Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לאורנג' וסלקום רשתות בפס 900MHz, ההבדל לא כזה משמעותי...

זה מה שכתבת...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תגובות 2.9 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

עם עורנג'/012 אני מצליח להגיע למהירות שנושקת ל 28 מגהביט (HSPA+), עם לייטנסי נמוך מ 40 מילישניות, מול ראש העין/פ"ת. יתכן שמאחר והבדיקות מבוצעות באמצעות האפליקציה של Speedtest, אז התוצאות שמתקבלות הן לאחר caching מסויים, אך הן עדיין הגבוהות ביותר שמתקבלות אצלי בהשוואה לגולן (שמוגבלת ל 2 מביט, אלא אם כן מאלצים את תשתית סלקום).

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)
זה מה שכתבת...

ההבדל לא כזה משמעותי בין פסי ה-900MHz לפס ה-850MHz של הוט מובייל (לשעבר מירס) שעליו דובר בהודעה שלפני.

הציטוט המלא שלי הוא:

קח בחשבון שגם לפלאפון רשת בפס 850MHz כמו להוט מובייל, לאורנג' וסלקום רשתות בפס 900MHz, ההבדל לא כזה משמעותי...

כמובן ההבדל הוא בין פסי 850MHz לפסי 900MHz, כאשר הרשת של מירס בזמנו על ה-850MHz היא iDEN כמובן.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
הנסיון שלי מראה שרשת פלאפון מהירה יותר מאורנג' (אני בפלאפון, אשתי באורנג') ברוב המקומות.

במקומות נידחים (נניח צאלים) אורנג' הייתה יותר מהירה.

עד כמה שאני מכיר את פלאפון אולי הרשת שלהם מהירה, אבל הם מגבילים מהירות ל-2-4 מס"ש, מה שלא קורה באורנג'. האם חל שינוי במדיניות?

וד"א - גם הבן שלי מקבל עד 25-28 מס"ש במקומות מסויימים באיזור חיפה ב-012 (אורנג').

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אבל לסלקום אין ולא היתה רשת 900 בשום שלב.

זה צה שרציתי לתקן בדבריך זה הכל.

ברור שההבדל באיכות התפשטות גלי הרדיו בין 850 ל 900 לא משמעותי.

ואגב רשת ה iDEN של מירס עדיין חיה וקיימת למיטב ידיעתי ב800 מגהרץ, ומדובר בפס תדרים שאינו שימושי לרשת GSM משום דור.

להוט מובייל אין רשת בתדר נמוך. (למעט ה-iDEN).

לפלאפון יש את ה 850 שהם מיחזרו כשסגרו את הרשת האנלוגית הישנה NAMPS בשנת 2009.

פורסם

קיבלתי תיקון, לסלקום רשת UMTS על תדר 850MHz ולא על 900.

אני לא זוכר את התדרים המדויקים של ה-iDEN, אני חושב שהם היו מחוץ לטווח ה-GSM/UMTS אבל אני לא בטוח בזה.

לפי משרד התקשורת הוט מובייל מחזיקים בפס על תחום ה-850MHz תחת UMTS, אם זה נכון הם קיבלו הקצאת פס במסגרת המכרז (כשזכו הם וגולן).

מה שהגיוני מאוד כי לפי אותו מסמך גם גולן קיבל פס של 850.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
כאן יש טבלת תדרים, בעקר של ארה"ב, וזה מה שרלוונטי גםלנו. מתברר שה-iDEN נמצא בפס מסויים (800), ואילו ה-GSM ה-HSPA, וכן רשתות ה-CDMA וה-TDMA (המושבת) חולקות את אותו פס הקרוי 850. יש כאן בלבול, כיון שברשתות בטכנולוגיה האמריקאית (AMPS/TDMA/CDMA) לעתים הפס מכונה 800, אף כי הוא חופף ל-850 של GSM ו-HSPA.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בכל מקרה לפי משרד התקשורת לחברת הוט מובייל משויך פס תקשורת על תחום 850MHz שנמצא בשימוש ל-UMTS (או HSPA אין אצלם הבחנה).

