Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מונית חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים ,תודה על האיחולים .

המספר יהיה שכור ב"ה .

הכל בחיתולים כמו שאומרים.

ידוע לי שבשנים האחרונות לא קל להיות בתחום עם כל מה שמשתמע.

בסה"כ מבקש להתפרנס בכבוד ולתת שרות ברמה אחרת ,כפי שנהגתי לתת בתחום אחר בו עסקתי ברוב שנותיי.

:mm_yeah:

מוטי

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם כבר העלית את נושא יכולת הפרנסה בתחום המונית, מציע לך באמת לשקול היטב האם להיכנס לתחום.

יש לי חבר שהיה נהג מונית ב- 5 שנים האחרונות. לפני כ- 3 חודשים מכר את המונית והחל לעבוד כנהג שכיר באגד.

לדבריו, פתאום הוא מרגיש את הכסף בארנק. שאלתי אותו, הרי תמיד היה לך כסף בארנק כי הלקוחות משלמים במזומן.

ענה לי שהיו לו כל כך הרבה הוצאות במונית על טיפולים, ביטוח ועוד כגון השכרת המספר, שלמעשה הוא חשב רק בטעות שיש לו כסף בארנק.

קח את המקרה הזה בחשבון. אני יודע שבעבר, לפני כ- 20 שנה, ואף לפני כן, נהגי מוניות היו מצליחים לעשות דירה בכל מספר שנים.

בשנים האחרונות המצב התדרדר מאוד.

בה צלחה

פורסם

עדיין ניתן להרוויח סכומים נאים, מה שכן צריך הסדרים עם הרבה בעלי עסק (כגון אולמות אירועים להחזרת מלצרים הבייתה או אורחים) וכך תוכל להרוויח משכורת "די" קבועה.

מלבד זאת בתור בן של נהג מונית אני יכול להגיד שאבא שלי אמנם יש לו קליאנטורה ונסיעות די קבועות שלהם, אבל הרבה כסף אין פה, הם בוחרים אותו בגלל הרכב (מרצדס מתחלפת) והיכרות אישית לאורך שנים.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

אם תקראו נכון את התגובה של אביזז, תראו שהוא כתב בדיוק את מה שאני כתבתי, אבל במלים אחרות.

נשאלת השאלה מדוע אבא לו נוהג במרצדס? הרי לכאורה המחיר במונה יהיה אותו המחיר בין אם זה מרצדס ובין אם זה קאיה ריו.

לא סתם נתתי את הדוגמה של החבר שלי שעזב את המונית והתחיל לעבוד באגד. הוא כל יום מברך את ה' על כך שנפטר מהמונית ומההוצאות עליה.

פתאום הוא רואה שהכסף שהוא מרוויח נכנס אליו לכיס ולא לכיס של המוסכים ו/או בעל המספר ו/או הוצאות חלקו באחזקת התחנה וכו'.

בני

פורסם

בולפאס - מה שאתה מתאר עכשיו זה המצב שבו מצוי כל אחד שחושב האם כדאי לו להיות שכיר או להיות עצמאי.

מצד שני יגיד השכיר שהבוס שלו מרוויח מלא כסף על הגב שלו.

יש כאן 2 צדדים למטבע וכול אחד בטוח שבצד השני טוב יותר.

פורסם

נקאמיצ'י היקר, הענין פשוט מאוד.

פותח השרשור כתב במפורש שאין לו עדיין לקוחות קבועים, כלומר הוא מחפש את מזלו. כפי שידוע לכולם, השוק רווי ומוצף במוניות. בכל עיר ניתן לראות אותם עומדים בהמתנות ארוכות.

קח בחשבון שהשוק נמצא היום באופן כללי במיתון, נכון שהעיתונים לא כותבים זאת במפורש, אבל זה מכיוון שיש הנחיה שלא להכניס את הציבור לפאניקה.

בנסיבות הללו כיצד אתה משווה זאת לשכיר שטוען שיכול בעצמו להיות עצמאי, הרי אותו שכיר צריך במקרה הטוב ליצור את הקשרים על מנת לקבל את העבודות לעסק שיקים, רק לאחר מכן יוכל לגייס עובדים.

גם במקרה הזה, ככל שהבחור מתכוון להיכנס לענף המוניות ללא קליינטורה קבועה, ללא חברות שיספקו לו עבודה קבועה, מצבו די בקאנטים.

שלא תבין לא נכון, אני מאחל לו הצלחה מכל הלב, אבל הענף הזה בעייתי מאוד.

פורסם

אני חושב שיש כאן גם אלמנט נפשי. כל עצמאי יודע שיש עניין של לחץ להרוויח, כי אתה לא "דופק שעון" אלא אדון לעצמך. אני מדמיין את נהגי המוניות העצמאיים יושבים ומחכים לקליינטים כשהם בלחץ - כל דקה שעוברת בלי נוסע היא כסף שהלך. במיוחד מסכנים אלה שמחכים שעות בתור של היוצאים מנתב"ג (אחרי שהם שילמו על ה"זכות" לקחת משם נוסעים), ובסוף מישהו כמוני נופל עליהם עם נסיעת יחיד להרצליה בלי מזוודות...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

סרוניס בהחלט צודק.

