המפרשים, ובהרבה מקרים לא כל הכתובים היו מולם,

יכול להיות בגלל הרבה דברים, לא למדתי את זה, אז אני לא יכול לקבוע קביעה נחרצת כמו שאתה קבעת.

אבל אופס, בעצם גם אתה לא יכול - כי לא למדת...

ומאיפה להם להקביל רצח לבושה?

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%9C%D7%91%D7%A0%D7%AA_%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9D

מקור המונח הוא בכך שכאשר אדם חווה עלבון הוא מחוויר - מלבין. על הלבנת פנים אמרו חז"ל "נוח לו לאדם שיפיל עצמו לכבשן האש ואל ילבין פני חבירו ברבים", וגם "כל המלבין פני חבירו ברבים כאילו שופך דמים", כאשר המובן של "שפיכות הדמים" כאן הוא הדם האוזל מפני של האדם בו עלבו.

שמעת? לפי השקפת היהדות, אני צריך להתייחס באותו כובד ראש לכבודו של אדם, כשם שאני מתייחס לחייו.

עד כדי כך להיות זהיר בכבוד הבריות.

שמבחינתי, אשמר מלהעליב אדם, באותה מידה שאני נשמר מלרצוח "בטעות"...

אז למה רבי אליעזר אומר שמותר להעליב אותו בשבת וביום כיפור ולא להענש?

אולי בגלל שאותו עם הארץ לא שומר אותם כביכול, איני יודע ואיני רוצה לשער מסקנות -

שוב, לא למדתי את זה.

מה שבטוח הוא, שזה בכלל לא כמו שאתה מנסה לצייר את זה...

ולאחר שזה נאמר - לא בטוח שזה מותר בכלל, אנחנו לא יודעים אם דעתו של רבי אליעזר נפסקה להלכה,

יכול להיות שהרוב חלק עליו \ שנמצא טיעון ענייני יותר וביטלו את טענתו בכלל.

אל תטפס על עצים מבלי ללמוד אודותיהם, ואל תלבה את השנאה, הבורות, והפילוג שיש בעם הזה עוד יותר.

תנסה להיות חלק מהפתרון ולא חלק מהבעייה,

נעים מאוד - קוראים לי בן, יש לי כיפה על הראש, ואני שואף להיות אדם טוב - אני לא נושך אף אחד...

וכשם שנאמר מעלי - בוא נסיים את זה כאן כדי לא לגזול את השרשור המקורי...

תרצה, אני בפרטי :wink:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
עד כמה שזה מעניין זה עדיין לא קשור לנושא השרשור.

לפחות אני לא רואה את הקשר בין מוסר\דת\יהודים\חילונים וכו.

חבל להפוך שרשור שהנושא שלא אזרחי(נושא שחשוב לכולנו) לדיון דתי\מוסרי :(

צודק בהחלט מקומו של כזה דיון הוא בשירשור אחר ונפרד וספק אם מקומו בפורום מכוניות גם אם זה באוף טופיק.

לגבי מר BALVIE,

אומרים שפיקוח נפש דוחה שבת. למרבה הצער לא הרבה יודעים שהתורה התכוונה לנפש של יהודי בלבד. חל איסור מוחלט לעזור לגוי אף אם אשתו כורעת ללדת ויש סכנה לחייה.

עוד הגדיל תורה והאדיר המרן הקדוש הלוא הוא הרב עובדיה יוסף שאמר שלא רק "שפיקוח נפש דוחה שבת" הכוונה שאסור לחלל שבת להציל אדם לא יהודי אלא גם אסור לחלל שבת בכדי להציל חילוני. עוד הוסיף הרב "הקדוש" שבמידה ורופא נמצא במשמרת בשבת בבית החולים עליו להימנע ככל האפשר מטיפול בגויים ובחילוניים. איך יעשה זאת? על ידי "מריחת זמן" וטיפול ביהודים תוך כדי התחמקות מאחרים. אז בבקשה, אל תגיד שלא הבנו, אל תגיד "שפיקוח נפש דוחה שבת" זהו פשוט ישן נושן וגם המסקנות ממנו כי הרבי "הקדוש" הדגיש שתורה של פעם תקפה גם היום.

אבל תפסת אותי ביום שאין לי כבר כוח לחפירות בנושא דת. זוהי הסיבה שממש נמאס לי מהמצב בארץ איך שכל קדוש וכל צדיק מסלף את התורה בשביל הנאתו האישית וחשבון הבנק שלו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
צודק בהחלט מקומו של כזה דיון הוא בשירשור אחר ונפרד וספק אם מקומו בפורום מכוניות גם אם זה באוף טופיק.

לגבי מר BALVIE,

אומרים שפיקוח נפש דוחה שבת. למרבה הצער לא הרבה יודעים שהתורה התכוונה לנפש של יהודי בלבד. חל איסור מוחלט לעזור לגוי אף אם אשתו כורעת ללדת ויש סכנה לחייה.

