Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש רכב לנסיעה של 120 קילומטר בכביש 2 כל יום, זאת אומרת שאני צריך רכב חסכוני מאוד בהתחשב בעובדה שאין לי תקציב גדול לדלק גג 1400 ש"ח לחודש, עכשיו אני אשמח לדעת מבעלי נסיון עם הרכב לגבי ההונדה ג'אז ההייברידית לגבי נתוני צריכת הדלק, היצרן אומר 21-22 בנסיעה בין עירונית, אני אשמח לדעת מה הצריכה בפועל? אני נוסע רגוע מאוד 80-110 בנתיב ימין.

ואשמח לדעת לגבי צריכת הדלק של הפולקסווגן פולו TSI 1.2 DSG בפועל גם כן,בתנאי הנהיגה שציינתי כבר.

בחרתי כרגע בשתי הרכבים שאהבתי עד עכשיו, כמובן מלבד מידע אשמח לחוות דעת כלליות והצעות לרכבים אחרים שעומדים לי בתקציב הזה.

חשוב גם שהרכב לא יהיה יקר בתחזוקה שלו זאת אומרת ביטוחים,במוסך,טיפולים כי אני מתכוון להחזיר אותו כ-3 שנים.

בדקתי באתר KML אבל אמרו לי שהוא לא מדיוק בכל המקרים אז אשמח שוב לאנשים שנוסעים על הרכבים או שיודעים בוודאות.

במידה ויש מידע כל שהוא שלא ציינתי רק תגידו..

לילה טוב ותודה מראש, יונתן..

פורסם

אין לי ניסיון באופן אישי עם היברידיות, אבל עד כמה שאני מבין עיקר היתרון שלהן הוא בתוך העיר. זאת מכיוון ששם יש הרבה האצות ועצירות. בעצירות המצברים נטענים ובהאצות המנוע החשמלי עוזר למנוע הבנזין, כך שהוא צורך פחות דלק. בנסיעה בין-עירונית כמו שאתה מתאר (בהנחה שלא מדובר על פקקים) היתרון של ההיברידיות יורד באופן משמעותי. אם אתה מתכוון לנסוע לבד כל יום, אז בהזנחת פרמטרים כמו נוחות ובטיחות (כלומר רק מהסתכלות על חיסכון) אני ממליץ לבחור ברכב ידני מקטגוריית המיני. פיג'ו 107 נניח תיתן לך צריכה לא גרוע משמעותית מההונדה (אולי אפילו טובה יותר במתאר הנסיעות שלך) ובטח טובה מהפולו, וזאת בכ-60K ש"ח, שהם 40K פחות ממה שעולה הפולו (אני מניח שגם ההונדה נמצאת באיזור הזה). ב-40K שקלים קונים במחיר של ימינו 5000 ליטר של דלק. כלומר על מנת "לפצות" את עצמך על מחיר הרכישה הגבוה, תצטרך לחסור בהונדה 5000 ליטר ביחס למה שהיית צורך עם הפג'ו. מיותר לציין שזה לעולם לא יקרה.

מכאן והלאה הכל שאלה של איזון בין כל מיני פרמטרים, שכולם חשובים בקניית רכב (נוחות, בטיחות, חיסכון ועוד). אם אתה חושב שרכבים מקטגוריית המיני לא יהיו לך מספיק נוחים לאורך זמן במתאר הנסיעות הזה (ואם מדובר על 60 ק"מ לכל כיוון לעבודה וחזרה, לא בטוח שזה נורא כ"כ ברכבים האלה), אתה יכול לשקול גם מכוניות סופרמיני מהצד הזול, כמו האיביזה ב-70K או פיאסטה ב-75K.

בכל מקרה, מה שאני מנסה להגיד הוא שאם ההונדה או הפולו מוצאות חן בעיניך - אם אתה אוהב את איכות הנסיעה, החומרים, האבזור וכו' באופן משמעותי יותר מרכבים זולים יותר, ואם יש לך את הכסף - תלך על זה והעיקר שתהיה מבסוט. אבל אם השיקול היחיד בבחירת המכוניות האלה הוא החיסכון, אז עדיף לקנות מכוניות זולה (משמעותית) יותר, שככל הנראה גם הביטוח עליה וגם הטיפולים שלה יהיו זולים יותר. החיסכון בדלק שמציעות האופציות שהבאת לעולם לא יפצה על המחיר ההתחלתי הגבוה.

