Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מונית חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר בדיקות הוחלט על רכישת רכב חדש .התקציב : עד 70000 ש"ח.לאחר התלבטויות החלטתי שהקו לשנתיים הראשונות יהיה מונית לא גדולה (ג'טה/סקודה וכו').

בגלל עלויות הדלק, גם אם הייתי מעדיף אוטומטית ,אני הולך על גיר ידני.

ביצעתי 2 נסיעות מבחן קצרות על שני רכבים :

1.קאיה ריו החדשה.

2.סקודה פאביה סטיישן.

שני הרכבים מוצאים באחריות לשנתיים או 200000 ק"מ.

הקיה מאובזרת יותר ,4 חלונות חשמל לעומת 2 בסקודה ,ומבחינת בטיחות ,כוללת כריות אוויר צידיות מקדימה ומאחורה.

נפח מנוע 1400 לעומת 1600 אם כי לשתיהן אותו הספק של 90 כ"ס.הקאיה תגיע להספק זה ב 4000 סל"ד לעומת 4200 בסקודה.

אני מאמין שמבחינת צריכת דלק הן יהיו שוות .

ובכל זאת הקיה הרגישה לי קצת יותר "חלשה" .

מבחינת תא מטען זוכה הסקודה .

לקיה יש שרשרת תיזמון שאינו דורש החלפה ,לעומת רצועה בסקודה (אין לי מושג לגבי עלות החלפה).

גם לגבי עלויות טיפולים ,אין לי קנה מידה .

הקיה זולה יותר ב-4000 שקלים.

אם יש לכם הערות או הארות לגבי הרכבים הנ"ל ,או הצעות אחרות לרכבים אחרים,אשמח לשמוע.

בברכה

מוטי

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הקיה לא רק מרגישה חלשה יותר, היא באמת כזאת. בכל המבחנים מדווחים שהיא מרגישה חלשה. הפביה עדיפה בביצועי מנוע, זריזות וזמינות כוח. לגבי שאר ההתאמות לצרכים שלך, זה אתה צריך לדעת.

פורסם
הערה/הארה - גיר DSG יותר חסכוני בדלק מגיר ידני.

נכון,והייתי בשמחה נוהג על אוטומטית.לא קל לנהוג שעות מרובות בידנית.

הבעיה היא באמינות של הגיר הזה שנכתב עליו לא מעט, ושיחות עם נהגי מוניות ומוסכים אוששו דברים אלה.

זה גם לא הוכחש ע"י נציג המכירות והתשובה הייתה : "יש אחריות לשנתיים או 200000 ק"מ".

לא בא לי לבזבז יום עבודה או יותר ולהתעסק עם מוסכים / יבואן כשאני משקיע על רכב חדש.

כל הרעיון הוא שקט בתחום המכני מלבד טיפולים.

לצערי אין לריו עם מנוע דיזל גיר אוטומט (למעט "סול" ו"סיד" ) שהם לא הכי חסכוניים.

פורסם

לא מתמצא במחירי מוניות אבל נראה לי שהכי טוב לשאול נהגים אחרים שיכולים להעיד על האמינות. כמו שציינת שווה לבדוק עלויות טיפולים שוטפים ובהרבה מקרים לא תהיה בעיה למוסכים להוציא לך את המידע הזה, או אפילו יש סיכוי שבאולמות התצוגה יוכלו להשיג לך אותו.

בכל מקרה, דוגמאות נוספות לדיזל ידניים: סיטרואן C3 פיקאסו, סקודה רומסטר, רנו פלואנס.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כפי שנאמר באשכול היגואר, פחות תחשוב על עצמך במובן הזה, תחשוב על הלקוחות שלך שלא יתפתו (ניסיון עצמי) לנסוע בקאיה אלא יעדיפו רכב שהוא קצת יותר, מהו המחיר של האוקטביה החדשה?

ברור שאין כאן שום כוונה להיכנס לך לכיס ומה שיתאפשר לך לממן זה מה שישפיע.

האם בדקת עוד אופציות במחיר הזה?

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לגבי שאר ההתאמות לצרכים שלך' date=' זה אתה צריך לדעת.[/quote']

ומה עם הצרכים של הנוסעים???

רק בארץ נהגי מוניות בוחרים בסופר מיני להסעת נוסעים - קטן, צפוף ולא נוח.

פשוט מצחיק...

פורסם

כמי שנוסע בחצי שנה האחרונה בעיקר במוניות, אני ממליץ לך לקנות רכב קצת יותר גדול. כפי שכתבו כאן למעלה, תפנק את הנוסעים שלך, תחשוב גם עליהם, שלא יצטרכו להידחק במכונית קטנה.

