Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נכון. אם יפסיקו את התמיכות הם יצטרכו להתחיל לעבוד כמו כולם. אולי אפילו יקבלו קצת שכל ויתגייסו. זה לא שלא באים לקראתם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 215
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כשהפחיתו בצורה חדה את הקצבאות - זה לא השפיע על החרדים. זה יותר חזק מכסף אצלם.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

הבעייה נובעת מכך שרוב הציבור החרדי אינו כזה.

אלו שיוצאים להפגנות ההמוניות משהו, יורקים ומקללים שוטרים - אינם הרוב, אלא המיעוט הקיצוני.

וכשהציבור הכללי, אינו מטפל בבעייה בצורה אמיתית (מתמודד עם הקיצוניים וההקצנה) אלא בוחר פתרונות קלים בצורת ענישה קולקטיבית -

כל הכיתה לא מסכימה להענש בגלל ילד אחד.

יש המון חרדים שיוצאים לעבוד, ולא כולם יורקים על שוטרים.

וכרגע זו לא אשמת אף אחד מהצדדים - זו תוצאה של פער עמוק בתקשורת בין שני המגזרים הללו,

שנוצר לאורך שנים ארוכות.

אז לעניות דעתי, נדמה לי שבמקום לחפש אשמים,

גם ברמת הפתרונות הממשלתיים וגם ברמת הטולקבקים באינטרנט -

כדאי לכולנו להתחיל לנסות לגשר על הפער התקשורתי הזה,

כדי שנוכל להתחיל לחפש פתרונות.

הרי החרדים כביכול כאן, והם לא הולכים לשום מקום.

כנ"ל החילונים כביכול.

בשני המגזרים הנ"ל יש קצוות קיצון,

ואף אחד מחלקי הארי באותו מגזר, לא יודע לדבר עם חלק הארי של המגזר השני -

כי הוא מפחד מהקיצוניים שבו.

רוב החילונים מפחדים לדבר עם החרדים כי הם חושבים שכולם יוצאים להפגין בגלל קברים פגאניים וזורקים טיטולים מלאים בצואה על שוטרים.

רוב החרדים מפחדים לדבר עם החילונים כי הם חושבים שכולם שותפים לקונספירציה להפשיט אותם מיהדותם.

צריך להפסיק לפחד, ולהתחיל לשבת לדבר בכדי למצוא פתרונות.

עם כל הכבוד ל cerebal,

אתה לא יכול לחשוב על פתרון ריאלי לבעיית החרדים,

כי (ותקן אותי אם אני טועה) אין לך בן-ברית שיציג לך את הצד שלהם במטבע,

ויחתור מבפנים למימוש אותו פתרון.

בגלל זה כמו שarilou אומר הפגיעה בקצבאות לא תעזור -

כי זה פתרון שנהגה באופן חיצוני.

כדי למצוא פתרון שיעבוד, אתה צריך פתרון שמישהו "קרוב לצלחת" הגה.

מישהו שבקיא בחברה החרדית, במה גרם למשבר הזה מבחינה תודעתית שם (אם אני יוצא לעבוד \ לשרת בצבע משמע כפרתי בתורתי לכאורה), ובאיך אפשר לצאת ממנו - לאט ובטוח, אין פתרונות קסם that's for sure.

וגם אני באותה סירה כמוך, שנינו וכל מי שמעוניין למצוא פתרון לבעייה הזו.

יש אנשים כאלו, אפילו בתוך הכנסת,

אחד מהם, אדם יקר מאוד, ח"כ הרב חיים אמסלם -

אם המדינה הייתה בוחרת להתדיין מול התלמידים בכיתה שיש קצת שכל בקודקודם :wink:,

במקום להמשיך "לבזבז" את השיעור בלנסות להמשיל סדר במיעוט המורד - אולי היינו מגיעים למקום כלשהו.

כשילד בכיתת לימוד עושה בעיות, שולחים אותו לריתוק - כדי שרק הוא יענש,

לא כל הכיתה ביחד איתו.

זה מה שקורה כאן - דו שיח של חרשים לצערי...

