Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחר בשעה טובה אני הולך לסגור עסקה ולקנות רכב משומש.

רציתי לדעת מבעלי נסיון, מה הפרוצדורה?

נגיד וקובעים על הבוקר, הוא מגיע לכאן וחותמים על חוזה המכירה (כמו זה שפירסמו כאן).

עכשיו מה עושים?

איך אני בודק עיקולים וכד' על הרכב? האם לצלצל למשרד הרשוי? (מה הטלפון?)

איך בדיוק מעבירים את הבעלות בדואר? האם אני קודם נותן לו את הכסף והוא פודה אותו, או שקודם מעבירים בעלות?

מהי הדרך המוכרת והבטוחה ביותר?

הקיצר, מי שיכול שיפרט בבקשה כמה שאפשר, לפי הספר בשלבים :)

תודה.

פורסם

שלום,

ראשית - תתחדש על הרכב!

יש כמה צורות תשלום עדיף לשאול את המוכר מה עדיף לו. אני הייתי מציע לו צ'ק בנקאי על שמו (שים לב שצ'ק בנקאי שווה למזומן, איבוד שלו שווה לאיבוד כסף במזומן!).

תחתמו על חוזה.

לכו לדואר, תעבירו בעלות ובמעמד העברת הבעלות אחרי שההעברה אושרה תעביר לו את הצ'ק הבנקאי.

לגבי בדיקת מישכון, תעיף מבט בדביקים בפורום ייעוץ ברכישה יש שם את כל הפרטים. (ואולי תמצא שם עוד כמה עצות מועילות) אתה יכול לבצע את הבדיקה דרך חברה מסוימת בעלות של 30-40 שקל (נוסף לעלות הבדיקה) בפקס, או ללכת פיסית אל רשם המשכונות שנמצא ברחוב השלושה מספר 2 (לא זה לא בדיחה...) זה ליד היכל נוקיה. בכל מקרה גם תחתים את בעל הרכב שאין שום משכון או שיעבוד על הרכב, אבל תבדוק גם ברשם המשכונות (אפשר ללכת לשם או בפקס, זה אותו הדבר) , לפני שאתה מעביר בעלות!.

העברת הבעלות בדואר, שים לב רק שלא כל סניף דואר (אם כי רובם כן) יכולים להעביר בעלות. העלות היא 150 שקל בערך (170 אולי?) לרוב הקונה משלם אותה.

שים לב שאתה מקבל את כל מה שצריך מבעל הרכב, רישיונות, 2 מפתחות, וכו'.

גיא

פורסם

את כל הבדיקות עושים לפני מעמד העברת הבעלות!!!

שרוצים להעביר בעלות הולכים לדואר ומשלמים 177 ש"ח

אם אין בעיות ועיקולים רק אז תתאפשר העברת הבעלות והשלמתה (אם יש עיקולים ועוד כמה בעיות כמעט תמיד המחשב לא ייתן את העברת הבעלות) ו2 הצדדים חותמים על הטופס!!

רק לאחר ואני מדגיש רק לאחר!!! שעברה הבעלות תשלם למוכר את הכסף!!

לא שניה לפני :!:

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
אם אין בעיות ועיקולים רק אז תתאפשר העברת הבעלות והשלמתה (אם יש עיקולים ועוד כמה בעיות כמעט תמיד המחשב לא ייתן את העברת הבעלות) ו2 הצדדים חותמים על הטופס!!

בחלק מהמקרים אפשר לרכוש רכב למרות שיש עליו משכון \ שיעבוד. אינני זוכר בדיוק באיזה מקרה כן ובאיזה לא, אך בוודאות אפשר להעביר בעלות כאשר יש משכון \ שיעבוד ולכן חשוב לבצע את הבדיקה הזו לפני העברת הבעלות.

גיא

פורסם

בחלק מהמקרים אפשר לרכוש רכב למרות שיש עליו משכון \ שיעבוד. אינני זוכר בדיוק באיזה מקרה כן ובאיזה לא, אך בוודאות אפשר להעביר בעלות כאשר יש משכון \ שיעבוד ולכן חשוב לבצע את הבדיקה הזו לפני העברת הבעלות.

גיא

שיעבוד - הרכב לא יעבור בעלות (שיעבוד רשום ברשיון)

משכון - יעבור גם יעבור, רק ברשם המשכונות אפשר לברר על משכון.

• תוכן חדש...