Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דו"ח משומשת: פג'ו 206, מודל 2004, 1.4, ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נהנתי לקרוא את הדו"ח

כל הכבוד ואהבתי את הדרך כתיבה שלך :)

הרכב מגיע אם הסקאלה הלבנה בסטוק או שזה שינוי של ידיים קודמות?

בשמחה :)

הסקאלה לא לבנה, אלא כסופה בהירה, והיא מגיעה ככה במקור (לפחות בשנתון הזה ומעלה, לא בטוחה לגבי הקודמים). שים לב שה206 שלי היא מ2004, שזו שנה שבה עשו מתיחת פנים קלה לדגם, ולכן יש מספר שינויים קוסמטיים מהדגמים הקודמים- כמו שינוי בסמל האחורי, פנסים אחוריים בצביעה מעט שונה, פנסים קדמיים שקופים יותר, וכנראה גם נושא הצבע האחורי של הסקאלה.

אגב, זה כנראה השנתון היחיד שבו רמת הגימור הזו בגיר ידני זכתה גם לריפוד פנימי בצבע הרכב וידיות בצבע הרכב. ב-206 ידניות משנים מתקדמות יותר ה"קישוטים" האלה הועלמו (הריפוד הפנימי אפור והידיות בצבע שחור).

לגבי ה"לתקוף פניות" שהזכרתי אי שם... אז לא לטעות- זה לא רכב ספורט וללא יומרות כאלה. אבל זה כן רכב מאוד דינמי ונעים לנהיגה, גם עם ה75 כ"ס הצנועים שלו.

מסכימה לגבי עלות הטיפולים וכדומה. בסביבות תחילת אוקטובר ימלאו לנו שנתיים ביחד, ואז אעשה סיכום של השנה האחרונה מבחינת עלויות טיפולים וביטוח. יש לנו פשוט טיפול שנתי באמצע :)

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

• תגובות 219
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בודאי! ב"שאפט"... אני חיכיתי שיחליפו לי בלמים קדמיים, ואתה בדיוק התחלת לנסות למכור את השיטרואן והתלהבת מאיך שהפג'ו שמורה בפנים :) נראה לי שקישרנו אחד את השניה לקארזפורום רק בשרשור הזה, כשזיהית את האוטו מהתמונות...

פורסם

יש מדריך איך לפרק את הכפתורים של המזגן ?

למה לא הזמן חיישן מקורי של בוש מאייבי ב 300 שקל ?

פורד פיאסטה שנת 97 מנוע - יוטה 1.3

פורסם

לצערי- לא. התחלתי לצלם את שלבי הפירוק כשניגשתי לעבודה, אבל מהר מאוד זה הסתבך, וזנחתי את התמונות והסרטונים.

בעיקרון, להגיע לפאנל זה ממש קל: מפרקים את הכיפה הזו שבתוכה יושב השעון (עם התאריך/טמפ' וכו)- היא מתפרקת במשיכה קדימה, ללא ברגים.

אח"כ שולפים את המערכת עם המגירה שלה, ואז יש גישה סבירה לפאנל המזגן. הבעיה מתחילה פה- הגישה סבירה בלבד, התנועה מוגבלת, הפאנל הזה כמעט בלתי פריק ולא ניתן לשליפה מבלי לפרק חצי אוטו, ולחלוטין קשה לפתיחה. הוא מורכב משני מכסי פלסטיק, שביניהם נמצאים הלוח של המזגן, הנורות שעליו (3 במספר) וה"שיניים" של הכפתורים, ואת שני מכסי הפלסטיק הזה גיהנום מההפטרה להפריד.

בעיקרון- שום דבר לא שביר ופריך במידה כזו שהוא נהרס, גם אם לא עדינים מאוד. עם כל המאבקים שלי, לא נשבר לי כלום, והפאנל חזר לצורתו המקורית ללא סימני מלחמה (מה שלא ניתן להגיד על האצבעות שלי...).