פורסם

לא הגדרת תקציב לרכישת הרכב.

יש מגוון רכבים שיכולים להתאים לדרישותיך מבחינת צריכת הדלק, אולם תחילה יש לדעת כמה אתה מוכן להשקיע ברכישה הראשונית

פורסם

תודה על התגובות.

תקציב מקסימלי לרכישה הוא כ- 120 אלף ש"ח וזה חייב להיות רכב אוטומטי.

תודה על התשובה אבל אשמח למידע כגון כמה קלומטרים עובר כל אחד מן הרכבים לליטר זה יעזור לי מאוד.

וכן מדובר בנסיעה של 60 ק"מ לכל כיוון כל יום 22 נסיעות בחודש, והתקציב של הדלק דל מאוד ועומד על כ-1400 גג 1450 ש"ח.

פורסם

פלואנס דיזל חדשה פשוט תפורה עליך

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

קודם כל, אם אתה רוצה למכור בתום שלוש שנים רכב שנקנה חדש ועבר ~100KKM, תאבד הרבה בכל מקרה (50-60% מערך הרכב החדש). כך יוצא שעדיף לך לקנות רכב זול בקנייה וסכום שתחסוך לבזבז על הדלק.

אם בכל זאת לחשב לפי 1450 ש''ח בחודש ו8ש''ח לליטר (ועוד יעלה) אתה צריך רכב שייסע לא פחות מ15 קמ' לליטר בכל תנאי הדרך.

אני חושב שבנסיעה זורמת בלי פקקים גם פולו וגם ג'אז יספקו את הצריכה הזאת. אם צפויים פקקים (כנראה שכן) - לג'אז תהיה עדיפות מסוימת.

יכול להיות שטויוטה יאריס החדשה גם תתאים לך. יהיה לך עודף של 10K בהשקעה התחלתית. (שווה ערך 270 ש''ח תוספת לתקציב הדלק)

לא הייתי הולך על רכבי מיני כמו 107 רובוטית, כנראה יהיה קשה לנסוע 120KM כל יום ברכב קטן כזה.

פורסם

עברתי את אותה התלבטות. אני נוסע יום יום הרצליה ירושלים וחזרה.

קניתי לנצ'יה אפסילון, צריכת הדלק הממוצעת 1:19.5 עם העליות לירושלים.

בינתיים אמינה ללא שום בעיות.

אם אתה מתחבר לעיצוב ומוכן לשלם יותר עבור רכב מיוחד אז הרכב יתאים לך מאוד.

פורסם

תודה על התגובות עד פה, אני שאקול את הדברים, ואשמח לצריכת הדלק של הפולו וה-ג'אז הייבריד שציינתי בפועל ביחס לצורת נהיגה שלי (אשר ציינתי)

פורסם

לפי אתר נטקאר שנחשב מאוד אמין, האפסילון עם המנוע הקטן 0.9 היא האוטומטית (גיר רובוטי) הכי חסכונית שיש היום בארץ

(אחרי טויוטה פריוס הייבריד שעולה הרבה יותר) עם צריכה משולבת (כולל בנסיעה עירונית) של 19.5 ק"מ לליטר,

כלומר כנראה (הרבה) יותר מ-20 ק"מ לליטר במהירות קבועה של 80-90 קמ"ש.

אהרונוביץ' תמיד מדרג נמוך (2-3 כוכבים) כל רכב עם גיר רובוטי חד-מצמד, אז תעשה נסיעת מבחן ותבדוק את איכות הנסיעה.

תבדוק גם את הפיאט פיריונו ואת ה-C3 פיקאסו דיזל, ו"תסחוט" מהיבואן הנחה במחיר/טיפולים חינם וכדומה.

פורסם

אין הגיון רב ברכישת רכב חדש, ובה בעת בקביעת פרמטר צריכת הדלק כפרמטר ראשון בבחירת הרכב. הסיבה לכך היא פשוטה: מצב שוק המשומשות כיום הוא כזה שעל רכב חדש שתרכוש ב-120,000, תקבל כעבור 4 שנים 50,000 במקרה הטוב.

