Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם כל הכבוד - תבחין בין אותם גדולי ישראל מהפכנים ונאורים (יחסית לתקופתם) לבין הבורים שמייצגים אותם היום - ומאידך צאן מרעיתם שהולכים אחריהם כעדר - כאילו אף אחד אינו מסוגל לחשוב בעצמו - אלא צריך לפנות לרב בכל עניין. ואותם רבנים, על מנת שלמר את כוחם, דואגים לבודד את חסידיהם (אני לא מתכוון ל"חסידים" מבחינה דתית אלא את ההולכים אחרי מנהיג דתי מסוים). הרי מדוע בכל פעם שמופיע אמצעי תקשורת חד הוא זוכה לדחיה מהרבנים? הם חוששים שמי שהולך אחריהם יחשף לדרך אחרת ויפסיק לכלכל אותם.

אני חושב רק על דוגמא אחת שמזעזעת אותי כל פעם מחדש - עובדיה יוסף. המרגליות שמפיק פיו מזעזעות אותי כל פעם מחדש - והוא נחשב לגאון הגדול ביותר. אוי לנו אם נסמוך עליו ועל שכמותו.

וללמוד דף גמרא - באותה מידה אפשר ללמוד פילוסופים או פסקי דין של בית המשפט העליון. בית המשפט העליון לפחות רלוונטי לימינו, לא לאמונות טפלות מלפני 2,000 שנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 215
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

באותה מידה אפשר גם ללמוד פילוסופיה, יסודות המשפט האנגלי ועוד ועוד דברים.

את ארון הספרים היהודי אי אפשר לתקן, אז את הדיון האם הכינה נוצרה מעפר ולכלוך או לא אי אפשר למחוק משם.

אבל יש שם לא מעט פנינים, אני מודה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

איך קהילה עצומה של יהודים צדיקים וטהורים מצליחה לשרוד בארה"ב למשל?

למה הם יכולים לצאת לעבוד? (רמז: אין להם ממש ברירה)

מעולם לא צידדתי במגמת אי-היציאה לעבודה.

דרך אגב - חלק עצום המגזר החרדי כן עובד, הבעייה היא שזה בשחור.

כנ"ל גם לגבי חלקים גדולים בקרב הערבים בצפון והבדואים בדרום.

יש את אלו שחיים מהיד לפה מהקצבאות,

יש את אלו שהתעשרו מכשהבינו איך "לקמבן" את הקצבאות,

ויש את הרוב, שמקבלים קצבה, ובו זמנית יוצאים לעבוד בעבודות מזדמנות.

אף אחד לא באמת יכול לחיות מ1500 ש"ח בחודש או לא יודע כמה בדיוק זה.

עם כל הכבוד - תבחין בין אותם גדולי ישראל מהפכנים ונאורים (יחסית לתקופתם) לבין הבורים שמייצגים אותם היום - ומאידך צאן מרעיתם שהולכים אחריהם כעדר - כאילו אף אחד אינו מסוגל לחשוב בעצמו - אלא צריך לפנות לרב בכל עניין. ואותם רבנים, על מנת שלמר את כוחם, דואגים לבודד את חסידיהם (אני לא מתכוון ל"חסידים" מבחינה דתית אלא את ההולכים אחרי מנהיג דתי מסוים). הרי מדוע בכל פעם שמופיע אמצעי תקשורת חד הוא זוכה לדחיה מהרבנים? הם חוששים שמי שהולך אחריהם יחשף לדרך אחרת ויפסיק לכלכל אותם.

אני חושב רק על דוגמא אחת שמזעזעת אותי כל פעם מחדש - עובדיה יוסף. המרגליות שמפיק פיו מזעזעות אותי כל פעם מחדש - והוא נחשב לגאון הגדול ביותר. אוי לנו אם נסמוך עליו ועל שכמותו.

וללמוד דף גמרא - באותה מידה אפשר ללמוד פילוסופים או פסקי דין של בית המשפט העליון. בית המשפט העליון לפחות רלוונטי לימינו, לא לאמונות טפלות מלפני 2,000 שנה.

אני עושה את ההבדלה תאמין לי,

הבעייה שלי לא הייתה עם המחאה כלפי מגמת ההתעלקות הסוציו-אקונומית \ ההקצנה וכל המובילים אותן או ההולכים בהן.

הבעייה שלי הייתה עם עצם הקביעה השרירותית \ ילדותית משהו שהיהדות היא בדיחה.

אתה יכול לחלוק על דרך ה"שגרירים" הפועלים היום, מסכים איתך,

אך "לבטל" את עצם האידיאל עצמו אף אחד לא יכול.

לא מבחינת התוכן האינטלקטואלי שבו ולא מבחינת השיוך המהותי שלו לעם ישראל.

זה העבר שלנו, ואם לא נדע מאין באנו לא נדע היכן אנחנו ולאן אנחנו הולכים.

היהדות היא לא דינוזאור שפג תוקפו, היא בת זמננו בהחלט -

זה שיש כאלו שנוח להם להישאר בעידן החושך, כאילו הציוויליזציה לא התקדמה מאז המאה הקודמת,

מהסיבה הפשוטה שהם מפחדים משינויים,

זה לא אומר שאי אפשר למצוא מספיק דוגמאות ל"יהדות מודרנית",

כזו שלא סובלת מבורות וחושך שלא שייכים לה במקור,

ועל נחיצותה של זו אשמח לראות מישהו חולק מטעמים ענייניים.

כמו כן, הדוגמה לדף גמרא לא הייתה כדי לשרת מטרה אחרת מלבד "ביטול" הטענה הטוטאלית שהיהדות היא בדיחה לכאורה.

נכון, אפשר ללמוד גם פילוסופיה, וגם פסקי דין של בית המשפט העליון.

אך היה בטוח שמוסרי ההשכל הטמונים בגמרא רלוונטיים היום בדיוק כביום שבו הועלו על הכתב -

הן בתחום המשפט, הן בתחום המוסר האנושי וכן הלאה.

מכיוון שהיא מובאת לנו לרוב בצורת משלים \ סיפורים הבאים להמחיש נקודה מסויימת \ מוסר השכל,

אותה נקודה תהיה רלוונטית בכל נקודת זמן.

סתם דוגמה ילדותית -

אם מלמדים אותי לא לגנוב,

זה לא משנה שכשלימדו אותי שאסור לגנוב זה היה כחלק ממשל על זוזים וצאן,

אני יכול לקחת את אותו כלל אצבע וליישם אותו כיום - אסור לגנוב,

פשוט כיום מדובר על שטרות מזומן וכרטיסי אשראי.

