Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 215
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה שמובילי המחאה הזויים , ולא יודעים מה הם רוצים - או משוייכים לצד השמאל ,אפשרי.

אבל ההמונים מצטרפים אלייהם, למה , אולי תכירו בעבודה שיש בעיה , שאזרחים מרגישים שאין תקווה למגורים נורמליים במחיר סביר .

שהחברות הגדולות רומסות את הזכויות שלנו , ומחייבות אותנו בתשלומי נשך על המוצרים .

שאין גילוי נאות במדינה - מי קשור למי , מי מרוויח ממי - כמה כסף מקבלים מגזרים לוחצים , כתשלומי העברה וובסעיפים חסויים ומוחבאים.

ראו דיון בפורום שלנו מתאריך 12/06/10 לפני פרוץ המחאה החברתית ..

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=325730&highlight=%D7%A0%D7%90%D7%95%D7%AA

גילוי נאות רישום מחירים - קביעת דמי שכירות של דירות מגורים ע"י המדינה או העיריה כפי שנהוג בכל העולם הנאור -

כן מחירי השכירות מוגבלים ונשלטים ע"י המדינה והעיריות כמעט בכל העולם המערבי בטווח מסויים .

מדוע חברות גדולות צריכות לקבל מימון מהמדינה , ופטור עתידי ממיסים - מה עלות ההשקעה של המדינה -

מדוע המדינה לא מקבלת שטרי חוב עתידיים על כך או מניות ,או פריסת החזר השקעת המדינה בפטורים הללו לאורך 10-15 שנה .

מדוע לתת לגדולים מתנות חינם .

השתמשתם בכספי המדינה , הגבילו את שכר הבכירים , אתם עובדים בכסף ובמדינה שאפשרה לכם לגדול , אל תמשכו משכורות חזירות .

השתמשו ברווחים בחלוקה הוגנת לכל העובדים .

אבל הבסיס הם מחירי הדיור - אין כל סיבה כי מחיר דירה ממוצעת באזור המרכז בישראל , יעלו יותר מבברלין רבתי או מינכן או טורנטו ב 100%

מחירי הבניה דומים והקרקע בישראל אולי קדושה , אבל לא אמורה להיות יותר יקרה מבמדינות העולם הנאורות עם כלכלה יותר טובה וחזקה מישראל .

מדוע במדינות המערב - קרקעות לבנייה של המדינה והעיריות נמכרות לקבלנים , במכרז , לפי המחיר הסופי לאזרח הקונה , הזול ביותר המוצע ליחידת דיור .

המדינה היא אם כל הבעיות -

היא הספסר והבעלים הגדול ביותר בקרקעות בישראל .

המדינה - היא הספסרית באישורי עובדים לבניין ולחקלאות , תוך נתינת רווחים לחברות כוח אדם של מקורבים.

המדינה מגינה על בעלי ההון ולכן מחיר המלט והברזל בישראל לבניה גבוהים - מיסי מגן מוגזמים .

המדינה - לא מבצעת הוראות ופסקי דין של בתי-המשפט בישראל , ומנסה לרוקן מתוכן את שירותי הבריאות וההגנה הסוציאלית לאזרח .

המדינה לא מיישמת את עיקרון השקיפות והגילוי הנאות .

ולכן שאר החברות הגדולות במשק למדו מהמדינה ומבצעות זאת גם כלפי האזרחים - עד .. שהם מגזימים .

ונכון אפשר לפנות לבית-המשפט כנגדם כאשר הם מבצעים מעשי עוולה , אבל לכך צריך הון וזמן , וברור שלאזרח הקטן הנלחץ ,אין את זה .

לכן ההפגנות ממשיכות , ויעלו עליהן אזרחים טפילים, והזויים ושמאל אנרכיסטי - ורוב המפגינים צודקים - אין תקווה וזה גרוע .

ובחירות לא עוזרות כאן , כולם משקרים ואחרי הבחירות , לא רואים את האזרח בכלל .

- צריך לבצע כאן שינוי תפיסה , הממשלה ונבחרי הציבור , כנסת ישראל , והשירות הציבורי , חייבים לאזרחים גילויי נאות , ואחריות ציבורית

לספק לאזרח תקווה , מגורים , ושרותי בריאות והשכלה הוגנים .

ולבסוף - האזרחים הגרים במרכז ת"א הם אזרחים בעלי זכויות במדינה - אפשר להפגין - ולתת כבוד ואיכות חיים גם להם .

