Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אנשים אתם חיים בחו"ל במקרה?

אני אומנם לא מבין גדול בכלכלה וכו.

אבל אני כן רואה את המחירים בחו"ל(אייביי) והמחירים לא סתם נמוכים ההפרש נמדד ב1000% לפחות.

מחיר רכב דיברנו? הבדל של יותר מ100%.

מחיר בית? הבדל של יותר מ100%.

כי שם כמו שהסבירו, האזרח משלם על מה שהוא קונה בפועל, פלוס מיסים כדי שלממסד הממשלתי יהיה ממה להתקיים.

כאן, הוא מממן את מה שהוא קונה, את הממסד הממשלתי, ועוד 1001 דברים על הדרך.

בגלל זה המחיר גבוה.

כי במס שאתה משלם, אתה לא מקיים רק את הממשלה כפי שדברים צריכים להיות כתיקונם,

אלא את הממשלה ועוד 1001 גורמים שאמורים להתקיים בכוחות עצמם.

עוד לפני טיול וחופשה על כול מוצר ושרות שאנחנו צורכים בארץ אנחנו משלמים מינימום כפול וברוב הפעמים יותר מכפול.

את האמת אין לי בעייה לשלם את המחיר המופרז, אבל בו זמנית אני רוצה גם משכורת בהתאם, אני לא מדבר על 20K בחודש, אבל אם 8K היתי מסתדר מצויין.

כדי לקבל משכורות גבוהות יותר צריכים לקרות אחד משני דברים -

א. או שבעלי השליטה בהון,

פתאום יחליטו באורך פלא לקצץ את נתח רווחיהם לטובת העובדים,

שעכשיו יהנו מאותו רווח בדמות משכורת טובה יותר. לא נראה לי שיקרה.

ב. שהממשלה תעלה את רף השכר, אבל כדי שתרוויח כפול, 8 במקום 4,

היא צריכה לחייב את המעסיק לשלם לך כפול.

ואז שוב, או שהוא צריך לבחור לקזז את זה מהרווחים שלו (לא יקרה),

האופצייה הבאה היא לפטר עובדים,

במקרה וגם זה לא מספיק פשיטת רגל.

או, שיהיה נס ופתאום בסמוך למועד החקיקה החברה שלו תהפוך לרווחית פי שניים וכך תוכל להמשיך להתקיים בעוד שמשכורת העובדים הכפילה את עצמה.

חמשת התווים שלי...

לדעתי אתה צודק במאה אחוז מבחינה תכליתית בדברים שלך,

רק חבל לצערנו שאין כזה דבר פתרונות קסם...

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תגובות 215
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אבל אני כן רואה את המחירים בחו"ל(אייביי) והמחירים לא סתם נמוכים ההפרש נמדד ב1000% לפחות. אל תשכח, שברמה העקרונית לסוחרים באיביי אין הוצאות (כמעט) על העסק

מחיר רכב דיברנו? הבדל של יותר מ100%. מס

מחיר בית? הבדל של יותר מ100%. מס

עוד לפני טיול וחופשה על כול מוצר ושרות שאנחנו צורכים בארץ אנחנו משלמים מינימום כפול וברוב הפעמים יותר מכפול. נכון, אבל לאו דווקא בגלל הממשלה

את האמת אין לי בעייה לשלם את המחיר המופרז, אבל בו זמנית אני רוצה גם משכורת בהתאם, אני לא מדבר על 20K בחודש, אבל אם 8K היתי מסתדר מצויין.

וזה בדיוק ההבדל בינינו לשאר המדינות, ואם משהו לא היה מצליח להסתדר אם 8K בחודש אז הוא באמת בזבזן, אבל לחיות מ4K בארץ בלתי אפשרי.

חן היה לך קשה אז אתה רוצה שגם לנו יהיה קשה?

תעשה חשבון פשוט דירה בסיסית בפריפריה עולה 600K גם אם אני יחסוך חצי משכורת 2K בחודש ויחיה על מים ולחם במערה עדיין אני יצטרך לחסוך 25 שנה בשביל דירה.