זה ממש כמו עו"ד או רו"ח ששוכר משרד, מאבזר אותו, משלם שכירות, ארנונה, הוצאות בגין ציוד המשרד במחשב, ריהוט, תוכנות וכו', ובסוף מחכה על כלות הנשמה שיכנסו לקוחות.

מהו מוסר ההשכל? תפתח את המשרד עו"ד / רו"ח רק לאחר שהשגת מספר לקוחות קבועים בריטיינר, כך תפחית את הסיכון שבפתיחת העסק.

לדעתי, אותו הדבר בענף המוניות.

אני מכיר קבוצה של נהגי מוניות שיש להם לקוחות קבועים משרדי עו"ד מובילים, ששולחים לעתים קרובות נהג מונית שיגיש בג"צים בביהמ"ש העליון.

כמו כן, במשרדי עו"ד אלה נוהגים לשכור את הנהגים לצורך הסעת עוה"ד הבכירים לבתימ"ש, לעתים מדובר בנסיעות ארוכות לבתימ"ש בנצרת, באר שבע, חיפה וכו'.

נהג מונית שיש לו דיל כזה עם משרד עו"ד מוביל, יכול להרשות לעצמו לרכוש מונית מרצדס מאובזרת למשעי בריפודי עור ועוד כהנה וכהנה תוספות, כמובן בתנאי שיש לו מספיק נסיעות מיוחדות כאלה במהלך החודש.

פורסם
בולפאס - מה שאתה מתאר עכשיו זה המצב שבו מצוי כל אחד שחושב האם כדאי לו להיות שכיר או להיות עצמאי.

מצד שני יגיד השכיר שהבוס שלו מרוויח מלא כסף על הגב שלו.

יש כאן 2 צדדים למטבע וכול אחד בטוח שבצד השני טוב יותר.

אנחנו קצת גולשים ,אבל מנקודת מבטי וממרומי גילי ,אני לא חי בסרט שקלים חייו של העצמאי ( "קטן" או ה"בינוני").

לא חשבתי כך גם כשהייתי שכיר עד לפני 7 שנים.

החלטתי שהחופש חשוב לי ושלא אוכל לבלוע צפרדעים שבלעתי בצעירותי.

אין לי ספק שהתמורה בעד שעות העבודה המרובות וסגנון העבודה ,נמוכה בלשון המעטה.

אבל בנקודת חיי זו ,אין מחיר לחופש ולשקט הנפשי .

בעשור האחרון ואפילו לפני ,לא יכולתי לסבול את אי הוודאות ,הבכי והנהי של סכנת פיטורין,צמצומים ושאר מרעין ובישין כשבפועל מנכ"לים חגגו כאילו אין מחר.

אצלי ,זה לא מתוך עניין ש"בצד השני טוב יותר" ,אלא נטו למען השקט הנפשי ככל שניתן..

בברכה

מוטי

פורסם
אני חושב שיש כאן גם אלמנט נפשי. כל עצמאי יודע שיש עניין של לחץ להרוויח, כי אתה לא "דופק שעון" אלא אדון לעצמך. אני מדמיין את נהגי המוניות העצמאיים יושבים ומחכים לקליינטים כשהם בלחץ - כל דקה שעוברת בלי נוסע היא כסף שהלך. במיוחד מסכנים אלה שמחכים שעות בתור של היוצאים מנתב"ג (אחרי שהם שילמו על ה"זכות" לקחת משם נוסעים), ובסוף מישהו כמוני נופל עליהם עם נסיעת יחיד להרצליה בלי מזוודות...

זו אחת הסיבות שלא רכשתי רכב יוקרתי יותר בתור התחלה.

אם יכנס לכאן "אלמנט נפשי" כפי שציינת ולחץ להרוויח ,אז חבל בכלל שהתחלתי.(ראה את דבריי הקודמים)

זו הסיבה שלא ארשם לתחנת מוניות יוקרתית כמו "הדר" בנמל התעופה (דרך אגב ,עד כמה שידוע לי ,רק לנהגי מוניות "יוקרתיות" כמרצדס, פאסאט וכו') תינתן הזכות לעבוד איתם ,אבל זה בגדר שמועתי -לא בדקתי.

סיבה נוספת לרכישת מונית קטנה וחסכונית : כמה שפחות "להמתין" .

בניסיון הקצר שהיה לי ראיתי המתנות של מוניות מטעמי חסכון של דלק , וכמו כן נסיעות ללא מזגן בימים חמים, וזו הסיבה לרכישת הרכב מהסוג הזה . "לחשבן" כמה שפחות,ככל שניתן.

בברכה

מוטי

פורסם

הרבה בהצלחה, אני מכיר רק אדם אחד שהוא נהג מונית והוא מספר רב מאוד של שנים בתחום עם E חדשה - רוב הלקוחות שלו זה מצבור שבא עם השנים. אפשר לספור על יד אחת את מספר הפעמים שהוא עצר בשנה האחרונה לבן אדם אקראי, ואם כן זה רק במצב שהוא היה מעונב.

