Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפשת רכב כאמור ב20K, לנסיעות מראשון לציון ועד חיפה וצפונה, לא כל יום אבל בערך פעמיים בשבוע...

מכיוון ואני סטודנטית, אני מחפשת משהו שהתחזוקה שלו (תיקונים, ביטוח, דלק וכו...) לא יהיו יקרים, אבל שיהיה רכב אמין ובטיחותי כדי שלא אתקע בלילה באמצע הכביש 8)

חשוב לי להוסיף שאני מעדיפה רכב עם גיר אוטומט כי אני לא מסתדרת כל כך טוב עם זינוקים בעליה ובחיפה בעיקר זה די קריטי :)

אשמח לעצתכם!

תודה

פורסם

אחרי שעשיתי את כל הבדיקות המקיפות הללו לעצמי, שהצרכים שלי היו דיי דומים לשלך ובתקציב דומה, עלו מספר אופציות.

1) פיאט פונטו 2003-5

2) פולו 2000+-

3) סיאט איביזה 2002-3

4) סקודה פאביה בנזין 2002-3 (קשה למצוא כאלו אוטומטיות)

5) טויוטה סטארלט תהיה מצויינת

6) דייהטסו סיריון 1999-2001 ( בד"כ בשנים האלו הם יצאו עם מנוע 1000 3 צילינדר ככה שאם את מתכננת דרך עם המון עליות לרכב יהיה קשה)

7) אופל קורסה 2000-2002

אלו הרכבים שעלו בבדיקה שלי, לבחירתך.

אני חיפשתי גם אוטומט כי לא היה לי כוח "בלהתעסק", אך בסופו של דבר רכשתי פאביה 2002 ידנית ואני מרוצה ממנה עד הגג.

בברכה, עדן.

פורסם

הסטארלט לא נמכרה הרבה ולכן הרבה לא נפוץ על הכביש,שזה אומר תחזוקה יותר יקרה עם חוסר בחלפים כמו פלסטיקים חילופים למיניהם וכניראה גם במכלולים.

הקורסה אחרי מתיחת פנים שווקה עם גיר רובוטי לא מוצלח כל כך.

סריון עם מנוע 1.0 לא שילוב מוצלח עקב כוח וגם יש בעיה של ראשי מנוע,אפשר לבצע חיפוש ולבדוק את זה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה רבה עדן וULIANX על הטיפים... אם כן מה שנשאר זה פיאט פונטו, פולו, סיאט איביזה וסקודה פאביה... שמתי לב שעדן רשם שפיאט אוכל לקנות שנה חדשה יותר. האם ישנה עדיפות לשנה? סליחה על השאלה המטומטמת, פשוט אין לי מושג בדברים האלה...

כמו כן, האם תוכלו לומר מה הוא קילומטראז' טוב למכוניות האלו? גם שמעתי שיש אנשים שמשנים את מד הקילומטראז', יש דרך להבחין בכך?

ועוד שאלונת - עדן, ראיתי שלא הזכרת יונדאי גטס. האם גטס לא כדאי?

שוב תודה רבה רבה על העזרה :-D :-D

פורסם

ב2005 היא עברה מתיחת פנים,אך לא בטוח שהתקציב מאפשר זאת.

הגטס לפני מתיחת פנים ב 2006 לא חסכונית,היא כן זולה לתחזוקה יחסית ואמינות לא רעה אבל לא חסכונית.

ממוצע הארצי לפי מה שפורסם הוא כ 17K בשנה.

אם יש רכב עם ק"מ מאוד נמוך,אפשר לבדוק במוסך מורשה היסטורית טיפולים כל למשל אם יש רכב שנת 2003 עם 90K ובמוסך מורשה אומרים שהוא עשה טיפול אחרון בשנת 2000 והיה לו 85K ק"מ זה חשוד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הייתי דווקא משנה ז'אנר, והולך על מכונית משפחתית - מאזדה לנטיס 1.6 משנת 2000 - 2002 בערך. אמנם פחות חסכונית ממכונית סופר-מיני אבל, אם עיקר נסיעותייך בין-עירוניות, המדובר בצריכת דלק משולבת של ~ 1:11.5 לערך, וזה מניסיון. מעבר לכך, מכונית די בטוחה, עמידה ונשמרת יפה יותר מהרבה מכוניות אחרות - גם יפניות, ובוודאי קטנות ממנה. היא גם יחסית נוחה לנסיעות ארוכות, ומאד אמינה. כמו כן, מציעה טיפולים בעלות סבירה, ושפע חלפים, גם מפירוק, אם יש צורך...

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

או מרצדס או בומברדייר ובמילים אחרות מונית או רכבת. רכב ב 20 אלף שיעשה פעמים בשבוע ראש"צ חיפה (וצפונה כהגדרתך) ולא יקרוס או יאכל לך את שארית הכסף בדלק,בלאי, תיקונים, ביטוחים וטיפולים, את מאוד תתקשי למצוא. למרות שמדובר 80% בינעירוני, עדין יש לך שתי ערים עמוסות להסתובב בהן ביתרת הזמן וזה רק בנסיעות הקבועות. מינימום לפי מה שאת מתארת זה 300 ק"מ ביום כזה של בית - לימודים, 600-ובלי לשים לב את תגיעי ל 3,000 ק"מ רק מהנסיעות בית-אוניברסיטה. הרבה למכונית ישנה.

צריכת דלק - אם את מתעקשת על רכב אז לפחות לכי על ידני, ממילא רוב הנסיעות שלך בכביש הפתוח. תקריבי קצת מאמץ לטובת החיסכון בדלק, בחישוב שנתי זה ישתלם לך.

פורסם

הגטס לא חסכונית בכלל, עד לרמת צריכה של 1:7 ודרומה מזה לעיתים

בכל זאת, אני חושב שבהחלט את צריכה לשקול את האופציה למשפחתית 1600 ולנסות להוסיף קצת לתקציב.

כמו שאמרו כאן, באיזור ה20k-23k ניתן למצוא לנטיס 2000-2002 במצב טוב. רכב מעולה.

• תוכן חדש...