Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אייך 163.97 ש"ח הופכים ל1036 ש"ח בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום חמישי האחרון לאחר שנדלקה לי נורת בדוק מנוע בפורד שלי ניגשתי למוסך לבדיקה והסתבר שחיישן חמצן התקלקל , זה היה גם לפני חודש בסערה הגדולה והחלטתי להחליף.

היה לי שתי אפשריות

או מקורי שעולה 1335 ש"ח לפני מע"מ

או תחליפי שעולה 860 ש"ח בקירוב לפני מע"מ ( אני לא זוכר אם הוא אמר 830 או 860 כי בחרתי במקורי בסוף

תוסיפו לזה שעת עבודה ומע"מ

ההבדל היה 2000 שקלים למקורי ו1500 לתחליפי

לבסוף שילמתי 1900

זה מוסך מצויין ואין לי טענה אליו.

אבל - למחרת הגיס אמר בוא בשביל הספורט נבדוק כמה עולה חיישן חמצן באיבי

מצאנו שניים אחד שעולה 43.96 דולר ואחד בדולר פחות אחרי תחליפים לדעתי כי כתוב fits to ford focus 2002

אז בחישוב מצאתי שזה 163.97 נוסיף לזה משלוח של 8 דולר הייתי מקבל את החלק ב193.81

אייך היבואן מוכר את התחליפי ב860 ש"ח לפני מע"מ בוא נוסיף את המע"מ זה עוד 173 ש"ח

860 + 173 = 1036 ש"ח

כלומר ביבוא אישי מהחנות שיש בה מעל 97 אלף חלקים לפורד , היושבת בסאן פרנסיסקו קליפורניה הייתי חוסך

1036 - 193.81 = 842 ש"ח אם הייתי בוחר בחלק התחליפי

אגב מצאנו גם מקורי אבל לא היה כתוב שזה מתאים לשנה שלי במחיר של 73 דולר

אייך זה מגיע למחיר כזה בארץ?

אם היתי גר בארה"ב סיפור התיקון עם שעת עבודה נניח כמו שבארץ היה נגמר ב400 - 500 ש"ח ופה 1900 ש"ח למקורי

1400 לתחליפי , יכול להיות שדיברתם על זה כאן בעיקר ברכבי אספנות אבל זה שחיטה לאור יום אם הנתונים האלה לעניות דעתי נכונים תבדקו בebay

hego ford focus 2002

אם אני טועה תתקנו אותי כי טעות לעולם חוזרת , אבל מה שהגיס שלי הראה פשוט לא יורד לי מהראש.

אני בטוח שגם ב43 דולר החברה בארה"ב לא מפסידה וגם היא מרוויחה בכמה דולרים.

אני יודע שלמוסך יש הוצאות של ארנונה איחסון וכו' וליבואן יש הוצאות של יבוא , מסי נמל אולי , ארנונה וכו' אבל הבדל מחיר כזה

והיבואן הרי בטוח מקבל את זה במחירים טובים יותר .

פורסם

אתה מתפרץ כאן לדלת פתוחה לרווחה, כרגיל אנחנו מרוויחים פחות, משלמים יותר וזה מה יש.

אם כל אחד היה יודע לעשות הכל לבד, לתקן את הרכב לבד, לשפץ את הבית לבד וכו' וכו' - היינו חוסכים הון, עד אז כל אחד יודע לעשות משהו אחד, דופק את האחרים בעבודה הזאת אבל נדפק מכל הכיוונים על השירותים שהוא צורך.

פורסם

תוסיף לחישוב שלך את העובדה שהמכס היה מונע בעדך להכניס את החלק הזה לארץ ללא אישור היבואן ולמעשה מכריח אותך לקנות את החלק המקורי במחיר מופקע. מצחיק שאם היבואן - ולא משרד התחבורה - היה יוזם התנהגות כזו, ההנהלה שלו הייתה הולכת לכלא. אבל למדינה מותר הכל.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

יודע מה זה כפל מס בישראל?

