Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עדיין לא בטוח שגם באוף טופיק מותר לרשום כמעט כל דבר אפילו אם זה עדיין בגבול הטעם הטוב. כי תמיד יהיו כמה יפי נפש שמעדיפים לקבור את הראש בחול מאשר לדעת את האמת על הדת שלהם ואין לי כוח לקבל הזהרות שמישהו נעלב בצורה כזו או אחרת. אבל אם מותר ואם תפתח שירשור לגבי המוסר בדת היהודית אני מבטיח לך שאני אראה לך את הדת ואת הליכלוכים, הגועל והכיעור שבה כמו שמעולם לא ידעת.

בזאת סיימתי את ההתייחסות שלי לדת בשירשור הנוכחי הזה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 215
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לחזור לנושא המקורי.

לא רק אצלנו.

ממליץ למנויי "YES" לצפות בערוץ 8 בתוכנית (הבריטית) "על אהבה וכסף". מראים שם זוג בריטי שככל ששוקע יותר בחובות מוציא יותר על מותרות. איני יודע כמה זה מייצג - אבל מלמד שבעיות דומות קיימות גם במקומות אחרים. יש היממה הקרובה מספר שידורים חוזרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מכיר את התוכנית, אבל לא על זה המחאה. המחאה היא שיקר לחיות פה ביחס למערב, שהמשכורות נמוכות, ושהמדינה מתנערת מחובותיה כלפי האזרחים.

וכן, להרים בכוונה את מחירי הנדל"ן זאת הייתה החלטה של ממשלת אולמרט.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

ממשלת אולמרט החליטה להשקיע בבנייה בפריפריה ולא באזור המרכז, ובדיעבד זו היתה טעות.

מה שגרם למחירי הנדל"ן לטפס במהירות אלו שיעורי הריבית שירדה בשנים האחרונות בחדות והפכו את הנדל"ן להשקעה מניבה תשואה מעולה.

בנוסף, נדל"ן דורש מינוף נמוך יחסית, וביקושים גבוהים הובילו לעליות מחירים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לא מכיר את התוכנית, אבל לא על זה המחאה. המחאה היא שיקר לחיות פה ביחס למערב, שהמשכורות נמוכות, ושהמדינה מתנערת מחובותיה כלפי האזרחים.

הטענה שלך מקובלת עליי לחלוטין. בוא נעשה אני ואתה מחאה למיגור וחיסול "הסוציאליזם החזירי". במקום להגדיל את הקיצבאות שיקטינו אותן או שיבטלו אותן לחלוטין. תתאר לך שאתה קם יום אחד בבוקר ומגלה שהדלק ירד ל 5.50 שקלים לליטר או אפילו פחות. המע"מ ירד ל 12 אחוזים ומטה. מס הכנסה גובה רק 30 אחוזים מהמשכורת, אין ניכווים של ביטוח לאומי, אין ניכויים של מס בריאות, מכונית משפחתית כמו פוקס ואחרות שעולות כאן 120 אלף שח מחירה ירד דרסטית ל 75 אלף שח. רק תתאר לך כמה תעלה מכונית משומשת אם חדשה עולה 75 אלף ש"ח. רק תחשוב שאנשים לא יצטרכו לנהוג בגרוטאות בנות 16 שנים ויותר.

אבל מה? אין ביטוח לאומי יותר חוץ מקיצבת זקנה ונכות כל שהיא, אין יותר קופת חולים ציבורית, אין בית חולים ציבורי. הכל הפך פרטי כמו באמריקה. מתאים לך?

אז לא יתלוננו שהמשכורות נמוכות כי תוכל לשמור עוד 20 אחוזים בכיס.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

ומצד שני לא תקבל כלום מהמדינה.

ניתוח יקר תצטרך לממן מכסך, אין קצבאות זקנה, כך שאם לא חסכת בצעירותך תמות מרעב בזיקנתך, אין אבטחת הכנסה, אין דמי אבטלה, כך שאם תשאר בלי עבודה זו בעיה שלך וכדומה.

לא מתאים לישראל, ובטח שזה לא יכול להעשות באבחה חדה.

פורסם
ומצד שני לא תקבל כלום מהמדינה.

ניתוח יקר תצטרך לממן מכסך, אין קצבאות זקנה, כך שאם לא חסכת בצעירותך תמות מרעב בזיקנתך, אין אבטחת הכנסה, אין דמי אבטלה, כך שאם תשאר בלי עבודה זו בעיה שלך וכדומה.

לא מתאים לישראל, ובטח שזה לא יכול להעשות באבחה חדה.