אני לא בא לייצג שום דבר מהסיבה הפשוטה שאיני רב,

והידיעה שלי ביהדות רחוקה מלהיות מקיפה, רחוקה מאוד.

אך אני כן יודע מספיק, כדי לדעת שאין מדובר בשטויות,

ולא בדבר שעבר זמנו, בזה אני בטוח.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
לדעתכם...

חבל שגם אתם נופלים בבורות מסויימת ובחוסר יכולת להכיל את השונה כשמדובר בחרדים.

מעניין שכשמישהו עושה הכללות נחרצות בנוגע ל 100% מהערבים, או 100% מהמסתננים כולם ממהרים לקרוא לו גזען.

אתם כ"כ בטוחים שכולם אוכלי חינם, וכולם רמאים וכולם גנבים.

חס וחלילה, שיש כאלו שעושים קצת טוב,

או שגם תורמים את חלקם לחברה.

וחס וחלילה, שננסה להתעמק ולהבין על מה הם מדברים ובמה הם מאמינים.

אפשר לא להסכים עם מישהו, אבל לקרוא לכל השקפת עולמו בדיחה -

ובצורה מכלילה וחד משמעית כביכול, זו פשוט בורות. מצטער.

אני מניח שכבר החלטת שכל הדתות הן סם, וכל הקשורים בהן הם שגרירים שמטרתם "למכר" אנשים ולסמא את עיניהם בשטויות.

לא יתכן שהיהדות ונציגיה שונים, הלא כן?

אני ממליץ לך לקרוא קצת אודותם של גדולי ישראל לאורך הדורות,

כשאתה אומר בדיחה, יוצא מכך שגם הרמב"ם עליו השלום נכלל בהגדרה זו חו"ח, ביחד עם עוד גאונים מתקופתו,

וגם חז"ל, גם הם נכללים לשטיתך בהגדרה זו כנראה.

מסתמן שהחלטת שכל מי שחובש כיפה לראשו הוא בור וטיפש,

ומצטער להודיע לך, במידה וכך הדבר, כשם שאמרתי קודם - אתה הוא זה שנופל בסעיף הבורות.

אם היית מעוניין לדעת "מה במרכולתה" של היהדות, היה ראוי שהיית מנסה לבדוק בעצמך, שכל לא חסר לך,

ולא "מבסס" את דעתך על אי אלו מפגשים ארעיים עם תמהוניים שהחליטו שהם המשיח התורן ותפקידם לתקן את העולם.

סתם לדוגמה - האם ניסית ללמוד פעם דף גמרא? אני מניח שלא לפי איך שדיברת...

מעניין אותי אם היית מדבר באותה זילות כלפי היהדות אחרי שהיית בא במגע עם פצצת הידע והחידוד המוחי הזו.

לא מאמין לי?

שאל את כמעט כל שופטי ישראל המכהנים ובעבר, דומייני שלפחות 80% מהם יגידו לך אותו דבר.

וזו רק טיפה בים, לא חסרות עוד דוגמאות.

שוב - אל תשפוט את כל הכיתה ע"פ המיעוט הבעייתי שבה.

אל תהיה בור.

ידידי היקר, בין חבריי נמנים אנשים שנולדו למשפחות דוסיות אוטנטיות "אורגינליות" וברחו מהדת כאשר הם הבינו עם מי ועם מה יש להם עסק. תאמין לי אבל באמת שאתה לא רוצה כלל שאני אענה לך ואתן לך דוגמאות מתוך התלמוד עצמו כי אנשים יבינו איזה דת מפגרת, גזענית, לא מוסרית יש לנו שקוראים לה יהדות. אם חס וחלילה יגיע היום שבו מדינת ישראל תקבל עלייה את חוקי התורה על פני חוקי המשפט הישראלי תהיה כאן מלחמת אזרחים שכמותה לא נראתה מימי מרד בית שני.

אני מזלזל באנשים כמו חז"ל. מדובר בחבורת זקנים פדופילים, חולי נפש וסוטי מין מהדרגה הראשונה שהיום היו נכלאים בארבנל במקרה הטוב.

כל אדם שאומר היום שהוא מאמין בתורת משה כאילו ניתנה מהר סיני היום על ידי משה כנראה שחלים אצלו שני דברים.

א. הוא לא מכיר את התורה כמו שהיא על בורייה.

ב. הוא עיוור או מתעלם בכוונה ממה שכתוב בתורה.

אני עומד מאחורי כל מילה ומילה שרשמתי ומוכן להביא לך דוגמאות שיגרמו לשיער שלך להזדקר מרוב תדהמה וגועל.

אם אני הייתי במקום מישהו אז הייתי חושב פעמיים טוב טוב לפני שהיתי אומר למישהו שאני יהודי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
ידידי היקר, בין חבריי נמנים אנשים שנולדו למשפחות דוסיות אוטנטיות "אורגינליות" וברחו מהדת כאשר הם הבינו עם מי ועם מה יש להם עסק.

אם הם היו צריכים "לברוח" מסיבה מסויימת, "צר" לי להודיע לך שכנראה גם הם באו במגע עם אותם "נציגים" מעוותים עליהם דיברתי...

בקשר למה שכתבת על חז"ל, צר לי אך לא אגרר איתך לוויכוח הזה,

שכן לפי צורת התבטאותך הוא אינו נובע מהרצון להבין את השונה,

אלא דעתך מקובעת, גישתך ומטרתך התקפית, ולדיון שכזה אין שום תכלית -

מטרתו לא תהיה להפרות בידע ובהשקפות חיים אחד את השני ע"מ אולי, רק אולי,

להצליח לקדם מציאות בה "חילוני" ו "דתי" יכולים לחיות יחד, אלא להתנצח ללא תועלת -

ורמתו של הפורום הזה גבוהה מכך,

אם הייתי רוצה לצעוק "חילוני כופר" ושיצעקו לי בחזרה "חרדי מטומטם" הייתי הולך לכתוב טולקבקים ב ynet :wink: (למרות שאיני מגדיר עצמי אדם "חרדי", סתם לצורך המחשת הנקודה שלי)

אם אני הייתי במקום מישהו אז הייתי חושב פעמיים טוב טוב לפני שהיתי אומר למישהו שאני יהודי.

כנ"ל (ממש לא מסכים)

אתה טועה חבר יקר,

מקווה שיום יבוא והסלידה שלך תתפוגג, כך שתוכל לראות את היהדות באור האמיתי שלה,

זה הטוב והנאור שמלמד לאהבת הבריות ולטוהר המידות...

