Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התוכנית החדשה עוד לא נכנסה לתוקף, ראה כאן.

בזמנו הדרישה לאי הפרדת IMEI ו-SIM הייתה של ביטחון המידע, אי לכך ובהתאם לזאת, ללא אישור מפורש ובכתב של בעל תפקיד מביטחון המידע לא הייתי מבצע הפרדה ביניהם.

ביטחון המידע הוא לא גוף שאתה רוצה להתעסק איתו בזמן הצבא.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 2.9 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היהדעה היא מלפני שבועיים, מאז ההסכם נכנס לתוקף, או נמצא על הסף.

לגבי הסיפור של בטחון מידע - יתכן שאתה צודק, אבל כנראה שיש סיבה נוספת: ההגבלה ל-C2-01 (וגם הגבלות, פחות חמורות, בדרגות היותר גבוהות) נובעת גם מחשש מפני הסתבכות כלכלית של צעירים ברכישת מכשירים יקרים ורצון למנוע מהם הכנסת הסים למכשירים אחרים.

בכל מקרה - ממה שהבן שלי בירר האפשרות לנייד את הקו לתוכנית הצה"לית קיימת, ואני מניח שצה"ל מודע היטב לעובדה שמרבית החיילים המחזיקים בקו צבאי עם מכשיר פשוט מחזיקים גם בקו אזרחי עם מכשיר כרצונם, שעליו אין לצבא כל שליטה (למעט מניעת הכנסתו לאזורים רגישים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עברתי היום ל012 (למרות שמופיע לי אורנג בתור לוגו מפעיל ). 69 שקלים ל6 גיגה. פלאפון עברו כל גבול. כשנגמרת החבילה הם פשוט חוסמים גלישה. אז היו שלום.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

012 הוא אורנג' לכל דבר. יש לי שלושה קוים ומרוצה מאד (אם כי מתכוון להעביר אחד מהם להוט בגלל מחיר מדהים).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אפרופו 012, מישהו פה מצליח לקבל סמסים מחו"ל, לרבות אלו שנשלחים למטרות אקטיבציה של אפליקציות ואימות (סמס שנשלח מגוגל לאיפוס ססמא, לדוגמא)?

החבר'ה בצ'אט מגלים אטימות לא מפתיעה ומאשימים את כל הגורמים מלבד אורנג', כשזה ברור שהבעיה היא ברמת התשתית.

אני מדגיש, הכוונה לסמסים בלבד. לא מ'נשמע ושות'...

פורסם
היהדעה היא מלפני שבועיים, מאז ההסכם נכנס לתוקף, או נמצא על הסף.

לגבי הסיפור של בטחון מידע - יתכן שאתה צודק, אבל כנראה שיש סיבה נוספת: ההגבלה ל-C2-01 (וגם הגבלות, פחות חמורות, בדרגות היותר גבוהות) נובעת גם מחשש מפני הסתבכות כלכלית של צעירים ברכישת מכשירים יקרים ורצון למנוע מהם הכנסת הסים למכשירים אחרים.

בכל מקרה - ממה שהבן שלי בירר האפשרות לנייד את הקו לתוכנית הצה"לית קיימת, ואני מניח שצה"ל מודע היטב לעובדה שמרבית החיילים המחזיקים בקו צבאי עם מכשיר פשוט מחזיקים גם בקו אזרחי עם מכשיר כרצונם, שעליו אין לצבא כל שליטה (למעט מניעת הכנסתו לאזורים רגישים).

למיטב ידיעתי עדיין לא העבירו את אשתי לחבילה הזאת.

לגבי ההגבלה, אני לא מכיר את החשש מפני הסתבכות בתור גורם, ביטחון המידע הייתה הסיבה הרשמית לנעילה הזו, אולי השתנה אולי לא, אין לי מושג.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

כנראה שגם לא יעבירו אותה - היא צריכה ליזום את ההעברה. שתתקשר לסלקום ותברר. יש גם עניין של מחיר המכשיר, עניין שאינו ברור לי לאור הפרישה הידועה של המחיר ל-3 שנים, כשאר למרבית אנשי הקבע נותרו לא מעט תשלומים תמורת המכשירים שרכשו.

בפניה לסלקום אולי תקבל גם תשובה לגבי נושא הצמדת ה-IMSI ל-IMEI.

הסיפור הכלכלי היה ההסבר שהופץ בעיתונות. שוב - אני לא יודע מה מתרחש מאחורי הקלעים, לרשויות קשה להתמודד עם קצב השינוי בשוק ויתכן שגם אני לא הבנתי נכון את הסיפור. בסופו של דבר בטחון המידע נגזר בעקר מניתוק המכשיר ממערכות המידע (כולל המערכת הבסיסית של שיחה של שני אנשים פנים אל פנים בחדר סגור).