ממליץ לך על האוקטביה החדשה בגיר די.אס.ג'י - אם אתה פוחד מהגיר הזה- קנה גיר רגיל.

במקביל, ראיתי היום מונית קאיה אופטימה חדשה, מכונית מרשימה, גדולה, יש לה מנוע 1.7 טורבו דיזל עם מומנט של 33, נשמע אחלה, הרכב מאובזר מאוד.

לדעתי, שווה לך לבצע על הרכב נסיעת מבחן.

קח בחשבון שכאשר אתה נוהג במכונית יותר גדולה, לאנשים מכובדים יהיה כיף לנסוע אתך בנסיעות פרטיות, שלא דרך התחנה.

קח עוד המלצה ממני, תשתדל תמיד כאשר יש נוסעים ברכב לנסוע עם מזגן. תפנק אותם.

ועוד טיפ קטן מבלי להיעלב: להקפיד על היגיינה ברכב, לשים תמיד דיאודורנט. ישנם נהגי מוניות שלא מודעים לזה, לא שמים דיאודורנט ובחורות פשוט נגעלות להיכנס להם לרכב.

ותחשבו על זה.

בהצלחה

פורסם

אתה לא קורא טוב? התקציב שלו הוא עד 70 אלף. אופטימה לא תעלה 70 אלף לנהג מונית.

פורסם
לא מתמצא במחירי מוניות אבל נראה לי שהכי טוב לשאול נהגים אחרים שיכולים להעיד על האמינות.

בכל מקרה, דוגמאות נוספות לדיזל ידניים: סיטרואן C3 פיקאסו, סקודה רומסטר, רנו פלואנס.

אין אחידות בתשובות הנהגים ,כפי שאתה יכול לראות היום מגוון גדול יותר של מוניות על הכבישים.

אין לי ספק שרכב צרפתי יהיה נוח יותר ,אבל כדי לא לפתוח ויכוח ישן ומתמשך בנושא האמינות,אעצור כאן.

כפי שנאמר באשכול היגואר, פחות תחשוב על עצמך במובן הזה, תחשוב על הלקוחות שלך שלא יתפתו (ניסיון עצמי) לנסוע בקאיה אלא יעדיפו רכב שהוא קצת יותר, מהו המחיר של האוקטביה החדשה?

האוקטביה החדשה יקרה בכ 30 K.

כרגע בשלב התחלתי של התחום ,הנסיעות יהיו אקראיות ולרוב עירוניות.

אין כרגע לקוחות קבועים לנסיעות ארוכות ,ואם המונית חדשה ומטופחת ,אני לא רואה סיבה לאי "הרמת יד".

סקודות ומרצדסים מוזנחות לא חסר בכבישים ,כך שהכל תלוי בנהג.

ברור שאין כאן שום כוונה להיכנס לך לכיס ומה שיתאפשר לך לממן זה מה שישפיע.

האם בדקת עוד אופציות במחיר הזה?

לא מצאתי הרבה אופציות בתקציב ,ועל כן מתייעץ עם החברים .

ומה עם הצרכים של הנוסעים???

רק בארץ נהגי מוניות בוחרים בסופר מיני להסעת נוסעים - קטן, צפוף ולא נוח.

פשוט מצחיק...

אולי ב"אופטופיק" אפתח אשכול של "פשוט מצחיק" (יותר נכון אירוני) שלמדתי כנהג מונית חדש.

מה שמעניין אות רוב הנוסעים הוא המחיר ושלא תפעיל חלילה מונה (תמיד חשבתי שההפך הוא הנכון).

אם אנשים בוחנים היום רכבי מיני וסופר מיני למשפחה מטעמי חסכון ,אין סיבה שבתוך העיר לא יסכימו לנסוע במונית פחות מרווחת בנסיעות קצרות של 20 דקות בממוצע בתוך העיר.

כמי שנוסע בחצי שנה האחרונה בעיקר במוניות, אני ממליץ לך לקנות רכב קצת יותר גדול. כפי שכתבו כאן למעלה, תפנק את הנוסעים שלך, תחשוב גם עליהם, שלא יצטרכו להידחק במכונית קטנה.

ממליץ לך על האוקטביה החדשה בגיר די.אס.ג'י - אם אתה פוחד מהגיר הזה- קנה גיר רגיל.

במקביל, ראיתי היום מונית קאיה אופטימה חדשה, מכונית מרשימה, גדולה, יש לה מנוע 1.7 טורבו דיזל עם מומנט של 33, נשמע אחלה, הרכב מאובזר מאוד.

גם הקיה פורטה בהחלט מרשימה ומאובזרת ,עומדת בתקציב ,אך לצערי מדובר במנוע בנזין וגיר אוטומט שיכול להפוך את התחום ללא כלכלי.