עוד הגדיל תורה והאדיר המרן הקדוש הלוא הוא הרב עובדיה יוסף שאמר שלא רק "שפיקוח נפש דוחה שבת" הכוונה שאסור לחלל שבת להציל אדם לא יהודי אלא גם אסור לחלל שבת בכדי להציל חילוני. עוד הוסיף הרב "הקדוש" שבמידה ורופא נמצא במשמרת בשבת בבית החולים עליו להימנע ככל האפשר מטיפול בגויים ובחילוניים. איך יעשה זאת? על ידי "מריחת זמן" וטיפול ביהודים תוך כדי התחמקות מאחרים. אז בבקשה, אל תגיד שלא הבנו, אל תגיד "שפיקוח נפש דוחה שבת" זהו פשוט ישן נושן וגם המסקנות ממנו כי הרבי "הקדוש" הדגיש שתורה של פעם תקפה גם היום.

אבל תפסת אותי ביום שאין לי כבר כוח לחפירות בנושא דת. זוהי הסיבה שממש נמאס לי מהמצב בארץ איך שכל קדוש וכל צדיק מסלף את התורה בשביל הנאתו האישית וחשבון הבנק שלו.

ושוב, גם בנושא הזה -

http://www.kipa.co.il/ask/show/63288-%D7%A4%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%97-%D7%A0%D7%A4%D7%A9-%D7%A9%D7%9C-%D7%92%D7%95%D7%99-%D7%91%D7%A9%D7%91%D7%AA

ותזכור, שכשכתוב "אדם מושחת בהנהגותיו ומידותיו" מדברים על גוי שהיה נחשב שפל המדרגה החברתית,

בנורמה החברתית של הגויים בערך בימי הביניים או לא יודע מתי.

בתקופה שבה התקיים הדיון ההלכתי הנ"ל בגמרא, הגויים ה"נאורים" היו מחזיקים במנהגים כמו "זכות ראשונים" על בתולות ביום החתונה ועוד כל מיני דברים חולניים. תחשוב איך ה"מושחתים במידותיהם" היו מתנהגים.

מתואר כביכול אדם שאינו מחזיק בערכים בסיסיים של לא תרצח לדוגמה, לא תגנוב וכאלה...

בשבילו, אין שום בעייה לעשות אף אחד מהדברים הללו.

אדם, שבעצם מתנהג כמו פרא אדם.

היום, זה לא ככה.

בקיצור, צריך קודם כל ללמוד, לא לנגח.

לנגח אפשר אחרכך אם נשאר על מה, אבל קודם צריך ללמוד לפני שבכלל מנסים לנגח כדי להבין אם באמת יש על מה.

ואני מזכיר לך, שיש אנשים שעושים עבודות דוקטורט על הדברים האלו.

תקרא את מה שבקישור, ותבין שגם כאן, זה לא כמו שזה מצטייר כשניגשים לזה מהצד הפרגמטי והמנגח...

שוב פעם, אני לא אומר שהכל וורוד מצד ה"מנהיגים" הדתיים כביכול,

אמנם לא כל אחד מסלף ולא כל אחד מנווט לטובתו האישית.

אותי לימדו, שפיקוח נפש דוחה שבת משמעו כל נפש חשובה יותר מהשבת.

ואם תשאל אותי אישית, גם נפש של חיה לא הייתי מסוגל לקפח בגלל שיום שבת היום. אבל זה רק אני.

בקיצור, רק אאחל לך, ויותר מכך לעצמי,

שתפגוש נציג ראוי של היהדות שיהווה חלון שדרכו תוכל לראות את היהדות האמיתית, הטובה, המתונה והמכילה.

כמו כן, אני מבקש ממך סליחה, בשמם של כל אותם בורים שפגשת ועשו מלאכה טובה כ"כ בלהשניא עליך את היהדות ואת העם היהודי.

כאדם חובש כיפה, זה מעציב אותי שבאופן בלתי נמנע אני ניזוק ממעשיהם של אותם אנשים.

בכל פעם שמישהו נותן לך סיבה לחשוב שהיהדות היא דבר חשוך ופרמיטיבי - במקום לתאר לך את האופי האמיתי שלה,

סביר להניח שתחשוב את זה על כל "דתי" שתראה ברחוב.

אנחנו נהיה תלויים אחד בשני, או אחד לצד השני - כמו שהיטיבו לומר בעבר.

אני רק מקווה שנשאר לך מספיק מקום בלב שלא ניזוק מסלידה מובנת שנולדה כתוצאה מאותה שגרירות קלוקלת,

כך שבמידה ותפגוש אדם כמוני, שמחד מגדיר את עצמו אדם מאמין ושומר מצוות ומאידך משתדל להכיל את השונה -

תוכל לעשות את אותו הדבר בעצמך, ולא "תפסול אותי על הסף" כי יש לי כיפה על הראש...