אל תתרשם יותר מדי ממחירוני הרכב. אין שום קשר בינם ובין המציאות.

אם השיקול הכלכלי הוא המרכזי, אתה צריך לחפש דיזל (אוטומטי או ידני לפי העדפותיך), בן 4-5, במצב טוב. תקבל גם צריכת דלק סבירה, וגם לא תשלם ב-15,000 ש"ח לשנה של ירידת ערך (מעבר לירידת ערך שנתית של רכב בן 4)

פורסם

יש לי המון המון ניסיון עם ההיברידיות של הונדה.

אם אתה באמת נוהג רגוע סביבות 90-100 קמ"ש, ואין לך הרבה פקקים אתה תוציא מהג'אז באיזור ה18-19 ק"מ לליטר, שים לב שמאינסייט תוציא משהו כמו 10 אחוז יותר (ז"א 20-21 ק"מ לליטר).

הייתי מעדיף לקנות אינסייט בת שנה-שנה וחצי (באיזור ה100 אלף ש"ח) ולקבל רכב חסכוני ונוח יותר מהג'אז ולסבול מירידת ערך פחות נוראית (רכב משומש מול רכב חדש).

חוצמזה לפני שהייתי פונה להייבריד הייתי בודק מה אפשר להשיג בדיזל.

פורסם
לפי אתר נטקאר שנחשב מאוד אמין, האפסילון עם המנוע הקטן 0.9 היא האוטומטית (גיר רובוטי) הכי חסכונית שיש היום בארץ

(אחרי טויוטה פריוס הייבריד שעולה הרבה יותר) עם צריכה משולבת (כולל בנסיעה עירונית) של 19.5 ק"מ לליטר,

כלומר כנראה (הרבה) יותר מ-20 ק"מ לליטר במהירות קבועה של 80-90 קמ"ש.

אהרונוביץ' תמיד מדרג נמוך (2-3 כוכבים) כל רכב עם גיר רובוטי חד-מצמד, אז תעשה נסיעת מבחן ותבדוק את איכות הנסיעה.

תבדוק גם את הפיאט פיריונו ואת ה-C3 פיקאסו דיזל, ו"תסחוט" מהיבואן הנחה במחיר/טיפולים חינם וכדומה.

ואוו לא הגזמנו פיאט פיורינו ?!

פורסם
יש לי המון המון ניסיון עם ההיברידיות של הונדה.

אם אתה באמת נוהג רגוע סביבות 90-100 קמ"ש, ואין לך הרבה פקקים אתה תוציא מהג'אז באיזור ה18-19 ק"מ לליטר, שים לב שמאינסייט תוציא משהו כמו 10 אחוז יותר (ז"א 20-21 ק"מ לליטר).

הייתי מעדיף לקנות אינסייט בת שנה-שנה וחצי (באיזור ה100 אלף ש"ח) ולקבל רכב חסכוני ונוח יותר מהג'אז ולסבול מירידת ערך פחות נוראית (רכב משומש מול רכב חדש).

חוצמזה לפני שהייתי פונה להייבריד הייתי בודק מה אפשר להשיג בדיזל.

חבר טוב לא מצליח להוציא מהאינסייט יותר מ 1/16+ רוב הנסיעה בין עירונית (ממוצע של 110 ק"מ ביום)

פורסם

השאלה שלי היא בתנאי הנהיגה שלי ועל פי היצרן לפחות האינסייט אמורה לעשות בערך 18-19 ק"מ לליטר לא?..

ועוד שאלה: יחידת ההנעה שלה זהה לג'אז הייברידית? ואשמח להשווה ביניהן, כי אני רואה כמות גדולה של אינסייט על הכביש ביחס לג'אז הייברידית שלא ראיתי לו אחת..

פורסם

פשוט טימטום לשמו להסתכל על צריכת דלק כפרמטר עיקרי כאשר הולכים לקנות רכב חדש שיאבד כ-20 אלף שקל בשנה.

גם אם תקנה רכב בן 3 שנים שעושה 10 ק"מ לליטר, רק מהחיסכון בירידת ערך זה יצא לך יותר משתלם וזה עוד לפני שמשקללים את החיסכון במחיר הקניה.

* לא עשיתי את החישובים, אבל זה בערך ככה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...