לא לפגוע ברכושם, לא ללכלך ולהרעיש בכל שעות היממה - חייה ותן לחיות מתוך כבוד והבנה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
סוציאליזם זה רע. כמעט כמו קפיטליזם חזירי. סוציאליזם חונק את כולם - את העניים, את העשירים (שוודאי כבר יברחו) ואת מעמד הביניים. היחידים שיהיו מבסוטים הם אלו שהתברגו במקומות הנכונים (ועדים). כמו שנאמר בחוות החיות: יש שווים וישם שווים יותר.

הכיוון הרצוי הוא מדינת רווחה, לא מדינת סעד. מדינה שלא תומכת בך אם אתה יושב על התחת כל היום, אבל מדינה שתוכל לעזור לך כשאתה באמת צריך. בשביל זה צריך לשחרר תקציבים (האשכול לא קיבל אישור לפוליטיקה, אז לא אתייחס לכך) אבל יש המון שאפשר לעשות. אתן כמה דוגמאות:

הכרה בספרי לימוד כהוצאה מוכרת לצרכי מס.

הפעלת מערכי תיגבור בית ספריים לתלמידים חלשים.

שחרור הפנסיה לאזרח, שיקבע מה שהוא רוצה.

חיוב חברות להשקיע בנושאים חברתיים (קים בארה״ב)

העלאת גיל הפרישה, יחד עם העלאת התגמול החודשי.

העלאת קצבאות זקנה לזכאים (לא מקובל עלי שמי שעזר לבנות את המדינה הזו צריך לבחור בין תרופות לאוכל)

פתיחת השוק ליבוא נרחב של מוצרי מזון על מנת להוביל להורדת מחירים

חיוב סימון מחיר מומלץ (הוסר בממשלת אולמרט)

קצבאות ילדים (לזכאים עד גיל 21) כי גם בצבא ההורים תומכים בילדים

החזרת בתי הספר המקצועיים - כי לא אחד יכול / צריך / רוצה תואר. התעשיה היום גם ככה זקוקה לחרטים, רתכים ומה לא.

ועוד ועוד. אלא שההולכים אחרי ליף לא מסוגלים לראות תהליכים ארוכים. הם רוצים הכל מהיום למחר, גם במחיר של הרס הכלכלה.

הרכבת למשל היא גוף מסואב. מי הגישה בג״ץ נגד הרפורמה? דפני ליף. אם היא הייתה שואלת את מעמד הביניים מה הוא חושב על הרכבת, היא הייתה מגיעה למסקנות שונות לגמרי. אבל אכפת לה באמת. היא רוצה לשרת אתהאג׳גנדה שלה ולא יותר מכך

קייזר - אני מסכים אתך בחלק גדול מהדברים - לא בכולם - אבל שים לב שהבעיה העיקרית שלך היא סמנטיקה.

יש בארץ שנאה למונח "סוציאליזם" מסיבה מאוד ברורה - המדינות הקומוניסטיות של מזרח אירופה קראו לעצמן "סוציאליסטיות". הן לא היו כאלה, פשוט המונח נשמע יותר טוב מ"קומוניסטי". במדינת ישראל הגישה ההתחלתית היתה סוציאל-דמוקראטית, בדומה למה שמקובל באירופה המערבית. אבל מסיבות שונות התפתח אצלנו שלטון קפיטליסטי קיצוני שומוחק את הישגי הסוציאל דמוקרטיה.

רגע - אתה טוען נגד מדינת סעד ובעד מדינת רווחה? זה אוקסימורון - מדובר בשני מונחים נרדפים. פשוט המונח "סעד" מיושן ו"רווחה" מודרני. זה כל ההבדל.

הבעיה במדינת הרווחה שלנו היא שהמשאבים לא מחולקים נכון באוכלוסיה, אלא נותנים עדיפות ניכרת לאוכלוסיות פראזיטיות. אבל עם ישראל ממשיך לבחור פעם אחר פעם בראש ממשלה שכל מה שיש לו זה כוח דברא, ואינו מסוגל לקבל שום החלטה עד שהסכין מונחת על צוארו. כך בתחום הכלכלי, בתחום החברתי וגם בתחומי מדיניות החוץ והביטחון. אבל לשלם בכספנו תמורת יציבות הכיסא אין לו כל קושי. לכן ברור שהמחאה היא פוליטית - אנשים דורשים ממשלה שתהיה מסוגלת לקבל החלטות קצת פחות נוחות לקואליציה ושבאמת ייטיבו עם העם ולא רק עם קוצות הלחץ.

