Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי עובד בחברה מסויימת שהוא מקבל ונותן ללקוחות מכוניות, באחד המכוניות שהוא קיבל נעלם מכשיר סלולרי, מאשימים את חבר שלי מכיוון שהוא האחרון שהיה ברכב, הוא הוזמן לתחקיר עם קצין הביטחון והסביר לו שאין לו סיבה לגנוב טלפון, בקיצר הקצין ביטחון של החברה זימן אותו לפוליגרף בעוד כמה ימים מטעם העבודה באזה מכון פרטי, חבר שלי די נעלב מהסיפור הזה שככה חודשים בו,

מה על חבר שלי לדעת? מה הזכויות? מה מותר מה אסור?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

מותר לולסרב להיבדק אבל שלא ישכח שמותר גם לפטר אותו (תוך תשלום פיצויים כמובן) וגם להעביר הכל לחקירת משטרה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אכן זו בעיה, ותמיד יש את החשש אולי אתה נופל בין אלה שהמכשיר טועה לגביהם.

אני אישית סרבתי בעבר לתפקיד מאוד בכיר, רק בגלל שהם רצו בדיקת פוליגרף.

לא עזר שהם הסבירו לי שזה נוהל קבוע אצלם, ולא משנה מי מגיע, כולם חייבים

להבדק, ושזו בדיקה מאוד אמינה, אני סרבתי. במקרה של בדיקה במקום עבודה

קיים לא נתקלתי לשמחתי, אבל קשה לי לדעת איך הייתי מגיב.

אני חושב שבסופו של דבר הייתי מסרב, ואומר שאם הם כ"כ בטוחים שאני גנבתי את

זה, שיפטרו אותי, ישלמו פיצויים ועוגמת נפש, או שנתראה בבית דין לעבודה.

בעקרון, זה תחום מאוד אפור, ואין קביעה חד משמעית מתי מותר ומתי אסור לחייב

עובד לעבור בדיקה כזו, ומתי מותר לפטר בגלל סירוב לעבור בדיקה כזו.

אולי שישב איתם, שיסביר להם שהוא לא עשה את זה, ושהוא מסרב עקרונית לבדיקה כזו

ולו בגלל החשש הקטן לטעות, מה שעלול להטיל עליו מעין אות קין, וזה לא קשור למקום

העבודה, או לכל גורם אחר שיבקש את הבדיקה הזו.

פורסם
אכן זו בעיה, ותמיד יש את החשש אולי אתה נופל בין אלה שהמכשיר טועה לגביהם.

המכשיר לא טועה, הבודק יכול לטעות. המכשיר לא פולט מסקנה אלא הבודק עובר על הממצאים ומחליט מה המסקנה.

אני ממליץ לחבר שלך שבמידה והוא לא גנב את המכשיר- שילך לפוליגרף.

בניגוד למה שחשובים, אם הבודק מיומן (למשל אקס- בודק מהשב"כ) הבדיקה מאוד, מאוד, מאוד אמינה.

לא יכול לצאת מצב שאם הוא לא גנב את הפלאפון הוא יצא דובר שקר (אלא אם מדובר במקרים כמו פיגור שכלי אבל אני משער שזה לא המקרה). כן ניתן "לעבוד" על הבודק במידה והוא כן גנב את הפלאפון כדי לצאת דובר אמת.

לסיכום, אם העבודה חשובה לו, שיתגבר על העלבון וילך ולהיבדק. אם העבודה לא חשובה לו/ הוא באמת עשה את זה אז הוא יכול לוותר.

פורסם

לפחות ממה שאני יודע, יש הרבה פרמטרים שמשפיעים, וזה לא תלוי רק בבודק, אלא במצב הגופני

והנפשי שלך, והתגובות שלך, שיכולות לפעמים "להתפרש" כשקר.

אם זה היה מכשיר כ"כ אמין, היו מחייבים בבית המשפט אנשים להבדק בפוליגרף, ואתה גם לא יודע מי

האדם שמפעיל אותו, כמה הוא מיומן, ואם הוא היה בשב"כ או לא.

סטטיסטיקה של 99% או 95%, לא אומרת שאתה לא תהיה ה 1%, או ה 5%, ואין לך דרך להמנע

ממצב כזה. אז לפני שאתה מייעץ בדבר כזה למישהו, תחשוב על ההשלכה של לצאת דובר שקר

בפוליגרף, בעוד שהאמת היא אחרת לגמרי.