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

אשתי דווקא לא רוצה לעבור, כרגע יוצא לה תשלום של שקלים בודדים בחודש, הסלולרי הצבאי משמש אותה בעיקר לשיחות נכנסות, הטלפון השני שלה משמש אותה לרוב הפעילות היוצאת.

מאחורי הקלעים קצינים ונגדים שהחזיקו במירס ולאחר מכן סלקום בתור הטלפון העיקרי (ואפילו היחידי) שילמו לא מעט בשנתיים האחרונות, ובו בזמן אזרח "מן השורה" שאין לו כוח קנייה נהנה מתוכנית ללא הגבלה הרבה יותר זולה.

מן הסתם אותם אנשי קבע התמרמרו, חלק גדול מהם לא לקחו כלל מכשיר של סלקום, חלק לקחו את המכשיר שסלקום הציעו בחינם (לפי הדרגה) והוא זרוק איפשהו בתיק ומחזיקים מכשיר מקביל.

לא קשה לנחש שסלקום מאבדת נתח לא קטן מהרווחים שהיא צפתה בגלל זה, כלומר משני הצדדים היה משתלם לפתוח את החוזה.

כשעוד הייתי בקבע בדיוק התחיל המעבר ההדרגתי ממירס לסלקום, וכשעשו "הסברה" לאנשי הקבע הם אמרו ש"הצמדת הטלפון לסים היא חלק מהחוזה, זו דרישה של מערך ביטחון המידע בשל חשש מזליגת שמות ומספרי טלפון של קצינים", מה המרחק בין זה לאמת - אני לא יודע, האם הורידו את הדרישה - גם אני לא יודע.

מה שאני כן יודע זה שזה טיפשי להכניס דרישה שנראית לכאורה דרקונית בשם ביטחון המידע, ואז להסיר אותה כאילו לא הייתה, הרי האיומים לא השתנו, ואיומי הסייבר רק התגברו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אפרופו 012, מישהו פה מצליח לקבל סמסים מחו"ל,

אומנם נסיון מלפני שבעה חודשים,אך כן,קבלתי ושלחתי סמסים לידידה בארה"ב (NC) באופן תקין לחלוטין.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

חברת פלאפון החליטו בצעד טיפשי ולא מובן לחסום את האינטרנט כשעוברים את המכסה החודשית.

ההסבר של שירות הלקוחות- "ליצור מגמה דומה אצל שאר החברות בארץ".

זה רק אני או שהם באמת לא מבינים מה הם עושים? :brickwall:

פורסם
חברת פלאפון החליטו בצעד טיפשי ולא מובן לחסום את האינטרנט כשעוברים את המכסה החודשית.

ההסבר של שירות הלקוחות- "ליצור מגמה דומה אצל שאר החברות בארץ".

זה רק אני או שהם באמת לא מבינים מה הם עושים? :brickwall:

אני בפלאפון כבר 4 חודשים. החסימה התחיל ממש לאחרונה ובשניה שהבנתי את זה עשיתי ניוד.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

גם אני התניידתי, וגם חבר שלי שמחכה לסיים את ה5GB החודשי שלו והוא ישר מתנייד.

אני לא מבין גדול בשיווק אבל הצעד הזה נראה לי כמו התאבדות, ולמען האמת לא מצאתי

בו שיקול הגיוני אחד.

פורסם

גם אצלי מונח סים של הוט שממתין לכך שאוכל לגשת למרכז השירות על מנת להפעיל אותו ולקחת סים נוסף עבור השלוחה ברכב שלה. פלאפון מתעקשים על מחיר גבוה, אני לא רואה סיבה לשלם 85 ש"ח לחודש כאשר אני יכול לשלם רק 42.

ד"כ - לגבי הקו האישי שלי - הצלחתי להוריד את המחיר מ-90 ל-70 ש"ח לחודש בלי יותר מדי ויכוחים, ואני שוקל לוותר לחלוטין על שירותיהם (כנרה לטובת הוט), אם כי במחיר ויתור על איזה שירות שמאוד נוח לי. הערה מהצד - פלאפון די מתעקשים על המחיר הקיים, וכיון שאשתי לא זקוקה לשירותים מבוססי רשת פיזית היא תנוייד להוט.

ועניין אחרון - גולן כבר על סף תשלום ללקוחות. מי שמחזיק בקו בתוכנית ה-59 ש"ח לחודש (זו הכוללת 6 ש"ב גלישה ושיחות לחו"ל) יכול לצרף עד 5 קוים נוספים לאותה תוכנית במחיר 25 ש"ח לחודש. מי שמחזיק קו בתוכנית ה-35 ש"ח לחודש יכול לחבר עד 5 קוים נוספים במחיר 17 ש"ח לחודש. ההצטרפות עד 8 ביוני והמחירים בתוקף עד 24.12.14.

פורסם

למה למה למה לא עובד לי ב012 גלישה בזמן שאני מדבר בטלפון?? בגלל זה עזבתי בזמנו את גולן טלקום

• תוכן חדש...