ואני לא בא אליך בטענות כביכול, זו אשמתם הבלעדית של כל ה"דתיים" שפגשת...

DOESN'T WORK HARD

פורסם

מצטער אבל אני רואה כל יום (במדינה לא יהודית) אנשים הרבה יותר טובים מחלק מה"צדיקים" שיש כיום בארץ ושחושבים את עצמם לעליונים עד שהם לא צריכים לעבוד או לעשות צבא.

היהדות היא "עוד" מקור לטוב, אבל לא עליונה כמעט בשום צורה על מערכות אחרות של ערכים.

רק תקרא על כל הגועל נפש שיש בתנ"ך ותגיד לי אם זה מקור של טוב או פשוט אכזריות לשמה של אנשים פרימיטיביים.

פורסם

פרנקוס מצטער, אם זכרוני אינו מטעה אותי משרשורים קודמים בסגנון -

גם אתה, לא ממש בדקת משהו לפני שמיהרת לגבש את חוות דעתך הנחרצת והמלומדת.

כדי להחליט מה דעתך על מה שכתוב בתנ"ך, קודם תצטרך להבין מה בכלל כתוב שם ולמה זה כתוב.

יש מגמות עולמיות שלמות של חקר התנ"ך, מאחורי כל "סיפור" יש עולם ומלואו של תוכן,

איך אתה, יוסי פרנקוס, יכול להחליט שמשהו הוא גועל נפש, ושמישהו הוא בור ופרמיטיב,

על סמך "צלילה" רגעית כזו או אחרת?

כמה ניסית לתת צ'אנס להיכרות עם הנושא?

כשפתחת את הדף וקראת, ישר החלטת שזה שטויות?

או שגם ניסית קודם כל לראות מה כוונת הכתוב,ע"י העזרות במפרשים \ להבדיל מחקרים מחקר התנ"ך העולמי?

ניסית לחקור את רוח התקופה, לפני שהחלטת שמישהו פדופיל כי הוא נישא ל"ילדה" בת 12?

(או לא יודע איזו דוגמה עלתה לך בראש)

כמו כן, רק אל תתחיל להטיף לנו על כמה נהדר בצ'ילה גם הפעם. אני בטוח שיש בצ'ילה אנשים נפלאים.

יש שם גם את רפש המין האנושי - לא חסרים סיפורי זוועות שקרו באזורים אלו של יבשת אמריקה.

יש שני צדדים לכל מטבע, בכל צד של הגלובוס -

לא הוגן להשוות את הצד החיובי שם לצד השלילי כאן ולחשוב שעשית השוואה.

תשווה את הטוב לטוב, ואת הרע לרע, ואז בוא תגיד לי כמה צ'ילה נהדרת.

אני בטוח שגם שם יש גמ"חים שמספקים למשפחות נזקקות את כל צרכן חינם אין כסף.

אני בטוח שגם שם יש "על ימין ועל שמאל" עמותות שמעניקות מימון וסיוע בטיפולים רפואיים לאוכלוסיות נזקקות.

ואני לאו דווקא מדבר על חרדים, או דתיים כביכול.

גם ארגוני חסד שמערך האנוש שלהן "חילוני לגמרי" כביכול.

אין בעיני חילוני, חרדי, דתי, זה הכל קטלוג חסר תועלת.

הדבר היחיד שזה מעודד הוא פילוג חברתי והעצמה של הקיטוב ההרסני שכבר קיים בקרבנו.

יש רק עם ישראל, לא משנה לי מה אתה חושב ובמה אתה מאמין - אתה על תקן אחי.

לפני x דורות, כל אבותיי וגם אבותיכם היו שומרי מסורת אדוקים סביר להניח.

זה שמאז הכיפה ירדה בחלק מהמקרים,

זה לא אומר שגם החינוך לחסד ואהבת הבריות ירד.

זה טבוע ב d.n.a החברתי שלנו כעם, בגלל זה רואים פה דברים יפים כלכך.

נכון, אמנם החושך לא פראייר בכלל,

אבל אם תסתכלו על האור תראו תמונה אופטימית בהרבה.

אתם יכולים לבחור גם לחזק את הצד החיובי של המציאות - ואז בכלל יהיה טוב.

אם כל אחד היה מחליט לפעול למען דו-קיום (בינינו לבין עצמינו, ואז בינינו לבין הערבים)

היה רק טוב.

אני בטוח שבצ'ילה הצד השלילי של המטבע החברתי הוא התעלקות סוציו-אקונומית.

אני בטוח שכשמשווים את הצד ה"רע" של החברה הצ'יליאנית,

הוא הרבה יותר "נאור" וחיובי מהחברה החרדית \ כל מגזר אחר שלא מצא חן בעיניך,

ובעקבות מרירות עליו החלטת לארוז את המזוודות וללכת.

תבין שאין קשר בין המציאות שקיימת בשטח כיום

(אי השתתפות במעגל העבודה \ השמירה על ישראל כחלק מצה"ל) לבין היהדות.

היהדות לא מעודדת בטלה,

ולא תמהונות (אפשר להסתדר בלי צבא, הקדוש ברוך הוא ישמור)...

כאילו בימי דוד המלך, או כל מלכות ישראל אחרת לצורך העניין לא היה צבא.

הבעייה שלך היא עם נציגי השקר, לא עם היהדות.

וגם כאן, תשווה "נציגי שקר" של הדת היהודית לשל דתות אחרות,

אפילו בסעיף הזה אנחנו "מנצחים" בכך שהם הרע במיעוטו.

כאן "נציגי שקר" מעודדים אולי בטלה סוציו-אקונומית, ורק לאחרונה הקצנה תודעתית שצריך למגר במהרה,

אך בדתות אחרות "נציגים" מטיפים השקם לבקרים לדברים כמו רצח וטרור (איסלאם)

ולא רחוק גם בנצרות (שהספיקה ללבוש פרצוף "נאור" משהו, לפני כמה מאות שנים הפוגרומים היו בגדר הבילוי המועדף).

משום מה אנשים אוהבים לחשוב שהדשא של השכן תמיד ירוק יותר.

המדינה שלו יותר טובה,

הדת שלו יותר טובה,

הכל יותר טוב...

במקום להסתכל על כל מה שדפוק אצלינו אל מול כל מה שטוב אצל השכן,

תשוו אחד לאחד, ואז אולי נתחיל רק להיכנס לפרופורציות...

DOESN'T WORK HARD

פורסם

אני לא מדבר על צ'ילה.

לא הזכרתי אפילו את צ'ילה בפוסט הקודם שלי.

