Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איני זוכר את פרטי החוזה, אבל דומני שה"שימוש הסביר" נוגע בעיקר לדקות שיחה. להודעות טקסט יש איוזו מגבלה בחוזה (דומני כמה אלפים, וגם עוד איזה התניות), ונפח הגלישה מוצהר בכותרת החבילה, כך שאין מה להלין על כך שהחברה סגרה את הברז או האטה את הגלישה לאחר חריגה ניכרת (איני יודע מה היתה המגבלה המוצהרת של אותו קרוב).

לגבי חבילת גלישה באמת לא מוגבלת - הכרתי רק אחת כזו - חבילת הבלאקברי של אורנג'. אבל מדובר בחבילה ייחודית למכשירים ששיווקם היה די מצומצם, ואשר השירות הייחודי שלהם מאפשר גלישה חסכונית במיוחד על ידי כיווץ נפחי התעבורה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 2.9 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כבר דוסקס הנושא ואני לא רוצה להישמע כמו תקליט שבור, אבל רשום 3/6 גיגה והאטה בחריגה, לא רשום חסימה של שיחות יוצאות..

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אתה צודק בכך.

אישית העברתי שלושה קוים מגולן בגלל איכות קליטה ירודה והעדר מוחלט של שירות לקוחות. זה היה לפני יותר משנה, אין לי מושג מה המצב היום, וגם אין לי רצון לבדוק זאת.

כל ההתנהגות של גולן תמוהה, נראה כי הולכת להעלם מהשוק או להפוך ל-MVNO.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין שום סיבה שגולן ייעלמו או יהפכו למפעיל וירטואלי.

הכוונה נכון לעכשיו היא שפלאפון סלקום וגולן יקימו רשת LTE יחדיו מול אורנג' והוט מובייל שיקימו יחד רשת מתחרה ואז כל אחת מן החברות תקבל שליש מהנפח והמהירות של הרשת החדשה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

עד כמה שאני מבין ההתקדמות של גולן בהקמת רשת עצמאית איטית מאוד - בניגוד להוט שמתקדמים מהר מאד.

ועניין שיתוף הרשתות כלל לא ברור מבחינה רגולטורית. ולמשרד התקשורת יש הרבה זמן - הטחנות שם טוחנות לאט מאד.

פורסם

הוט מובייל לא באמת מקימים רשת חדשה, הייתה להם רשת IDEN (כשעוד קראו להם מירס).

בהקמת רשת המשאבים הנדרשים זה קצת כסף, צוות בנייה, והרבה הרבה הרבה סבלנות לאישורים להקים מגדלים חדשים.

להוט מובייל לא הייתה בעיה, הם קיבלו הקצאת תדרים, הלכו ושמו על אותו מגדל עוד אנטנות של HSDPA, הם לא היו צריכים לבנות את המגדלים מאפס, לקבל אישורים, לקבל הקצאת קרקע וכו'.

שיתוף הרשתות לא יהיה רלוונטי מבחינת הלקוח, מכיוון ש-LTE מתבסס על תדרים גבוהים שעמידים פחות, יש צורך בפריסה של אלפי או עשרות אלפי "אתרי גישה" במקרה הטוב אם אין שיתוף רשתות, כל חברה תצטרך פחות או יותר להכפיל את האנטנות שלה, והשימוש בנפח הזמין יהיה בכל רשת על אולי 10%, כי LTE מאפשר מהירות גבוהה מאוד.

אז מקימים רשת משותפת, כזאת שמאפשרת להשתמש באתרים הקיימים של פלאפון, סלקום וגולן כדי למקם אנטנות LTE, הקמה של מעט אתרים חדשים, ושימוש ב-40%-50% מהנפח הזמין של הרשת.

כל אחת מהחברות תקבל 33% מנפח התעבורה הזמין ותוכל להציע זאת ללקוחותיה.

כנ"ל לגבי אורנג'-הוט מובייל, יקבלו 50%-50% מנפח התעבורה.

הרי מצד אחד אתה רוצה כמה שיותר חברות סלולר שיתחרו על הכיס שלך ויציעו מחירים טובים, מצד שני אתה רוצה רשת מתקדמת ומהירה, מצד שלישי אתה רוצה שבסביבת הבית שלך יהיו כמה שפחות אנטנות, בטח ובטח אם השימוש באנטנות הוא מועט.