פס ה-800 הנמוך ל-iDEN לא נמצא בכלל במסמך.

כמובן שטבלת התדרים האמריקאית אינה מחייבת בישראל (ע"ע פריסת LTE שמתעכבת כבר כמה שנים).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מובן. אני מדבר על הטכנולוגיות האמריקאיות ששימשו בארץ בעבר (AMPS, DAMPS) ועדיין משמשות (CDMA), החולקות פס עם ה-GSM וה-HSPA. דומני שה-UMTS בצורתו המקורית שהכרנו לפני 10 שנים עבר מן העולם לטובת ה-HSPA המשודרג.

סה"כ הקצאת תדרי הסלולר בישראל היא סמטוכה לא קטנה, כיון שבתחילה היו רשתות בתקן אמריקאי, ורק בהמשך עברו לתקן אירופי, מה שיצר את המיש-מש שאנו רואים היום. השילוב של HSPA 850/2100 נדיר מאוד בעולם, נדמה לי שקיים רק אצלנו. בקנדה ובאוסטרליה, אבל זה מנבכי הזכרון, לא עקבתי לאחרונה. כמובן שהשילוב הלא שגרתי גרם צרות צרורות למשתמשים שהתקשו למצווא מכשירי קצה מתאימים עד שריבוי הפסים הפך סטנדרטי.

פורסם

אין בישראל יותר רשת CDMA, של פלאפון פורקה לטובת מיחזור התדרים ל-HSDPA לפני כמה שנים.

UMTS ונגזרותיו HSDPA HSUPA מתבססות הרבה יותר על CDMA מאשר על GSM.

ובנוגע לתדרים צריך לזכור שיש בארץ את סלקום ואורנג' על תדרי ה-900 בנוסף לג'אוול וואטאניה הפלסטיניות שבהתאם להסכמי אוסלו נשמרו להן תדרי 900 למרות שלא היו בשימוש כמה שנים טובות.

מה גם שהקצאת תדרים חדשים זה בירוקרטיה רצינית, ולפלאפון כבר היה תדר נמוך 850.

תוסיף לזה את העובדה שכשפלאפון החליפה ל-HSDPA רוב המכשירים נמכרו כבר כ"Quad Band" כפי שזה נקרא בעבר.

אז היו להן בערך אפס סיבות להחליף את תדר ה-850 בתדר 900 חדש.

אני חושב שאחד המכשירים הבודדים בשנים האחרונות שנמכר כTriple Band היה הגלקסי 3 מיני, וגם לו הייתה גירסת קוואד בנד (8190T).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

M3 - למיטב ידיעתי רשת ה-CDMA של פלאפון חייה וקיימת. הרשתות שנסגרו אן ה-AMPS העתיקה של פלאפון וה-DAMPS (או TDMA, אלה כינויים שונים לאותה טכנולוגיה) של סלקום.

מה שאתה כותב לגבי התבססות ה-HSPA על CDMA נכון מבחינת הטכנולוגיה, אבל זה לא קשור להקצאת התדרים, שבארץ היא מישמש בין ההקצאות האירופיות והאמריקאיות. ולהזכירך - כאשר פלאפון העלתה את רשת ה-HSPA שלה היו הרבה בעיות מבחינת מגוון המכשירים - חלק מהמכשירים שנמכרו תמכו ב-2100 בלבד, חלק ב-850 ו-2100, והיה קושי די גדול לרכוש מכשירים תומכי 850/2100 בחנויות ה"פרטיות".

ואני מניח שהסיפור עם ה-LTE יהיה עוד הרבה יתר גרוע - גם בגלל חוסר יכולת הביצוע של משרד התקשורת, גם בגלל ריבוי תדרי ה-LTE בעולם וגם בגלל העובדות שחברות הסלולר מציבות בשטח (במידה רבה בגלל אין-האונות של משהת"ק).