לגבי מה שציינת בפסקאות האחרונות - חלק מהדברים ממש לא קשורים לעניין המחאה למרות שכבודם במקומו מונח (למשל האידיאולוגיה שכל נער ונערה צריכים תעודת בגרות ובעקבות זאת הרס החינוך הטכנולוגי), שחרור הפנסיה לניהול אישי על ידי האזרח (עניין בעייתי ביותר בגלל חוסר השכלה פיננסית, גם בשכבות המשכילות) ועוד כהנה וכהנה. הגישה הבסיסית צריכה להיות נטילת אחריות על ידי המדינה ולא העברת האחריות לגורמים פרטיים עם אינטרס לעצמם ולא לכלל. ותפקידה של המדינה לסייע לאזרחים, כמובן בגבולות יכולותיה, ולא להיות עסק כלכלי טהור שפורק מעצמו כל תפקיד יקר ולא מכניס כמו בריאות וחינוך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מצד אחד טוענים שהקפיטליזם חזירי ומשאיר מאחור את החלשים, ומצד שני מדיניות סוציאלית שדואגת לאלו שאין להם מטפחת מיגזרים שלא מביאים תועלת.

נכון להיום, אנחנו חיים לא רע עם הקונפליקט הזה.

ואגב, חינוך חינם חוסך למשפחה עם 2 ילדים 3.5K בחודש, חינוך חינם הוא רק מגיל 5 והילך (גן חובה).

אבל אני הגעתי למסקנה שכלום לא טוב ליהודים.

חו, וכמה עולה החינוך חינם הזה?

הגן העירוני נגמר ב 13.45 ואז אתה מתחיל לשלם לצהרון 1200 ש"ח לילד. אחר כך בבית הספר אתה נע בין כ 2000 ש"ח הוצאות לשנה (ספרים ואגרות) ועד ל 14,000 ש"ח לשנה (הסכומים הנ"ל הם ההתי ספר עירוניים. לא פרטיים).

לפחות בגילאים הצעירים הגן העירוני לא יחסוך סכום משמעותי. בשביל הפרש של כ 600 ש"ח לחודש הייתי משאיר בפרטי שעובד גם בחופשות ועם יחס ילדים-צוות עדיף.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נדמה לי שהנהנה העיקרי מההטבה הזו הוא לא מעמד הביניים, או לפחות לא רובו.

נהג לילה, אתה צודק כשאתה אומר שזוג הורים עובדים שירצו "להנות" מפתרון כולל של שמירה על ילדיהם -

סביר להניח שלא יוכלו להסתפק במה שהמדינה מציעה כבסיס חינם.

הם - יצטרכו להוסיף סכומים נוספים על צהרונים וכיוצא בזה.

אמנם, משק בית בו רק אחד מבני הזוג עובד, או להבדיל בחלק מהמגזרים בישראל שבקרב פלחים מסויימים בתוכם מקובל יחסית לא לצאת לעבוד,

הם יהנו מההטבה הזו משמעותית - מהסיבה שאצלם לא נדרשת המסגרת הנוספת לאור העובדה שאחד מבני הזוג יכול לדאוג לכך, ובאמת יחסך סכום דיי משמעותי מסך ההוצאות החודשי שלהם.

או שלא מדובר פה בתרמית, זה פשוט פתרון פלסטר ובגלל זה הוא לא מתוכנן כמו שצריך?

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

זה עוד לפני שדיברנו על זה שהבטחות לחוד ומציאות לחוד. נכון להיום אין מספיק גנים כדי לענות על הביקוש.

פורסם

אז כן תרמית? :lol:

עוד תקציב שעובר אישור בממשלה, אך אין היכן \ כיצד ליישם.

מה התוצאה?

התמסמסות הסכום בדרך ליעד,

כמיטב המסורת של ממשלת ישראל :oops:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אני יודע שבעיר שלי הציעו לבעלי גנים פרטיים וצהרונים לשכור מבנה מהעירייה ב 18K לחודש (על זה תוסיף ביטוח שאתה חייבה לעשות דרכם) והם יפנו אליך ילדים תמורת 700 ש"ח לראש. אתה יכול לפתוח גם צהרון במבנה מילדי הגן אם הם ירצו אבל אתה חייב לקבל כל ילד שהעירייה מפנה אליך.

רק אידיוט יסכים לעסקה כזו.

פורסם

גיל מלינה, ליין מן, ארילו, אושרי, ספריאל, נייט ריידר ולשמחתי לא רק אתם.