ח"כים משמאל שצועקים "גיוס בכוח"

וחרדים וח"כים מימין שצועקים "לא יקום ולא יהיה"

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

היום כבר רשמו שתיתכן דחיית שירות לדתיים עד גיל 23. וואלה יופי, בגיל 23 הם יגיעו כבר נשואים לצבא עם ילדים והצבא יצטרך לשלם תוספת די גדולה לשכר החודשי של מתגייס שכזה. הרי ברור כשמש שחייל נשוי פלוס ילדים לא מקבל את הפרוטות שחייל רגיל מקבל. כמה כבר חיילים חילוניים יש בצבא שמשרתים בסדיר שנשואים עם ילדים? בקיצר, בלי שום קשר לפי דעתי לא צריך לכפות עליהם או על אף מגזר להתגייס. בתמורה להפסיק לגמרי את כל הסיבסודים בתחומים השונים שהמדינה נותנת, להפסיק את הקיצבאות, להפסיק את ההנחות להפסיק את הכל ולתת להם לשבור את הראש איך להתקיים.

עריכה:

לאחר שאתמול בלילה הודיעו על דחיית השירות עד גיל 23 ואפשרות לחתונה מסתבר שאני לא היחידי שחושב שזה לא אפקטיבי ושזה יעלה המון כסף בצורת משכורות.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4247950,00.html

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אני לא היחידי בפורום הזה שאמר ואני אומר זאת שוב. במקום לעשות מחאה על יוקר המחייה וכיוצא בזה יש להסתכל לאן הכסף הזה הולך בכלל.

זה בדיוק העניין, המחאה היא על "איפה הכסף?"

לוקחים הרבה מיסים, ורוב גדול לא רואה מזה שום תמורה משמעותית.

לגבי גיוס חרדים, לא רוצים-לא צריך, אבל אז גם אין תקציבים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מצטער לאכזב אותך, לא ראיתי באף מחאה עד היום שלט עם שאלה "איפה הכסף" אלא רק "הו אה מי זה בא, מדינת רווחה" או "רוצים מדינת רווחה" או בולשיט כזה או אחר. עם כל הכבוד, שנה שעברו הרבה יצאו כי באו אומנים והיה חופש גדול אבל רוב רובו של הציבור שעובד קשה למחייתו לא יצא.

כי אנשים יודעים, שיותר רווחה זה בעצם מצפ'ר את השכבות החלשות ואוכלי החינם. אין לי שום בעיה עם אנשים שהגורל לא האיר להם פנים, לאלה זוהי חובה מוסרית גדולה לעזור. אבל בהחלט יש לי בעייה אם אנשים שהכניסו את עצמם לברוך הזה מרוצונם החופשי, דוגמה? אישה חד הורית (שבחרה מרצונה להפוך לכזו) פלוס ילדה. היא קיבלה עבודה טובה בקיקה שנסגרה לא מזמן. אמרה לעצמה "איזה יופי, יש לי משרה בכירה" מה עשתה? נכנסה להיריון שוב פעם. רצה הגורל וקיקה נסגרה אחרי שנה. עכשיו הוא בוכה וממררת מי יעזור לה. איזה בן אדם הולך ומתכנן את חייו על סמך עבודה במקום שבקושי יש לו שנה שם?

כבר דיברו על זה היום בעיתונים. גיוס חרדים בגיל 22-23 זה לא אפקטיבי. אם הם מתחתנים בגיל 17 אז בגיל 23 הם יהיו כבר עם 2 ילדים והצבא יצטרך לשלם לחייל סדיר שמן הסתם לא יעשו הרבה בצבא משכורת של איש קבע מתחיל כלומר 5,000 שח.

אין, מתחיל להישבר לי מכל האוכלי חינם שפשוט מוצצים לשאר האוכלוסיה את המיץ.