לגבי החיישן- אני לא יודעת איזה חיישן מצאת ב300 ש"ח, יש כמה סוגים של חיישני בוש ולא כולם מתאימים. בכל מקרה, כמו שכתבתי בעבר: אני לא הטיפוס של ניסוי וטעייה בדברים האלה. זה הרכב היומיומי שלי, אני לא יכולה (ולא רוצה) להסתכן בנזק כלשהו והשבתה שלו בזמן שאני מחכה לחלק מאיביי שאולי יהיה מתאים ואולי לא, ואולי יהיה מקורי ואולי לא, ואולי יגיע תוך שבועיים ואולי לעולם לא, והכי חשוב: אולי יפתור לי את הבעיה ואולי בכלל לא... עוד לא פגשתי מוכר באיביי שיסכים להחזיר לי את הכסף כי החלק שהזמנתי לא פתר לי תקלה.

אז אלו היו השיקולים שלי.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היום עברנו טסט, במכה ראשונה :) אז הגיע זמן הסיכום השנתי:

הרכב ברשותי שנתיים ו-36,500 ק"מ מאוד מהנים ביחד. בסה"כ מונה כרגע 125,600 ק"מ.

במהלך השנה האחרונה נהגתי בו כמעט לכל קצוות הארץ: היינו ביחד בראש הנקרה, כמה פעמים בירושלים, במצפה רמון, וגם במסע יחיד לאילת. לא נתקלתי בשום בעיה באף אחד מהתוואים האלה, לא התחממות, לא עיכבתי את התנועה בעליה לירושלים (להיפך, אפילו עקפתי כמה, נפלאות הגיר הידני), לא כאבי גב בנסיעות ארוכות... כיף של אוטו.

הנה יעל חמוד מנקה לי את החלונות במצפה רמון:

attachment.php?attachmentid=356363&stc=1&d=1381229063

סיכום השנה השניה:

הרכב מטופל בכל 15 אלף ק"מ (או שנה). הנסועה השנתית שלי פחתה השנה והגיעה ל15,500 ק"מ, ולכן נכנס לטיפול תקופתי פעם אחת השנה, במועד שקרוב לטסט.

בגזרת הבלאי:

ידית הפלסטיק במוט ההילוכים פיתחה סדק עצבני שגרם ללוחית הכסופה שבראשה, עליה מוטבעים ההילוכים- להתפרק ממקומה ופשוט "לקפוץ" החוצה. נסיון הדבקה החזיק בערך חודש, ולבסוף הידית הוחלפה לחדשה מקורית שעלתה 160 ש"ח.

(חשבתי להזמין חיקוי סיני מאיביי, אבל הן נראות כ"כ מכוערות שההפרש במחיר לא מצדיק את זה).

נורות הפנסים הראשיים הקדמיים התאבדו אחת אחרי השניה (בהפרש של כמה ימים). גם נורת האיתות הקדמית ימנית (לא זו שבצד הרכב) נפחה את נשמתה במהלך השנה. שלושת הנורות הוחלפו ללא בעיה על-ידי (גישה סבירה לגמרי לכל אחת מהן).

חוץ מטיפולים שוטפים, היו כמה בלת"מים שאינם משביתי רכב:

1. שמתי לב שסל"ד הסרק שלי לא יציב ומלווה גם ברעידות קלות באוטו. אחרי אבחנה במוסך הוחלפו 4 מצתים והתקלה נפתרה. באותה הזדמנות הערתי גם שישנו רעש שריקה שמופיע מדי פעם מתא המנוע, וכשחזרתי לקבל את הרכב התבשרתי שמדובר היה במשאבת מים תקולה. המשאבה הוחלפה כשנה וחודשיים קודם לכן, במסגרת החלפת הטיימינג, ולכן לא היתה באחריות (האחריות היא לשנה). בכל זאת, הוחלפה המשאבה ללא עלות וגם ללא תשלום על עבודה. אין על המוסך שלי בעולם :)

2. במסגרת הטיפול התקופתי (שגם יצא כטיפול לפני טסט) התלוננתי על רעשי שריקה/חיכוך מתכת שנשמעים במהלך נסיעה כאילו מכיוון הגלגלים ואינם תלויים במהירות הנסיעה. מדובר היה ברעש מאוד עדין, ששמעתי רק כשנסעתי עם חלון פתוח ליד גדר הפרדה (שמחזירה את הרעש). בבדיקה התברר שגלגל הפולי מנוע שחוק לחלוטין, עם גומי יבש, והוא כנראה מקור הרעש. הוחלפו פולי מנוע ורצועת אביזרים, והבעיה נעלמה.