צריך גם לקחת בחשבון שאמנם האנטנות מפחיתות את עוצמת השידור כשאין להן הרבה לקוחות, אבל זה לא יחס ליניארי אלא הירידה בעוצמת השידור הרבה יותר נמוכה, ככה שאתה מקבל המון המון אנטנות עם הספקי שידור בינוניים (נדמה לי שמדובר על 25W כשיש 0 לקוחות לאנטנה) במקום אחת עם הספק שידור בינוני+ (ב-GSM/HSPA למיניהם מדובר על 45W כשהמגבלה היא לכמה אלפי לקוחות לאנטנה).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מקס - מה שאתה כותב לגבי הרשת הישנה של מירס לא כל כך רלוונטי, כיון שמסספר האתרים שלה היה זעום (נדמה לי פחות מ-500) - היה מדובר על רשת שפעלה בתדר נמוך (פס 800 מה"צ) ועם מספר משתמשים קטן, בסביבות 500000, ותמכה ב-voice ו-SMS בלבד (דומני שהגלישה היתה circuit switching שמצריכה רוחב פס קטן מאד), . רשתות ה-HSPA ובהמשך ה-LTE יפעלו בתדרים יותר גבוהים, ישרתו מספר הרבה יותר גדול של לקוחות ויעבירו נפחים הרבה יותר גדולים של מידע, כך שאתרי מירס יכולים לשמש רק כחלק קטן מאתרי הרשתות המודרניות.

פורסם

500 אתרים לא כל כך, המספר שאני מכיר הוא קרוב יותר ל-2000 וזה גם רשימה חלקית (ידוע לי לפחות על אתר אחד שלא שותף בספירה), וזאת בעוד ששאר החברות (כנראה גם נתנו רשימה חלקית) התקרבו יותר ל-10-15 אלף אתרים (מדובר על חברות האפ"ס, גולן עוד לא קמה ומירס עדיין לא הפכה להוט מובייל).

קח בחשבון שגם לפלאפון רשת בפס 850MHz כמו להוט מובייל, לאורנג' וסלקום רשתות בפס 900MHz, ההבדל לא כזה משמעותי...

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בדרכי לחפש רשת מהירה יותר בדור שלוש וחצי, אני מוקף בפרסומים על הרשתות המשודרגות של פלאפון ואורנג'.

כיום לקוח בגולן טלקום, ותמיד מרגיש שיש אפשרות למהירות גלישה גבוהה יותר. מי יכול לתמוך בצד אחד?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

בשנה האחרונה עברתי מאורנג', לגולן ועכשיו אני בפלאפון.

אני יכול להגיד לך בוודאות שמהירות הגלישה בגולן, לפחות באיזור ת"א היא הנמוכה ביותר בפער די משמעותי מפלאפון ואורנג'.

באשר להבדלים בין פלאפון לאורנג' - בבדיקות מהירות שאני מבצע מפעם לפעם כדי לוודא שלא 'דופקים' אותי, לפלאפון הייתה מהירות יותר גבוהה מאורנג' ולעיתים בהפרשים די גבוהים. להגיד לך שאני מרגיש את זה ביום יום... לא בטוח.

אגב - הרשת החדשה של אורנג' עדיין לא פעילה, ככה שהפרסומות שלהם לא בדיוק משקפות את מה שאתה מקבל בשטח.

פורסם

הנסיון שלי מראה שרשת פלאפון מהירה יותר מאורנג' (אני בפלאפון, אשתי באורנג') ברוב המקומות.

במקומות נידחים (נניח צאלים) אורנג' הייתה יותר מהירה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מקס - תיקון קטן - לסלקום יש רשת 3G בלבד בתדרי 850 מה"ץ ולא 900.

רשת הדור השני של סלקום היא 1800 בלבד.

רק לאורנג' יש 900 (שמשמש לדור 2 וגם 3)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לא כתבתי אחרת, כתבתי רק שלכל החברות יש פסים בתחום הנמוך יותר.

למה כל פס משמש לא כל כך מעניין

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...