DOESN'T WORK HARD

פורסם

אדוני היקר, אני מזהיר אותך, אם אתה תמשיך במסכת השקרים או יותר נכון בהכחשה עצמית זה לא ייגמר. אתה יכול לומר מה שאתה רוצה אבל דבר אחד הוא בטוח במאת האחוזים. התורה רחוקה מלהיות מוסרית ומתחשבת. לא סתם הגויים שונאים אותנו. יש לך שכן גוי והבית שלו עולה באש בשבת. הוא מתחנן ובוכה אלייך שתעזור לו למלא מיים בדליים ולהציל את מה שאפשר. אבל מה? האלוהים שלך אוסר עלייך לחלל שבת בכדי להציל גוי, פי אחת וכמה שמדובר על הרכוש שלו. אז אתה מצפה שגוי שהבית שלו נשרף בשבת ואתה בתור יהודי לא נקפת אצבע, איך אתה מצפה שכזה אדם יאהב אותך? אל תבלבל לי עכשיו בשכל על דין פרה או בהמה של גוי שהלכה לאיבוד כי אני אתן לך כל מיני דינים אחרים לגבי אי הלוואה של בהמה של יהודי לגוי. אני מבין מאיפה כל השינאה והאנטישמיות מגיעה אלינו. שוב פעם, אני מבין אבל אני לא מצדיק אותה. כי שום דבר לא מצדיק אלימות. יכולה להיות הגנה עצמית, זה כן אבל זה לגמרי שונה מאלימות.

דרך אגב, אנשים בעולם מזלזלים במוחמד בגלל שהיו לו כמה נשים והצעירה ביותר הייתה בת 6. וכן, הוא בעל אותה גם כן וקיים איתה יחסי מין מלאים.

נחש מה? יצחק נשא את רבקה שהוא היה בן 40 והיא הייתה בת 3. איך יודעים את זה? שרה ילדה את יצחק כשהיא הייתה בת 60. אומרים ששרה מתה בגיל 97 וזה היה ביום העקדה. כלומר יצחק היה בן 37 כאשר אברהם רצה לעלות אותו כקורבן. בדרך חזרה מהעקדה נודע לאברהם על הולדת רבקה בת בתואל. יצחק נשא את רבקה בגיל 40, כלומר היא הייתה בת 3. ועוד מתפלאים מדוע רבקה הייתה עקרה כל השנים הללו? באמת מעניין.

אתה רוצה שאני אמשיך לספר כאן כדי שאנשים יבינו עד כמה הדת היהודית היא חולנית, גזענית ולא מוסרית? לא שדתות אחרות יותר טובות חס וחלילה.

פורסם

טוב אחי :roll:

זה הדבר היחיד שנשאר לי להגיד לך בחוסר אונים הסברתי מסויים...

אתה מגזים, וסובל משום מה מיהודופוביה מוגזמת,

דומה משהו לזו שסבלו ממנה שונאינו לאורך הדורות...

אני לא עשיתי לך כלום,

ולכן אבקש שלא תשנא אותי על לא עוול בכפי.

זה שאתה חושב שאתה מכיר אותי כי אני מאמין במשהו מסויים,

רק מראה כמה אתה מסוגר בדיעותיך הקדומות,

ולא מוכן להקשיב \ לנהל דיון אמיתי.

על שתי הדוגמאות הקודמות לא נשאר לך כנראה מה להגיד...

אתה יכול "למצוא" עוד אלף דוגמאות כמו שהבאת,

הבעייה היא שאלו יהיו דוגמאות פרגמטיות שהבאת מבלי לבדוק לעומק -

והן "יפלו" בדיוק כמו השתיים הקודמות.

שיהיו לך אחלה חיים,

מקווה שיום יבוא ותזכה לפגוש את היהדות האמיתית ולא את כל נציגי השקר כביכול שלה -

כי כמו שאמרתי קודם, יש במדינה הזו אנשים שמגדירים עצמם "חילונים" מחד ו "דתיים" בהגדרה מאידך,

ואם לא נלמד לחיות אחד עם השני, ולא נהיה תלויים אחד בשני - זה יהיה אחד לייד השני.

היהדות שאני למדתי להכיר היא אחד הדברים הכי יפים בעולם,

שמלמדת אותי לשאוף לתקן את המידות שלי,

לאהוב את השונה,

ולשאוף ולתרום את חלקי בחתירה אחר מציאות טובה יותר.

לא יודע במה \ במי נתקלת, אבל נשמע שזה ממש, אבל ממש שונה בתכלית מהיהדות כפי שהיא מצד האמת.

נישואים בגיל מוקדם?? בחייך? זה הכי טוב שאתה מסוגל?? :lol:

זו הייתה רוח התקופה חבר, אתה מדבר על זמנים עתיקים מאוד.

נלך לא עד כדי כך רחוק - במרוקו הדור של הסבתא שלי, כמעט כולן התחתנו בגילאי 12 - 14...

פדופיליה? ממש לא... פשוט בגיל 12 סבתא שלי כבר הייתה גברת שמנהלת את ביתה ביד רמה,

וסבא שלי בגיל 16 כבר היה גבר מפרנס.