זה אומר שאתה או היבואן קונים את החלף בחו"ל אתם משלמים מס למדינה. אח"כ היבואן מוכר את החלף למוסך ומשלם מע"מ על החלף, מס שהוא מגלגל כמובן על המוסך. המוסך מוכר לך את החלק וגם הוא משלם מע"מ אז הוא מגלגל אותו עלייך.

בקיצור על אותו חלף אתה משלם כמה פעמים את אותו מס, + הובלה+ אחסון+ אישורים והנפצות שחכמי משרד התחבורה ממציאים מידי פעם, והנה קיבלת חלק שעולה 100$ בארה"ב, עולה 1000 ש"ח בישראל.

עכשיו תוסיף לזה את הקפה, חדר ההמתנה, הפקידה הנחמדה , ויועץ השירות במוסך יבואן (מורשה או מרכזי), וקיבלת יופי של חבילה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

לא כל חבילה מעוכבת במכס, לדוגמא, לי שיחררו אגזוז קומפלט עם חותמת "ללא בדיקה", כמו כן, לא מעט חלקים מכאנים וקוסמטים עברו ללא בעיות או במקסימום נדרשתי להצהיר בפקס מה יש בחבילה ע"י משרד התחבורה והיא שוחררה לאחר מכן.

לאחר הזמנת לא מעט חלקים במשך שנתיים-שלוש, עדיין לא נתקעה לי חבילה אחת.

(עכשיו ברור לי שלאחר שפתחתי פה לשטן, החבילה הבאה תתקע :roll:).

אל לך להגביל את עצמך לרכישות באיביי רק עבור מוצרי תחבורה, לי איביי חוסך כסף גם בכל שאר הדברים, כבלים, דיסקים, נגנים, מתאמים ושאר מיני הקונצים :-P

כבר חתמתי...

פורסם

שתי תוצאות החיפוש ב EBAY.COM בכלל לא שולחים לארץ כך שזה בכלל לא רלוונטי.

יכלת לחפש EBAY.CO.UK עוד יותר זול (גם לא שולחים).

להבא כשלמישהו תיהיה בעיה דומה יפנו אלייך ותמכור להם באיזה מחיר שתרצה. עכשיו משגילית שבארהב חלקי חילוף לרכב זולים יותר מהארץ.

פורסם
שתי תוצאות החיפוש ב EBAY.COM בכלל לא שולחים לארץ כך שזה בכלל לא רלוונטי.

יכלת לחפש EBAY.CO.UK עוד יותר זול (גם לא שולחים).

להבא כשלמישהו תיהיה בעיה דומה יפנו אלייך ותמכור להם באיזה מחיר שתרצה. עכשיו משגילית שבארהב חלקי חילוף לרכב זולים יותר מהארץ.

למה במשלוח כתוב worldwide

לחצתי על הקוד של המוצר

ולפי הבנתי זה לכל העולם.

בדקתי שוב ebay.com

אני לא יכול לתת לינק כי אני רק עם 12 הודעות

אבל זה שם

פורסם
יודע מה זה כפל מס בישראל?

זה אומר שאתה או היבואן קונים את החלף בחו"ל אתם משלמים מס למדינה. אח"כ היבואן מוכר את החלף למוסך ומשלם מע"מ על החלף, מס שהוא מגלגל כמובן על המוסך. המוסך מוכר לך את החלק וגם הוא משלם מע"מ אז הוא מגלגל אותו עלייך.

בקיצור על אותו חלף אתה משלם כמה פעמים את אותו מס, + הובלה+ אחסון+ אישורים והנפצות שחכמי משרד התחבורה ממציאים מידי פעם, והנה קיבלת חלק שעולה 100$ בארה"ב, עולה 1000 ש"ח בישראל.