אחת היתרונות בישראל לעומת ארה"ב ששם חייתי עשור הוא שיש כאן ביטוח לאומי. כלומר קיצבות ליתומים, אלמנות, נכות וכיוצא בזה. בתמורה אנחנו משלמים ביטוח לאומי פלוס ביטוח בריאות בעבור עד 50 אחוזים מהמשכורת. אתה יודע שאם אתה עובד נורמטיבי שמשלם מיסים וחס וחלילה אתה נהרג אז ביטוח לאומי ידאג ליתומים ולאלמנה. איך שהוא נחמה. אבל נוצר מצב היום שעדיף לשלם פחות מיסים ולקנות ביטוחים פרטיים.

באמריקה גובים ממך מינימום שאפשר והכל עלייך פרטי. לאור המצב שאוכלי החינם מכל המגזרים השונים שודדים את המסכנים שעובדים למחייתם ומשלמים מיסים לאור היום עדיף לוותר על כל הקיבצאות והביטוחים ולקנות הכל פרטי. מס הכנסה יירד ל 30 אחוזים במקום עד 50 אחוזים שזה היום. המע"מ יירד ל 12 אחוזים, הדלק ירד ל 5 שקלים, מכונית משפחתית שעולה 120 אלף שח תעלה ביו 75-85 אלף שח. ואת המספרים האלה לא אני נתתי אלא אנשים שעובדים במשרד האוצר ובעלי תארים בכלכלה. וותר על הקיצבאות השונות קבל הנחה במיסים. מה שווה יותר? ברור שזוהי האופציה הטובה ביותר אבל ש"ס, חד"ש, רע"מ-תע"ל ואחרים יפילו אותה עוד לפני הצהריים, מדוע? זאת אומרת שכל אוכלי החינם בחסותה יצטרכו למצוא פראייר אחר למצוץ לו את המיץ.

כבר שיותר זול לעשות ביטוח חיים, ביטוח תאונות אישיות ופוליסת ביטוח פרטית מאשר לשלם את כל המיסים הללו על כל הפרזיטים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

קליפה, בדקת כמה יעלו לך כל הביטוחים באפן פרטי? אני חושש מאוד שהרבה יותר מהשירותים הממלכתיים. הרי בסופו של דבר בעלי חברות הביטוח ירצו לעשות עליך את הסיבוב שלהם, וכיון שזה מיועד לכיס הפרטי זה יהיה סיבוב גדול ויקר (בשבילך). בעצם, נסה לבדוק כמה הם מרויחים עליך כבר היום. וכל בעלי התארים בכלכלה מהאוצר שסיפרו לך מה שסיפרו כבר מתכננים את התפקיד הבא שלהם בבנק או בחברת הביטוח.

אין ספק שיש בארץ בעיה קשה של פרזיטיות, והפרזיטים כבר מאיימים שאם לא יאפשרו להם למצוץ את הדם הם יעשו סקנדלים. ואין לי ספק שצריך לייבש את החבורה הפרזיטית הזו. אבל איני רואה שום יתרון בהעברת את הכספים שלי ממדינת ישראל לכיסו של איזה תשובה או בן-חוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

את האמת, מחירי הדלק וכל הדברים האחרים לא מפריעים לי כמו הכפיה הדתית בארץ הזו. קורעים לך את הת*ת ממיסים והכי גרוע קובעים לך איך להתחתן, איך להתגרש, איך למות, איך להיקבר, אם בן אדם סיים את חיו מרצונו החופשי עקב מחלה חסרת מרפא הוא ייקבר בצורה לא ממש מכובדת ובאיזה חלקה זרוק עם כל "הבעייתיים", מסתכלים לך אם אתה אוכל כשר או לא, עם מי אתה הולך לישון בלילה ועוד כהנה וכהנה. רבנים מרצים בכל מיני מקומות לפאנטים ושוטפים להם את המוח עד כדי כח שדיברתי עם שכן שלי ושאלתי אותו מה דעתו לגבי הפיגוע באילת והתשובה שלו הייתה "מה אתה מצפה, הרי נשים הולכות ערומות באילת לכן אבא שלנו שבשמיים נתן לנו מכה בכדי שנתעורר". ללכת עם ביקיני או בגד ים שווה עבורם לערומות. אבל הכי דפוקים זה אלה שעולים לשידור אצל נתן זהבי ומטיפים לו על דת. זה בכלל מטומטם. בקיצור אני מרגיש שהדת חונקת יותר ויותר את האנשים כאן. וזה משגע אותי.