בשונה מהמצב כיום בו אנשים בגילאים האלה עוד לא התחילו להתפתח מנטלית.

זו הייתה מציאות אחרת חבר.. ואם במרוקו כך היה, מנין לך כיצד היה בתקופת התנ"ך?

מה גם שאתה לא יודע כלל אם מה שאתה אומר נכון, ע"ע שני המקרים הקודמים.

"נישאו" בגיל צעיר אמר ש"הקדישו" כביכול את האישה לבעל,

לא שהם החלו לתפקד ולחיות כנשואים בפועל ע"ע יחסי מין וכאלה...

אם לא בדקת "סיפור" מסויים לעומקו - אל תחשוב שאמדת את קנקנו.

לסיום - מלכתחילה, מטרת ההתדיינות איתך מבחינתי לא הייתה כמובן

"להחזירך בתשובה" \ "לתקן את דרכיך" \ כל דבר אחר בעל גוון מסיונרי משהו שתרצה לחשוב עליו.

הסיבה היחידה הייתה, כדי אולי, לנסות לגרום לך לראות שהשנאה הטוטלית שלך כלפי היהדות והמאמינים בה,

היא אינה במקום. לא בצורה טוטאלית.

אם תמצא יהודי רמאי, תשנא אותו בגלל שהוא רמאי, לא בגלל שהוא יהודי.

כנ"ל דתי \ כושי \ כל הגדרה אחרת שתרצה לשים כאן :wink: שפוט אדם אדם על פי מעשיו.

כנראה שלא הצלחתי,

כי אם אחרי שהתדיינו, אתה עדיין סבור ש "התורה רחוקה מלהיות מוסרית ומתחשבת",

ו "הדת היהודית היא חולנית גזענית ולא מוסרית", ואתה עוד קובע זאת בכזו נחרצות, של 100%,

אחרי שדיברתי איתך וניסיתי להוות דוגמה לאדם ה"דתי" שכן מנסה להכיל את השונה,

ושאינו מנסה לכפות על אף אחד את דעתו.

כמו כן, אני לפחות בשאיפה, רואה את עצמי כאדם מוסרי - לפחות בשאיפה.

לא יודע אם אני מצליח, אבל מה שבטוח זה שאני מנסה להיות.

אתה מבחינתך, כנראה מעוניין בהמשך קיומה של המחלוקת

(לאו דווקא ביני לבינך, באופן סמלי בין ה"דתי" ל "חילוני")

מכיוון שאתה שש כ"כ לשלול את דיעותיו והשקפת עולמו של אדם אחר במחי יד.

סלח לי - אבל אתה זה שמדבר שטויות.

מי שאינו יודע לתת במה וכבוד לדיעותיו והשקפות עולמו של חברו - נופל כבר כאן.

אתה מוזמן להביא בפני כל דין שתרצה, לא תהיה לי שום בעייה איתו,

מהסיבה הפשוטה שלימדו אותי גם ש "גדול כבוד הבריות שדוחה לא תעשה שבתורה".

המשפט הזה בעצם מלמד אותי שבמקרה ואני נקלע למצב בו השקפת עולמי מביאה אותי למצב

של התנגשות עם בריה אחרת, בו עלי לפעול ע"פ אמונתי כביכול,

אך שבמקרה הזה זה יסתכם בפגיעה מהותית בכבודו של אדם אחר -

עלי לשים בצד את עצמי ואת השקפותי,

ע"מ לא לפגוע בכבודו של אותו אדם ולביישו \ לגרום לו לאי נוחות תהומית מסיבה כלשהי.

כי כבוד האדם, מתעלה בחשיבותו על השקפות עולמי האישיות. ואין עלי לפגוע באדם אחר לעולם,

בטח לא כי "אמונתי מתירה לי".

תנסה לעשות גם כן בעצמך - ומצידך לנסות להתייחס בצורה עניינית לדבריי,

להבדיל מלעשות זאת בצורה של גסויות לשון והעלבה חסרת תכלית.

כבר אמרתי, אל תאשים אותי במעשיהם של אנשים קטנים ככל שיהיו,

ואל תאשים את תורת ישראל בגלל דבריהם של קיצוניים כאלו ואחרים...

אל תקרא לי אדם לא מוסרי סתם כך, בגלל שאני חובש כיפה - זו דיעה קדומה והפליה לכל דבר.

בערך כמו להגיד "כל האירים טיפשים", "מקומן של הנשים במטבח", "מוות לערבים" ו "כושים עבדים".

סליחה על הביטויים.

משום מה, כנראה פגשת אנשים שבאשמתם נוצרה אצלך קונוטציה שכזו,

של "יהודי = חוש מוסר רקוב, ייתכן ומנסה להשתלט על העולם :wink: "

אך הרוב אינם כאלה, ואני בוודאי שלא כזה - אז אל תאשים אותי בכך בבקשה מבלי שעשיתי לך דבר.