חן, הסושיאל סקיוריטי והמדי קאר בארה"ב מספקים קיצבת זיקנה לכל פנסיונר ועזרה בקניית תרופות. אלה הן הקיצבאות היחידות שיש. כמו כן, אנשים עם מוגבלויות רציניות כמו נכים או מוגבלים שכלית כן מקבלים קיצבה. יש גם UNEMPLOYMENT שזה אבטלה ולמען האמת התנאים לקבל שם אבטלה הרבה יותר קלים מכאן. אז אם אמריקה יכולה לבטל קיצבאות מסויימות מחד ולצפר את האזרחים בצורה מסוימת מאידך למה לא ללכת על זה?

אהה, שכתי, ש"ס, מר"צ, חד"ש, רע"מ-תע"ל ינתגדו נחרצות לביטול הקיצבאות. איך שכחתי שיש גם פוליטיקה בכל הסיפור?

אליק (סליחה אם תעיתי בשם) הסיבה שהכל יקר פה כי המדינה מעניקה ביטוחים לאזרח שלא תמיד הוא צריך אותם. למשל, אם אתה רץ על הטיילת, נופל, שובר את הרגל ולא יכול לעבוד חצי שנה. מה יקרה לך בישראל? שום בעייה, ביטוח לאומי משלם. מה יהיה אם אותו דבר יקרה לך בארה"ב? בשיא הנימוס, אם אין לך ביטוח תאונות אישיות אז אתה יכול לחפש את החברים שלך ואם אין לך ביטוח בריאות, אז נדפקת עד העצם במלוא מובן המילה. אז, גם החשבונות עבור האישפוז והניתוח לאיחוי וקיבוע העצם פלוס כל התקופה שאתה לא יכול לעבוד נופלים עלייך.

למה ביטוח לאופנועים (6,000 שח ויותר) בישראל יקר פי כמה מארה"ב ששם בעבור 200 דולר בערך אתה מבטח את עצמך לשנה? כי בישראל חברות הביטוח נותנות לך את הכיסוי הכי גדול שיש. כלומר, סכום כמעט בלתי מוגבל על פיצויים ועל הוצאות אישפוז. אם חס וחלילה עושים תאונה על אופנוע, תאמין לי שעדיף לעשות אותה בארץ מבחינת כיסוי.

הפוליסה שאתה קונה בארה"ב (ב 200 דולר למשל) היא מוגבלת ל X כסף עבור הפיצוי ו Y כסף עבור הוצאות אישפוז כאשר בארץ, הביטוח שקנית (6,000 שח ויותר) הוא כמעט ללא הגבלה. היו לא מעט מקרים בהם הוצאות הטיפולים והשיקום לאדם עלו מעל ומעבר למה שהפיצויים שהביטוח שילם. בכזה מצב הבן אדם נדפק.

מבין את כל הסיפור? בישראל המדינה מעניקה לך כל מיני ביטוחים כאלה ואחרים בלי לשאול אותך אם אתה רוצה או לא אבל אתה גם משלם בהתאם. לכן המחייה יקרה כאן ולכן כל המיסים. יש מבין?

פורסם

בתחום האפור הזה אנחנו חיים כיום.

די לראות באיזה משבר נמצאות מדינות גוש האירו בכדי להבין באיזה גן עדן כלכלי אנחנו חיים כאן.

תחשבו על מדינה כמו ספרד שיש בה 20% (!) אבטלה בקרב צעירים, או יוון שצריכה לחיות בצנע עשרות שנים, או איטליה ששקועה עד צאוור בחובות חיצוניים, בשביל להבין שהמצב כאן ממש לא נורא.

ואחד הסיבות לכך היא מערכת הבנקאות השמרנית והיציבה בארץ שלא התפתתה לעשות שטויות, ולכן המדינה לא צריכה לתמוך בהם שלא יקרסו.

פורסם

עוד להוסיף שביבי מתחיל להיכנע לדרישות האספסוף שמפגינים באלימות ומוכן לתת לעם יותר הטבות על חשבון הגדלת הגירעון של המדינה. זאת כאשר הנגיד סטנלי פישר מתנגד לכך נחרצות. למי שלא יודע לסטנלי פישר הוצע להיות יו"ר קרן המטבע העולמית והוא סירב. לך תהיה סטנלי פישר, אחד האנשים המעורכים בעולם בתחום הכלכלה ותסביר לעמך, אספסוף שמפגין ברוטשילד על כלכלה. בלתי אפשרי.

בקיצור, חסל את "הסוציאליזם החזירי" כלומר שפיכת הכסף על אוכלי החינם והפרזיטים וישראל תהפוך לגן עדן לחיות בו.

פורסם

ביבי לא נכנע לדרישות האספסוף שלא יודע מה הוא רוצה מעצמו, אלא נכנס לשנת בחירות.

מאיפה שלא נסובב את זה, עוד שנה וקצת אנחנו בבחירות, וגזירות עכשיו זה בדיוק הדבר האחרון שהוא צריך פוליטית.