אני מדבר בכלליות על זה שאנשים רואים את היהדות כאיזה משהו נשגב עם ערכים שהופכים אנשים ליותר טובים מאחרים ואי אפשר להשוות את היהדות לשום דבר אחר.

לידיעתך, יש לי המון חרדים במשפחה (חלק מהם בארץ וחלק מהם פה). אני מקפיד על קשר איתם למרות שזה קשה ובתקופה שגרתי פה קודם (בין גיל 12 לגיל 19), הייתי חלק מהקהילה הזאת, אז אני יודע על מה אני מדבר.

הערכים שהתורה נותנת לא צריכים להיות לפי "רוח התקופה", כי גם היום מותר בחצרות מסוימים לעשות את רוב הדברים שהיה מותר אז (למשל, פדופיליה).

יש ערכים שפסולים מהיסוד, ולא משנה איך מסתכלים על זה, ובטקסטים עתיקים כאלו יש הרבה דוגמאות.

גם בעמים אחרים יש צדקה, גם בעמים אחרים יש אנשים טובים שנותנים מעצמם, גם פה יש ארגונים הומאניטאריים וכו.

אני לא אומר שהיהדות פסולה בשום צורה, פשוט לא נראה לי שהיא המקור הכי טוב למוסריות, למרות שישנם רבנים שאני מאוד מכבד ושכתבו פרשנויות מעולות (רק אתמול הייתי בהרצאה על מושג הצדקה על פי הרב מיימון).

והצורה שהחרדים חיים כיום היא בלתי מקובלת.

למרות שאני לא בארץ אני חייב לשלם ביטוח לאומי ומיסים, וחלק גדול מזה הולך אליהם בלי שום הצדקה. מי הם בכלל שישריצו ילדים על חשבוני?

ברור שלא כולם ככה אבל אצלם יש הצדקה כי הם רואים בחילונים סוג של "יהודים לא מוצלחים" שאפשר לחיות על הגב שלהם.

פורסם
אני לא מדבר על צ'ילה.

לא הזכרתי אפילו את צ'ילה בפוסט הקודם שלי.

אז כשאמרת שאתה רואה בכל יום, להיכן התכוונת? אני דיברתי על התגובה שכתבת כאן חבר...

אני מדבר בכלליות על זה שאנשים רואים את היהדות כאיזה משהו נשגב עם ערכים שהופכים אנשים ליותר טובים מאחרים ואי אפשר להשוות את היהדות לשום דבר אחר.

שוב, הבעייה שלך היא עם אחייך היהודים :lol: לא עם היהדות עצמה :wink:

אכן, ביהדות יש דבר נשגב בעיני, חינוך לדחף של התייעלות עצמית בצורת תיקון ערכים ומידות.

כשמשהו מלמד אותי שעלי לשאוף למזער את הגאווה שבי ככל שניתן,

שעלי לשאוף לשלוט במידת הכעס שבי, ע"מ שאוכל להתנהל בצורה רציונלית ומושכלת (כשאדם כועס הדבר האחרון שהוא מפעיל זה השכל, אני בטוח שתסכים איתי)

ולא רק שאותו דבר מלמד אותי מה התועלת הרעיונית באותם דברים (למה בכלל לא טוב היות האדם גאוותן, או כעסן וכן הלאה), אלא הוא גם נותן לי כלים לעשות זאת - כן, זה נשגב בעיני.

וזו רק דוגמה אחת מיני רבות.

לידיעתך, יש לי המון חרדים במשפחה (חלק מהם בארץ וחלק מהם פה). אני מקפיד על קשר איתם למרות שזה קשה ובתקופה שגרתי פה קודם (בין גיל 12 לגיל 19), הייתי חלק מהקהילה הזאת, אז אני יודע על מה אני מדבר.

יופי. אז ערכים כמו "ואהבת לרעך כמוך", סובלנות ופתיחות כלפי הבריות, לא צריכים להיות זרים לך.

ואהבת לרעך כמוך זה לא רק לתת צדקה,

זה גם לא לצפצף כמו מטורף בכביש - כי זה מציק לנהג שלפניך.

זה גם לא לחתוך רכב אחר.

זה גם לא לדחוף את האף שלך לצלחת של השכן,

זה המון דברים.

אז במידה וקרובי המשפחה החרדים שלך הם באמת "חרדים", ונכללים בגדר "שגרירי אמת" של אותו אידיאל יהודי, אני בטוח שהם אנשים משכילים, נאורים ונעימי הליכות.

הערכים שהתורה נותנת לא צריכים להיות לפי "רוח התקופה", כי גם היום מותר בחצרות מסוימים לעשות את רוב הדברים שהיה מותר אז (למשל, פדופיליה).

לא לזה הייתה כוונתי.

כוונתי הייתה שאל תחליט שאדם מסויים "פדופיל", כי קראת בדף תנ"ך שהוא נישא לילדה בת 12 (סתם דוגמה)... כי אולי בתקופתו הדבר היה נהוג.

בתקופתנו שלנו - ברור שלא כך הדבר.

ולכן - אותם "חצרות" בהם זה נהוג, נמנים עם אלו שבוחרים לחיות בבורות ובחושך כתוצאה מהפחד משינוי.

בוא תראה לי יהודים שפויים שיתנו לבן \ בת שלהם להתחתן בגיל 12 בישראל 2012.

לא חכמה לקחת דוגמה מהקיצונים והתמהוניים, הם לא מעידים על הכלל ולא מייצגים את האידיאל.

יש ערכים שפסולים מהיסוד, ולא משנה איך מסתכלים על זה, ובטקסטים עתיקים כאלו יש הרבה דוגמאות.

אשמח לדוגמה של ערך פסול מהיסוד לשיטתך ביהדות.

ופסול מהיסוד לצורך ההגדרה זה משהו שאין לו שום מקום ותכלית חיוביים במציאות.

אשמח אם תראה לי כזו דוגמה.

(שוב, לפני שאתה רץ לצטט לי משהו, תזכור מה רשמתי קודם -

אתה באמת מבין את הדוגמה שאתה הולך להביא?

קראת ולמדת מה עומד מאחורי הדבר? ומה הדבר בכלל אומר?)

האם ידעת לפני שכתבתי זאת, ש"ואהבת לרעך כמוך" זה גם בגדר לא לצפור שלא לצורך בכביש?

תנסה ללמוד ולהכיר משהו לפני שאתה ממהר להחליט שהוא כ"כ חסר משמעות וריק מתוכן.

גם בעמים אחרים יש צדקה, גם בעמים אחרים יש אנשים טובים שנותנים מעצמם, גם פה יש ארגונים הומאניטאריים וכו.