אז לא צריך לספר לנו סיפורים על איך חסכתה ועכשיו אתה חיי בדבש, חסכון נכון להיום לא מספיק.

זה פשוט בלתי אפשרי לקנות דירה בלי עזרה של ההורים/קרובים/קומבינות/זכיות בלוטו/וכו.

ובכלל אני יכול להיות צעיר נאיבי אבל אני לא מצליח להבין למה בית עולה מחיר מטורף בארץ.

תמיד חשבתי שמוצר צריך לעלות בהתאם לזמן שלוקח לבנות אותו, במקרה של בית נגיד 5 שנים אם אני יעבוד רק בחופשות וחגים וזה כולל אפיית הלבנים לבד על מדורה.

אז למה אני צריך לעבוד 30 שנה בשביל לקנות בית?כי הטענה שלך שגויה. מוצר לא עולה בהתאם לזמן הדרוש כדי ליצר אותו. צריך לשלם על חומרים + שינוע חומרים + עובדים + מכונות + הפעלת מכונות + אחזקת מפעל + מס + הוצאות נלוות + מסים שונים + רווח

אחדשתייםשלושארבעחמש

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

blavie

אני לא מבין כלום לא בכלכלה ולא בפוליטיקה, את האמת אני גם לא חושב שאני צריך להבין בנושא.

בתור אזרח שמשלם מיסים ועושה מילואים אני רוצה שהממשלה תדאג לי , שלשרים יכאב הראש מה צריך לשנות בשביל שיהיה טוב, למה שאני (אזרח פשוט בן 25) יפתור את כול הבעיות של המדינה?

עריכה:

Keyser שוב אמרתי אם אני יאפה את הלבנים לבד בחצר האחורית, שזה בדיוק תוספת הזמן והכסף של כול החומרים ואת הלבנים אני יצור מבוץ ומים כמו שעשו פעם.

למה משהו שאני יכול לעשות לבד ב5 שנים בשביל לקנות את אותו המוצר אני צריך לעבוד 30 שנה בשבילו?

ראיתי בחדשות ברוסיה על איזה מטורף שהחליט שהוא בונה תחנת מטרו(רכבת תחתית) לבד אז בתוך 20 שנה הוא בנה 275 מטר של מסילה + את התחנה עצמה.

אם הינו מעבירים את הפרויקט הזה לארץ מחירו היה איזה 50 מיליון בטוח.

אודי A4

דימה.

פורסם
אפרופו צדק חברתי, חלק גדול מאוד מהבעיות שחן הציג יכלו להיפטר אם חיילי החובה בצה"ל היו מקבלים משכורת נורמלית.

אם אחרי 3 שנים חייל קרבי היה חוסך 180 אלף שקל, תומכ"ל 144 אלף שקל וג'ובניק 108 אלף שקל אז היה הרבה יותר קל להתחיל את החיים.

אבל במדינה סוציאלית הכסף הולך לחזירים הסוציאלים והעצלנים.

בוא נעשה קצת חשבון ברשותך. נגיד אבל רק לרגע נניח שיש בצהל 100 אלף חיילים בסדיר. תכפיל את זה במשכורת מינימום של 4,000 שקל. תכפיל את כל זה כפול 12 חודשים ואחרי שתקבל תשובה תסביר לי מאיפה מדינת ישראל תביא כזה סכום? עכשיו תכפיל את הסכום הזה כפול מספר החיילים האמיתי בסדיר. אל תענה לי כי החברה מהמזבלה קם רואים את הפורם הזה.

cerberal - אתה טועה. למה טועה? כי ממוצע הילודה בחברה הערבית ישראלית זהה לממוצע הילודה בחברה היהודית ישראלית.

אז זה שקיים אדם מאום אל פאחם שיש לו 18 ילדים זה נחמד בתור אנקדוטה, אבל לא מלמד אותנו על הכלל.

הממוצע כן מלמד אותנו על הכלל.