כי בניגוד לכל התחזיות, הליכוד לא נפגע כלל מהמחאה של השנה שעברה, ומי שחטפה הכי הרבה, עד כדי העלמות היא דווקא קדימה.

פורסם

וקדימה בכלל עזרה במימון ותפעול המחאה. פשוט בדיחה :-)

לגבי עליית מחירי הדיור - במשבר של 2008 אלפי אנשים הוציאו הכסף מהבורסה וקנו דירות. זה היה חזק יותר אפילו מגל הצרפתים שרכשו פה דירות ליום סגריר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
ממשלת אולמרט החליטה להשקיע בבנייה בפריפריה ולא באזור המרכז, ובדיעבד זו היתה טעות.

מה שגרם למחירי הנדל"ן לטפס במהירות אלו שיעורי הריבית שירדה בשנים האחרונות בחדות והפכו את הנדל"ן להשקעה מניבה תשואה מעולה.

בנוסף, נדל"ן דורש מינוף נמוך יחסית, וביקושים גבוהים הובילו לעליות מחירים.

בערך. ממשלת אולמרט הקפיאה את כל התוכניות במרכז כדי שהמחירים יעלו ואנשים יאלצו לעבור לפריפריה. לצערם באותו הזמן הריבית צללה עמוק עמוק אז אנשים הרשו לעצמם לקחת הלוואות עצומות בריבית שכרגע היא נמוכה. אם הם היו חושבים על זה יותר לעומק הם היו מגבילים את המשכנתאות (כמו שנעשה היום) ואז גם בסביבת ריבית נמוכה הנדל"ן לא היה מזנק כל כך גבוה.

הטענה שלך מקובלת עליי לחלוטין. בוא נעשה אני ואתה מחאה למיגור וחיסול "הסוציאליזם החזירי". במקום להגדיל את הקיצבאות שיקטינו אותן או שיבטלו אותן לחלוטין. תתאר לך שאתה קם יום אחד בבוקר ומגלה שהדלק ירד ל 5.50 שקלים לליטר או אפילו פחות. המע"מ ירד ל 12 אחוזים ומטה. מס הכנסה גובה רק 30 אחוזים מהמשכורת, אין ניכווים של ביטוח לאומי, אין ניכויים של מס בריאות, מכונית משפחתית כמו פוקס ואחרות שעולות כאן 120 אלף שח מחירה ירד דרסטית ל 75 אלף שח. רק תתאר לך כמה תעלה מכונית משומשת אם חדשה עולה 75 אלף ש"ח. רק תחשוב שאנשים לא יצטרכו לנהוג בגרוטאות בנות 16 שנים ויותר.

אבל מה? אין ביטוח לאומי יותר חוץ מקיצבת זקנה ונכות כל שהיא, אין יותר קופת חולים ציבורית, אין בית חולים ציבורי. הכל הפך פרטי כמו באמריקה. מתאים לך?

אז לא יתלוננו שהמשכורות נמוכות כי תוכל לשמור עוד 20 אחוזים בכיס.

בגדול אתה צודק - או מיסוי נמוך מאוד ואפס שרותים לאזרח, או מיסוי גבוה (כמו היום) ושרותים לאזרח. המצב הקיים היום של מיסים גבוהים ושרות גרוע לאזרח לא מקובל עלי. גם לא מקובל עלי שהממשלה אפשרה לשוק המקומי להפוך להיות מונופוליסטי במהותו. מי שלא יודע על מה אני מדבר, אז הנה דוגמא אחת מני רבות:

http://www.themarker.com/markerweek/1.1695028

אני כמובן מעדיף את המיסים הגבוהים ביחד עם שרות טוב לאזרח, כי אני חושב שמדינת רווחה זה המודל הנכון ביחד עם שוק קפיטליסטי ותחרותי.

בתחום האפור הזה אנחנו חיים כיום.

די לראות באיזה משבר נמצאות מדינות גוש האירו בכדי להבין באיזה גן עדן כלכלי אנחנו חיים כאן.

תחשבו על מדינה כמו ספרד שיש בה 20% (!) אבטלה בקרב צעירים, או יוון שצריכה לחיות בצנע עשרות שנים, או איטליה ששקועה עד צאוור בחובות חיצוניים, בשביל להבין שהמצב כאן ממש לא נורא.

ואחד הסיבות לכך היא מערכת הבנקאות השמרנית והיציבה בארץ שלא התפתתה לעשות שטויות, ולכן המדינה לא צריכה לתמוך בהם שלא יקרסו.