לדעתי, שווה לך לבצע על הרכב נסיעת מבחן.

קח בחשבון שכאשר אתה נוהג במכונית יותר גדולה, לאנשים מכובדים יהיה כיף לנסוע אתך בנסיעות פרטיות, שלא דרך התחנה.

קח עוד המלצה ממני, תשתדל תמיד כאשר יש נוסעים ברכב לנסוע עם מזגן. תפנק אותם.

ועוד טיפ קטן מבלי להיעלב: להקפיד על היגיינה ברכב, לשים תמיד דיאודורנט. ישנם נהגי מוניות שלא מודעים לזה, לא שמים דיאודורנט ובחורות פשוט נגעלות להיכנס להם לרכב.

ותחשבו על זה.

בהצלחה

לא נעלבתי ,תודה על ההמלצות ,והן היו מיושמות לא מעט שנים כנותן שרות בתחום אחר, וברכבי הפרטי לא רק בעבור הלקוחות ,אלא בשבילי כאדם .

פורסם

אני לא רוצה להיכנס לכיס של פותח השרשור וגם לא רוצה להטיף מוסר חלילה.

אבל, כמי שעומד לבלות שעות ארוכות ברכב, אני הייתי מציע להגדיל קצת את התקציב ולקנות רכב מרווח יותר ונוח יותר.

שמעתי מהרבה נהגי מוניות וגם שומעים את הפרסומות ברדיו, שישנם מבצעים עם הצעות מימון אטרקטיביות לנהגי מוניות.

מציע לעשות את המאמץ הנוסף על מנת לשפר את חווית העבודה.

בני

פורסם
אני לא רוצה להיכנס לכיס של פותח השרשור וגם לא רוצה להטיף מוסר חלילה.

אבל, כמי שעומד לבלות שעות ארוכות ברכב, אני הייתי מציע להגדיל קצת את התקציב ולקנות רכב מרווח יותר ונוח יותר.

שמעתי מהרבה נהגי מוניות וגם שומעים את הפרסומות ברדיו, שישנם מבצעים עם הצעות מימון אטרקטיביות לנהגי מוניות.

מציע לעשות את המאמץ הנוסף על מנת לשפר את חווית העבודה.

בני

אכן עצה טובה ידידי.לקחתי בחשבון גם את הנושא החשוב הזה .

בשלב ראשון ,כהתחלה ,מתחילים בקטן ומתקדמים לאט ובטוח.

כחובב רכב ופדנט ,אני מאמין שאשמור על הרכב ,כך שאוכל להעביר אותו הלאה בהמשך, ולאט לאט ב"ה אשתדרג.

בכל מקרה ,תודה לכם חברים .

לאחר מחשבה ובדיקת כל הפרמטרים , כולל ישיבה במושב האחורי ,הוזמנה הקיה ריו.

פורסם
אכן עצה טובה ידידי.לקחתי בחשבון גם את הנושא החשוב הזה .

בשלב ראשון ,כהתחלה ,מתחילים בקטן ומתקדמים לאט ובטוח.

כחובב רכב ופדנט ,אני מאמין שאשמור על הרכב ,כך שאוכל להעביר אותו הלאה בהמשך, ולאט לאט ב"ה אשתדרג.

בכל מקרה ,תודה לכם חברים .

לאחר מחשבה ובדיקת כל הפרמטרים , כולל ישיבה במושב האחורי ,הוזמנה הקיה ריו.

אז נשאר רק לאחל בהצלחה!

פורסם

אני חושב שבתוך העיר מונית קטנה גם תעשה את העבודה. כדי להתקדם צריך הסדרים קבועים ולקוחות קבועים ולרוב רק נהגים כאלה מרשים לעצמם מרצדס.

שקודה אוקטביה קונים בד"כ נהגי מונית שכבר נמצאים כמה שנים בתחום.

קיה ריאו בתור התחלה אני חושב שזו אופצייה לא רעה כי אין הרבה ברירה איך להכנס לתחום שהיום לא הכי רווחי. אני חושב שבראש וראשונה אתה צריך לחשוב על הוצאות מול הכנסות כי הביטוח יקר מאוד, הסולר יקר וכמובן גם מספר מונית וטיפולים כל כמה חודשים.

יש לך מספר מונית או שאתה הולך לשכור?

בכל אופן, המון בהצלחה לך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מכיוון שכרגע אני ללא רכב, אני נאלץ להשתמש לעיתים במוניות.

לי באופן אישי לא משנה אם המונית חדשה והאם היא נוחה, כל מה שמעניין אותי זה המחיר (נסיעה עירונית).

תתחדש על הריו :)

• תוכן חדש...