במדינות רבות ב-OECD (גרמניה למשל, יפן וכו') יש בעיה של מחסור בדור צעיר שיתמוך בכלכלה ויתפוס את מקומות העבודה, אז גם להם יש בעיה כלשהיא.

ועדיין, בעבר בישראל ממוצע הילודה היה גבוה מהיום ועדיין מערכת הרווחה (חינוך, רפואה וכו') החזיקו מעמד.

נכון שאתם טוענים (ובצדק) שמערכת רווחה מפותחת מחייבת הטלת מיסים על האנשים, הנקודה היא שכיום המיסים בארץ הקודש גבוהים מאוד והממשלה מזניחה בכוונה את השרותים שהיא אמורה לתת לאזרח.

לא מאמין לי?

בסיכום השנתי בכל שנה יש משהו שנקרא "תת-ביצוע": הרעיון הוא שלכל משרד יש תקציב שנתי, ואם הם לא מבזבזים את כולו זה נקרא "תת ביצוע" והכסף חוזר לאוצר. כמה כסף כזה חזר בשמונה השנים האחרונות? 60 מליארד שקל. אז תגידו שכנראה הכסף הזה לא היה דרוש, אבל מי שמאשר כל הוצאה בכל משרד זה האוצר. אז האוצר יכול לתת תקציב למשרד הבריאות למשל בשביל בית חולים חדש, ואז לא לאשר אותו ובסוף השנה להגיד שמשרד הבריאות לא ביצע את התוכנית שלפיה הוא קיבל תקציב...

60 מליארד השקלים האלה היו אמורים לחזור אלינו האזרחים, ובמקום זה הם הלכו לצמצום החוב הממשלתי. אז נכון שלצמצם את החוב הממשלתי זה חשוב (ואנחנו רחוקים מאוד מהממוצע של ה-OECD לטובה דווקא) אבל חשוב גם לאזן את הדברים ושהממשלה והמדינה לא ישכחו שהתפקיד שלהן הוא לשרת ולדאוג לאזרחים.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000759663

בנוסף מחיר הירקות לא נקבע בגלל המיסוי, כי אחרת הירקות המיובאים לאנגליה (נניח עגבניות) היו יקרים משמעותית מבישראל, אבל במקום זה הם עולים אותו הדבר כמו בישראל. כנ"ל לגבי מלט, בגדים ושאר הדברים. כל אלה יקרים בגלל מחסור בתחרות.

בר - אין ספק שחברות הסלולר יפטרו עובדים ויהיו חייבות להתייעל. עובדים שהוחזקו סתם במערכת שכל תפקידה היה לרמות את הלקוח. נניח שמתוך 100% עוגת תקציב העובדים המפוטרים מהווים 20% (אחרי הכל הם הרוויחו שכר מינימום), שאר הכסף הלך למשכורות בכירים, הוצאות אחרות של החברה ודיבידנד שמן לבעל השליטה (ע"ע אילן בן דוב).

עכשיו לכל האזרחים יהיו 100 - 200 ש"ח פנויים בחודש אותם הם כנראה יוציאו על משהו אחר ויעודדו מגזר עסקי אחר שיזדקק לידיים עובדות. חברות הסלולר לא עבדו בוואקום.