כתבתי שאני בטוח שגם בצ'ילה יש.

אבל אין באותו יחס לעומת האוכלוסיה הנזקקת - בזה אני בטוח,

שכאן יש יותר ארגוני סיוע פר נזקק מאשר בצ'ילה.

וזה - תודות לחינוך החברתי שהעם שלנו ספג לאורך כל ההיסטוריה שלו.

אני לא אומר שהיהדות פסולה בשום צורה, פשוט לא נראה לי שהיא המקור הכי טוב למוסריות, למרות שישנם רבנים שאני מאוד מכבד ושכתבו פרשנויות מעולות (רק אתמול הייתי בהרצאה על מושג הצדקה על פי הרב מיימון).

כל הכבוד, מה אומר לך - כל מקור שתשאב ממנו ידע בגוון הזה הוא מבורך.

את הרב הספציפי הזה אני לא מכיר, אבל אם אתה אומר שנהנת אני מניח שהוא אדם משכמו ומעלה.

בנוגע למקור "הכי טוב" - היא מקור. "הכי טוב", "טוב" "לא טוב", אלו כבר הגדרות סובייקטיביות.

מה שהכי טוב בשבילי, יכול להיות פחות טוב, או כלל לא טוב בשבילך.

היהדות היא מקור -עצום- לידע ומוסריות.

מוסריות וידע הם דברים טובים בתכליתם -

השאלה היא רק באופן ה"חיבור" אליה כאותו מקור ידע.

והצורה שהחרדים חיים כיום היא בלתי מקובלת.

למרות שאני לא בארץ אני חייב לשלם ביטוח לאומי ומיסים, וחלק גדול מזה הולך אליהם בלי שום הצדקה. מי הם בכלל שישריצו ילדים על חשבוני?

מסכים איתך לחלוטין. אף אדם לא צריך להתעלק על אדם אחר.

ברור שלא כולם ככה אבל אצלם יש הצדקה כי הם רואים בחילונים סוג של "יהודים לא מוצלחים" שאפשר לחיות על הגב שלהם.

שוב פעם, אותם אנשים הם בורים - ואינם מייצגים את היהדות.

היה בטוח שלפחות לשיטתי וכנראה גם לשיטתם,

יש דין ויש דיין, ושכל "נציג" שקר כזה יצטרך לבוא בחשבון על כך אחרכך :wink:

הוא יצטרך "להסביר", באיזו זכות בדיוק הוא התעלק על האח היהודי שלו,

שכתוצאה ממעשיו נאנק ממציאות כלכלית קשה לאורך שנים

חמישהתווים

DOESN'T WORK HARD

פורסם

1) הרב משה בן מימון (הרמב"ם). אתה באמת לא מכיר? http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%9E%D7%91%22%D7%9D

2) אני לא אומר שיש דברים יפים מאוד ביהדות, אני פשוט רואה שגם לתרבויות אחרות יש את אותם דברים טובים, והם מגיעים ממקורות שונים לגמרי.

יש חוכמה רבה ביהדות אבל אני לא מאמין בDNA חברתי ודברים כאלו. אני סוציולוג ורואה את המוסריות ואת החומר שממנו עשויה החברה בצורה שונה לגמרי, כשהמקור של נורמות וערכים זה פשוט אינטראקציה אנושית בסיסית.

בארץ מצפצפים יותר מכל מקום אחר שאני מכיר (עזוב את הודו ואיטליה) וממש לא נחמדים בכביש. זה די ג'ונגל בארץ, ואנשים פחות נחמדים מאי פעם.

פורסם
אתה טועה חבר יקר,

מקווה שיום יבוא והסלידה שלך תתפוגג, כך שתוכל לראות את היהדות באור האמיתי שלה,

זה הטוב והנאור שמלמד לאהבת הבריות ולטוהר המידות...

ואני לא בא אליך בטענות כביכול, זו אשמתם הבלעדית של כל ה"דתיים" שפגשת...

אתה רוצה שנתחיל ולספר מה התורה הגזענית שקוראים לה יהדות אומרת? לא שהדתות האחרות הן יותר טובות. כפייה דתית היא כמו סרטן שהולך ומתפשט בכל העולם. בדיוק כמו שתא סרטני מנצל את משאבי הגוף על מנת להתקיים ככה הדת מנצלת את מה שאנחנו קוראים דימוקרטיה על מנת להתקיים. למרבה האירונייה הסרטן בסופו של דבר הורג את הגוף ומת איתו ביחד. אני מאוד מקווה שזה לא יהיה סופינו בתור המין האנושי שהדת תהרוג את כולנו. בינתיים פעם, בימי התנך ועד למאה ה20 רק לאלוהים (במידה והוא קיים) הייתה היכולת להשמיד את כל העולם. היום לצערינו, כבר בני האנוש יכולים להשמיד את העולם. למרות שהודו היא מדינת עולם שלישית, למרות שפקיסטן היא מדינת עולם רביעית וחמישית לשניהן יש נשק גרעיני. מספיק שאחת המדינות הפאנטיות האלה ידליקו את הגיץ וכל העולם יבער.

פרנקוס מצטער, אם זכרוני אינו מטעה אותי משרשורים קודמים בסגנון -

גם אתה, לא ממש בדקת משהו לפני שמיהרת לגבש את חוות דעתך הנחרצת והמלומדת.

כדי להחליט מה דעתך על מה שכתוב בתנ"ך, קודם תצטרך להבין מה בכלל כתוב שם ולמה זה כתוב.

יש מגמות עולמיות שלמות של חקר התנ"ך, מאחורי כל "סיפור" יש עולם ומלואו של תוכן,

איך אתה, יוסי פרנקוס, יכול להחליט שמשהו הוא גועל נפש, ושמישהו הוא בור ופרמיטיב,

על סמך "צלילה" רגעית כזו או אחרת?

כמה ניסית לתת צ'אנס להיכרות עם הנושא?

כשפתחת את הדף וקראת, ישר החלטת שזה שטויות?

או שגם ניסית קודם כל לראות מה כוונת הכתוב,ע"י העזרות במפרשים \ להבדיל מחקרים מחקר התנ"ך העולמי?

ניסית לחקור את רוח התקופה, לפני שהחלטת שמישהו פדופיל כי הוא נישא ל"ילדה" בת 12?

(או לא יודע איזו דוגמה עלתה לך בראש)

כמו כן, רק אל תתחיל להטיף לנו על כמה נהדר בצ'ילה גם הפעם. אני בטוח שיש בצ'ילה אנשים נפלאים.

יש שם גם את רפש המין האנושי - לא חסרים סיפורי זוועות שקרו באזורים אלו של יבשת אמריקה.