פורסם

הכפיה הדתית מפריעה לי לא פחות מאשר לך. אבל לא רק שנכנסים לך לצלחת וקובעים מה תאכל ומה לא ואם איתרע מזלך ושמך הוא כהנא או אזולאי לא יאפשרו לך להתחתן עם בח"ל אם איתרע מזלה והיתה שותפה לנישואים לא מוצלחים בעבר - אלא גם גובים ממך כסף עבור השירות שכלל אינך רוצה בו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לחברים היקרים

לעדה החרדית מספר תפקידים חשובים הן במרקם החברתי והן בפאן הכלכלי

מבחינה דמוגרפית אנו זקוקים לכל יהודי כדי לשמור על ציויון יהודי בעתיד הלא רחוק

מבחינה חברתית כל אותם פלגים שונים ומשונים כולל חב"ד חסידי ברסלב וכיו"ב ממלאים תפקיד חברתי חשוב מאים כמוהו והוא חיבוק לכל אותן "נשמות טועות" אשר אינן יודעות להשתלב בחברה המודרנית במיוחד בשכונות מצוקה ברחבי הארץ

לפני שמתריסים נגד עדה שלמה ,עלינו לשאול עצמנו ,האם יש לנו אלטרנטיבה להציע לכל אותם נושרי מערכת הלימוד שהמערכת הקיאה אותם בעודם בבית הספר היסודי ? ולא רק אותם

הכוונה היא גם ליוצאי קיבוצים חיילים וכל מי שזקוק לתמיכה נפשית האם יש אופציה אמיתית במערכת שבה הקיצוצים בשרות הסוציאלי משאיר מספר אזרחים עצום לכל עובד סוציאלי ?

מבחינה כללית

עלינו לזכור שהמשק אינו מייצר מקומות עבודה להיפך מספר מקומות העבודה הולך ומצטמצם

מספר הלא עובדים במגזר החרדי עומד על כ600 אלף ,וזה בערך מספר מקומות העבודה שחסרים במשק !

החברה החרדית חיה בעוני מחפיר ,ובתנאים שאף אחד מאיתנו אינו מעונין בהם

מספר הגמח"ים הגדול המאפשר קיום בדוחק ,ואי מתן פתרון כלכלי מטעם השלטון רק מחזק את השיטה החרדית

אז שוב

לפני שאנו זורקים ססמאות באויר ומוזנים מאמצעי תקשורת ממומנים ,יש לפקוח את העיניים טוב ולקרוא היכן שהמידע הוא אמיתי ובלתי תלוי

לגבי הכפייה הדתית

ישנם אלטרנטיבות לגבי חתונה

ארגון משפחה חדשה

לגבי כל השאר שרותי קבורה ואחרים את מי זה מעניין ,תפסיק לייחס חשיבות לכל אותם גופים והם יאבדו מערכם

פורסם

שמע, בשיא הרצינות עכשיו. אני מודה ומתוודה שיש לי בעיה ואנשים אף מעירים את עיניי לבעייה שלפעמים אני יותר מדיי רציני ולא מסוגל להבין בדיחות. אז אני אחרוג ממנהגי הפעם ואשאל אותך. אתה מתכוון בצחוק נכון? אתה לא יכול להיות רציני?

לגבי "חיבוק כל אותן נשמות טועות", אתה מתכוון בעצם לשטיפת מוח לא? מעניין שפתאום אצלי בפייס בקבוצה מסויימת איזה בחור שהיה עושה סמים פתאום "מצא" את אלוהים ומתחיל להטיף לאנשים על איך להיות יותר צדיקים. לא יודע אם הוא נגמל מסמים או לא. בכל מקרה הוא החליף סם אחד בסם אחר. דתות וסמים הם אותו הדבר. שניהם גורמים להתמכרות ולתלות המשתמש בהם.