אתם מוכיחים לי שיש כאן גם אנשים בעל יכולת חשיבה. זה מעודד.לי אישית יש פחות סבלנות בהסבר סיזיפי לאלו שכבר סיימו צבא לפני שנתיים ויודעים הכל, לאלו שזהותם נמדדת ברמקולים שיש בריכבם ולאנשים צעירים שהם יותר שמרנים מבני 70.

אנשים המקבלי מציאות כהכרחית רק בגלל שזה מה שהם מכירים והתמודדותם עם גזירות משמחת אותם אם הספיקו למלא טנק מלא לפני ההתיקרות.

אנשים שלא איכפת להם ש"ידפקו" אותם כל עוד מישהו אחר נידפק יותר- רצוי מיעוט או עובד זר.

גיל- הייטבת לתמצת

לייןמן - היטבת לפרט

ארילו- כנ"ל.

אושרי- כל הכבוד על ההתמדה, להסביר לאנשים שוב ושוב משהו שעבורך הוא מובן מאליו

ספריאל- מכתיבתו כאן ובמקומות נוספים אפשר ממש להרחיב אופקים וללמוד. כמובן- ניתן לקרוא גם בספרים, אך לכל אלו שרק כותבים בפורום ולא קראו מעולם. תקראו אותו.

אל דאגה- אני חוזר לכתיבתי" ההזויה" את המציאות כאן אנשים ממילא לא מבינים, ברובם.

פורסם

פנדוב, הסוד להצלחה מתחיל בהתהלות נכונה. אם כל אחד יחייה לפי צרכיו ויכולתו ולא לפי רצונותיו והצלחתו של השכן אנשים יחיו טוב יותר ובלי בעיות כל כך קשות.

מספיק להסתכל על כמות הרכבים החדשים (עד 4 שנים), כמות הנסיעות לחו"ל, המסעדות המלאות והקניונים. אלה הם אותם אנשים שזועקים על יוקר המחיה. לא קורה שום דבר אם נוסעים ברכב יותר ותיק, נוסעים פעם ב 3 שנים לחול במקום כל שנה, שותים קפה גם בבית ולא רק בבית הקפה השכונתי ומכינים ארוחות טובות גם בבית. זו כבר לא שאלה רק של יכולות אלא גם של אחריות כלכלית.

אישית אני מחזיק רכב אחד חדש שהוא רכב על שם העבודה ומשמש אותי לעבודה (וגם אותו אני לא מחליף לפי לוח שנה אלא לפי כדאיות. המגאן הקודמת שלי היתה אצלי 6 שנים עד שגמרה את הפחת החשבונאי ואזס כבר עדיף כלכלית להחליף) והרכב השני הוא רכב ב 20K שמשרת את אשתי שנוסעת מעט מאוד ובעיקר בתוך העיר. גם הוא מוחלף כשהוא מתחיל לעשות צרות ולא לפי לוח שנה. כבר היו רכבים שהחזקתי גם 8 שנים.

פורסם

נהג לילה - לא תקפתי כבר את טיעון ה"מסעדות המלאות"?

אני חושב שכן, אבל אני אספק תקציר - ביחס לגודל האוכלוסיה יש בישראל פחות מסעדות מאשר במינכן, לונדון, הונג קונג וכו'.

אתה מוזמן להסתובב בערים יותר חלשות ולספור את מצב מסעדות היוקרה שם.

אני מחזיק פיאט פנדה שנת 2005, ופונטו דור ראשון שנת 1998. אתה לא יכול להגיד שאנחנו נוסעים ברכבים חדשים ומנקרי עיניים.

יש לי אישור ממך להפגין ולמחות עכשיו? או שאתה רוצה גם לבדוק את הסלולרי שלי ושל אישתי? (גלקסי אס מהעבודה)

אולי זה שאנחנו גרים בהרצליה בדירת 3 חדרים בבניין ישן בלי מעלית זה מה שמעצבן אותך בזה שאני מוחה?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

מאיפה הבאת את זה שאני מתעצבן שמישהו מוחה?

כשנהיה במצב הכלכלי של גרמני תשווה למינכן אבל אנחנו רחוקים מאוד משם. לגבי מסעדות יוקרה אני גר באשקלון ויש אפילו פה מסעדות שסוטעד משאיר בממוצע 150-200 ש"ח לראש והן מלאות עד 0 מקום. בתי הקפה במדרחוב מלאים כל היום ב"מובטלים" שחיים על חשבונך, על חשבוני ועל חשבון כל הסקטור העובד.