יש שני צדדים לכל מטבע, בכל צד של הגלובוס -

לא הוגן להשוות את הצד החיובי שם לצד השלילי כאן ולחשוב שעשית השוואה.

תשווה את הטוב לטוב, ואת הרע לרע, ואז בוא תגיד לי כמה צ'ילה נהדרת.

אני בטוח שגם שם יש גמ"חים שמספקים למשפחות נזקקות את כל צרכן חינם אין כסף.

אני בטוח שגם שם יש "על ימין ועל שמאל" עמותות שמעניקות מימון וסיוע בטיפולים רפואיים לאוכלוסיות נזקקות.

ואני לאו דווקא מדבר על חרדים, או דתיים כביכול.

גם ארגוני חסד שמערך האנוש שלהן "חילוני לגמרי" כביכול.

אין בעיני חילוני, חרדי, דתי, זה הכל קטלוג חסר תועלת.

הדבר היחיד שזה מעודד הוא פילוג חברתי והעצמה של הקיטוב ההרסני שכבר קיים בקרבנו.

יש רק עם ישראל, לא משנה לי מה אתה חושב ובמה אתה מאמין - אתה על תקן אחי.

לפני x דורות, כל אבותיי וגם אבותיכם היו שומרי מסורת אדוקים סביר להניח.

זה שמאז הכיפה ירדה בחלק מהמקרים,

זה לא אומר שגם החינוך לחסד ואהבת הבריות ירד.

זה טבוע ב d.n.a החברתי שלנו כעם, בגלל זה רואים פה דברים יפים כלכך.

נכון, אמנם החושך לא פראייר בכלל,

אבל אם תסתכלו על האור תראו תמונה אופטימית בהרבה.

אתם יכולים לבחור גם לחזק את הצד החיובי של המציאות - ואז בכלל יהיה טוב.

אם כל אחד היה מחליט לפעול למען דו-קיום (בינינו לבין עצמינו, ואז בינינו לבין הערבים)

היה רק טוב.

אני בטוח שבצ'ילה הצד השלילי של המטבע החברתי הוא התעלקות סוציו-אקונומית.

אני בטוח שכשמשווים את הצד ה"רע" של החברה הצ'יליאנית,

הוא הרבה יותר "נאור" וחיובי מהחברה החרדית \ כל מגזר אחר שלא מצא חן בעיניך,

ובעקבות מרירות עליו החלטת לארוז את המזוודות וללכת.

תבין שאין קשר בין המציאות שקיימת בשטח כיום

(אי השתתפות במעגל העבודה \ השמירה על ישראל כחלק מצה"ל) לבין היהדות.

היהדות לא מעודדת בטלה,

ולא תמהונות (אפשר להסתדר בלי צבא, הקדוש ברוך הוא ישמור)...

כאילו בימי דוד המלך, או כל מלכות ישראל אחרת לצורך העניין לא היה צבא.

הבעייה שלך היא עם נציגי השקר, לא עם היהדות.

וגם כאן, תשווה "נציגי שקר" של הדת היהודית לשל דתות אחרות,

אפילו בסעיף הזה אנחנו "מנצחים" בכך שהם הרע במיעוטו.

כאן "נציגי שקר" מעודדים אולי בטלה סוציו-אקונומית, ורק לאחרונה הקצנה תודעתית שצריך למגר במהרה,

אך בדתות אחרות "נציגים" מטיפים השקם לבקרים לדברים כמו רצח וטרור (איסלאם)

ולא רחוק גם בנצרות (שהספיקה ללבוש פרצוף "נאור" משהו, לפני כמה מאות שנים הפוגרומים היו בגדר הבילוי המועדף).

משום מה אנשים אוהבים לחשוב שהדשא של השכן תמיד ירוק יותר.

המדינה שלו יותר טובה,

הדת שלו יותר טובה,

הכל יותר טוב...

במקום להסתכל על כל מה שדפוק אצלינו אל מול כל מה שטוב אצל השכן,

תשוו אחד לאחד, ואז אולי נתחיל רק להיכנס לפרופורציות...

אדוני היקר, תעשה בבקשה הפרדה נפרדת לחלוטין בין דת לבין מוסריות כי שני אלה הם מושגים מנוגדים אחד לשני בהחלט. למרות שאני לא בדעה אחת עם מר פרנקוס לגבי דעתו על מדינת ישראל מבחינת מדינה אני בהחלט מסכים איתו לגבי דעותיו על התורה. לגבי כך שאתה רושם שבמדינות אחרות יש זוועות כאלה ואחרות זה לא בהכרח כי הם לא יהודים או לא דתיים, זה כי הם חיות, בהמות, פרימיטיביות. הנה בסוריה, הם רוצחים ילדים, נשים וגברים בדם קר. האם הם לא דתיים שם? בטח שכן, הם בהמות ברבריות גם בגלל שאין להם מוסר וגם בגלל שהדת הפאנטית שלהם מאשרת להם לרצוח ולבזוז. בנוסף, מה שחמור בדת שלהם הוא שהדת גרמה לכל מאמין בה לאבד את ריגשות האשמה בעקבות מעשים כאלה ואחרים שהרי הם עושים זאת בשם הדת והאל.

אם אתה בא לטעון שאנחנו לא ברברים כמו עמים אחרים אז אולי אני אקח אותך אחורה לימי מרד בית שני שאז הקנאים (הפאטנים הקיצוניים של היום) פתחו לאדומים (אדום) את שערי העיר ירושליים וביחד איתם, חרב מול חרב שחטו 8,500 יהודים מתושבי ירושלים ביום אחד, 8500 נשים, גברים וטף.

האם אתה באמת רוצה שנתחיל ונספר מה אומרת הדת היהודית, מה אומרים חז"ל הסוטים הפדופילם ומה אומר הרמב"ם הגדול מכולם? תאמין לי שאתה תתבייש לקרוא לעצמך יהודי. אני כבר לא מחשיב את עצמי שכזה. אתה לא יכול לומר שאתה אדם מוסרי ואדם יהודי באותה נשימה, אלה שני מילים וערכים שנוגדים אחד את השני.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מכיר את הרמב"ם עליו השלום, בוודאי...

לא שמתי לב שרשמת ע"פ, ולא ממש הבנתי, חשבתי שאמרת שהלכת להרצאה של רב בשם מיימון.

נכון, להרבה תרבויות יש גם "דברים יפים".

תן לי לחדש לך, בהמון מהמקרים זה הגיע מאיתנו :lol:

הן בנצרות והן באיסלאם.