לגבי כל השאר אשמח לענות לך במידה ואתה רציני כי אחרת אני לוקח את כל הדברים הללו כבדיחה. אבל אל תכעס, כי כבר רשמתי שלפעמים אני רציני מדיי ולא יכול לזהות שמספרים לי בדיחה.

פורסם

לדעתכם...

חבל שגם אתם נופלים בבורות מסויימת ובחוסר יכולת להכיל את השונה כשמדובר בחרדים.

מעניין שכשמישהו עושה הכללות נחרצות בנוגע ל 100% מהערבים, או 100% מהמסתננים כולם ממהרים לקרוא לו גזען.

אתם כ"כ בטוחים שכולם אוכלי חינם, וכולם רמאים וכולם גנבים.

חס וחלילה, שיש כאלו שעושים קצת טוב,

או שגם תורמים את חלקם לחברה.

וחס וחלילה, שננסה להתעמק ולהבין על מה הם מדברים ובמה הם מאמינים.

אפשר לא להסכים עם מישהו, אבל לקרוא לכל השקפת עולמו בדיחה -

ובצורה מכלילה וחד משמעית כביכול, זו פשוט בורות. מצטער.

אני מניח שכבר החלטת שכל הדתות הן סם, וכל הקשורים בהן הם שגרירים שמטרתם "למכר" אנשים ולסמא את עיניהם בשטויות.

לא יתכן שהיהדות ונציגיה שונים, הלא כן?

אני ממליץ לך לקרוא קצת אודותם של גדולי ישראל לאורך הדורות,

כשאתה אומר בדיחה, יוצא מכך שגם הרמב"ם עליו השלום נכלל בהגדרה זו חו"ח, ביחד עם עוד גאונים מתקופתו,

וגם חז"ל, גם הם נכללים לשטיתך בהגדרה זו כנראה.

מסתמן שהחלטת שכל מי שחובש כיפה לראשו הוא בור וטיפש,

ומצטער להודיע לך, במידה וכך הדבר, כשם שאמרתי קודם - אתה הוא זה שנופל בסעיף הבורות.

אם היית מעוניין לדעת "מה במרכולתה" של היהדות, היה ראוי שהיית מנסה לבדוק בעצמך, שכל לא חסר לך,

ולא "מבסס" את דעתך על אי אלו מפגשים ארעיים עם תמהוניים שהחליטו שהם המשיח התורן ותפקידם לתקן את העולם.

סתם לדוגמה - האם ניסית ללמוד פעם דף גמרא? אני מניח שלא לפי איך שדיברת...

מעניין אותי אם היית מדבר באותה זילות כלפי היהדות אחרי שהיית בא במגע עם פצצת הידע והחידוד המוחי הזו.

לא מאמין לי?

שאל את כמעט כל שופטי ישראל המכהנים ובעבר, דומייני שלפחות 80% מהם יגידו לך אותו דבר.

וזו רק טיפה בים, לא חסרות עוד דוגמאות.

שוב - אל תשפוט את כל הכיתה ע"פ המיעוט הבעייתי שבה.

אל תהיה בור.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

צדיקים או רשעים, זה לגמרי לא משנה.

המצב שבו ציבור אחד (שאין לו ברירה וחייב לצאת לעבוד על מנת להתקיים) מסבסד ציבור אחר (וזה לא משנה אם זה ערבים, יהודים או צ'רקסים, אשר מבחירה החליט לא להצטרף לשוק העבודה) מהווה עיוות חברתי שאין כדוגמתו.

ומבחינה דמוגרפית - הציבור המסבסד יציב בגודלו, והציבור המסובסד גדל בצורה לא פרופורציונלית.

עובדתית - המצב הזה לא יוכל להימשך לנצח, ומתישהו שיווי המשקל הזה יקרוס.

איך קהילה עצומה של יהודים צדיקים וטהורים מצליחה לשרוד בארה"ב למשל?

למה הם יכולים לצאת לעבוד? (רמז: אין להם ממש ברירה)

ול-yigaljet: תודה לך שכתבת את הטקסט המאלף הזה. מידי פעם אני צריך תזכורת לסיבות שגרמו לי לארוז מזוודות.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

• תוכן חדש...