אדוני היקר, לא באתי לקבוע שהמגזר הערבי מוליד יותר ילדים מהמגזר הדתי או להיפך. הבאתי כאן דוגמאות על שני מגזרים שמביאים לעולם כמות ילדים ללא פרופורציה והנטל הכבד נופל על המדינה. הייתי בהודו לפני מספר חודשים. פגשתי זוג נשוי בגיל ה 50 פלוס מדנמרק. לידעתך, דנמרק נחשבת לפי אינדקס האו"ם כאחת המדינות הטובות לחיות בה כמה מקומות אחרי נורווגיה שנחשבת לפי האו"ם כמדינה הכי טובה בעולם לחיות בה. אתה יודע בין הייתר למה טוב לחיות במדינות הללו? כי אנשים שם לא חזירים. זוכר שהזכרתי לך את הדוגמה של המזנון של אכול כפי יכולתך? ישנם ישראלים (לא משנה מאיזה מגזרים) שבגלל שנותנים להם "לאכול" זכויות והטבות כפי יכולתם הם אוכלים בחזירות ולא יודעים שובע. בדנמרק יש הרבה זכויות סוציאליות אבל אנשים לא חיים שם בחזירות. אם למשל יש שם חוק חינוך חובה חינם מגיל 3 חודשים עד גיל 3 או אפילו עד האוניברסיטה אנשים לא חוטפים את זה. כל אחד עושה ילד אחד או שניים וזהו זה, נגמר הסיפור. אבל בישראל בלי עין הרע יש אנשים שחושבים שזה חובה להוליד כמה שיותר ילדים. ניחא, מהילדים הללו גודלים להיות אזרחים למופת, משרתים בצבא, משלמי מיסים, עושי מילואים, מדענים, רופאים, מהנדסים וכיוצא בזה אבל ברוב המקרים המנטליות עוברת גם לדור הבא ואז המדינה בחיים לא מקבלת מה שהיא השקיעה בהם.

אבל אני כן רואה את המחירים בחו"ל(אייביי) והמחירים לא סתם נמוכים ההפרש נמדד ב1000% לפחות.

מחיר רכב דיברנו? הבדל של יותר מ100%.

מחיר בית? הבדל של יותר מ100%.

עוד לפני טיול וחופשה על כול מוצר ושרות שאנחנו צורכים בארץ אנחנו משלמים מינימום כפול וברוב הפעמים יותר מכפול.

וזה בדיוק ההבדל בינינו לשאר המדינות, ואם משהו לא היה מצליח להסתדר אם 8K בחודש אז הוא באמת בזבזן, אבל לחיות מ4K בארץ בלתי אפשרי.

חן היה לך קשה אז אתה רוצה שגם לנו יהיה קשה?

תעשה חשבון פשוט דירה בסיסית בפריפריה עולה 600K גם אם אני יחסוך חצי משכורת 2K בחודש ויחיה על מים ולחם במערה עדיין אני יצטרך לחסוך 25 שנה בשביל דירה.

אז לא צריך לספר לנו סיפורים על איך חסכתה ועכשיו אתה חיי בדבש, חסכון נכון להיום לא מספיק.

זה פשוט בלתי אפשרי לקנות דירה בלי עזרה של ההורים/קרובים/קומבינות/זכיות בלוטו/וכו.

ובכלל אני יכול להיות צעיר נאיבי אבל אני לא מצליח להבין למה בית עולה מחיר מטורף בארץ.

תמיד חשבתי שמוצר צריך לעלות בהתאם לזמן שלוקח לבנות אותו, במקרה של בית נגיד 5 שנים אם אני יעבוד רק בחופשות וחגים וזה כולל אפיית הלבנים לבד על מדורה.

אז למה אני צריך לעבוד 30 שנה בשביל לקנות בית?

קודם כל, רק שתבין, בישראל בונים בית מבלוקים ומבטון מזויין עם פלדה וברזלים. בארה"ב הבתים עושים משלד עץ, פלטות בתור קירות חיצוניות, שיכבת בידוד ולבסוף ה "SIDING" שאלה הם פסי פלסטיק ארוכים לאורך הבית שנותנים לו את הפיניש. בניגוד לישראלים, האמריקאים רואים בזה כבוד מאוד גדול לעבוד בבניה. רוב המחיר של הבית מגיע מחמדנות של הקבלן ותשלום עבור שעות עבודה של הפועלים.

לגבי ארה"ב כבר הסברתי אין ספור פעמים. שם הכל פרטי. אין שום קיצבאות, אין ביטוח לאומי ובית הספר הוא משותף לכולם. רוצה שהילד שלך ילמד יהדות, נצרות, הינדית או מה שלא יהיה, שלח אותו לבית ספר פרטי פלוס תמשיך לשלם על בית הספר הציבורי. לכן המיסים הם איך שהם. בגדול, תוותר על כל הקיצבאות ונחייב אותך מינימום מיסים אשר מספיקים לקיומה של המדינה.