אז מבחינת הוצאות טיפולים, זה מה שהיה השנה:

4 מצתים (ללא עלות לעבודה): 122 ש"ח (כולל מע"מ).

טיפול תקופתי (שמן, מסנן שמן ומסנן אויר) כולל חריטת צלחות בלם קדמיות, סט רפידות חדש, פולי מנוע, רצועת אביזרים, תפוח ידית הילוכים (הפלסטיק שבקצה הידית) וגם נורת חניה שהתגלתה כשרופה: 2096 ש"ח כולל מע"מ.

בסה"כ הוצאות טיפולים ותיקונים במהלך השנה: 2218 ש"ח.

בגזרת הביטוח, הרכב עדיין מבוטח במקיף. שקלתי לעבור לצד ג' בלבד השנה, אבל השקט הנפשי שלי הכריע.

חידשתי את הביטוח לפני כשבועיים, ועברתי מ AIG לסוכנת ביטוח אישית שהומלצה כאן בפורומים, תוך קיצוץ של מעט יותר מ1000 ש"ח (!) בעלות הכללית. כך שלשנה הקרובה עלות הביטוח הכוללת (מקיף + חובה) היא כ3200 ש"ח. זה אומר שבשנה החולפת שילמתי כ1000 ש"ח יותר מזה על ביטוח דומה. לא כיף, אבל עם הגיל באה החוכמה...

מבחינת דלק: צריכת הדלק הממוצעת נעה בין 1:13.5 בימי הקיץ החמים עם מזגן ובפקקים, ו- 1:15 בימים קרירים ונסיעות "שיוט" זורמות.

אגרת הרישוי השנתית עמדה על 1059 ש"ח.

עברנו טסט בלי שום ריג'קטים, שזה עושה למערכת היחסים עם האוטו מה שסופ"ש בצימר עושה לזוגיות... :)

בשנה הקרובה אולי אצטרך להחליף קלאץ' שהוא כנראה עדיין המקורי (כבר בבדיקת הקנייה של הרכב הוא הופיע כבעל בלאי, ובכל כניסה למוסך מחליטים למשוך איתו עוד קצת). ונראה שגם המצבר יוחלף במהלך השנה.

לחיי עוד שנה מוצלחת.

(את הסיכומים הקודמים שלי, כמו גם סיפור קניית הרכב, ניתן למצוא בקישורים בחתימה)

IMG_4967.jpg

פורסם

יפה מאוד לראות רכב מטופל בצורה טוב כזאת, אני גם בעלים של 206.. ואכן הרכב מעולה.. אבל שלי מודל ישן(2001), והכיסאות ממש רחוקים להיות נוחים, והיום לי מכוניות כמו פורד, פולו, הונדה והם היום הרבה יותר נוחים. שמתח לב למשהוא מעניין בגזרת הקלאצים בפגו.. בערך בקילומטרז הזה 125 ומעלה הם מתחילים לראות סימנים של גסיסה.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם

גם לי יש פיג'ו 206 ידני והיא מאוד נוחה לי ! וגם אמינה .

גם לי יש רעש של שריקה מהמנוע ? זה נשמע כאילו זה מהרצועת אביזרים

פורד פיאסטה שנת 97 מנוע - יוטה 1.3

פורסם

כיף לקרוא את הפוסטים והסיכומים השנתיים שלך, הכתיבה זורמת וכיפית.

תמשיכי להנות מהרכב, לחיי שנים מוצלחות לשניכם! :mm_yeah:

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

אחלה סקירה!!!

נהנתי מכל רגע, מזכיר לי את ה 206 מודל 2000 1.4 xt שהייתה בבעלותי ולצערי נאלצתי למכור עקב קבלת ברלינגו מהעבודה

אבל אין רגע שלא נהנתי ממנה והיות שאני בעל ידיים טובות (כך אומרים) אז אפילו מוסכים היא לא ראתה, הכל ב 10 אצבעות מטיפול קטן ועד טיימינג שעשיתי לבד (ניסיון טוב מ 205 וה 106 שהיו לי בעבר).

בהצלחה ותשמרי עלייה :-)

• תוכן חדש...