אז אמרתי לעצמי שאני אשאל אותו לגבי העבודה וזה מה שהוא מוסר:

1. לדאוג שהמונית תהיה מאובזרת מכל הבחינות - שהכל יעבוד ויראה טוב - בלי חלונות חורקים ודלת אחת שלא נפתחת, יריח טוב (בגבול הטעם הטוב, לא לשים 5 פחיות קלירפוניה שהנוסע יחנק), מזגן, מוזיקת רקע נעימה.

2. לבוא מסודר לעבודה - לא עייף, זקן (במידה ויש) ושיער מסודר, לשדר נעימות ורוגע.

3. להימנע מכל מיני ערסים מהפרברים בסופי שבוע - היו סיפורים שברחו, הרסו, עישנו, שפכו, הקיאו.

וממני: הרבה בהצלחה :-D

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

מוטי, תתחדש ובהצלחה.

להיות עצמאי בארץ זה לא קל - מדינתנו חובבת המיסים והתחזוקה היקרה של רכב בישראל הם לא פשוטים כלל.

עשית בשכל שלקחת את הריו. בתור עסק מתחיל, תדאג לצמצם את הוצאותיך ככל שניתן (אם היה ניתן לקנות מונית טובה משומשת ב"גרושים" הייתי ממליץ לך לעשות זאת - אך מאחר ואין כאלו מציאות כי נהגי מוניות בד"כ הם מאוד קמצנים באחזקת הרכב ולקנות מהם דבר כזה משומש זו התאבדות, לא המלצתי לך לעשות זאת).

אל תזלזל בנסיעות ה"קטנות" וה"קצרות", גם בעבודות קטנות עם הכנסה קטנה יש כסף שנערם אט אט ובסוף החודש אתה עוד תזדקק לו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
נטו למען השקט הנפשי ככל שניתן.

הרי לא כל הנוסעים נחמדים וחביבים. יש גם נוסעים עצבניים שלא רוצים לשלם, צועקים ומתוכחים על כל גרוש (נניח אמרת נסיעה עולה 30ש"ח והוא ביקש להפעיל מונה ויצא 40ש"ח ואז הוא יתווכח איתך כדי לשלם את אותם 30ש"ח).

מחוסר ברירה נהגי מונית כדי להרוויח את הלחם לוקחים ילדים שיכורים חמומי מוח ממעדונים שלפעמים מקאים ברכב ועוד. היו גם ניסיונות שוד ואף גרוע מזה.

זה כן להיות עצמאי, אבל לא ממש הבוס של עצמך. כדי לשרוד מתחילים לעשות הסעות עם מפעלים ואז סדרן מאלץ נהג לעשות נסיעות שאתה לא רוצה ומתיחס לא יפה לנהג.

אני חושב שמונית זה כל דבר רק לא שקט נפשי.

מוטי, לפני שאתה עושה צעד הזה, ממליץ לשקול את העיניין הזה ברצינות תוך כדי לקיחת בחשבון גם אספקטים לא נעימים של המקצוע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מוטי, תתחדש ובהצלחה.

להיות עצמאי בארץ זה לא קל - מדינתנו חובבת המיסים והתחזוקה היקרה של רכב בישראל הם לא פשוטים כלל.

עשית בשכל שלקחת את הריו. בתור עסק מתחיל, תדאג לצמצם את הוצאותיך ככל שניתן (אם היה ניתן לקנות מונית טובה משומשת ב"גרושים" הייתי ממליץ לך לעשות זאת - אך מאחר ואין כאלו מציאות כי נהגי מוניות בד"כ הם מאוד קמצנים באחזקת הרכב ולקנות מהם דבר כזה משומש זו התאבדות, לא המלצתי לך לעשות זאת).

אל תזלזל בנסיעות ה"קטנות" וה"קצרות", גם בעבודות קטנות עם הכנסה קטנה יש כסף שנערם אט אט ובסוף החודש אתה עוד תזדקק לו.

איציק

תודה איציק

פורסם

מוטי, לפני שאתה עושה צעד הזה, ממליץ לשקול את העיניין הזה ברצינות תוך כדי לקיחת בחשבון גם אספקטים לא נעימים של המקצוע.

בהתאם למצב ולנסיבות ולאחר הרבה הרהורים ההחלטה כבר התקבלה .

במשך חודש אחד חוויתי את העבודה .

אין פה עסק מושקע במאות אלפים וכל גורמי הסיכון נלקחו בחשבון .

זו הסיבה שהזכות הציבורית הושכרה ולא נקנתה (המספר יהיה שכור לטווח של שנה ).

במידה ומסיבה כזו או אחרת ארד מהענף , אני מאמין שכחובב רכב מושבע שיודע לטפל ולשמור ,אצליח למכור את הרכב הלאה או אפילו להסב אותה ל"אזרחית" לשימוש אישי.

בכל מקרה ,תודה על דאגתך הכנה .

בברכה

מוטי

• תוכן חדש...