אכן בזכות זה שהמדינה לא נאלצה להציל את המערכת הבנקאית בטריליוני שקלים אנחנו עומדים על הרגליים. בוא נניח שחברת החשמל קורסת כלכלית וממשלת ישראל מחלצת אותה כמו שהיא התחייבה - זה לבד מקפיץ את החובות של המדינה ב-60 מליארד שקלים נכון להיום. עכשיו תדמיין לך שהבנקים המסחריים היו ממנפים את עצמם לדעת בהשקעות כושלות ביחד עם כמה קרנות פנסיה וביטוח והמדינה הייתה צריכה לחלץ אותם. היינו נראים כמו ספרד, יוון ואירלנד כנראה. (לא מאמין שהיו עושים פה מעשה איסלנד ועושים אצבע משולשת לבעלי החוב החיצוניים).

ואם תחשב את אחוז המועסקים במשק, עדיין אצלנו פחות מועסקים מאשר ביוון למשל, וכמו בספרד.

כמובן שלחלק הטבות בלי הגבלה לאזרחים תוך כדי נטילת עוד ועוד הלוואת בשביל לממן אותן זה הליך מסוכן (משכורת 14 ביוון למשל, מגזר ציבורי ענק וכו') מצד שני המדינה לא יכולה להתנער מחובותיה לאזרחים כשם שאנחנו לא יכולים להתנער מחובותינו למדינה.

פורסם

הדבר שהכי מסקרן אותי הוא, איך מצליחים למרות הכל לנתעלם ולנעלים את העובדה שאכן יש בעייה? למה בממשל מתעלמים מבהעיות האלו בכזו עזות מצח? כולם מדברים על זה, הרוב מסכימים שיש בעיות, אז איך יוצא שפשוט מתעלמים מהמצב? הרי ביבי יכול לרסק את הההפגנות האלו ולזכות בבחירות. "כל" מה שהוא צריך זה להגיד יש בעיות, אנחנו נעשה הכל כדי לפתור אותן ולהתחיל לאט לאט להתיר את את הםלונטרין שהביא אותנו לאיפה שאנחנו. אני בטוח שאםשר למצוא פתרונות שיספקו גם את העשירים, גם את מעמד הביניים וגם את השכבות החלשות. פשוט צריך להבין שכולם חייבים לעשות וויתורים כאלו או אחרים.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

רציתי להוסיף עוד כתבה שמדברת עלינו:

http://www.themarker.com/wallstreet/1.1737828

פייננשל טיימס: הריכוזיות יצרה בישראל יחסים מושחתים בין הון-שלטון ועיתונות

מאמר המערכת של העיתון הכלכלי מהמשפיעים בעולם: חשוב לפרק את האוליגרכיות ששולטות בכלכלה הישראלית

urban.racer - הוא ייבחר בכל מקרה שוב פעם, אז למה לו לשנות משהו? הכי קל לא לעשות כלום ואז אי אפשר להאשים אותך שנכשלת בכלום ;)

כמות הלוביסטים שמסתובבת במסדרונות הכנסת והממשלה גדולה מאוד. הם לא משחדים חס ושלום אבל דואגים לאנשים הנכונים בשלל דרכים.

וכמובן קיימים כל המגזרים שאכפת להם רק מדבר אחד. ש"ס אכפת לה רק מבוחריה החרדים, יהדות התורה אכפת רק מבוחריה שלה, למצביעים של ליברמן הכי חשוב לדפוק את הערבים, וכו' וכו' וכו' במקום להבין שהנושאים האלה נוגעים בכולנו. הנה נפתח שוק התקשורת לתחרות - אז החרדים לא נהנים מזה? השמאלנים הקיצוניים לא נהנים מזה? הליכודניקים לא נהנים מזה? המתנחלים לא נהנים מזה? - ברור שכן. אבל שאלה ישתפו פעולה עם אלה? חס ושלום. עוד יקראו להם בוגדים במרכזי המפלגות שלהם, אפילו אם מדובר בשיתוף פעולה אד-הוק שעמוק בלב כולם מסכימים עליו.

קח לדוגמא תחבורה ציבורית בשבת. הרי כל החילוניים היו שמחים לראות כזאת עובדת, ואני מאמין שאם היא הייתה עובדת בלילות שישי אז צעירים שיכורים רבים לא היו עולים על ההגה. אבל החרדים מתנגדים לזה. הטיעון שלהם הוא שאין לזה ביקוש בכל מקרה אז אין טעם להפעיל אותה. מצד שני אנשי ממשלת ישראל החילוניים לא יצביעו בעד פתיחת תח"צ בשבת כי בנושאים אחרים החרדים לא יתמכו בהם. אז נתקענו.

כנ"ל לימודי ליבה, שרות לאומי לכל אזרחי מדינת ישראל וכו'. לטייקונים כמובן יש דרכים משלהם ללחוץ על הפוליטיקאים.

• תוכן חדש...