את הבודהיזם אני פחות מכיר אז לא אכנס לשטחים שזרים לי לחלוטין.

כשאתה אומר שאתה "סוציולוג" למה אתה מתכוון? שלמדת סוציולוגיה?

במידה ולא, למה התכוונת?

בכל אופן, dna חברתי זה דבר שקיים ועוד איך.

יש מחזוריות של חינוך,

אתה מחנך את הילד שלך לערכים מסויימים - שעל גביהם תתבסס האישיות שלו מאוחר יותר,

והוא יעביר את רובם אם לא כולם הלאה לילד שלו.

לזה התכוונתי.

אז כשמתחילת ההיסטוריה שלנו כעם אנחנו מעבירים הלאה מחוליה לחוליה בשרשרת,

ערכים כמו "ואהבת לרעך כמוך" וכן הלאה, ניתן לראות את זה בשטח גם היום בדמות ריבוי ארגוני חסד וזכויות אדם.

כשאתה אומר שהמקור של נורמות וערכים הוא "אינטראקצייה אנושית בסיסית" למה אתה מתכוון?

ממש לא הבנתי את כוונתך.

גם אני מסכים שמצב הצפירות בארץ מזעזע :lol:

DOESN'T WORK HARD

פורסם
אתה רוצה שנתחיל ולספר מה התורה הגזענית שקוראים לה יהדות אומרת? לא שהדתות האחרות הן יותר טובות. כפייה דתית היא כמו סרטן שהולך ומתפשט בכל העולם. בדיוק כמו שתא סרטני מנצל את משאבי הגוף על מנת להתקיים ככה הדת מנצלת את מה שאנחנו קוראים דימוקרטיה על מנת להתקיים. למרבה האירונייה הסרטן בסופו של דבר הורג את הגוף ומת איתו ביחד. אני מאוד מקווה שזה לא יהיה סופינו בתור המין האנושי שהדת תהרוג את כולנו. בינתיים פעם, בימי התנך ועד למאה ה20 רק לאלוהים (במידה והוא קיים) הייתה היכולת להשמיד את כל העולם. היום לצערינו, כבר בני האנוש יכולים להשמיד את העולם. למרות שהודו היא מדינת עולם שלישית, למרות שפקיסטן היא מדינת עולם רביעית וחמישית לשניהן יש נשק גרעיני. מספיק שאחת המדינות הפאנטיות האלה ידליקו את הגיץ וכל העולם יבער.

מה הקשר בין יהדות, לבין כפייה דתית?

האם היהדות קוראת למאמין בה לכפות את דתו על אחרים? אם כבר, בדיוק להפך.

כל הדתות "רודפות" אחרי אנשים בכדי להמיר אותם על דתם, בבחינת הגודל הוא הקובע,

ואילו היהדות היא הדת היחידה שבכדי להתקבל אליה אתה צריך לעבור גיור שמקביל למסע כומתה מבחינת כוח הרצון שנדרש כדי לעבור את התהליך...:wink:

היהדות מלמדת אותי לכבד את דרך חייך,

גם במידה והיא מנוגדת לגמרי לדרך החיים שבחרתי לעצמי,

מכיוון שהיא מזכירה לי ש-אני אחיך-.

כמו ששני אחים, לא משנה כמה גדולה תהיה המחלוקת ביניהם,

בסופו של דבר יצטרכו ללמוד לשים אותה בצד - כי אין כמו משפחה,

כך היהדות לימדה אותי שעלי לכבד ולאהוב אותך, כי אתה בגדר אחי.

כשזרקו יהודים למשרפות בסיטונאות לא עשו יותר מדי בירורים והבדלות -

יהודי זה יהודי, וכולם נשרפו אחד ליד השני - בלי קשר להיותם חובשי כיפה או לא.

במידה וחו"ח נאפשר למישהו להעמיד אותנו שוב במצב הזה -

אתה חושב שהפעם יהיה אכפת לו שאתה "חילוני גמור" ושאתה ממש אבל ממש לא רואה את עצמך כחלק מהיהדות?

לא. בעיניו תהיה יהודי ודינך יהיה שרפה.

אז היהדות מלמדת אותי לקחת את כל חילוקי הדעות שיהיו לי איתך, או עם כל אחד אחר - בפרופורציה.

לא לכפות עליך את דרכי ובכך להמאיס את עצמי עליך עוד יותר.

אלא לאפשר לך להנות מאותו כבוד שהייתי רוצה לקבל בעצמי.

מתוך התובנה הפשוטה - שבסופו של יום, אנחנו אחים ושותפים לאותו הגורל בין אם נרצה ובין אם לא.

אז כדאי לנו לזכור את זה, כי ביום צרה אני בספק שנמצא מישהו אחר שיהיה לצידנו אם לא נעמוד אחד לצד השני.

אדוני היקר, תעשה בבקשה הפרדה נפרדת לחלוטין בין דת לבין מוסריות כי שני אלה הם מושגים מנוגדים אחד לשני בהחלט. למרות שאני לא בדעה אחת עם מר פרנקוס לגבי דעתו על מדינת ישראל מבחינת מדינה אני בהחלט מסכים איתו לגבי דעותיו על התורה. לגבי כך שאתה רושם שבמדינות אחרות יש זוועות כאלה ואחרות זה לא בהכרח כי הם לא יהודים או לא דתיים, זה כי הם חיות, בהמות, פרימיטיביות. הנה בסוריה, הם רוצחים ילדים, נשים וגברים בדם קר. האם הם לא דתיים שם? בטח שכן, הם בהמות ברבריות גם בגלל שאין להם מוסר וגם בגלל שהדת הפאנטית שלהם מאשרת להם לרצוח ולבזוז.

זה ההבדל שעליו דיברתי...

שם "נציגי" ה"דת" הסוררים מגיעים למקומות נמוכים בהרבה, מכיוון שהאידיאל עצמו נמוך יותר.

האיסלאם עצמו מעודד רצח וביזה בסיטואציות מסויימות - אתה מתפלא שהם פשוט "מפיחים חיים" במסורת ישנה?

מאידך, תראה לי אידיאלים וערכים כאלו ביהדות.

ושוב, קח בחשבון את מה שאמרתי לפרנקוס - ניסית ללמוד ולהבין את הדוגמא שתכתוב ואת שמאחוריה?

לפי כמות הבוז שיש בדבריך לא נראה לי שמעולם ניסית להתעמק במשהו,

ואם כן זה היה מתוך מקום של עויינות, ולא מתוך נסיון להבין.