עכשיו תוסיף לזה את הקפה, חדר ההמתנה, הפקידה הנחמדה , ויועץ השירות במוסך יבואן (מורשה או מרכזי), וקיבלת יופי של חבילה.

אינך מבין את העקרון של מע"מ: אתה משלם מס פעם אחת - על "הערך המוסף" של המוצר, מרגע ייצורו (או הגעתו ארצה) ועד הגעתו לידיך, סה"כ 16% על הרווחים של כל המתווכים. לא משלמים מע"מ על מע"מ כיון שכל חישובי המס נערכים על הסכום לפני מע"מ ואז מוסיפיל עליו 16%, וכיון שכל מתווך מחייב את הרוכש ממנו בפ16%, אבל מזדכה על אותם 16% ששילם לספק שלו.

כפל מס יתכן אם המוכר משלם מס בארץ המוצא ואתה משלם מס ישראלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין שום מניעה להביא חלקים כאלה והם גם לא יתקעו במכס, כל עוד לא כותבים על החבילה שמדובר בחלקי רכב.

לגבי הבחור הזה כאן ששילם טונות של כסף - הסיפור ידוע. יכלת גם להביא חיישן משומש שכזה בגרושים מאוטו מושבת באנגליה, יש גם לא מעט כאלה ולא מזמן חסכתי ככה לחבר כמה מאות שקלים על חיישן למבדה שנקנה במקום במחיר של 700 ש"ח, ב-70 ש"ח כולל משלוח (חיישן משומש, פיאט גרנדה פונטו).

פורסם

לפותח השרשור....

אני הפסקתי לקנות בארץ שום דבר שאני לא חייב דחוף או שאין לי ברירה (אוכל, דלק וכו'....). בתור מי שמחזיק ג'יפ כמה שנים טובות כבר, אני יכול להגיד לך שלפחות בג'יפים הנוסחא מאוד פשוטה ועובדת ב-95% מהמקרים - קח את המחיר בדולרים, תוסיף 0 ותהפוך לשקלים... לדוגמא, חיישן מהירות שקניתי עלה לי 35$, בארץ רצו 400 שקל... למה??? ככה, כי אפשר, כי אנחנו עם של פרייארים מטומטמים..... אתה חושב שבסלולר זה שונה?? במחירי אוכל???

כל דבר שאני צריך, אני משתמש ב-eBay, יותר זול, ותתפלא, הרבה יותר בטוח ועם שירות הרבה הרבה הרבה יותר טוב מכל מה שתקבל בארץ!!!!

לאחרונה חיפשתי מטחנת פלפל, הכי זולה שמצאתי היית באיזור ה-100 ש"ח, ב-eBay היא עלתה 6$ - אותה מטחנה בדיוק....

חוץ מזה קרה לי פעמיים שבעקבות השירות הנפלא של דואר ישראל 2 חבילות לא הגיעו אלי, יצרתי קשר עם המוכר והוא זיכה אותי בלי שום בעיות!!

בקיצור, כל מה שאתה צריך, לא רק לאוטו, עדיף לקנות מחו"ל (אני באופן אישי מאוד אוהב את eBay) - יותר זול, והשירות יותר טוב!!

ועכשיו רק נשאר לחכות שכל החכמולוגים יקפצו ויבלבלו את השכל על זה שאין שירות ואין אחריות ושאר קישקושים....

פורסם

בוקר טוב !!!

כבר כשנתיים שחברים ובכלל אני רוכשים אביזרים , חלקי חילוף ולא מעט דברים מסביב לרכב על מנת לחסוך מאות שקלים, כל זאת באיביי ואתרים נוספים.

ככה אנחנו לא מתפשרים על חליפי , משום שהמחירים משתלמים הרבה יותר על חלק מקורי בפחות מחיר.

גם אם המוכר לא מציין שהוא שולח לישראל , שלחו הודעה פרטית לבחור, לרוב תוכלו גם לקבל מחיר טוב יותר בתשלום ישיר דרך PP,

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

• תוכן חדש...