שנית - כנ"ל בסעיף התורה -

התורה כפי שלימדו אותה אותי שואפת ללמד אותנו ערכים נפלאים, וזו אינה תועלתה היחידה.

וכמו כן, לימדו אותי גם שכל מי שמתיימר למצוא בה ולהצדיק על פיה ערכים מעוותים,

את אותם ערכים של חושך וגזענות עליהם אתה מדבר cerebal,

הוא נציג שקר ואל לי ללמוד ממנו \ לשתף איתו פעולה.

ואם הוא מנסה "לשתול" אותם שם הוא עושה עוול לתורה וליהדות.

מהסיבה הפשוטה - שבאידיאל עצמו, הדברים האלו לא קיימים, שכן תכליתה של התורה היא בדיוק ההפך -

ללמד אותנו "לעדן" את המוסר שבנו ולהעצים אותנו מבחינה חברתית כעם.

בין עם זה העצמת האינדווידואל ע"י הקנייה של ערכים כמו שציינתי מקודם,

ובין אם העצמת המבנה החברתי בעם ע"י מנהגים ספצייפיים יותר, כמו סעודה משפחתית בערב שבת סתם לדוגמא.

ארוחה משפחתית משותפת באופן קבוע עושה נפלאות לתא המשפחתי, היום יש גם המון מחקרים שממליצים על כך.

לא סתם הגעת לסלידה שאתה מחזיק בה,

אני בעצמי חובש כיפה לראשי, ונדהם מהמקומות השפלים שאנשים מגיעים אליהם כל פעם מחדש...

לירוק על ילדה בת 7?!@!#!#?@#? :oops::evil::oops:

לנפץ חלונות של עסקים שפתוחים בשבת \ מוכרים לבני נשים כי זה "זוהמה"?#$@#$

תגי מחיר?$#$%$%

אנשים אומרים שבשם האל הם עושים הרבה דברים,

זה לא אומר שהם באמת "קיבלו ממנו לגיטימציה" לעשות זאת.

וזה שייתכן וה "רב" שלהם אמר להם שזה בסדר, גם הוא לא קיבל שום לגיטימציה לכך היה בטוח.

בקיצור, נשאר לי רק לאחל לעצמי שתוכל לשפוט אותי ע"פ האדם שאני מנסה להיות,

ולא ע"פ בריות אחרות שאם נשפוט ע"פ התנהגותם ספק אם ניתן לכלול אותם בהגדרה "בן-אדם".

אחלה יום שיהיה לכולם - cerebal, ע"מ לא לגזול את השרשור בוא באמת נסיים את זה כאן.

או נפתח שרשור חדש :lol:

ולאחר שכל זה נאמר - אני אישית, מאמין שבני אדם מסוגלים להגיע להסכמה שהם לא מסכימים בנושא מסויים,

וכתוצאה מכך לחיות בכבוד הדדי.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

למען הקוראים האחרים אני אפסיק כי זה לגמרי מתרחק מהדיון המקורי כאן. אני מוכן לשלם לך 100 דולר אם תראה לי איפה רשמתי ולו פעם אחת שאני שונא אותך. זה אתה אמרת, אני לא אמרתי כאלה דברים. אין לי בעיה איתך. יש לי בעיה עם הדת שלך שכופה עליי חיים שלא מתאימים לי. כל עוד אתה שומר את הדת שלך לעצמך וחיי איתה ככה אז אשרייך. תהיה בריא, אני האחרון שימנע ממך להתפלל ימים ושנים לאל המיסתורי שלך אבל כאשר אומרים לבן אדם איך לחיות, איך למות, איך להתחתן, איך להתגרש ואפילו מחייבים אותו לחתוך לבן הקטן שלו את הבולבולון אז יש כאן בעיה.

לגבי נישואים בגיל צעיר, לפני כמה חודשים התפרסמה ידיעה על נער בן 13 שהכניס להיריון נערה בת 15 באנגליה. התקשורת והעיתונות שם סערה וגעשה. מה הבעיה אם ככה? בוא נחתן אותו ושיחיו כמו בעל ואישה. בסוף אגב זה לא היה הוא אלא נער אחר אבל גם הבן 13 "ידע" אותה במובן התנ"כי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תשמע, אני לא רוצה להיכנס איתך לויכוחים בעניין אבל אתה פשוט זורק שטויות לאויר בלי לחשוב.

אם היא היתה בת 3, איך היא שאבה מים לכל הגמלים של אליעזר, כפי שמסופר בהמשך הסיפור? משיטוט של כמה שניות באניטרנט מוצאים המון פרשנויות לעניין הזה, וידוע שלא כל מה שנכתב בתנ"ך, נכתב בדרך של פשט.

אם אתה לא רוצה להאמין בזה, זכותך המלאה. אבל להשמיץ סתם זו כבר התחלה של שינאה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לזה התכוונתי...