עריכה: תיכף יבוא בנצי ויספר עד כמה זה חלומי ומושלם לחיות שם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני יוסיף שתי מילים בנושא .

אני סטודנט שעובד בפתח תקווה , זוגתי עובדת ברעננה . כיום אני מחזיקים שני רכבים פשוטים וישנים .

אנו מעוניינים לשכור יחידית דיור בגודל של 50 מ"ר , לא משהו מוגזם .

טוב בתחילה חשבנו על איזור : פרדסיה , תל מונד , צורן , עזיראל , פורת , בצרה , בני ציון חרוצים - אך אבוי השכר דירה שם ליחידה מינימלית הוא 2,800 ש"ח - וזה דורש אחזקת שני רכבים .

כנ"ל באיזור צור יצחק , צור נתן , סלעית , אלפי מנשה , מתן , חורשים , נירית , ירחיב - גם באיזורים הללו נדרשים שני רכבים .

עשינו חשבון שעדיף לשכור יחידת דיור בהוד השרון , במקום שקרוב לתחבורה ציבורית - כך זוגתי תוכל להיפרד מהרכב , ולנסוע באוטובוס . אומנם שכר הדירה ליחידת דיור בהוד השרון , כפ"ס - עומד על לערך 3,300 ש"ח . אך חוסך אחזקת רכב שני .

עד שמחירי הדלק ואחזקת רכב לא ירדו בצורה משמעותית (לא סבור שיקרה בקרוב) , או שתהיה תחבורה ציבורית טובה יותר .

עדיף לשלם עוד כמה מאות ש"ח לשכר דירה ולא להחזיק שני רכבים .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

Ave ממש אבל ממש לא.

יסודות, מי יצוק לך בדיוק? ומי יבנה לך אינסטלציה ומערכת חשמל? ומה עם גז וחימום? יש המון עלויות הכרוכות בבניין, גם אם יש לך מחצבה משלך ואתה מייצר את האבנים לבד. כמובן, שאם אתה "ירוק בנפשך" אז אתה תמיד יכול לבנות בית מבוץ (יש כפר נופש בדרום שבנוי כך, אאל"ט). כמובן, אתה תצטרך לקחת בחשבון שהבית המדובר, גם אם זול ובעל יתרונות משלו, לא בדיוק מספק לך את אותה רמת חיים שאתה מקבל מבניין רגיל.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

נכון להיום, לפי טענתו של אבא לי שעובד קרוב ל40 שנה בתחום הבניין. מחירי הדירות מובלות בעיקרי על ידי יזמים רעבים.

לפי מה שהוא מפרט על עלות דירה סטנדרטית שגם לדעתו היא גם מופרכת

מתחילה בזה שיזם שרוכש קרקע ומביא קבלן ראשי, ומוריד אותו למינ' רווח בטענה שהוא גם ככה ירוויח מה"שינויים" של הלקוחות ירצו ועל זה יגבה מה שבא לו. אותו קבלן לוקח קלני מנה שגם הם רוצים להרוויח ולבסוף בא המתווך שחותך קופון. הלכלה למעשה כולם רעים ונטל המיסים מאלץ את כולם לנפח עוד את העלויות לרמות לא פרופרציונליות. הבעיה היא, שנכון להיום, מבחינת היזמים, דירות יכולות לעמוד ריקות, מכיוון שההון הוא ברובו שלהם היום לעומת פעם שהיו משעבדים לבנק. תוסיפו על זה בעלי מקצוע חיצוניים לכל פיפס, ומה שתקבלו זה דירות במחירים מנופחים.

כמה מהילדים שלכם יכולים היום לבנות דירה בלי יועץ חשמל, מעצב פנים/אדריכל, מפקח (שהרי הבן שלכם כנראה מבין כלום וחצי בבנייה או בשפה), יועץ תאורה ועד? זה למה עולה ככה דירה לצערנו.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
ללא ספק, המשפט הראשון שלך מתמצת את כל הדיון - התנהלות נכונה.