ועכשיו עם יד על הלב, צא לרחוב בו אתה גר (או כל רחוב אחר. זה לא משנה) ועשה ממוצע של גיל הרכבים. אל תיקח את עצמך כמקרה פרטי שמעיד על הכלל.

באותה הזדמנות עשה גם סקר קאטן בין מכריך. כמה המהם חיים בדירת 3 חדרים ללא מעלית וכמה בדירות חדישות וגדולות יותר למרות שמדובר רק בזוג? למה זוג צעיר ללא ילדים לא יכול לקנות בית בשכונה קצת פחות טובה ואחרי 5 שנים לעבור כמו שעשו ההורים שלנו?

פורסם

חברים,

המחאה צודקת אבל לדעתי היא פשוט לא מכוונת לכיוון הנכון.

חוץ מעיוות הגדול בשוק הנדל"ן בישראל,ומחירי מכוניות חדשות(שמשתוות די מהר במחירים שלהם עקב ירידת ערך עצומה) אני לא רואה משהו שהוא יקר כול כך ברמות קריטיות ממהמחירים באירופה(אולי אני טועה, אשמח לתיקון). לא מזמן הייתי קרוב למעבר לכרונינגן בהולנד וכשהשוותי מחירי מחייה, ההבדל לא היה גדול בכלל.

הבעיה העיקרית בארץ היא שהמשכורות ב-ד-י-ח-ה!

בכול השוואה שתעשו מול מדינות ה-OCED, תיראו תמונה אחת : שכר המינימום עלוב, השכר החציוני עלוב, והפער בין שכר החציון לבין השכר הממוצע גדול יותר(מה שמראה על פער גדול בין העשירים לעניים). אפילו לאחר ניוכיי מס מסיביים במדינות אירופה, הם עדיין נשארים עם יותר כסף מאיתנו בארנק, מקבלים שירותים סוציאלים ברמה גבוהה, ולא צריכים לממן את אותם מיסים באמצעות מס עקיף.

אז מה רוצים במחאה? שפחות כסף ילך לחרדים? למנתחלים? לערבים? אמנם לא בדקתי נתונים, אבל כול זה ניראה לי טיפה בים, ולא באמת ישנה פה את רמת החיים בצורה דרמטית. צריך להפגין על זה שהשכר פה מצחיק וצריך לעלות אותו, אבל את זה לצערי, אני לא בטוח שאפשר לעשות.

אז שוב אני חוזר על השאלה שלי עקב חוסר ידע בכלכלה, למה בישראל השכר הממוצע הוא X ובגרמניה הוא פי 2.5 ובהודו למשל הוא פי 2 פחות? מה גורם לעיוות הזה? אשמח לתשובה.

פורסם

נהג לילה - המכוניות ברחוב שלי לא יקרות וחדשות כל כך. רובן לדעתי סביב 2006 - 2007

לגבי החברים שלי - אלה שלא קיבלו דירה במתנה מההורים (כן, יש לי כאלה) קיבלו ברובם עזרה מאסיבית מההורים וקנו דירה חדשה מקבלן עם משכנתא לא גבוהה. אלה שלא קיבלו עזרה מההורים חיים כמונו פחות או יותר.

ושוב אני אזכיר, מדובר בשני העשירונים העליונים.

דייב - המשכורות פה נמוכות כי ממשק שיש בו הרבה יצרנים קטנים והרבה משווקים קטנים הפכנו להיות משק שיש בו מעט יצרנים גדולים ומעט משווקים גדולים. בתחום ההייטק למשל יש המון חברות שמתחרות אחת בשניה ולכן המשכורות זהות לשכר בארה"ב ואירופה.

ויוקר מחיה נמדד ביחס להכנסה של האזרחים. פעם הרוויחו בישראל הרבה פחות, אבל בשביל לקנות דירה היה צריך 80 משכורות והמזון פה היה זול מאוד.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

[פנדוב, תודה על המילים המחזקות, אבל אני גם התיאשתי, ולולא המילים שלך, למרות שאתה שמאלן קיצוני ומסוכן ;-),

לא הייתי חוזר לכתוב בשרשור הזה או בדומים לו.

כנראה שיש דברים שהם מעבר לכוחנו לעשות, וכל מה שנכתוב ונסביר לא יעזרו.

זה כנראה עוד אחד מיני ויכוחים על פוליטיקה, שלא מסתיימים לעולם, ולא מזיזים אף צד מהעמדה שלו.

• תוכן חדש...