ניכר בטון דבריך ceberal שיש לך סלידה רצינית, על סף השנאה ליהדות,

וכפועל יוצא לכל מי שמצטייר בעיניך כ"יהודי סטנדרטי"...

ה"דת שלי" לא כופה עליך חיים שלא מתאימים לי,

אלא להפך - היא זו שאמרה לי לשמור אותה לעצמי, ולחיות איתה בעצמי -

בשום פנים ואופן לא לנסות לדחוף את האף שלי לצלחת שלך,

ועוד כל מיני עניינים כיוצא בכך.

הדבר הראשון שלימדו אותי כש"חזרתי בתשובה" אם תרצה לקרוא לזה כך,

הוא לעולם לא לכפות על אדם אחר משהו שהוא אינו חפץ בו \ לא מתאים לו \ הוא אינו מסוגל לעשות.

הראו לי גם מספיק סימוכין לכך...

אי לכך - אני לא בעמדה לקבוע שעליך לעשות שום דבר - אתה היחיד שרשאי להחליט בעבור עצמך.

כל אלו שמנסים לכפות עליך את השקפת עולמם, עושים זאת מתוך פחד,

שכן מציאות רב-גוונית היא הרבה יותר מסובכת,

וקל בהרבה לדוגמא לשמור ילד "תמים" אם מכניסים אותו לגטו תודעתי -

חס וחלילה שינסו להסביר לו למה מבחינה מוסרית יש בעייה עם לרדוף שמלות.

לא, כדי לגרום לו "להתמודד עם היצר המיני שלו" בצורה ראויה, לא ילמדו אותו חינוך מיני נאות,

אלא ינסו למדר אותו מהעולם החיצוני. וכך בעצם ישיגו בדיוק את האפקט ההפוך.

דוגמאות לכך לא חסר, אך דע שמקורן בחוסר אונים מסויים של ציבור כזה או אחר, ומתוך פחד לקבל את השונה מהם מתוך חשש שהם ישתנו בעצמם.

היה בטוח שלא מדובר בחוסר אונים מצד האידיאל עצמו. אין לתורה שום בעייה עם כך שאני ואתה נהיה שכנים,

נכבד אחד את השני,

וזאת על אף ששנינו חיים בשני קטבים שונים של המציאות לכאורה.

לגבי אנגליה - במרוקו בדור של סבתא שלי זה היה בסדר גמור...

בלונדון של 2012 או בכל מדינה מערבית אחרת לצורך העניין זה מעוות לגמרי -

היום ילדה בת 15 שחיה במרקם החברתי של החברה המערבית המתקדמת נמצאת רק בראשית ההתפתחות המנטלית שלה.

מצד שני, ילדה בת 15 בכפר נידח בניגריה או במוזמביק, דינה כילדה בת 15 בלונדון?

הרי זו בלונדון בגיל 15 אמורה להיות עסוקה בלשחק עם בובות, בלראות טלוויזיה ותיאטרון ולהעשיר את עולם הידע שלה, ללמוד בבית הספר ולהעצים את האישיות שלה למען המשך דרך חייה.

במוזמביק להבדיל, לאותה בת 15 אין טלוויזיה, וספק אם יש בית הספר...

לדעתי האישית היה נכון שגם היא הייתה נהנית ממסלול חיים דומה לשל הילדה הבריטית,

אבל מוזמביק ובריטניה שני עולמות שונים, והיא לצערה תיאלץ להשתתף בנשיאת העול או שיבעטו אותה לעזזאזל מהכפר.

יש אוכלוסיות שלמות בעולם שעדיין חיות את המעגל של לידה-עבודת כפיים-לידת ילדים-מוות,

כשתכלית כל המעשים היום יומיים שלהם זה הישרדות.

אני אישית חושב שכיום, ב 2012 גם באפריקה לא ראוי שיתחתנו בגיל כזה, אלא מצד האמת המעצמות החזקות היו צריכות להשתתף יותר בהעצמת האוכלוסיה ביבשות החלשות, אך אנחנו לא חיים בעולם מתוקן.

בכל אופן - כתבתי זאת כדי שתבין שגיל הנישואים הוא דבר שההסכמה עליו משתנה בהתאם לתקופה \ מקום שאתה חיי בהם.

מרוקו 1940 - בסדר גמור להתחתן בגיל 15 כנראה.

לונדון 2012 - בכלל לא.

ישראל 2012 - גם לא.

וכן הלאה...

העולם התקדם, אי אפשר לא להתקדם ביחד איתו.

אבל אל תבוא ותגיד על מישהו פדופיל בגלל שמעשיו לא תואמים את הנורמה שאתה חי כיום -

בזמנו ובתנאי המציאות שלו זה היה רחוק מכך מרחק שמיים וארץ.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

יוצא לי לקרוא לא מעט באתרים אנטישמיים, בבחינת 'דע את אויבך', ואחת הטענות החוזרות פעם אחר פעם

כנגד היהודים, הם ציטוטים מהקבלה, ובעיקר ההתייחסות "הנפשעת" של היהודים כלפי הגויים.