פורסם

אכן רשת ה CDMA של פלאפון עדיין חיה וקיימת.

התדרים שמוחזרו לטובת רשת ה UMTS העדכנית של פלאפון הם אלו שהתפנו בסגירת הרשת האנלוגית הישנה שלהם בתחילת 2009, והם בתחום 850.

ומקס - שוב אתה חוזר על הטעות שלך - לסלקום אין ולא היו תדרי 900 אף פעם.

פורסם
M3 - למיטב ידיעתי רשת ה-CDMA של פלאפון חייה וקיימת. הרשתות שנסגרו אן ה-AMPS העתיקה של פלאפון וה-DAMPS (או TDMA, אלה כינויים שונים לאותה טכנולוגיה) של סלקום.

מה שאתה כותב לגבי התבססות ה-HSPA על CDMA נכון מבחינת הטכנולוגיה, אבל זה לא קשור להקצאת התדרים, שבארץ היא מישמש בין ההקצאות האירופיות והאמריקאיות. ולהזכירך - כאשר פלאפון העלתה את רשת ה-HSPA שלה היו הרבה בעיות מבחינת מגוון המכשירים - חלק מהמכשירים שנמכרו תמכו ב-2100 בלבד, חלק ב-850 ו-2100, והיה קושי די גדול לרכוש מכשירים תומכי 850/2100 בחנויות ה"פרטיות".

ואני מניח שהסיפור עם ה-LTE יהיה עוד הרבה יתר גרוע - גם בגלל חוסר יכולת הביצוע של משרד התקשורת, גם בגלל ריבוי תדרי ה-LTE בעולם וגם בגלל העובדות שחברות הסלולר מציבות בשטח (במידה רבה בגלל אין-האונות של משהת"ק).

למיטב זכרוני הם הודיעו על סגירה של הרשת לשימוש של הציבור הרחב והחלפת כל תחנות הבסיס, והם אפילו שלחו SMSים שהלקוחות בעלי מכשירים עתיקים על CDMA צריכים להגיע ולהחליף את הטלפונים שברשותם.

ברור שאין קשר בין ההתבססות של HSPA על CDMA, סתם פרט טריוויה משעשע, שכן ה-UMTS/HSPA הן המשך של GSM ולא של CDMA.

אני לא זוכר בעיות מיוחדות עם רכישת מכשירים באותה תקופה מדוברת, אבל מצד שני אני גם רוכש מכשירים אחת לכמה שנים.

אני כן זוכר שהגלקסי 3 מיני הוא Triple Band ויצא בשנה שבה לא אמורים להיות יותר מכשירי Triple Band והתדר החסר הוא כמובן ה-850.

LTE כנראה יהיה גרוע, ויש סיכוי טוב שיהיה מישמש עוד יותר גדול כי ל-LTE יש פיזור תדרים עוד יותר נרחב בעולם מאשר הפיזור של HSPA/GSM.

ומקס - שוב אתה חוזר על הטעות שלך - לסלקום אין ולא היו תדרי 900 אף פעם.

צודק, טעיתי פעמיים, אני אלך לשבת בפינה לכמה דקות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ממש לא סגרו את הרשת,

רק החליפו תדר:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4461738,00.html

רשת ה-CDMA עדיין חיה וקיימת ופועלת לכלל המנויים בעלי מכשירים כאלו.

מה שכן - הם כבר תקופה מסויימת לא מסכימים לחבר מכשירים חדשים לרשת הנ"ל וכנראה גם לא מוכרים כאלו. ברור שהכיוון הוא סגירת הרשת הזו בסופו של דבר, השאלה רק מתי.

פורסם

לפי ההוראות בתמונה זה לא נראה שהחליפו את הפס אלא את הערוץ, אבל אולי הזיכרון שלי מטעה אותי וב-CDMA החלפת ערוץ יכולה להחליף גם פס?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...