בנוסף, מה שחמור בדת שלהם הוא שהדת גרמה לכל מאמין בה לאבד את ריגשות האשמה בעקבות מעשים כאלה ואחרים שהרי הם עושים זאת בשם הדת והאל.

אם אתה בא לטעון שאנחנו לא ברברים כמו עמים אחרים אז אולי אני אקח אותך אחורה לימי מרד בית שני שאז הקנאים (הפאטנים הקיצוניים של היום) פתחו לאדומים (אדום) את שערי העיר ירושליים וביחד איתם, חרב מול חרב שחטו 8,500 יהודים מתושבי ירושלים ביום אחד, 8500 נשים, גברים וטף.

ואתה בטח גם רוצה לומר שזו נורמה, ושזה דבר שהיהדות מעודדת.

מיעוט סורר לא מעיד לא על הכלל, ולא על האידיאל...

האם אתה באמת רוצה שנתחיל ונספר מה אומרת הדת היהודית, מה אומרים חז"ל הסוטים הפדופילם ומה אומר הרמב"ם הגדול מכולם? תאמין לי שיצא לי לבדוק, לא הרבה, אבל מספיק כדי לדעת שדבריך מתבססים על עוינות וסלידה אישית, וזו אינך דעתך המושכלת שאליה הגעת אחרי שהפעלת את שכלך.

אלימות היא מפלטם של חסרי היכולת. גם פיזית, וגם מילולית.

במידה והיה לך נימוק מאחורי הדבר, אני בטוח שלא היית צריך להשתמש בפרגמטיקה ובגסות לשון, היית פשוט יכול להסביר את עצמך באותה צורה נפלאה שבה הסברת את המורכבויות הכלכליות של המצב בישראל תאמין לי שאתה תתבייש לקרוא לעצמך יהודי. אני בספק גדול שיש משהו שיגרום לי להרגיש כך.אני כבר לא מחשיב את עצמי שכזה. אתה לא יכול לומר שאתה אדם מוסרי ואדם יהודי באותה נשימה, אלה שני מילים וערכים שנוגדים אחד את השני.

וכן, אני יכול להעיד על עצמי שאני אדם מוסרי מאוד,

או לפחות מנסה לשאוף להיות כזה.

ואני יהודי.

מה שאמרת הוא שטות חבוב, אני מתפלא על הירידה ברמת הדיון מצידך.

לא יכול לומר שאתה מוסרי ויהודי באותה נשימה? נראה לי שלמישהו כאן יש קצת משקעים :roll:

מה שאמרת נובע מאמוציונליות, אם היית מפעיל את שכלך לא היית יכול לומר כזה דבר -

כי היית רואה את כל שמסביבך. לא רק את החלק הרע שאתה בוחר לראות. את כל שמסביבך.

DOESN'T WORK HARD

פורסם
האיסלאם עצמו מעודד רצח וביזה בסיטואציות מסויימות - אתה מתפלא שהם פשוט "מפיחים חיים" במסורת ישנה?

מאידך, תראה לי אידיאלים וערכים כאלו ביהדות.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%AA_%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%9A

תפסיקו לתבוע בעלות על המוסר.

היהדות לא המציאה את המוסר, ויש עמים ואנשים מוסריים שאינם יהודים.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
מכיר את הרמב"ם עליו השלום, בוודאי...

לא שמתי לב שרשמת ע"פ, ולא ממש הבנתי, חשבתי שאמרת שהלכת להרצאה של רב בשם מיימון.

נכון, להרבה תרבויות יש גם "דברים יפים".

תן לי לחדש לך, בהמון מהמקרים זה הגיע מאיתנו :lol:ובהרבה מהמקרים זה לא. בכל חברה עם בעיות חברתיות יצמחו ערכים של עזרה הדדית ופתרונות יצירתיים לבעיות האלו. במקומות שלא, התרבות פשוט תתפרק ותיתן מקום לתרבות אחרת. במובן הזה אין שום דבר מדהים ביהדות, חוץ מזה שהיינו צריכים להתמודד הרבה עם בעיות כאלו.

הן בנצרות והן באיסלאם.

את הבודהיזם אני פחות מכיר אז לא אכנס לשטחים שזרים לי לחלוטין.

כשאתה אומר שאתה "סוציולוג" למה אתה מתכוון? שלמדת סוציולוגיה?

כן, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה.

במידה ולא, למה התכוונת?

בכל אופן, dna חברתי זה דבר שקיים ועוד איך.

יש מחזוריות של חינוך,

אתה מחנך את הילד שלך לערכים מסויימים - שעל גביהם תתבסס האישיות שלו מאוחר יותר,

והוא יעביר את רובם אם לא כולם הלאה לילד שלו.

לזה התכוונתי.

אז כשמתחילת ההיסטוריה שלנו כעם אנחנו מעבירים הלאה מחוליה לחוליה בשרשרת,

ערכים כמו "ואהבת לרעך כמוך" וכן הלאה, ניתן לראות את זה בשטח גם היום בדמות ריבוי ארגוני חסד וזכויות אדם.

כשאתה אומר שהמקור של נורמות וערכים הוא "אינטראקצייה אנושית בסיסית" למה אתה מתכוון?

ממש לא הבנתי את כוונתך.

גם אני מסכים שמצב הצפירות בארץ מזעזע :lol:

במובן הזה כן יש DNA חברתי, כשיש העברה תרבותית מדור לדור, אבל זה לא משהו שאתה נולד איתו.

ילד לא יהודי שגדל בין יהודים יהיה יהודי בדיוק כמו מישהו שנולד יהודי.

כשאני אומר "אינטראקציות חברתיות" כמנוע להבניה חברתית אני מתכוון לזה שאנשים הם לא טובים כי הדת אומרת להם.

זה משהו שאני מקבל הרבה מאנשים מאמינים, השאלה הכי מפגרת בעולם "אז מאיפה אתה מקבל את המוסריות שלך אם לא מהתורה?

התשובה היא אינסטינקט אנושי בסיסי מאוד, שנובע מאבולוציה ומהצורך שלנו להיות יצורים חברתיים.

אם לא היה לנו את האינסטינקט של לא לפגוע אחד בשני, החברה הייתה קורסת.

יש הרבה אנשים דתיים שאמרו לי את המשפט "אם אלוהים לא היה אומר לי שאסור להרוג, הייתי יוצא להרוג".

אתה חייב להודות שזה משהו מאוד מאוד מפחיד בשביל בן אדם נורמלי, לשמוע שיש אנשים שלא רוצחים אותך רק כי מישהו אמר להם "נו נו נו" ולא כי הם באמת מאמינים באהבת האדם ובלא לפגוע באחרים.

• תוכן חדש...