אלא מה, הציטוטים הללו תמיד ובאופן מוחלט מובאים או מחוץ להקשרם, או בפרשנות שקרית, או שהציטוטים

שקריים ומומצאים לגמרי.

דבריו של קליפת מוח (שנעלב פעם שקראו לו כך מאחר ואפילו לא ידע מה פשר כינויו האינטרנטי) אינם שונים ממה שאני

קורא באותם אתרים, ונובעים מבורות איומה, שנאה, שטחיות וחוסר יכולת \ רצון להבחין בין אמות המוסר של תורת ישראל לבין

חלק מ- "פוסקי הלכה" או סתם פרזיטים, שכל קשר בינם לבין מוסר התורה רחוק כמזרח ומערב.

פורסם

מר פילון, זה שיש לך משהו נגדי וגם אני בדיוק לא אוהב אותך זה לא אומר שמה שאני רושם זה לא נכון. אנא ממך. אתה רוצה להתייחס? אין בעייה אבל תענה לגופו של עניין ולא לגבי המגיב. אחרת דברייך לא יכולים להיחשב כנכונים.

תודה רבה.

פורסם
לזה התכוונתי...

ניכר בטון דבריך ceberal שיש לך סלידה רצינית, על סף השנאה ליהדות,

וכפועל יוצא לכל מי שמצטייר בעיניך כ"יהודי סטנדרטי"...

ה"דת שלי" לא כופה עליך חיים שלא מתאימים לי,

אלא להפך - היא זו שאמרה לי לשמור אותה לעצמי, ולחיות איתה בעצמי -

בשום פנים ואופן לא לנסות לדחוף את האף שלי לצלחת שלך,

ועוד כל מיני עניינים כיוצא בכך.

הדבר הראשון שלימדו אותי כש"חזרתי בתשובה" אם תרצה לקרוא לזה כך,

הוא לעולם לא לכפות על אדם אחר משהו שהוא אינו חפץ בו \ לא מתאים לו \ הוא אינו מסוגל לעשות.

הראו לי גם מספיק סימוכין לכך...

אי לכך - אני לא בעמדה לקבוע שעליך לעשות שום דבר - אתה היחיד שרשאי להחליט בעבור עצמך.

כל אלו שמנסים לכפות עליך את השקפת עולמם, עושים זאת מתוך פחד,

שכן מציאות רב-גוונית היא הרבה יותר מסובכת,

וקל בהרבה לדוגמא לשמור ילד "תמים" אם מכניסים אותו לגטו תודעתי -

חס וחלילה שינסו להסביר לו למה מבחינה מוסרית יש בעייה עם לרדוף שמלות.

לא, כדי לגרום לו "להתמודד עם היצר המיני שלו" בצורה ראויה, לא ילמדו אותו חינוך מיני נאות,

אלא ינסו למדר אותו מהעולם החיצוני. וכך בעצם ישיגו בדיוק את האפקט ההפוך.

דוגמאות לכך לא חסר, אך דע שמקורן בחוסר אונים מסויים של ציבור כזה או אחר, ומתוך פחד לקבל את השונה מהם מתוך חשש שהם ישתנו בעצמם.

היה בטוח שלא מדובר בחוסר אונים מצד האידיאל עצמו. אין לתורה שום בעייה עם כך שאני ואתה נהיה שכנים,

נכבד אחד את השני,

וזאת על אף ששנינו חיים בשני קטבים שונים של המציאות לכאורה.

לגבי אנגליה - במרוקו בדור של סבתא שלי זה היה בסדר גמור...

בלונדון של 2012 או בכל מדינה מערבית אחרת לצורך העניין זה מעוות לגמרי -

היום ילדה בת 15 שחיה במרקם החברתי של החברה המערבית המתקדמת נמצאת רק בראשית ההתפתחות המנטלית שלה.

מצד שני, ילדה בת 15 בכפר נידח בניגריה או במוזמביק, דינה כילדה בת 15 בלונדון?

הרי זו בלונדון בגיל 15 אמורה להיות עסוקה בלשחק עם בובות, בלראות טלוויזיה ותיאטרון ולהעשיר את עולם הידע שלה, ללמוד בבית הספר ולהעצים את האישיות שלה למען המשך דרך חייה.

במוזמביק להבדיל, לאותה בת 15 אין טלוויזיה, וספק אם יש בית הספר...

לדעתי האישית היה נכון שגם היא הייתה נהנית ממסלול חיים דומה לשל הילדה הבריטית,

אבל מוזמביק ובריטניה שני עולמות שונים, והיא לצערה תיאלץ להשתתף בנשיאת העול או שיבעטו אותה לעזזאזל מהכפר.

יש אוכלוסיות שלמות בעולם שעדיין חיות את המעגל של לידה-עבודת כפיים-לידת ילדים-מוות,

כשתכלית כל המעשים היום יומיים שלהם זה הישרדות.