כדאי לזכור שלא רק יוקר המיחייה מכביד עלינו אלא גם צורת החיים שלנו.

לפני 30-40 שנה משתחרר צה"ל היה נכנס מיד לשוק העבודה כי היה חינוך טכנולוגי, כן פעם לימדו לחרוט ולכרסם, נגרות ומכונאות.

גיל הנישואין היה נמוך בהרבה, ובגיל 30-32 המשפחה הצעירה היתה מיוצבת כלכלית, פחות או יותר.

היום בחור צעיר משתחרר מהצבא, ובמעט שחסך נוסע למזרח.

חוזר מהמזרח ומתחיל ללמוד, ובינתיים מפסיד וותק במקום עבודה כלשהוא, כי ללא השכלה אין לו שום סיכוי למצוא עבודה שלא מלכלכים בה את הידיים, חלילה.

מסיים ללמוד בגיל 26-27 ומתחיל לעבוד במקצוע אותו למד, אם הוא בר מזל, כמובן.

ואז הוא מכיר את בחירת לבבו, ובגיל 29-30 מחליטים להנשא.

אבל לא בחתונה רגילה אלא במה שמכונה היום "הפקה", הרי מה לא יעשו על מנת להרשים את דודה חנה ודוד אברם, שכל ההפקה הזו מעניינת את הביצה השמאלית שלהם.

לא די בזה שלא כיסו את הוצאות החתונה, אלא נותרו עם חובות מכובדים.

וכמובן שאחרי החתונה יוצאים לירח דבש, רצוי באיי סיישל, כדי שהחיים יהיו מתוקים יותר, כמובן.

בקיצור, בגיל 30 לזוג הצעיר אין כלום, ובריבוע.

וזה מתסכל מאד.

מתי יגיעו לדירה, מתי יגמרו את החובות, בגיל 60 ?

ואז למי באים בטענות?

לא לעצמם חלילה, אלא לממשלה כמובן.

הממשלה חייבת לספק להם את כל צרכיהם, מיד ובדיעבד.

12 שנה אכלתי חרא עד שהיתייצבתי כלכלית, וזה מה שאף אחד לא רוצה להבין היום.

כל ההתחלות קשות, ומי שעשה שטויות בצעירותו יאכל חרא בבגרותו.

נגור במערה,עם לחם ומים,לא צריך יותר מזה,הכי חשוב זה ביטחון כלכלי,בלי חשמל,עם נרות,לא נתחתן כי זה יקר,לא נטוס,לא נוליד ילדים כי זה גם עולה הרבה כסף,נחסוך ונחסוך ונחסוך ובעוד 30 שנה נקנה בית בישראל.

איזה כיף של חיים,אה?

זו בדיוק הבעיה,שכדי להתייצב כלכלית צריך לאכול חרא בכפית!12 שנה!!למה?מה עשיתי רע?

מהחיים צריך להנות,למה לאכול חרא?החיים לא נועדו כדי לחסוך כל פרוטה כי במדינת ישראל צריך להיות בן של מליונר כדי לקנות בית.

פורסם
זו בדיוק הבעיה,שכדי להתייצב כלכלית צריך לאכול חרא בכפית!12 שנה!!למה?מה עשיתי רע?

מהחיים צריך להנות,למה לאכול חרא?החיים לא נועדו כדי לחסוך כל פרוטה כי במדינת ישראל צריך להיות בן של מליונר כדי לקנות בית.

אתה רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה?

אם החלטת שאתה חי את ההווה בלי לחשוב על העתיד - לך על זה.

רק אל תתלונן אח"כ.

בכל העולם אנשים עושים ויתורים כדי לחסוך תוך מחשבה על העתיד, למה אתה חושב שאתה לא צריך לעשות את זה?

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

לדעתי האישית פתרון למצב יהיה רק בדמותו של דיקטטור נאור מדגם בן גוריון , למשל.

הכל רקוב, איפה שרק מרימים להציץ.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מה אני אגיד לך, מלך הנאורים היה בן גוריון.

על עסק הביש שמעת?

על אלטלנה שמעת?