פורסם

במקום העבודה שלי אנחנו עוברים פוליגרף כל חצי שנה קבוע (נותנים שירות ללקוחות שדורשים זאת)

בשורה התחתונה לא מעט אנשים נכשלו ועברו בבדיקה חוזרת

מנגד לא מעט אנשים עוברים את הבדיקה קבוע כבר שנים (אני עברתי מספר פעמים כבר)

בסך הכל הבדיקה אמינה אבל בהחלט יש פאלטות מוזרות לחלוטין

פורסם
לפחות ממה שאני יודע, יש הרבה פרמטרים שמשפיעים, וזה לא תלוי רק בבודק, אלא במצב הגופני

והנפשי שלך, והתגובות שלך, שיכולות לפעמים "להתפרש" כשקר.

אם זה היה מכשיר כ"כ אמין, היו מחייבים בבית המשפט אנשים להבדק בפוליגרף, ואתה גם לא יודע מי

האדם שמפעיל אותו, כמה הוא מיומן, ואם הוא היה בשב"כ או לא.

סטטיסטיקה של 99% או 95%, לא אומרת שאתה לא תהיה ה 1%, או ה 5%, ואין לך דרך להמנע

ממצב כזה. אז לפני שאתה מייעץ בדבר כזה למישהו, תחשוב על ההשלכה של לצאת דובר שקר

בפוליגרף, בעוד שהאמת היא אחרת לגמרי.

א. כמו שכתבתי, ניתן "לעבוד" על הפוליגרף אם עשית משהו ועדיין לצאת דובר אמת (לעניין "לא גנבתי") וזה למה זה לא תקף במשפט פלילי לצורך הרשעה. כן ניתן להאריך מעצר באמצעות תוצאות פוליגרף ותוצאות פוליגרף כן תקפות שלא במשפט פלילי.

ב. לא יוצאים דובר שקר אם לא עשית את הפעולה. יש מנגנונים שנוצרו כדי למנוע מצב כזה.

ג. מותר וכדאי לשאול לטיב ההכשרה של בודק הפוליגרף. אני לא הייתי מסכים להיבדק אצל מי שאין לו הכשרה "איכותית".

אני מודע להשלכות ובגלל שאני מכיר את המכשיר וכיצד הוא עובד, את סוג הבודקים בארץ וכיצד הם מפענחים, עברתי בעצמי בדיקות כאלו אני כן יכול לייעץ שאם העבודה חשובה לו והא לא עשה את זה- שילך לפוליגרף.

פורסם

אני מכיר מישהו שעמד בראש שרשרת מאורגנת של גניבה מסודרת ממפעל מסוים.

בנוסף ל7K משכורת בחור היה מביא עוד איזה 40 כל חודש.

פעם בחצי שנה הבחור הלך לפוליגרף כמו שאני הולך לשיננית. משהוא שגרתי.

אשתו הייתה רופא והיא ידע לתת לו כדורי הרגעה שהיו לגמרי מתשתשים את התגובות הספונטיניות לפוליגראף.

אני גם מכיר מישהו שהלך להפוליגרף במסגרת חיפושי עבודה לתפקיד במערכת בטחונית.

שאלו אותו אם הוא השתמש אי פעם בסמים והא ענה "לא".

הבחור נפל על אמינות כי אי שם אחרי צבא הוא לקח שאכטה או שניים.

פורסם
שאלו אותו אם הוא השתמש אי פעם בסמים והא ענה "לא".

הבחור נפל על אמינות כי אי שם אחרי צבא הוא לקח שאכטה או שניים.

זו בדיוק הסיבה שהיום הרבה מקומות עבודה מקלים בעניין צריכת סמים, מעטים האנשים שלא התנסו בסמים.

נקודה מעניינת היא שפעם שב״כ\מוסד היו פוסלים אוטומטית על סמים, היום ניתן להכנס לשני המוסדות האלה גם אם אתה מעשן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

יש התגמשות בתנאים אבל ממש לא מקבלים אנשים שמעשנים. שירותי הבטחון לא מקבלים אנשים אלא אם הם ״נקיים״ תקופה שלא יורדת משישה חודשים.

פורסם

ארגון ביטחוני לא יקבל לעבודה מישהו שמודה שהוא משתמש (בלשון הווה) בסמים מסוכנים מכל סוג שהוא, כולל מריחואנה וחשיש.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

נכון. הוא לא השתמש למעלה מ10 שנים ולא הייתה בעיה עם עצם ההתנסות. הוא נפל על אמינות שאמר שלא התנסה אי פעם.

זאת הקריוזה בסיפור הפוליגראף.

• תוכן חדש...