אני אישית חושב שכיום, ב 2012 גם באפריקה לא ראוי שיתחתנו בגיל כזה, אלא מצד האמת המעצמות החזקות היו צריכות להשתתף יותר בהעצמת האוכלוסיה ביבשות החלשות, אך אנחנו לא חיים בעולם מתוקן.

בכל אופן - כתבתי זאת כדי שתבין שגיל הנישואים הוא דבר שההסכמה עליו משתנה בהתאם לתקופה \ מקום שאתה חיי בהם.

מרוקו 1940 - בסדר גמור להתחתן בגיל 15 כנראה.

לונדון 2012 - בכלל לא.

ישראל 2012 - גם לא.

וכן הלאה...

העולם התקדם, אי אפשר לא להתקדם ביחד איתו.

אבל אל תבוא ותגיד על מישהו פדופיל בגלל שמעשיו לא תואמים את הנורמה שאתה חי כיום -

בזמנו ובתנאי המציאות שלו זה היה רחוק מכך מרחק שמיים וארץ.

שמע, אני אשמח להראות לך שהדת שלך בהחלט כופה אורח חיים לא רצוני על אחרים.

פתח שירשור על הדת היהודית ומוסריות ואני אשמח לענות לך שם. כבר הסבירו יותר מפעם אחת שזה לא המקום בשירשור הזה. אנשים ביקשו ביפה ובנימוס ואני נעתר להם.

פורסם

יפה.

זה מאוד יפה שאתה יודע להגיד לי מה הדת שלי לכאורה אומרת לי לעשות

(זאת אומרת הדת היהודית כפי שאני מכיר אותה, כפי שלימדו אותי להכיר אותה,

במשך השנה וחצי שלמדתי בישיבה - להזכירך, בערך חצי ממשך הזמן של תואר אקדמי ממוצע,

לא יום ולא יומיים... ולא, לא הייתי "אוכל חינם" לפני שתסתער עלי)

וכמו כן במה אני מאמין...

אתה רוצה לשתף עם חברי הפורום את פרטיו של ביה"ס שבו למדת לקרוא מחשבות?

אני מניח שזה המקור לכל הידע שלך לגבי היהדות, בכל פעם שפגשת יהודי ישר ידעת מי הוא,

מה הוא חושב, ובמה הוא מאמין. אי לכך, לאור כל אותו ידע שהצטבר במשך שנים של קריאת מחשבות,

התאפשר לך לדעת הכל על התורה והיהדות, מבלי שנזדקקת אפילו לבדוק בעצמך.

כמו שכתבתי קודם, תנסה להיות חלק מהפתרון, לא חלק מהבעייה.

וסתם בשביל הפרוטוקול - גם בצד ה"דתי" של המשוואה לא חסרים כאלו ששמים לדו-הקיום מקלות בגלגלים.

בכל אופן, לי אין שום ספק שהדת היהודית מהותה לעודד מוסריות וכבוד הדדי.

אי לכך, אני לא רואה צורך לפתוח שרשור שכזה.

מה אכתוב בגוף הודעתו בדיוק?

"הנכם מוזמנים 'להכות את המומחה' ו'להוכיח' לי שהדת היהודית אינה מוסרית לכאורה?"

כמו שכבר אמרתי, איני במעמד לייצג שום דבר ואיני מומחה בכלום,

אני לא רב ואפילו לא בגדר בקיא בשום דבר,

אני יודע רק במה -אני- מאמין חבר,

במידה ויש לך סוגיות בנוגע לאמונתם של אחרים - לבן אותן מולם,

מה שאני כן יכול לומר הוא, כפי שכבר הסתמן מכל ההתנהלות,

הבעיות שיש לך אינן מול הדת היהודית עצמה,

אלא מול כל מיני אנשים שייתכן ועיוותו חלקים ממנה לנוחיותם האישית וטוענים להיות באי-כוחה.

במידה ותרצה לפתוח שרשור כזה אתה מוזמן, זה פורום חופשי,

אמנם אני לא יודע כמה זמן "אחזיק בו מעמד" לאור העובדה שאין כאן נסיון להבנה אמיתית כנראה,

אלא להתנגחות שמקורה לפרוק עול כלשהו בכיוון הדת, באשמתם של אי-אלו אנשים שטענו לייצג אותה.

מבטיח לך שאם תתעמק ותנסה להבין, להבדיל מלהתקיף -

תראה תמונה אחרת לגמרי.

אולי לא תסכים, זכותך המלאה לחלוק,

אבל לקרוא לי בור \ חסר מוסריות \ פרמיטיבי וכל מיני הגדרות אחרות אתה לא יכול.

בטח מבלי שבחנת בצורה עניינית.

(להזכירך בתחילה אמרת שאי אפשר להגיד אני יהודי ואני מוסרי באותו משפט, הלא כן?)

בכל מקרה, בחזרה לנושא השרשור המקורי :-D

DOESN'T WORK HARD

• תוכן חדש...