כבודו במקומו מונח, אבל דיקטטור נאור? ממש לא.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

בהפגנה האחרונה בשנה שעברה, היה חזיר שמכר בקבוקי מים של חצי ליטר ב 15 שקלים והיו מטומטמים שקנו. מבחינתי זה מסכם את הכל.

emotion of motion

פורסם

elik-belik

לא אמרנו שלא נחסוך, אמרנו ש30 שנה במערה זה יותר מידי.

כול החכמים כאן בעלי הדירות שמנסים ללמד אותנו (הצעירים) איך לחיות שוכחים פרט קטן, שאתם קניתם דירה היא עלתה רבע מהמחיר שלה היום.

לפני 20 שנה דירה 3 חדרים בירושלים היה אפשר לקנות ב60 אלף דולר, מחיר סביר בהחלט ואנשים חסכו פה ושם וקנו דירה.

עכשיו כבר מאוחר לחסוך המחירים עולים בקצב שבוא גם אם נחסוך 30 שנה אף אחד לא מבטיח לנו שנצליח מתי שהוא לקנות את אותה הדירה.

ועובדה שאף אחד לא קונה דירות היום מבלי עזרה של אמא\אבא\דוד\אח\וכו, מי שהמשפחה שלו יכולה לעזור לילדים לקנות דירה הרוויח מי שלא בעייה שלו וכנראה הוא גם ישאר לגור או אם ההורים או בשכירות.

ואם משהו מחברי הפורום יודע איך לחסוך לדירה בעזרת משכורת של 4K אז אולי תספרו לנו את הסוד הזה?

Cerebral Cortex

בלוקים אני אישית קניתי לא מזמן במחיר יקר מעוד של 1.60 לבלוק, גם אם יש לך 10000 בלוקים בבית עדיין מדובר בסך הכול ב16 אלף שקל, מחיר סביר והגיוני בהחלט.

וחוץ מזה מה רע בעץ? מה אנחנו מיוחדים? אם אפשר לשלם רבע מחיר על בית מעץ אני מוכן לקנות ולגור בבית כזה אישית.

Keyser

לא צריך להגזים אם נלך טיפה אחורה כ30 שנה, אנשים בנו בתים לבד ולא קנו, ובכלל לא צריך לעשות מזה מדע טילים, כבר 5000 שנה אנשים בונים בתים לבד ומסתדרים מצויין.

ולגבי אייביי אתה טועה, לא חסר שם חנויות אמיתיות שנמצאות ברחובות של ארצות הברית פיזית ומשלמים את כול אותם המיסים שהמדינה מבקשת מהם, וההוצעות שלהם לא הרבה יותר קטנות מעסק שהוא לא פעיל באייביי.

אודי A4

דימה.

פורסם

נו קיזר, מה יהיה? לכתוב על עסק הביש בלי לדעת במה מדובר?

כדי להשתמש בארוע היסטורי כדוגמא, יש להיות בקיא בארוע ולדעת תפקידו של בן גוריון שם.

נדמה לך שאתה יודע? קרא ביתר הרחבה. בלי קשר אני, כמוך, נגד דיקטטור כזה או אחר.

פורסם

בן גוריון היה מנהיג חזק מאוד, אבל בהחלט חסרו לו כמה מאפיינים של דיקטטור:

1. האיש היה צנוע. אתה מוזמן לבקר בצריף שלו בשדה בוקר, ואני מכיר ממקור ראשון עוד כמה התנהגויות שלו שמעידות על צניעות.

2. האיש היוה דוגמא אישית.

3. מתחילת הדרך הוא הקים את המדינה במבנה דמוקרטי אמיתי, ובניגוד למרבית הדיקטטורים הוא ידע לפרוש כאשר הבין כי צריך למסור את המושכות, וגם העמיד את עצמו לבחירה גם כאשר ידע כי כוחו האלקטורלי קטן.

לגבי הפרשות שהזכיר הקיסר - עדיף לפתוח לגביהן שרשורים נפרדים כדי לא לסטות מנושא השרשור הנוכחי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...